Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

vanames
15:57 05.11.2021
Lihtsalt mõtteaineks,
Eile käis üks töökaaslane teist vaksiinidoosi saamas, soovitati gripi vastu ka kohe vaksineerida, tehtud. Polikliiniku riidehoius hakkas halb ja kukkus kokku, praegu on torude otsas koomas...
Proua tööjuures tuvastati 4 positiivset, kõigil 2 doosi vaksiini saadud. Kusjuures vaktsineerimata isikute hulgas pole ühtegi haigusjuhtu ilmnenud.
Kirjutan vaksiin, sest teadmata koostisega solk ongi vaksiin.
Vaktsiin on puugihammustuse, lastehalvatuse jms ennetamise preparaat.
Vaatame , kaua minu peavoolumeedia - massihüsteeriaga vastuolev postitus püsib.
tulge maa peale
16:01 05.11.2021
Hindasin riske, vaktsineerisin.

Teisalt kui on sõnum, et on vabatahtlik, siis on vabatahtlik. Samas käiakse nagu uni peale ja ähvardatakse, et kui sai süsti ei tee, siis teeme su elu põrguks. Või astus Eesti vabatahtlikult Nõukogude Liitu?

Rääkida kallitest lähedastest on siinsete auto ja kiirusehuviliste poolt pisut silmakirjalik. Nn aktiivset ja piirkiirust ületavat juhtimisstiili viljelevad siin mõnedki. Siis ei tule teiste kallid lähedased üldse meelde.

Marko
16:04 05.11.2021
Millises meditsiiniasutuses tehti mõlemad vaktsiinid ühekorraga? See on keelatud! Vahe peab olema nädalates. Covid-vaktsiini ankeedis on küsimus, et ega te pole viimase kuu jooksul ühtegi teist vaktsiini saanud.
Deus
16:29 05.11.2021
Veame kihla, et ka see info jääb praegu saamata ehk ka sellele küsimusele ei vastata.
v6sa
16:34 05.11.2021
Paraku on neid kohti küll, kus saab nii COVID kui gripivaktsiini korraga. Ei peaks, aga mingil põhjusel (laiskus, rumalus?) ikkagi tehakse. Kahju, et seekord nii tõsiselt läks. Ega COVID-positiivne ometi olnud?

See on teada, et I süst ja COVID koos võib olla tappev kokteil. Gripisüst ise võib ka olla ränk, seega vaid rumal teeb need koos.

Ma teiste kohta ei tea, aga vaktsiini kõrvalmõjud (sh. surmad, umbes kolm suurusjärku vähem, kui COVID) on hästi teada. Nagu ka läbipõdemise teadaolevad järelmid. Seega rehkendus on lihtne: vaktsineerimisest on kasu.

Aga lolle sellega ju ei veena:
https://kunnark.wordpress.com/2014/10/12/inimlolluse-alussea
dused/
Zerkan Bolat
16:41 05.11.2021
Vastasin ju, et ma ei räägi isiklikust kogemusest. Kui isiklikust kogemusest peaks rääkima, siis ma ei saa üldse aru, et mingi pandeemia kuskil on. Ma ei tea kedagi, kes oleks surnud covidisse ja ainult mõnda üksikut tean, kellel on covid olnud, aga keegi pole haiglasse voolikute alla sattunud. Aga see selleks, las ta jääb.
Vaktsineerimise sunniviisilisuse kohta tahaks küsida, et kui inimesel on võetud ära võimalus elatise teenimiseks, mis tähendab, et inimene ei saa enam osta toitu ei endale ega perele, maksta arveid eluaseme eest, siis paratamatult inimene on pandud valiku ette, kas surra koos perega nälja ja külma kätte või siis teha suts, mis tagab armulikult võimaluse edasi teenida. Kas see ei ole siis sunniviisiline, kus valikuks on piinarikas surm külma ja nälja läbi või lasta ennast vaktsineerida, et saaks edasi töötada.
Kui keegi nüüd ütleb, et palun väga , vaheta töökohta, kus ei nõuta vaktsineerimist, siis vaadake, mis toimub Lätis ja Austraalias, kus ei tohi enam haamritki kätte võtta, kui pole vaktsineeritud. Kas tõesti usute, et seesamune ei jõua ka meie maale?

Kärss
16:49 05.11.2021
# kas pooldaksid kõigi inimeste sundvaktsineerimist?

Ei poolda, see ei ole hädavajalik. Sundvaktsineerimist tuleks rakendada aga kindlasti kõigi nende puhul, kes eiravad haiguse leviku takistamiseks seatud reegleid (distantsi ei hoia, maskeraad ei sobi, kontakte ei piira jms grupikallistajad). Need inimesed, kes lasevad kõrge kaarega teiste ühiskonnaliikmete õiguste peale, ei peaks omama valikuvõimalusi, mis võiks jääda siiski vaid vastutustundlikult käituvate inimeste privileegiks. Nagu on mitmetes riikides roolijoodikuil kohustuslik alkolukk autol - neid, kes alkoholi ei tarbi või käituvad tarbides vastutustundlikult (valivad selleks sobiva aja ja koha), see ei puuduta. Kõik need, kes enda õigusi ei kuritarvita, võiks siiski omada valikuvõimalusi.
ttrht
16:53 05.11.2021
Mul jäi tuttav rasedaks peale vaktsineerimist. Nii, et on mille üle mõelda. Teisalt on vaktsineerimine ses mõttes hea, et saab kõik hädad vaktsiini kaela ajada.
no-jah
17:12 05.11.2021
Paistab et meil on kasutaja "ttrht (registreerimata)"-ga ühine tuttav .Aga asja juures on veel see konks et see tuttav on meesterahvas kes rasedaks jäi.Vot nii.
v6sa
17:18 05.11.2021
Zerkan võtab nüüd hetke tagasi ja vaatab veidi ringi. Vaktsineerimist nõutakse vaid loetud töökohtades. Tunduvalt rohkemates ametites on vaja kasvõi autojuhiluba. Ka ahistamine?

Ehk praegustes oludes ma tõesti eeldan, et arst või politseinik on teinud kõik endast oleneva, et mitte tõbe edasi kanda. Sh vaktsineerinud end.

Need, keda ma ei vaja (küünetehnikud, näitlejad, RV ärijuhid) võivad vabalt mu poolest olla vaktsineerimata ja minu teada seda neilt ka ei nõuta riiklikult. Millised nõuded kehtestab erafirma omanik, on tema enda teha. Või vähemalt vabal maal peaks olema.

Küll peaks igal vastutustundlikul ühiskonnaliikmel olema täna moraalne kohustus teha endast olenev, et me saaks edasi kesta. Muu hulgas mitte jonnida põhjuseta ühiselu reeglite vastu.

Seega tuhandete (täpsemalt 6358: https://www.tootukassa.ee/toopakkumised) vaba töökoha olemasolul (sh. sajad eriharidust mittenõudvad hooldajate ametikohad meditsiinisüsteemis) rääkida mittevaktsineeritu koledast lõpust kusagil külmas ja näljas tähendab vaid tema tahtmatust tööd leida. Ning kui ikka isiklik vabadus on esikohal, siis vabal maal kaasneb sellega ka vastutus...

Freedom is not free.

Aga selle me unustame ...
vanames
17:45 05.11.2021
Vastan, kui inimene adekvaatseks saab. Ega palju valikuid pole, K- Järve elanik, kas sealne polikliinik või IVKH, vanduda ei tea kuid perearst pidi tal vist Purul olema.
.
17:45 05.11.2021
Hm, näitlejaid sa ei vajagi?
Nojah, see vajadus hakkab alles teatud IQ väärtusest peale. Mõne kirjutisega suudab inimene endale vee korralikult peale tõmmata ja oma tõelise olemuse avada. Eks sellised ole kõik need vaksifašistid, kes heameelega kõik mittevaksitud ahju ajaksid. Sellised on ka mõned postilehe kommentaatorid.
Zerkan Bolat
17:54 05.11.2021
Oota natuke, Võsa, ja sa näed , et küll lähevad täide kõik need asjad, mis on täide läinud juba Austraalias ja Lätis. Need jõuavad siia, võid kindel olla. Delfi masseerib päevast päeva sundvaktsineerimist toetavate artiklite ja intervjuudega. Arstid räägivad , kuidas nemad vaktsineerimata inimest ei ravi jms. Surve on pidev, kuni lõpuks ka erafirmad peavad kaasa jooksma. Hakkavad tulema artiklid firmade vaktsineerimisprotsentide kohta, koostatakse edetabeleid ja nokitakse lõpuks kuni ettevõtted peavad kas ära vaktsineerima oma töötajaskonna või tuleb lihtsalt pillid kotti panna. See mis praegu toimub, on alles algus.
Umbes pool aastat tagasi arutasin ühe tuttavaga samal teemal, kes mulle rääkis sedasama juttu ning siis ma teda veel ei uskunud, et asjad nii karmiks võivad minna. Täna aga ma juba usun ja kardan, et lähevad veelgi hullemaks. Kui valitsus ei vahetu, siis saame näha ikka päris karmi reality showd.

v6sa
18:18 05.11.2021
Ja vaktsineeritud olevat kurjad...

Jah, minu poolest võiks kogu teatrimajandus olemata olla. Nagu ka juriidika ja pangandus. Sest ükski neist ei tooda mitte midagi reaalselt. Ainult kujuteldavat. Aga kujutlusvõime puuduse all, tänan küsimast, ma ei kannata;)

On vaid üks amet, kelle töö tulemust tänasel linnastunud inimkonnal tõeliselt vaja on: põllumees.
Teine oli senini assenissaator, aga seoses ühiskanalisatsiooni levikuga tedagi igaühel enam vaja pole.

Kõik teised on vahendajad. Mõnest on rohkem kasu, näiteks kingsepast. Või jahimehest. Või arstist. Mõnest vähem - näiteks TJA ametnikust. Või haridusministrist. Või projektijuhist.

Võtke jah minu juttu sajaprotsendilise tõena;)

Täpselt sama ajuvaba juttu ajavad vaktsiinivastased: minul pole vaja, seega ei koti.

LISATUD.
Zerkan, kes meist siin nüüd hädaorgu esile manab?

Muudetud 05.11.21 18:20

.
18:32 05.11.2021
Kas maksuametnikku ja hauakaevajat on vaja?
möödaminnes
19:42 05.11.2021
v6sa: Möödaminnes, kas oled nõus, et ka sinule kallid "ei vedanud välja, juhtub"?

Mitte et nõus, aga valmis. Pealegi, kogu elu ongi üks pidev loos "vedanud - ei vedanud". Mis teeme sellega? Ennetav kuul pähe?

Ja mis variante vastu pakud? Maskishou, sundvaktsineerimine iks korda aastas , komandadi tund, liikumise luba määratud marsruudiga, toidutalongid, tühiad riiulid poes?

Vaat, asi peab olema tasakaalus. Mina oleks esireas vaksineerimisel ja maskikandmisel, kui tõbi oleks reaalseks ohuks ühiskonnale, mulle, sugulastele - ehk vaktsiin päästab. Aga paraku ma näen tänavad, rahvast täis, liigub ühistranspot, isegi turistid sõeluvad edasi-tagasi, rõõmsalt tuues meile aga uusi tüvesi. Tööjuures räigelt eiratakse maski ja sotsiaal distansi. Samas tänavatel pole näha kokku kukkunud "hiina viiruse" tõttu, tööjuures reaalselt haigeks jäänd ehk 1-2% (kui mitte arvestada "sümptomiteda kandjad", keda eluaeg on peetud mitte haigeks), ja ime kombel kõik need 2% ka terveks saanud.

