Liiklus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Waze Eestis/Tallinnas

Deus
14:42 29.03.2021
See, et telefon kuskil kõlaritesse karjub, et Danger ahead, ei ole teab mis tähelepanu tõmbaja. Istub ilusti oma juhtmevaba laadimisega dockis ja elab oma elu. Waze läheb automaagiliselt käima, kui ta sinna visata ja koduteekonna paneb ka automaagiliselt käima. Ma saan aru, kui sa siin õiendaks mingite facebooki chattijate ja tiktokis esinejatega aga kuskil armatuuris jooksev kaardirakendus segab palju vähem su juhtimist, kui uutel autodel krdi kliima seadmine puutetundlikult ekraanilt!
ConnorFlint
15:01 29.03.2021
63amg (registreerimata) - jah õige!
Ehk siis, see oligi mu postituse point. Mingi piirini võib ju sellest waze`st kasu olla, kuid kui seda waze hakkatakse jäägitult kui kaardilugejat usaldama ja samas on legend vale... Tähelepanu on koondunud tulevale löökaugule, mida vbla polegi... No siis ongi häda käes...
See nagu GPS-gagi, kus sõidu ajal aknast välja vaatamata või siis vaadatakse küll, kuid usk on ainult gepsul ja pannakse koos selle usuga matsu.
(Kuidas üks pereisa keeras gepsu juhatamisel tuimalt vastassuunda ning sai kokku raskeveokiga... kogu 4-liikmeline pere laibaks)

Muudetud 29.03.21 15:05

ConnorFlint
15:03 29.03.2021
Deus - miks peab koduteekond automaagiliselt üldse käima minema?
(mitte, et ma seda kuidagi halvustaks, vaid, ehk on mul midagi kasuliku märkamata jäänud...)
Deus
15:08 29.03.2021
Näiteks on keegi Kadaka peal matsu pannud, siis waze saadab sind koheselt ringiga läbi Ehitajate tee Haabersti poole ja seda näed juba enne kui sa parkimiskohast välja tagurdama hakkad. Ilma wazeta istud ilusti Kadakal ummikus ja vannud idikaid, kes matsu panid. Ja kui mats on peale Lakit, siis näed, kuidas kõik spordipoisid suurest vihast üritavad Lakki keerata et sealt Ehitajate teele jõuda ja korraldavad omakorda päris huvitavaid liiklusolukordasid.

Muudetud 29.03.21 15:10

lamemaalane
15:28 29.03.2021
viimane seletus asjalik, aga kuidas panna waze automaatselt käima minema?
Deus
15:51 29.03.2021
Selleks on kaks võimalust, kas NFC tag'd androidi all ja kindlasti on veel mingi moodus, iPhone all saab teha Personal shortcut, et kui ta mu auto sinihambaga ühendub, siis viskab youtube musicust my supermegamix playlisti tööle ja waze kah, mille saad teha nii, et "Scripting ja run app -> waze".

Muudetud 29.03.21 16:05

ddig
16:27 29.03.2021
Ma kah harjumusest panen Waze´i alati tööle kui rooli taha istun. Sageli küll ei pane aadressi sisse, vaid jookseb niisama taustal aga kui aja peale minek, siis eespool kirjeldatud põhjustel ikkagi panen.

