Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Heitgaaside üleliigsuse põhjused Audi A4 B5

indrekn92
13:44 23.04.2022
Tervist taas;),

Uurisin veits asja ja jõudsin infoni, et monosisepritse puhul on pihustite ees eraldi dosaator ja ikkagi otseseselt ECU seda kütuse koguse doseerimist segusse ei juhi.
Ja tõenäoliseim põhjus on purunenud klapisääre tihendid, mille tõttu õli sattub klapi vahelt põlemiskambrisse, põleb seal ja tekitab tahma, tossu ja igasugust pahandust.
Kas keegi nõustub ja oskab anda mingeid nippe kuidas hõlpsaimalt klapisääre tihendeid vahetada;)?.

Muudetud 23.04.22 13:45

Deus
14:24 23.04.2022
Monopritse on natukene andekam karpa kõigest. B5'tel ei ole monopritsungit enam.
Klapisääre tihendite vahetus on lihtne - klapikambri kaas lahti, eemalda nukkvõllid, hüdrotõukurid maha, klapivedru eemaldiga klapivedrud lahti, vaheta sääred, lapi kõik kokku tagasi. Küünlaaugust ajad traadi ka sisse, et klapp silindrisse ei kukuks kui vedrud lahti lased ja noh, rihma ajami paika ajamise võiks ka selgeks teha, muidu tuled siia küsima, miks mootor tööle ei lähe või miks silindrid lõid klapid kõveraks.
Jõudu tööle ja järgmine post olgu parem juba sellest, et sul pihustid vahetatud ja klapisääre tihendid ka.
indrekn92
14:32 23.04.2022
Tänud;).
Min aastast alates enam ei tehta monosissepritsega? Antud isend on 97 aasta alguses toodetud.
Vist mingi variant on, et rihma ja võlli ei pea lahti võtma?
Saab eemale tõmmata võlli koos nukkidega klappidest ja tihendid asendada?
tellisin 8 tihendit, uue nädala alguses peaks saabuma;).
Pihusteid veel ei plaani vahetada, pärast tihendite vahetust lähen ülevaatusele kontrollima asja ja kui heitgaasid üle normi, siis võib veel kolvirõngastes ka asi olla;).

Muudetud 23.04.22 14:45

Deus
15:01 23.04.2022
Ei mäleta, B4 oli vist viimane monopritsungi kasutaja, B3'l oli veel kindlasti karpa või mono olenevalt versioonist. Tõmba markeriga märgid peale rihmale, nuka veoratastele, plokile, väntvõlli rattale jne hingerahuks, juhuks kui jõuad selgusele, et rihma lahti laskmisest ikkagi ei pääse.
lumehelbeke liuglemas
15:31 23.04.2022
vot selliste teadmistega: (Vist mingi variant on, et rihma ja võlli ei pea lahti võtma? Saab eemale tõmmata võlli koos nukkidega klappidest ja tihendid asendada? ) ma küll köögist kaugemale ei läheks. Kas ecu juba ülekirjutatud?
indrekn92
15:51 23.04.2022
Pidavat saama jah rihma ratast pesast välja ja siis eemale tõmmata võlli;). Eks peab vaatama, kui tuul vaiksemaks jääb, siis minema uurima ja nokitsema seda asja, kuidas see lahti käib;).
ECUd välja pole vahetanud ja üle pole kirjutanud, kuna tuli info, et see ei koosta kütusesegu hulka, vaid annab lihtsalt elektrilise impulsi dosaatorist kütus pihustitesse edastada.

Muudetud 23.04.22 15:56

lumehelbeke liuglemas
16:06 23.04.2022
see ei koosta kütusesegu hulka, vaid annab lihtsalt elektrilise impulsi dosaatorist kütus pihustitesse edastada - selliste teadmistega arvan võetakse sind loenguid lugema Tallinna Tehnikakõrgkooli
Marko
16:08 23.04.2022
Sarnase ettepaneku tegin indrekule enne jõule.
indrekn92
16:18 23.04.2022
Nüüdseks, jah juba jaanipäev ukse ees, kes suvetööle jääb, sellele jõuaksin veel ehk mingit teooriat õpetada enne eksameid;).

Muudetud 23.04.22 16:19

indrekn92
16:23 23.04.2022
Jah, vast ikka multi-point sissepritse on;).
Aga kindlasti tihendid läbi, või vähemalt mööda külgi maha ei jookse nende vahetamine, 250 tuhat juba sõitnud, kui plokikaanetihend oli läbi, siis arvatavasti pole säärekaid ka vahetud, vahetan need ära ja siis edasi;).
Vaevalt, et liigne kütuse hulk seda tossu tekitab, kuna viimasel neljal korral ka küünlaid pole üle üjutanud.

