2.5 tdi c3 sigar otsepritsediisliga peaks olema mehaaniline pump aga elektroonilise juhtimisega või miskit sellist. Sama mootor pandi c4 sigarile.
See oli üldse üks esimesi otsepritsediisleid sõiduautodel, esimene vag grupis igal juhul.fiat croma oli vist 1986 esimene, aga kas tal oli elektrooniline pumba juhtimine?
Vahet ei ole, su tolleaegne jutt mind autovaliku koha pealt mõjutas niipalju, et ostsingi omale diisel sigari, unicorni autode maailmas.
Veelkord, ma ei süüdista kedagi. Lihtsalt lõbus seik, kuna mulle heidetakse ette, et mul pole autoriteete. Kärss oli siis ja mõne koha pealt on ka nüüd autoriteet, aga mõne koha pealt lähme täitsa risti vastupidi, näiteks vaktsineerimiste koha pealt ja eriti selles, kas valitsus peaks sunniviisiliselt kõigile paugu ära panema. Mina olen sellele kategooriliselt vastu.Muud pole siin midagi.
Siberia, samamoodi võime kohandada mõõdulinti sedaviisi, et päid kokku pannes mõõdamegi ühe inimese pikkuseks teiste suhtes 15 cm.
Aga see on ju paljas matemaatiline mäng numbritega. Reaalses elus, kui panna see tüüp kääbuse ja 2.10 korvpalluri vahele, siis näeme, et teps mitte ei ole pikkuste vahe mõlemaga konstant 15 cm.
Sundvaksimine jälle laual, oeh. See on ju labane vale, mida kogu aeg korratakse ja seepärast tundubki tõena, eriti just lihtsama peaehitusega inimestele.
Sundvaksimine oli laual ja Ukraina sõda pani sellele punkti. Nii oli. Ärme hakka ajalugu muutma.
Ja oma sisemise tunnetuse pealt võin öelda, et Deus kirjutab sundvaksimisele kahe käega alla. Ta vist ise tunnistas ka seda.Ja vot see on koht, kus ma ei saa kuidagi Deusi ja tema mõttekaaslastega nõustuda. Kõik muu on köki möki ja võiksime sõbralikult vaielda, aga selles küsimuses mitte.
Ps, mingi perearstide vms koja juht, kes pooldas sundvaksimist, viskas hiljuti turbovähi tõttu lusika. Võibolla kokkusattumus, võibolla mitte. Mõtteainet igal juhul on.
#2.5 tdi c3 sigar otsepritsediisliga peaks olema/.../Sama mootor pandi c4 sigarile.#
Tegelikult erineva võimsusega ja erinevate mootorikoodidega... tollal pidin otsima selle info välja raamatukogudest, aga milleks jälle neid detaile on vaja... :)
#näiteks vaktsineerimiste koha pealt ja eriti selles, kas valitsus peaks sunniviisiliselt kõigile paugu ära panema.#
Nüüd sain siis teada, et ma toetasin sunniviisilist kõigi vaktsineerimist. Tasub ikka foorumeid lugeda, muidu poleks selle pealegi tulnud:)
Kässar, mõõdulinti ei ole vaja kohaldada. Pead võtma eelduseks et kõik inimesed on ühepikkused (valguse kiirus vaakumis) ja mõõdulindi pikkus varieerub vastavat sellele. Minumeelest mitte midagi üle mõistuse käivat. Ma märkisin juba varem et seda kasutataks gravitatsiooni, ruumi kõverdumise jm selliste asjade seletamisel.
Sa vaatad asja praegult nagu lamemaalane: niikaugele kui silmaga näed on maa lapik. Aga kui suurendad perspektiivi siis maakera läheb ümmarguseks, ruum kõverdub. aeg jääb lõpuks seisma ja hakkavad muud uskumatud asjad juhtuma. Ainult valgus kiirus jääb samaks . Või mis siin keerulist on?
Selle teise teema või kohustusliku vaktsiiniga.... kas see oli Eesti ja mingite totalitaarriikide eripära? Elasin kampaania Soomes üle ja mingist kohustuslikust vaktsiinist pole kuulnudki.
Soome puhul oli süsteem ammu välja töötatud. Vaktsiin võib tervist kahjustada ja sellisel juhul maksab riik kompensatsiooni. Mu mäletamist mööda töötati see välja seoses kunagise seagripi kampaaniaga mille vaktsiin tekitas vahel narkolepsia. Soome maksab senimaani mõnele vaktsineeritule kahjutasu. Teisalt see ei ärgita mingist sundvaktsineerimisest rääkima sest kui projekt tuksi läheb nagu seagripiga juhtus tuleb riigilaenu võtta.
Kas mitte Eestis ei olnud niimoodi et niiöelda "mõjuisikud" kinnitasid oma siseveendumusele tuginedes et kõik on ohutu? Ei-ei, see ei lähe mitte. Hinnakiri lauale, raha noteri deposiiti ja siis saab vaktsineerimisest rääkida.
Tegelikult polnud midagi sunniviisilist. Teatud kohtadesse ei lastud ligi lihtsalt, sul oli valik, las vaktsiin või mitte sinna minna. VALIK! Sundvaktsineerimine on pätakatele suht koht. Pildid üleval, miks.
Teatud kohad olid vist söögimajad? Võib-olla veel midagi. Pluss mingid ametid kust vallandati.
Selline vastuseis vaktsineerimisele ei johtu mitte vaktsiinide olemusest vaid ülimalt käpardlikust juhtimisest. Soomega võrdluses (lisaks sellele et võimalikel vaktsiinikahjudel oli kohe hinnasilt juures) kasvõi need restoranid. Ma, ilma vaktsineerimata, käisin korduvalt restoranis. Organiseeritud oli see niimoodi et mingil põrandapinnal võis olla teatud hulk inimesi. Selle tagamiseks broneeriti laud kellajast kellaajani. Vist 1,5 tunniks. Kui kell kukkus visati välja sest uued söödikud tulid peale. Vaktsineeritud või mitte , seda ei küsinud keegi.
Eestipärane inimeste kastideks jagamine oli nagunii surnult sündinud üritus ja tekitas ainult rahulolematust. Nagu varemgi märgitud - alates 2008 aastat on enamus valitsuskoosseise riiki Venemaa suunas nihutanud. Võib-olla rahapesuga seoses kus munad kruustangide vahele jäid või mida iganes.
Ma jälle ei oska suurt vaielda sest Kässar on oma rahulolematuse vist Eesti pinnalt võtnud? Need reeglid olid mulle ka arusaamatud ja ei süüvinud eriti.
