no aga kuidagi peab ju end eksponeerima. invaliid mis teha. vend ostis viimase raha eest omale liisingusse auto ja mis mõnu sa muidu tunned kui keegi su autot ei näe.
Ausalt öeldes võiks isegi selle parkimisviisi heaks kiita.
Ise harrastan panna oma vana auto parkla kõige kaugemasse serva, kus autosid peaaegu ei ole, sest isegi mõnede luksusautode juhtidel on oma ja teise autost sügavalt kama ja lajatatakse uksega teise autole täkkeid ja väikseid mõlke. Katsu sa veel ütlema minna, lubatakse kohe peksa anda või sõidetakse kiiresti minema. Kuna oli kiire ja panin auto ilusti kahe auto vahele ning tookord ei parkinud parkla lõppu sain seetõttu seal samas Pirita selveris ühe lohaka autojuhi käest vastu peeglit korraliku kolaka (olin just autost juba tsipa eemal), see pistis kohe kaugelt kisama, et midagi ei juhtunud. Läksin vaatasin peegli üle korpus oli noksudest lahti põrunud. Kinnitasin selle tagasi ja seepeale targutati ei juhtunud ju midagi. Miks pean mina iga aastaselt mõlke laskma eemaldada ja värvimistööd teha? Õppige ja õpetage teisi teie autos olevaid inimesi ka, et teiste varast võiks lugu pidada...
Vastus Parmu õele .Eeskirjad kehtivad kõigile ja kui neid ei peetaks millekski,siis pole sellistega midagi peale hakata.Kahju ,et pole 90 ~kümnendad,siis ei hõisataks nii palju.Politsei ei tee ju neile midagi,kui ainult siis 100 euri,see pole neile ju raha,ainult peen,kui lajatada ikka sissetuleku järgi,ehk siis hakatakse ka mõtlema ....
See on ikka hea vabandus sellisele parkimisele "et teised autojuhid vehivad oma ustega" Siis võiks vabalt ka sõita mööda kõnniteed kui seal just jalakäijaid ei juhtu olema. Näiteks kui sõidutee on auklikum kui kõnnitee ;)
vaadake märke, kuhu need on paigutatud ja mõelge mõjuala üle ja siis kobisege.Seni kuni Eestis leidub idiootidest märgipaigaldajaid ei lõppe see pull ära...
filmisin hiljuti põlva haigla ees invakohal seisvat mitteinva opelit. kutt jooksis mõne mintsa pärast uksest välja ja ajas auto tavalisele kohale.pilti lisama ei hakka,sest tüüp paistis oma veast aru saavat,vähemalt selleks korraks....
Loen ja imestan siin seda inimeste hala,syda läheb pahaks.Kyll te võite ikka olla seadusekuulekad ja korralikud kodanikud,näete teiste vigu ja isegi pildistate neid.Aga kus on teie munad,minge ja öelge neile siis et tegid valesti midagi,mitte ärge halage siin foorumites.pole teis yheski piisavlt meest et minna ja korrale kutsuda seaduse rikkujaid.Memmepoegade foorum.
järgmine filosoof,aga oled sa nii mees et lähed ja ytled sellele valesti parkijale midagi....ma yritangi sellele tähelepanu juhtida ,et sellest pildistamises ja omavahel arutamisest pole ju kasu midagi,või on we.
Muide mullu suvel kui ma just ühes kaubanduskeskuse parklast ennast lahkuma seadsin, siis tuli ka üks rullu ja pani oma auto diagonaalis vabadele kohtadele. Ma kutsusin teda korrale. Paraku oli see tema kes kõrvad lontis ära jooksis.
Ühiselureeglitest võiks ikka ju kinni pidada. Me ei lähe ju võõra auto kapotile sittuma. Teeme selle toimingu privaatselt wc-s. Või oleks minul olnud õigus selle auto kapotile junn lasta?
Linn võiks kuulutada selliselt parkivad tegelased lindpriideks, et inimesed saaks mõne kaikaga viia reaalsuse nende "arvatava invaliidsusega" vastavusse..