Autos Waze´i kasutamisel on ka see pluss, et kuna laadimisjuhe on alati taga, siis pole kunagi kusagil mujal vaja telefoni laadida. Erandiks puhkused vms pikemad nädalavahetused, kus mitu päeva autot ei kasuta.
Kui peaks mulle sobilik juhtmevaba laadimisega aparaat müüki tulema, siis saan juhtmest kah lahti :-)
63amg
19:29 29.03.2021
te olete nagu turistid,kes ei tunne linna ja kardavad ära eksida.milleks on vaja seda jura vahtida koguaeg.kas teil on igapäev on erinev töökoht ja erinev kodu
lamemaalane
19:41 29.03.2021
63amg (registreerimata) - kodukohas ainult ja ainult sinimütside vastu, ei sõida 52km/h linnas, ikke läheb 60 lähedale, seega hea rahakassa
Deus
20:36 29.03.2021
Milline sõna mu lausetest või milline lause sulle, 63amg, arusaamatuks jäi nüüd?
marita57
21:10 29.03.2021
# Autos Waze´i kasutamisel on ka see pluss, et kuna laadimisjuhe on alati taga, siis pole kunagi kusagil mujal vaja telefoni laadida. Erandiks puhkused vms pikemad nädalavahetused, kus mitu päeva autot ei kasuta.
Kui peaks mulle sobilik juhtmevaba laadimisega aparaat müüki tulema, siis saan juhtmest kah lahti :-)

Näiteks hetkel müüdavad Seat Ateca ja Volkswagen Tiguan ei vaja enam juhet. Istud autosse, paneb pildi ette (Waze näiteks) ja Spotify käima. Astud autost välja, jääb vait ja jätkab siis, kui autosse naased.

No ja kui pakutud liiga kallid tundusid, siis Dacia Sandero pakub sama funktsionaalsust :)
Erfs
21:39 29.03.2021
@ddig See on nii USB-C pesaga lahenduse puhul aka kas sul on USB-C pesaga auto? Tavalise micro-USB puhul tarbib telefon Android autot jooksutades sama palju kui laadida jõuab.
ddig
22:29 29.03.2021
Ma kasutan sigaretisüütaja pesas käivaid laadijaid ning need on valitud sellise võimsusega, et pole küll telefon nälga jäänud ei varasemalt microUSBga ega nüüd USB-Cga. Enamus laadijatel on üks pesa 1,0A, mida kasutab pardakaamera, ning teine pesa 2,4..3,0A mida kasutab telefon. Ka waze'i jooksutades laeb max paari tunniga Nokia 6.1 aku täis. Taustal jooksevad ka suhtlus- ja meiliäpid ning sagedased pikad telefonikõned on samuti tavalised (BT peakomplekt on pidevalt kasutuses)..

Kätte on sattunud ka mõned suvalised "tankla letist" pakutavad laadijad ning nendega on küll juhtunud, et ei suuda kaameratki töös hoida.

Integreeritud lahendused mind esialgu ei ohusta, sest hetkel pole turul ühtegi sellist sõidukit, mis vastavat funktsionaalsust eviks ning ühtlasi mind ostma meelitaks.
Kärss
23:50 29.03.2021
See on nüüd täiesti teemaväline offtopik, aga juhtmevaba laadimine pole mingi nõidus, iga telefoni saab "kopikate" eest teha juhtmevabalt laetavaks. Isegi paljud vanad nuputelefonid. Ma olen kah ära hellitatud, telefon lendab hoidikusse midagi ühendamata ja mingit eraldi laadimist toas ei vajagi, sest suuremate akudega tänapäevased nutiplutid peavad juba pikemalt vastu, kui tarvis läheb. Ega seda telefoni ennast peale kaamera, waze kusagil kasutada kah pole, sest taskus ju sellist kahhelkivi igapäevaselt ei vea...

https://www.aliexpress.com/item/4000935717004.html
arvoLM
00:46 30.03.2021
Kärss, minul ei vedanud selliste laadimislapatsitega, kuna 1 pani nädala pärast aku kuumenema, järgmine lõpetas kahe nädalaga lihtsalt lepingu. Selle lapatsi ja kontakti vaheline side lihtsalt õrnavõitu. Ehk kellelgi teisel nii halvasti ei läinud? Ostsin nii odavamaid, kui ka 4euroseid katsetamiseks. Nüüd laen magnetjuhtmega, selline, kus juhtme kontakt tõmbab end telefoni küljes oleva vastuse külge. Laadimine kordades kiirem, kui läbi induktsiooni. Kel huvi sellise juhtme vastu, siis Aliexpressis otsingusse firma "kuulaa". On ka teisi firmasid muidugi.
Deus
08:18 30.03.2021
Pzos on parem toitja ja kestab kauem. Telefoni poolseid juppe võiks mitu tellida korraga ja kui metallitööga tegeled, siis üldse mitte kasutada. Ma olen neid kõiki kasutanud, nii kesta sisse ehitatud induktsiooni, nii ümarat magnetit kui ka data võimelist magnetit. Kõik on head, induktsoon mugavam, siis magnet ja alles siis juhe. Pööraks selle teema waze peale tagasi nüüd.