Küll aga suures plaanis: kohtus ei kaevata edasi enamasti mitte karistuse suuruse pärast vaid menetlusega ei olda rahul. Ehk menetlus on väga oluline. Mõrvar on surmanuhtlusega igati rahul kui teda süüdi mõistmisel õigesti koheldi.
Nende vaktsiinidega seoses ma ei näe tegutsemas professionaale. On mingid otsustajate ringi pääsenud aktivistid, külvivolinikud ja jaoskonnavelskrid kes enda ebakindlust peidavad ukaaside taha. Sellele peabki vastupanuliikumine tekkima. Loodusseadused on sellised.
Nüüd oleks hea analüüsida ja mõtestada nende riikide kogemusi, kus nõela otsa ei aetud, võrrelda ennast nendega, aga keda huvitab. Tüüpiline käitumine ongi selline, et ajalugu on lollidele, kui jälle midagi juhtub, siis otsustame uuesti või jääme otsustamisega natukene hiljaks või otsustame valesti. Ajalugu on näidanud, et otsustajad ei ole teravad pliiatsid, aga neil on üks adi, mida teistel ei ole.
Muideks, nüüd on plaan paljudel teedel kehtestada 80. Ikka selleks, et vähem avariisid juhtuks.
Le Vallikivi "turbovähk" pärines COVIDieelsest ajast. Niipalju siis sellest "põrutavast faktist". Viimase otsa ägenemine oli muidugi kurb ja me ei saa kunagi teada, milline oli selles vaktsineerimise osa, milline läbipõetud COVID-iI ja milline näiteks pidevalt kaasaskantud mobiiltelefoni kiirgusel. Või mõnel "õitsva nõukogude korra viljastavates tingimustes usaldusväärsetest allikatest" hangitud ersatsaine järelm...
Mulle väga meeldis ühe Soome perearsti mühatus:" Kõik lapsi pole vaja vaktsineerida, Ainult neid, keda on plaanis üles kasvatada...".
Kui jääda "viimaseid üheksaid" kindlustama, siis lõpeb inimkond enne otsa mõne järjekordse tingimuste muutuse pärast. Kuskiltmaalt tuleb tõmmata joon ja aprillis 2020 ei olnud üldse kindel, et COVID-19 on valdavale osale eestlastest vaid kerge köha. Tagantjärele on kõik targad...
Sellega olen väga nõus, et meid valitsema turninud sattusid paanikasse ja tehti jaburaid otsuseid. Aga suures plaanis oli neil õigus: ülimalt nakkav ja paljudele surmavalt kulgev haigus ON oht ja seda tuleb kasutadaolevate vahenditega tõrjuda.
2015 ekraanidele paisatud "Kingsmani" film oli üles ehitatud just oma peaga mõtlevate ülidiili otsijate päästmisele. Kusjuures ringi vaadates toimiks esitatud metoodika väga tõhusalt ilmselt ka praegu.... Tasuta netist oleks vist vähe, Netflixi eluaegne juurdepääs peaks pakkumises lisaks olema.
Hea fdghg, palun anna viide Sinu jaoks usaldusväärsest allikast loetuelule "riikidest, kus nõela otsa ei aetud". Leian vaid selliseid, kus domineerivad meie ühiskonnakorraldusega väga halvasti võrreldavad riigid...
Deusile vaidlen vastu: propaganda esmane eesmärk on ikkagi panna inimesed tegema/uskuma midagi soovitut. Kui see ebaõnnestub, tuleb mängu kirjeldatud ebamäärasuse loomine kui varuvariant. Ebamäärasuse korral on oht, et inimesed hakkavad siiski käituma ratsionaalselt ja see võib viia propaganada tegijatele soovimatute arenguteni...
V6sa: paljudele surmavalt kulgev haigus
Eelnevalt tuleks siiski selgeks teha kui palju on palju ja võib ka võrrelda teiste haigustega, st kui "palju" need tapavad. Aga dramaatilisuse lisamiseks on "paljudele surmavalt kulgev" väga hea lause. Ja nagu näha, on siinkirjutajad läbipõdenud kõik elus.
Siberia, su seletus sellest, kuidas kõik inimesed on ühepikkused, mõõdulint kohandub jne, ma ei saa sellest aru.
Ja siin teemas arvutasin AI abil välja relativistlikud efektid, mis oleksid, kui kahe laeva suhteline kiirus oleks 5m/s. Need efektid oleks ülimalt väikesed. 1,5 miljonit km pikk laev tõmbaks kokku 210 mikromeetrit. Aja dilatsioon oli ka niivõrd pisike, et selle ajaerinevuse jooksul jõuaks valgus läbida ainult 210 mikromeetrit.
Reaalne katse aga valgusallikaga näitab, et kui stardijoonele panna taguotsapidi 2 sellist 1,5 miljoni km pikkust laeva ning nende vahele valgusallikas ja lihtsustuse mõttes jätame ühe laeva stardijoone ja valgusallika suhtes seisma ning teisele anname kiiruse 5 m/s, siis valgus jõuab nö seisva laeva ninasse 5 sekundiga. Selle laeva suhtes saame kiiruseks 1, 5 milj km/5s=300000km/s.
Teine laev on aga edasi nihkunud esimesest laevast 5m/sx5s=25m. Vaielge vastu kui tahate, et ei ole. Talupoja loogika ütleb, et on.
Mida see aga tähendab, on see, et teise laeva taustsüsteemis on valgus liikunud laeva ( footon ja laeva taguots alustasid liikumist samalt stardijoonelt) suhtes vähem kui 1,5 milj km, sest footon ei ole 5 sekundi pärast jõudnud laeva ninasse. Sinna on puudu veel 25m. Seega suhteline kiirus laeva suhtes on v=(1.5 milj km-25m)/5s = 299999midagi.
Me näeme, et valguse kiirus ei ole konstantne erinevates taustsüsteemides. Ja nagu ma tõin välja , siis Einsteini ulmevalemid ka ei päästa, sest relativistlikud efektid on üliväikesed. 210 mikromeetrit tõmbus laev kokku relativistliku efekti tõttu. Meil on aga laeva nina 25m kaugemale jõudnud.
Ja kas mitte ei ole nii, et väikeste kiiruste puhul ju pidavat kehtima klassikaline füüsika. Seda ju relativistid korrutavad nagu mantrat. 5m/s suhteline kiiruse erinevus peaks ju olema piisavalt väike kiirus , mh ah?
Ja kui on nii, siis laevade kellad tiksuvad praktiliselt samas rütmis. Joonlauad on ka praktiliselt samas mõõdus(nagu arvutus näitas, siis 1,5milj km pikkune joonlaud on ainult 210 mikromeetrit lühem 5m/s liikuvas laevas).
