Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

KULTIVAATORI MOOTOR

alittna
16:57 17.04.2022
Olen ilmselt ebaõiges foorumis, kahjuks aga ei leidnud midagi sobivamat, kuna aga oma pika siinoleku ajal olen täheldanud, et siin tarku küll ja enam, küsin. Aiakultivaator Hyundai, aastaid töötanud eeskujulikult. Täna võtsin välja, õlid/kütus jne., nagu vaja. Teen kraani lahti, tõmban käima, kõik ok. Järsku vaatan – kütus tilgub. Uurin lähemal – kraani mooduli (nimetaks seda nii) kaane alt. Seal ei tohiks ükski tihend olla, igaks juhuks võtan lahti, kõik just kui korras. Panen uuesti käima, sama jama. Andke nõu.
alittna
17:18 17.04.2022
Tänan vastuse eest. Võtsin ju asja lahti, polnud seal mingit tihendit, ei saagi olla - regulaator KINNI -LAHTI (plasti lulla) liigub ja käib vastu kaant, mis on kahe kruviga kinni.
alittna
17:47 17.04.2022
Kraan ise näeb selline välja ja kusagil kaane ja lükandi vahel lekkib, tihendit aga pole leidnud.

Muudetud 17.04.22 17:49

Deus
20:48 17.04.2022
Ära seda IndrekN tegelast väga tõsiselt võta, tegu on inimesega, kelle jaoks lihtmehhaanika, nagu kolme hammasratast omavahel pöörlema saada, on isegi suurem väljakutse.

Tee parem pilt, mis sul seal on, üks pilt lähemalt ja teine pilt kaugemalt. Ausalt öeldes kirjelduse järgi ma ei saa kuidagi aru, kus kohas, mis asi ja kui palju, lekib. Hea oleks seda Hyundai mudelit ka teada, äkki leiab interneedusest mõne skeemikesegi juppide ja laiali võtmise kohta.

Muudetud 17.04.22 20:48

alittna
21:00 17.04.2022
Kahjuks pilti saata ei saa, kuna pilte avaldatakse ainult kõikvõimsa adminni loal, see kõikvõimas adminn aga täna puhkab. Pilt on juba saadetud, võib olla homme avaldatakse. Aga muidu polegi midagi - kütusekraan. Teed kraani lahti - hakkab kütust kraanist lekkima, peal on kaane moodi asi - 2 kruviga kinni, mille all siis nihutav kraan liigub. Olen seda kolm korda lahti võtnud, midagi ei muutu. Pole seal ka ühtegi, isegi katkist, tihendit leidnud.
lumehelbeke liuglemas
21:27 17.04.2022
pilte saab alati mujale panna ja siia lingi tulistada, saab palju suurema pildi üles panna võrreldes selle väiksega mis muidu siia ilmub saja aasta pärast
Deus
21:56 17.04.2022
Saab jah ja ma vaatasin nagu selle pildiasjanduse ka üle, ei ole seal ühtegi pilti ootel, et kinnitust vaja või värki :)
indrekn92
04:01 18.04.2022
Kraan ja see toru, kuhu kraan on ühendatud, nendevaheline ühendus on amortiseerunud, ühenda kraan lahti ja mässi keermeteipi ümber ja siis keera tagasi.
alittna
11:14 18.04.2022
Kahjuks pilti saata ei saa, kuna pilte avaldatakse ainult kõikvõimsa adminni loal, see kõikvõimas adminn aga täna puhkab. Pilt on juba saadetud, võib olla homme avaldatakse. Aga muidu polegi midagi - kütusekraan. Teed kraani lahti - hakkab kütust kraanist lekkima, peal on kaane moodi asi - 2 kruviga kinni, mille all siis nihutav kraan liigub. Olen seda kolm korda lahti võtnud, midagi ei muutu. Pole seal ka ühtegi, isegi katkist, tihendit leidnud.
Deus
11:15 18.04.2022
Nurmits, lõpeta oma toruteibi soovitamine, sul pole aimu ka, milline toruteip peab dislale ja bensule vastu ja milline laguneb miljoniks tükiks aja jooksul ja tõmbab karpa või pihusti või pumba umbe.
Td
11:47 18.04.2022
Ju on seal siis midagi kulunud või vajavad pinnad puhastamist või midagi. Seda ongi raske õelda kui reaalselt ei näe kuidas lekib ja detaile ka ei näe ega saa katsuda. Usun siit sa abi ei saa. Põõrdu mõne aiatehnikat remontiva firma poole. Peaksid selle kraani nn pulkadeni lahti võtma kui üldse annab,sest ainult kaane maha võtmisest ei piisa probleem sügavamal.
...
12:50 18.04.2022
Kütus on vedelik ja vedelik voolab ikka ülevalt allapoole. Tilkumise põhjus on tilkumiskohast ülevalpool. Ma tean, et eriti sooja ilmaga aurustub kütus kiiresti ära ja on raske tilkumise põhjust välja selgitada aga kui paned näiteks kuiva paberit järjest ülespoole, siis saab paber pidevalt kütusega kokku, kuna imab niiskust ja sel juhul jõuad lõpuks põhjuseni. Paberist ei aurustu kütus nii kiiresti ära, kui muudelt pindadelt. Kõige paremini sobib näiteks salfrätik. Ajaleht võib ka hädast välja päästa. Kui aega ja tahtmist ei ole, siis saab meie riigis raha eest peaaegu kõike aga kui lased kuskil mujal vea kindlaks määrata, siis maksad küll raha ja alles hiljem saad teada, kas raha maksmine oli õigustatud ja hiljem pretensiooniga minna on sõna sõna vastu olukord ja korda ikka ei saa ning rahast oled ilma. Muidugi on ka kindlasti asjalikke kohti ja mehhaanikuid aga ühtegi soovitada ei oska. Selge on aga see, et see on vaja korda saada ja seal, kus ei ole kütuse kohta, seal ei tohiks seda ka kindlasti olla.
indrekn92
06:31 19.04.2022
No siis tilgubki see kraan, või karburaator:).
Määrigu kraani seest hermeetikuga, kui ei toimi, siis on vaja karburaator lahti võtta;).
hlm
07:39 19.04.2022
Määrida hermeetikuga osi, mis peavad liikuma??? Lõpeta pasa ajamine.
QMOX
16:12 19.04.2022
Oli umbes sama jama, ei viitsinud ise jännata ja viisin spetialistide juurde. Viga selles, et vett oli sinna kusagile jäänud ja talvel jäätudes kusagile prokese tekitanud.
v6sa
16:36 19.04.2022
Alittna, kas tilgub kindlasti kraanist? Või tuleb pigem karburaatorist?

See kraan on nii lihtne ja loll loom, et seal nagu pole miskit hapnemas. Kui just kellegi ülalkirjutaja viisil lõhki külmunud pole.

Kaas maha, võll välja - kas tihendavad pinnad on siledad ja õiges kujus?

Karburaatoris on lekkekohti rohkem.