Tuli meelde see, kärss, et tegelt saad märkida teise suuna ka. Vanasti pidid valima, kummal pool teed jama on aga siis miski versiooniuuendusega kaotati see ära ja ilmus nupuke "other side"
jee.kim
08:47 30.03.2021
ddig
On müügis sellised vidinad: https://www.aliexpress.com/item/32581610768.html

Lae all on voolu küll, ei pea juhtmed üle klaasi või läbi A-pillari vedama

Muudetud 30.03.21 09:25

karvanejakole
15:51 30.03.2021
63amg, ei pea elama erinevas kohas, piisab kui nt läbi Tammsaare ja Järvevana vaja sõita. Kui marsruudil mingi ummik, ajab kohe mingit muud kaudu. Ükskord proovisin ise tark olla, et vana teed kaudu ju kiirem, kuniks jõudsin rivi lõppu, sain aru, miks Waze arusaamatu teekonna pakkus. Lisaks patrullid ja mobiilsed kaamerad. Aga ratsionaalsust napib, on võimeline 1min või 100m lühema teekonna nimel searadu kasutama. Nt Horvaatias kunagi ca 300km teekonna puhul 2min kiirema saabumisaja jaoks pakkus 100km pikema teekonna.
ddig
17:30 30.03.2021
Ma olen kah korra korralikult pange pannud Waze´i mitte usaldamisega. Tulin mõni aasta tagasi talvel Otepäält ning Paidest hakkas mind kangesti Rakvere poole suunama. Ardu ja Kose vahel jõudsin seal kiiruskaameraga kurvi juures seisva rivini, siis oli hilja ümber mõelda.

See 5V toitemoodul on täitsa huvitav asi. Mõni aasta tagasi natuke otsisin sarnast lahendust aga tookord ei leidnud.
Macbook999999
11:16 19.05.2021
On kellegil probleeme, et waze hakkab sõidu suunda näitama tagurpidi, justkui sõidaksin tagasi, ladin maha ja laadisin uuesti, sama jama, või on see waze uus taktika et peaksin registreerima, siiani olen lihtsalt kadutanud ilma sisse logimata.
P9xxx
13:38 19.05.2021
Vaata ega seadistustes pole pandud "lukusta kaardikuva põhjasuunaliseks"
MF
14:52 19.05.2021
Programmina õudne kräpp see waze, algselt juutide jälgimisvara, kole, nagu mingi pokemonide koloonia. Kui raatsid natuke maksta siis täna ilmselt parim navi tarkvara on Sygic, online: ummikud ,teederemont, kogukonna politseiteated,pea iga kuu kaardiuuendused. kasutatav ka offline. Väga hea !!!
MF
14:54 19.05.2021
Ahjaa........ ja veel android auto tugi !!!
tiit_
20:30 19.05.2021
Google Maps on tasuta.
Deus
13:41 20.05.2021
Google maps võtab Waze käest osa andmeid, Google nimelt ostis waze ära. Sygicut kasutasin vanasti, kui veel andmeside ei olnud hoogu saanud, enne seda kasutasin iGo'd. Sycic on tõesti väga head tööd teinud, nüüdseks olen nende ettevõtet toetanud nii iOS kui Android alt, ostsin mõlemile platvormile litsentsid.