Kui kõik see on nii ja klassikaline füüsika suure täpsusega kehtib, siis valguse kiirus ei ole ju konstant igas taustsüsteemis, nagu lihtne katse näitab.Relatiivsusteooria põhipostulaat valguse kiiruse konstantsusest kõikides taustsüsteemidest läheb mulinal torudest alla.Nii lihtne see ongi, põhikoolifüüsikast piisab, et relatiivsusteooria allavett lasta.
Muud pole siin midagi.
võ6a, aprillis 2020 polnud minumeelest üldse vaktsiinigi. Kui see ükskord tuli oli hulk riskigruppe ja näiteks mulle ei jätkunud. Siis kui juba kõigile jätkus olid turul ka antikehade testid ja ainult kellegi äriplaani toetamiseks pole vaja arsti juurde kiirustada.
Ajaloos tagasi minnes - algne ehk kõige karmim tüvi mõllas suletud ruumis sellel jaapani pensionäride kruiisilaeval. Üldiselt tervetest ja tugevatest ehk meeskonnast ei surnud keegi ära. Vanuritest mõned surid kuid mitte nii katastroofiliselt kui ajakirjandus pärast väitis. Veel hiljem tekitati teooria et jaapanlastel on eriline geneetika millele viirus ei mõju. Ja sealt edasi- iga mutatsiooniga muutus víirus nõrgemaks kuid paremini nakkavamaks. Jällegi aabitsatõde sest viiruse eesmärk pole kunagi peremeesorganismi ära tappa.
Lähiriikidest mida võrdluseks võtta sobiks Valgevene. Batka vana kolhoosnikuna ütles kohe et see on massihüsteeria. Kolhoosnikuna sellepärast et koroonaviirus on lehmasid kogu aeg kimbutanud ja lüpsjaid samuti kõhima pannud. Nakanud on siiski loomalt inimesele ja mitte sealt edasi inimeselt inimesele. (Nõukaaegsete veterinaaria käsiraamatute lugemine tuleb abiks)
Valgevenes ei rapsitud suurt midagi ja Minski lennujaam oli toona ka Eesti jaoks aken tervesse maailma. Aasia lennud saabusid ja läksid sealt plaanipäraselt. Putinil võttis teema siiski põlve värisema. Kuniks ta 2022 a veebruaris pandeemiale lõpu tegi mille eest oleks mumeelest võinud vabalt Nobeli meditsiinipreemia saada.
Rootsi oma karjaimmuunusesega oli ka natuke teistlaadne. Seal muidugi tuleb arvestada et statistika polnud usaldusväärne. Mingi taat jäi punase tulega auto ette, viid haiglasse ja standardprotseduurina kontrolliti koroonaviirust. Kui leiti ja ta oma vigastuste tõttu hinge heitis läks kirja koroonasurmana. Sama Eestis kus seda statistikat tuleb koefitsendiga arvutada.
Kässar, talupoja loogika kehtibki näiteks põllu kündmisel. Sa vaatad et põld algab näe siit ja läheb sirgelt sinna metsani. Pind on tasane ja maa on lapik. Lendur kes näeb mitte selle 1 km vaid 1000 km kaugusele väidab et ei ole lapik. Einstein kes arvestas oma valemites terve universiumi suurusega väitis et mitte ainult maapind pole kõver vaid terve aegruum on kõver.
Talupojaloogikaga ei saagi seda ette näha sest talupoeg näeb liiga väikset pinda. See ongi nende kahtluste juurpõhjus.
Ei arvestanud ta midagi. Loe tema teooria läbi ja näed, et lihtne talupojafüüsika on seal aluseks. Mida ta teeb, on aga see, et manipuleerib matemaatikaga, asendades koordinaadi x=x hoopis x=ct-ga, ja sedaviisi libistab ta selle asenduse galilei teisendustesse.
Galilei teisendus on x'=x-vt.
Eistein libistab x asemele ct.
Ct on on tegelikkuses aeg, mis kulub valgusel jõudmiseks koordinaatide alguspunktist punkti X. Näiteks kui meil x teljel koordinaat 100 km. Nüüd t on imepisike aeg, mis valgusel kuluks selle 100 km läbimiseks.
Sellel ajal aga pole mingit ühist kellaga, mida me kasutame aja mõõtmiseks näiteks punktis X. See kell tiksub 1,2,3,4 sek, tund jne.
Asendades aga üldvalemis x-i asemele ct, siis saab galilei avaldisest edasi teisendada oma ulmevalemeid.
Matemaagika, muud midagi. Ruumikõverused jms boolschitt on sinna pärast juurde luuletajad, et selgitada Alice imedemaad.
No täpsem kell tuleb sul siis võtta kui praegune ainult sekundi täpsusega näitab :) Lisaks on need mõõtkavad mis sa kasutad - 1,5 miljoni km pikkune kosmoselaev jms, universiumi mõõtkavas ikka imepisikesed. Isegi Päike mis on kohe siinsamas kõrval asub 150 miljoni km kaugusel.
Lisaks veel, mida ma ka enne mainisin: Einsteini valemid on juba ca 100 aastat vanad ja teadus areneb edasi. See ei muuda neid valeks. Saoamoodi nagu pole veel vanemad Newtoni valamid isenesest valed. Küll aga saab ned kasutada piiratult mingi konkreetse nähtuse seletamiseks ja tolleaegsete teadmiste tasemel.
Võta Einsteini ulmevalem, näiteks kiiruste liitmise valem ja tee seal samamoodi x asendus ct. Valem muutub ülimalt lihtsaks, ainuke asi, et selle valemiga ei saa enam miskit peale hakata.Pole peaegu arvuti taga, muidu kopiks sulle lihtsustatud kujul neid ulmevalemeid.
Sul on üks muutuja lim n läheneb lõpmatuseni. See lõpmatus saadi kätte ja elu lill.
Mina üritasin sulle lihtsa füüsikaga seletada, läksid AI käest küsima, kes on tunduvalt targem kui sina ja said minu lihteeletusele põhja paneva halvakskiidu. Sa ei leppinud lihtsustatud seletusega, mis oli sulle enam-vähem arusaadav, sa ei saa aru rasketest seletustest, nahh sa keerad siin ajusid? Lepi sellega, et valguse kiirus ümardatult on 3 gigameetrit sekundis ja jäta see faktina meelde. Või siis mõtle ise ja mõõda ise see kiirus välja, laserpliiatsid on odavad poes ja suure peegli tükkideks jagamisega saad vast ka hakkama?
