Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kivitäkete eemaldus kapotil ?

Ahfrsk
10:07 23.06.2018
Tervist.
Saksamaa auto, kapotil on kivitäkked.
Kuidas parandatakse kivitäkkeid ?
Kas tõesti lauspahteldus ja värv ?

Kuna mul on neid üksjagu, siis ega vist muud üle ei jäägi.
Aga kui mul oleks 1 kivitäke ?
Jokkvärk
11:24 23.06.2018
Müügil väike parandusvärvi pudelike koos pintsliga. Väike tupsutamine ja parema visuaalse tulemuse saamise soovil võib ka poleerida.
tiit_
13:25 23.06.2018
Need pisitäkked saab iseenesest kasvõi musta markeriga "korda" teha aga kui korralikku tulemust tahad siis tuleks juba värvitöökojast uurida.
marita57
13:51 23.06.2018
Selline probleem tekib varem või hiljem igal autol.
Aga kas keegi oskab ka soovitada konkreetset selliseid töid tegevat mõistliku hinna ja kvaliteedi suhtega värvitöökoda Harju- või Raplamaal?
rai01010
17:26 23.06.2018
Osta värviparandus pudel ja siis hambaorgiga täida neid auke ja nii kaua kuniks auk on muu kohaga samal tasemel võid hiljem poleerida ka.
................
11:04 24.06.2018
Eks paremaks saab jah kui üle tupsutada. Kui tahad tulemust näha siis peab kapoti üle värvima.
G60
14:27 24.06.2018
Kuidas siinsed kodanikud suhtuvad kapoti kiletamisse läbipaistva kivikaitse kilega? Kas see oleks odavam kui aegajalt värviparandusi teha? Mina oma 5 aastast autot müüma hakates tegelesin ka kivitäketega, tellisin miinimum koguse värvi ja täitsin auke, jube jändamine oli ja ikka need täkked jäid näha natuke. Käis mõte läbi, et järgmisele peaks kapotile kile panema, see on kokkuvõttes vist odavam. Kas keegi teab mis maksab kapoti kiletamine?
..............
14:41 24.06.2018
kuna kapoti kaas on pidevalt soe siis hiljem kile eemaldamine on paras peavalu
........
18:42 24.06.2018
kui pikivahet ei hoita, ongi kapotid, tuled ja esiklaas kriimulised, tuhmunud, täkkeid täis. maanteedel ju ilmekalt näha, kuidas üksteise tagumikus uhatakse. mul pole ühegi autoga sarnaseid probleeme olnud.
tule jumal appi
19:51 24.06.2018
Mis sest pikivahe hoidmisest kasu on, kui ajugeeniused kasutavad ära selle kohe möödasõidutaskuna.
Meil lihtsalt liikluskultuur selline.
marita57
05:12 25.06.2018
Teine praktiline soovitus: ära osta musta värvi autot - kõik on kohe näha. Osta hall metallik diisel ja seal need täkked on oluliselt vähem märgata (ja ärge ilkuge, et miks diisel, lihtsalt halli metalliku juurde käib diiselmootor :).

Samas on heledal pinnal täkete parandamine miskipärast oluliselt keerulisem, kui tumedal ja Smartservice ei võtnud mu heledat autot ükskord jutulegi seetõttu. Parandusjäljed jäävad liiga näha.

Seega point remains, kas mõni firma veel sellist teenust pakub?
VL
07:26 25.06.2018
Minu autodel pole ka ühtegi täket kapotil ja pole vaja selleks tõesti jumalat appi hüüda, jätagi selline vahe, kuhu möödasõitja saab vabalt vahele tulla ja vajadusel võid ka ise gaasi selleks järele anda. Pole see asi nii traagiline midagi, et kohe kõik vahele pressivad. Tõenäoliselt tahad ka ise ikka liiga lähedale eessõitjale pugeda.
........
09:10 25.06.2018
see muidugi hea loogika- ma ei hoia pikivahet, sest keegi sõidab sinna vahele.
td
11:45 25.06.2018
Need täkked tulevad ka vastusõitvalt autodest. Hoia kuidas sa soovid,kui ikka aastas 40t maha vurada siis 10 aastaga tekib nii mõndagi. Ainult linnakiirusel ,ehk tõesti vähem kui maanteel.

Paljud täkked on juba kasutatud autot ostes olemas,lihtsalt hästi peidetud ,mis ka siis kunagi taas nähtavale tulevad jne.

Ainuke parim lahendus on ikkagi värvimine.
ttttttttttttt
15:47 25.06.2018
Vii siis auto Soome, kui eestlased nii saamatud on http://tkpp.fi/palvelut/Kiveniskujenkorjaus-PCRT/
Ahfrsk
22:36 26.06.2018
Hm, selge, see augu täistupsutamine tuli päris palju jutuks, vast tuleb sinna suunas siis liikuda :)

Aga mingi hambaorgiga ma lolli mängida ei viitsiks :D
Pigem roovin väikest süstalt koos peenikese nõelaga, saab selle augu parajalt ja täpselt triiki lasta :)
Ega ta tehaseefekti vast ei anna muidugi, aga parem vast ikka.
G60
09:37 27.06.2018
See tilk mis jääb hambaorgi otsa on niigi suurem kui sinna "auku" vaja, seega ära nüüd lihtsat asja tuumateaduseks ka aja. Kui mõned täkked, siis hambaorgist on küll ja veel. Kuigi tulemus jääb ikkagi näha, läbikäidud tee.

Vaata seda videot ka:
https://www.youtube.com/watch?v=Uz-zW-cLdUs
Kuigi ta ise ka ühes videos hiljem ütleb, et see tulemus oli mitterahuldav ja oli hädapärane lahendus, ei soovita nii teha.
hkljkl
10:58 27.06.2018
"Aga mingi hambaorgiga ma lolli mängida ei viitsiks :D
Pigem roovin väikest süstalt koos peenikese nõelaga, saab selle augu parajalt ja täpselt triiki lasta :)"

ei tasu prõõgata kui kogemused on sul null. see hambaorgi soovitus on peale kapoti värvida laskmist kõige õigem. mingi süstlaga lolli mängimine unusta hoopis ära. teiseks, värv kuivab - mis juhtub värvi kuivades? mis saab täkkest, kui see on triiki värvi täis lastud?