Ära Sa neid kive muidu küll ära anna. Ka Sillamäe Sadama ehituse jaoks veeti kogu Ida kividest tühjaks. Küll hakkavad midagi ehitama ja siis saad hea papi nende kivide eest.
mul vaja plats puhtaks saada ja pole aega oodata kuni kuskil sadam kerkima hakkab.
peaasi et äravedajad teed ära ei lõhuks ja 0,5m sügavuseid rataste vagusid krundile ei jätaks.
Omal oli sama mure, ja lõpuks otsustasin aia teha, samas võid kindel olla, et purustaja kohale tuues saad tonni kõrgekvaliteedilist graniitkildu odavamalt, kui seda ostes, aga kuipalju on see võrreldes paekilluga ilusam, las jääda igaühe enda otsustada. Need kõigesuuremad saaks aiakujundamisel ära kasutada...
Tere vata mis ajaks seda sul vaja puhtaks saada on see plats ja mitu autokoormat sealt tuleks umbes
Kui võtta et autosse mahub kuskil 3-4 kantiehk 10-12 t
Ja kui suur oleks kõige suurema kivimõõdud millega peaks arvestama
tõstmisel
Need kaks on kõige suuremad, aga mis hunniku sees seda ei tea. Suurim läbimõõt kuskil 2.5m. Koormate arvu ei oska öelda, ütleme et hunniku pikkus ca 12m ja laius ca 5m kõrgus ca 3m.
Koht siis Raplamaa, Rapla vald, Seli küla.
No 2,5 meetrise läbimõõduga kivid nüüd küll purustajasse ei mahu. Kõigepealt peab hüdrohaamrit andma, ca 600-700 eek tund. Purustaja koos laadimismasinaga on ehk 2500-3000 eek tund, aga graniidi purustamine... noh, muidugi tehakse seda ka. www.atigrupp.ee näiteks, samuti www.floccosa.ee ja neid tegijaid on teisigi.
Puurid kivisse akudrelliga augu sisse, lisad sinna vett (praegu talv) ja ommikul akkad teed plaatima. Saad omale vinge ja orig.-se tee, mis kestab isalt pojale! Krt. ma ise käin 1-2km raadiuses kive otsimas, a mõnel on õnn koduõuel! A võib proovida varianti tuli + vesi, kõik sõltub maitsest. Ühesõnaga jõudu!
sul seal metsasees kindlasti ju suurematsorti maatükk, kiusupärast tahad maja just kivide asemele rajada? Lohista lihtsalt veidi eemale kui võimalik, mõni traktor las tuleb tirb, hiljem läheb raudselt endal vaja , ja kui ei , siis saad hiljem maha müüa- niisama anda oleks patt, aga kui muud ei saa siis vvat netti, kindlasti on keegi kes tahab
Kahjuks pole see päris nii, krunt 2500m2 ja kivihunnik keset krunti, teeb krundi keskelt pooleks:(
Purustaja rent liig kallis.
No ei leia netist soovijaid.
Saage aru tahaks neist lihtsalt lahti saada eriti suurtest, väiksematele leiaks otstarbe.
Akudrelliga puurid maakivisse augud? No lollimat soovitust pole kuulnud
...loomulikult mitte akudrelliga, tahtsin vaid seda, et paneksid oma puise aju tööle! Suured kivid saad ju sedasi hõlpsalt väiksemaks ja kõik omale jätta! Mis puutub ära viimisse siis liiga kauge aga see kant kus sul krunt asub on suvilaid täis nigu kärbseid ****hunniku juures. Kas suvila omanikest ei taha keegi siis tõesti või paku Andres Raid`le ta ka seal!
Minu krundil pole kommunikatsioone ei elektrit jne. ja minu krunt ei asu Seli suvilate rajoonis, esimene elumaja asub ca 700m kaugusel, ümberringi põllud ja mets. Andres Raidil pole vist sellist tehnikat, et neid ära viia
Sa ikka ehtne eestlane-kõigepealt muretsed endale **** krundi ja siis hakkad virisema.Kas siis enne ei võinud mõelda,miks krunt nii odav,oleks võinud ju enne hindu küsida?Eht poliitik,kõigepealt kandideerib ja siis kui koht käes,hakkab virisema et palk väike.Ja presidentiks peaks hakkama need kes suudavad oma abikaasat toita ja epensionist ära elada.
Seli kandis jagati krunte ju iidsel vene ajal "parimatele töötajatele"
sa ka ikka tõeline eestlane- kõigepealt vingud, virised ja kritiseerid ja alles siis (kui üldse) hakkad mõtlema,e t äkki ei olegi asjad nii must-valged
Seega järjekordne näide sotsialismi inimvaenulikkusest-isegi oma paremaid poegi ja tütreid selliselt "premeerida".Ja näide sellest et tasuta lõunaid pole olemas-said krundi tasuta -maksa kivide kõrvaldamise eest.
äkki tahavad sõdurpoisid või kaitseliitlased kätt proovida ja õhkimist harjutada? kui eesmärk on lihtsalt kividest lahti saada, võib need ju lihtsalt vastu taevast lasta.