Sa pole mulle midagi seletanud. Mina olen puust ja punaselt teile ette andnud katse, mis näitab, et valguse kiirus ei ole konstantne erinevates taustsüsteemides. Isegi arvutasin välja nö relativistlikud efektid ja ka need ei saa selgitada,isegi matemaatiliselt, kuidas saaks valgus samaaegselt jõuda mõlema laeva ninasse. Kiiruste vahe 5m/s on nii väike, et reltivistlikud efektid on praktiliselt olematud. See tähendab, et kehtib klassikaline füüsika. Ja see tähendab, et valgus ei saa kuidagi jõuda mõlema laeva ninasse üheaegselt. Talupoja loogika ütlebki, et ta ei jõua sinna üheaegselt. Alice imedemaa vennad aga väidavad, et justkui nagu jõuaks, sest muidu poleks valguse kiirus konstant c.
Õhtul kui arvuti taha jõuan,panen valemid ja näitan , mis juhtub Einsteini enda ulmevalemitega, kui sinna x asemel ct sisse peksta.
Millest me räägime siis, sa ei saanu isegi aru, et üritati seletada su enda näite järgi. Jõuabki samaaegselt kui vaadeldakse sama laeva pealt, kust välja tulistati.
Footon tulistati stardijoonelt. Nii nagu ka mõlemad laevad. Footon jõuab kõigepealt stardijoone suhtes seisva laeva ninna ning seejärel liikuva laeva ninna. See ei toimu üheagselt. Kui see toimuks üheaegselt, siis peaks footon korraga kahes kohas paiknema.
Lihtne põhikooli füüsika , kolm objekti ja nende vahelised suhtelised kiirused, muud pole siin midagi. Samamoodi võivad startida 3 autot stardijoonelt ning saame arvutada nende suhtelisi kiirusi.
Kui sa väidad aga, et kui mõlema laeva taguotsa panna valgusallikas, mis liigub kaasa ja sellisel juhul jõuab valgus mõlema laeva ninna sama kiiresti, siis sellisel juhul ikkagi ei ole valguse kiirus konstant. Laeva suhtes on tema kiirus c, aga stardijoone suhtes on valguse kiirus c+v.
Ükstapuha kuidas sa seda vaatad, mingi asja kiirus ei saa olla konstant erinevate taustsüsteemide suhtes. Ja see ongi ju vastuolu klassikalise ja relatiivsusteooria vahel. Sellest vastuolust tulevadki ulmevalemid, pikkuste lühenemised ja aja dilatsioonid jms.
Muideks see mida sa kirjeldad, on lihtne inertsiaalsüsteem. Kui tulistad relvast liikumatus või liikuvas laevas, siis kuuli kiirus on laeva suhtes ikka sama. Maa suhtes aga mitte. Ja valgus väidetavalt ei ole inertsiga.
Õpi füüsikat rohkem,Deus, muud ei oska sulle soovitada. Mates võid kõva käsi olla, aga füüsikas kolistad ämbreid.
Seisva laeva kapten helistab liikuva laeva omale: Õu kuule, mu oma siin liikus 3 gigameetrit sekundis, jõudis suisa 5 sekundiga ninasse, palju sul liikus?
Liikuva laeva kapten vastab: Sama, 5 sekundiga ninasse, kiirus 3 Gm/s.
Seisva laeva kaptne: Imelik, mulle tundus küll, et liikus aeglasemalt ja jõudis 6 sekundiga...
Piinlik vaikus.
Mõlemad röögatavad torusse: Pagana Einstein jälle!
"Lorentzi teisenduste tuletus algab klassikalistest Galilei teisendustest, mis oletavad, et aja kulg on absoluutselt sama kõigis taustsüsteemides ning ruumikoordinaadid teisenevad lihtsa lineaarse seosega x′ = x − vt, kus v on kahe süsteemi omavaheline kiirus. Siiski ei sobi see idee valguse kiiruse puhul, sest valgus kiirgab kõigis süsteemides sama kiirusega c, mis tähendab, et aeg ei saa olla absoluutne. Seetõttu üldistatakse teisendus lineaarseks kujul x′ = k (x − vt), kus k on veel määramata konstant, ning nõutakse teisenduse sümmeetriat, mille tõttu kehtib ka vastupidine teisendus x = k (x′ + vt′). Kolmandaks põhineb relatiivsusteooria kõige olulisem eeldus – valguse kiiruse invariantsus –, mis väljendub võrrandites x = c t ja x′ = c t′, tähendades, et valgus levib mõlemas taustsüsteemis sama kiirusega c. Need kolm eeldust – lineaarne ja sümmeetriline teisendus koos valguse kiiruse konstantse väärtusega – moodustavad Lorentzi teisenduste aluse ning võimaldavad arvutada teisenduste täpse kuju, mis ületab Galilei teisenduste piirangud ja selgitab aja ning ruumi suhtelisust."
Lühidalt siis eeldused :
x′ = k (x − vt)
x = k (x′ + vt′)
x = c t
x′ = c t′
Järgmises postis näitan chatgtp abil., kuidas x asemel suratakse sisse x=ct ja võlutakse välja nn Lorentzi teisendused.
Nüüd chatgtp näitab, kuidas asendades x =x asemel x=ct, tõmmatakse mütsist välja Lorentzi teisendused:
Lorentzi teisenduste tuletus algab lineaarsetest teisendustest x′ = k(x − vt) ja x = k(x′ + vt′), kus k on seni määramata konstant. Eeldatakse, et valguse kiirus on kõigis inertsiaalsüsteemides sama, mis väljendub võrrandites x = ct ja x′ = ct′. Need seosed asendatakse teisendusse, mis annab x′ = k t (c − v) ja x = k t′ (c + v). Avaldades aja t ja t′ kujul t = x′ / [k (c − v)] ja t′ = x / [k (c + v)] ning nõudes teisenduste sümmeetriat ja konsistentsust, leitakse konstant k väärtuseks Lorentzi tegur γ = 1 / √(1 − v²/c²). Seejärel saab algsed teisendused ümber kirjutada kujule x′ = γ (x − vt) ja t′ = γ (t − v x / c²), kus γ = 1 / √(1 − v²/c²). Risti olevad koordinaadid y ja z jäävad muutumatuks: y′ = y ja z′ = z. Need teisendused säilitavad valguse kiiruse invariantsuse ja näitavad, et aeg ja ruum sõltuvad vaatleja liikumisest.
Lahtikirjutatult on Lorentzi teisendused:
x′ = (x − v t) / √(1 − v²/c²),
t′ = (t − (v / c²) x) / √(1 − v²/c²),
y′ = y,
z′ = z.
Kokkuvõtvalt siis, lihtsustatud kujul, siin praegu ei tule see kuju hästi välja, sest ei saa otse kopida , sest valemid lähevad paigast ära, aga Lorentzi teisendused võtavad järgmise kuju:
Milles on aga probleem? Kui algne Lorentzi teisenduse kuju võtab väikeste kiiruste puhul nö Galilei avaldise kuju ja seda saaks kasutada madalate kiiruste puhul teisendamiseks, siis lihtsustatud kuju seda ei tee. Me näeme, et siin on juba tekkinud vastuolu.
