Autost väljusid 2 täiesti krapsakat naisterahvast ja läksid shoppama. Võibolla on tegu ajuinvaliidsusega. Mind poleks häirinud kui oleks suutnud korralikult parkida.
Ei ole aega ju korralikult parkida. Tänapäeval on elutempo nii kiire ja ei ole imestada midagi, kui 20 aasta pärast sõidavad kõik autod ise. Need, kellel raha palju, maksavad trahvi ära ja ega nad siis peale trahvi maksmist ei hakka eeskujulikumalt parkima..., kõik läheb samamoodi edasi. Inimeste mõtlemisvõime kaob, kuna robotid võtavad inimeste elu üle...tõsi... seda ma veel ette ei kujuta, et keegi käiks sinu asemel sital aga võibolla juba 5- e aasta pärast kujutan..., taandareng on nii kiire ja eks me kõik saame sellest oma osa, kui elame sellises ühiskonnas. Elu tehakse liiga nn. lihtsaks, kuigi on hoopis vastupidi. Peale autojuhilubade kättesaamist ununevad liiklusreeglid ja inimlikkus ja inimesed loomastuvad.
Olen paaril korral läinud inimesele appi, kui näinud, et parkimisega on raskusi.
Viimsis, ühe kaubanduskeskuse parklas, kus üks ilmselge "mina ja maailm" suhtumisega kärss parkis oms S klassi vaat, et uksest sisse, lendasin tüübi juurde ja pakkusin abi... A'la, et kuule, ma hoian uksi lahti, tõmba oma essil peeglid kokku, mahud sisse ja seal infoleti juures on hää koht masina hoiustamiseks. Tüüb pobises midagi kahekeelset vastu ning siis tegin oma pakkumise ka vene keeles. Tüüp teegi kiire rehkenduse ja tõdes, et too krdi abistaja on pire sooda, kostitas mind paari mahlasema "vennasvabariigi" keelekasutuse väljendiga (kuna valdan toda keelt ka "argiväljendites", vastasin kärsale viisakusest samaga) ja kadus täpiks.
Korra pakkusin Rakveres ühele mimmile, kel A8 parkimise oskused va nadid, et pakun talle 10€, kui tohin ta auto korrektselt kohale parkida. Mimm hakkas kogelema ja pudistama... No tolle peale ma siis, et no kui sa (mimm) kauplema hakkad, siis pakun 50... No sott on maksimum... Selle peale tõmmas tütreke ükse kinni ja sõitis sündmuskohalt...
No ja neid "abistamisi" veelgi olnud
Ise pargin kaubanduse platsidel üldjuhul kõige kaugemasse, võimalikult tühja nurka - jalad on veel terved ja käia jaksan.
Mina ei tee väljagi. Las pargivad, kuidas tahavad. Mina püüan ise korrektselt parkida ja eks kõik nn. püüavad aga mõnel ei tule lihtsalt hästi välja. Mulle meeldib ka sellistes kohtades teistest eemale parkida. Mul jalad töötavad ja võin natukene maad jalutada ka. Lähen kellelegi midagi ütlema, saan võibolla nuga või lastakse üldse maha..., inimesed on ju nii pahatahtlikuks ja kurjaks muutunud. Parem hoian madalat profiili ja vaatan ning mõtlen mida mina saaksin paremini teha ja see, mida teised teevad..., täiesti ükskõik. Niikuinii ma teist inimest muuta ei saa.
Olen nõus, et invakohale ei peaks parkima ilma põhjuseta juba elementaarsest viisakusest aga hetkel ma isegi ei suuda otsustada, kumb on kummalisem.
Kas parkida nagu debiilik või otsida ellu põnevust ülbitsedes S klassi meestega ja nurudes mimmude A8ga sõita.
Kummaline on see, kui sisimas ollakse säherduse väärkäitumise vastu, siis reaalsuses kõnnitakse pea kõrvale pööratuna tollest mööda ja pobisetakse endamisi, et küll on jobu. Minul ei ole probleeme teisi inimesi aidata. Olgu see siis vahetu, hea kavatsusega abistamine või pire ironiseerides viidates inimese käitumisele.
Senikaua kuniks parklate omanikud ei austa ettekirjutust, ei peaks ükski juht austama ka neid jooni seal platsil. Hetkel vist on Kristiine keskuse siseparkla ja Lidl parklad ainukesed norm mõõtudes kohtadega parklad, ülejäänud 2,2m laiade kohtadega parklaomanikud mingu regulatsiooni lugema, tulebki risti üle joonte parkida, kui just mini või smart omanik pole senikaua kuniks normiks joonitakse. Ettekirjutused on nimelt kahepoolne tee.
Deus, mõnes mõttes on sul õigus. Kui juba selline meeletu laev, nagu pildil olev q5, ei mahu parkima inva kohale ja peab poolenisti sõiduteele parkima, siis on ikka väikesed kohad küll.
Tglt tavalised parkimiskohad on kitsad küll, aga samas saan ma oma lapsed autost ilusti kätte ja mul ei ole mitte väikesed tagumised uksed.
Jah, invakohad ja perekohad on eesmärkidega tehtud ja õigetes mõõtmetes ning õigetes kohtades selliste asjade jaoks. Kuigi oli just üks parkla, kus ma sain autoga ukse ette parkida ja invakoht, õigetes mõõtmetes, oli hoopis keset parklat. Võttis korraks kukalt kratsima ja pidin suisa vaatama auto alla, et ega ma kogemata mingi väga ära kulunud sinise peale ei parkinud vms aga ei, kõik oligi nii!