Ehk siis tasakaaluga on midagi väga viltu - seda tahan öelda.
Zerkan Bolat
19:49 05.11.2021
Meil on vaja valitsust, kes lõpetaks inimeste lõhestamine.Hetkel Kaja on lukustunud ainult 100% vaktsineerimisele ja see lõhestab ühiskonda vägagi koledalt. Siin pole palju enam vägivallast puudu, kui lõhestatud rahvas hulluks aetakse hirmutamise, mõnitamise, vihakõnede jms. Näiteid peavoolust -lamemaalased, antivakserid, hügieenieitajad, haiguseeitajad, lollid nagu väiksed lapsed, lollid nagu koerad, vastutustundetud, mõrtsukad jpms.
Samal ajal räägitakse kiusamisvabast koolist. HM juhises on isegi kirjas, et kedagi ei tohi halvustada selle pärast, et ei ole vaktsineeritud. Kas tõesti loodetakse, et kui telekast ja delfist söögi alla ja söögi peale tuleb juttu, kuidas vaktsineerimata inimesed on kõigis hädades süüdi ja lausa mõrtsukad, et siis lapsed ei võta oma vanemate hoiakuid ja suhtumisi üle?
Kaja peaks kiiresti platsi puhtaks tegema endast pädevamale isikule. Mida varem, seda parem, enne kui see riik omadega täitsa õhtal on.

marita57
20:03 05.11.2021
Mina näiteks olen üks nendest inimestest, kes enda nahal näeb ja tunneb seda ühiskonna survet ning mida aeg edasi, seda enam ma radikaliseerun ja hakkan vastu. Näen ise kõrvalt end vaadates, et see on ületanud ammu mõistlikkuse piiri, aga see on olukord, kus tagasiteed ei ole ja mida enam kehtestatakse nõudeid, seda enam ma neile vastu hakkan. Ma olen nõus loobuma teatud hüvedest (osalemine avalikel üritustel), aga mida enam nõudeid karmistatakse, seda enam minu protestimeelsus kasvab.

Mina protestin täiesti ebavajaliku testimise vastu ükspuha mis vormis, aga analoogia vaktsineerimisega on täiesti olemas. Täpselt nii nagu vaktsiinivastane leiab, et vaktsineerimine on ebavajalik ja tervisele kahjulik, leian mina, et laustestimine on ebavajalik ja lausa ohtlik. Mida enam kuhugi sisse pääsemiseks testimist nõutakse, seda vähem ma seda ebainimlikku piinamist aktsepteerin.

Nii nagu Varro Vooglaid kohtusse pöördus, olen ka mina üha enam radikaliseerumas. Ainus erinevus on selles, et ma ei saa sellest erakondlikku kasu. Ehk on ainult ühiskonnale abi oma käitumise ja seeläbi ka väga paljude teiste mõistmisest...
Zerkan Bolat
20:10 05.11.2021
Ma olen nõus möödaminejaga. Hetkel on teada, et surnud on 2 aasta jooksul 1581 inimest koroonasse. See teeb umbes 1 inimene 1650-st suri aastas koroonasse. Kui võtame jälle näiteks Viljandisuuruse linna, kus elab 16000 inimest, siis keskeltläbi suri selles linnas 10 inimest koroonasse aasta jooksul ehk siis laias laastus 1-s kuus suri 1 inimene koroonasse. Seejuures senamus surijatest olid 80+mitme kroonilise haigusega.
Kui meedia ei pasundaks päevast päeva, siis ma ei teaks sellest pandeemiast midagi. See et 500 haiget tõmbab lukku meditsiinisüsteemi, on juba omaette teema ja see on juba väga vana teema. Igasugu hingamis jms aparaatide jaoks on korjandusi tehtud juba ammu enne pandeemiat. Kõige selle juures on huvitav muidugi see, kuidas haiglatest pumbatakse välja miljonites igasugu dividende. Nende eest saaks ju mõne vajaliku riista soetada, aga see selleks, las ta jääb. Pumba juures tuleb pumbata ja ma ise pumpaks ka, tunnistan ausalt.
A66
20:32 05.11.2021
https://www.delfi.ee/artikkel/95060755/polvamaal-on-olukord-
kaest-libisemas-pole-odesid-ega-hooldajaid-viirus-levib-kiir
esti-kohalik-kriisikomisjon-kogu-eesti-tuleb-sulgeda

Mitu "aparaati" neid muidu ka aitaks? Kogu sots ministeerium ja valitsus osaliselt tuleks sinna appi saata eriolukorra raames. Tohlakad ei suutnud jälle ette näha midagi.
-
20:43 05.11.2021
Tegelikult on lihtsalt olukord, kus maksab kätte õdede vähesus ja alamakstus. Seda olukorda on meie poliitikud juba aastakümneid ette valmistanud kui lasid meie medpersonalil soome minna.
Tehnikat s.tta ikka leiab, selle saab osta miljonite eest, hea inimene aga on väärtuslikum ja raskesti leitav loodusvara.
marita57
20:47 05.11.2021
# Kogu sots ministeerium ja valitsus osaliselt tuleks sinna appi saata eriolukorra raames.

Sotsiaalministeeriumis on arsti/õe haridusega inimesi üliväike käputäis, enamus neist pole päris meditsiinis kunagi töötanud. Nendest pole kuigivõrd palju kasu.

Hingamisaparaate pole Põlva Haiglasse mõtet saata, kolmanda astme intensiivravi osutatakse lõuna-Eestis vaid TÜK-is. Tehnikat on Eestis praegu reservis umbes kaks korda rohkem, kui sinna on inimesi tööle anda. Inimesed on väsinud ja lisatasuga neid enam ei motiveeri, see on päris probleem. Lisaks pingeolukorras võimenduvad inimlikud probleemid ja konfliktid ning see soodustab ka kaadrivoolavust.
mati1222
22:51 05.11.2021
Kas sai nüüd parem blokkimisega, tõde on teadagi valus, eriti kui kõike takka ei kiida Ja kus nüüd on vaikus kui isegi paljukiidetud delfi põlva haiglast loo teeb et personal maas. Kus nüüd see imehea maailmapäästja kaitse on? Ja hea on vaadata kuidas jutt selekteeritakse et mida jätta. Kogu mäng käib ühte auku.
Zerkan Bolat
22:59 05.11.2021
Inglismaal suri ühes ja samas koolis ühel ja samal nädalal 2 õpilast. Kokkusattumus?
mati1222
23:23 05.11.2021
Vaatates kliimakonverentsi, PÖFFi jms üritusi, kuidas seal küll viirused ei levi.
Peaminister Kaja Kallas ütles,
23:29 05.11.2021
"Kui te saate Covidi ja seda raskelt põete ja elu kaotate selle tagajärjel, siis ju ei ole mingeid kompensatsioonimeetmeid," soovis Kallas veel lisada.
Alexndrrr
23:41 05.11.2021
Vaxitud ise aga see valitsuse suutmatus otsuseid vastu võtta ja ilge mämmerdamine juba mitmendat hooaega järjest viib selleni, et kotitakse neid kes tegelikult seda kottimist ei vaja....Ikka ja jälle ootame kuni kõik umbes on ja siis kukume lolli mängima ja valikuliselt piirama ehk siis mingid asjad saavad loa kõike teha teised imegu näppu ja surgu nälga... Alguses olin mõistev, et värske asi keegi ei tea mida ja kuidas käituda aga nüüd mitmendat ringi hakkab kohale jõudma arusaam, et ega see esiladvik on ikka üks paras põmmpeade pande küll. Vaadates meediat siis ime pole, et keegi vaxida ei soovi, üks hetk kirjutatakse kui tore ja hea see on ja siis kohe takka otsa postitused kuidas üks või teine maha suri ja mida kõike see sinuga ei tee.... Polegi neid lamemaalasi üksi vaja siia mantrat lugema delfid ja muud sopakirjanikud aitavad ka aktiivselt sellele propagandale kaasa.
Deus
23:56 05.11.2021
No otsustage ära nüüd, kas kenake Kaja on karm tädi või pehmo?! Loen lehekülje algust... Oi kui paha, viletsus valitsusega kiusab, loen keskohta... On ikka liiga pehme värk...
Lasteaed, ma ütlen.
Siinkohal ma mõtlen, et äkki oleks EKRE hetkel ikkagi õigel kohal, vähemalt olid konkreetsed, Kaja hetkel üritab heameelt teha mitmele leerile aga selline tasakaalu otsimine vahel lihtsalt ei tule välja, eriti kui üks pool on lausdebiilikud.
Sellistel hetkedel tuleb need konkreetselt prsse saata ja öelda, et nüüd on nii, muidu paneme vangi või saadame Naissaarele karantiini.
Soovitakse head aga saadakse sõimu igast suunast nagu alati.
-
07:09 06.11.2021
Väga hea artikkel, küll tasuline, aga näitab ilmekalt, et kui inimene hätta satub, lootku vaid iseendale. Ja mõnele pühendunud arstile kui neid õnnestub leida. Kopin siia mõned lõigud.
Aga kindlasti saabub siia kohe keegi kes ütleb, et vaktsiinist saadav kasu kaalub üles võimaliku kahju.

Torkimine oli kestnud juba viis kuud. Märtsi teisest poolest saadik, alates kümnendast päevast pärast naistepäeva, mil ta oli saanud AstraZeneca koroonavastase vaktsiinisüsti. Kolm esimest süstijärgset päeva vaevasid peavalu ja väsimus, külmavärinad ja palavik – tavapärased sümptomid, mis olid kirjas ka vaktsiini teabelehel. Siis need taandusid.

Seejärel, 38. aasta sünnipäeva hommikul, tulid tal peavalud tagasi. Tulid tugevamini kui eales varem – kord rõhuvana, siis torgetena.

Sealtpeale algas kahe lapse ema katkematu kannatuste rada ja võitlus oma tervise eest, mis kestab tänini. Selle aja jooksul on ta käinud neli korda EMOs, kutsunud kahel korral koju kiirabi ja viibinud kokku üle kahe nädala haiglas. Talle on tehtud üheksa uuringut ja kirjutatud välja 14 ravimit.

Suve lõpus, pärast kõigi muude võimalike haiguste välistamist, jõudis Lääne-Tallinna keskhaigla arstide konsiilium otsuseni: tegemist on koroona­vaktsiinijärgse migreenisündroomi ja autoimmuunse polüneuropaatiaga. See on tõsine närvisüsteemi haigus.

Temasuguseid, kes on pärast koroonavaktsiini saamist teatanud ravimiametile vähemalt ühest tõsisest kõrvaltoimest, on eelmise aasta lõpust Eestis kokku 218. Küsimus on selles, et kui inimene on pannud õla alla ja panustanud vaktsiinisüsti saades mitte ainult enda haigestumisohu vähendamisse, vaid ka riigi nn lahtiolekusse ja rahvatervisesse, siis kas riik on valmis omalt poolt samuti õla alla panema, kui vaktsiinisüst peaks kaasa tooma ootamatuid tagajärgi, mis ei lase normaalselt elada ega võimalda töötada ja elatist teenida.

