Tere.
Kas tasuks yldse vaadata, huvituda nt. 2004-2005a. kasutatud E-klassi diisel sedaan-mertsust hinnaklassiga 1500-2500€ ?
Siin auto24-ski autopoodide vöi eramyyjate fotosid vastavatest mertsudest vaadata, siis kuidagi väga yllatavalt hea näeb fotodel möni auto välimuselt ja sisemuselt välja. Ei näi mölke, ei suuremaid vigastusi. Möned pisemad iluvead - kriimud, täkked velgedel, mis ka taastatud nii enam-vähem jne. Samas ka salong korralik, puhas, rikkumatu, terve, mittenarmendav.. Aga..
Kas on mingisugune töenäosusprotsent, et vöib eelpool kirjeldatud auto ka oma tehnikalt, töökindluselt sama hea, toimiv, vastavuses välimusega olla?
Vöib hea auto sellises hinnaklassis leida, möni pisem, hooldus, hooldused välja jättes? Sest ölid, filtrid, kyynlad kavas niikuinii peale ostu sooritada.
Lisaks ka selle väljalaskeaastaga taksosidki mitmeid veel liikluses. Et tundub, nagu peavad vastu kyll. Vöi?
Ei. Sellise hinnaklassi masinad ongi vist mahakantud taksod. Paar-kolm aastat tagasi tellisin endale taksot ja täpselt selline masin ilmus kohale. Isegi salongi vent ei töötanud enam - tuli lahtiste akendega sõita, sain pealekauba ka külmetuse.
Lühidalt öeldes - luksusauto on alati luksusauto, see, et ta on nüüd odavam kui uue Renault' liisingu sissemakse, ei tähenda veel, et teda on lihtne ja odav ülal pidada. Hoolduste peal kokkuhoid ja garaaži-Vasja remont on autole kindel surm.
Omasin sellist pea 5 aastat, e320cdi, 150kw. Loobusin umbes 3a tagasi, sest põhimõtteliselt koguaeg oli sellel vaja midagi remontida. Tegid ühed asjad korda ja juba järgmised vead. Takso polnud see kunagi olnud, aga siiski vanad autod ja läbisõidud tegelt ikka 500+ tuhat, vahet pole mida keegi sinna ette kerinud on :D Ise sõitsin aastas 30-40 tuhande vahel.
Mootor tegelt pidas isegi hästi vastu, ainult turbot, juhtklappi mitu korda ja erinevaid lõdvikuid läks selle ajaga ja vist pihusti või paar. Küll aga igast muud kammi oli selle autoga pidevalt.
Samas pole eriti teisi võrdlusi samavanade autodega, võib olla nendega isegi hullem seis.
Kui E-klass (W211) siis pigem vaadata facelifti ehk alates 2007 aastast.
Neil ei ole kulukat SBC piduri muret. R4 diislid kas tekstiilsisu või nahalaadse vakstusisuga on enamuses taksod olnud ja läbisõidud kaugelt üle poole milli, sõltumata sellest, mis näit kellal on. Abiks oleks ka eelnev vin-koodi uurimine ja margipõhise spetsialisti hinnang.
Nagunii on tegu loteriiga. Võib ju jopata ja kobedama käru otsa sattuda, aga hind räägib siiski enda eest- kui mersu on langenud samale hinnatasemele suvalise fordi, nissani või tojootaga, siis ilmselt ei maksa loota sealt paremat seisukorda kui kõigil ülejäänuil. Ja kui tegu endise taksoga, siis lükatigi ta nurka sellepärast, et majanduslikult polnud enam mõtet taksoga saadud teenistust auto pidevale remontimisele kulutada. Iga asi saab ükskord otsa.
Ei tasu yldse vaadata. Miks? Sest 1500 - 2000 euri hinnaklassis müüakse mertsut, millega on enne sind sõitnud juba päris mitmed õhukese rahakotiga mertsumehed. Ja on vana tõde, et õhuke rahakott muudab Mercedes-Benzi mertsuks. Probleem on selles, et E-klassil võib olla küljes väga palju tehnilisi nüansse, mis sõiduomadustele suurt midagi juurde ei anna, aga mida on kurikallis remontida. Ja remontida on vaja.
No sina - Grandmaster, oleksid oma matsliku vastuse kyll kirjutamata vöinud jätta..
Pole ma kordagi maininud, et öhukese rahakotiga olen. Esitasin vaid kysimuse vastava klassi mertsu ja teatud aastaarvu suhtes.