Muudetud 23.04.22 16:28

.
16:32 23.04.2022
saaga jätkub endises vaimus.
umbes nagu vene vägedel ukrainas- kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab ja kui siis ka ei saa, vaatame, kuidas edasi saab ja eks siis näeb, mis pärast saab....
Td
16:57 23.04.2022
Kas selle indreku võiks puhkama saata?
...
17:04 23.04.2022
Sõida üks Tallinn- Tartu ots ära nii, et mootori pöörded on 5000 peal. Kütust kulub küll palju aga saad vähemalt kõik seest korralikult puhtaks ja kui see ka ei aita, siis soovitan pöörduda mõne spetsialisti poole, mitte hakata ise katseeksitusmeetodil juppe vahetama.
indrekn92
17:11 23.04.2022
Tossu tuleb palju sisse, juu seal ikka säärekad läbi on, nagunii juba 250 tuhat sõitnud, ongi aeg vahetada.
Ei hakka enam ruunama sõitu tehes, enne kui tossamine pole lakanud, muidu pärast veel peab tahma hakkama eemaldama kolbidelt ja klappidelt, praegu kõik puhastatud, kõige hullem kui hakkab veel puterdama ja lõhkuma silindreid, kui need läbinisti äratahmavad.

Muudetud 23.04.22 17:15

Deus
17:14 23.04.2022
Italian tuningu jaoks nii pikka otsa pole vaja, 15 kiltsa on piisav, kui sedagi, et rõngad lahti lüüa ja silindri seinad puhtaks köhida kogunenud tahmast. Indreku peab puhkama saatma jah seniks kuniks oma jupid ära vahetab.
Ma vabandan
18:51 23.04.2022
aga ma ei saa aru, mis asi see heitgaaside üleliigsus on. Kas summutist tuleb rohkem välja kui õhufiltrist sisse läheb? Milles üleliigsus väljendub?
Ussrula123
19:24 23.04.2022
Tegelikult on kõige lihtsam b5-el vahetada säärekaid sedasi, et võtad pardaka sisu välja(asub kõrvalistujal seal kus juhil on rool) seal taga juba säärekad paistavad. Vahetuseks on vaja säärekate pressi ja määrdeks palju vaseliini. Ma isiklikult soovitaks määrdeniplid külge pressida säärekatele. Siis saab vahest hoolduse käigus määrida säärekaid.
indrekn92
19:47 23.04.2022
Heitgaaside üleliigsus väljendub selles, et mootori tühikäigu pööretel heitgaasi CO protsentuaalne sisaldus heitmetes on 2,5 aga liikluses osalemiseks liiklusseaduse kohaselt lubatud piirmäär on 0,5 ja heitgaas CH 247 promilli, aga vastavalt, nagu eelneva heitgaasi puhul, lubatud sada promilli.
Romkem on teda nagunii võrreldes sellega, mis õhufiltrist sisse läheb, sest bensiini põlemisel katalüsaator täiesti puhtaks seda õhku ei filtreeri niiöelda, kuid seaduse järgi lubatud CO piir on 0,5 protsenti ja CH sada promilli ( sada osakest miljonist kui mõõdetakse sumbutist väljuvaid heitmeid), aga antud auto puhul siis ühesõnaga üle eelpoolmainitud piirnormide on need kogused;).
Tõenäoliselt õli põlemine seda üleliigsust tekitab.
Õlil mootoris on omad kanalid kus ta liigub, põlemiskambrisse ehk kolvi peale ta saab sattuda siis, kui plokikaanes on pragu, või kolvirõngad on kulunud ja kolb tõmbab õli üles kolvi peale kus toimub bensiini põlemine. Teine variant, et õli sattub sinna kolvi peale ülevalt läbi klapikambri, kus õli peabki olema et õlitada nukkvõlli, mis nukkidega surub kinni-lahti klappe millede kaudu põlemiskambrise sisenub õhk ja väljub heitgaas. Nukkvõlli nukid suruvadki alla neid tihendeid, millede külge sääre kaudu on ühendatud klapid, mis siis vastavalt avanevad-sulguvad kui nuki sealt üle käib ja kui see tihend on pragunenud, siis õli sattub põlemiskambrise, kolvi peale ja õli põlemilel tekkib niivõrd palju heitgaasi, mida katalüsaator ei suuda puhastada, et heitgaasid normi piiresse jääks.

Muudetud 23.04.22 20:44

indrekn92
20:14 23.04.2022
Noh, jah, Ussrula, ma arvan, et ma pigem proovin Deusi poolt soovitatud varianti, tundub nagu kapotile ja ühtlasi mootorile lähemal olevat;).