Üks kiirabiarst, lugenud läbi kõik Regina haigusloo kokkuvõtted ja diagnoosid, ütles sügisel, et tema oleks sellises olukorras kellegi oma tervise rikkumise pärast kohtusse kaevanud. «Aga kelle?» oli Regina kurnatusest nõrga häälega vastu küsinud.

Kiirabiarst jäi selle peale mõttesse.

Regina ei jäänud mõtlema, vaid kirjutas AstraZeneca Eesti esindusele, kust sai eelmise kuu keskel vastuse, et AstraZeneca ei paku tavaliselt patsientide ravikulude rahastamist või hüvitamist ega saa talle anda ka juriidilist nõu, mida ette võtta.

Samuti kirjutas Regina terviseametile, küsides, kelle poole ta peab pöörduma, et taotleda haiguslehel oldud viie kuu töötasu hüvitamist 100 protsendi ulatuses ning võimalusel ka valuraha elukvaliteedi languse ja pidevas valus elamise hüvitamiseks.

Terviseamet vastas, et Eestis puudub vaktsiinide või vaktsineerimisega seotud kahjude hüvitamise süsteem, ning lisas, et tekkinud kahju hüvitamise taotlemiseks on õigus pöörduda kohtusse.

Ravimiamet teatas Regina küsimuse peale, kelle poole pöörduda koroonavaktsiini põhjustatud tervisekahjude hüvitise taotlemiseks, et ühendust tuleb võtta vaktsiini müügiloa hoidja Ast­raZenecaga.

Ka sotsiaalministeeriumi tervishoiuvõrgu juht Heli Paluste ütles, et kuna Eesti seaduste alusel on ravimite, sealhulgas vaktsiinide põhjustatud kahjude korral tegemist tootjavastutusega, on inimestel õigus esitada kahjunõue ravimi- või vaktsiinitootja vastu.
Regina nentis, et talle tundub see olukord nagu nõiaring.
See kõik juhtus sellepärast, et Regina võttis kohe kevadel, mil koroonaviirusega nakatumine Eestis hoogsalt kasvas, kuulda üleskutset end vaktsineerida. Võttis kuulda sellepärast, kinnitas ta, et usaldas vaktsiinitootjaid. Ükski varasem vaktsiin polnud talle probleeme tekitanud. «Olin ka täiesti terve ja füüsiliselt heas vormis,» lisas ta.

Enam mitte. Ja selle murega, nagu ka kümned ja kümned teised, kes saanud tõsise vaktsiinikahjustuse, on ta jäetud Eestis üksi.
https://leht.postimees.ee/7379279/vaktsiin-pani-tervisele-pa
ugu-kahju-ei-huvita-keegi

marita57
12:04 06.11.2021
Vaatan peeglisse ja mõtlen iseenda näitel, kuidas ühiskond peaks käituma vaktsiini- (maski-, mis iganes) vastastega. Olles ise peavoolu vastane ja tundes üha kasvavat negatiivset survet tunnen pidevalt enda sees ka vastumeelsuse kasvu. Mitte mingit tunnet paremuse poole, küll aga süveneb eraldatuse ja välja heidetuse tunne.

Iseenda näitel tundub mulle, et kõik see, mida riik on praegu vaktsineerimise soodustamiseks teinud, on tehtud nii valesti, kui üldse annab. Kogu aeg on lausa vastupidises suunas joostud. Kas tõesti keegi ei suvatse teha mõned süvaintervjuud vaktsiinivastastega, et aru saada, mis on nende päris põhjused ja mida peaks peale hakkama?

Esiteks - igasugune propaganda a la staarperearst Joller 3x6 meetrit plakatil annab kasu ainult reklaamifirmale. Mitte keegi ei muuda oma veendumust seetõttu, et riik otsustas lihtsalt natuke raha põletada.
Esimene reegel - jätke teisitimõtlejad rahule! Ärge andke neile igal hetkel teada, et nad mõtlevad teisiti (on näiteks vaktsineerimise vastu). Aitaks konflikti rahunemisele kohe kaasa.

Teiseks - Inimestele tuleb jagada pidevalt elu kergendavat, kuid neutraalset infot. Näiteks et vaktsiinibuss on sel ajal seal ja seal, vaktsineerida saab seal ja seal ja see on täiesti tasuta. Ilma igasuguste üleskutseteta "tulge vaktsineerima sinna ja tänna", vaid et "vaktsineerida saab seal ja seal". Kes tahab, läheb. Kes ei taha, ei lähe.
Teine reegel - info peab olema praktiline ja neutraalne ning ei tohi sisaldada üleskutseid. Iga üleskutse töötab tegelikult eesmärgile vastu.

Kolmandaks - ärge tegelge väikeste asjadega, mis suurt pilti ei muuda, kuid võimendavad konflikti! Sparta spordiklubi näide - riik leidis endale vastase, kuid ainus võitja oli sellest Sparta, kes sai suure hulga tasuta reklaami ja meediakajastust.
Kolmas reegel - ärge laskuge konflikti detailide tasandil! Ebaproportsionaalselt suurte pingutustega saavutatud Pyrrhose võit ei aita riiki edasi.

Ning last but not least, kehtestama peab end vaikselt, kuid kindlalt vähestes, aga see-eest olulistes kohtades. Ja isegi kui keegi kaebab kohtusse ning saavutab esmase õiguskaitse, tuleb jätkata järgmises kohas. Näiteks plaanilisele ravile haiglasse võtta ainult vaktsineeritud inimesi. Pole vaktsiin tehtud, pole probleem, teeme kõrvalkabinetis kohe ära. Ei soovi - tule tagasi siis, kui oled vaktsineeritud, meil on järjekord niigi pikk.
Neljas reegel - tuleb takistada elutähtsate teenuste tarbimist! See paneb ühe suure osa liikuma, kuigi lõplikult radikaliseerunuid ei muuda miski. Aga protsendi saaks hoopis teistsuguseks.

Kõik see põhineb muidugi ainult minu enda isiklikul kogemusel ja ei pruugi sobida riigi poliitikaks. Aga et viimane on täiesti untsus ja kraavis, seda näeme kõik. Võib-olla oleks aeg siis oma tegevused ümber mõelda?
tiit_
12:18 06.11.2021
Perearstidele anti 5 miljonit eurot vaxi kiitmiseks + veel rahaline kasu iga süsti eest + boonus mingi süstide arvu kokkusaamisel. Sealt ka nende erakordne motiveeritus vaxide kiitmisel. 5 miljonit on suur raha ja selge see, et selle nimel ollakse kõigeks valmis.
tiit_
12:21 06.11.2021
https://www.sm.ee/et/uudised/valitsus-eraldas-reservist-viis
-miljonit-eurot-perearstikeskuste-motiveerimiseks

"Valitsus otsustas täna eraldada reservist viis miljonit eurot, et veelgi enam motiveerida perearste vaktsineerimise edendamisel. Tegu on tulemustasuga, mida makstakse perearstikeskustele vaktsineeritusega hõlmatuse suurendamiseks – haigekassa maksab tasu välja vastavalt sellele, kui hästi on perearstidel vaktsineerimine edenenud."
-
12:27 06.11.2021
Plaaniline ravi, elutähtsad teenused... püüa nüüd aru saada, et ka see on osa sundvaktsineerimisest- sa paned ju inimese fakti ette, et sa lihtsalt pead süstima. Ei erine see töökoha kaotamise võimalusest ega muust sellisest.
Kui riik ei tee vahet näiteks sellel, kes käivad "demokraatlikel" valimistel poliitikuid pukki upitamas, siis miks tehakse vahet vaksitud ja mittevaksitud inimesel? Samamoodi võib halb valik hääletuskabiinis riigi uppi paisata.
Praegune jama on puhtal kujul meie põhjalastud meditsiinisüsteemi võimetuse tõttu tekkinud. Kui lehvitatakse loosungit, et väikese osa inimeste vaktsiinikahjustused on tühine asi suure ürituse nimel, siis järelikult neist kahjustuse saanud inimestest ei hoolita, aga mille pagana pärast siis koroonasurm nii oluline on? Võiks ju ka õlgu kehitada, et las sureb, see ju paratamatus. Kahjustuse saanud inimene peab oma hädaga edasi elama, tihti ilma igasuguse abita, surnu on aga pääsenud maapealsest põrgust ja sugulased saavad päranduse kätte.
Zerkan Bolat
12:46 06.11.2021
Kärss, deus, marita , jeekim jms tegelased sisimas tahaksid karmi kätt. Putjat, kes tuleks teeks süsti väevõimuga kõigile ilma kobinata ära. Mis see väike suts ikka ära ei ole, on nende mõttemaailm. Sellesse pole keegi ju surnud, kõik surmad on kokkusattumised. Ma ei ütle, on see õige või vale, aga lihtsalt inimesed on erinevad ja paraku paljud jällegi ei ole nõus sellise karmi käe poliitikaga , kus sunniviisiliselt medikamente hakatakse inimestesse sisestama. Siin nüüd tekibki konflikt, millele lihtsaid lahendusi, ala viskame perearstidele 5 miljonit, ei ole.
Marko
13:15 06.11.2021
Viivi Luik on praegust olukorda väga hästi kirjeldanud:

Võimalik, et pandeemia polekski maailma märkimisväärselt rivist välja löönud, kui heaoluühiskonna suhteliselt turvalise eluga ära harjunud inimesed poleks paanikasse sattunud, nagu väikesed lapsed, kes jonnivad ja trambivad jalgu, kui olud ei vasta nende ootustele. Laps ei vastuta millegi eest, laps nõuab. Vastutavad täiskasvanud inimesed. Koroonaviirus tõi esile fakti, et tänapäevainimesed suures enamikus ei ole täiskasvanud ega ole vastutusvõimelised. Selleks et inimene saaks täiskasvanuks, peab ta tajuma neid piire, mida elu seab. Näiteks seda, et elu varem või hiljem lõpeb. Ja et tegelikult ei peaks hädaldama selle üle, mida parajasti pole, vaid olema tänulik selle eest, mis on. Kui suur ime see on, et igaüks võib hingata õhku, näha taevast ja päevavalgust, puid ja taimi, ja see kõik on jumalamuidu käes! Kui seda ei ole, alles siis saab inimene aru, mida ta on kaotanud. Täiskasvanud inimene on tänulik selle eest, mis on, sest ta teab, kui kerge on seda kaotada. Laps tallab kõik jalge alla ja nõuab veel.

Tsitaat pärit siit:

https://elu.ohtuleht.ee/1047695/viivi-luik-75-koroonaviirus-
toi-esile-fakti-et-enamik-tanapaevainimesi-ei-ole-vastutusvo
imelised
v6sa
13:44 06.11.2021
Kriipsuke, kui diagonoos plüneuropaatia osas on õige, siis vaktsiin oli siin vaid üheks soodustajaks, mitte põhjuseks. Tõenäoliselt (aga me ei saa seda enam mitte kunagi teada, sest ta vaktsineeris end) oleks COVID ta ära võtnud. Sest praktilisest küljest on vaktsiin viiruse demoversioon.

