![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |

Sisenefoorumid |
TEEMA: ARK-I SÕIDUEKSAM12:17 26.01.2012
niijah (registreerimata)
Re: ARK-i sõidueksam
jah, mul ka õpetaja käis kogu aeg peale, niimoodi vihjas pidevalt (nimetas seda abiks sõitmisel) , et parem oleks eksamineerijale maksta enne...aga ma ei old ka nõus, õnneks sain esimese korrag läbi. aga selline mind fuck on ikka jube küll
15:52 11.02.2012
Pärnu sõidueksam (registreerimata)
Eesootamas sõidueksam Pärnus. Eksamineerijaks Pavel. Endal nagunii on hirm sees, sest autokoolis tehti selgeks, et ega sa eriti ei sõita ei oska, aga no hea küll, kui tahad ARKi raha raiskama minna siis ma võin su läbi ju lasta.
15:53 11.02.2012
Kas kellegil on Paveliga kogemusi või midagi tast kuulnud?
16:50 11.02.2012
... (registreerimata)
Ma olen kuulnud, et pavel on eksamineerija nagu iga teine. Kui sõita ei oska, siis läbi ei saa.
Ise kukkusin ka hiljuti sõidueksamil läbi tänu enda lollile veale. Küll mitte pärnus. 22:41 29.02.2012
Sain Paveliga läbi. Ma ei tea kas tal oli hea tuju või ta ongi selline. Kõik need tema kommentaarid mu sõidukohta olid pigem õpetused kui vingumised, ütes mis ei meeldinud ja põhjendas ja seletas. Võib olla see on tõlgendamise probleem ka, aga minu jaoks olid need asjalikud. Üks vanamees keeras mul ringi peale ette ( seal vene kiriku ees) ja siis ta podises noo mis teeb sulle nagu sul muidu pinget polekski ja selline naljatlev suhtumine tõmbas pinge alla. Tegin muidugi vigu ka aga pisikesi, mis ta ütles, et 13 aasta jooksul teevad kõik nii, et keegi pole teinud nii nagu talle meeldiks. Ühesõnaga väga meeldiv oli. Temaga sõites oli isegi parem kui õppesõit. See ARk toyota on ka hästi mugav minu arust. Ühesõnaga kui Paveli saate ärge kuulake, et ta on ülbik (muidugi meile kõigil on halbu päevi ja ma usun, et ka tema võib täiesti vastik olla).
Lisaks ärge kuulake ja usaldge alati sõiduõpetajaid, ma ei taha uskuda, et ma esimese korraga oleks läbi saanud, kui ma nii paha sõitja oleks, kui mulle autokoolis väideti. Seal öeldi isegi päev enne ARKi, et sa sellise sõitmisega küll kunagi lube ei saa.... 21:26 23.03.2012
Kogenud autojuht (registreerimata)
Kas üks viga(ringteel teiselt realt reastusin liiga hilja esimesse ritta ja seeläbi sõitsin sisuliselt teisest reast otse ringteelt välja) on piisav, et lugeda eksam mittesooritatuks? Küsin lihtsalt kuna, olen kuulnud, et mõned vead võivad olla, nagu teooriaeksamil.
21:30 23.03.2012
Kogenud autojuht (registreerimata)
Kas üks viga(ringteel teiselt realt reastusin liiga hilja esimesse ritta ja seeläbi sõitsin sisuliselt teisest reast otse ringteelt välja) on piisav, et lugeda eksam mittesooritatuks? Küsin lihtsalt kuna, olen kuulnud, et mõned vead võivad olla, nagu teooriaeksamil.
21:57 23.03.2012
... (registreerimata)
Ka ringil on õigus sõidurada vahetada, mõistuse piiris.
Ark eksamil seda küll teha ei tasuks vaid sõita ikka nii, kuidas autokoolis õpetatud. Oleneb eksamineerijast. Mõni vaatab läbi sõrmede, mõni võib kohe piduri peale panna. Niiöelda. 23:00 23.03.2012
Juhan009 (registreerimata)
Kui keegi jõuab teha vea eksami jooksul, mis kestab mõnikümmend minutit, siis vast on ikkagi õigem veel õppida ja harjutada enne kui iseseisvalt liiklusesse tulla. Statistiliselt tähendab see, et sa teed ühe vea iga kord kui linnas sõidu ette võtad. Igaüks meist ootab, et ümberringi kaasliiklejad on kõik asjalikud. Pole siis mõtet ise ka uisapäisa liiklusesse tormata.
00:08 24.03.2012
... (registreerimata)
Eks see oleneb ikka vigadest. Kui ikka ümberringi autosid ei ole, ja näiteks ringil valest reast välja sõidad, milles probleem?
Aga kui kõrvalteelt peateel liikujale ette sõidad, on ikka teine asi. 11:42 24.03.2012
ei näe, ei tea ette (registreerimata)
Kui ringilt väljudes
-viimasel hetkel vahetad sõidurada (praktiliselt väljud valest sõidurajast), siis on oluline puudus see, et -ei suuda oma tegevust ette kavandada, kuna -ei suuda liiklusolukordi pma ninast kaugemalt näha. Mida sellise liiklemise oskusega kõik ette tulla saab, -kui ei näe, -ei tea piisavalt ette? 01:21 06.04.2012
KarlKaa
Tekkis küsimus arki eksamiga seoses, keegi kes on hiljuti load kätte saanud äkki oskab öelda kas hetkel on võimalik nädala, kahega arki eksamid ära teha. Kui esimese korraga kõik ilusti ära teha või on järiekorrad liiga suured..