Muudetud 20.05.21 13:41

tiit_
13:53 20.05.2021
Läheb teemast välja aga eks moderaator pärast kustutab. Kas see soodushind ja tavahind on päris või on tegu meie ehituspoodide sarnase "allahindlusega"? https://eshop.sygic.com/en/ Eluaegne 15 euri korra maksta ei tundu ülemõistus ekallis.
meie kolmjalgu
14:29 20.05.2021
kuvab ainult waze, seega kui pole paadunud korraarmastaja siis on kokkuhoid nähtav
Deus
15:44 20.05.2021
Kui ma ostma läheks, siis ohverdaks selle paar euri veel ja võtaks ikka 20 eest täispaketi ja see on soodukas jah, kogu aeg seda sama hinna eest osta ei saa.
Macbook999999
12:08 21.05.2021
Peaks seda põhjasuuna seadet uurima, kuigi olen juba waze maha lasknud, unustasin ka mainida et kiirus paneb pange, mõnikord kiirus 160 siis sekund hiljem 40km/h ja nii ta hüppab.
Wazest
14:55 21.05.2021
Siiamaani Waze väga hästi töötanud mööda Eestit ringi sõites. Eks see oleneb ka telefonist ning kui hea GPS ühendus parasjagu on.
Deus
15:22 21.05.2021
See oleneb jah telefonist juba ja ka telefoni asukohast autos. Mul ei ole ta ühegi telefoniga töötand normaalselt kui telefon on all armatuuris, kus tavaautodel käigukang pesitseb.
Natukene teooriat seletada, siis kunagi ammu ammu sattusin õlleklaasi taha ühe tegelasega, kes on nö GPS'i esiisa ehk siis oli töögrupis, kes selle jama välja mõtles ja jäi meelde põhitõed, et positsiooni jaoks merel on sul vaja kolme sateliiti, sest seal pole kõrgus tähtis, kõik on nullpuktis merepinnal. Positsiooni ja kõrguse jaoks aga on vaja juba 4 sateliiti. Nende kõikide arvude järgi saab juba kiiruse ka paika aga on vaja viiendat kontrollimiseks. Kiirus omakorda aga mõõdetakse kahte moodi ja siis segatakse need kokku miskis filtris, mille nime ei mäleta. Üks meetod on doppleri efekt ja teine on GPS kellade aja erinevus ja seal siis võetakse omakorda miski keskmine ja saabubki su ekraanile kiirus. Seda kiirust hüpitabki suurel määral see, et sul kaob ära side viienda ja tõenäoliselt ka neljanda sateliidiga korraks. Mõni füüsik siin kindlasti suudaks seda asja paremini ja täpsemalt seletada aga kui täitsa madalal tasemel rääkida, siis see asi umbes nii toimib. Taevas peaks olema 24 sateliiti selleks + 8 tagavara ja täistiiru ümbes maakera teeb üks sateliit ca 12 tunniga.

Muudetud 21.05.21 15:23

Wazest
15:38 21.05.2021
Kui Android telefon siis üks hea "äpp" on "GPSTest". Näeb ära mitu ja millised sateliidid parasjagu telefonile nähtavad on.
marita57
18:11 21.05.2021
# See oleneb jah telefonist juba ja ka telefoni asukohast autos. Mul ei ole ta ühegi telefoniga töötand normaalselt kui telefon on all armatuuris, kus tavaautodel käigukang pesitseb.

See on tegelikult väga individuaalne. Ma sõidan reeglina tavaautoga ning telefon leiab endale koha kas käigukangi taga topsihoidjas või selle ees sahtlis - igatahes käigukangi pesale väga lähedal. Kui telefon ja auto on juhtmega ühendatud, siis ei mäleta küll ühtegi jama Waze kasutamisel viimastel aastatel - töötab nagu kulda.