Lorentzi algne kuju:
x′ = (x − v * t) / √(1 − v² / c²)
me näeme, et väikeste kiiruste puhul läheb see üle tavaliseks Galilei teisenduseks:
x′ = (x − v * t)
Lihtsustatud kuju, kasutades Einsteini algtingimust x=ct, aga seda ei tee:
x′ = √((c - v) / (c + v)) * x
See näitab, et miskit on mäda nende teisendustega. Niimoodi lampi lihtsalt ei saa asendada x=x asemel x=ct-ga ja sealt välja võluda igasugu valemeid.
Kässar: Alice imedemaa vennad aga väidavad, et justkui nagu jõuaks, sest muidu poleks valguse kiirus konstant c.
Valguse kiirus ongi konstant c ja ta ei pea jõudma mõlema laeva ninasse üheaegselt. Kui selles näites on kaks laeva, footon ja väline vaatleja siis tema suhtes liiguvad üks laev ning footon. Valgus jõuab liikuva laeva ninasse hiljem sest ta peab läbima pikema teepikkuse. Kui selle liikuva laeva mees vaatab aknast välja siis jõuab temani samuti footon hiljem kui seisva laeva aknani sest teepikkus on suurem. Samamoodi jõuab Päikese valgus Maale olenevalt ta asukohast orbiidil keskmiset varem või hiljem.
Konstant on valguse kiirus mitte ta jõudmine mingisse punkti. Või milles kühvel on?
"Konstant on valguse kiirus mitte ta jõudmine mingisse punkti. Või milles kühvel on?"
Kühvel on selles, et valguse kiiruse postulaat on selline, et too kiirus peab olema KÕIGIS taustsüsteemides C. See tähendab, et kõik vaatlejad peavad mõõtma alati valguse kiiruseks C.
Kõik mõõtmised saavad toimuda millegi suhtes. Näiteks kui me mõõdame auto kiirust maa suhtes, siis pikkuse AB maapinnal jagame selleks kulunud ajaga, mis auto kulutab selle vahemaa läbimiseks. See on kiirus MAAPINNA suhtes.
Kuid kui näiteks selle auto taga liigub teine auto ja nad liiguvad sama kiirusega samas suunas, siis ühe auto kiirus teise auto suhtes on NULL. See tähendab, et nende autode vahemaa ei kasva ega kahane. Nende suhteline kiirus on NULL. Kuidas seda kiirust saab mõõta ilma et kasutaksime maapinda vahendajana? Oletame, et autode vahe on 5 m. Eesolevast autos lükkame pika toki vastu tagaoleva auto nina. Eesolevas autos on mõõdulint lahti tõmmatud( autosse kinnitatud, ei liigu auto suhtes) Paneme toki otsa mõõdulindi kõrvale.Kui autode kiirus on sama, siis eesolevas autos toki ots auto sees liikuma ei hakka. Ta seisab paigal. Me näeme, et tokk mõõdulindi suhtes ei liigu. Kui aga tagaolev auto lisab kiirust, siis vahemaa hakkab autode vahel vähenema ja tokk hakkab mõõdulindi suhtes liikuma. Kui näiteks tokk oli 0 juures ja 1 sekundi pärast on 1 m juures, siis saame järeldada, et toki ots on liikunud kiirusega 1m/s. See tähendab, et eesolevas autos istuv vaatleja on mõõtnud teise auto kiiruseks enda auto suhtes 1m/s. Absoluutselt ei koti seda vaatlejat, kui palju on auto samal ajal mööda maanteed edasi liikunud või kui suure teepikkuse kokkuvõttes läbinud. Tema tahab teada taganttuleva auto kiirust enda auto suhtes.
Laeva kaptenid mõõdavad samamoodi footoni liikumiskiirust enda laeva suhtes. Neid ei koti, kui palju footon kokku läbis vms. Nad mõõdavad valguse kiiruseks enda laeva suhtes erineva tulemuse, täpselt nii, nagu klassikaline füüsika väidab.
Relatiivsusteooria üritab uskuma panna võimatut, ehk siis seda, et mõlema laeva kaptenid mõõdavad 5s jooksul, et footon on nende laeva suhtes liikunud 1,5 milj km. Ei ole ju. Seisva laeva suhtes jah, aga liikuva laeva suhtes mitte.
See ongi vastuolu relatiivsusteooria ja klassikalise teooria vahel. Kui seda vastuolu ei oleks ja asju saaks Siberia kombel lihtlabaselt selgitada vahemaade erinevusega, siis poleks relatiivsusteooriat ja selle ulmevalemeid ju vaja.
Aga on vaja ja justnimelt sellepärast, et Einstein postuleeris( ei mõõtnud, ei teinud katseid ega midagi, tol ajal polnud isegi aatomikella jppms vajalikku, mida täppismõõtmisteks vaja oleks) valguse kiiruse konstantsuse kõigis taustsüsteemides.
Ja see postuleerimine on võrreldav sellega, kui keegi postuleeriks, et on olemas inimene, kes on kõigist teistest inimestest täpselt 15 cm pikem. See on absurd ju.
Relatiivsusteooria kasutab ikka mõistet "väline vaatleja" ja igasugused liikumised peavad toimuma valguse kiirusele lähedastel kiirustel. Seepärast need laevade kaptenite enda mõõtmised pole head näited. Ning nagu mainisin - seda teooriat on vaja gravitatsiooni seletamiseks. Päris igapäevaelus pole niisugusel kiirusel liikumisi, pole nii täpset kella käe peal mis käiks maa peal ja lennukis (kaugus massikeskmest) eri kiirusega ning muud puhtpraktilised probleemid.
Muide seoses näitega autode vahel tokiga mõõtmisest. Taust ei pea olema maapind. Lennunduses on täiesti tavaline et mõõdetakse vähemalt kolme kiirust. AIS, TAS ja GS , tõlgitult siis õhukiirus, tõeline õhukiirus ja maakiirus. Need esimesed on vajalikud lennuki õhuspüsimiseks et ei lennataks liiga aeglaselt (kukub alla) või liiga kiiresti (konstruktsioon puruneb) ja maakiirus on vajalik ainult navigatsiooniks.
Aeg on muide samuti üks taust mida ennegi ütlesin kuid Kässar vist lasi selle silmist mööda
auto24'l on palju probleeme igasugu erisümbolite kuvamisega. Neid ei võeta andmebaasi vastugi, vanakooli turvalisus. Olen isegi komistanud korduvalt nurgikute kasutamisel selle otsa. Kas ma kustutan midagi maha vahepealt vms?