15:57 06.04.2012
Tartus.... (registreerimata)
...on võimalik ühe päevaga teha nii teooria- kui ka sõidueksam.
13:44 07.04.2012
juku7767 (registreerimata)
Tallinnas pole üldsegi järjekorda. Kohe saad löögile.
16:19 03.05.2012
Suvakas124 (registreerimata)
Oh jumal , ma vaatan et mõni saab päris lihtsalt läbi , endal oli täna 2 kord ja kukkusin ikka läbi . Muideks , mul oli täiesti veatu sõit (isegi pisivigu polnud ) ja eksam kesti 40 minutid . Sõitsime kesklinna mingit teed pidi kus ma polnud varem sõitnud ja siis kuskil pöörasime ringi ja hakkasime tagasi mustamäe poole sõitma . Sattusime tondi ringidele ja sealt minu üks saatuslik viga tuligi , mis kogu mu eksami persse keeras. Mul oli elevus sees , kuna sõit oli nii hästi läinud ja minu tähelepanu hajuski sekundiks ja sellest piisas ning ma kaldusin parem reast vasakule. Ei näitand suunatuld ega midagi ja sõitsin peugeole ette . Eksaminaator kohe sekkus ja ma ehmatasin niimodi ära . Teadsin , et mul on kriips peal , kuna ma tekitasin just avarii ohtliku olukorra. Muidugi peale seda oli sõit arki perfektne edasi , parkisin tagurpidi kahe auto vahele ka täiesti ilusti ja vsjo. Aga nojah , kui küsis , et kuidas mul endaarvates sõit läks siis ütlesin talle , et ma tean , et olen läbi põrunud. Ja siis kuulsingi seda , mida ma kartsin : " Sõit oli sul super hea ja ühtegi viga ei teinud kuni jõudsid ringile , kus autole ette keerasid , oleksid ilusti ringi läbinud , oleksid ka eksami ilma ühegi veata sooritanud , väga kahju " . Mul tuli sellline masendus peale seda peale , et tundsin autost välja tulles , et panen küll kohe roopi. Aga jah , uus eksam järgmine neljap. kell 9.00 . Panin esimese aja , et siis eksaminaator niiöelda ka värske ja vähem närvilisem ja usun et teen nüüd küll ära. Tähelepanu ei tohi sekundikski kaotada , kuna see võib juba saatuslikuks saada , nii et olge ettevaatlikud !!
00:07 04.05.2012
nojah (registreerimata)
Tegin ka just sõidueksami ära. Olid üksikud vead, nt kaldusin vasakpöördel reastudes liiga palju pärisuunavööndi vasakusse äärde ehk siis poolenisti vastassuunda kohati juba, mingit põhimõttelist viga küll ei olnud. Eksamineerija ütles, et eksamit ei ole vaja karta, kui sõita oskad, tegelikult ainult avariiohtliku olukorra tekitamise pärast kukutatakse kohe läbi.
20:47 09.06.2012
eksamitegija (registreerimata)
Tegin ka täna just Tartus ära
Sain Pärna, juute kuulnud, aga ta oli rahulik, ütles palju ette kuhu minna ja kõik oli väga lihtne. Närvi ei olnud, platsil proovisin 2 korda kohalt minemist. See äkki aitas, sest vaatas nagu, et mees kindel. Jamasin natukene tõusul, ütles et piirides, aga võiks kässariga lasta mitte seisupiduriga, siis ei vajuks üldse tagasi. Ring oli üllatavalt lihtne, sõitsin arkist välja karlovas parkimine, ümberpööramine ja siis anneringile ja sealt ülesse raadile, kõrvekülla maanteesõit ja siis mööda peateed tagasi arki, pisivigu oli, ütles, et võiks kindlamalt otsustada, üks mopeedist möödumine oli napilt enne raudteed, ütles, et peaks olema kindlam. Ei tea, kui sõita oskad siis saad ikka läbi. 22:39 16.06.2012
nii (registreerimata)
Kuidas see määrimine täpselt käib? Sõbranna ütles ka, et pani konjaki kotiga auto tagaistmele, sest eelnevalt liikus info, et nii peab tegema ja sai läbi.
See oli siis Tartus.. 17:42 27.06.2012
ai kurja (registreerimata)
Tegin täna eksamisõidu Pärnus ja läks suht libedalt. Selles suhtes, et eksam sooritatud. Pärast luges eksamineerija natuke moraali, et enne ristmikke võiks natuke varem ümber reastuda jne. Aga üldiselt ei olnud viga. Sõit kestis 45 minutit ja kõik kõige hullemad paremakäe reegli kohad lasi läbi sõita´+ siis natuke maanteesõitu. Ise olin sõidu lõpus üsna veendunud, et eksam tehtud. Teooria ja sõit siis esimese korraga tehtud. Kõige tähtsam on rahulik olla, kui väga närvitseda ei tule sõidust ilmselt suurt midagi välja, sest 90% autodest, mis linnas liiklevad, seda eeskirjade järgi ei tee. Pean silmas sõidukiirust, kui 50 km/h asulas sõidad, siis oled kõigil jalus ja autorivi sabas.