Uuel Dacial jah, vahel kippus signaal ekraanil (auto muidugi, mitte telefoni) ära kaduma, aga siin pole ilmselt süüdi Waze ega satelliit, vaid see, et auto ja telefon suhtlesid omavahel sinihamba vahendusel ning vahepeal läks andmeside maht odavbrändi esindaja jaoks ilmselt liiga suureks. Volkari kontserni toodanguga sellist jama pole juhtunud.
63amg
18:11 21.05.2021
kui telefonis gps jamab pideval,siis võibolla probleemiks autoklaasid,mis sisaldavad metalle ja segavad gps-i vastuvõttu
tiit_
23:17 21.05.2021
Küllap on lihtsalt telefon tuksis. Võiks proovida telefoni tehaseseadete taastamist.
Deus
17:06 22.05.2021
Nu mu vaatlustulemused ei ole ainult ühe telefoni opsüsteemi ja ainult ühe telefoni tootja pealt vaid neid tootjaid, mudeleid ja androide on alates 2.1'st läbi käinud käest ja iOS'e alates 12'st. Isegi autod on erinevad olnud aga noh, loo moraal oli pigem see, et mida klaasile lähemal, seda parem GPS signaal. Ma järgmine kord üritan mitte pikka romaani kokku kirjutada ja ütlengi aind pointi.
marita57
10:38 23.05.2021
# Ma järgmine kord üritan mitte pikka romaani kokku kirjutada ja ütlengi aind pointi.

Ei, ei ja veelkord ei!!!
See romaan oli väga hea! Sellised postitused on väga väärtuslikud, kuna aitavad natukenegi lisada harivat sisu auto24 foorumisse. Muidu kaldub see üha enam ainult kõvatamiseks, kui tegija keegi on või enamgi veel, nõukogude ajal oli. Maailm sellest paremaks ei muutu - kõvataja ehk saab korraks rahulduse, aga sedagi korraks.

Seega Deus, palun nii hoida!

GPS kohta võin kommenteerida enda kogemustest veel üksnes seda, et telefoni paiknemine klaasile lähedal oli väga oluline, siis, kui A-GPS polnud veel toetatud. Tänapäeval ei kujuta keegi ilma selleta telefoni enam ette ning seetõttu on ka satelliitide leidmine muutunud oluliselt lihtsamaks ja kindlamaks.

Jah, vaieldamatult mida klaasile lähemal, seda parem GPS signaal. Deus, olen täiesti nõus! Tahtsin lihtsalt öelda, et aastal 2021 see ei oma igapäevakasutuses enam tähtsust. Signaal on täiesti piisav ka käigukangi kõrvale asetatud telefoni puhul ning Waze kasutamisel see mitte mingisugust mõju ei avalda.

