Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Rõhuklapp/kütuse tagasivool

toni88
09:33 24.08.2022
Mul vanem karburaatoriga Honda (1.6 L). Originaal elektriline bensupump lahkus elust. Asenduseks pakutakse ainult paagivälist bensupumpa. Mure see, et need on kõik liiga võimsad. Tulemuseks, et nõelklapp ei sulgu ning kütus jookseb pidevalt peale uputades karpa ära. Praegu peal pump, mis paberite järgi annab 0.1 bari (mõõtmistulemus näitab, et tegelikkuses annab rohkem). Päriselus peaks olema 0.02 bari. Soovitus oli, et pane rõhuklapp või siis lihtne tagasivool. Oskab palun keegi nõu anda mis, kus või kuidas? Ette tänades.
maaks
09:58 24.08.2022
Ma "natuke" kahtlen selles 0,02bar õigsuses! 0,02bar tõstekõrgus =20cm - sellega ei jõuaks bensiin paagist karburaatorini. 0,1bar seevastu =1m, mis on kõvasti reaasem number.
Sul tahab nõel koos tihendiga vahetamist lihtsalt!
toni88
10:10 24.08.2022
Proovitud mitut karpat, aga probleem ikka sama.
.
10:39 24.08.2022
Kas originaalis siis mingit tagasivoolu ei olegi? Üldiselt ega paremat ideed kui tagasivool eriti vist ei ole, eks tema dimensioneerimisega tuleb veidi siblida, et enne karbussi kohe paaki tagasi ei pumpaks. Võib olla pumba toitepinge vähendamine muudab ka midagi.
Deus
10:45 24.08.2022
Mis Honda see nüüd täpsemalt ongi? Mul on maal pööningul mõned Hondade ja Mazdade karpad täitsa olemas, kõigil oli tagasivool olemas.
toni88
11:04 24.08.2022
Tegu 86 aasta Accordiga. Mootor 1.6. Tagasivoolu paaki ei ole. Mõte oligi, et kuidas selline ise tekitada. Parem variant oleks sobiv (originaal) pump leida. Kahjuks kõik sellised katsed seni ebaõnnestunud.
Deus
12:07 24.08.2022
Vaatasin siin vanu pilte galeriist aga tol ajal väga ei pildistanud midagi ja loomulikult pole karpadest mitte ühtegi digitaalset jälge jäänud. Ainuke mälupilt on, et 2 lidruse mootori kahelõõrilisel versioonil oli tagasivool olemas. Äkki leidub mõni, kellel veel see asjandus alles on ja saab oma kapoti alt ka vaadata, kuigi 80'd olid sellised ajad, kus vahel muudeti karpasid iga poole aasta tagant, tõenäoliselt seal miski Holly või sellelaadne asi istub. Tee pilte sellest tükist ja äkki kellelgi sähvatab midagi peas.
Kunnnn
12:30 24.08.2022
Sellel karpal tagasivoolu pole, mina leidsin romulast mingi mitsubishi mudeli paagivälise pumba, mis oli karpaga autol, täpse mudelit ei mäleta. Aga 0,1 bari peaks iga karpa kinni pidama. Ehk proovi leida mõni teine pump, suvaliselt karpaga ja tagasivooluta autolt.
toni88
12:36 24.08.2022
Saadan pildi oma autol olevast karpast (pildi tegemise hetkel oli karpa küljes). Paremal üleval näha paagist tulev voolik.
Marko
12:46 24.08.2022
maaks 9:58
Re: Rõhuklapp/kütuse tagasivool
Ma "natuke" kahtlen selles 0,02bar õigsuses! 0,02bar tõstekõrgus =20cm - sellega ei jõuaks bensiin paagist karburaatorini. 0,1bar seevastu =1m, mis on kõvasti reaalsem number.
Sul tahab nõel koos tihendiga vahetamist lihtsalt!

Siin on juhend olemas ju, mida veel arutada?
Ilmselt oli enne poolpidune pump poolpiduse nõelklapiga mingil imekombel tasakaalus ja asi toimis. Vahetuskarpad ei olnud ju uued? Muidugi mitte
Karpa peab kannatama ka 0,2 - 0,3 baari, ilmselt veelgi rohkem tegelikult.
toni88
13:08 24.08.2022
Erinevad kataloogid pakuvad erinevaid pumpasid/erinevaid rõhkuseid, kuid ükski ei paku pumpa suurema rõhuga kui 0.15 bar ehk allapoole, kui pakutud 0.2-0.3 bar. Vana bensupump võis tõesti olla nadi ja karpad ei olnud tõesti uued, kuid kui probleem on kõigil üks ja sama, siis tundub ikkagi probleemiks olema liiga võimas pump.
.
15:23 24.08.2022
Milleks vahetada lambist karpasid kui tuleks süveneda nõelklapi olemusse- kaas maha, pump tööle ja sõrmega ujuk klapi vastu suruda- kas sulgub, kas immitseb miskit läbi, nõelklapp visuaalselt kontrollida, kas oksüdeerumine pole pindu kahjustanud jne.
stammer
15:43 24.08.2022
tarbimisühiskonnas on lihtsam uus või restaureeritud varuosa osta kui vana remontimisega oma aega kulutada.
toni88
21:06 24.08.2022
Tarbimisühiskond või mitte, aga miks mitte proovida teisi karpasid, kui võimalik. Pealegi saab nii vältida võimalust, et mõni tihend, mida niigi pea võimatu saada, katki läheb. Aga nagu öeldud, siis kõikide karpade puhul probleem sama - uputab ära. Karpal on ujukiruum aknaga ja sealt on võimalik vaadata kuidas kütuse tase tõuseb ja tõuseb jne. Aga rahustamaks kõiki, siis võin öelda, et üks karpa sai lahti võetud. Sellele sai järgi pandud pump, sõrmega siis ujukit hoitud ja vool pumbale peale lastud. Midagi ei juhtunud. Juhtus siis, kui ujuki lahti lasin, et saada selgust, kas ikka kütust üldse tuleb. Tuli. Garaaž sai oma osa ja mina oma osa. Seega nõelklapp sulgub küll ja peab ka. Probleem aga jääb. Seega palun võimalusel veel nõuandeid. Tänud juba ette!
.
21:10 24.08.2022
Üsna huvitav- selliseid iidseid karpasid võib leida proovimiseks kohe mitu, aga pumpa ei leia. Ja nii kui soovitati klappi kontrollida, järgnes kohe sarnane kommentaar. Jälle mingi fake teema.
Deus
21:18 24.08.2022
Honda karpal ujuk akna taga?! Kindel, et sa ikka Hondat seal remondid???
toni88
22:08 24.08.2022
Teema ei ole fake, vaid mure tõsine. Karpadega jah nii, et oli proovida, kuid pumpa kahjuks pole. Praegu oleks toredam, kui olukord oleks vastupidina - pumpasid mitu, kuid ei ühtegi karpat. Aga karpal on aken. Lisan siia ka pildi selle kohta.
Deus
22:32 24.08.2022
maaks ütles tegelt sulle juba õiged numbrilised väärtused ette, Marko kordas need üle.
Kui sul nüüd käpp sees kuskil vanade jaapani roostehunnikute tegelaste juures, siis võid uurida, äkki kellelgi on Mazda CB2/626 või Mazda 929 välist pumpa, see oli 0,3 bar rõhuga.
Ja ujuki koha pealt ma nõustun eelkõnelejatega, tõenäoliselt ujuki regulaator sul 0,1mm liiga kõrgele regullitud või sulgurnõel oksiidi täis. Võta juppideks ja puhasta ära.
Aga.... .
22:33 24.08.2022
Kui kõvasti Sa ujukit hoidsid?Võib-olla liiga tugevasti.Kõige kindlam on keerata karpa tagurpidi,et ujuk oma raskusega kinni vajub,sedasi peab pidama.Veel olnud juhus kui seisval mootoril ujuk pidas aga töötaval ujutas üle,ilmselt vibratsioon mõjutas sedavõrd.Aitas uue nõelklapi paigaldus.
Marko
22:58 24.08.2022
See paistab kaugele, et remondimehe oskused pole vajalikul tasemel. Nõelklapp on NII lihtne asi ju...
Kahju. Siin teemas oleks ju võimalik nõu anda distantsilt, aga seda ei usuta ja kui usutaks, siis ei saa hakkama. Purskkaev garaažis? Milleks ometi?

