Vahetasin rattalaagrit a5-l, poldid millega laager kinnitub on 12 tähik ehk xzn ja suurus m12, uuel laagril (esen skv) tulid poldid M11 tähikuga ja ei leia kuskilt sellist, vähemalt eesti lehtedelt mitte. Oskab keegi juhatada kust võiks osta/laenata sellist asja?
12 tähik ikka need uued, aga m12 ei lähe ja m10 väike. Google välismaalt pakub, kuigi üsna defitsiit tundub. Ei taha uskuda, et ma esimene kes sellised saanud
Boltlandi ja saad midagi muud asemele, kui elate kuskil sellises kandis et mõni ligidal satub olema või mõni teine samalaadne ettevõte lihtsam ja peavalu ilmselt vähem.
Niisama kõrvalt mainides veel, et ega mõõt pole ainukene asi poltide juurdes, loeb ka poltide tugevus ehk päris suvalist sama mõõtu polti ei tasu alla kruvida. Pane vana taskusse, jaluta Forssi ja näita leiti taga olevale tüübile, et sul sellist vaja, toovad sulle VAG grupile mõeldud õige poldi tagant riiulist.
Seal peaks olema koonusega poldipea ja tavalist või suvalise koonusega ei saa panna.Millegipärast arvan et sinna käib torx võti.Niipalju kui neid laagreid vahetanud olen on alati torx-i komplektis sobiv olemas olnud.
Siin hakkab midagi looma juba. ZXN M13 on olemas, see võib ka kirjaviga olla muidugi, et on M11 hoopis. Keri ise seda tööriistaletti, otsing ZXN M11 viib igatahes AVSK lehele, paraku on maht väga suur. Neile saab ka helistada.
Erivõtmeid kasutatakse selleks, et igaüks ei näpiks. Küllap Audis arvatakse, et see sadul peab väga täpselt tehasejuhendi järgi kinnitatud olema.
Sama tsirkus üle elatud 20+ aastat tagasi TRX27 võtmega. Edu otsingutel!
Polt näppu ja tööriistapoodi, pädev pood leiab õige võtme. Ise olen isegi tollmõõdus võtmed leidnud.
Seda enam nagu näha ise remondid - läheb ka tulevikus tarvis. Selline võti kui leiad pole kallis.
PS.
Muuseas eelneval pildil pole torx vaid 12 tähik.
Endiselt, mine kohale või kirjuta FORSS'i!!! Mitte suvalisse poldipoodi, mitte suvalisse tööristamarketisse, FORSS'i!!!
AVSK pildid ja andmebaasid ja numbrid ei lähe vahepeal kokku kellegi trükivea tõttu, lõpetad kalli tööriistaga, mida sul kunagi vaja ei lähe ja poltidega, mis ei sobi. See kehtib ka ülejäänud nende veebipoodide kohta, kus isegi VIN järgi varuosa leidmist ei tasu kohe usaldada vaid 40 korda joonist üle vaadata ja küsida, kas see kindel ots on ikka selle nurgaga. Ma olen seda ise oma rahakoti peal korduvalt läbi teinud, siiani on õnneks kaks ebaõnne olnud aga mõnel mu tuttaval nii hästi pole läinud.
Kolkswagenile sain kunagi Mustamäe Fixusest KStool. Odav asi aga minul on asja ära ajanud ja aegajalt läheb ikka vaja. Pole mõtet mingit hirmkallit osta näiteks Kamaza tool vms.
Lõplik selgitus siis asjale selline, et algul kasutasin würthi komplektist seda m12 ja hiljem sain teisest komplektist proovida m12 tähikut mis ka sobis.