Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mis saab Eestist? Majandus, julgeolek?

audimees007
03:50 14.02.2012
et mis siis saab eesti julgeolekust? kui majandus alla koliseb?
ja riik oma seadustega rahva kurjaks teeb nagu acta?
ehk valitsus seda ootbki kui rahvas kurjaks saab siis on parem nato armee oma rahvale kallale tuua?
sest ansipit ei tundu huvitavat rahva arvamus kohe mitte?
kui elu on raskem ja majandus kehvem ja hinnad poes kallimad,siis hakkab ju rohkem ka kuritegevust?
kas seda valitsus ootabki?

Muudetud 12.02.24 19:53

audi_a6_v6
09:11 14.02.2012
Kui palju oli protesteerimas? Kui palju on Eestis elanikke? Meil on demokraatia ja enamuse arvamus peaks esmajoones tähtis olema. Enamikku minu tutvusringkonnas jätab isegi see ACTA külmaks. Eesti pärast ei muretse, sest meil on ikka küllatki mõistlik valitsus veel, loomulikult alati võiks parem olla, aga ega ma siin foorumis rohkem ei viitsi kribada, sest siin võitjaks jäämine on nagu paraolümpial võistlemine, isegi kui võidad, ikkagi oled väärakas!
kui
09:15 14.02.2012
Siin mõne arust on eesti nn valitsus normaalne,siis sellisel juhul see rahvas vääribki selliseid tölle sinna! See nn riik selle valitsusega on pees täiega, audimees!
karvanejakole
09:28 14.02.2012
Lihtsalt õrritamiseks natuke torgin - kes Teie arvates võiksid siis moodustada praegusest etema valistsuse? Eestlane on lahe vend, kui midagi oleks kiita vaja, on vait, kui natuke kahvem, kisab terve ilma täis. Minu arust on Eesti valitsus suhteliselt hästi (ka) kehvades tingimustes hakkama saanud. Mõne asja jaoks võiks laenu võtta, et kiiremini paremale järjele saada, minu arust ei ole mõtet omada maailma kõige väiksemat riigivõlga, selle eest auhindu ei jagata.
audi_a6_v6
09:30 14.02.2012
Ma lihtsalt olen piisavalt kursis sellega mida valitsus saab teha ja mida mitte ning tean, kui väike roll on valitsusel nii väikesel ja nii avatud majandusega riigis, ainus mida teha võiks, on 101 liikme asemel 50 või 25 ja rohkem võiks olla haritud spetsialiste, kes ei vaata majandust emotsioonide baasil nagu iga teine majanduse kohapealt loll inimene, vaid vaataks asja globaalsemas ja objektiivsemas pildis, siis tuleks ka mõistlikumaid otsuseid (mis muidugi tavainimesele võivad ebamõistlikud tunduda), aga nagu ütlesin, ei jõua mina oma maailmapilti siin kirjutama hakata, see ei ole nii primitiivne.
Iga päevaga veendun aga selles, et inimesed Eestis ja tegelikult ka kogu maailmas, on ikka kuradi rumalad ja peale selle kõige ülbed ka veel, ise ei saa mõhkugi aru, aga muudkui möliseks ja õpetaks teisi, kui näiteks mina siis ära tõestan, et nad eksivad, siis jäädakse vait või hakatakse niisama vastu haukuma. Ma olen ka siin foorumis seda kogenud, algul haugutakse ja lärtsutakse, aga kui asja ära selgitan, siis õnneks mõni saab isegi aru, aga enamik ei saa.
Ahh see jutt läheb mul kuidagi pikaks ja kellele ma siin ikka ennast tõestan, muidu olengi nagu see paraolümpia võitja:)
karvanejakole
10:30 14.02.2012
Audi ütles 100% kõik kokkuvõtvalt ära. Oma torkega lootsin lihtsalt tatipritsijaid ligi tõmmata ja naerda saada.
kkakakas
10:46 14.02.2012
no ise arvan et riigil on rahaline seis ikka tunduvalt kehvem kui ansip väidab.
imelik et inimestel selline haugi mälu ja ei meenu siis tõesti kui kaua ansip jahus et kõik on OK aga majanduskriis oli juba ammu käes.
hetkel tundub juba samuti raha võetakse kust vähegi võimalik töötukassast invaliiditelt, päästetöölisi ka enam vaja pole.
mõelge ise ,kui kindlustasin maja siis õeldi kindlustusest et kõrvalooneid ei kindlustata enam, sest pritsimehi lihtsalt ju pole eestis ja keegi ju kustutama ei tule,risk liiga suur.
elagu ansip...
dimka70
10:52 14.02.2012
Majandus majanduseks, kuid võtame nüüd viimase tööseaduse sätte, mille parlament heaks kiidaks ja sellega võimaldaks tööandjal tähtajatut kollektiivlepingut ühepoolselt lõpetada. Lepng on leping ja sellest tuleks ka kinni pidada. Kahju on muidugi, et siinses ühiskonnas nähtakse ametiühinguid siiamaani kui Partei käepikendust, aga siinkohas tuletaks meelde, et sellest ajast on möödas juba üle 20 aasta. Ühe ülalpool kommenteerijaga olen ka mõnes mõttes nõus, et vinguda osatakse, kuid ise me ju tänavale meelt avaldama ei tule? Parem istuda keel p****s ja telekast vaadata, kuidas "lollide" soomlaste või sakslaste ametiühingud asju paika panevad ja siis torised ja toriseda, et kuradima s*tt elu siin eestis küll? Sm. Antsip ajab järjekordselt suust paska ja siis istume ja plaksutame? Loodus paneb asjad paika: "kui mitte sina-siis sind" või siis nagu sulid ütlevad:"lollidelt tulebki raha ära võtta" ja tundub, et hetkel sellistest ütlustest meie "kallid" riigijuhid lähtuvadki.

Muudetud 14.02.12 10:54

stelf
11:00 14.02.2012
Saab see, et Ansip ehitab Eesti riigist orjadega politseiriigi, umbes nagu Põhja-Korea või Hiina, kus puudub sõnavabadus ja riik teab paremini, mida inimesed tahavad!
ahasooo
19:15 14.02.2012
aga kui inimesed,ise lasevad ennast orjaks teha,siis ei ole ka midagi teha!!!
ISIKLIKUL TASEMEL PEAME ME ISE AINULT ISE ARU SAAMA,ET RIIK SEE OLEME JU MEIE!,Kui me ei v6ta osa oma riigi valitsemisest siis mida me ka loodame?
ja mis te olete nii naiivsed,selle keskerakonna taga on samad isikud nagu reformikatelgi...kedagi lambikat ei L;ASTA MITTE KUNAGI PAUMBA JUURDE!!!
SAAGE JUBA NENDEST ASJADEST ARU !!!
valter28
19:25 14.02.2012
V6 velle, on üks tore väljend, kui oled huntidega koos, siis ulud koos karjaga või sind ...., kehtib see iga elu valdkonna ja positsiooni kohta. müts maha ansipi ees, ta laveerib mööda õhukest joont.kusjuures paraolümpia on eeskätt puuetega inimestele, kelle tahet ei murra ka füüsiline vajaka jäämine, kohatu võrdlus freak-show-ga.
205d
19:43 14.02.2012
v6 on ilmselgelt pumba juures...
Mis saab, mis saab
20:08 14.02.2012
New World Order tuleb iga päevaga, iga seadusega, iga välislepinguga lähemale ja lähemale. Kui keegi arvab, et meie poliitikutel on mingi sõnaõigus, siis valesti arvab. Asjad otsustati juba meie "vabanedes" ära. Mingeid pisiasju kohalikud brigadirid otsustavad küll, kuid suuremas osas tuleb kõik kõrgemalt.
Meid ootab ees iga külje pealt kontrollitud elu. Mõtte ja sõnavabaduse kadumine. Tegelikult pole seda ka praegu. Ehk ainult külahullul, kellel kõik poogen. Muidu aga riskid seda vabadust kasutades sanktsioonidega.
Sularaha kaob.
Maaelu kaob pea täielikult praeguste vanurite surmaga.
Koolid ei ole enam haridusasutused, vaid treeninglaagrid. Milles vahe on? Ühes antakse sulle teadmisi, mille põhjal paned kokku enda maailmapildi. Teisel juhul antakse sulle maailmapilt, mis on "õige". Suures osas toimib ka juba praegu.
Maksustamise tase tõuseb. Ülemaailmsed reostamismaksud, neegrite elus hoidmise maksud jne. Töö eest saad eluaseme ja toidu. Toimib osaliselt juba praegu.
Puhas maatoit ja toidu ise kasvatamine keelatakse. Saadaval keemiline toidusarnane ollus. Toimub osaliselt juba praegu.
Pereelu elamine muudetakse väga raskeks. Lapsed eraldatakse perede juurest iga pisiasja pärast. Toimib osaliselt juba praegu.
Liikumispiirangud. Isikliku transpordi omamine muudetakse nii kalliks ja seadustega keeruliseks, et suurem osa inimkonnast ei saa seda lubada. Toimib osaliselt juba praegu.
Totaalne meelsuskontroll. Kasutatakse elektroonilise infovahetuse jälgimist ja ahvatletakse inimesi teiste peale kitse panema. Valesti mõtlejaid ootavad ees sanktsioonid. Kui ei õpi, siis ümberkasvatuslaager. Osaliselt toimub juba praegu.
Vangistama hakatkse iga tühiasja peale. Vanglad muudetakse töölaagriteks. Vang ei hiline tööle, ei võta sinist lehte, ei vii last trenni. Lisaks ei ole talle vaja maksta. Mõnes riigis toimib osaliselt juba praegu.
Suur osa emakesest maast muudetakse inimestele ligipääsmatuks.
Armee suurimaks vaenlaseks saab oma riigi rahvas, keda tuleb kontrolli all hoida. Sulendub kokku politseiga. Eelduseks jõustruktuurides töötamiseks saab perversne vaim.
Plaanimajandus. EU-s toimib osaliselt juba praegu.
Suure osa inimkonna hävitamine. Selleks kasutatakse toitu, vaktsiinisid. Kulub selleks mõned inimpõlved. Toimub juba peagu.
igi
20:27 14.02.2012
ei tea kas see viimane on v6-e nägemus
20:50 14.02.2012
üks huvitav nüanss- tavaliselt on riigi ja valitsusega ühel meelel just sellised kõrgepalgalised soojadel kohtadel istujad. nende arust on kõik just nii nagu olema peab ja valitsejad valitsevad vastavalt võimalustele ehk siis teevad nii palju kui nende väike roll siin avatud majandusega riigis võimaldab. aga ehk saavad sellisedki kunagi nägijateks.