Muudetud 23.04.22 20:25

indrekule92-le n-le
07:21 25.04.2022
Kui sul co on 2,5, siis ei saa HC olla 250. Sa oled üks paras jobu, kes lollitab siin kõiki teisi oma ala asjapulki. Eks see näitabki selle foorumi kasutegurit.
indrekn92
08:04 26.04.2022
Miks ei saa olla sellised näitajad?
Ma käisin ülevaatusel ja seal mõõdeti sellised näitajad.
Sa mässad praegu riigivõimu vastu, kuna see asutus, kus ma neid mõõtmisi tegin ja selliseid andmeid kogusin, on riiklike institutsioonide poolt atesteeritud;).
Deus
10:35 26.04.2022
Näitajad olemas, miks ei hakka siis remontima otsast? Suur CO on umbes õhufilter või kulunud klapiajam, suur HC on kehvad pihustid.
no hakkab peale
12:19 26.04.2022
CO ja HC on omavahel vägagi seotud ja viimast postitust õhufiltri jne. kohta ei tasu üldse kommenteerida. Seal võib olla liiga palu erinevaid põhjuseid, siin ei ole mõtet lotot teha. Ma olen kindel, et enamus kommenteerijatest pole heitgaasianalüsaatori näite vaadanud erinevate vigade korral ja siis käibki sellina paugutamine. Aga Indrek 92 suhtes ma seisukohta ei muuda. Kas jobu tahab teisi lollitada või on teadmised väga kaootilised ja tervikpildist arusaamisesest üsna kaugel.
Deus
12:43 26.04.2022
Mis sa arvad, et ma hakkan detailidesse langema ja kõiki agasid ja omavahel seoseid välja tooma, kui tegelane suudab monopritsungi täispritsungile lisaks panna nagu Supra biturbod jadamisi? Ära võta nii tõsiselt.. Samas sa ei saa ka eitada, et mootori hapniku puudus ajab CO näidu kõrgeks või kusev pihusti HC'd kõrgeks :)
.
12:51 26.04.2022
arvestades, kaua ta seda teemat juba tambib, on väga väike tõenäosus, et selle käru korda saab. kui see üldse eksiteerib.
indrekn92
20:45 26.04.2022
Remont käib;), : klapikasr, Nukkvõll ja tõukurid kruvisin maha, ei saa vedru lahti ja tihenditele ligi kuna ei ole leidnud sobivat vedru eemaldit, oskad ehk soovitada kus seda müüakse;)?.
indrekn92
20:47 26.04.2022
Teadmised on konkreetselt selised, nagu neid olen siin kirjeldanud;).
Ja näidud 0,5 ja 250 reaalselt sellised mõõdeti.
Õhufilter tõesti umbes pole, see on uus ja õhu pealevooluga kõik korras.
Kõrge co on pigem põhjustatudki õli põlemisest, see on üpriski kindel.
Ch peaks siis süsinikkarbonaat olema, no täitsa loogiline, et sellist süsinikuga küllastunud vesiniku auru tekkib, kui on kuum, temperatuuride erinevus sees ja väljas on sadades kraadides ja metallkorpuse sees põleb õli ja need gaasid liiguvad mööda metalltoru, siis tekkibki selline kõrge süsinikusisaldusega kondensaat, no ei tahaks uskuda, et pihustite rike seda tekitab, sealt pigem üleujutus või mootori puterdamine kui ummistunud pihustid.
Samuti on dignoosiks toodud kiire küünalde tahmumine kui klapisääre tihendid on puru ja küünlad tahmuvadki kümneminutilisel tühikäigul juba.

Muudetud 26.04.22 21:47

indrekn92
20:48 26.04.2022
On olemas ja tõenäosus korda saada on täiesti reaalne, kui sobiva klapivedru pressi kuskilt leida õnnestuks;).
lumehelbeke liuglemas
21:09 26.04.2022
õige eesti mees teeb sellise lihtsa asja ise
indrekn92
21:13 26.04.2022
Teeks küll, aga see vedru kinnitus ei pruugi sama olla kõigil mootoritel.
Ei taha ka lõhkuda, mis on tõenäoline, kui pole täpset mehhanismi ülesehitust näha.

Muudetud 26.04.22 21:14

indrekn92
21:30 26.04.2022
Need klapikesed sealt ikka nii lihtsalt välja ei tule, et mingi puulusika taolise asjaga koukides ja tõmmates.
Konkreetset pressi ja tõmmitsat ühes on tarvis ja konkreetse mootori jaoks, need on erinevate klapimehhanismide tüüpidega.