Olen nõus, et valitsus on lati alt läbi jooksnud. Aga ma tuletan veel kord meelde: viiruse levikut piirame me igaüks eraldi. Oma igapäevase järjepideva tegevusega. Mitte valitsuse ukaas või TA ettekirjutus.

Seetõttu suur tänu Markole asjakohase tsitaadi eest.

Lasteaed, ma ütlen!

Maskide tõhusust viirushaiguste mahasurumisel on Aasia rohkeltrahavstatud piirkonnad aastakümneid demonstreerinud. Aga töötamiseks tuleb seda teha järjepidevalt ja õigesti: mitte näperdada maski saastunud välistpinda ja mitte kanda sama närakat ühekordset või pesemata korduvkasutatut nädalate kaupa.

Muudetud 06.11.21 13:47

Kärss
14:24 06.11.2021
TO Zerkan Bolat: see on kõige alatum viisi teema trollimiseks, et paned enda seisukohtade kaitsmiseks teisele inimesele suhu enda välja mõeldud valed. Sellele järgneb puhkus. Ma olen teema algusest peale olnud massvaktsineerimise vastane ning seda süvitsi õppinud inimesena väitnud, et toimetulek selle haiguspuhanguga ei nõua mitte kõigi inimeste vaktsineerimist, vaid eelkõige vastutustundlikku käitumist. Tänane olukord (esimesed maailmas!) on osaliselt populistliku valitsuse valimiseelse poliitika tulemus, kus eiratakse pidevalt teadlaste soovitusi ja prognoose, et selle arvel valimistel hääli võita. Teiselt poolt on see vastutustundetute inimeste käitumise tulemus - mitte vaktsineerimisvastaste, vaid koroonaeitajate poolt, kelle hulgas osad on läbi põdenud (sh ka asümptomaatiliselt), osad on samal ajal ka vaktsineerimisvastased ja osad samas vaktsineeritud selleks, et mitte tunda enam kohustust täita elementaarseid nõudeid haiguse leviku piiramiseks. Tänu neile (mitte tänu vaktsineerimisvastastele!) väheneb valikute hulk pidevalt, mida edasi on võimalik teha ja mida mitte.

Meil tuleb lahendada korraga mitut erinevat probleemi. Üks neist on üksikisiku õigused, vabadused ja KOHUSTUSED. Teine on ühiskonna kui terviku toimimine. Kolmas on praeguse kapitalistliku majandusmudeli käigushoidmine (sellisel tasemel rahatrükk, mida pole enne nähtud). Lisaks on meil veel üks viirus, kes niidab ja osaliselt piirdub lihtsalt murdmisega, kuid kellel on sügavalt pohlad neist meie muudest probleemidest. Sinna lisanduvad veel huvigrupid, kes tekkitud pudrus üritavad endale suuremat tükki kahmata nii ausate kui ebaausate meetoditega, kuid sellele pigem ei peatuks, kuna see on vandenõu, kus saab teha loogilise järeldusi, kuid selle eest on hoolitsetud, et midagi tõestada (veel) ei õnnestuks. Kuna kõik ressursid on piiratud, peale rahaliste ka väljaõppinud pead ja osavad töökäed, on selle pärast, et osad vaktsineeritud ja mittevaktsineeritud ei ole täitnud oma kohustusi, vajalik nüüd teha otsuseid, mis piiravad tervet ühiskonda. See dilemma pole nii lihtne, et kas me teostame plaanilist ravi ainult vaktsineeritud inimestel või kõigil. Kui teostame ainult vaktsineerituil, on riskid prognoositavad. Kui me ei planeeri ette, kui palju tuleb haiglasse plaanilist ravi saama vaktsineerituid ja mittevaktsineerituid, ei ole seda enam võimalik prognoosida, kui suurel osal tuleb tegeleda plaanilise raviga ja kui paljudel hoopis koroonaga. Personali ülekoormust ei saa lahendada palga tõstmisega, kuigi raha pumpamine koroonaeitajate põhjustatud probleemide lahendamiseks on kallis ja see mingi aeg toimib. Nagu vajab töötav kirurg kutsetunnistust ja autoga liikluses osalemine autojuhiluba, nii vajab ka haigla toimimiseks teatud garantiisid, et keegi ei saaks viga mingite halbade juhuste kokkulangemise tõttu. Samas on meil inimesed, kes on vaktsineerimata "päris" põhjustel (mitte lihtsalt vastunäidustused) ja nende väheste plaanilist ravi suudab ühiskond maksta kinni ka erasüsteemis. Kõiki mittevaktsineerituid ei suuda ega peakski, kuna see hinnalipik on väga kallis, seda ei maksa kinni mitte riik vaid meie ise (riigil endal ei ole raha - on vaid see raha, mis on meie käest eelnevalt ära võetud) ja see ei täida enam neid eesmärke, milleks me oma riiki oleme otsustanud pidada ja selle toimimise viisis põhiseaduse kujul kokku leppinud.

#kehtestama peab end vaikselt, kuid kindlalt vähestes, aga see-eest olulistes kohtades

See ongi see, mis on jäänud tegemata. Ainult et selle kõige puhul on algusest peale kippunud eesmärk hajuma. Alguses vähem, sest siis oli vähemalt osa piirangutest seotud sellega, et ühiskonda lahti hoida ja inimesed ei kannataks. Vaktsiinide tulekust saadik näib eesmärgina hoopis mingi vakstineerituse protsendi püüdmine, mitte haiguse leviku piiramine või ühiskonna lahti hoidmine.

Iga keeld või piirang on ainult väike osa tervikpildist: õigel hetkel rakendununa hoiab see ära puhangu, õige hetke möödalaskmise järel ehk vaid puhangu edasise kasvu, totaalselt hiljaks jäämise puhul või vajalike piirangute asemel populismiga tegelemisel võidetakse koroonastatistikas pidevalt uusi esikohti... kuid inimeste vabadusi on juba piiratud ning tulemusi nähes pole põhjust imestada, miks inimesed, kes varem usaldasid riiki ja selle juhte, seda enam ei tee. Nende konkreetsete poliitikute puhul arvatavasti mitte kunagi enam...
Deus
14:55 06.11.2021
See oli naljakas, et kärss pandi minuga samasse punti :D
Kaks tegelast, kes täielikult vastanduvad selles seisukohas. See ilmselgelt naitab, kui kirjaoskamatud ikka tegelased on...

Esimene reegel - jätke teisitimõtlejad rahule! - ma sellega ei nõustu, loll on vaja juhendada õigele teele tagasi või eemaldada ühiskonnast.
Samas saab olla ka teisitimõtleja hoopis teisest vaatevinklist nagu näiteks Alan Moore'i pildiromaanist pärinenud filmis V for Vendetta peategelane. Siiski sellised on haruldus, enamus teisitimõtlejaid on süsinikku mitte uskujad jne tegelased.

"Kui riik ei tee vahet näiteks sellel, kes käivad "demokraatlikel" valimistel poliitikuid pukki upitamas, siis miks tehakse vahet vaksitud ja mittevaksitud inimesel?" - Ise valisid või kui su eelistus ei saanud pulti, siis demokraatia võidutses ja ette otsa sai enamuse valitud ja need, kes nüüd on enamuse eessõna tänu valimisele, otsustasid, et nüüd eraldame selluse joonega ehk enamus otsustas, et nüüd eristame inimesi.

Muudetud 06.11.21 15:06

-
16:46 06.11.2021
Esiteks kes oled sina, et lahterdad kedagi lollide hulka? On sul mingi sertifikaat või ametlik luba või tõestus, et just sina oled tark?
Ja teiseks ei käinud ma valimas, sest selline valimine nagu meil toimub ja sellised kandidaadid nagu siin 30a on olnud, ei ole eestile midagi head teinud.
Ja kolmandaks on sinu ülesanne jälgida foorumi reeglite täitmist, mitte kasutada oma keelan, käsen, poon ja lasen võimu ning valada oma kommentaaridega õli tulle. Vali pool- kas oled tavainimene ja kommenteerid sellelt positsioonilt või oled nö tööandja alluvuses ning hoiad suukese kinni.
Deus
17:00 06.11.2021
Esiteks - päris tark inimene, sertifikaatidega ja puha.
Teiseks - siis hoia üldse oma mulk kinni, kui pole valinud, siis pole üldse midagi plõksida ei opositsioonis ega koalitsioonis, loobusid sellest õigusest mittevalimisega.
Kolmandaks - mu ülesanded loeti mulle ette siinses kohas juba aastal 2004, aitäh meelde tuletamas, et ma tõesti saaksin ka kasutada seda keelan, käsen, poon ja lasen võimu siin palju rohkem, kui ma praegu olen seda teinud. Kommenteerin enda positsioonilt, modereerin kaine mõistuse positsioonilt, kui ma oleks tööandja alluvuses siin tegutsemas, siis poleks sul kodus isegi internetti praeguseks.
Ära pirise.

Muudetud 06.11.21 17:01

ConnorFlint
17:33 06.11.2021
Ise olen oma lühikese elu jooksul kõiki neid jututubasid, foorumeid jms platforme võtnud pigem kui meelelahutusliku laadi ajaviidet, kui põhiseadusliku komisjoni koosistumist. Teinekord juhtub ka foorumis mõne asjaliku tegelase mõtteterade otsa, mis valgustab ka minu (niigi) eredat maailma. Nii, et võtta seda foorumi seisukohti ja kirjutet maru tõsiselt, on minu maailmapildi järgi jaburdus. Kohati pakub siinne vastasseisude põrkumine pire huumorit, kui Briti Parlamendikoja sõnavõtud.
Nii, et asjaosalised - võtke asja mõnuga... Isegi nii jaburalt segase teema juures, kui seda antud foorumi teema on...
Deus
17:36 06.11.2021
Nalja tegemiseks on naljanurk. Ülejäänud teemades ootaks inimestest ikkagi täiskasvanulikku suhtumist koos arusaamaga, kus nad on ja miks nad on ja kes nad on.
Kärss
18:55 06.11.2021
# Ja teiseks ei käinud ma valimas

Sina ei käinud, aga lollid käisid ja nüüd naudi tulemust:)) St ma pole päris kindel, kumma suhtumisega, kas Sinu või lollide omaga, inimesed tegelikult lollid on. Ei mõelnud seda lauset praegu ise välja, vaid parafraseerisin ühte kunagist poliitkolumnisti, kes tegi reitingutel tugineva analüüsi, miks omal ajal Savisaare jüngrite ja Tallinna venekeelse elanikkonna hääl jõuab rohkem volikogusse kui kohalike "süsteemis pettunute" hääl - neil on juht ja nemad võitlevad millegi eest. Meie aga arvame, et meil on nüüd oma riik olemas ning täielikust õndsusest ei jää puudu mitte iseenda kodanikuaktiivsus, vaid hoopis vandenõu, et süsteem on vigane. Üks loomulikult ei välista teist;)

Aga teemasse tagasi: enamus poliitgrupeeringuid kasutavad (meie raha eest!) tipptasemel sotsiaalpsühholoogide abi oma ideoloogia müümiseks massidele. Praeguse valitsuse mõlemad erakonnad on seda teinud terve igaviku vastandamise ja lõhestamise kaudu (kui ei vali Ansipit, saad Savisaare). Midagi pole muutunud, teema on teine, meetodid on täpselt samad... kas lõhestamine kindlustab nende võimu ka tulevikus? Vastandamises on nad igatahes meistrid, see siinne teemagi on hea näide, kuidas ajada segi need pead, kes süstemaatiliselt antud teemat pole õppinud. Ikka nagu selles anektoodis, kus hunt küsib jäneselt suitsule tuld ja "ei ole pakkuda" peale järeldab hunt, et oled pederass. Nii kaua, kuni "lamemaalane" ei mõista, et Maa kumeruse ja vaktsiinide (ja Sorose ja maskide ja tõrvikute jne) vahel puuduvad PÕHJUSLIKUD seosed, võib meie riigitüüril oleva kahe ALDE kannika tipp-poliitikute tööd nimetada hästi viljakandnuiks ning lamemaalasi edukalt ajupestuiks. Ja mitte ainult lamemaalasi.