19:41 02.07.2012
jessss (registreerimata)
Tegin täna Tallinnas eksami ära. Eksamineerijaks oli Andres, väga meeldiv meesterahvas, normaalne rahulik õhkkond oli sõidu ajal. Kaks eelmist korda oli eksamineerijaks Malle, tuntav erinevus kohe :D Sõitsime mustamäel-õismäel, ringidest tegime Õismäel selle mis Nurmenuku bussipeatuse juures ning TTÜ oma.
02:28 09.07.2012
sirm
Mina sain Mallega eksami tehtud küll:)
16:03 27.07.2012
O7766 (registreerimata)
KES ON SÕIDUEKSAMIT TEINUD RAPLAS.
21:40 27.07.2012
´´´´´´ (registreerimata)
Mis värised? Mine tee eksam Raplas ära.Seal tunduvalt lihtsam sõidueksamit kah teha kuna pole neid foore ja liiklus kah tunduvalt rahulikum.
Muudetud 10.8.12 16:23 18:32 30.07.2012
Liina T. (registreerimata)
TERE ! KAS KEEGI ON HETKESEISUGA JÄRJEKORRAS SÕIDUEKSAMILE AUGUSTIKUUS LAUPÄEVASEL või REEDESEL PÄEVAL ? Ise olen hetkeseisuga kirjas teisipäeval 21.08.2012 kell 14:30. Äkki keegi on nõus aega vahetama paberivaba ARK kaudu ? Oleks hädasti vajalik! Aitäh sulle hea inimene, kes oleks nõus seda tegema :)
09:35 31.07.2012
Liina T-le (registreerimata)
Mis linnas?
18:04 02.08.2012
feiler (registreerimata)
Tegin arkis eile sõidueksamit(01.08)... kukkusin tänu sellele läbi, et mingil pääsküla tänaval, kus on paremakäe reegel, andsin paremalt tulevale bemarivennale teed, kuid too ei sõitnud, vaid jäi tükiks ajaks passima ristmiku ette... nii me siis mitukümmend seki passisime, kuni ma lõpuks gaasi andsin ja minema sõitsin.
Alguses ei öelnud eksaminaator midagi(pikkade juustega meesterahvas, nime ei mäleta), kuid pärast, kui oli auto ilusti lasknud mul ära parkida ja puha, ütles, et see olukord mulle saatuslikuks sai, ja võttis lahti ma liiklusõpiku, kus hakkas õpetama mind. Tagant järgi mõeldes ja õpetajaga konsulteerides sai selgeks, et ikka ise olin süüdi jne.. kuid no cmon!!!! Homme lähen panen uue aja, kuna pangas polnud too hekt nii palju raha ja sularaha, mille oleks saanud kohe anda neid kah ei huvita; oleks nad võinud ju anda kasvõi mingisuguse kviitungi vms... loodan aint, et ei pea korduseksamit ootama 3 nädalat, vaid võiks mingi nädalaga hakkama saada... 20:01 03.08.2012
Liisu L (registreerimata)
Kas esimene ja teine aste on omavahel lahus, st kui sooritan sõidu, kuid feilin platsil, siis kas pean mõlemad etapid uuesti sooritama või posiitivne tulemus säilib?
Vabandan, kui küsimus on rumal. :( 22:11 03.08.2012
... (registreerimata)
Huvitav, mind lasi too pikajuukseline läbi, ehki ühelt paremkäe ristmikult sõitsin tuimalt läbi, ilma et oleks peatund ja vaadanud, kas keegi tuleb.
Muhahahaaa.... 20:41 06.08.2012
O7766-le (registreerimata)
mina tegin 3.08 sõidueksami Raplas ja sain läbi :)
väga tore eksamineerija oli, Heino Jõgisoo vist oli nimeks (selline vanem meesterahvas). algul sõitu alustades ei rääkinud ta midagi, suht vaikus oli autos ja siis päras mingit 15 min sõitmist hakkas rääkima oma elust ja tuli jalgratturitest/lastest liiluses jne. väga tasane onu tundus olevat ja tänu sellele suutsin end närvi minemisest hoiduda :) igatahes tegin eelmisel päeval 2 sõitu Raplas kohaliku õpetajaga ja siis olin päris pabinas, kuid eksamil olin üllatavalt rahulik. mõned väiksed vead olid ka, mida oleks võinud paremini teha (tõusult minek ei tulnud 2 korda välja, kusjuures eelmisel päeval täpselt samas kohas tegin ideaalselt ära; tagasipöördel Valtu teeotsas kommenteeris ka midagi, et oleks võinud olla rohkem vasaku ääre lähedal; ja sõidu lõpetamisel parkisin auto äärekivist kaugemale kui 20 cm (ütles, et alati kui tee ääres on äärekivi võiks ikka võimalikult selle lähedale parkida). muidu sõitsime linna vahel veidi, sõitsin korra läbi Karmani parkla (parkisin esipidi), Alu kandis, mõned ringteed, Märjamaa suunas, Valtu suunas (tagasipööre), parema käe piirkonnad. lõppkokkuvõttes tundus kuidagi lihtne ja sujuv kogu sõit :) eksami lõppedes ootasin ka veel auto mingi 10 min ja terve see aeg eksamineerija ei öelnud, et eksam on sooritatud, klõpsis seal arvuti taga ja muljetas liiklusest (sh huligaanidest) ja lõpuks lõi oma läppari kinni ja küsis, et kas autokooli tunnistus kaasas ning seejärel läksime büroosse sisse ja siis sain aru, et olen ikka eksami ära teinud :) Loodan, et said veidi targemaks! Pole seal hullu midagi! 15:50 15.08.2012
feiler (registreerimata)
Heh 9. augustil sain juba uuele eksamile ja seekord ei põrunudki.