Muudetud 26.04.22 21:30

indrekn92
21:48 26.04.2022
Teadmised on konkreetselt selised, nagu neid olen siin kirjeldanud;).
Ja näidud 0,5 ja 250 reaalselt sellised mõõdeti.
Õhufilter tõesti umbes pole, see on uus ja õhu pealevooluga kõik korras.
Kõrge co on pigem põhjustatudki õli põlemisest, see on üpriski kindel.
Ch peaks siis süsinikkarbonaat olema, no täitsa loogiline, et sellist süsinikuga küllastunud vesiniku auru tekkib, kui on kuum, temperatuuride erinevus sees ja väljas on sadades kraadides ja metallkorpuse sees põleb õli ja need gaasid liiguvad mööda metalltoru, siis tekkibki selline kõrge süsinikusisaldusega kondensaat, no ei tahaks uskuda, et pihustite rike seda tekitab, sealt pigem üleujutus või mootori puterdamine kui ummistunud pihustid.
Samuti on üld-tunnustatavaks dignoosiks toodud kiire küünalde tahmumine kui klapisääre tihendid on puru ja küünlad tahmuvadki kümneminutilisel tühikäigul juba.
.
06:24 27.04.2022
mis kuradi tõmmitsat sul vaja on? vedru on vaja alla suruda, poolkuud magnetiga välja õngitseda ja kogu lugu. mõttetu idiootlik mula käib siin.
.
06:25 27.04.2022
ja mis kuradi vesinikust sa jahud?
indrekn92
07:55 27.04.2022
Kahtlen, kas nii saab just selle mootori puhul. Võibolla osade mootorite puhul saab.
Sellel on nii, et hüdrotõukur tuli lihtsasti maha, aga selle all pole vedru kohe näha, vaid vedru peal on veel kinnine silinder, ma kahtlen, et kui seda alla suruda, siis kuskilt midagi veel õngitseda saab, see on kinnine kapsel ja vedru selle all ja ta on pesa sees, milles õhuvahe ehk pool centimeetrit. Mootoritüüp on ADP ja sellele tüübile just oleks tarvis klapieemaldit.

Muudetud 27.04.22 08:02

indrekn92
07:59 27.04.2022
CH, see on süsiniku-vesiniku ühend. Tekkibki see nii, et tekkib palju veeauru milles sisaldub vesinikku, kuna seal torudes, välis ja sise temperatuuri vahe on suur ja õli põlemisel tekkib palju süsinikku ja tekkibki nende ühinemisel süsiniku-vesiniku ühendit ch üleliigselt.

Muudetud 27.04.22 08:01

Deus
12:22 27.04.2022
https://www.maitene.ee/2020/04/02/ausalt-heitgaasidest/

PÕLEMATA BENSIINI OSAKESED ehk VESINIKUÜHENDID (HC) rubriik selgitab seda.
indrekn92
22:00 27.04.2022
Seal tegemist avanti, klapiga, aga mul on sedaan. Ja näiteks see copper splint, seda pole minu omal kindlasti, vaid seal on täies tükis klapi pea ülemist kaant läbiv tihvt ja klapi pea on membraanse, kinnise ehitusega, mitte nii nagu pildil lihtsalt servaga.
Ussrula123
06:29 28.04.2022
Indrek, seal on kirjas cotter splint mitte copper splint. Copperi puhul oleks ammu kõigil mootorid laiali. Ja selline ülesehitus on enamus autodel. Vahet pole kas sedaan või avant.
Auto24 admin võiks nüüd juba küll selle teema pealkirja muuta "indreku naljanurgaks" mitte teistes teemades põhjendatud küsimusi kustutada.
.
06:53 28.04.2022
tee pilt ja tõesta, et sul seal midagi teistmoodi. kui pilti ei tule, on meil siin pilt selge- troll täiega.
lumehelbeke liuglemas
07:37 28.04.2022
tegelikult saab klapisääred tihedaks ka silikooni abil, seda hea peenikese otsaga lasta vedru vahelt
.
09:16 28.04.2022
ei ole veel näinud sõiduautomootorit, millel klapid ilma poolkuudeta paigas oleksid.
ja keegi sellest jurast aru saab: täies tükis klapi pea ülemist kaant läbiv tihvt ja klapi pea on membraanse, kinnise ehitusega, mitte nii nagu pildil lihtsalt servaga.
indrekn92
07:40 29.04.2022
Ussrula, kas sul siis ehk on soovitada kohta, kus saaks osta seda klapieemaldit, mis sobib Audi A4 b5 1997, sedaan, bensiinimootor?
Ise ma seda pressi ehitama ei hakka ja põhimõtteliselt mulle sobib ükskõik kuidas see mehhanism on ülesehitatud, aga pea-asi, et see press klapi eemaldaks ja saaks tihendi kätte;).
lumehelbeke liuglemas
07:53 29.04.2022
97 aastal benamootoriga sedaanid olid kapisääretihendite vabad,neid kasutati ainult avantide peal,2000 ja edasi said ka sedaanid ka need neetud tihendid
Ussrula123
08:41 29.04.2022
Selle pressi ehitamine ei nõua erilisi teadmisi. Ise tegin kunagi torujupist ja mingist metall latist. Kinnituskohtadena kasutasin klapikambri kaane poldi auke.
Aga siit saad õige asja. https://www.antehnika.ee/toode/534/klapivedru-press-asta
indrekn92
18:43 29.04.2022
Ussrula, kas Oled kindel, et see press seal lingil sobib?
Vaatasin ka ise seda ja ühel veebilehel nägin selle kasutamise juhist, need nagad peaksid minema vedru külge, kuid minu auto mootoril vedre on pesa sees ja need nagad vedruni ei ulatu. Nagad saaks toetuma panna pesa ümbritseva ääre alla, kuid siis see ei vastaks selle tööriista kasutusjuhisele ja suruks vedru alla samamoodi nagu teeb seda nukkvõlli nuki. Pealegi see press on mõeldud OHC tüüpi mootorile, aga minu auto mootori tüüp on ADP.
indrekn92
18:45 29.04.2022
Lumehelbeke, need tihendid on näha minu auto mootoril, näha on ka vedru, mille all tihend on;).
.
18:48 29.04.2022
on mõeldud OHC tüüpi mootorile, aga minu auto mootori tüüp on ADP.

