Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

sõidukoolituse autodega sõitmine

Autobi
12:10 15.07.2020
Ilmselt rumalad küsimused, aga siia tulingi, et targemaks saada :) - Kas sõidukoolituse autol on rool või muu auto suunamise vahend õpetaja poolel? Ja kas sõidukoolituse autoga saaks ametlikult sõita nii, et sõitja ongi ainult õpetaja istmel?
stammer
12:48 15.07.2020
Miks ei saa? Ma arvan, et raha eest on nad kõikideks kliendi kapriisideks valmis.
Sest on ju iga firma esmane ülesanne raha (kasumi) teenimine ja tulemus kui selline ehk koolitus on teisejärguline. Soovitan otse sõidukoolitajalt uurida.
Autobi
13:39 15.07.2020
Küsimus oli osalt ajendatud mõttest, et kui on selline auto, kus on mõlemal poolel täisvarustus, siis kas ei saaks sellega sõita ka maades, kus on vasakpolne liiklus. Ehk siis et kui on nt vaja sageli inglismaa vahet sõita, siis saaks lihtsalt ümber istuda teisele poolele, ja sõit oleks samaväärne ja juhi vaade "õigelt poolelt" turvalisem.
maaks
15:51 15.07.2020
Ära üle mõtle, ainult sidur-pidur on dubleeritud, roole on ainult 1 (rooli saab haarata ka kõrvalistmelt).
Autobi
16:16 15.07.2020
Just, seda ma kahtlustasin, et seda ei ole...Huvitav, kas keegi pole üritanudki? Mõnel isetegijal ikka võib ju selline jabur asi ka olla?
Autobi
16:16 15.07.2020
Ja kui oleks, kas selline asi oleks üldse seaduslik autoteele lasta? Sest noh, siis saaks teoorias ka sõitja juhtida, ja kuidas seda siis reguleerida?

Muudetud 15.07.20 16:17

selgeltnägija valerka
16:52 15.07.2020
keegi ei keela osta tänavakoristus autot, tollel pole vahet kus pool istud ja kõik seaduslik
sedaet
08:08 16.07.2020
aga mis seal vahet on kummal pool sul see rool on? arvad, et elu on kohe tõesti oluliselt kergem kui inglismaal sõites rool paremal oleks?
Autobi
16:27 16.07.2020
Re: sedaet
A kas ei ole siis või? Mulle küll tundub, et kui sõitja poolelt püüaks juhtida autot, oleks vähem turvaline. Aga ehk ma eksin!
Tänavakoristusauto vist natuke aeglasevõitu, et nt kiirteele minna...?
Kurmas
22:33 26.12.2020
Teema kisub samasse vakku nendega, kes küsivad, miks lennukis ei saa aknaid lahti teha... Ja kas tagasi ei saaks korraks minna, mul jäi miskit maha. Et lennukiga siis.
wigry
23:31 26.12.2020
Kisub offtopicucs aga oleneb lennukist. Väikesel lennukil saab kenasti lennu ajal akna lahti teha ja seda ka tehakse kui soovitakse head fotot saada. Samuti pole tagasi keeramine probleemiks kui oled omale tellinud taksolennu, kus sina ütled kuhu minek toimub. Ja veel, et õppelennukites on mõlemal esiistmel võrdne võimalus lennukit juhtida. See teeb aga problemaatiliseks reisijate veo esiistmel, kus tavaliselt lükatakse reisija koos istmega nii kaugele taha et ta ei saaks ei tahtlikult ega kogemata juhisteni ulatuda ega masinat näiteks keset lendu kummuli keerata.

Samas tagasi keeramise osas on lugu sarnane mistahes liiniveo vs taksoveoga. Liinibussi niisama kergelt ümber keerata ei saa - peab väga hea põhjus olema. Taksoga aga pole probleemi - mine kuhu tahad seni kuniks taksomeeter jookseb.

Muudetud 26.12.20 23:49

Kurmas
01:22 02.01.2021
Tegelikult lootsin, et siinkäijad ei loe ainult foorumit, vaid ka uudiseid laiast maailmast. Minu vihjed pärit lennureisijate veidrate soovide artiklist, mis käis ka Delfist läbi.
tiit_
11:31 02.01.2021
Inglismaale minekuks ei piisa ainult rooliga teise poolde üle kolimisest vaid ka esituled (valgusvoo geomeetria) tuleks ära vahetada.
stammer
13:00 02.01.2021
Sry offtopicu pärast, aga kas tõesti vahetatakse kõikidel neil autodel esituled, mis edasi-tagasi UK ja euroopa vahet sõidavad? Et ongi koguaeg 2 komplekti tulesid kaasas, ühed ees ja teised pagassis ja siis vastavalt vajadusele krutitakse ette? No miks ma ei usu seda.
tiit_
14:31 02.01.2021
Siin käis hetkel jutt auto ümberehitamisest mitte lihtsalt edasitagasi käimisest.
...
18:10 02.01.2021
Minu autokoolis käimisest on juba mõned aastad möödas aga vaevalt,et selles osas midagi muutunud on.Mina mäletan,et üks rool oli,õpetajal oli samuti piduripedaal ja kui ma ei eksi,siis ka siduripedaal.Küljepeeglite peal olid õpetajale mõeldud küljepeeglid.Vist oli ka ka õpetajal oma tahavaatepeegel.On õpilase koht ja on õpetaja koht.Mõlemad on küll juhid,kuid õpilane istub ikka vasakul pool,seal kus rool on.Õpetaja sekkub ainult vajadusel.
Kurmas
22:22 02.01.2021
Oli mul kunagi Audi a8, mille tuede küljes valgest plastikust kangike, ülemine asend meie teedele, lükkad kangi alla, näed luubi liikumist tule sees ja võib teistpidi liigelda.
Õppesõidul on niikaua juht juriidiliselt siiski õpetaja või juhendaja, kuni ei ole juhtimisõigust rooli taga istujal.
HUA
10:45 04.01.2021
Võimalusi on mitmeid...