Eksamisõit oli: Arki juurest akadeemia teele, sealt vilde teele, siis ehitajate tee, tammsaare tee, mustamäe tee, jälle vilde tee, sõpruse puiestee, ehitajate tee, nõmme turu platsi juurest pärnu mntle, siis vääna tänav, tähetorni, kadaka pst, mäepealse ja arki ette, kus tegin boxi tagurdamise, liikuma hakkamine tõusult ja tagurdamine parkimiskohale. Närvi polnud seekord üldse sees. eksamineerijaks oli mingi vanem mees, väga sõbralik. Edu teistelegi! 18:44 21.08.2012
augustikuine (registreerimata)
Kas tõesti ei saanud tõusult 2x minema ja said eksami tehtud?
Augustikuine 19:52 21.08.2012
augustikuine (registreerimata)
sain eksami läbi jah, kuna kõik muud kohad (ristmikud), kus väiksed tõusud olid, tegin ilusti ära :) tean väga hästi kuidas tõusult ära minna, selles pole probleem, pigem oli võibolla autos, mille siduri õige tunnetus aega võttis.
15:35 22.08.2012
1a2a3a4a5a6a7a8a9a0a (registreerimata)
Tegin täna sõidueksami Võrus ja sain läbi. Esmalt ARK büroo eest sõitsime linnast välja, siis linna tagasi, 30 piirkiirusega samaliigiliste teede ristmiku ala, ühesuunalistel teedel nii parem- kui ka vasakpööre, parkimise osas eksami alguses seletati, et eksamineerija korralduse andmisel tuleb vastava tänava ääres omal valitud viisil auto ära parkida (tegin siis külgboksi ühel ühesuunalisel tänaval), väike ringristmik. Tagasipöördeid ei tulnud teha. ARK büroo juurde tagasi tulles lasti auto parklas sinna tagasi parkida kust sõitu alustasin. Eksamineerija andis korraldusi selgelt ja lihtsalt. Jalakäijaid oli hommikul kell 10 palju ülekäiguradadel. Enne autosse istumist küsis millised kolm asja peab üle vaatama autol, õiged vastused olid kas rehvid on täis, kas tuled on korras ja kas numbrimärk on nähtav ilusti.
14:40 18.09.2012
Lõburid (registreerimata)
Tegin sõidueksami raplas.
Algus oli päris jube, eksamineeriaks oli päris käre mees käskis siis autosse minna ja peeglid istmed paika panna natukese ajapärast tuli ise ka ja küsisin siis et kas vaatan auto üle ka to hakas prõõkama et sa oled juht tead ise mida teed. see ehmatas päris ära aga noh käisin siis väljas tegin tähtsat nägu vaatasin tuled üle ja siis istusin tagasi autosse siis sain noomida et rehve ei vaadanud see tegi mind veel närvilisemaks. aga sõit ise enesest läks päris kindlalt üheskohas ei näinud 70 märki ja parkisin nurgaall siis jäin tee servast veits kaugele se oligi vist suurim viga aga kui poole peal eksamineerija hakas nalja viskama ja anektoote rääkima siis mõtlesin et ehk saan ikka läbi. lasigi mul siis sõita suuremaosa maanteel piiratud alal tagasi põõre, külgpoks ja tagasi arki. Siis teatas et kuhu lubadele järgi minna tahan siis sain alles päris aru et ära tegin. esimese korraga siis . 15:27 18.09.2012
sokukokk (registreerimata)
Vabandus tobeda küsimuse eest, aga mis see piiratud alal tagasipööre on? Teine küsimus veel, et kas tõusudel paigalt minnes võib kasutada käsipidurit?
19:29 21.09.2012
triinkask123 (registreerimata)
sokukokk: tänapäeval annavad minu arust juba enamus eksamineerijad valida kas lähed tõusult käsi või jalgpiduriga. minul nt on jalaga lihtsam, enamusel vastupidi. / piiratud alal tagasipööre-ma ei tea kas see on päris see mida mina tegin aga sinna auku see läheb. ja mu vastus haakub ka kohe selle mäe pealt minekuga. mina oma ark eksami ajal pidin sõitma Moora ( asub kohe tähetorni hotelli kõrval) tänavast alla, see on suht järsk mägi, soovitan kõigil sinna harjutama minna, see pidi üks lemmik koht olema kuhu viiakse. aga jh sõitsin mäest alla siis jäin tänavanurgal seisma ja pidin tagurdama nö eelmisesse kõrvaltänavasse. see võib olla sama asi mida sina küsisid. minul oli tegemist õnneks Moora umbtänavaga, nii et kedagi seljatagant ei tulnud!