Ega sa ikka sedasi ei saa, et kivide liigutamiseks ise sentigi pappi välja käima ei pea. Telli kraanaga veokas ja lase need kivid kasvõi kuhugi seli karjääride nurka maha kallata. Kui too maaomanik muidugi nõus on. Kui mitte, lase lihtsalt oma krundi serva hunnikusse. Küll su lapselapsed kunagi kiidavad et vaata kui ilusad sammaldunud kivid koduaias :).
No ei saa aru ühed räägivad, et ära neid tasuta küll anna, teised aga et pead maksma. Oled hea ja pakud tasuta siis ka ei sobi.
Krunt sai ostetud sugulastelt kuna need kolisid teise Eesti otsa ja ma ei virise, et krunt paha vms. Lihtsalt pakun tasuta kive, kindlasti on inimesi kes neid tahavad.
Kui hakata kive vedama siis ennem kevadet küll ei ole see suht võimalik kui sa ei kanguta neid ise maaküljest lahti. Suurema kivi kaal kui läbimõõt on 2,5 m on suurusjärgus 12-13 t .Ainus võimalik on neid kive peale tõsta trossiga . Ja vaevalt et masinistid on altid talvel kuskil metsas kinnijäämisega riskima. Ise oleksin kevadel nõus kive ülevaatama ja kas osaliselt või ka kõiki äravedama. Puurimisjuttu ära võta küll tõsiselt seda suuremat kivi puurid sa päevotsa kui saad kuskilt õiged tööriistad ja paar korda kukud sa kiviotsast libedaga alla talvel puurides (olen ise puurinud).Ruskiakreegel on et läbipuurida tuleb kuskil kaks kolmandikku või sellise kivipuhul vähemalt 1m. Proovi hoida libedaga kivi otsas 1,5 kõrgusel 20-25 kg otse ja puur libiseb nagu nalja minema.
Tõstata kevadel uuesti teema üles või anna e maili aadress
oota, see kivihunnik võib õigel ajal märgatava osa maja ehitushinnast sisse tuua, milleks uisapäisa jagada.
lihtsaim on killustikku teha, aga kui kivi on kvaliteetne, võib ka saagimisele viia. igatahes ühes kivilõikefirmas olid nendest ikka palju suuremad karjala graniidi rahnud sees ja kõik nad viilutati ära.
Tean Lõuna-eestis meest, kes traktoriga metsas tööd tehes korjab tööpäeva lõpuks kokku ka kõik metsa ääres asuvad maakivid ning veab koju. Pea kõik kivid on talt juba ära ostetud!
On keegi foorumlastest kasutanud oma põllukividest lahtisaamiseks eelpool nimetatud www/hot.ee/maakivikamin teenust? Kevad ja välitööde aeg läheneb,aga enne oleks õpetlik kuulda teadjate hinnanguid ja arvamusi ja alternatiive...
Eestis on mõned lõhketööde firmad. Üks mida tean on - Lõhketööd OÜ ,tulevad teevad väikse matsu talutava raha eest. Saad omale head tee täidist ja näha kuidas pauku tehakse.
Tartumaal ka üks päris suur hunnik kive pakkuda. Igas suuruses, suuremad olid silma järgi umbes 2 meetrised jurakad + mingisuguse hoone vundament maakividest. Hunniku suurust ei ole küll mõõtnud aga umbes 20m pikk 10m lai ja kõrgemas kohas ca. 3m kõrge
Kellel huvi siis võib ühendust võtta uzzman111@hot.ee
Hunnik asub Tartust ca 15 km Räpina poole (Melliste lähedal)
Kellel huvi võin pilte teha kui maale satun.
Maa võib ju paberite järgi Sinu omandis olla, kuid sisuliselt ikka riigi oma, st. Sina ei tohi ilma loata ja riigile maksmata ei kive ega ka pinnast müüa. Kividega oli/on veel selline lugu, et PRIA väitel ei tohi neid ka katastriüksuselt ära viia. Omal tõusis see teema üles mõned aastad tagasi seoses kiviaia ehitamisega. Öeldi (oli ka miski seaduse § selle kohta), et aias (või maja vundamendis) kasutatavad kivid peavad olema pärit samalt katastriüksuselt. Või ametlikult ostetud. Kui saad kaeveloa, siis võid müüa. Tegelikkuses nii, et kui keegi ei kaeba või otse mõnele möödasõitvale ametnikule vahele ei jää, siis anna minna.
Appi, ma sain ilge tünga siis... Just ostsin karjääriomanikult kruusa... Maksin nii veo, kui ka koorma eest. Mis ma nüüd teen?
Mu teada on maavarasid aastaid müüdud ja mitte keegi ei märka???
No kui Sina ostsid, siis on see karjääriomaniku probleem, et kas olid kaeveload ja maksud makstud. Karjääridele antakse kogused ette, kui palju nad müüa tohivad. Tavaliselt maksab vedu rohkem, kui kruus või liiv.