Et jah, võtame eraldi nüüd:
Invakohale parkijad - olen parkinud ilma igasuguse dokumendita, ema oli alla lastud istmetega tehtud voodis pagassis peale operatsiooni.
Perekonna kohale parkijad - viisakuse asi, otsest kohustust pole seda järgida.
Co2 kohale parkijad - uksele lähemal aga sama kitsad kui ülejäänd parkla
Lihtsalt viltu parkijad - kas oskamatud või hoolimatud või lihtsalt protesteerivad kaubakeskuste ignorantsuse vastu, valige oma mürk.
Ise pargin samamoodi võimalikult kaugele, saab vähemalt kupee uksi sirutada ja täismõõdus autost sisse-välja normaalselt.
Võibolla parkimiskohad ei olegi liiga kitsad. Kui kõik pargiks joonte vahele täpselt nii, et eest ja tagant jäävad võrdsed vahed ja külgedelt samuti, siis võibolla polekski probleemi aga see on ideaalses maailmas. Meil ei ole ideaalne maailm ja tegelikult ei usu, et minagi suudan auto 0.5 cm täpsusega alati auto parkimiskohale parkida. Pool tundi ukerdada, et ikka saaks korrektselt pargitud, ei ole ka hea, kuna siis takistad juba liiklust ja parkimiskoha vabastad ka hiljem. Teine asi on muidugi see, et ega need parkimiskohad ei pruugi ka ühest ja teisest otsast täpselt sama laiad olla. Kui on visuaalselt näha, et on korrektselt pargitud, siis ongi juba okei. Mõõdulindiga mõõtma ei ole vast kellelgi aega mõõtma hakata ja autokoolis õpetati samamoodi silma järgi hindama. Kui auto on aga diagonaalselt üle kahe parkimiskoha, siis peab ikka üsna lai auto olema, et ei kannata korrektselt parkida. Muidugi invakohad jäägu ikka invaliididele ja saab ka poe uksest kaugemale parkida, kus ongi hea ja rahulik oma auto ära parkida ja oht, et poest tagasi tulles avastad auto küljelt mõlgi, on tunduvalt väiksem.
Sõiduteel sõidetakse tavaliselt vähemalt sõiduraja keskel..., see on positiivne. Kui seal hõivaks mõni kaks sõidurada ära, siis see oleks isegi suurem probleem ja siis hakkaks küll mõtlema, kas Tal ikka autojuhiload on või on purjus Aga nohh... mina parandan maailma läbi enda ja kui keegi võtab eeskuju, siis võtab, kui mitte siis mitte. Muudan seda, mida saan muuta ja muuta ma saan ainult iseennast, mitte kedagi teist. Eks iga inimene teeb ise oma valikud.
Kuidas see anekdoot oligi...retsilt küsiti kohtus, et miks te vanamuti maha lõite, saite talt ju ainult 10 kopikat? Rets hakkab seepeale näppude peal loendama ja pobiseb - üks vanamutt 10k, kaks vanamutti 20k jne. Eks kaubakeskuse omanikud rehkendavad oma parklamõõte samamoodi. Kuigi, asjad on varasemaga võrreldes tunduvalt paranenud, kui aasta-paar tagasi suurem ümberjoonimise laine algas. Algul oli kuidagi imelik, nüüd hakkab taasavastatud avarusega juba harjuma(esimese kümnendi lõpus jooniti kohad vist kitsamaks, kui mälu ei peta).
Võtame näiteks parklakohtade arvuks 500. Suurendades kõiki kohti 50cm võrra ehk mõlemalt poolt kõigest 25cm, kaotab keskus senise 500 koha arvelt 250 meetrit ehk siis sadakond parkimiskohta. Pole just vähe kui keskuse jaoks iga klient oluline on.
Mina siiani aru ei saa kuidas on perekohad mõne arvates vaid "soovituslikud"?
Parkla on eramaa. Eramaa omanik näeb ette, et need kohad on peredele.
Seega mõne arvates ei pea maaomaniku soove täitma? Võib tulla ka teie krundile laiama siis ja parkima kuhu juhtub?
Kui perekohad täis pargite siis ärge vinguga kui teie ustes mõlgid. Enamus parkimikohti väga kitsad nagu öeldud aga naine ei saa ju hällis imikut autisse jätta. Seega peab ta selle imiku sealt välja suruma ükskõik kui ktisas on koht.
Millega sul probleem on @.?
Selle 45° pööratud tähistatakse "tasulise parkimise" alasid ja parkijatel oli arvatavasti õigustatud ootus, et seda tasu tullakse sisse nõudma millalgi lähitulevikus. Ilmselt oli neile kordi lihtsam parkida "tasulisse" kui et minna kst kuhu otsima tasuta parkimisala. Ja kontrolörid ei valmistanud pettumust :-)
Praeguste kütusehidade juures on tasuline parkimine mõrv rahakotis, lisaks peab veel raha jätkuma šašlõki ostmiseks. Ei ole kerge see suvetuuritajate elu.
Seda oligi ju arvata seal isegi tava nv pole ruumi. Seepärast ei tõmbagi need mega üritused. Sama oli nv lennundus üritus tartumaal kus 2km kõndimist,et parkida saaksid.