Muudetud 23.05.21 10:40

wazik
16:16 23.05.2021
Mul on tihtilugu kadunud Waze signaal Tartu Eedeni korrusparklas. Ja hiljem välja sõites väga kaua taastunud, vahel isegi mitte koduni jõudes.
Macbook999999
23:50 23.05.2021
Mul on olnud see kiiruse jama ka eelmise telefoniga, nüüd on SE 2nd generation, enne seda 1st gen, mingi hetk lihtsalt asi toimis, samas olen hoidnud telefoni koguaeg käigukangi lähedal, seetõttu kahtlen selles et ühendust ei saa, samas see ei seleta ikkagi miks hakkab näitama tagurpidist suunda
Kärss
07:27 24.05.2021
Waze puhul üllatavad ka mõned süstemaatilised anomaaliad. Mul olnud ikka mitukümmend korda elus nii, kus Piibe maantee puhul näitab, nagu sõidaksin teest paarisaja meetri kaugusel metsas ja seda olenemata seadmest (TomTom navi, telefon vm). Sama lugu ka Soomes Heinola lähedal sõjaväelennuvälja läheduses. Alles möödunud nädalal sõitsin Kohilast Sakuni nii, et GPS näitas kogu tee ühtlaselt kiirust ca 2x väiksemana tegelikust ja vahet polnud, kuhu seadme paigutasin. Tõstsin mitmeks minutiks selle isegi katuseluugi kaudu välja, tegin restardi jms kuni loobusin. Ja äkitselt kõik oli jälle nii nagu peab. Pigem usuks, et sellised anomaaliad on lisatud sinna turvalisuskaalutlustel, et keegi neid süsteeme liiga täpselt kurjasti ära ei saaks kasutada, kuna tavakasutaja jaoks ei sõltu neist anomaaliatest tegelikult mitte midagi.
maaks
10:28 24.05.2021
IRW@Kärss :-) Sul ikka juhtub :-)
GPS EI SAA kestvalt kiirust näidata 2x väiksemana tegelikust. GPS ei mõõda kiirust vaid määrab asukohta. Kiirus = asukoha muutumise kiirus.
Selleks et tekiks kiiruse viga 2x ei piisa, et asukoha määramise viga oleks suur - see viga peaks iga edasi liigutud üksusega kasvama 1/2 liigutud üksuse võrra ...
Ainus seletus oleks covidvaktsiin ja/või 5g :-)
MF
12:12 24.05.2021
Gps signaali näit on vale kahel põhjusel: kehv sat levi(ilmastik, asukoht), telefon on vana juust mis ei suuda olemasolevat reaalaja infot kalkuleerida( tihtipeale võib ka võimekas telefon olla üle koormatud kõikvõimaliku aktiivse äpisaastaga)
Vale positsioon kaardil aga kaardi kordinaadi viga,...kõigil on kusagil mingi viga, iseasi kas seda leiad ja märkad.
Kärss
15:31 24.05.2021
Oeh, ma ei kirjutanud, et näitas TÄPSELT 2x väiksemat kiirust, vaid ca 2x vähem. Ei pidanud relevantseks seletada pikalt, et püsikas 94 peal sõites kõikus GPS näit enamuse ajast 40-50 vahemikus, vahepeal 30, vahepeal 70, siis jälle 40 jne. Niisamuti ka sellel teel olevate 50 ja 70 alades. Selle kõige point oli hoopis vahemaa, et nii pika maa jooksul, kus seadme (restart) probleemid ja salongis telefoni asukohast sõltuv kehv signaal olid välistatud. Kas siis tõesti polnud piisavalt satelliite pea kohal või oligi sisseprogrammeeritud anomaalia.
Deus
16:11 24.05.2021
Ma ju enne seletasin, kuidas viga tekib... 0 - 100 eksimus on jumala normaalne, kui vajalik sateliit pildilt kaob või GPS kellaaja jõudmine telefoni väga kaua viibib. Ma olen neid anomaailaid täheldanud teatud päevadel kella 3 ja 5 vahel aga see oli aastaid tagasi juba. Üks asi, miks need anomaaliad ära kaduma hakkasid oli see, et sateliite positsioneeriti natukene ringi uusi trajektoore sõitma ja teine oli see, et 2018 aasta läkitati uued generatsioonid taevasse. Üldiselt peaks olema iga regioon nüüd kaetud olema vähemalt kuue nähtava sateliidiga iga hetk, minimaalselt neljaga.

Ma ei tea, kuidas uute gen iPhonedega samal ajal oli aga 1st gen SE'ga tekkis mul endalgi muresid, kuid seal oli süüdi rohkem Waze arendusmeeskond, kui miski muu.
alphabet google
10:55 28.06.2023
Tundub, et Waze viimased päevad on lähedal.

Google koondab töötajaid enda kaardirakendusest Waze.
Alphabeti omanduses olev Google teatas, et kavatseb vähendada töökohti enda kaardirakendusäpis Waze, kuna rakenduse kaardisüsteem ühendatakse Google Adsi tehnoloogiaga. Koondamiste arvu kohta täpsemat infot ei ole teada.

„Selleks, et luua parem ja sujuvam pikaajaline kogemus, oleme alustanud Waze'i olemasoleva reklaamsüsteemi üleviimist Google Ads tehnoloogiale.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120209230/google-koondab-t
ootajaid-enda-kaardirakendusest-waze
Njah b
14:15 28.06.2023
Tavaline restruktueerimine kus kaks osakonda liidetakse. Waze äpp jääb tõenäoliselt alles, aga köögipool (taga taustal) jookesb siis google maps + google reklaamid
Deus
14:41 28.06.2023
Jajah... meenutagem, mis Skypega juhtus samasugusel liitumisel ja Githubiga ja <sisesta nimekiri siia>.
Kõik on prsse keeratud.
Marko
00:01 29.06.2023
Waze äpp jääb tõenäoliselt alles, aga köögipool (taga taustal) jookesb siis google maps

Nonii, taksod ja toidukullerid hakkavad siis jälle naaberküla tupikusse sõitma mul. Praegu on enamvähem rahu olnud selle teemaga, aga oskajatel on ka Waze ekraanil...
lumehelbeke liuglemas
00:19 29.06.2023
kahjuks gmapsi ja waze põhjad erinevad, võid ise veenduda vaadates aadressi kuusisoo tee 20 üks tunneb aadressi juba kevadest, teine ei tea tuhkagi ja ühel uus tee peal teine veel aastas 2020
Njah b
00:32 29.06.2023
Võibolla ainult reklaami pool muutub (ja koondatakse waze reklaami töötajad kuid mitte kõik töötajad). Samas kui kulude kokkuhoid, siis tulevikus ei välista ka teiste osakondade kokku liitmist (mitte ainult reklaamiosakond). Aga muidu kes tahab päriselt eestis täpselt navigeerida, siis otsige alustuseks aadress äpis nimega Eesti Teed (Regio) ja kui maja leitud, saab panna navigeeri Waze-ga näiteks. Leiab “kapa kohilas” metsade sees kõik talud üles kui tarvis ka väljaspool tallinnat aadresse otsida.
Marko
00:36 29.06.2023
Mul siin sõidavad uude verivärskesse naaberkülasse lihtsalt gmapi kollast triipu jõllitades. GPS järgi on neil tegelt õigus, ma olen tupiku lõpule tiba lähemal kui pärisadre väravale, aga Waze saab ju hakkama. Tundub et mitte kaua enam, nuuks.
marita57
17:19 30.06.2023
No ootame edasised arengud ära, aga murelikuks teevad need igal juhul.
oroskoop
19:41 18.08.2024
Tere,wazerid. Selline probleem,et waze helid,hoiatused,märguanded ei toimi.Olen proovinud hulga erinevaid seadeid,kaasaarvatud waze kustutamist ja uuesti laadimist.Kus võiks viga peituda?!
Deus
19:50 18.08.2024
alustaks sellest, et mis telefoniga tegu? Android või iOS?
wazzer
16:20 03.11.2024
"Waze’is saab varsti liiklusõnnetustest ja takistustest häälega teatada.

Waze testib uuendust, millega saab liiklusõnnetustest ja takistustest ekraanil nuppude vajutamise asemel häälega teatada.

Selle uuendusega saab lihtsalt „report“ nupule vajutada ning öelda, mida näha on, näiteks „tundub, et ees on ummik“.
Waze avab sel nädalal beetaversiooni testijatele Androil ja iOSil. Praegu on see saadaval vaid inglise keeles, kuid Waze plaanib seda järgmistel kuudel laiendada enamatele kasutajatele ja keeltesse. Eesti keele lisamine on küll ilmselt kauge tulevik."
https://forte.delfi.ee/artikkel/120333755/waze-is-saab-varst
i-liiklusonnetustest-ja-takistustest-haalega-teatada
lennujuht
10:30 18.12.2024
.
¤¤¤Selline probleem,et waze helid,hoiatused,märguanded ei toimi.Olen proovinud hulga erinevaid........¤¤¤

Mul sama mure ja sama kysimus

Paar kuud tagasi hakkas hääletugevus hirmsaste kõikuma - kord karjus, siis sosistas. Nüüd an Waze seadetest hääl põhja keeratud ja ei räägi miskit ...

