Tere. Plaanis osta Vw golf 3. Teadjad mehed, öelge mida ostmisel peamiselt vaadata ? Auto peaks olema bensiinimootor - 1.4 ei taha, 1.6 võiks juba olla aga ise tahaks 1.8. Omanikud, võiksite rääkida ka auto vastupidamisest Eesti teedel ja mis on teil üles öelnud ja kui kaua on auto olnud vms.
Kõik vastused on suureks abiks !
auto on vastupidav vastupidavam kui enamik autosi olen sõitnud
golfidega umbes 8a remont ei ole selle auto tuttav muidugi
on igasugu kuluvaid osi mida peab vahetama aga need ei ole
kallid.sõidan ise 96a golfiga ja vahetasin tagaamorte tänu
meie teedele.
et sa peale mõningast golf III omamist ei peaks pettuma, panen siia ka mõned miinused selle auto kohta.
1. auto veermik aastast 1983 e. golf II-lt, nii et, juhitavus nagu ta on- kehva teekatte(pikiroopad, ebatasasused) korral lausa puudub.
2. odavad on ainult B-osad, aga neid vahetad ka iga aasta ja vaat et tiheminigi, kui palju sõidad.
3. tagasild vajub lääpa, kui pidevalt täismajaga liigud.
4. kui tahad laiemaid velgi-rehve kasutada, pead arvestama tihema rattalaagrite vahetusega, eriti tagumiste.
5. jälgides siinseid foorume, polnud mina ainuke, kes pidevate pidurijamadega maadles, eriti tagarataste puhul.
muidu igati tubli auto, harju keskmine, võiks öelda.
Olen alates 98 aastast sõitnud nimetatud mudelitega(3 isendiga, omanikuna) ja seepärast vaidleks vastu:
1)korras veermikuga juhitavus väga hea ka kruusateel
2)odavad(neid mitmetest firmadest)B varuosad kestavad küll,ei pea iga aasta vahetama(v.a võibolla piduriklotsid - 150kr,võib osta ka 400-sed,mis kestavad)
3)ei vaju seal midagi nii lääpa,koormate vedamiseks on veoautod ja universaalid,neil tugevam tagaots,
4)milleks sinna neid laiu velgi toppida?suvel 185-195,talvel 175 on maailm ja püsib teel hästi.Kruusal kulgemiseks 175 lagi.Ja lõpuks,kui lai on lai?
5)pole olnud piduri jamasid,s.t. mis on jama?Kui kässeri tross läheb vanadusest katki,kas see on jama?,ei ütleks,uus tross(~120kr)asemele ja aastad hooleta.Või siis on uue silindri ostmine jama(90kr)?Kas on üldse autosid,milledel hooldusvaba pidurisüsteem?Ei usu.
Audi 80,100 või Passat ehk on paremad,muid küll nimetada ei oskaks...
Sõidan 96a 1,6 74kw 3 aastat ja ls ca 100k (kokku 230k).
Ostes oli rikkis tag. käik. Peale seda kui olin hunniku närvirakke kaotanud vaevates oma pead sellega millise arve ma saan kui ma auto Forssi remonti viin, õnnestus vwklubi foorumis asja uurides leida inimene kes selle töö koos juppidega ca 2,5k eest ära tegi.
Selle töö käigus sai ka uuesti kaetud siduriketas. Survelaager ja korv toimivad siiani korrektselt.
Selle aja jooksul on tulnud vahetada natuke rattalaagreid ja veermiku pukse, viimast küll natuke oma lollusest tingituna, kuna ostsin odavad pidurikettad ja need ei püsinud kuigi kaua sirged. Natuke võib endale ka soola pähe raputada vale offset´i ja laiusega velgede kasutamise eest. Kasutusjuhendis on lubatud offset 45mm, minu auto veljed (nii valu kui plekk) on offsetiga 35mm ja valuveljed ka maks lubatud laiusest pool tolli laiemad.
Mingit olulist rahutust vaaludes eriti ei kohta ka 205/50 15 rehviga ja tundub, et peamiselt oleneb see rehvide muudest omadustest.
Tänu jällegi Forss´i töökoja leidlikkusele tuli vahetada ka veepumpa, kuna kui ma teatasin, et roolivõimu rihm libiseb, siis selle asemel et mulle öelda, et rihm on täiesti kulunud, väänati see nii pingule, et juba töökojast ära sõites oli kuulda kahtlast urinat. Töökoda endal mingit süüd loomulikult ei näinud.
Samuti sai Forss´is tervet laagrit vahetatud kuna hääl mis sõiduajal tekkis andis alust arvata, et on läbi ühe poole laager aga hiljem tuli välja, et oli hoopis teise poole laagri sisemine rida. Ma palusin töölehele kirjutada, et vist on "parempoolne?" Nemad vahetasid parempoolse laagri, andsid mulle auto tagasi ja teatasid et mul käigukast undab, et nad tegid proovisõitu ja laager küll ei unda. Loomulikult ei olnud see käigukast vaid vahetamata jäänud laager. Endal nad erilist süüd jällegi asjas ei näinud ja väga suure sõdimise peale sain õige laagri vahetatud poole hinnaga.
See jäi ka minu viimaseks nende töökoja külastuseks.
Korra on tulnud summutit keevitada ja hetkel vajab väljavahetamist tagumine pütt.
Siiani ei oska midagi arvata sellest loost kui andsin auto Forss´i püsikiirusliigendi tolmukatte vahetamiseks, siis helistati mulle ja öeldi, et tuleb vahetada ka liigend ise, kuna pidavat enam-vähem kohe laiali jooksma. Eelnevalt ühtegi liigsele kulumisele viitavat ilmingut ei täheldanud.
Ka minu autol ei töötanud käsipidur päris korralikult (ketaspidur), kuid piisas remontkomplekti paigaldamisest ja liugurite hooldamisest ning asi toimib korralikult.
Käsipesulast, mida aeg-ajalt külastan, sain teada, et mu auto on ka kunagi vasakult küljelt avariiline olnud. On ka näha, sest B piilari alumine nurk roostetab, mujal roostet praktiliselt ei ole.
Samuti sain sealt teada miks mu autol mootoriruumi porikatet ei ole. Nimelt eelmine omanik olevat seda vist 4-5 korda alt ära sõitnud ja lõpuks ei raatsinud enam uut osta. See asjaolu jääb mulle küll arusaamatuks, sest kolme aasta jooksul on mul õnnestunud esispoileriga midagi puudutada vaid paaril korral kui olen kõrge kõnniteeääre vastu parkinud või päris metsas puude vahel manööverdades.
Samuti sain erinevate tuttavate käest teada ka selle auto esimese omaniku kohta, kelleks oli siis ühe Tallinna autokeskuse omaniku tütar, mis iseenesest võiks nagu olla hea märk aga halvaks tegi selle asjaolu, et tütrel oli ka üsna noor vend kes selle GT-ga linnavahel mitte just heaperemehelikku sõitu harrastamas käis.
Autol on tehase immo, keskl, alarm, reg. istmesooj, sooj. el. peeglid, sooj. klaasipesuridüüsid, konditsioneer, reg. int. klaasipuhastid, pardakompuuter, abs, rooliv, tehase sportvedrustus (-15mm).
Kokkuvõttes olen üht-teist pidanud aeg-ajalt laskma vahetada, kuid üldiselt olen autoga päris rahul ja selle raha eest ei oskaks midagi paremat küll valida.
To ddig : Suur, suur tänu Sulle nii pika jutu eest. Mulle on jäänud mulje, et enamus inimesi on oma golf 3 ikka rahul, aga no on ka erandeid. Ise plaanin golfi kindlasti ära osta !
endal 1.8 1993 GT. 30 000 km ilma oluliste probleemideta. kuigi on 15`` BBS ei ole laagreid vahetanud. olen veendunud, et meie teede peal on hea kui veermiku detailid on odavad. B-kat tükid kestavad suht norm.
1,6 (74kw) on parema kiirendusega ja ka tippkiirus on suurem.
Tehaseandmed:
1,6 (74kw) 11sek 188 km/h
1,8 (66kw) 12sek 178 km/h
Peamiseks iseloomu erinevuseks on 1,6 mõningane teravus ja 1,8 jõud madalatel pööretel.
Olen sõitnud päris palju ka 1,8 66kw mootoriga Golfiga (´96) ja mulle sobib 1,6 mootor paremini, kuna vahel tahan ka sportlikumaid emotsioone rooli taga nautida.
To ST:
Kontrolli kõiki tavalisi asju mida vana auto juures nii kui nii kontrollima peaks.
Kõikvõimalike luukide vahed, keevituskohad, pagasiruumi põhi, lanseronid, põhi, karbid, et tuvastada avariilisust ja selle tõsidust.
Kaheukselise puhul on väsinud ukse hingede puksid üsnagi tavaline nähtus. Mõjutavad maanteesõidul tuulemüra salongis.
Loomulikult peaks kontrollima kõikide sõlmede tomimist.
Klaasipuhastid, ventilaator, kõikvõimalikud soojendused, peeglite reg, istmete liigutamine, ukselukud, rooli tihedus (töötava ja mittetöötava võimendiga), jälgima mootori temperatuuri hoidmist, kõikvõimalikud valgustid ja indikaatorid.