Veel kümmekond aastat tagasi sai külamees karjäärist kruusa tasuta, kui käsitsi ise koorma peale viskas. Ehk siis paari sõiduauto kärutäie pärast keegi ei põdenud, mainisid ainult karjääriomanikule (enamasti majandas seal kohalik teedevalitsus) ja kui vastuväiteid ei olnud, said oma nutsu kätte.
Nüüd nii ladnalt enam ei saa. Kõik loevad sente :)
Maakivid tuleks üle Eesti aegamisi tassida kohale Suurele Munamäele (tema tippu). Siis tekiks kunagi Euroopa (ja ehk enamgi) kõrgeim mäetipp just meie maale...
Lugesin teemat huviga. Endal hakkas mõte jooksma, et mida oleksin ise ette võtnud: ekskavaator kohale koos haaratsiga ja sättinud paika kas aia või mõne rinnatise jne. Fantaasial pole piire.
Ise otsin tänasel päeval samuti põllukive, just väiksemat sorti, nii kuni 20 cm läbimõõduga, vaja laduda 40 jm. 50 cm kõrgust rinnatist. Kui kellelgi on pakkuda, siis andke tulla! Jaa, asukoht võiks olla soovitavalt Tartumaal, Jõgevamaalt võib ka pakkuda, aga rohkem Tartupoolsest küljest.
Kui "geeniuse"-taolised helged pead ei ole tavapäraste terminitega kursis, siis see ei ole põhjus moodustada jaburaid sõnumeid ja oma "geniaalsuse" tõestusena laiali saata. Oodatud on ikkagi asjalikud vastused. Nalja võite õhtul mõnes labases baaris endasarnaste seltsis teha. Tänan!
Jah, sõidan sealt pidevalt mööda... näha on, et see koht on aktiivses kasutuses, sest suureneb vaikselt.. tõenäoliselt kellegi oma. Peaksin uurima asja. Kui kellelgi leidub lisainffi omaniku kohta, siis olen tänulik!
Üldiselt on igal kinnisasjal omanik - kas siis eraisik või kohalik omavalitsus või riik. Omaniku kohta saab andmed Maa-ameti lehelt - otsi kaardilt krunt välja ja maksa 2€ ja saadki omaniku nime, edasi googelda. Või mine õue peale ja küsi otse kas kive saaks.
Jõhvi lähedal ära anda ca suur kalluritäis või isegi rohkem maakive vana aida vundamendi näol, lahtised, hea juurdepääs. Sobiv suurus ekskavaatori või haaratsiga laadimiseks.
Huvitatu jätab enda maili.
Hea kui lahti saaks , väga jalus.
Mida Toots ütles? Et maa sisse kaevata on mugav aga kuidas sa need hiljem sealt kätte saad.. Et siis veeretame krundi piirile. Mul ka aida taga hunnik suuri kive maja ehitusest aastast 30-ndatest. Ise mõned juurde lisanud. Äkki läheb kunagi vaja.
Keelatud?
Kui otsingusse panna "maakivide müük", siis tuleb esile firmasid, kes müüvad maakive.
Tegelevad (avaliku) kuritegevusega?
Sirvisin diagonaalis ka Maapõueseaduse läbi ja no keeldu sealt küll silma ei hakanud.
Või on mul midagi märkamata jäänud?
Täitsa nõus, et siine foorum pole kauplemise koht, kuid kui kaeda selle pildi juures olevat teksti, siis otsest raha küsimist nagu pole.
Pealegi, on märgitud, et tuleb nagu ise lõhkuda ja ära viia.
Omast mättast vaadatuna jääb mulje, et antakse ära.
Ja no pealegi, on kogu selle posti koos pildiga foorumi admin üleslaadimiseks heaks kiitnud.
Vanasti oli jah see künnisega tekitatud maavara enda territooriumilt väljaveo keeld, maapõueseaduse paragrahv 96 reguleerib nüüd seda tänapäeval. Kui sellele maakeldrile muinsuskaitse pole templit peale tagunud, siis on ta sisuliselt kivikuhila ja lammuta palju jaksad ja müü, kuhu tahad. Igasugune maakivi edasimüügikeeld kehtis kiviaedade, vanade vundamentide ja isegi kivikuhilate kohta põldudel. Kui asi vabaks lahti, siis tassiti terve Ida-Virumaa neist tühjaks muulide tegemise materjaliks.
Mul on parem küsimus, kas keegi seletaks mulle, kuidas neid tehti? Pandi mullakuhi keset hoovi, siis laoti lihtsalt kive täis ja kaevati alt tühjaks uuesti?
Miks sellist ajaloolist keldrit lõhkuda? Ei saa mina mõnest inimesest aru, ostavad ajaloolise asja ja siis lammutavad ära. See tänapäeva fibo ja küprok ei kesta nii kaua kunagi. Jõle lihtne on esivanemate rasket tööd lõhkuda, aga tagasi seda enam tuua ei saa. Otsi parem mõni maakividest ehitaja ja lase korda teha.