PS: see foorum siin ei ole koht, kus oma piiritut sõnavabadust teostada. Nagu pole seda ka nt Selveri kassajärjekord. Uksest sisenedes nõustud sisekorraeeskirjadega või lähed konkurendi juurde, kelle sisekorraeeskirjad on vastuvõetavad.
qp
18:59 06.11.2021
Restodesse sisenemiseks küsitakse vaktsiinipasse. Teadlased on seisukohal, et nii vaktsitud kui läbipõdenud ei taga täielikku immuunsust Covid19 vastu. Samamoodi võivad nad ise viirust edasi kanda. Siis milleks pass? Puhtalt nn paberi pärast? Mul abikaasa on bioanalüütik ja ütles, et ega liiga suur antikehade osakaal organismis väga hea polegi. Sellel on tagajärjed. Läbipõdenuid ei kiputa vaktsineerima, neil on juba vajalikud antikehad organismis olemas, veelgi enam- ka uutele tüvedele.
A66 to gp
19:32 06.11.2021
Ma olen selle eest juba üle nädala sõna võtnud ja võidelnud. Ei viitsi enam juhmaka valitsusega vaielda. Las otsustavad, mis tahavad. Ei vii oma raha kuhugi ja keegi jääb sellest ilma. Iga päev tuleb mingeid jutukesi, kus eksperdid soovitavad pikendada passe, valitsus kaalub. Kaalugu siis. Mul on head kodukootud ja laiapõhjalised antikehad olemas ja ei kavatse neid solkida "igaks juhuks". Vaatan ja muigan, kuidas kriisi juhitakse. Kui üks inimene saab võimaluse kaks korda maailma esimeseks viia, siis austus kaob. Tegelt ka.
..
21:28 06.11.2021
Üks huvitav mõttetera:
Esimest korda ajaloos saate te edasi anda haigust, mida teil pole,
neile, kes on ennast selle vastu vaktsineerinud!
Deus
21:34 06.11.2021
Aga vale mõttetera. Gripiga toimib see asi juba väga väga ammu.

Muudetud 06.11.21 22:11

jee.kim
21:47 06.11.2021
Või avardage oma silmaringi ja käige nt. Aafricas!
Võite selliseid haiguseid saada, mida kohalik ei põe, et oi, oi, oi...
Keegi kuskilt 123
23:03 06.11.2021
Palun vaadake ja kirjutage, et see ei ole tõsi. Ei taha mitte uskuda.

https://vitamiin.net/2021/10/31/lahkamise-tulemused-covid-19
-vaktsineeritutel/

Edit by Deus: koristasin facebooki luureagendi su lingist, olgem ikka hoolsamad, kodanikud vandenõulased!

Muudetud 06.11.21 23:12

v6sa
23:35 06.11.2021
Aga ära siis usu.

Kas see on võimalik? Jah, on.

Kas see on tõenäoline? Pigem ei, sest säärase mastaabiga ettevõtmine oleks ebaotstarbekalt keeruline ja ebaõnnestumise tõenäosus liialt suur.

Kui miski tundub liiga ilus, et olla tõsi, siis on tegu pettusega. See on väga ilus video;)
Deus
23:45 06.11.2021
Vaadates seda osa, mis ma ta lingist eemaldasin, võin öelda, et ta on Metateaduste akadeemia (endise nimega facebook) kohaselt väga väga palju otsinud just covid vaktsiinivastaseid tõestusi ja videosid googles. Osad isegi viitavad .gov lehtedele, kust on teooria loodud, kuid pole edasi mindud sellega, sest teooria ei vastanud loogika alustele. Lisaks see, et ta siia selle edasi jagas, tõstis Meta väärtust, sest klickid kogunesid. Võiks suisa öelda, et äkki on ta lihtsalt facebooki poolt kinni makstud troll, kes käibki pahaaimamatuid tegelasi noolimas tema linkidele klickima....
nevermind...
23:48 06.11.2021
Nutetakse õdede ja hooldajate vähesuse üle ja tahetakse tuua lisa Ukrainast. Samas just Ukrainas olid hiljaaegu avastatud uued poliomüeliidi juhud. Selline valitsemine teeb Eestist varsti kõrbe.
jee.kim
07:33 07.11.2021
Lihtsalt teadmiseks:
" Alates 1958. aastast hakati Eestis immuniseerima lapsi poliomüeliidi vastu.

Lapsi vaktsineeritakse tänapäeval alljärgneva skeemi järgi:
Vanus Vaktsiini annus
3 kuud 1. annus
4,5 kuud 2. annus
6 kuud 3. annus
2 aastat 4. annus ( esimene korduvvaktsineerimine)
6-7 aastat 5.annus (teine korduvvaktsineerimine)"

Aga on ka neid vanemaid, kelle arvates vaktsiiniga ka kiibikesi paigaldatakse ja üldse lastele ainult halba soovitakse...
2019.aasta artikkel
08:28 07.11.2021
Mida peavad reisivad eestlased kartma ja arvestama?

Eestis vaktsineeritakse inaktiveeritud poliomüeliidi vaktsiiniga (IPV), mis sisaldab inaktiveeritud viirusi ega põhjusta haigestumist. IPV vaktsiini manustatakse lastele enamasti liitvaktsiinide koosseisus (nt Tetraxim, Pentaxim või Infanrix Hexa) või erandjuhtudel monovaktsiinina (Imovax Polio).

Üldiselt täiskasvanuid ei vaktsineerita, v.a riskirühma kuuluvaid isikuid, nt reisijaid poliomüeliidi levikuga riikidesse (sh Filipiinid, Pakistan, Afganistan, Kamerun, Süüria, Iraak, Ekvatoriaal-Guinea, Etioopia, Nigeeria, Somaalia). Juhul kui täiskasvanut ei ole viimase 10 aasta jooksul IPVga vaktsineeritud, tuleks vaktsineerida poliomüeliidi vastu vähemalt 4 nädalat enne nimetatud riikidesse reisile siirdumist ning teha sissekanne vaktsineerimise kohta rahvusvahelisse vaktsineerimise või profülaktika tõendisse (International Certificate of Vaccination or Prophylaxis), mis tuleb reisile kindlasti kaasa võtta.

Kas vaktsineerimata lapsed ja täiskasvanud Eestis on ohustatud?

IPVga vaktsineeritud ei haigestu poliomüeliiti, kuid võivad eelnimetatud riikides viirusega kokkupuutel saada viirusekandjateks ning Eestisse naastes nakatada vaktsineerimata lapsi ja täiskasvanuid.

2018. aasta lõpu seisuga oli Eestis 9696 täielikult vaktsineerimata last, kes on potentsiaalselt vastuvõtlikud poliomüeliidi suhtes. Hõlmatus poliomüeliidi vastase vaktsineerimisega kaheaastastel on 93,3 protsenti, hõlmatus esimese revaktsineerimisega kolmeaastastel lastel 91,1 protsenti ja hõlmatus teise revaktsineerimisega seitsmeaastastel on 78,8 protsenti.

Kuigi risk nakatuda Eestis vaktsiin-derivaat polioviiruse või metsiku polioviirusega on üliväike, ei ole see risk olematu. Haigestumist saab vältida vaktsineerimisega ning kõige kindlam viis on seda teha vastavalt immuniseerimiskavale: Eestis vaktsineeritakse lapsi inaktiveeritud poliomüeliidi vaktsiiniga viis korda: vanuses kolm, 4,5 ja kuus kuud ning kaks ja kuus kuni seitse aastat.

https://tervis.postimees.ee/6802980/kas-eestis-peaks-kartma-
filipiinidel-levivat-vaktsiiniga-seotud-polioviirust
Kärss
23:38 08.11.2021
Mõtlen ikka loetu üle, aga minus ei ole vaatamata nõmedaks keeranud olukorrale mingit otsest frustratsiooni. Muidugi ei meeldi selles kontekstis kuulsus olla maailmas esimesed, aga selge on ka see, et kui me ei ela viisil, milliseks me oleme evolutsiooni käigus kujunenud (hajutatult elama), vaid millisena me alles viimaste inimpõlvede ajal oleme hakanud ootamatult normaalsuseks pidama, on loomulikult valikuvariante vähem ja valikuvabadused ei saa olla nii vabad kui me sooviks. Kui elad ja töötad maal ning enamuse ajast värskes õhus... ma ei tunne kusagil mingit vaktsineerimissurvet ega ka ohtu haigestuda, sest haigused ei levi niimoodi. Aga levivad ka maal, kui lapsed selle koolist koju peaks tooma, mida riigi antud juhendid otseselt soosivad ja nii on pandud löögi alla ka need, keda tegelikult polekski vaja vaktsineerida.

Frustratsiooni tekitab mitte koroona või kampaaniad, vaid korraldamatus kõiges, mida riik peaks korraldama. Hetkel siis elanikkonna laustestimine. Perearstil puudub võimekus tegeleda tervete inimestega ja anda neile saatekirju testimisele. Iga lapse testimise aja broneerimine võttis eelmisel nädalal aega vahemikus 45-60 minutit, kusjuures eri klassidest tuleb info eri aegadel, nii et kahel päeval pidi sõitma Tallinnasse testima ühe korra asemel kahel. Lisaks kooli jagatavad kiirtestid, mille tulemustega ei osata koordineeritult ümber käia (kool vs muusikakool vs kõigil lastel vähemalt 2 trenni, millest 1 on kattuv). Vaesed õpetajad ei leia lõpuks muud lahendust, kui korraldada salaja... sest salaja ju viirus ei levi. Eriti veel testitud tervete inimeste vahel (viimase 7 päeva jooksul kolmel lapsel kokku 12 testi!). Klassikaaslastest ainsad haigestunud olid sel korral need paar last, kes olid aasta eest juba korra põdenud... Huvitav, kui kalliks lähevad need kiirtestid + mitu korda nädalas PCR-itamised ühiskonnale? Seda, kui kalliks läheb Tallinnas testimas käimine vanematele või tundide viisi telefoni otsas rippumine aja broneerimiseks (sest endale saab veebis aega panna, lastele ei saa!) ei lähe nagunii kellelegi korda.