Android, Samsung Galaxy A54

Googel pole nagu ammu Wazele updatet kah pakkunud, kyll kõikidele muudele rakendustele. Ka olen vastu võtnud kõik systeemivärskendused.

???
Deus
10:50 18.12.2024
Kindel, et te kogemata lihtsalt selle vaigistusnupu peale pole läinud telefoni hoidikusse visates? Kasutan igapäevaselt ja ainukene kord, kui häält ei olnud, oli miski hääleuuenduse tõmbamise vahepeal. Ülejäänud korrad kisab kogu aeg ja sama valjususega. Kahjuks kasutan ProMax'i.
suur terts
11:55 18.12.2024
Varemgi juhtunud, et telo ja rakendus satuvad konflikti. Kui ka telefoni tarkvara on uuendatud ja ikka ei toimi, siis kustuta rakendus ära ja installi uuesti.
Njah b
23:36 19.08.2025
Miks waze on eestis erinev kui näiteks lätis? Käisin lätis autoreisil, märkasin, et Waze kuvab kaardil tulevaseid 50 märke. Väga ideaalne. Ehk juba kaugelt saad aru, kust hakkab 50 pihta. Kodumaale tagasi tulles, sõitsin üle piiri (waze oli käima pandud lätis), ja see sama kuvamine jätkus ka eestis. Mõtlesin et päris hea, ju siis tarkvara uuendus toimunud (sest varem polnud eestis nii näidanud). Kui aga eestisse kohale jõudsin sihtkohta, ja waze kinni panin, see lõopes. Olles eestis ja avades waze eestis, enam neid ei näita. Miks siin maha “krutitud” need? Ja kuidad neid peale tagasi saab
Njah b
09:46 20.08.2025
Eelmises oma postituses mõtlen sellist (pilt interrnetist)
Deus
09:48 20.08.2025
Sest Waze kogukond Eestis on samasugune tropikari nagu wikimedia MTÜ Eestis.
Küll mingi aeg ilmuma hakkavad.
Kärss
19:40 12.02.2026
Kui mõne nädala eest üritasin maanteel ohutus kohas põõsas föönitavat patrulli Waze kaardile märkida, siis see ei õnnestunud. Üleeile linna sattudes leidsin end ootamatult (taaskord täiesti ohutus kohas, kus pole jalakäijaid ega kõnniteidki) suurema haarangu keskelt ja imestasin, et sedagi polnud Waze kaardil. Tahtsin siis ise kaardile märkida ja loomulikult see ei õnnestunud, nagu ei õnnestunud ka teistel. Kaardil näeb aga sageli patrullihoiatusi ja mobiilse kiiruskaamera hoiatusi kohtades, kus neid polegi. Kas need kõik on juhused või ongi midagi muutunud?
Deus
19:45 12.02.2026
Juhused, lase cache tühjaks vms. Mul on ilusti töötand nii märkimine kui tõenäoliselt nägin seda sama haarangult kaardilt kui ringi sõitsin.
to kärss
08:02 13.02.2026
Suht sarnane asi juhtunud. Sõitsin patrulli sisse Tallinnas, õnneks piiri peal kiirusega. Ühtegi sinist märget ei olnud ja ise lisades ka seda ei tekkinud. Hiljem peatudes ja antud kohta vaadates, aga oli sinna kõvasti patrulli olemasolu märgitud. Teinekord ongi nii olnud, et aadressi sisse pannes on üld marsruudil näidanud, et teatud kohal on politsei, hiljem aga Wazega sinna kohta jõudes jälle ei näita midagi.