Lisaks see, et Mercedes Benz´ist (milleks nii pikka nime yldse välja kirjutada, kui teada, millest jutt?) ´mertsu´-nime välja arendan, on puht minu isiklik eelistus.
Matslikud vastused pole teretulnud. Ära rohkem vasta. Vähemalt mina sinu vastust rohkem ei loe.. Matslikkus jahmatab.
kus oli kirjas, et just sina õhukese rahakotiga oled? ära ärritu ilmaasjata.
ja eestis üldiselt kasutusel sõna mersu või merss, milleks see liigne t täht seal, ei saa aru.
No kui sul on vajadusel aastas 2000-3000 remondile-hooldustele laduda (eeldusel, et tellid tööd ja ise ei tee), siis ei tohiks probleemi olla. Ega ma täpset arvutust ei teinud oma 5a kasutuse jooksul, aga arvan et üle selle summa ei läinud ühegi aasta kohta.
Aga sa uut ei ole mõelnud osta? Tuleb suht sama välja mis nii vana üleval pidada?
Ütleme et 60k peaks midagi esindusest kätte saama sest uut mudelit pole veel väljas. Maksad 30% sisse, võtad 5 aastase kasutusliisingu peale mille puhul jääkväärtus on 35% ehk viieks aastaks jääb maksta 100-30-35=45% auto hinnast. Ehk konkreetsetes numbrites rääkides, kui auto maksab 60k€ siis sissemaks oleks 18k€, ja liisingusse läheks summa 27k€. Aatas oleks vaja maksta 5400€ ehk kuumakse oleks 450€. Sinna juurde muidugi kindlustused ja kütused aga lõppkokkuvõttes on sul uus auto millega pole muud kui sõita (ja võib-olla aegajalt garantiis käia).
Ma saan muidugi aru, et siin kohal võib probleemiks saada selle vaba 18k€ leidmine sissemaksuks kuigi korraliku mertsumehena ei tohiks selline summa ju üle jõu käia.
To Al
Olen püstitanud siin teema ja arendan siin oma teemat. Mitte ühelgi teisel pole öigust siia ilkuma tulla. Lihtne. Püstitage omad teemad, ajage seal, millist plära tahate..
Wigry, mulle jälle tundub, et räägin siin yhe ja sama ohmuga..
Ei , ei huvita uus auto, sest 60 000€ saaks juba korteri..
Nagu mu esimene kysimuski kölab, siis kysisin 2004-2005a. mertsu kohta.
Aga, mis nöu siin sinusugused ikka anda oskavad peale nyri mula..
tasub osta W211 siis kui:
1) ei ole turu odavaim, vaid pigem kallimate hulgast
2) auto oli varem vähemalt 3-5 aastat ühe omaniku käes, mitte nii et aastas 2-3 omanikevahetust
3) auto on hea varustusega, enamasti V6
4) kui elad linnas kus on kerge saada autoabi
5) oled valmis vähemalt 1000 EUR aastas remondile kulutada. Siiski eelarve võib ka kahekordistuda.
Kui võrrelda uue ja vana E klassi kulud, tasub teada et 5 aasta kulud oleksid ca 50-60,000 EUR ilma kütuseta (puhtalt hinnalangus, kindlustused jne)
Nii et ka uus ei tule tasuta, maksta tuleb niikuinii
_The average cost of owning a Mercedes-Benz E-Class for 5 years is $71,926. This total will vary per vehicle, driver and location. These ownership expenses include:
Depreciation
Insurance Premiums
Maintenance and Repairs
Loan Interest_
Maksad 18k€ sisse ja saad kätte uue masina. Nüüd asud seda kasutama ja kõik kuu kulud on lihtsalt hind võimaluse eest autot kasutada, ehk neid kuu kulusid lugema ei peaks. No ja kui viis aastat oled kasutanud, siis saad veel 21k€ ju auto eest tagasi. Igati hea võimalus ju mu meelest? Tõsi sissetulek peab olema selline, et kuuliisingu ja muu kulud maksad mööda minnes ega tunne selle pärast muret sest sa sõidad ometigi ju mersuga. Nii et kokku võtteks 18 sisse ja viie aasta pärast 21 välja.
Mul on sulle, wigry, palju parem pakkumine.
Vöta kohe need 18 rahustitabletti sisse, vöta end kiiremas korras Jämejalga vöi Paldiski mnt arvele ja noh, vb siis 5 aasta pärast saad välja, puhkusele..