no sa oled ikka täiega killumeister...
indrekn92
20:12 29.04.2022
Nojah, see võib ju naljakas olla, et toote kasutusjuhisesse on kirjutatud, et sobilik OHC koodiga mootoritele, kuid kui 26 eurot välja käia ja seejärel pakendit avades selgub, et toode ei sobi minu auto mootorile, siis isiklikult mulle selline olukord nalja ei teeks, aga see muidugi on minu viga, kui ma naljast aru ei saa:).

Muudetud 29.04.22 21:15

Deus
01:29 30.04.2022
Kõvad mehed suruvad pöidlaga selle kausi alla, pole mingit kangi ega tööriista vaja, vahet pole, kas DOHC, SOHC või OHV.
ADP'le tõesti ei sobi, pead Audi esindusse minema.
lumehelbeke liuglemas
01:42 30.04.2022
kuule lambapea, pane parem turbu peale , jääb ülerõhk mõlematesse kollektoritesse, jäävad tihendite mured ajalukku, ja saad ka mineku
Ussrula123
07:03 30.04.2022
indrekn92
08:35 30.04.2022
Noh jah, lumehelbeke, kui palju see turbo siis maksab ka;)?:).
Et muidugi igasuguseid asju oleks mõttekam teha peale selle kolvisurumise, näiteks suurepäne idee ju oleks S klassi mersu osta, uus, otse salongist ja siis kõik mured kaovad kui salongist välja sõita, see on umbes samamoodi, nagu kuninganna Marie Antoinette imestas, et miks pööbel mässab kui leiba pole, et söögu siis kooki, kõlbab ju seegi raskel ajal:).

Muudetud 30.04.22 08:36

indrekn92
08:45 30.04.2022
Jah, Ussrula, selle Autokaubad24.ee-ga oli selline lugu, et Kia saaga ajal esitasin tellimuse sinna piduri peasillindri ostmiseks, kaks nädalat läks mööda, kontakteerusin, et millal kaup tuleb ja öeldi, et polegi seda kaupa ja sealt ma ei osta enam.
Aga selle toote osas samuti, kahtlen, kas ainult allasurumisestpiisab, et see kolb sealt vedru küljest kätte saada.
Peaks olema konkreetne toode, et sobib konkreetselt sellele vin koodiga auto mootorile, aga paljudes kohtades tooted väljal kuid tellides selgub, et sobib sellele mudelile aga mitte sellele variatsioonile ja mitte sellel kuupäeval toodetud autole.
Tohutu partakk on tänapäeval, kõik midagi lubavad, aga hea mees kes lubabki, nagu mu vanaisa ütles:).

Muudetud 30.04.22 08:47

indrekn92
08:51 30.04.2022
Jah, Deus, kõva mees ma paraku ei ole, kõvad mehed on need, kes servistes ütlevad, et tund maksab 60 eurot ja et kuimitu tundi läheb, et seda ei tea:).
Ja siis veel ütleb, et sina mine õlut jooma, tema tegeleb tõsiste asjadega meil siin:).