Mida suuremaks gravitatsioon läheb seda kiiremini liiguvad valjaspool selle mõju liikuvad objektid. Hääled muutuvad valjas olevale tegelasele jämedamaks ja venitatumaks nagu keegi pidurdaks sees oleva tegelase makilinti. Sees olev tegelane aga silmanägemist ära kaotanud pole, tema jaoks liigub valgus ikka sama.kiirelt.
"Kui 30 km/h sõitvas rongis veereb rongi liikumise suunas pall, mille kiirus vaguni põranda suhtes on 20 km/h, siis raudtee kõrval seisva vaatleja suhtes näib pall liikuvat 20+30 km/h. Kui aga rongi asemel oleks peaaegu valguse kiirusel liikuv kosmoselaev ja palli asemel valguskiir, siis kosmoselaevast väljaspool oleva vaatleja jaoks kiiruste liitumist ei toimu. Valguse kiirus on võrdne kõigi vaatlejate suhtes, sõltumata nende liikumisest valguse allika suhtes – see on Einsteini erirelatiivsusteooria esimene postulaat.
Teise postulaadi kohaselt kehtivad kõigile ühtlaselt liikuvatele vaatlejatele samad füüsikaseadused.
Mõlemad postulaadid saavad olla tõesed ainult siis, kui universaalset aega ja ruumi ei eksisteeri, vaid kestus ja vahemaa muutuvad sõltuvalt vaadeldava süsteemi kiirusest vaatleja taustsüsteemi suhtes. Kiiresti liikuva objekti aeg aeglustub ja liikumissuunalised mõõtmed vähenevad."
Kinnitab täpselt seda juttu, mida ma olen rääkinud , et milles on konflikt klassikalise füüsika ja relatiivsusteooria vahel. See ongi seesama vastuolu, et igasuguse vaatleja jaoks, on valguse kiirus alati konstant C. Ja selleks on vaja "väänata" aega ja ruumi.
See on võrreldav, kui ma postuleeriksin, et on olemas üks inimene, kes on kõigist teistest inimestest pikem täpselt 15cm võrra. Arusaadavalt on see jabur postulaat, sest kõik inimesed on erineva pikkusega ja sellist inimest lihtsalt olla ei saa, et kui paned kahe erineva pikkusega inimese vahele, siis mõõdad, et mõlema suhtes on ta täpselt 15 cm pikem.
Aga Einstein paneb footoni kahe erineva kiirusega laeva vahele sõitma ja ütleb, et mõlema laeva suhtes on footoni kiirus C. Kui näiteks üks laev jääb paigale valgusallika suhtes ja teine liigub sellest eemale näiteks kiirusega 0,5 c, siis Einsteini järgi 5 sekundi pärast peab footon olema mõlema laeva ninas, et mõlemad kaptenid mõõdaksid oma laeva suhtes valguse kiiruseks C. 0,5 c juures juba tulevad mängu suuremad relativistlikud efektid ja ajanihe on juba suurem ning lihtsam on lollitada, justkui aeg ja ruum muutuks , aga põhimõte on sama, kui minu aeglaselt liikuvate laevade puhul. Klassikalise füüsika kohaselt peab footon olema korraga mõlema laeva ninas. Kui ei ole, siis valguse suhteline kiirus ei ole mõlema laeva suhtes C
Ja see ongi siis see vastuolu klassikalise füüsika ja relatiivsusteooria vahel.
See matemaatika, mida Einstein kasutab , sel pole mitte midagi tegemist kõvera ajaruumi jms asjaga. Ma näitasin ära, kuidas Einstein võtab Galilei teisenduse x`=x-vt ja teeb seal asenduse, pannes x asemele ct ja sellest asendusest imeb välja oma teisendused. See on matemaatiline manipulatsioon. Ma näitasin ära, mis juhtub, kui samamoodi võtta Lorentzi teisendus ja panna sinna x asemel ct sisse( algne tingimus, et x=ct) , siis Lorentzi teisendus lihtsustub kujule, millega ei saa enam mitte midagi peale hakata. Näitab, et sellisel kujul x=x ja x=ct omavahel asendades tekitab vastuolud. Niimoodi ei saa rallit sõita.
Kõik need aja ja ruumikõverused on välja mõeldud, et selgitada seda Alice imedemaa matemaatikat, mil reaalsusega pole miskit pistmist.
Ja erirelatiivsusteoorias ei ole gravitatsioonist juttugi. On ainult ühtlaselt sirgjooneliselt ilma kiirenduseta liikuvad objektid. Aja dilatsioon jms eriefektid tekivad puhtalt liikumise pealt, mitte gravitatsiooni pealt.
Gravitatsioon tuleb sisse üldrelatiivsuses, mille ta andis välja 1916. Sealne tensormatemaatika on juba nii keeruline, et ma kahtlen, kas isegi Deus sellest aru saab. Ma ei hakka sellesse isegi süvenema. Ma tean vaid niipalju, et too üldrelatiivsus istub erirelatiivsuse õlgadel ja kui erirelatiivsus allavett läheb, siis koos sellega läheb allavett ka üldrelatiivsus.
Üldrelatiivsuse järgi muideks sellist asja ei olegi olemas nagu gravitatsioon. Et kehad üksteist tõmbavad. Gravitatsiooni põhjustavat hoopis ruumikõverus. Et maa ümber olla nö gravitatsioonikaev, ruum olla seal niimoodi kõverdunud, et kuu veereb selles justkui "kraavis" ümber maakera.
Nii et kui poes kurke kaalutakse, siis pidage meeles, et mitte maakera ei tõmba kurke enda poole, vaid hoopis ruum on kõverdunud.
"Kõik need aja ja ruumikõverused on välja mõeldud, et selgitada seda Alice imedemaa matemaatikat, mil reaalsusega pole miskit pistmist. "
Ja ongi välja mõeldud. Teised suudavad midagi välja mõelda, teooriaid püstitada, mõelda, et kuidas võiksid asjad olla ka mujal kui ainult maa peal, aga sinul puudub fantaasia, võime mõelda kastist välja, otsid ainult netist mingeid valemeid, millest ka ise tegelikult aru ei saa ja püüad nullida endast kordi targemate inimeste mõttetööd. Täiesti arusaamatuks jääb, miks sa siin jahmerdad, mitte ei lähe ülikooli õppima ja aastate pärast saaksid inimkonnale esitleda täiuslikku ülevaadet universumi tegelikust toimimisest. Samas muidugi keegi ei keela ka niisama on teadustööd avaldamast ning maailmakuulsaks saamast. Loomulikult väidad sa vastu, et keegi ei usuks sind, aga meenutuseks ajaloost, et ei usutud ka Galileod. Alles sajandeid hiljem saadi aru, et tal oli õigus. Niiet ka sinul on võimalus kunagi ajalukku talletuda ja tulevastele põlvedele juba täna tõde kuulutada.