Mis saab, mis saab
20:59 14.02.2012
Võite ju naerda...
Pille ei võta, nii loll ei ole. Olen üldse täiskarsklane. Auru välja laskmiseks teen pigem sporti.

Aga räägime siis sellest "Suur osa emakesest maast muudetakse inimestele ligipääsmatuks"

Kas tead, kellele kuuluvad USA rahvuspargid? Yellostone, Grand Canyon jne. UN ile. ÜRO -le. Kas see ei tundu natukene mõistusevastane. Aga uuri ise, miks see nii on. Ehk oled nii tark ja leiad ka plaani alade kohta, mis tahetakse muuta USA-s inimestele ligipääsmatuks. Otsi ka netist üles, misasi on Agenda 21. Olemas ka täitsa eestikeelne leht. Uuri läbi, mõtle asja üle.

Mis sa arvad, et keegi pole teinud plaani, kuidas maailma edasi valitseda? Muidugi on. Tehnika annab võimaluse seda teha nüüd ülemaailmselt. Ja need kes otsustavad, on leidnud, et inimesi on liiga palju, nii umbes 8 korda liiga palju. Vaktsiiniärisse sukeldunud Bill Gates teatas hiljaaegu avalikult, et on tore, kui suudame vaktsiinidega vähendada inimkonda 20% võrra. Ole kena, otsi netist üles see arvamus ja naera palju tahad selle üle. Sina oled arvatavasti üks surmamõistetu... mina ka.
...
21:25 14.02.2012
jutt jumala õige, kahjuks suur osa elanikest juba ära juhmistatud ja keemiliselt nürimeelseteks muudetu. sealt ka see naermine. Juba käib ka inimkonna mikrokiibistamine, mis muudab inimkonna arvuti teel juhitavateks robotiteks.
reep
21:37 14.02.2012
Minu lemmikud on kahte tüüpi tarkpead. Need kes midagi aru ei saa ja sõimavad niisama igasuguseid ansipeid ja muid reklaamnägusid, sest õhtulehes kirjutab niimoodi. Teised on igasugused vandenõuteooria mehed.
Maailm käib ju ikka ringiratast. Vabadus-okupatsioon-vabaduse illusioon-okupatsioon jne. :D
Rahunege parem maha ja proovige oma elu elada. Või siis tuleb metsa maja ehitada, seal porgandeid kasvatada. Pumpüss ära laadida ja maailmalõppu oodata. Huntidega võib ka vahepeal rääkida.
sd
21:45 14.02.2012
Ma olen alati tähele pannud, et nendel inimestel, kes kirjutavad kirjavigadeta (näiteks "Mis saab, mis saab") isegi foorumites ja kommentaariumites, on kõige huvitavamad ühiskonnakriitilised väljendused. Teksti lugedes kohe jääb mulje, et autor on üks mõtlevate inimeste seast ja see annab sisule usaldusväärsust veelgi juurde. Kena.
audi_a6_v6
21:45 14.02.2012
"Need karvanejakole ja a4b6 nüüd on? Naerge nüüd.. Mida eelmised kommijad valesti ütlesid? Ise olete samasugused nagu rk-gus.. "