Kindlasti peaks käima ka maanteel ja kontrollima auto käitumist suuremal kiirusel (kõver veermik, vigased rehvid). Samuti siis peaks sõitma konarlikul teel (Tallinnas ei ole väga keeruline, hea lõik on nt. Pärnu mnt. Järve Selveri ja Järvevana tee vahel) aitab kõikvõimalikke lokse ja klobinaid tuvastada. Auto alt üle vaadata ja katsuda võiks ka mõnes töökojas ja/või teh. ülevaatuspunktis (tavaliselt õnnestub mingi mõistlik summa kokku leppida). Pidurdused, ka järsud, erinevatel kiirustel, kuidas auto suunda säilitab. Käsipidur (võib ka väikese hoo pealt proovida parema ülevaate saamiseks).
Uurima peaks seda mis summutist välja tuleb. Kas viskab sinist ja millal viskab. Peale seismist ja käivitamist sinine suits viitab kulunud klapisääretihenditele, mille vahetamine on üsna lihtne töö. Sinine suits koormusel viitab mingi tõsisema detaili kulumisele. Must suits viitab valele kütusesegule.
Hea on kui autol on pesemata mootor, sest siis on võimalikud õlilekked tuvastatavad. Väike leemendamine klapikambri kaane vahelt ei ole probleem, kuid simmerlingide vahetus nõuab jällegi mõningast investeeringut.
Kui on alust arvata, et autol peab katalüsaator olema (3-del peaks kõigil olema), siis tuleks ka selle olemasolu ja seisukorda kontrollida (seda saab siis kah ülevaatuspunktis teha), uus maksab ca 5k eek.
Kõiki asju korraga muidugi ei saa aga kui otsid usaldusväärset kaaslast pikemaks ajaks, siis oleks hea auto ka erinevate välistingimuste juures ära proovida: valges-üldmulje; pimedas-valgustid; vihmaga-el.seadmed.
ddig, see oli põhjalik jutt, sellest on palju kasu. Muidugi tean ka mõningaid asju ise, aga sellest jutust tuli nii mõndagi, mida ma ei oleks osanud vaadata. Prindin selle välja :) Suur, suur tänu sulle, et oled selles teemas nii aktiivselt aidanud !
mul golf3 97a 1.8 55kw. On kellelgi veel sellise mootoriga vei:P see on ju täiesti haige masin/mootor. Minekut pole ollagi ja kütusekulu on talvel ja pool linn- pool maantee 10l sajale:P
to jeah:
mõni mees peab passatiga sama mootoriga sõitma 1.8L 55kw 93a masin siis.
maanteel võtab see mootor üsna vähe kui just kiirustama ei hakka :P
Kihutada ei tasu sellise masinaga- muidu on keeris paagis..
Tahaks siis teada kas 1,8 55kw mootor on uuem 1,8L 66kw või vastupidid?
to jeah
Sama vento küttekulu üle küll eriti ei kurda. Tundlik on talvise ilma, külmalt sõidu ja linnatsükli suhtes. Praegu kipub keskmine tulema 8L ringi. Suvel aga reisul keskmiselt koormatud autoga, kus ette jäid ka kiirteed ja linnaummikud tuli veidi alla 6L. Mineku poolest on see masin mõeldud jah rahulikumaks sõiduks.
Ostsin asja golf GT 48t.eest 96a.74kw.2ust.Lisadadena koik mis voimalik(ABS,pysikiirus hoidja mis golfidel eriti haruldane,El.peeglid,aknad,katuseluuk,2turvapatja,
udutuled,sport vedrustus,kompuuter,istmesoojendus,recaro istmed,tagaspoiler,gamma makk,alarm,teiseltatav kärukonks)ainult konditsioneer ja valuveljed puuduvad.Kiirendus on fantastiline ja sirgel on pysikiirus hoija vaga mugav lisa vidin.Vigadest nii palju,et valjas on paar kerget ilu viga ja kehval teel on auto kova,aga maanteel on kurve see eest hea labida.Kunagi omasin Opel Astrat mis oli tunduvalt pehmem, millegi parast Astral 90km/h yltsegi ei tundnud,aga Golf tundub samal kiirusel kulgedes kuulina edasi liikuvat.Diagnoostikat tehes oeldi,et co on yle normi mis pidi ylevaataja sonade jargi tahendama seda,et auto on kaua seisnud voi on siis katalysaatoriga probleeme.VW firmas pakuti tais tehnohoolduse hinnaks u.4000 eeku.Opel oli hea auto,aga myysin selle liigse roostetamise eest sobra hinnaga maha.Ostsin nyyd Golfi,sest see pidi vahem roostetama ja jupid sama odavad.Yks sober soovitas kindlasti karteri kaitse alla panna,soovitavalt metallist voi alumiinumist auto madaluse parast.Kuidas auto edasi kestab ei oska ette ennustada,loodan muidugi koige paremat.Kokku vottet tehes on autost esmamulje hea,eks edas pidi kirjutan kas see ka pysib.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.