00:10 23.09.2012
B-kat. sõiduõpetaja, Tallinn (registreerimata)
Piiratud alal tagasipööre kuulub sõidueksami esimese järgu alla, ehk siis platsisõidu element, mida juba aastaid ei pea tegema õppeplatsil, võidakse kontrollida ka mujal liikluses. Tingimuseks on tee laius, mis ei tohi olla kitsam, kui 2 auto pikkust, samas ei võimalda see ühe manöövriga tagasipööret teha, vaid see peab toimuma ühte tagurdamist appi võttes. Kui palutakse tagurdada ristuvale teele, on manöövri nimi hoopis tagurdamine ümber nurga.
16:19 11.10.2012
arusaamatus (registreerimata)
Käisin sõidueksamil. Kõik sujus hästi närvi sees ei olnud. Ühtegi suurt eksimist ei olnud. Nagu näiteks liiklusmärgi eiramine, valese kohta pööramine, parkimis vigu, auto välja suretamist. Kõik läks hästi.
Tagasi ARK-i jõudes rääkis eksamineerija et talle ei meeldinud ristmikult äraminekud ja paiknemine. Tema sõnul ma pidin kohalt ära minema kohe kui roheline süttib aga mina hakkasin rahulikult minema. Minu teada see ei ole viga. Lihtsalt auto oli harjumatu. Siis ta seletas ära, mulle mõtlesin et tegin ära, olin juba suht õnnelik ja siis ta ütles et eksam tuleb uuesti sooritada. Ma mõtlesin nagu mis mõttes. Kuidas see võimalik on. Igatahes tundus see suht ebareaalne et läbi kukkusin. 18:38 17.10.2012
jubdiduu (registreerimata)
Huh.. käisin ka tegemas sõidueksamit. Pikkade hallide juustega vanem mees, teadsin enne tema kohta nii palju, et kipub kõiki esimesel korral läbi kukutama. Tegin temaga siis eksami ära ( õnneks sain ka läbi ) aga nõuab kiirendust, enda arust oli küll kohe gaas põhjas kui 70 märki nägin aga tema ütles, et hakkasin liiga ruttu käike vahetama noomis selle koha peal päris kõvasti ja suunatuli on ka tal mingi kinnisidee tundus. Selle eksamineerijaga on vaja kõvasti külma närvi
P.S eksami tegin Tallinnas Muudetud 18.10.12 08:35 09:18 24.10.2012
Henn Trt (registreerimata)
Ise tegin 2 korraga ära esimene kord kukkusin omast lollusest läbi, teinekord tegin kõik ilusti ära ja arki juurde jõudes üles eksaminaator, et mõned pisivead olid aga kuid mitte midagi hullu. Muidugi rääkis ette ka mida paremini võiks teha, et endal lihtsam oleks võtsin kuulda ja oligi eksam sooritatud.
15:13 25.10.2012
XYyyy (registreerimata)
Kas kellegil on kogemusi Haapsalu eksamineerijatega, vist on Rain Jostmann...?
19:11 31.10.2012
ratty (registreerimata)
Tegin täna tallinna arkis 3. korraga sõidu ära.
Teooria läbisin esimese korraga juba augustis - head lihtsad küsimused sattusid. Esimesed kaks korda kukkusin läbi, kuna ei pannud märke tähele. Seekord pingutasin täiega - ajasin silmad punni ja püüdsin kõike näha. Eksamineerija oli keegi vanem vunts. Algul oli leebe, lõpupoole kippus torisema. Omast arust tegin algaja juhi kohta suht hea sõidu. (Eriti kui arvestada teisi sõidusooritajaid, kes koos minuga ARK-ist startisid. Üks naga paiknes parempöördel keset teed ja mingi priske vene mammi keeras mulle juba ARK-i parklas jõhkralt ette.) Lõpus igatahes vunts torises pisut ja ütles, et peab end kõvasti pingutama, et mu sõit rahuldavaks saaks paberil kirjutada. Tehnoseisundi kohta ei küsitud, ise ka enam pärida ei viitsind. Kummidele viskasin igaks juhuks pilgu peale. Lamellid. Marsruut: TTÜ ring, nõmme, Saue ARK (vunts ajas 15 mintsa seal omi asju) sealt tagasi läbi hiiu, sealt majade vahelt kuskilt tähetorni juurde ja sealt ARK-i. Tagurpidi parkimine ja asi ants. Külgboksi ja muidu autode vahele parkimist ei nõutud ühelgi korral kolmest. Minu õnneks. Õnnejunn on nüüd igatahes suur. Käisin Maanteeameti lehel isegi kontrollimas, et kas on mind eksamil sooritatuks märgitud või ei. Oli küll :) 14 aastat sai lubade tegemist edasi lükatud, nüüd kui asi tehtud, on tunne justkui oleksin püha graali kätte saanud. Lihtsalt see siiski ei tulnud. Minu kogemus on see, et tallinnas ollakse ikka väga ranged ja igal eksamineerial on mõni magus koht tallinna liikluses, kust kehvema tähelepanuga rahvast saab kenasti läbi kukutada. Kui pikemat sõidukogemust pole, kui autokoolis omandatu, siis tuleb arvestada, et 2x kukud ikka läbi, enne kui papri kätte saad. Ja õnne peale ning eksamineerija leebuse peale lootma ei maksa jääda - kui sa just kena siredate säärtega tibin just pole. 22:23 31.10.2012
siredad sääred (registreerimata)
är põe, nad rohkem kui imbid,neil oma päevaplaan mida peavad jälgima. nüüd peaks selle kuti päevapealt vallandame sest ta ajas isikliku asja. mida ark ise lsllest arvab?