Muudetud 30.04.22 09:00

Minu teada
10:12 30.04.2022
ei ole Audi ehitanud selliseid mootoreid kus kolb on vedru küljes.
Klapisääretihendite vahetuseks kuluva ajanormi oskavad sulle öelda nii Audi, Forss kui Flamenko. See ei ole töö mille kestust peab arvama.
indrekn92
11:14 30.04.2022
Ma ei pea silmas silindris asuvat kolbi, mis on väntvõlli küljes, aga ma pean silmas seda kolbi, mida lükkab alla nukkvõlli nuki, see on ühendatud vedruga ja teises otsas on klapp, mis avab/sulgeb gaasidele läbipääsu silindrist väljalaskekollektorisse.

Muudetud 30.04.22 12:29

.
11:29 30.04.2022
kolbi, mida lükkab alla nukkvõli nuki, see on ühendatud vedruga ja teises otsas on klapp

sa oskad ikka jätkuvalt väärt pirne välja mõelda. standupi ei taha minna?
indrekn92
12:02 30.04.2022
Kogu mu 35 aastat elatud elu on stand-up olnud:).
indrekn92
12:18 30.04.2022
Jah, 2mauno, see plaan tundub juba reaalne olevat, et ülevalt toppida mingi kolbi haakiv tõmmits sisse ja siis välja tõmmata see kolb sealt;).
Proovisin isegi, et ehk tuleb kruvikaga surkides lahti koos vedruga sealt pesast, aga ei pääse ligi eriti hästi ilma sellise spetsiaalse tööriistata;).
Vedru arvatavasti jääbki sisse, aga tugevalt tõmmates kolb siis tuleb vedru küjest lahti;).

Muudetud 30.04.22 12:43

indrekn92
18:46 01.05.2022
Fotod klapikambrist, lisatud, avaldamine seisneb moderaatori taga;)
Ussrula123
19:19 01.05.2022
See viimane link mis ma siia lisasin on õige tööriistaga. Ainuke asi mille pärast sa muretsema pead on, et kolb oleks üleval sellel silindril millel sa poolkuusid eemaldad. Muidu paneb klapp lihtsalt eest minema sul kui poolkuud eemaldad. Ma ei saa aru mis krdi kolvi haakimisest te siin jahute. Vajutad selle ülemise vedru plaadi alla sedasi, et klapi sääre küljest oleks võimalik eemaldada poolkuud. Edasise teeb juba vedru. Või kui ei tee, siis saad hea magnetiga kätte. Ma arvan, et see mida sa pead kolviks on tegelikult tõukur, aga tõukurid on sul juba eemaldatud ju.
Ussrula123
19:25 01.05.2022
https://youtu.be/xtO8ev0Q9jc

Vaata see video läbi ja kui veel küsimusi tekib, siis ära ise enam autot näpi.
indrekn92
19:38 01.05.2022
Jah, tõukurid võtsin ära pealt;).
Ma arvasin, et vedru peal olev plaat on randiga, ehk kolvikujuline, aga vast pole jah, on lihtsalt vedru peale ümar plaat kinnitatud, seda eriti ei näe, sest see on pesa sees.
Üks variant vist on 6 bari rõhk lasta sisse küünla august, see siis hoiab kolbi kohal kui vedru lahti võtta ja selpuhul oli seal lingil vastupidine soovitus, et silinder täiesti all.
Aga et neid märke näha silindri asendist, siis on vaja radikas eest võtta.
Parem siis vast juba traat küünla august sisse ajada, nagu Deus soovitas;).
indrekn92
19:39 01.05.2022
Ma näpin ikka, olenemata mis seal videos on;), elumees ei ehmata ikkagi.
jee.kim
19:40 01.05.2022
Teemaalgataja jutu järgi on see mingi eriline, hüpersuper tehnoloogiat kasutav mootor aga reaalsuses :D
Kuidas eesti keeles on "VALVE TAPPET"?
Kuidas sellel reguleerimine käib, loodan, et seibidega ja et teemaalgataja on need ilusti sassi ajanud....
lumehelbeke liuglemas
19:42 01.05.2022
Üks variant vist on 6 bari rõhk lasta sisse küünla august, see siis hoiab kolbi kohal kui vedru lahti võtta - asi läheb hullemaks, kas pildid tõmbasid netist?
Oleks pannud värkse nelli teataja ka pildile, siis veel usuks
indrekn92
19:45 01.05.2022
Ma ei tea, kui supertehnoloogia see nüüd on, aga vedru lahtisaamine jah, pole õnnestunud siiani.
Endal aga küll niimõnelgi korral siin vahepeal olen saanud;). Sellepärast ma mõtlesingi uurida, et kas see lahti käib üldse, sest, kui mutriga oleks plaat kinni, siis surgiks ilma tulemuseta.
Valve tappet võiks tähendada klapisäär idee poolest.
Kõik osad, mis eemaldasin, on ilusasti nummerdatud ja märgistatud kahjuks.

Muudetud 01.05.22 20:10

indrekn92
19:47 01.05.2022
Tegin ukse lahti, salongist kapotihooba tõmbasin, avasin kaane, tegin telefoniga fotod, logisin sisse, laadisin telefonist üles ja nii need pildid siia said;).
Nelli teatajat Paraku pole siin enam, Nelli läks üksi koju bussiga, kuna ei jõudnud autot korda ikkagi täna õhtuks, läks kindla peale välja ilma riskita, jõuab õigel ajal koju piima ja küpsiseid sööma ;).

Muudetud 01.05.22 19:52

Deus
19:54 01.05.2022
jee.kim, hüdrotõukuritega käib, ei ole päris sportmootor see veel.
jabbajabba
21:41 01.05.2022
Jumal mis jututuba. Pange kinni see teema. Indrek jahub igas teemas nagu teaks kõike aga ise ei suuda mitme nädala vältel oma klapisääretihendeid vahetada. Kõik elukutselised on lollid ja rumalad tema jaoks. Nali kuubis oma audiga
indrekn92
21:47 01.05.2022
Ma ei tea midagi, sellepärast ma uuringi siin, kuidas need mehhanismid käivad ja kas käivad nii nagu mina arvan, et võiksid käia;).
Automehaanikud meil ninad õlised ja on selle õlitamisega hõivatud, kaks korda päevas õlivanni protseduurid kah veel, muidu kuivab ära, ja neil pole aega infovahetuseks, seetõttu pole võimalik nendega rääkida ega muudmoodi suhelda. Aga kui pole suhtlust, siis ju ei saa ka teada anda neile teenuse soovist.
Kraavi-Ott pidavat olema maailma parim mehaanik, täitsa usun, eesti kool ju ikkagi, loodan, et ta varsti Eestisse tagasi tuleb, ehk siis saab hakata servises käima, aga seal kindlasti juba praegu järjekord, peaks juba bronni ära tegema ja muidugi Huiandai siis selleks ajaks soetan, siis kõigil lihtsam;)

Muudetud 01.05.22 22:44

kirvega remondimiis
00:06 02.05.2022
Kobakäpad on alguses neid tihendeid tagasipannes kõvasti ämbrisse astunud.kui ikka õiget rakist pole mis õige jõuga õigele sügavusele tõukab siis on tükid taga või tuleb lupsti lahti
indrekn92
07:30 02.05.2022
Jah, see ongi see asi, et pärast vedru kättesaamist tuleb kõigepealt vana tihend välja tõmmata. Selle jaoks on samuti spetsiaalset tööriista tarvis.
RW
07:57 02.05.2022
Need pildid on naljamehel ka peegliga tehtud .Eriti osav.
indrekn92
19:50 02.05.2022
Jah, on flippinud ümber detailid, vasakul on parempoolsed ja vastupidi, sest telefon on põrutada saanud ja tavakaamera klaas puru ja teeb uduselt sedapidi.
Uut telefoni ei saa osta, kuna raha on praegu klapivedru lahtisaamise taga;).

Muudetud 02.05.22 19:52

lumehelbeke liuglemas
20:27 02.05.2022
Huvitav kuidas sa fikseerisid ära rihma vända hammaka suhtes?
indrekn92
15:51 03.05.2022
Märkisin valge markeriga kohakuti jutid nii rihma hammastele kui hammasratta hammastele, mingi seitse jutti, nende järgi saab rihma samasse asendisse tagasi;).
63amg
20:18 03.05.2022
kuidas sa vända rihma suhtes ära märkisid
lumehelbeke liuglemas
20:51 03.05.2022
algaja autumehaanik, kas tead pöörete arvu suhet vänt-nukk
Ussrula123
21:01 03.05.2022
Mina pakun, et 1,7 ühele on suhe.
Marko
22:12 03.05.2022
Osadel Avantidel oli 1,85 ka. Kui jääb määramata enne kaane mahavõtmist, siis on koostamisel pupu käes.