Muudetud 24.08.22 23:00

toni88
23:02 24.08.2022
0,3 on liiga suur rõhk. Praegu pump, mis nagu öeldud paberite järgi 0,1 (tegelikkuses mõõdetuna natuke rohkem) uputab ära. Tegu ei ole originaalpumbaga vaid uuega. Väidetavalt on tegu Mazda 929 pumbaga. Mis puudutab ujuki reguleerimist, siis seda on proovitud. Seda ei teinud ise, sest mul pole selleks ei oskusi ega teadmisi. Kasutasin selleks vastava spetsialisti abi. Karbuss, mis lahti võetud on puhastatud. Sai ujuk ära võetud, nõelklapp välja ja peas, kus nõelklapp asub, sai välja keeratud (see on päeval saadetud pildil mäkerdatud kollase jamaga kokku) ja ka ära puhastatud.
Nõelklapi tööd proovisin kahel moel. Ühel juhul hoidsin ujukit kinni ja siis lasin sellel gravitatsiooniga alla vajuda nii, et klapp avanes. Teisel juhul keerasin karbussi n-ö kummuli. Ujuk vajutas klapi kinni. Panin pumba tööle ja tõstsin ujuki ülesse. Mingit muud moodust ei kasutanud. Võib olla oleks võinud panna ujuki kuhugi kütusega täidetud nõusse ja katsetada siis, kuid seda ma enam tõesti ei teinud.
Marko
23:12 24.08.2022
Saa nüüd lõpuks aru, et klapp PEAB 0,1 ja veel natuke kinni pidama! Kui ei pea, siis on sellel midagi viga. Nii lihtne ongi.
toni88
23:42 24.08.2022
Saa nüüd Marko palun aru, et ei pea seda 0,1 kinni ja kui ühes kataloogis on märgitud autole käiva pumba surveks 0,07, siis see on väiksem väärtus, kui 0,1. Nii lihtne see ongi.
Karburaator on võetud osadeks ja nõel ning sinna juurde kuuluv on puhastatud. Kasu ei olnud. Ja, ma luban Sul kahelda minu mehaaniku oskustes, kuid, kui karburaatorit on üritanud seada vastav spetsialist ja see ei ole õnnestunud, kuna pumba rõhk liiga kõrge, siis ei ole mõtet hakata naeruvääristama üritust garaažis katsetada võimalikke erinevaid olukordi. Ma olen ilusasti selgitanud, mis masinaga tegu, mis mureks, mis on ära tehtud, mida katsetatud. Pannud pilte ja joonise ning edastanud mulle teadaolevaid andmeid ehk püüdnud käituda nii nagu foorumi reeglid ettenäevad. Ja kui Sa oled nii kõva mehhaanik nagu Sinu kommentaarid lubavad arvata, siis loe palun eelnevad postitused läbi, hinga korra sisse ja kirjuta viisakas kommentaar pakkudes lahendusi ja kui vaja esita asjalikke täpsustavaid küsimusi. Ma vastan heameelega.
Aga....
23:45 24.08.2022
Ei saanud aru ,kas kummuli asendis ujuki oma raskusega nõel pidas ...
Marko
23:57 24.08.2022
Mida spets ütles su 0,07 baari jutu peale?
Deus
00:04 25.08.2022
ja arvesta sellega, et seda rõhku on vaja, et kütust meetri jagu ülespoole kergitada NAGU kasutaja MAAKS ÜTLES! Liiga vähe rõhku = kütus ei jõua isegi kohale ehk siis kui nüüd väga väga väga limiidile mängida, siis 0,07 bar on puhtalt selleks vajalik, et asi paagist karpani viia, ülejäänud rühk oleks vaja selleks, et karpa nälja ei jääks.
toni88
00:04 25.08.2022
Jah, kummuli asendis nõel pidas. Soovin juba, et poleks pidanud, aga pidas. Mõlemas katsetatud asendis pidas. Ausalt öeldes ma täitsa nõutu. Tundub, et rõhuklappi sellise olematu rõhu juures ei leia ka kuidagi. Tagasivoolu jaoks vaja auto põhja alt vedada toru ja ühendada paagiga ja sellelegi süsteemile vaja mingi kuuliga klapp vahele. Lihtsam vist katsuda Soomest leida mõnest romulast originaal pump.
toni88
00:09 25.08.2022
Spets ütles, et tema arvates lihtsam ehitada tagasivool, kui kulutada veel raha ja riskida, et 0,07 bari palju. Tema kataloog ütles (siinkohal ette vabandust ma võin tõesti eksida ja peaksin homme üle küsima) 0,18-0,23 bari.
Marko
00:15 25.08.2022
Spetsil on parem kataloog, sellest lähtugegi!
Marko
00:55 25.08.2022
Kuidas te tagasivoolule kavatsete selgeks teha, et see peab selle üle 0,07 baari bena vastu võtma? Puurite ujukikambrisse augu külje peale?
to: Aga...
Tagurpidi ujuk ei ole nagunii adekvaatne meetod, st pole mõõtevahend vaid indikaator. Tulemuse saab ujukit ujutades.
Tegelikult on võimalik välja arvutada kui palju insener sulgumisrõhuks pani. Vaja on suletava ava läbimõõt, ujuki ruumala ja kangi õlgade pikkused. Metoodika leiab füüsikaõpikust kui meeles pole. Bena erikaaluks on 0,9
Marko
15:42 30.08.2022
Kuidas füüsikaseaduste kummutamine edeneb?

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte