Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Halva tee pakett

siilionu
00:14 14.02.2010
On kellelgi kogemust nimetatud vidinaga? Kuidas sõidumugavus, kange pole? Kuna kliirens paar cm kõrgem, ega kurvis liiga kallutama kipu?

Muudetud 20.03.10 08:58

VVV1
10:54 15.02.2010
Igasugused "raskete teeolude" paketid, mis ka kliirensit kõrgemaks teevad (vedrud pikemad) peaks nagu pigem vedrustusele pehmust ja mugavust lisama, mis omakorda tähendab seda, et kiirema sõidu puhul kurvis ei saa auto loomulikult olla sama stabiise käitumisega, kui lühemate vedrudega.
Ehk tavalise ja suht lihtsa odava vedrustuse (mis ühel tavalisel lihtsal rahvaautol kahtlemata on) puhul ei saa kahte head korraga.

Ja kui sul selline tava autokasutaja jaoks suht "spetsiifiline" küsimus juba tekkis, pole sa ilmselt inimene, keda rahuldab "tavaline" keskmise pereauto juhitavus.

Muudetud 15.02.10 10:56

kekeseen
09:05 17.02.2010
Sai lastud paigaldada oma autole selline pakett. Minu meelest tegi küll see masina jäigemaks, kurvides küll mingit kaldumist ei tähelda. Halval teel raputab päris palju, aga suurel kiirusel tundub päris stabiilne olevat. Aga mine tee proovisõidud ja saad ise tunda. Edu valikul!
siilionu1
17:58 17.02.2010
Pidavat nii olema tõesti, et teeb jäigemaks. Jäigem amort-vedru, mitte tõsteseib tavalise amordi-vedruga kombinatsioonis. Kahjuks küll prooviautodel seda varianti peal pole.
Mis mõõdus velg ja rehv sul seal on?
Tänud arvamuste eest!
to siilionu
18:11 17.02.2010
Võta siis juba Scout. Ise olen jahtinud seda juba pikemat aega järelturul Scouti kuid mulle sobiva hinnaga ei ole veel. Teistele ei hakka hammas peale, laenuga ka osta ei taha :(
kukeseen.
20:32 18.02.2010
to siilionu.
Talverehv on 195/65 R15, suverehvid on R16
Ise tahtsin automaat kastiga saada, Scouti ei pakuta automaat kastiga, konsern ei luba sellist masinat teha, saaks muidu liiga hea masina :)Kardavad konkurenti allroadile, või ei tea mida.
VVV1
11:53 20.02.2010
Kui autol on vedrustusel "raskete teeolude pakett", siis miks seal on jäigemad amordid-vedrud ? Jäigema amordi-vedruga saab korraliku sileda teepeal kiiresti edukamalt sõita, mitte rasketes teeoludes.
kukeseen.
22:36 22.02.2010
See on õige, ma ka ei mõista miks peaks jäigem olema. Ilmselt tahavad nad lihtsalt odavate vahenditega kliirensit tõsta. Peaks olema ju pikema käiguga aga pehmemad vedrud.
siilionu1
21:56 24.02.2010
kukeseen, kas su talverehviga raputab ka tuntavalt, võrreldes mõne tavalisema autoga? Suvekatega vist tuntavalt kangem kui talvekatega?
Mõttes on lihtsalt kliirensit veidi suurendada, samas olulist klopperit ka ei tahaks kaasa saada :)
marita57
09:34 20.03.2010
Tahaks ka kuulda just nende kasutajate arvamusi, kes ise halva tee paketti omava autoga ringi sõidavad.
Teoorias on asi tõesti nii nagu eespool kirjeldatud - kliirens on 1,5-2cm kõrgem tänu teistsugustele, jäigematele vedrudele.
Ma ei kavatse hakata offroadima ega rallit sõitma, seega ei huvita, kui palju auto kurvis kaldub, küll aga huvitab, kui palju muutub igapäevasõit kuumaastikul (loe: Tallinna tänavatel) ebamugavamaks? Kas vahe on tuntav?
Esindused (Saksa Auto, Auto100) vist ühtki sellega varustatud proovisõiduautot ei oma?
Ocu2
19:22 04.04.2010
Ma olen selle halva tee paketiga läbi sõitnud 100 000 km tänaseks.
Auto sai hakkama nii tsehhi kiirteel kui ka kuskil mägedes paarutades.
Erilist vahet polnud kas 170km/h sirgel kiirteel või kurvilisel mägiteel kihutades. Vähemalt nendest kohtadest on mul endal kogemus olemas.
Eestis pole mingit probleemi olnud. Talvel ja sopa sees sõites on see igatahes väga tänuväärt lisa. Ma usun, et enamusel juhul saavad määravaks juhi oskused kui see kas auto kaldub natuke rohkem või vähem selle 2 lisa sentimeetri pärast kliirensis. Eesti tingimustes ja meie sõiduoludes ei ole sellel kindlasti mitte mingit vahet sõiduomadustes.
Vedrustus ise on täpselt sama mis Octavia 4x4 mudelil, vähemalt nii mulle müügimees väitis kui ma sealt auto ostsin.
Samas on see ka väga individuaalne, kes millega harjunud on ja millised on ootused ja mida kõrvalt teadjad räägivad.

VVV1
13:42 06.04.2010
Kui sõiduomadustes mitte mingit vahet ei ole, siis on see halva tee pakett ju täiesti mõtetu ja lisakulutusel pole ka mõtet.
Jäigem vedru tagab mõnel autol veermiku suurema vastupidavuse, sest puksid, vardad, šarniirid, liigendid, amordid saavad siis vähem koormust (liiguvad konarustel väiksema amplituudiga), mis iseenesest tähendab jälle seda, et tagumik saab suuremat koormust.
Fishi
22:37 06.04.2010
Halbade teeolude pakett tähendab Skoda puhul põhjaalust lisakaitset mootorile, tugevdatud vedrustust ning 24mm kõrgemat kliirensit.
Vedrustus ei lähe originaalis meie teedel tavaliselt katki ja järgi annavad enne amortisaatorid ja kuna juhitavuses ei tohi järeleandmisi teha ongi uued vedrud jäigemad.
Ocu2
07:50 08.04.2010
Kõrgem kliirens 2 cm on siiski vahe mida tunda on.
Lisaks pole seal 100 000 km midagi lagunenud, ja ilmselt saan veel terve hunniku muretuid kilomeetreid. Lisaks on kandevõime tagasihoidlikud 660 kg.

Ja sõiduomadustes minu jaoks ei ole vahet, ehk vahe tuleb siis välja halbadel teedel ja talvel. Ehk siis tegemist on hea asjaga, millest pole enne aru saada kui seda vaja on. Muidugi võib alati vinguda, et miks siis seda raha maksta kui vahet pole - aga keegi ei sunni ju kedagi seda raha maksma.
Kui keegi tahab siis ma võin veelkord seletada, et sõiduomadustes vahet ei ole, teel käitub samamoodi nagu tavavedrustus jne.
siilionu1
11:48 08.04.2010
Tänud, asi selge.
Seda vaikselt lootsingi, et sõiduomadustes olulist vedelust ega jäikust poleks täheldada. Kogu asja mõte minu jaoks ongi just kõrgem kliirens, ilma mõttetu vaheta või kaotuseta sõiduomadustes.

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte