Kuna ise alles õpin teooriat siis praegusel hetkel ajab see pilt veidi segadusse.
Kumma teega on tegu? Kas ikka kindlasti asulavälise teega?
Küsin sellepärast et minuteada ei tohiks asulavälisel teel sõites kasutada sõiduks vasakpoolset pärisuunalist sõidurada juhul kui parempoolne on vaba.
Et siis selle järgi otsustades tundub et tegu on asulateega kus teatavasti tohib liigelda kõikidel pärisuunalistel sõiduradadel ning mööduda eessõitvast sõidukist parempoolset sõidurada kasutades. Kuid miks sel juhul viidatakse möödasõidu keelule?
Mulle tundub et tegu on siis ikka asulavälise teega kus juhid lihtsalt sõidavad vasakpoolsel sõidurajal hoolimata sellest et liiklusseaduses on säte mis seda keelab (LS§ 45 lg8)
See on ekraanitõmmis õppevideost, kuid pildiloleva situatsiooni kohta seal videos selgitus puudub.
Olen märganud et näiteks liiklustestides on mitmeid nn. "konksuga" teste kus pead väga tähelepanelik olema. Kas ehk on ka sellel pildil mingi "konks" sees, millest ma aru pole saanud?
Kuid ilmselt on see siiski lihtsalt video autori poolt niimoodi sattunud ja mingit konksu seal pole.