No see vist kogu see point ongi, et sa võid seda õlut juua ja sõita. Küll pole enamus alkoholi vabu õllesid täiesti alkoholi vabad, ei tea kui palju peab neid jooma et alkomeeter midagi välja näitaks.
Erinevatel alkoholivabadel al.sisaldus kuni 0,9. Nii, et palju pole vaja, et alkomeeter näitaks. Kui just oled ühe joonud ja pannakse puhuma võib alkomeeter vabalt joovet näidata. Saad küll vereproovidega jne. ennast puhtaks pesta. Aga ikkagi.
Sama efekt ka näiteks keefiriga, osade mahladega jne.
kui 0,9promilli, siis ei jõua sa kunagi sellist kogust korraga ära juua, et see verre jõuaks, maks põletab alkoholi kiiremalt, kui sisse jõuad kallata. teoreetiliselt peaksid olema suuteline jooma vähemalt 5 õlut sama ajaga, mis tavaliselt ühe ülle peale kulub ja siis saad umbes ühe õlle jagu promille:) Vaevalt ta ka siis midagi näitab, kui just joonud oled...
Alkomeeter näitab kogust väljahingatavas õhus, seetõttu ka alkomeeter võib näidata pärast tarbimist. Kirjutasin ju ka, et vereprooviga saad enda kainust tõestada.
alkomeeter näitab ikka väljahingatava õhu alkoholisisaldust, mitte ei anna tulemust suuõõne lõhna järgi.
Väljahingatav õhk teatavasti aga kopsudest tuleb ja sinna satub alkoholiaur verest.
Niiet kui veres alkot ei ole, siis puhumismasin vaikib. Muidu võiks ju panna alkomeetri õlleloigu kohale ja oodata, et see midagi näitaks.
Seda tean küll, kui lonksu viina võtad ja kohe puhud, siis on "seier põhjas" Asi selles et alkohol lendub ka siis, kui suus on mingi kogus alkoholi... Kui võtad otse lonksu tavalist õlut ja kohe puhud, siis näitab kindlasti.
selline tore näide, et tanita alkomeeter tunnistab su joogiseks pärast suuveega suu loputamist, aga ka peale konjakikommi söömist. mendi alkomeetrisse pole peale suu loputamist puhunud.
aga alkovaba õlle kohta roolis nii palju, et mu üks sõber võeti rajalt maha, tuleb ment akna juurde palub puhuda, sõber rüüpab samal ajal alko vaba õlle, vaatab siis mendile süüdimatult otsa ulatab õlle kõrvalistujale ja ütleb: "hoia korraks mu õlut, ma pean puhuma!" :) moment oli olnud ülimalt koomiline ning mis parim - karistust ei järgnenud, nii et kes tahab end roolis õllemaitselise joogiga värskendada, olgu lahked!
Viimases Autolehes suur alkoholivaba õlle testimine. Andis mingid 0,0... promillid sisse küll, mis 15 min. pärast haihtus. Mõõdeti täppis alkomeetriga.
nt, lähen tuttavate poole sauna autoga, niisama juttu puhuma, aga pärast tahaks ikka koju tagasi saada, siis ju parim alk vaba õlu. Ja paljud neist hii head, et ei saa sa aru kas on alk vaba või kraadidega. Ja üldiselt ei joo õlut selleks et täis jääda. Pole vahet: on seal kraad või mitte, alati ei pea end täis jooma.
no ma ei tea
vahe on ikka tunda kas on vaba või kraadiga
kui tehtaks sama maitsega vaba jooks isegi seda sest ei joo ka õlut selleks et see pähe hakkaks õlu on lihcalt hea jook
tõsiselt kajhu et keegi ei suuda nii head vaba teha kui ta kraadidega on. siiamaani vist kõige parem mis maitsenud on faxe free
Ülemiste keskuses on suur (enne oli veel suurem) valik non-alcohol õllesid.
Iseenda peal testides on parim olnud Baltika ja Obolon ,aga see viimame on miskipärast lettidelt kadunud.
Suvel oli seal ca 10-20 erinevat müügis.
Frederik Vaba on konkurentsitult parim neist. Tõsiselt hea kraam, mulle väga maitseb, autoroolis ikke tosi hüva lake mida rüübata. Kõik tava-Frederikud on aga saastad.
no ettevaatlik peab igatahes ka alkoholivabaga olema
igatahes on briti surematud teadlased väljaarvatanud, et 1 tonni keeviri tarbimine võrdub 1 liitrise viinapudeli tühjendamisega...
no ma olen näinud mehi, kes selle liitriga on hakkama saanud, aga tonnitühjendajat vist ei tahaks näha...
A miks talvel keegi ei kiunu ,et "mulle ilgelt maitseb õlu ja nüüd vaja seda tingimata roolis lürpida"?
Ise joon aastaringselt roolis ,sest suu kuivab ikka ühtmoodi vaatamata aastaajale.Ja pruugin millegipärast kõike muud ,aga mitte alkoholi sisaldavaid märjukesi.
Eks ma siis mingi ohmu vist olen - normaalne...
A saunas nüüd see lake ,mida siin alkovabaks õlleks nimetatakse ,küll effekti ei anna.
Teatavasti õigel õllel mõningad rahustavad ja ainevahetust ,sh. ka higistamist ,soodustavad ained sees. Need just saunale õige meki annavadki.
Kui nüüd alkovabaga sauna minna ,siis mu meelest võid samahästi selle pudeli ka vannis ära juua ja mõnusalt röhitseda ,
et "küll oll hää" ja siis kähku rooli...
Suurel reidil kõik puhuvad mõõdetakse üldjul tulukestega indikaatoriga mida ei taadelda ja pole seega seaduse silmis mõõterist.ja kui see midagi tuvastab võetakse kõrvale ja kas tunnistad ülesse või pannakse täppisalkomeetrit puhuma. seega kui mingi sellist oled rüübanud mis võib näidata. Ole rahulik ja venita aega. Seleta asja vast jätavad rahule kui oled uuesti puhunud. Halvimal juhul nõua ekspertiisi. Selle ajaga oled juba ponks poiss.
ainus kord, kui olen alkovaba õlle joonud, oli paar aastat tagasi sõjaväes. Kord oli karm ja keegi ei julgenud riskida. Seda õlut müüdi isegi sõdurikodu puhvetis. Eks ta selline hädaabi on
Minuteada on alkoholivabas õlles ka kasulikud ained täiesi olemas ja seda soovitatakse teadjameeste poolt juua...
...alkohol aga olevat lõppkokkuvõtes ikkagi halb, ka väikeses koguses.
Frederiku alkovaba õlle on tõesti parim.ja isiklikult olen puhunud peale mitme alkovaba õlle joomist aga pole midagi näidanud.Saku alkovabaga aga pidavat näitama!ettevaatlik tasub olla jah!!!
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.