Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

Andke-palun-abi
14:20 01.01.2026
Covid võttis mul maitse ja haistmis meele, juba teine aasta jookseb. Kas on võimalik kuidagi taastada maitse -ja haistmismeelt? Kellel kogemusi jagage infot!
suur terts
16:12 01.01.2026
Endal taastusid mõlemad meeled peale põdemist ca paari kuuga. Atsetooni hais kadus ninast õnneks küll kiiremini. A mis tohtrid muidu asjast arvavad? Ega siin vist eriti midagi teha saa, loodus ise peab taastama. Peab olema õnnelik, et kopsukahjustust ei tekkinud. Mul esivanemal tekkis ja nüüd on elupäevade lõpuni vahelduva eduga hapnikuaparaadi otsas.

Aga vaata asja positiivsemat poolt: vähemalt ei pirtsuta isikliku koka tehtud maitsetu toidu üle :) või noh jah, gurmeed ka jällegist nautida ei saa..., ja tuul ei haise :)
salvokas
19:09 01.01.2026
Sai ka see jama läbi elatud, aga iga hommikune rituaal on see et kurgust uleb väikse köhatuse peale limased klimbid- umbes 2-3 korda siis on kõik korras. Enne covidit sellist pulli ei olnud, tekkis peale vaktsi ja selle jama läbi põdemist. Nooremal vennal täpselt samad asjad. Järelikult mingi põntsu see kraam pani.
Kässar
09:18 02.01.2026
"Enne covidit sellist pulli ei olnud, tekkis peale vaktsi ja selle jama läbi põdemist."

Kumb enne oli, kas vaks või põdemine.
maaks
09:24 02.01.2026
Covidit pole ju olemas, järelikult on põhjus vaktsiin(id).
suur terts
10:54 02.01.2026
Mina olen covidi vastu vaktsimata. Ka esivanemad on vaktsimata. Seega ei tea, kas mul tüsistused puuduvad selle tõttu või on vanemal kahjustus vaatamata sellele.

Kui peaks oluline olema siis paar aastat olen gripi vastu vaktsiini lasknud teha.
salvokas
17:37 03.01.2026
Enne oli ikka vaksitamine kuna tööandja nõudis, sain 2 pauku ja kolmandat ei teinud enam teadlikult, aga hiljem põdesin selle läbi, krt enam ei taha.
Kässar
18:53 03.01.2026
"Enne oli ikka vaksitamine kuna tööandja nõudis, sain 2 pauku ja kolmandat ei teinud enam teadlikult, aga hiljem põdesin selle läbi, krt enam ei taha."

Kas paugud ka tunda andsid koheselt või ei saanud esialgu midagi aru?
Andke-palun-abi
17:29 04.01.2026
Pidin ka töö pärast vaktsineerima ja andis tunda järgmine päev. Suur palavik ja luud liigesed valusad. Arst ütles, et pika peale peaks tagasi tulema lõhna ja maitse meel. Igasugustel uuringutel käidud ja öeldakse, et kõik on korras. Krt. kus ta korras kui ma ei tunne maitset ega lõhnu pea 2 aastat!
mati1222
17:52 04.01.2026
Sellised tööandjad on mõrvarid.
taluturg
18:45 04.01.2026
haiguslehel viibivad töötajad on tööandjale armsad
mati1222
18:50 04.01.2026
Riiklikult survestatult tööandajad ka ei vastuta ühegi sandistamise eest. Ja polegi kellelgi vastutust. Ise olid loll, tegelikult oleks tulnud kollektiivselt pikalt saata, pane siis oma pood kinni kui tahad.
Kärss
19:46 04.01.2026
See on midagi uut, et vaktsineerimisele järgneb maitse- ja lõhnataju kadumine, eriti veel jäädavalt. See ikka läbipõdemise tüsistus (ka mina ei tunne enam maitseid nii nagu enne esmakordset läbipõdemist). Spekuleerin, et õnnestus saada covid kätte koos vaktsineerimisega. Arvestades seda, kuidas sel ajal vaktsineerimisi korraldati, pole ka imestada... Ühtlasi kahtlustan, et paljud said covidi kätte ka testimise järjekordades, sest just seal uste taga koridorides ja õues looklevavates järjekordades oodates tehti kõik totaalselt valesti.

See, et mistahes vaktsineerimisele järgneb palavik, liigeste valutamine jms, on täiesti normaalne, sest see on täiesti normaalne immuunsüsteemi reaktsioon vaktsiinidele laiemalt (nagu ka haigustekitajatele;). Lihtsalt vaktsiinile on see reaktsioon palju väiksem ja väga väga palju ohutum nende haigustega võrreldes, mille vastu üldse vaktsineeritakse. St see kuulub vaktsiinide "tööpõhimõtte" juurde (kui metsa tehakse, siis laastud lendavad), aga see immuunsüsteemi vastureaktsioon võib olla ka märkamatult nõrk (nagu põetakse ka haigusi püstijalu, peaaegu märkamatult, kuigi keegi teine sureb samasse haigusesse).

See kommentaar polnud kuidagi vaktsineerimise poolt-vastu mõeldud. Igasuguste vaktsiinide kõrvaltoimed ei ole kuidagi varjatav info ja neist oleks mõistlik ka avalikult rohkem rääkida, et see ei tuleks kellelegi üllatusena. Siis teaks inimene ise küsida perearstilt/pereõelt üle need küsimused, et kas konkreetselt tema puhul on vaktsineerimine oluline või mitte, kas haigestumisega kaasnevaid tüsistusi on põhjust karta rohkem kui vaktsiinide kõrvaltoimeid või mitte jne. Need vastused ongi erinevad, sest me oleme inimestena erinevad, see on tavaline õpikutarkus. Vaktsineerimissoovituste andmine pole aga kindlasti tööandjate, näitlejate, lauljate ega poliitikute pädevusvaldkonda kuuluv ja selle kampaania vilju saame nautida veel pikalt.

Lisan siia mõned naljapildid päriselust, et ära ei ununeks, kuivõrd debiilse perioodi me üle suutsime elada. Kõik kahjuks ei suutnud... Teine pilt on nõuka aja Chuck Norrisest, selle veega oleks saanud kindlasti ka koroona endalt maha pesta;)
v6sa
22:19 04.01.2026
Vara veel järeldusi teha, kes oli mõrvar ja kes mõrvatu. Kolm inimpõlve, siis võib hakata midagi arvama.

Lõhna- ja maitsemeeled kaotas ikka tõbi, mida vaktsineeritud heal juhul üsna märkamatult läbi põdesid. Vaktsiin oli pigem südametõbiste niitja.