08:36 01.11.2012
r (registreerimata)
Omad kohad kus peenelt vahele tõmmata on ilmselt igas linnas - see ei ole mingi Tallinna omapära.
11:34 02.11.2012
ratty (registreerimata)
Mis mul kobiseda, sain ju eksamist läbi.
Ja vaevalt, et ta seal isiklikku asja ajas. Sõiduaeg ka ei vähenenud, ehkki lootsin. Kokku kulus tund ja veerand. Va sinder käskis mul seal ARK-i ees vales kohas ka parkida (kollane äärekivi) Märkasin seda alles siis, kui ta autost välja ronis. Mõtlesin, et nüüd on jokk. Ei söandand üksi autot ümber ka parkida. Aga ei maininud tema seda, ja ei hakanud ise ka jutuks tooma. Mis puutub eksamineerijate lemmikkohtadesse, siis tõmmati mind teisel katsel Vilde-Mustamäe tee ristil haledalt orki. See koht on kindlalt üks nende leivakas. Tulles Šolnoki poolt ja sooritades parempöörde Mustamäe teele, satud mingisse kuradi taskusse, kust pead teisele rajale ümber reastuma - seega hakkad kohe selja taha vahtima. Seda tehes jääb märkamata laterna posti otsa naelutatud 30ne märk, mis jääb juhi vaatevälja mingiks murdosa sekundiks. Kui lased edasi 50km/h nagu õige mees, oled pikema jututa läbi kukkunud, sest kiiruse ületus 20 km/h on eesti seaduste järgi võrdne tahtliku tapmisega. Olen kuulnud, et võmmidel meeldib ka aeg-ajalt seal saaki passida. [URL=http://www.turboimagehost.com/p/13832105/1.jpg.html][IM G]http://s3d4.turboimagehost.com/t/13832105_1.jpg[/IMG][/URL ] 17:29 10.11.2012
* (registreerimata)
Ei käskinud ta midagi valesse kohta parkida, seal kollaste äärekivide juures on ka liiklusmärk, mis näitab, et eksamiautod võivad seal parkida. Mulle sattus vist sama eksamineerija, selline vanem mees, alguses tundus hästi sõbralik, aga sõidu ajal kui midagi ei meeldinud, siis käratas. Käisin eksamil teist korda, esimesel korral oli eksamineerijaks üks paksemat sorti mees, kes oli iseenesest väga tore ja rääkis juttu, aga tänu sellele vist võtsin liiga vabalt, tähelepanu hajus ja tegin paar saatuslikku viga, kuigi sõitsin muidu kindlalt ja tegin kõik parkimised ja piiratud alal tagasipöörde ideaalselt ära. Aga nüüd teisel eksamil ei tundnud ennast kuidagi üldse kindlalt, sest praktiliselt kohe, kui ARKist välja sõitsime, hakkas eksamineerija raamatut lugema, vahepeal ainult ütles kuhu pean keerama, juhatas mu Nõmme mäest üles ja sõitsime otse kuni Pärnu maanteeni välja, mitte ühelgi väiksel tänaval ei käinud. Sõit kulgeski kõige otsemat teed pidi Saue ARKi, kus ta käskis ka nende kollaste äärekivide kõrvale parkida, ütles et käib korraks ära ja tuli 20 min pärast tagasi, ütles ainult et nüüd sõidame otse Tallinna ARKi tagasi ja hakkas Postimehest sudokut lahendama. Kui ARKi tagasi jõudsime, käskis parkida mega väiksele kohale (mõlemal pool olid autod praktiliselt joone peale parkinud) ja kui ma rahulikult tagurdama hakkasin, siis käratas, et prooviks ikka nii, et autod terveks jäävad, aga ma suutsin õnneks rahulikuks jääda ja ikka lõpuks sinna ära parkida ennast. Suur värin oli sees, sest kartsin, et äkki tegin juba alguses mingi vea ja ta otsustas, et läbi ma ei saa ning ei viitsinud üldse enam mind kuhugi sõitma viia ega midagi teha, aga kui lõpuks pargitud sain, siis küsis, et kuidas mul tunne on, ma vastasin, et ma olen ausalt öeldes päris parajalt närvis praegu, aga eksamineerija naeris selle peale ja ütles et pole mõtet olla, said ju eksami ilusti tehtud ja tule nädala pärast lubadele järgi.
07:33 22.11.2012
Launger
Tegin Tallinnas esimese korraga ära, kaaspiloodiks oli Aivar
viis täpselt kohtadesse kus polnud varem käinud, nõmmelt raudtee taha ja väikestesse tänavatesse ja siis hiiult üle raudtee tagasi ja otse saue poole, mille ristmikusõlmest (ei tea selle nimegi) pidin tagasipöörde tegema aga polnud seda kaadervärki varem näinudki, niiet sõitsin lihtsalt edasi. enne seda tahtsin veel tagasi keerata niisama tee keskel olevast asfaldiribast kus oli selge pidev joon ees ja peale seda ei kasutanud ma veel vasakulepöördemärgi juurest keeramist, lõpuks keerasin tagasi olles poole otsaga juba Keilas, kus oli selge tagasipöörde märk ja koht. olin päris kindel et asi nüüd untsus ja mees kõrval hingas kah väga kuuldavalt, lõpuks laagri hesburgeri ees minevast teepoolitusest läksin kah valelepoole, mille parandasin tagasipöördega mille instruktor mulle põhimõtteliselt ette näitas, siis üle raudtee ja ARKi tagasi. olin 100% kindel, et läbi ei saa aga luges sooritatuks! arvatavasti mängis rolli see, et kuigi ei täitnud tema käske ideaalselt siis ühtegi otsest viga ma ei teinud, kuskil ette ega valesti ei sõitnud, kõik vead seletasin kohe ise ära ja muud harjutused ja sõiduvõtted tegin suhteliselt ideaalselt aga kindlasti oli mängus mu kõrvalistuja tuju, niiet jään õnne tänama :) 07:37 22.11.2012
Launger
ARKis olevatest toyotatest nii palju, et üsna tundlikud on! Võrredles vanemate opel omegadega millega sõidukoolis sõitsin olid need väga kerge rooli, käigukasti, piduri ja gaasiga. Sidur hakkas võtma suht mõistlikust kohast ja harjus ruttu ära aga ülejäänud auto vastas küll igale värinale väga kergelt, kui poleks platsil saanud harjutada oleks asi suht naljakas välja näinud.
Samuti on auto uskumatult vaikne, kui ARKi ära parkisin, asjad ära kustutasin, piduri peale panin ja turvavöö ära võtsin siis küsis instruktor, et kas õhk on liiga puhas ja bensiini liiga palju, ning et enne kõike peaks ikkagi mootori seisma jätma :D 14:20 23.11.2012
Skeazel (registreerimata)
Keegi hiljuti Tartus on eksamit teinud?
Mul on järgmine nädal eksam. Närvi sees ei ole ja loodan, et ei tule ka. Nägin, kuidas üks tüdruk oma sõitu alustas. Parkimiskohalt välja tagurdades ta suunda ei näidanud. Samas on ju LE-s kirjas, et pöördega tagurdamisel peab suunda näitama. Kas seda loetakse veaks? 18:44 25.11.2012
CE (registreerimata)
Kuidas lood Haapsalus on on keegi teinud seal C ja CE
09:53 30.11.2012
Skeazel (registreerimata)
Eksam sai siis eile esimese korraga sooritatud. Eksaminaator oli A. Jalak.
Auto suri kaks korda välja aga sellest numbrit ei tehtud. Kiirus oli meil koguaeg 30-40 kh/h tänu tuiskavale ilmale. Andeks anti kaldumine teise sõiduritta, sest teekattemärgistust lume alt näha polnud.... Eksam kestis 60 minutit. Sõita sain täie raha eest:D Minu sõidueksami marsruut: ARKi parklast vasakule e. Sepa tn. - Täne tn.- Aardla tn. - Tähe ring - Tähe tn. - Tehase tn. - Raua tn.- Sõpruse pst. - Anne ring - Sõpruse pst. - Anne tn. - Paju tn. - Pikk tn. - Fortuuna tn. - Põik tn. - Raatuse tn. - Narva mnt. - Turu tn. - Jõe tn.(tänava lõpus estakaadi harjutus) - Kalevi tn. - Pargi tn. - Tähe tn. - Õnne tn. - Kalevi tn. - Kuu tn. - Kalevi tn. - Vaba tn. - Tähe tn. - Teguri tn. - tagurdamine B.G.Forseliuse tänavasse - Teguri tn. - Tähe tn. - Tähe ring - Tähe tn. - Sepa tn. - ARK 23:13 09.12.2012
rapla3333 (registreerimata)
Mina tegin 3 korda Raplas sõidueksamit.
2 esimest korda oli Heino, kes mulle üldse ei istunud. Ütles, et ma oskan autoga sõita ja kõik on väga hästi aga lõpus hakkas alati ühe vea tõttu vinguma. Esimesel korral, et vasakpööret tehes sõitsin liiga vastassuunda ja et sõidukiirus oli veidi väike. Teisel korral sõitsin igal pool max kiirusega. Kontroll oli peal ja käskis igast asju teha, mnt tagasipööre, mäest üles minek, parkimine ja midagi oli veel. Jõe tänaval vist keeras mulle auto julmalt ette, enne oli ta küll seisma jäänud, sest seal parema käe reegel hakkasin siis sõitma ja tüüp sõitis mulle ette, jäin seima. Arki juurde jõudes ütles et ei vaadanud peeglisse väga aga sõita oskan. Olin ikka väga vihane küll. 3. korral oli Avo, kes ütles et sõita oskan ja sain läbi. Tegin parkimist ja sõitsime suht kaua. Ühesõnaga on Heino ikka väga räige tüüp, küll ta mingeid vigu leiab, et lugeda sõitu mittesooritatuks. 23:50 09.12.2012
raplale (registreerimata)
Ikka on kõik teised süüdi onju? Ise oled ilus tark ja osav muidugi.
17:16 18.12.2012
m. (registreerimata)
Kuulge, aga küsimus nendele, kes viimati eksami sooritanud!
Kui kaua pidite oma eksamiaega ootama? 2 nädalt või lausa kuu aega? Tänud! 13:02 20.12.2012
juhanösasjdas (registreerimata)
mul oli eile ARK sõidueksam, ja ootama pidin 2 nädalat, kuigi oleks saanud ka varem minna aga ajad ei sobinud.
22:57 21.12.2012
tp (registreerimata)
Mina käisin kolmapäeval kordueksamil. 10.-ndal kukkusin läbi ja siis sain aja alles uue aasta alguseks :( Aga ma passisin netis peale, nii kui mõni aeg vabanes ja mulle sobis, muutsin ära. Nüüd olen väga rahul ja üliõnnelik, et kõik läbi on :)
Aga mul teistlaadne küsimus. Kuna lube ma veel reaalselt kätte ei saanud, kas ma sõita tohin? Nagu teada, siis juhiluba ei pea ju kaasas kandma, piisab isikuttõendavast dokumendist. Või tohin alles siis, kui reaalselt load käes? 10:13 22.12.2012
tp (registreerimata)
Sain juba oma küsimusele vastused.
15:15 10.01.2013
K. (registreerimata)
Ma käisin eile Tallinnas eksamit tegemas. Sain läbi. Eksamineerijaks Jaak Tammistu, mu meelest väga muhe vend. Mõtlesin, et panen ka marsruudi üles, ehk aitab kedagi :)
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=215 365570990405508878.0004d2ee4bc7aef37911f 16:32 10.01.2013
Maarja N (registreerimata)
Mul on homme eksa, olen juba päris närvis :)
Kui palju parkimisel tähelepanu pöörati - see mul kõige nõrgem 17:33 10.01.2013
Eksam tehtud (registreerimata)
Kui ma tallinnas tegin siis ainus parkimine oli pärast arki tagasi j6udes. Eks oleneb ,kes sul kõrval.
17:21 12.01.2013
uar3j0k3 (registreerimata)
Mina läbisin kõik eksamid esimese korraga, sellehulgas ka ARK sõidueksami aasta alguses. Sõidueksamil siis oli minu eksaminaatoriks Malle. Kohal olid uued eksamiautod, mis olid sõitnud alla 100 km, minu jaoks oli auto natuke harjumatu. Ühel ristmikul ei jäänud ma päris õigel kohal seisma, kuna raske oli näha täpselt, kus jooned jooksid ja vahest pidi eksaminaator mulle meelde tuletama, et esiklaasi puhastada, kuigi mul endal tuli ka siis juba selline mõte pähe, aga seda juttu pole küll mõtet eksaminaatorile rääkima hakata, enda arvates ei olnud need klaasid ka nii niisked, et nähtavus juba halvem oleks. Aga õnneks sai eksam esimese korraga tehtud, nagu ma juba pikalt ette arvasin.
15:13 02.04.2013
J (registreerimata)
Tegin ka sõidueksami ära ja esimese korraga. Autol on väga tundlik sidur! Parkimistest pidin tegema külgboksi ja lõpus tagurdama samasse kohta tagasi kus alustasin. Soovitan olla enesekindel ja kui tunned, et midagi halvasti läks, siis selle peale mitte mõelda. Lisan ka endapoolse marsruudi:
https://maps.google.ee/maps/ms?msid=214890745630050115917.00 04d95f4e55dcdd8b27e&msa=0&ll=59.401239,24.660487& ;spn=0.012626,0.042272 22:09 06.05.2013
Suveka (registreerimata)
Aaaaaaga, eelnevalt korduvalt läbi käinud küsimus, kas keegi jagaks infot Haapsalu kohta ?
Kus ja kuidas tõmmatakse ? :) Lähen ise sinna A-kat tegema kohe :) 15:42 08.05.2013
K (registreerimata)
Tegin täna Tallinnas sõidueksami ja autol oli väga tundlik sidur ja pidur. Väga tore eksaminaator oli Riho, vanem meesterahvas heledate pikemate juustega. Soovitan kindlasti teha tiiru ARKi platsil, saab rohkem auto tunnetuse kätte. Üldjoontes läks hästi, kuid mitte sekundiks ei tohi tähelepanu kaotada! Mina kaotasin korra ja nii kohe tekkis viga. Kuid igal juhul tuleb pingutada lõpuni, enne kui eksaminaator ei ole öelnud, et sõit läbi siis pingutada lõpuni. Isegi kui endal on halb tunne, et tegid mõne vea, siis ei pruugi need olla saatuslikud. Igal juhul soovin kõigile eksamile minejatele külma närvi. Kui olla ise üli tähelepanelik, rahulik ning liigelda ohutult läheb kõik hästi.
Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud. FOORUMI REEGLIDJuhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
VASTA TEATELE |
|
Kas Sa juba tead, et: