Olen sellise küsimuse juures, et auto registrimass nagu lubaks B-katiga sõita samas täismass just kui mitte ja kui arvutada tühimass ja kandevõime kokku siis jääb täpselt 3500kg, seega küsiksin, kas auto siis tegelikult vajab ikkagi c1 kategooriat või võib veel b kategooriga sõita? Samuti küsimus kas selline auto vajab siis digimeerikut või mitte C1 olemas aga auto tuleks eraisikuna era sõitude jaoks. Tegemist Iveco Daily kaubikuga. Tundub nagu ebareaalne, et registrimass ja täismass ei võrdu. Olen seda mitmel autol juba märganud.
See sõiduk on just üks nendest B kategooriaks "jokitatud" sõidukitest, millel kandevõimeks jäänud olematud 655 kg. Matkaautoks napilt jätkub, aga majaehitusel võib jääda vajaka (eeldades, et oled seaduskuulekas) kui kaalule satud. Kandevõime hulka kuuluvad kahjuks ka reisijad.
See osa, mis puudutab meerikut, tuleb selgeks teha "Töö ja puhkeaja seadus"est, sest teel Sind kinni pidav "ametnik" tahab igal võimalusel täita "kassat" ja Sa pead oskama talle adekvaatselt vastata. See, et mina siin ütlen, et ei ole tarvis kasutada jne. Sind tee peal ei aita. Meeriku teema tuleb esile siis kui see on paigaldatud antud sõidukis ja Sa ei kasuta seda.
Ma ei saa nüüd hästi pihta- auto väljus tehasest 5,2t täismassiga ja eestis registreerimisel tehti temast 3,5t täismassiga auto, et saaks b-katiga sõita?
Jah. Enam nii ei saa teha, reg ja täismass muudeti sama pulga peale. Näiteks HummerH2 on ka tegelt C-Kat masin aga B-kat omanikud sõidavad sellega rahulikult ringi. Paljud 3/4 tonni masinad on nii sehkendatud kusjuures B kat peale.
Mind hämmastavad fordi kastikad. Nimelt f-150 ja raptor. Raptoril oli kandevõime 300kg ja f150 paarsada kilo rohkem. Ja täismass on alla 3,5 tonni. Kas need masinad ongi ainult õhupallide vedamiseks või on siin mingi muu konks?
Deus, ma tegelikult ei usaldaks igale hullule masinat mis kaalub üle kolme tonni. Liikluspilti vaadates ei saada isegi yariste ja fiestade juhtimisega hakkama.
Alati on võimalus omale ju vajadusel c kat teha. Pole eriti keerulist midagi.
No mina ja paljud minu eakaaslased õppisid sõitma gaz 51ga, sealhulgas ka ,,õrnema´´soo esindajad,. sellesamaga tegid ka riiklikud eksamid. Pulkade taha pandi 16 aastaselt, kohe tänavale ja instruktori juhendamisel saime hakkama suurepäraselt. minu mittetäielikel andmetel pole minuga koos õppinutest keegi ka ühtegi tõsisemat avariid teinud, nii et veidi suurem mass, rooli ja pidurivõimu puudumine, rääkimata kõigist peenetest juhiabidest andis vägagi tugeva aluspõhja. Õppesõitu saime muidugi kordades rohkem nüüdisajal nõutust. Platsisõidul tohtis kilomeetrilugeja tunni aja jooksul vaid kilomeetri plusspoolele minna ja auto ehitus sai nii teoreetilise kui ka paktilise poole pealt selgeks
niisiis miks me enam sellesama gaz 51ga b katiga sõita ei võiks.
Nii uurisin siis natuke rohkem masina kohta kategooriana on arvel N2 sõidukina ja sõidumeerik samuti puudub, muidu minul poleks vahet kas B või C1 aga käru load on ainult B kategooriale ehk BE ja iveco buss võib vedada 3500kg käru mida oleks ka vaja vedada vahel, lisaks suurele kongi ruumile. Muidugi jah see ~600kg kandevõime on nadi suure bussi jaoks eriti kodu ehitusel mille jaoks mõtlengi seda osta. Seega põhimõtteliselt kui nüüd õigesti aru sain siis ikkagi B kategooria sõiduk selline buss? Ometigi et täismass üle 5000kg aga registri oma on siis see mis loeb?
Raportist võibolla niipalju, et tasuks mõelda milleks mõeldud. Kuidas sa lähed küngaste vahele hüppama, kui 2 t koormat. Ja just selleks se raptor mõeldud on. Kiireks sõiduks maastikul ja ka hüppamiseks Muidu kastikatel just see B kategooria probleem. Raske auto. 3500 kg läheb kähku lõhki
Tere. Minu küsimus on järgmine. On imporditud N2 masin mille täismass on 5000kg ja registrimass on 3500kg. Peal on ka sõidumeerik. Kiirusepiirangut Hollandis sõidukil ei olnud. Kas meil käib asi samamoodi edasi ja võin sõita üle 90kmh või lugedes siin seadusi siis justkui N2 masina puhul peab olema ka kiirusepiirik peal mis ei luba sõita üle 90kmh?
Kui mälu alt ei vea, siis selline registri- ja täismassi vahe kohalikus registris enam olla ei saa. Mingi leevendus jäeti neile masinatele, mis juba olid muudetud, aga uuesti erinevate massidega arvele ei võeta.
Targemad parandavad kui eksin.
Tere. Transpordiametist sain vastuse, et registrimassi on võimalik määrata tühimass kuni täismass seega 3500kg on võimalik. (Ei ole veel sõidukit arvele võtnud Eestis) Aga nende vastus oli selline. Seega mu küsimus on ikka endine - kas keegi oskab mulle öelda, kui regan registrimassiga 3500kg, kas siis on võimalik piirduda vaid sõidumeeriku olemasoluga, ilma, et seatakse kiirusepiirang 90kmh, kuna täismass on 5000kg ja kategooria sõidukil N2?
Ma ei tea, kuidas sa tänasel päeval sealt küll vastuse said aga tänapäeval on reg mass = täismass nagu Marko ütles, enam ei saa Hummer H2'ga B katiga ringi lasta, kui tood uue maale.
Kõigepealt tuleks kirjutada millega tegu? Kas tahad seda veoautona või mahtuniversaaliks? Kui seda sõidukit on tehas tootnud nii veo kui sõidu või kasvõi sibiautona siis võid selle ka vastavana arvele võtta. Vastav avaldus tuleb kirjutada ja tehakse uus tüübikood . Ainus nüanss on see et kui võtad veoka arvele sõiduautona või sõiduauto kaubikuna siis hilisem tagasitee puudub ja selliseks millisena eestis arvele võeti jääb ka kuusakoskini.
Minu mäletamist mööda oli see 5000+ kg koos lubatava max haagisega.
On raske lugeda.
§ 2. Nõuded kiiruspiiriku paigaldamisele
(1) Kiiruspiiriku paigaldamine mootorsõidukile peab vastama EÜ Nõukogu direktiivis 92/6/EMÜ teatavate kategooriate mootorsõidukite kiiruspiirikute paigaldamise ja kasutamise kohta ühenduses (EÜT L 57, 02.03.1992, lk 27–28) kehtestatud nõuetele.
(2) Kiiruspiirik peab olema paigaldatud:
1) alates 1. jaanuarist 1988. a esmaregistreeritud N3 kategooria sõidukile ja üle 10 t täismassiga M3 kategooria sõidukile;
2) alates 1. jaanuarist 2005. a esmaregistreeritud N2 ja M2 kategooria sõidukile ning M3 kategooria sõidukile, mille täismass ei ületa 10 t;
3) hiljemalt 1. jaanuariks 2006. a rahvusvahelises liikluses osalevale, ajavahemikul 1. oktoobrist 2001. a kuni 1. jaanuarini 2005. a esmaregistreeritud diiselmootoriga või sädesüütega gaasikütusel töötava mootoriga N2 ja M2 kategooria sõidukile ning M3 kategooria sõidukile, mille täismass ei ületa 10 t;
4) hiljemalt 1. jaanuariks 2007. a siseriiklikus liikluses osalevale, ajavahemikul 1. oktoobrist 2001. a kuni 1. jaanuarini 2005. a esmaregistreeritud diiselmootoriga või sädesüütega gaasikütusel töötava mootoriga N2 kategooria sõidukile, mille täismass on üle 7,5 t, ja M3 kategooria sõidukile, mille täismass ei ületa 10 t;
5) hiljemalt 1. jaanuariks 2008. a siseriiklikus liikluses osalevale, ajavahemikul 1. oktoobrist 2001. a kuni 1. jaanuarini 2005. a esmaregistreeritud diiselmootoriga või sädesüütega gaasikütusel töötava mootoriga N2 kategooria sõidukile, mille täismass on üle 3,5 t kuid ei ületa 7,5 t, ja M2 kategooria sõidukile.
Mõne auto puhul tekib üldse küsimus -
Täismass 1700 kg
Registrimass 1700 kg
Tühimass 1630 kg
Kandevõime 70 kg.
Nagu eespool kirjutati siis kandevõime on koos reisijatega. Ja tegu pole mopeediga.