# Inimestele tuleb jagada pidevalt elu kergendavat, kuid neutraalset infot. Näiteks
# et vaktsiinibuss on sel ajal seal ja seal, vaktsineerida saab seal ja seal ja see on
# täiesti tasuta. Ilma igasuguste üleskutseteta "tulge vaktsineerima sinna ja tänna",
# vaid et "vaktsineerida saab seal ja seal". Kes tahab, läheb. Kes ei taha, ei lähe.

Ma olen käinud kokku paarikümnel müügiga seotud koolitusel oma elus (sh ka veebipoodide ülesehitamise psühholoogia jms) ja ABSOLUUTSELT KÕIGIS on õpetatud nii, et inimesele tuleb öelda, mida ta peab tegema, sest muidu ta ei tee võib teeb täpselt sama asja konkurendi lehel, kes ütleb, et "tee nüüd seda". Enamik koolitajaid ise on testinud seda ja näitavad konkreetseid %, mis juhtub olukorras, kui inimesel on võimalus osta midagi, mida tal ka tegelikult vaja on või kuidas käitub potentsiaalne klient siis, kui talle öeldakse vihjamisi, et laojääk on veel 5tk ja "ostmiseks liigu edasi... jne". Selline abistamine on kõrvaltvaatajale jabur, aga nii saab massid toimima. Ma pole pädev tõendama ega lükkama ümber, kui hästi need meetodid töötavad kaubanduses või kuidas töötaks alternatiivne lähenemine koroonavaktsiinide "mahamüümisel", aga pole vist raske arvata, millistel koolitustel on käinud vaktsineerimiskampaaniate läbiviijad:))))

Kusagil on asjad veel halvemini korraldatud:
https://epl.delfi.ee/artikkel/95069589/eestlased-karantiinih
otellides-diabeetik-jai-itaalias-ravimiteta-norras-suruti-ka
rantiini-ka-negatiivse-testi-andnu
-
06:45 09.11.2021
Mõned pealkirjad lehtedest. Jabur maailm, jaburad inimesed sees.
Kadai: meil on testimisega natuke üle võlli mindud
Fischer: on üsna selge, et koroonateste tehakse liiga vähe
Põlva valla kriisikomisjon kutsub üles kehtestama rangemaid piiranguid
Põlva vallavanem ei usu kohalike piirangute efektiivsusse
Põlva vald kohalikke üritusi ära ei jäta
Deus
10:22 09.11.2021
Kõlab ju nagu ideaalne maailm, piirnagud on olemas, et rahuldada neid, kes tahavad riiklikul tasandil sulgemist aga samas jäetakse vabadus kokku saada. Hundid söönud, lambad terved või siis noh, haiged aga elus äkki isegi.

Ilusaid pilte ka vahelduseks: https://i.imgur.com/nA33DLW.jpg

Muudetud 09.11.21 12:08

ddig
14:06 09.11.2021
Kui vaktsineeritute arvu tõus sedasi nakatumist suurendab, siis ehk tasub ikka asjaga natuke oodata :-)

Mina ei ole meedik ning esialgu ei plaani selles elus ka seda suunda endas arendama asuda ega ka kuukella läbi lugeda. Seega ei ole ma pädev hindama dr. Cole´i poolt White Coat Summit´il tehtud ettekande asjakohasust. Samas kui eeldame, et inimene ei roni lihtlabaselt kaamerate ette valetama, siis selline info võiks justkui olla piisav, et ennast mõtlemisvõimeliseks pidav inimene ei käitu usuhulluna esitades oma veendumusi absoluutse tõe pähe ning ei korruta mantratena vabandusi igale valitsuse halvale otsusele.

Vandenõuteooriad on enamasti mulle pigem nalja valmistanud või paremal juhul andnud võimaluse meeleolukalt fantaseerida apokalüptilistel teemadel. Tänases seisus paneb küll aeg-ajalt kukalt sügama, et aga mis siis kui ...
Üsna selge on, et inimesi on siin maailmas liiga palju ning sama moodi jätkates ei pruugi meil siin pikka pidu olla. Arengud võivad üsna koledad olla alustades hävitatud loodusega, lõpetades üleilmse reostuse ja näljahädaga.
Viirusega inimkonda piirata on üsna riskantne, kuid "vabatahtlikult" manustatava keemia abil võiks see olla üsna hästi kontrollitav tegevus.
jee.kim
14:18 09.11.2021
See on samasugune "vandenõu" nagu nn.keemiapilved!
Asjaosaliste ring on NIIIIIIIIIII lai, et kuskilt ikka lekiks aga ei, kõik jutud on Objektiivi tasemel faktidega, NSR stiilis.

Aga mõnes riigis on kord majas:
https://tervis.ohtuleht.ee/1048020/karm-otsus-selles-riigis-
hakkavad-vaktsineerimata-koroonahaiged-ise-oma-ravi-eest-tas
uma
Kärss
14:21 09.11.2021
# Viirusega inimkonda piirata on üsna riskantne, kuid "vabatahtlikult"
# manustatava keemia abil võiks see olla üsna hästi kontrollitav tegevus.

Mõlemaga on seda teha võimalik ja selle ettevõtmise tehniline keerukus üsnagi samal tasemel. Üks ei välista ka teist - "keemia" (mis krdi keemiast üldse jutt käib, koka jaoks piltlikult öeldes ju mannapudru) abil saab aga teha "finetuuningut", et paremini käskudele alluvaid inimesi alles jätta. Nii viiruse kui vaktsiinide võimalikud kaugtagajärjed avalduvad tõenäoliselt alles siis, kui viirus ise on juba unustatud. Kes põdesid kergelt - palju õnne! Neid õnnesoove ei saa kahjuks kõigile jagada ja kõik poleks neid enam vastugi võtmas. Parim "ravi" on ikkagi käituda targalt ja end sellest distantseerida.

Natuke asjalikku lugemist kodumaistelt peldikuseinadelt, pealkiri vastab sisule.

https://forte.delfi.ee/artikkel/95073575/kas-covid-19-podemi
ne-annab-tugevama-kaitse-kui-selle-vastu-sustimine

https://www.delfi.ee/artikkel/95081653/graafik-selge-muster-
koroonat-poevad-eriti-raskelt-vaktsineerimata-inimesed

https://epl.delfi.ee/artikkel/95076663/interaktiivsed-graafi
kud-piirangud-ja-nende-kaotamine-mojutavad-otseselt-euroopa-
nakatumisnumbreid

Igaks juhuks lisan, et kassi modelleerimiseks sobib kass alati paremini kui hiir. Kõike, mis on mujal, ei saa 1:1 kanda üle Eestile, nagu ei saa ka populatsiooni tasemel statistikat kanda otse üle üksikindiviidile.
-
14:33 09.11.2021
Singapuri näitel ütleks seda, et just selline sundimine teebki asja kahtlaseks- vaktsiinid tuleb sisse süstida maksku mis maksab. Ma ei tea, kuidas seal selle haigekassaga lood on, aga võtame meie auuli, kus inimesed on nö kaitstud ja saavad põhimõtteliselt tasuta ravi, sest kõik on ka oma sotsmaksuga ühiskassasse panustanud, oleks selline vahtegemine ilmne diskrimineerimine. Siis tuleb ka muude, nt elustiilihaiguste puhul seda vahet tegema hakata- tossasid, õgisid, jõid- nüüd maksa oma pessekeeratud maksa, kopsude ja südame eest või keerasid autoga üle kaela oma hooletusest, siis maksa oma murtud luude lappimise eest.
Ja see usa uuring vaks vs läbipõdemine on ka ju ainult ühte auku- vaksid tuleb sisse toppida. Muud järeldust selle uuringu kokkuvõttest ju teha ei saa: "Töörühm tõdes kokkuvõtvalt: tugevama kaitse saavad vaktsineeritud, aga koroonasüsti soovitavad nad ka läbipõdenutele. Eraldi peaks uurima, kas tõhustusdoose peaks viimasel juhul olema üks või kaks."
Eriti irooniline on see meil juhtunud näidete puhul, kus pool aastat peale topeltsüste on inimene torude küljes. Tean, tean, vaks ei ole 100%lise kaitsega...
hlm
14:44 09.11.2021
Kui oleksid Singapuri seaduste ja elukorraldusega veidi kursis, siis ei ole seal mitte kui midagi kahtlast. Minu jaoks küll mitte. Täiesti tavapärane ma ütleks.
-
15:39 09.11.2021
Aasia erinebki euroopast. Lihtsalt point selles, et kuna ka siin kostub hääli, mis keelaks vaksimata inimestele haiglasse sisenemise, siis pakun välja, et haiglasse võib siseneda ainult selline inimene kes tõestab, et tal ei ole elustiilihaigusi. Isegi suurest sportimisest, st tervislikust eluviisist tekkinud vaevused on igaühe enda tehtud, seega ei mingit ühiskassast arvete maksmist liigeste ja lihasehädade puhul. Ühte kassasse me juba panustame võrdselt- liikluskindlustus- ja kui tainapead teevad avariisid, siis kõigil kindlustusmakse suureneb. Nagu näha, need ühiskassade asjad ei toimi ühiselt ja võrdselt- ikka on keegi võrdsem, seega igaühele isiklik kindlustus, mis hõlmab nii elu kui liiklust ja täpselt nii nagu käitud, nii ka kindlustusmaks suureneb või väheneb. Oskad probleemideta elada, maksad vähe, tekitad probleeme nii endale kui teistele, maksad rohkem ja kui oled maksujõuetu, tegeletakse sinuga muul moel edasi- sundtöökohad jne.
Deus
16:17 09.11.2021
Kusjuures ei panusta võrdselt. Kõrgemapalgalised panustavad rohkem, järelikult peaks neile olema ka eelisjärjekord, kui nüüd puhtkapitalistlikuks minna.
-
19:27 09.11.2021
Küll nad jõulutunnelis selle raha jälle tagasi korjavad.
Miskipärast on selline kiremine veider- kui on mingit eriravi vaja mõne erilise haigusega inimesele, siis on kraanid kinni, haigekassa nimekirjas seda haigust ei ole, ei mingit rohtu välismaalt ega mingit ravi välismaal, aga kui üks koroova istub neli kuud haiglas, on sellise papi kulutamine igati õigustatud.
Loodame, et see terveksravitu nüüd hoolega tööle hakkab ja ühiskonnale või haigekassale selle raha tagasi teenib.
Kui ta just järjekordne riskigrupi eakas ei olnud...
Tean ka ise inimest, kes väga kaua haiglas oli, paar kuud vähemalt, seega ehk ongi jutt temast. Aga kuna see oli enne vaksimise algust, siis pole temal süüd.
eelised nagu peopesal
19:38 09.11.2021
Kõrgemapalgalised ka saavad tagasi kordades rohkem. Kuna lihtöötlised ei suuda pärast tööpäeva jõlkuda veel teatrites ja veel mitmes asutuses, mida toetatakse maksurahadest. Aga rikkad saavad.
Deus
20:01 09.11.2021
Ei saa rikkad ka, neil tegemist lisaraha teenimisega. Nii uskumatu, kui see ka pole, siis enamus hästi teenivad inimesed panevad 12 kuni 16h töötunde ja tegelikult ei lülita aju välja ei nädala vahetusel viski klaasi ja sigari taga ega ka peale seda kui tavatöötajad pastaka õhku on visanud ja kontorist lahkunud.

https://www.err.ee/1608396872/koroonauuring-95-protsenti-rav
irahast-on-kulunud-vaktsineerimata-inimestele

Tasuta artikkel ka lugemiseks.