Tehke mulle selgeks, miks mõni on nii juhm, et kui kalli auto istumise alla saab, kaotab viimasegi aruraasu? Mul siin Pärnus Karja tänaval 8 korteriga maja hoovis, kus on märgitud parkimiskohad (number posti otsas), käib juba kaks-kolm kuud trall, kui kõrvalkorterisse tekkisid uued üürnikud. Üürnikul endal autot ei paista olema, kuid see-eest käivad tal mingid sõbrad või mingid Kalevipoegade olemusega tegelased mustade S-mersude, X5, ML-mersu ja Kädilläk Eskaleid-tüüpi autodega.
Kord, kui olin kodust ära ja üks neist tontidest meie auto kohale parkis ning mul naine nende tähelepanu sellele pööras, oli see parkimisgeenius nii ennast täis (suvaline töll, muuseas, mitte siinse maja elanik),et tema arvas, et pargib kuhu tahab jne.
Kui ma ise kord neile mõningatele asjadele tähelepanu pöörasin, läksid Kalevipojad nii puhevile, et siuke tunne, et kohe lendavad peale- savi sellest, aga mis õigusega? Kusjuures üürnik ise, kes on seline kõrend, kellest päikesepaistelise ilmaga varju ka maha ei jää, hoidis kenasti tahaplaanile :D
Täna pargiti võõrastele kohtadele kaks musta saani ja täpselt nede taha poolviltu seesama Kädilläk Eskaleid. Põnevaks tegi asja see, et kuigi neist tahapoole jäi kolm autokohta, ei oleks sealt vahelt ükski auto vahelt läbi mahtunud.
Aga teate, mis? Kõige põnevam, millele ma jälile sain- teatud autod on sellised, millesse istudes tundub tõesti, et see lausa neelab ajumahtu! Põhjus- sellesama Eskaleidi omanikule, kes on siin hoovis varemgi käinud- keskealine ärimees vms- olen ma suutnud vähemalt siin hoovis parkimise reeglid suutnud enam-vähem selgeks teha, vaid suusõnaliselt mitmel korral tähelepanu pöörates, kuid sama autoga on siin praegu mingi kapuutsiga tatt, arvatavasti selle ärimehe poeg (kusjuures kõikide nende mustade autodega on kapuutsidega Kalevipoegade olemusega tatikraed), samas paistab, et nooremale generatsioonile on see samuti nakkav, vahe on vaid selles, et tatikad hakkavad tiibu lehvitama, kui tähelepanu pöörad, jube ülbeks lähevad raisad.
Väike nimekiri "ajumahtu vähendavatest autodest", mis esimese hooga pähe kargab:
Cadillac Escalade, BMW X5 (viimane mudel), MB ML-seeria (viimane mudel), MB S-seeria (eelmine ja praegune mudel), BMW 7-seeria (eelmine mudel).
Üldiselt tundub nii, et mida noorem mõne selles listis oleva auto roolis olev isik on ja mida "sportlikumalt" riietub, seda juhmim ja ülbem see on...
Päris naljakas on lugeda neid postitusi siin, mis te saate nagu mingi rahuldust nende piltide siia toppimisest ja kommenteerimisest ? Kui sind kuradi häirib miski siis mine ja ütle seda sellele kes käitus sinule mitte meelepäraselt mitte ära tule siia netti halama kui vastikud ikka on valesti parkjad. See ei vii nagunii mitte kuhugi. Aga ma kujutan ette et enamus siit ei julge isegi sõnagi öelda nendele parkjatele. Ärge saage minust nüüd valesti aru et ma kiidan valesti parkimist heaks, ei kiida aga see internetis ilkumine on mõttetu.
Ma pargin reeglina (kui mahun) valestiparkijatel juhiukse kinni ja siis vaatan kuidas tont ronib kõrvaluksest sisse. Seda teen Soomes,enamus "ohvrid" on eesti numbritega!
No lähen ja ütlen valestiparkijale mida temast arvan. Ok. Juhtub keskime idioot olema. Kes maast pärast sita ära korjab? Näiteks läheb tulistamiseks? Mina saan mingi idika pärast karistuse. ...
no räägid ajukääbikule korra, kaks ja jupi kolmandagi korra. siis viskab üle, tõlgid kurikaga jutu ära. raisk oli nõrga südamega ja jäigi maha. hakka siis sellepärast veel kohtu ja politsei uksi kulutama. 90% eestlastest on nii lollid, et ei suuda räägitud juttudest ja ka puust-punaseks tehtuna aru saada. uus ja uhke auto viib viimsegi aru. uus ja uhke auto on nagu iq kärpija.
to aare...
mina poleks küll viitsinud niikaua seletada. kõne politseisse ja vedagu need autod minema. kaua sa ikka seletad lollile. eestlast mõjutab ainult trahv või hirm karistuse ees.
kordan siinseid kommijaid, ei viitsinud kõiki läbi lugeda, kui ütlen-palun, kui pargite ärge mõlkige kõrvalseisvat autot uxega.Kui laekute ostukeskuse parklasse oma emmedega PAXperssete ämmadega, selgitage neile, enne uxe avamist, kuidas seda teha.Omal 2 üle poole milli krooni autot, lihvin neid kogu aasta vältel kordi ja ei taha et neid nn lömmitaxe.Kui kätte saan-tuleb tõsine jutuajamine ja arve.kindlustusega asju ajama ei hakka. Mis teha, kui olen autopede, võõra vara rikkumine on kuritegu, näen oma naabrite rikutud auto külgi-no on kole.Tervitused Lõunakeskuse külastajatele-vääga kuri autopede.
Nagu ma olen aru saanud, kehtivad kaubanduskeskuste parklas ka liiklusreeglid. See peaks olema politseile väga lihtne moodus riigikassat täita. Pole rohkemat vaja, kui sõita iga natukese aja tagant parklast läbi ja "korjata trahviraha" kokku.
põmmpea добро пожаловать! Ну парков! Есть ли у вас проблемы со зрением или ты просто мозг становится инвалидом? Вы не думали об общественном транспорте, чем вождение? Глупый мудак, как вы должны просто идти пешком, и даже ночью!
Vähemalt Tallinnas võiks peale fotografeerimist ka asjast MUPOsse teatada. Saab trahvi ära ja kui korduvalt saab siis küll need va kombed ka tulevad juba iseenesest. Salvestage telefoni ära 14410 (ööpäevaringselt).
Ise olen korduvalt teatanud ja nii on mõnest ajuinvaliidist isegi asja saanud.
Muidugi kaubanduskeskuste parklates vist MUPO korda luua ei saa kuna eramaa.
Pakun et inimesed kes pole liiklusseadusi viimase 10 aasta jooksul näinud ega koolis käinud ei mäleta enam pooli elementaarseid märkide tahendusi. Suvaline autojuht ei tee 100% liiklus teooriat ja examit enam ära.
Alles siis saab politsei kutsuda, kui omanik tuleb ja rooli istub, ning ära sõidab. Lihtsalt ilma ülevaatuse ja kindlustuseta sõidukit parklas seismise eest trahvida ei saa.
seda autot saab teiseldada väga lihtsalt, kõik alused olemas, kindlustus vajalik kui auto liikleb teeliikluses, ilma ülevaatuseta võib liigelda teatud juhtudel
S-klassi jaksame osta, aga kindlustus paneb kõri pitsitama juba. Ilmselt all kulunud lamellid või üldsegi suvekad millega aastaringi lastakse. Maha ka ei raatsi müüa, uut autot selle eest ei saa ja väiksemaga häbi sõita ka ju.
oh jummel. mul siis vanamees 69a. on ka ikka päris haige. paneb auto poe ees sinna kuhu huvitab. tavaliselt kõige lähemale uksele. ehksiis risti 2 inva koha peale tra. vähe sellest, et mul häbi, tal endal on täiesti pohh ka veel. hakkab veel mölisema ka, tema on vana ja ka juba invaliid. õde rääkiski, et inimesed pildidtavad.
Mul on küll ükskõik,kuidas keegi pargib.Ise üritan muidugi eeskujulikult parkida.Inimesed ja nende mõtted ning tegevused on nii erinevad,et pole aega mul oma elu teiste korralekutsumise peale raisata.
Tänu inimeste ükskõiksusele sellised asjad toimuvadki. Varsti on sul ükskõik, kui kuskil parklas enam üldse parkida ei saa, sest ükskiksed on kogu parkla ristirästi täis parkinud ja mõni ükskõikne oma okse su kapotile jätnud, sest tal ükskõik. Ja sinul muidugi ka.