See on veel suhteliselt leebe versioon Mazda roostetamisest! Olen näinud 2004 aasta mazda 6, millel rooste oli ära söönud kõik neli poritiiba nii, amordid paistsid kätte!!!
Mõni päev tagasi nägin 2007 aasta mazda 5, millel samuti roostetasid tagumised poritiivad ja aknaalused ning tagaluuk! Mazda lööb roostatamisel juba ka Fordi ja Nissani autosid!!!
Roostetamise maailmameister on muidugi Nissan aga Mazda on tihedalt kannul . Nendest jaapani kärakatest tuleb eemale hoida kui nad on üle 5 aasta vanad .Mädanevad mõne kuuga ära.
kinnitan siidiussi kommi, olles sõitnud ise 7 aastat 2004 mazda 6-ga siis tehnika kohta ühtki halba sõna pidi vaid tankima ja õli vahetama ning piduriklotse kõik toimis tipp topp, (230 000 sõitsin maha) kuid kere roostetas nii miskole kõik 4 poritiiba
Eelmine siiidiuss ei tea autodest küll suurt mmigi. Kasutab minu nime. Just hondad , toyotad, mazdad jne japani autod need kõige kehvemad ongi. Ei tehnika ega kered ei pea vastu. Ma räägin juba ammu, et unustag need odavklassi, töölisklassi autod ja osta tuleb ikka kasvõi kasutatud kvaliteet auto, see on Audi! Kui just uut või uuemapoolset ei jõua osta. Ka vanemad isegi 80 ndate Audid siiamaani liikluses ja kestavad eeskujulikul! Milleks osta nekd ussitavaid käkke. Kas tõesti mõistust napib.h
6 aastat ei ole veel mingi näitaja. Ma saaks aru kui 20 aastat. Aga selleks ajaks on honda ammu läbi roostetanud ja jalad vastu asfalti ning poritiibadest lendavad pääsukesed läbi. Uksed ei käi jne. Mul oli Audi 80, 23 aastat vana ja roostet ei olnud!
Olgu öeldud, et Audile on 10 aastat alles sissesõit ja järgneb veel 20 aastat muretut elu! Aga muud odavamad autod selle aja peale juba läbi. Kvaliteet on Audi ja kvaliteet on kokkuhoid.
"mazda puhul seisneb kvaliteet tehnikas"
------------------------------
Huvitav millises tehnikas? Sa siidiuss sõidad ju mingite ürgvanade autodega, eks sealt ka teadmised ja "legendid" mida üritad uuematele ka peale määrida. Kahjuks aeg muutub. Autod mis vanasti olid töökindlad ei ole enam töökindlad ja mõned autod mis vanasti olid kehvema mainega on täna vägagi kvaliteetsed. Paha lugu kui elad ajas 20 aastat tagapool. Selle ajaga muutub totaalselt kõik.
Samahästi võib öelda, et Dacia Logani kvaliteet seisneb tehnikas - kuna seal ei olegi mingit tehnikat. Toyota kasutab siiani eelmise sajandi sillatehnoloogiat siis polegi ime, et eelmise sajandi juhitavusega autol kestab see osa paremini kui paljudel tänapäevase multilink vedrustusega autodel.
Kõik asjad millel on rohkem lisaseadmeid ja keerulisi tehnilisi uuendusi lagunevad rohkem. Mazda 6 2009 roolilatt vahetati ära. 15000km ja jälle kolks sees. Sisuliselt kui tahad kolksuvabalt sõita vaheta iga 15000 km tagant roolilatti. Kettad viskasid pidurdamisel nii, et kulmud värisevad. Esindusest küsiti, et ega teil "rooli hangumist" pole olnud. Muudest muredest rääkimata on ilma garantiita selline auto paras peavalu. Ja tegu on oma aja kohta üsna lihtsa autoga mitte just võrreldav alati kõige kaasaegsema tehnikaga tunduvalt keerulisemate VAG grupi sõidukitega.
rooste roosteks, aga seal on veel 110 erinevat põhjust miks peaks just saksa rauda eelistama: müratase, sõidumugavus, turvavarustus (kõiksugu veojõu stabiilsus külglibisemisvastane seade jne kontrollid 2004+ autodel) hoiab rahuldavalt hinda jne jne mitte nagu jaapanlased et ostad masina 16 000€ ja müüd selle 7 aastat hiljem 2000€ maha
kokkuvõttes maitse asi kellele ema kellele tütar ongi hea kui mingi seltskond eelistab jaapanlasi, siis polegi tänavatel nii palju sakslasi ja oma auto (sakslane) paistab rohkem silma
eks ta paraku ole tingitud ka esinduse tööst korrosiooniennetusel - kui müüakse autosid, millel sama roostekaitse, kui autodel, mis müüakse hispaanias, ega pole palju oodatagi. sest nagu näha, on ka sellel esitiival rooste tulnud seest välja.
Esindustel ei ole rooste vastu suurt midagi teha. Oleneb lihtsalt millisele plekile kuidas on ja mis kihid kihid kantud ja milline töötlus kokkuvõttes. Ilmastikust oleneb. Omanikust ka. Kas peseb ja vahatab. Kui palju autoga sõidetakse keemilist lumetõrjet saanud maanteedel jne.
tõsi ta on, siidiussile väga meeldib oma hääle kõla, kuid see ei muuda fakti, et seest välja roostetamist saab edukalt pärssida, kui logari alt kerevahaga üle lasta, näiteks. ma tahaks näha omanikku, kes iga kord peale soolamärjal maanteel sõitmist eemaldab logarid, et pesta ja vahatada. peale siidiussi, muidugi.
Jaapani auto on vaid üks suur õnnetus! Kui 2005 aasta Nissa X-trailil esimesele sillatalale ikka suur auk sisse roostetab ja alumised karbid on nagu ussipuru ning soojendustakisti juublakas maksab 266 eurot, on tegemist ikka käkiga!!!
mazdad ja nissanid roostetavad tõesti palju ,teised japsid ikka palju roostekindlamad. omanud 10-15a vanuseid hondasi mitmeid mis ilma roostetta täielikult. Audil jälle laguneb kõik tehnika peal ära, lakk koorub maha ja plekk jööb tõesti alles vb,audi pole mingi kvaliteet auto.
Ja Murano roolivõimendi voolik-toru, mis on siis võimendi ja lati vahel ja annabki oma survega lisajõudu roolile, maksab 450.- Sellised üllatused panevad nii mõnegi margifänni sülitama ja seda tõusvat päikest kiruma. Tegin selle ühenduse korda pmst traktori hüdrovoolikuga, aga ei hakanud järgmist üllatust ootama, minu japside fännamine sai sellega surmahoobi. Kuigi kahju väheke, mootorid tasemel, eriti V6-ed. Nii 2,0, kui ka 3,0-teatavasti kasutas neid mootoreid Maxima kuni aastani 2004. Suht muretud mootorid, vibratsioon väiksem, kui Audi V8-tel. Uskumatu, eks? Aga sellepärast omal ajal saigi Maxima ostetud, kuigi kohe salongis kargas silma ka istmete ebamugavus ja reguleerimise puudulikkus, kuid harjus ära, kuna selle kompenseeris omakorda vedrude ameerikalik pehmus. Võib lausa võrrelda mugavuse poolest õhkvedrustusega. Ja kere roostetab igast otsast, ei ole ma seda Nissanit pesnud või muudmoodi vähem hooldanud, kui Audisid. Karbid, ukse ka tiiva ääred, koopad, stange alla jääv plekk... Peaksin pigem leidma koha, kus roostet ei ole. Paagi luuk ehk? Nukker, eks. Alles müüsin Audi, millel vanust 19a, roostet ei leitud müügieelsel ülevaatusel, samuti õlitilka mootori piirkonnast. Et miks siis müün nii ideaalset autot? Kuna praegune elukorraldus nõuab teatud aastaaja ja paiga koosmõjul nelivedu, põhjus praktiline, kahju oli loobuda küll, väikeste kuludega üle 10a peret teeninud isendist. Nii et varsti maja ette oodata siis kolmandat neliveoga Audit. Salongist ehk kallivõitu, aga kui ringi vaadata, leiab mõistliku hinnaga vähesõitnud isendi. Just vähesõitnud, mitte väikese näiduga. Ja viimasel ajal ostnud eesti ajalooga vähesõitnud isendeid, siis viimase 15 aasta jooksul. See arusaam, et meil teed aukus ja eriti Audi esisillad läbi... Sama "läbi" on ka saksast tulnutel, kui omanik sõidab ainult ja ei vaheta miskit. Ja Audi silla komplekt võib vastu pidada 70kilo, ei pea olema Lemförder. Viimatinimetatu peab jah üle 100kilo vastu, aga hinnavahe ei õigusta juba ammu, kuna B, mis kestab, saab juba 140.-, Lemförder 400 ja vähe peale, noh igaüks teeb oma otsuse, meeste värk.
Ahjaa, ühte anomaaliat ei ole ma siin veel puudutanud. Nissan Maxima "sööb" ainult iridium küünlaid, teatavasti siis igale silindrile1tk, ehk 6tk. Ei pea neid tihti vahetama, aga 18eurot küünla eest letihinda...Sain 15 peale räägitud, aga 90eurot korraga letti? Eriti, kui teist valikut ei annagi, muidu võivad süütepoolid lennata, mille tk. on 150.-, nii et koonerdus võib valusalt kätte maksta. Audi süütepool 30.- ja küünlaid annab valida hinna ja kestvuse suhtega. Kõige odavam küünal 2,5eurot, mis kestab 15000km. 8eurose küünlaga lubab sõita 60000, jällegi valik on meie. Aga nagu näha, järelturu juppide hinnad kallutavad kordades Audi kasuks. Ja kusjuures Audi juppide näited toodud A8 V8 mootori alusel.
Ehk teema algatajale siis lohutuseks, et Mazda ei olnud tema näpukas, suht kõik japsid jah sama roostetavad, kui Opel 25a tagasi. Tasub end kursis hoida, eks.
Kui aastal 2007 müüdi mazda 6-te neli korda rohkem kui 2013 mazdasid üldse kokku ja tehnikale omanikel etteheiteid ei ole, siis millegi arvelt peab see umbusaldus tulnud olema. Mazda turuosa on kukkunud 6,5%-lt 2007 alla 1,5% aastal 2013(maanteeameti andmed)
Endal oli 2003 aasta Mazda 6 ja 9 aastaga läbisõit 230000 ja tehnika kestis väga hästi. Selliseid roosteprobleeme minu isendil kül ei olnud. Eks väga palju oleneb ka sellest kuidas autot hooldad ja pesed. Kui ikka 3 kuu jooksul korra autot pesed, siis võib tulemus olla just selline nagu eelpool olevatel fotodel.
Tundub jah, et tolle aja mazdadel on roostega probleemid. Olen nõus eelmise postitajaga, et auto pesu on meie oludes roostetamise ja mitteroostetamise võti. Olen seda ise u. 10 aasta jooksul väga lähedalt näinud. Äi ei pese üldse autot ja mul isa väga harva. Äial on 2 aastat vana mondeo ja juba on võimalik mõni roostetäpp leida, täiesti uskumatu, eks. Isal on autod samuti kõikjalt roostes, mu 10 aastat vanemal autol polnud roostet ollagi. Pesen autot pea iga nädal. Ainult suvel, kui on kuiv, tuleb pikem vahe sisse. Minu praegusel jaapanlasel pole mitte ühte rooste täppi.
20 aastane auto= 90 aastane inimene.Kõige vähemalt 300 tuhat sõitnud, kasumit teeninud, tuleks lasta romulasse puhkama.raha peab ringlema, iga ringiga kasu juures, ärge koguge sukasäärde. tuleb Putin, võtab ära ja saadab pere siberit arendama.