200k või 400k on selline summa, mida ei teeni isegi 20 aastaga tasa keskmise palgaga isegi kui 100% palgast suunata haigekassasse

Muudetud 09.11.21 20:06

mati1222
20:02 09.11.2021
Hakkab tulema. Palju kiretud maailmapäästja https://www.world-today-news.com/antwerp-hospitals-are-very-
concerned-all-alarms/
Huvitav palju meil tegelikkus on.
mati1222
20:05 09.11.2021
Propaganda ongi alati tasuta.
Deus
20:11 09.11.2021
Hunnik roppusi su Keniaalsuse iseloomustuseks (nii loll pehmelt öeldes), et ei tunne isegi MASINA GENEREERITUD teksti ära, see pole isegi MASINTÕLGE muust keelest!
mati1222
20:22 09.11.2021
Veel masina genereeringut: https://lounaeestlane.ee/video-belgia-haiglas-on-koroonaga-i
ntensiivis-koik-vaktsineeritud-patsiendid/

Edit by Deus: Eemaldasin Facebooki trackeri jälle ära. Paranoilise vandenõuteoreetiku kohta oled sa üsna hooletu ikka oma digijälje peitmisega pärisluurajate eest.

Muudetud 09.11.21 20:53

-
20:28 09.11.2021
Oot, äkki nüüd ülimalt haritud deus esmalt selgitab rahvale, misasi on masingenereeritud tekst ja mis väljaanne on world today news enne kui kedagi jälle lolliks või keenjuseks hakkab tituleerima.
-
20:30 09.11.2021
Ja veel oli täna err uudistes, et ligi 90% vaksitud taani võtab taas koerapassid kasutusele.
Deus
20:40 09.11.2021
Masina genereeritud tekst on uudise kokku kirjutamine arvuti enda poolt kasutades mitmeid erinevaid uudiseid algallikateks. Inimese sekkumist seal vahel ei ole, nimelt vahel. Originaaltekstid erinevates keeltes või isegi samas keeles on suure tõenäosusega inimese poolt kirjutatud, kuid see tekst seal ei ole seda teps mitte. Lauseehitus, eksimused riigi nimes jne on kohe näha ja ma teen väga hästi vahet, kui tegu on masintõlkega või Telia veebilehe abiroboti Eva genereeritud tekstiga. Ka inglise keele tundmise kohta on täita sertifikaat taskus, C2 nimeks.

Muudetud 09.11.21 20:41

jee.kim
20:41 09.11.2021
Kuulge masingenereeritud matid ja kriipsud!
Uudis Belgiast on, et ÜHEL PÄEVAL sissetulnud haiged on vaxxitud, mitte et kogu haigla on vaxxituid täis!
Natukene allikakriitilisust!
ddig
22:34 09.11.2021
Sangipiru näide võiks olla asi mis natuke lõpmatuna näivast covidunest kedagi üles raputab. Jätame hetkeks kõrvale usu inimeste kurjusesse või headusesse ja valitsuse vajalikkusse, ning veendumuse kas juba tehtud või veel tegemata vaktsiin on õige otsus või mitte.

Kas selline teguviis on kellegi arvates päriselt õigustatud ja aktsepteeritav?

Lisame võrratusse kõik küsitavused ja teadmatused seoses selle viiruse ning vaktsiinidega.
Ainus asi mida me kindlalt teame on see, et me ei tea mitte midagi.

Tänaseid valitsuse arvamusi (nimetatakse ka otsusteks) aktsepteerides sillutame aga teed justnimelt sellistele arengutele mis ühel päeval väga valusalt vastu näppe annavad. Ja need "otsused" ei saa tehtud lähtudes teadmistest, vaid nende puudumisest. Lihtsamalt väljendades laseme rumalusel otsustada oma (laste) elude üle.

Muudetud 09.11.21 22:38

Kärss
00:00 10.11.2021
# Ainus asi mida me kindlalt teame on see, et me ei tea mitte midagi.

Päris nii ei saa öelda. See kõik on juba varem (2003a) edukalt läbi mängitud, viiruse tegevus piirangutega seoses on üllatavalt täpselt ette ennustatav algusest peale, arvestatav osa (aga kaugeltki mitte kõik) riskidest raske haigestumise kujunemisel on ennustatav viimased ca poolteist aastat, meetodid nakatumise vältimiseks on üsna detailideni mõistetavad, keskmiselt raskemalt haigestunute organkahjustusi on praeguseks piisavalt uuritud (prognoos kaugtagajärgedele) jne. Ma ütleks, et teada on kaugelt enam, kui on vaja selleks, et viirus maha suruda ja ka põhjused, kes, millal ja miks seda just vaktsineerides peaks tegema. Aga see, millega tegeletakse, on enam kui veider. Alustades kõigile arusaadavast näitest, et püütakse mingeid protsente riigi vaktsineerimisnäitajates selle asemel, et ALUSTADA ESMALT riskirühmade vaktsineerimisega!! Tõestuseks kasvõi 12:21 06.11.2021 "tiit_ (registreerimata)" pandud link, mis konkreetselt motiveerib perearste tegelema oma nimistus kvanteediga riskirühmade asemel. Teadusnõukoja ja valitsevate poliigrupeeringute vastasseisul pole mõtet peatudagi.

Minu arvates on huvitav, et avalikult pole analüüsitud seda, kumb on majanduslikus võtmes kulukam, kas lasta majandusel vinduda järjest 2a+ või teha selle aja jooksul paar üksikut hoolikalt etteplaneeritud lockdowni nakatumisahelate läbilõikamiseks? Ma ei oska selle tulemust prognoosidagi, pole minu eriala, aga neid inimesi, kes seda peaks suutma arvutada, on meil koolitatud rohkem kui arste...

Kui härradele Delfist välja sõelutud asjalike artiklite lugemine nende liigse pikkuse tõttu üle jõu käib (järeldan sellest, kui puudulikult pikemast tekstist aru saadakse), siis siin ei pea isegi lugema. Saab kuulata, kuidas spetsialistid kommenteerivad ca 3 minuti jooksul, mis tegelikult toimus eelmise sarnase kriisi ajal:
https://www.youtube.com/watch?v=hNq6DQfQqYs
Deus
00:03 10.11.2021
Härradele sobib ikka rohkem roboti kokku kirjutatud tõe baasil moodustatud väljamõeldis, kui inimese poolt koostatud tekst.
ddig
09:30 10.11.2021
Mhmm. Kui meil kõik nii hästi teada on, siis on seda arusaamatum, miks me sellises olukorras oleme.

Mulle helistati aasta alguses perearstikeskusest ja kutsuti vaktsineerima. Pakuti AZ ning seda vaid mõni päev enne kui tulid esimesed trombiuudised. Ma olin siiralt üllatunud, sest polnud sel hetkel isegi veel kaalunud, kas peaks või mitte. Väidetavalt pidavat ma riskirühmas olema. Ma isegi ei taibanud kohe küsida, et mis mind sinna riskirühma liigitab. Hilisem vestlus perearstiga samuti sellele vastust ei andnud ning jäi vaid oletus, et põhjuseks võis olla vahepeal kõrgeks kippunud vererõhk. Tarbimisharjumuste mõningane muutmine aitasid näidud mõne pügala koos kehakaaluga allapoole saada.
Pole mul ühtegi allergiat ega ravimite ülitundlikkust ning kui aeg-ajalt valu põhjustav seljavigastus kõrvale jätta, siis peaks olema üsna hea tervisega. Koroona läbipõdemine oluliselt ei erinenud suvalisest muust elu jooksul läbi põetud hooajalisest viirusest. Aga näed, hoopis riskirühmas olen.

Üks värske uudis ka eespool põgusalt puudutatud teema kohta.
https://www.err.ee/1608397712/teenistusest-vabastatud-kaitse
vaelased-poordusid-kohtusse

-
10:37 10.11.2021
Näed kui kena- isegi antikehad ei loe midagi. Aga huvitav lause: Ringkonnakohus nõustus Vabariigi Valitsust esindanud Ellex Raidla advokaatide Ants Nõmperi ja Kairi Kilgiga, et olukorras, kus teadusuuringud on vastukäivad, tuleb lähtuda ettevaatusprintsiibist.

Ettevaatusprintsiip on siis see, et ka vaksitud võivad levitada viirust ja haigestuda sama raskelt kui vaksimata inimesed?
Just olukorras, kus teadusuuringud on vastukäivad, tuleb sellised kohtuotsused lahendada inimese kasuks. Kui seda ei tee, ei tunnista kohus järelikult ühtegi teadusuuringut- ei vaktsiinide kasulikkuse, kahjulikkuse ja antikehade kohta, st kohus teeb otsuse mingite kohtunike kõhutunde põhjal.

https://www.delfi.ee/artikkel/95091981/tallinna-ringkonnakoh
tu-lahend-antikehade-olemasolu-ei-vordsusta-inimest-vaktsine
erituga
Deus
10:54 10.11.2021
Miks sa pakud, et inimese kasuks peaks just sellisel hetkel lahendama? Minu vaatevinklist peaks just lahendama selles suunas, kus indiviid massile võimalikult vähe kahju tekitab ehk läbipõdenu või mitte, vaktsineeritud või mitte, ei kooserda ringi. Vastasel juhul antikehade omanikud lähevad rind kummis nagu eile saanud süstimehed linna peale räuskama nagu oleks kolmemeetriseks kasvand ja kuulikindlaks saanud. Inimloomus on selline juba kord...
-
11:05 10.11.2021
Sinu vaatevinklid on ammu teada...
Ja koerapassi omanikud ei käi rind kummis ees? Ära aja siin pidevalt oma mõttetut möla.
Klassikaline kohtusüsteem- kui ei ole tõendeid või need on vastuolulised, ei otsustata kohtualuse kahjuks. Need inimesed ei olnu dküll kohtualused, aga soovisid samaoodi kohtul õiglust ja õigust, kuid kohus otsustas oma suva järgi.
Deus
11:11 10.11.2021
Milline osa siin mõttetu oli ja milline osa siin möla oli? Mis asi on koerapass?
Kui sa mõtled koroona tõendit, siis hetkeseisuga näen mina, et kõik sisenevad einelasse ilusti maskid ees, saavad oma toidu kätte ja alles lauas eemaldavad selle maski, kus nad istuvad koos nende meestega, kellega nad nii kui nii ühist kabiini töö käigus jagavad. Ei ole täheldanud, et keegi juba ukse pealt lehvitab, et mul pass olemas, käige mnni, ma ei pane enam seda kaltsu ette. Vb kuskil nii toimub, ei tea, ei ole näinud.
Antud hetkel "klassikaline kohtusüsteem" ju toimuski, sest süüaluseks oli ettekirjutusi viljelev riik, mitte inimesed, kes riigi kohtusse kaebasid ja toimusid sinu sõnad: kui ei ole tõendeid või need on vastuolulised, ei otsustata kohtualuse kahjuks.
A66
15:33 10.11.2021
Ammu on selge teadlaste, arstide ja muude asjapulkade otsestest ütlemistest teles ning meedias, et läbipōdemine annab sama hea vōi parema kaitse kui vaktsiin. Aga see f...g viletsus ei taha anda jälle mingit "signaali", nagu nüüd on moekas öelda. Olgu, siis teeme nagu ise paremaks peame, ei vii oma raha sööklasse, ei vii kultuuri. Kuna vaktsineeritud on vähemalt sama ohtlikud teistele kui pōdenud, käime ringi kus saab ja mitte vähe. Peame pidusid ja ei koti mingid soovituslikud reeglid. Vot nii on lood. Ja KINDLASTI ei vaktsineeri seepärast, et keegi asjatundmatu poliitikutohlakas nii arvab arvavat. Ainult loll segab enda ihus koksi looduse ja keemiaga.
v6sa
19:26 10.11.2021
A66 näitab nii ilmekalt ära suhtumise, mis tagab meile veel pikaks ajaks seletamatult kõrged nakatumise näitajad.

Ega me lollid pole, et usume viiruste kohta käivat infot. Me oleme targad ja teame ise!

https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/p960x960/25
2469308_5238450406171177_3040325067518681695_n.png?_nc_cat=1
09&ccb=1-5&_nc_sid=36a2c1&_nc_ohc=BdqXZRDEdN8AX_
28A6G&_nc_ht=scontent-hel3-1.xx&oh=32f0b241664ad04ea
dde1eba1bffa872&oe=61B0EA24

Muudetud 10.11.21 19:26

möödaminnes
20:26 10.11.2021
To A66:

Ära mine närvi! :)

Mask ei kaitse. (vist)
Vaks ei kaitse. (juba kindel)
"Karakood" ei kaitse. (üldse)
Piirangud ei piira leviku. (nagu selgus)

Ametniku otsus: tuleb rohkem piirata ja uhkem vaktsineerida.

Ehk siis mutrivõti teeb veel paar pööret ... seekord.
Tundub, pole asi kakaronas, lihtsalt üritakse vaksida 100%. Mitu korda.

Nii et, ära mine närvi. Lõbusam osa on alles ees.

Willem0
20:35 10.11.2021
Kärss
00:08 11.11.2021
# Pakuti AZ ning seda vaid mõni päev enne kui tulid esimesed trombiuudised

Trombid haigestumise puhul polnud selleks ajaks ammu enam uudis. Ka hilisem statistika näitab, et AZ trombid on murdosa haigestumisega seotuist. See ongi poolik pilt. Teine pool pildist on see, et milleks AZ, kui on ka teisi alternatiive. Kõigil alternatiividel on kõrvaltoimeid. Jällegi murdosa sellest, mis on seotud haigestumisega. Viroloogiat õppinuna on põhjusi viiruse kartmiseks väga palju kordi rohkem kui vaktsiinide kartmiseks isegi siis, kui ei kuulu riskigruppi. See on ikkagi loterii, kellel need riskid realiseeruvad ja kellel mitte, aga mu jutu point on pigem selles, et vaktsiinid on vaid üks viis midagi ära teha ja kaugelt mitte kõige tõhusam (näiteks täielik isolatsioon on kõige tõhusam:). Neist alternatiividest tuleks ausalt rääkida ja uusi reegleid kehtestades neid alternatiive mitte inimestelt ära võtta (ajada öösiti pidutsema rendipindadele jne).

# Kui meil kõik nii hästi teada on, siis on seda arusaamatum, miks me sellises
# olukorras oleme.

Ka minu jaoks. Õigemini saan küll aru, sest tegevuste-käitumiste-tagajärgede vahel on selged ja ette ennustatavad seosed. Aga ei mõista, mis põhjusel on valitud suund, mis meid korduvalt maailma esimeseks tõi, kuigi Teadusnõukoja liikmed on oma kommentaarides selle eest pidevalt hoiatanud?

# Vastasel juhul antikehade omanikud lähevad rind kummis nagu eile saanud
# süstimehed linna peale räuskama nagu oleks kolmemeetriseks kasvand ja
# kuulikindlaks saanud. Inimloomus on selline juba kord.

# Ja koerapassi omanikud ei käi rind kummis ees?

Te kirjeldate ju linnapeal toimuvat:))))
Meil on hunnik piiranguid ja juhendeid, mida keegi ei täida, sest keegi ei kontrolli. Ja kui kontrolliks, siis nurga taga ikka ei täideta. Miks? Sest kui nende esitaja ei ole mitte vastavat pädevust omav inimene (kes näitab ühtlasi eeskuju ka oma käitumisega), vaid mingi laulja-näitleja, või mis kõige hullem saab olla, üldse mingi suvaline poliitik, kes valetab igapäevaselt selge silmavaatega rahvale näkku... seejärel pole ka tema poolt tõe rääkimine enam usutav. Seda enam, et ta on kellegi suuvooder ega üldse mõistagi, mida ta räägib. Aga äkki ta seekord ei valetanudki? Nii on lõpuks edukalt devalveeritud terve sõnum, vaigistatud selle sõnumi kallutatusele vihjajad isegi teadusmaailmast ja lisaboonusena leiduvad alati kusagilt veel need kõige nürimad pliiatsid, kes kasutavad seda kui võimalust liberaalide valitsuse vastu protestimiseks. Deus juba kirjutas, et inimloomus on kord juba selline. Nii rumalad inimesed vajaks "natuke" targemat juhtimist.

EDIT: https://epl.delfi.ee/artikkel/95099409/teadusnoukoja-liige-r
iik-ei-reageerinud-koroonaolukorrale-oigel-ajal-ega-piisaval
t-tugevalt

Muudetud 11.11.21 02:33

maaks
08:49 11.11.2021
vanamees kirjutas on: 15:57 05.11.2021
"Lihtsalt mõtteaineks,
Eile käis üks töökaaslane teist vaksiinidoosi saamas, soovitati gripi vastu ka kohe vaksineerida, tehtud. Polikliiniku riidehoius hakkas halb ja kukkus kokku, praegu on torude otsas koomas..."
Millegipärast ei ole ravimiamet sellest "juhtumist" midagi kuulnud, kas vaikiti maha või on kodanik vanamees hoopis luuletaja.
https://ravimiamet.ee/covid-19-vaktsiinide-k%C3%B5rvaltoimed
-ajavahemikus-1%E2%80%937-november-2021-esitatud-teated-eest
is-ja-%C3%BCldine
jee.kim
09:06 11.11.2021
See läheb samasse auku teatega, kus olematus vaktsineeerimiskohas suri olematu inimene ja kus olematud KAPO ametnikud käisid olematuid med.töötajaid vaikima sundimas :)
ma loodan et kui
09:12 11.11.2021
lastakse välja ravim, siis need vastased koobuvad ka sellest, sest see ju ka kiiruga kokku klopsitud
v6sa
08:34 12.11.2021
Praeguse teadmise järgi on kaks heakskiidetud ravimit üsna kahjutud, aga kõrvaltoimete nimekirja veel näidatud ei ole....

Ootan huviga.

Kuigi: et loodussõbralikult edasi kesta, peaks meid olema lahja 8 miljardi asemel kaks kuni kolm. Ei tasu nüüd kohe vandenõud näha neis ivermektiini ja MMS-i propageerivates kanalites ning alkoholi-tubakatööstuse riiklikus soosimises, aga mingi muster siit koorub...

Muudetud 12.11.21 08:36

hlm
10:12 12.11.2021
Naise mingi tuttav, täielik anitivaxer ja igasugu uhuu uskuja, ütles, et aastaks 2025 on Eesti rahvaarv 800000. Käib ülemaailmne koordineeritud rahvastiku vähendamine. Loomulikult pääsevad sellest mittevaxijad. Vat nii.
Sull12
16:36 12.11.2021
:)
Ma viimasel ajal ei imesta enam millegi üle, mida mu antivax tuttavad sotsmeedias jagavad. Tahaks vahest lausa ära blokkida, aga ei suuda. Lihtsalt huvitav on vaadata, kas fantaasial on ka piire ja samas on ka suht kahju, et vaadates seda, millele inimesed oma aega kulutavad/jagavad/usuvad, siis ei ole meil inimkonnana küll enam mingit lootust.
Mõned näited viimastest päevadest:
*Tänavavalgustuslambid on tegelikud relvad, millega saab meid mõjutada ja vajadusel ka eemaldada.
*Läksin arsti juurde, nii kehv on olla viimasel ajal, seal avastati, et maksanäidud jumala korrast ära, ju siis ikka palju mürki veel keres, suurendan oma päevaseid MMS koguseid.
*Vaktsiinid on tegelikult kiip, mis süstitakse naha alla.
Konkreetselt koroona omad on lihasvaktsiinid, mitte nahaalused. Ja nagu mul üks sõber küsis vastu, et kuidas med õde suudab ampullist saada aind ühe kiibi süstla kohta :)
*Vaktsineeritud kiirgavad, mida nad kiirgavad, seda ei tea.
*Maskides elavad ussikesed, kiibid jne
*Vaktsineeritu veres ringlevad miskid mustad asjad
*Haiglates pole tegelikult mingit hädaolukorda, üks ütles, kõik on vandenõu
*Lugematu hulk kokkukukkunud ja surnud "nimetuid" inimesi nimetutes vaktsineerimispunktides jne
*Kõik need endise öise vahtkonna tegemised kauplustes
*......

Seda nimekirja võib mitu lk jätkata.
Kui küsida neilt antud teema kohta küsimus, saad vastuseks: uuri ise! No kui sa oled juba uurimustöö teinud, jaga, ma tõesti ei jõua internetti läbi lugeda.
Ja mis on veel kummalisem, siis see seltskond peab end väljavalituks, kes hakkavad elu edasi viima 2a pärast, kui kõik vaktsineeritud on surnud.
Kellelgi ei ole keelatud olla vaktsineerimata, mul üks hea sõber ka ei taha, aga ta ei kuuluta seda kogu maailmale ja ei tegele "lambakarja" harimisega.

Muudetud 12.11.21 16:41

Deus
16:50 12.11.2021
2 aasta pärast kõrvad pea alla... Peaks vist suurematsorti laenu võtma, kõikidest sugulastest lahti ütlema ja raha kuldehete kujul mõnele piigale kinkima, kes mind 2 aastat kaisutaks ja mõnuaineid ette serveeriks, koos söögiga loomulikult.

Lifehack, mis pankadele eriti meeldib.

Muudetud 12.11.21 16:50

Kunnnn
18:24 12.11.2021
Uudiseid uhuu maailmast:
Kiibipuudus on tekkinud sellest, et kõik kiibid on vaktsiiniga ära süstitud.
mati1222
18:34 12.11.2021
Ja nüüd tümitama. Kas lõpus on ka mingi robot jutu kokku pannud? https://www.facebook.com/douglas.quaid.5891/videos/576940580
062666
Deus
18:49 12.11.2021
tümitama millega? Kokku lõigatud ja kleebitud videoga, kus pealelugeja räägib, mida tahab, peaasi et lõigud kokku sobivad või sa mõtled seda viimast emakeelset väljendit? Mitte lauset vaid VÄLJENDIT!
Marko
19:05 12.11.2021
Tõnumaa jagas...
Nojah, sellest piisab ju, et kvaliteediklass määrata. Kuidas vidik tehtud on, seda ma muidugi ei tea.