Ei ole vastuolu, lihtsalt mastaabid on teised. Kui kolme kilomeetri kaugusel mäe peal seisavad 5 meest ja pikkuste vahed on 15 cm siis sinu jaoks, nii kaugelt vaadates, on nad ühepikkused. See ongi relatiivsus.
Kurkide kaalumisegaa seoses pead mainima ka massi. Maa mass tõmbab aja ja ruumi nii kõveraks et kurgid kukuvad otse poekotti. Kurgimüüja, oma elukogemuse baasilt , muidugi arvestab sellise aegruumi kõverusega ning ei vala neid põrandale.
Kui massi on juba üksjagu läheb ruum nii kõveraks et valgus ei pääse otse silmaauku paistma (must auk) . Sellepärast pole maailmal ka lõppu et aegruumi kõver on.
## Ei ole vastuolu, lihtsalt mastaabid on teised. Kui kolme kilomeetri kaugusel mäe peal seisavad 5 meest ja pikkuste vahed on 15 cm siis sinu jaoks, nii kaugelt vaadates, on nad ühepikkused. See ongi relatiivsus.
Multiply both sides by (x - 1):
x(x - 1) = 0(x - 1)
Simplify both sides:
x(x - 1) = 0
Divide both sides by x:
x(x - 1)/x = 0/x
Simplify:
x - 1 = 0
Add 1 to both sides:
x = 1
2+2 oli tingimata 4 viimati Archimedese ajal.
Füüsikas või keemias on täitsa tavaline et mingi teooria klappima saamiseks kasutatakse esmapilgul laest võetud konstanti. Või mingit osakest mis ainult teoreetiliselt peaks olemas olema.
Mingil ajal siis see osake leitaksegi (nagu Higgsi boson , vist! ,ja 50 aastat hiljem) või jõutakse järeldusele et see konstant mis lubab 2+2 olla 5 oli õige.
Alati ei ole, siis tekib alternatiivne teooria.
Kässari alternatiivne teooria mis Einsteini oma põrmustaks on siin teemas mitmendal poognal 15- st loetav?
Kuna siin väga ollakse kinni 2+2's siis lõpuks võib see jääda hoopis 3 või 2 vastuseks kuid võib ka 4 või suisa 12 olla, oleneb, kuidas kaks isarebast ja kaks emarebast omavahel hakkama saavad. Pole vaja osakeste tasemele langeda.
See nulliga jagamine on üks näide, kuidas saab trikke teha. Einstein trikitab asendustega. Asendades x=x hoopis x=ct-ga, siis tekivad vastuolud. Netis on need saadaval, kirjutatud on pabereid palju selle kohta.
Probleem on selles, et kedagi ei huvita. Karavan liigub edasi. Relatiivsusteooriast mitte midagi ei sõltu ka , nii et otseselt ju midagi karjuvat ei ole.
Miks selle kallal siis jaurata, võib ju küsida. Äkki lihtsalt on olemas kodanikke, kes soovivad, et koolides ei õpetata puhast boolshittti. Muud midagi.
Ei hakka linki viskama, sest nagunii keegi ei loe. Lasen chatgtp teha kiire kokkuvõtte vastuolust, mis tekib x=x asendamisel x=ct-ga:
Chatgtp:
t' = γ ( t - (v x) / c² ), kus t' on aeg teisendatud koordinaatsüsteemis, t aeg esialgses süsteemis, v kiirus, x asukoht, c valguse kiirus ja γ = 1 / √(1 - v² / c²).
Substitueerime selle avaldise ajale t teisendusest: t = γ ( t' + (v x') / c² ), kus x' on teisendatud süsteemi asukoht.
Nüüd asendame avaldise t' valemisse:
t = γ ( γ ( t - (v x) / c² ) + (v x') / c² )
Lihtsustades ja ümber korraldades saame:
t (γ² - 1) = (v x / c²) (γ² - (γ x') / x)
Eeldades tingimusi x = c t ja x' = c t', saab eelneva võrrandi kirjutada kujul: t * (γ² - 1) = (v x / c²) * (γ² - γ * (t' / t)), kus t ja t' on ajad vastavalt algses ja teisendatud süsteemis, γ on Lorentzi tegur, v on kiirus, x on ruumiline koordinaat ja c on valguse kiirus.
Lorentzi ajateisendus on antud kujul:
t' = γ (t − (v x) / c²),
kus t' on teisendatud aeg, t on aeg algses süsteemis, v on liikumiskiirus, x on ruumikoordinaat, c on valguse kiirus ja γ on Lorentzi tegur.
Minu märkus: vot selline vastuolu tekib, kui teha igasugu asendusi, näiteks x=x asendada x=ct ja sedaviisi zongleerida matemaatikaga.
PS, ise ma ei oleks suutnud sellest matemaatikast läbi närida, aga chatgtp nii ilusti kirjutab lahti kõik sammud. Lihtsalt ilus. Lihtsalt super. Minusuguse puupea jaoks on see kuldaväärt asi. Need tekstid, mida ma loen, seal on enamus samme vahele jäetud. Lihtsalt tuuakse lõpptulemus välja ja ma vahin lolli näoga, et kuidas see tuli. Siis aga viskas chatgtp-sse sisse ja see selgitab samm samm haaval ära, kuidas see tuli.
Mõni võib ju öelda, et nii jääb lolliks ja ise ei arene matemaatikas, aga minu jaoks need mitmed sammud on lihtsalt nii mitte läbinähtavad ja keerulised ja kui ma kasvõi ühest sammust aru ei saa, kuidas see või see asi sealt tuli, siis ma ei saa lihtsalt edasi minna. Aga chatgt aitab analüüsida ja näitab need , teinekord väga lihtsad asjad, ära.
Nulliga jagamise näide oli toodud lihtsalt näitlikustamiseks, muud midagi.
Nagu Patricia Dean ütles, siis kui punud mingi teooria, mille tulemused on hämmastavad, siis ei hakka sa kõva häälega karjuma, et vaadake , mida mina avastasin. Vaid lähed hoopis tagasi ja vaatad oma valemid üle ja otsid vead üles.
Einstein aga seda ei teinud.
Deus, mul on ainult üks küsimus. Minu 1,5milj km pikkade laevade näide ja valgusallikas nende vahel stardijoonel. Laevade kiiruste vahe on 5 m/s, seega võime öelda, et klassikaline füüsika peaks justkui kehtima. Nii ju väidetakse, et väikeste kiiruste puhul kehtib klassikaline füüsika. Seega aeg tiksub mõlemas laevas praktiliselt sama kiirusega. Seega ka joonlauad on mõlemal mehel praktiliselt sama pikkusega.