Muudetud 03.05.22 23:15

koopainimene kivikirvega
23:48 03.05.2022
Vaat mis lugu, paistab, et Audi on ikka päriselt olemas. Auto lõhkumine meelelahutusena pole midagi uut, seda teevad nii Top Gear kui ka suvalised põllurallitajad, kuid auto lõhkumine foorumis trollimiseks on täitsa uus tase, müts maha sellise kuti ees.
indrekn92
09:06 04.05.2022
Märgid valge markeriga on tehtud vända nukkidele ja klapikampri korpusele, need märgid lähevad kohakuti ja on õiges asendis.
indrekn92
09:08 04.05.2022
Trollimisega ei tegele, tegemist on vajaduspõhise aktiviteediga;).
indrekn92
09:20 04.05.2022
Marko, kui klapikambri kaas maha võtta, siis veel ei juhtu midagi, selle saab tagasi panna vabalt markeerimata, aga võlli eemaldamise eelselt märkisin nukkide asukohad ära korpusele;).
Aga see isegi ei oma tähtsust, kui väntvõlli ei keera, sest rihmale ju märgid on tehtud, rihm on paigal ja kui see nukkvõlli hammasrattale märgitud märkidega kohakuti panna, siis jääb kõik endisesse asendisse.

Muudetud 04.05.22 09:28

Deus
10:37 04.05.2022
Lumehelbeke, sisepõlemismootori nuka ja vända rotatsiooni suhe on 1:1. Lükka ümber või kinnita :)
indrekn92
11:25 04.05.2022
Üks ühele tundub loogiline olevat, mõlemate võllide rihmade rattad siis peavad sama läbimõõduga olema, silma järgi tundub küll sama diameeter olevat;).
Poleks ka mõtet erinevate pöörete arvudega neid inseneerida, sest klappide avamise ajastust saab reguleerida nukkide paiknemisega võlli suhtes.

Muudetud 04.05.22 11:26

Deus
11:48 04.05.2022
Vaata mõni youtube video läbi 4 taktilise töötsüklist, siis mõtle uuesti.
Ussrula123
12:45 04.05.2022
Ah, mis te nalja teete. See on audi ja sellel on 1,72 ühele.
lumehelbeke liuglemas
12:53 04.05.2022
Deus , oleneb mootori tüübis, tean 4 taktilist kolbmootorit millel puuduvad nukvõllid
lumehelbele ja teistele
13:01 04.05.2022
Siis ei ole ei 1,72 ega ka muid variante. Niikaua kui ise tuld alla panete, niikaua see ila siin ka kestab. Ja kui deus 1:1 pakub, siis võiks ta elektroonika juurde jääda, aga ei saa ju, vaja puid alla panna ühe jobu algatatud teemale.
Deus
13:06 04.05.2022
kahetaktiline diisel, täitsa nukk olemas :) ehk siis 1:1 ülekandega.
Nõustun eelpool kommenteerijaga 100% tegelikult. Pole vaja valeinfot ja sellist jama siia toppida niigi "pseudoinfot" täis olevasse teemasse. Las pusib nüüd endal need klapid lahti kas siis traadiga klappi üleval hoides ja pressi kasutades või pöidlaga alla vajutades, pohhui. Paneb rihma valesti tagasi ja laseb klapid kõveraks, kooliraha.
Õige vastus 4 taktilise puhul on 1:2 võ 2:1 olenevalt, kas lauses on siis vänt ees ja nukk järgi või nukk ees ja vänt järgi. Kas see vajalik teadmine nüüd on, otsustage iga üks ise, minu jaoks sama kasutu teadmine, et maa tiirleb ümber päikese. Muuta seda ei saa ja kui muutma hakkad, on katastroof.
indrekn92
13:16 04.05.2022
Kui ma väntvõlli ei kruti ja märgid on ju peal rihmal ja hammakal, ja panen nende järgi, siis see ju ei lähe valesse asendisse ega võllide asendid valesse vahekorda tagasi, auto puhul on ju nii-ehk-naa nii et enne pritsitakse sisse ja siis hakatakse võlli liigutama, vastupidi ühesõnaga.
Võib olla ka üks ühele, miks mitte, oleneb võlli rataste diameetrist.
Igatimoodi võib olla, kui võtad, aga pärast ilusasti tagasi paned;).

Muudetud 04.05.22 13:47

.
13:51 04.05.2022
peale selliste tööde tegemist ja kola kokkuladumist ei anta kohe starterit, vaid keeratakse väntvõlli esmalt käsitsi ringi just selleks, et kontrollida, kas midagi valesti ei läinud. kui ikka keeramise ajal mingi takistuse tunne tekib, on rihm valesti. küünlad loomulikult maas, et keeramine vaba oleks. ja enne lahtilõhkumist on targem esimene kolb üss-u ajada ja siis igasugu kriipsusid tõmmata.
lumehelbeke liuglemas
17:14 04.05.2022
on olema selline süsteem nagu freevalve, harige ennast maamehed