Omal on isiklikud kogemused ja ka huvi, mõtlesin jagada veidi pildimaterjali huvlistele. Siin esimeses postituses on pildid paarist Duttonist. Nende hinnad algavad 260.000 kroonist
Siin mõned pildid Fiat Pandale pakutavast lisapaketist. Ei pidavat mõnedes turismipiirkondades enam mitte isegi eriti haruldane olema selliseid asju veepeal näha...
Siin lisaks veel mõningaid teisi amfiibautosid. Esimesed pildid tegin Torontos. Täpselt samasuguseid amfiib-busse olen pildistanud ka teistes mereäärsetes turismikeskustes, näiteks Honolulus jm. Marki ei tea, aga vist on tegemist mingi suurema tootjaga, kuna need vast levinuimad ambiib-bussid. Viimasel pildil on militaarotstarbeline amfiib-buss sõdurite vedamiseks. Venelaste amfiib-Luazist ei hakka pilte panema, kuna endal on vaid hirmus kehva kvaliteediga pildid, keegi leiab kindlasti paremaid.
Siis on olemas veel igasuguseid teisi liikureid, millega linnas enam liigelda ei tohi, aga mis maateedel täiesti edukalt sõidavad, samuti ka jää ja vee peal.
Esimesel real on 3 pilti hõljukist, mille ca aasta eest ära müüsime. Ühel pildil hoiab rooli oma naine, teisel sõber. Sellega sai proovitud ka ühes väikelinnas autode vahel ukerdada, aga peale pilkude püüdmise see eriti lõbus ei ole, kuna reageerib liiga tugevalt tee kaldele ja juhtima peab nagu tsiklit, st kallutama ja kogu tegevus toimub nii suure viitega, et sobib sõiduks ikkagi pigem kalameestele, kes tahavad minna jää peale juba siis, kui see veel inimest ei kanna.
Järgmiseks 3 pilti asjast, mida ma ei oskagi täpselt nimetada. See on nn lennuk, mis ei tõusegi kõrgemale kui piltidel näha, st rebib end veest lahti ja lendab veepinnale hästi lähedal. See on ühtlasi vist ka kiireim vee kohal ja ka maapeal liikumiseks sobiv vahend. Tõsi, avalikel teedel liikumiseks on see liiga lai.
Viimaseks pilte ka Soomes enamlevinuist hüdrokopteritest, mida näeb ka reaalselt päris palju ringi sõitmas, peamiselt küll vees. Talveks võetakse neil sageli rattad üldse alt ära, kuna lumes ja jääl liikudes neid vaja ei lähe.
Päris viimane pilt on Pobeda baasil tehtud hüdrokopterist
Säärane "sõiduk" ka olemas. Kas ehk oskab keegi öelda millega tegu?
Vihjeks nii palju, et see liikur võeti regulaarliini sõidugraafikust maha vaid mõned aastad tagasi ning teevad nüüdsest lõbusõite rikastele. Kunagine "top secret" element 1960ndatel, mis suutis saavutada kiirust 400 km/h kaaludes seejuures 540(!) tonni.
minu teada on see mingi venelaste leiutis ja pole kunagi mitte mingil liinil söitnud-lennanud.ja tegu on söjalisel eesmärgil toodetud transport lennuki-laevaga (ei oska nime anda).minu teada katsetustest kaugemale ei jöutud
Minu andmetel küll wikipedia eksib ja 540 tonni oli kandevõime, mitte täismass, aga ma ei viitsi otsida. Samuti ma väga kahtlen väites, et see KONKREETNE mudel praegusel ajal kuskil turiste sõidutab, kuna imho seda ei saadudki tööle normaalselt. Hiljem (89?) tehtud Lun toimis küll rahulikematel ilmadel.
Ma ei saanud tehnilisi andmeid ja pilte Wikipediast. Küll aga õige ta on, Kaspia mere koletisega tegu. Paar meetrit tõesti "hõljub" maapinna või mere kohal. Muuseas, olgu öeldud, et kasutatakse tõesti ka kõrbetevaheliseks transpordiks säärast elementi. Peaasi, et pind, mille kohal hõljutakse, ei kõiguks.
To vennike4:
Eksite siinkohal. Hõljus see riistapuu Kaspia mere vahelisi reise mängleva kergusega. Ning tegu rohkem lennukite kategooriasse kuuluva ekranoplaaniga. Usun, et oleksite leidnud õige vastuse kiiremini, kui oleksite juhindunud vihjelausest - Vihjeks nii palju, et see liikur võeti regulaarliini sõidugraafikust maha vaid mõned aastad tagasi - mitte leppinud vaid oma teadmistega. :)
Julgen siiski vastuvaielda. Teie poolt pakutud ekranoplaani mudel KM aastast 1962 on siiski väljatöötatud puht söjalistel eesmärkidel ja pole kunagi liini reise teinud.Uuem mudel - "Orljonok A90.125. ehk vöis seda küll teha aastatel 1975-1992.Lisasin ka pildid .ehk saavad ka nähtavaks
olete toonud tõesti välja rikkaliku pildimaterjali. Ent arusaamatuks jääb siinkohal asjaolu, et kas Orljonok A90.125-e toodeti tõesti niivõrd kahes variandis nagu piltidelt näha? Elik reaktiivselt och propellsselt?
siin töin välja siis vastavalt järjekorras SM-2P 62a. mudel.järgmiseks mudel KM mida siis kutsuti ka kaspia mere monstrumiks ja töötati välja 66a. edasi aga juba turbopropeller mootoriga "orljonok" viimasel pildil aga on SM-1 mille esma lend oli 22 juuli 1961 ja mille elulugu lõppes jaanuaris 1962 önnetusega.
Selliseid kuuerattalisi hakanud just viimastel aastatel silma üsna palju, mitte ainult turismifirmadel vaid mõnel ka lausa koduõues seismas. Huvitav, äkki on USA sõjavägi müünud neid viimasel ajal suurema hulga tsiviilkasutusse? Mis marki see võiks olla?