Kuidas on siis võimalik, et mõlemad mehed mõõdavad footoni kiiruseks oma laeva suhtes sama kiiruse?
5 sekundi pärast näeb väljasurnud mootoriga laeva kapten, et footon on tema laeva suhtes liikunud laeva taguotsast laeva ninasse. Seega ta mõõdab kiiruseks 1,5miljkm/5s=300000 km/s.
5 sekundi pärast( kellad käivad praktiliselt samas rütmis) näeb liikuva laeva kapten , et tema laeva suhtes on footon liikunud taguotsast 25 m vähem kui laeva ninasse( mäletate, laeva kiirus oli 5m/s, seega on laev liikunud väljasurnud mootoriga laevast 25 m edasi)
Seega liikuva laeva kapten mõõdab valguse kiiruseks enda laeva suhtes v=(1,5milj km-25m)/5s=299999midagi km/s.
Me näeme, et valguse kiirus ei ole konstant erinevates taustsüsteemides. Üheks taustsüsteemiks on üks laev, teiseks taustsüsteemiks on liikuv laev. Einsteini teooria põhipostulaadiks oli , et valguse kiirus on kõigis taustsüsteemides alati C.
Ja konkreetne küsimus Deusile, kuidas on võimalik, et mõlemad laeva kaptenid mõõdavad tegelikult valguse kiiruseks konstant C. Nagu juba öeldud, siis ajanihkega seda selgitada ei saa, 5m/s kiiruste erinevus laevade puhul annab üliüli väikse ajanihke. Samuti ei saa seda selgitada pikkuse kokkutõmbumisega, sest see on samuti 5m/s kiiruste erinevuse korral üliüli pisike. Kordan veelkord, madalatel kiirustel kehtib ju praktiliselt klassikaline füüsika.
Et misasi see siis on, mispärast mõlemad laeva kaptenid mõõdavad valguse kiiruseks oma laeva suhtes konstant C? Konkreetselt selgitust palun.
Päris humoorikas oli see video. Aga tegelikult, üks ekskavaator asendas kunagi tuhandeid labidamehi. Nüüd chatgtp-ga on sama lugu - juba praegu teeb ta paljusid asju palju palju paremini, kui tavainimene. Ameerikas näiteks juba advokaadi asemel küsitakse nõu hoopis chatgtp-lt ja saadakse positiivseid tulemusi kohtus.
Nö tehisaru on inimese loodud ja refereerib (kui inime kasutab tehisaru abi info leidmisel, töötlemisel jms) too inimese loodut, seega järeldusi teeb igaüks ise vastavalt võimetele.
Siin veel üks AI temaatiline video loomeinimese vaatevinklist https://www.youtube.com/watch?v=TiwADS600Jc
-
Kunagi u 25a tagasi sai jututubasi veeretatud ning seal sai käiku lastud jutuBOT, mis alul oli ikka täiesti kuivik ning suutis vaevu järjel püsida. Ajapikku sai platformi täiendatud ning jutukanali kõrghetkeks pettis bot nii mõnegi ära, et tegemist võiks olla vaid mingi progejupiga, mitte inimesega. Sai seda tehtud hobi korras ja puht huvist.
-
Hobiks tegelen ka instrumentaal muusika loomisega. Valdavalt edm, techno, hiphop-laadsega. Kunagi oli tuba igast vastavat kola täis, siis tänaseks on alles jäänud kaks läpparit ja üks pult. Nüüd kasutan ka Suno teenuseid oma ideede "visualiseerimiseks" ning kui loodu on selline, nagu soovisin (v selle lähedane), läheb asi mixerisse. Aga Sunos ei saa oma soovide väljendamiseks kasutada näit "make this sound like Avicii", selle peale aktiveerub kohe autoriõiguse filter ja resultaati ei saa. Kuigi, kui oled ääri-veeri oma soovi ilusti edastanud, võib tihti täheldada jäljendusi juba olemasolevast loomingust... Seega, refereerib too programmijupp ju inimese loodut.
-
Tutvusringkonnas on punt tegelasi, kes kribavad kah mingit AI põhjal koodi. Panin sellele ettevõtmisele ka omalt poolt finantsiliselt õla alla, kuna mind on it teema proge alal alati huvitanud. Aega ajalt saan sealt ka uudiseid, et mis teoksil ja kuna tüübid hoiavad ise ka sel teema maailma teemadel silma peal, siis saan ka mõnikord seda kuulda, mis meediasse (otseslt) ei jõua.
-
Nii, et mina leian, et too tehisaru ei ole mingi müstiline võlur... See on vaid hunnik digitaalset juttu järjekordse proge jaoks, mis oma olemuselt on küll võimekas, kuid ... (vaata postituse esimest lauset)
Loomulikult ei ole ta mingi võlur, samamoodi ei ole kaevekopp mingi võlur, aga teeb 1000 matsi töö ära.
Ootan juba Deusi vastust. Ilmselt on kuskil reisil ja pole aega foorumis sobrada.
Ja teine lihtne küsimus on mul Deusile selline. Kui maakera oli kord kuum magmapall, koos metsikult kasvuhoonegaase täis atmosfääriga, siis miks ei ole see kasvuhooneefekt, mille kohta öeldakse, et ta soojendavat maakera, ära hoidnud maakera jahtumist tänasele temperatuurile, kus poolustel on jääkilbid ja meilgi sajab lund ja talvel tekib jää järvedele.
Selle kohta oli isegi üks dokfilm, kus selgitati ilusti ära, mis miljardite aastate jooksul siin toimunud on. Aga kuna sa telekat ei vaata, siis sa ei teagi taolisi asju.
youtubes nimetatakse seda kerjamiseks kui tahetakse, et vaatajad jälgijateks ennast regavad. Vaatajaid võib ju palju olla, aga jälgijaid on vähe ja kui on vähe jälgijaid, siis on ka vähem reklaami (reeglina räme pask) ja väikesem tulu. Paadunud juutuberid peavad seda kõike mingil määral oma tööks kuigi see on sulaselge vabatahtlik meelelahutus!
Miks kustutatakse. Kus on Deus kadunud, ma tahan lihtsalt teada. Äkki viskas mehel üle ja läks lõpuks Ukrainale reaalselt appi. Müts maha mehe ees, kui seda tegi.
Siin on hea film sellest, kuidas toimub liha , munade, piima jms tootmine.
Aga eks igasugu surmad on hea alati ajada mingi "gripi " või "katku" kaela.
Näiteks - avastati 5 surnut siga kuskil farmis, tegime proovi - gripp. Nüüd lööme kõik maha.
Tegelikult on aga lausa ime, et nii vähe neid seal sellistes tingimustes üldse sureb.