Miks ma pean ennast igale tühikargajale tõestama? Oleks viisakas mulle mitte mingeid võõraid sõnu suhu panna, vaata siin foorumi teemades ringi ja peaksid pildi saama, et kus vähegi vaidluseks on läinud, ei ole mina eksinud, miks peaks sinuga teisiti minema?
Lugesin mõnda teksti katkendlikult siin eespool, ei viitsi kõigele aega kulutada, aga elan ise maal ja leian, et maaelu ei saa kuidagi ära kaduda, ebarentaablid asutused/ettevõtted kaovad, see pole väga riigi juhtimisega seotud, vaid lihtsalt vaba konkurents, seda huvitavamaks muutub igaljuhul maaelu, linnas on kõik käe-jala juures, maal peabki asi teistmoodi olema.
hm
22:00 14.02.2012
Kusjuures mis-saab-mis-saab ei pruugigi täiesti kuu pealt olla, eriti mis puudutab ligipääsu- või kasutuspiirangutega maad: näiteks ligi 50% Sloveenia riigi territooriumist on juba kuulutatud selliseks piirkonnaks, Natura alaks. Ning see teeb kohalikele päris palju muret ja meelehärmi!
Viimasele
22:10 14.02.2012
Wikipedia annan selleks protsendiks 36. Kui väidad, et 50, siis pane viide juurde, teeb su kommi väheke tõsiseltvõetavaks. Ma isiklikult ei näe midagi halba maa kasutuspiirangus, ilma selleta oleks paljud looduskaunid kohad kinnisvarahaide poolt täis ehitatud a la Trummi mets üleval või Nõmmel hüppetornist linna poole jääv ala, kuhu tahtis maja püsti panna Sõõrukas. Protsendi suuruse üle võib muidgi vaielda.
rumalpööbel
22:17 14.02.2012
Ansipeid ja ligisid oleks isegi rohkem vaja tegelikult kuid veel rohkem oleks neile vaja hoobasid millega majandust suunata.
seganelugu6
23:26 14.02.2012
Ei tea, kas 2005-2007 ka selliseid teemadest kirjutati?Igatahes siis oli kõigil palju raha ja tööd veel rohkemgi aga eriti ei nutetud ju selle üle,et valitsus on nii halb ja paha jne!?Minu meelest aastast 2005 pole suurt midagi muutunud, seal Toompeal!?Kas teile jõuab ükskord kohale, et me sõltume maailmamajandusest!Kõik on tohutud poliitikud!Ei kahtle üldse,et eestlane läheks tänavatele!Eestlane läheb sinna kindlasti aga mitte kütuse hindade ja õpetajate palkade pärast!Vaja on tõsisemat ja suuremat põhjust ja siis ta läheb ja ei saa enam pidama, täpselt nii nagu eestlase loomus on!Praegu on ikka suur % eestlasi, kes on ensv tulnud ja suuremosa neist pole euroopalliku mugavuse ja heaoluga harjunud, seega ei minda iga asja pärast tänavale möllama.Vaat kui uus generatsioon on peal, eks siis on oodata rohkem aktiivsust.(btw ise pole uus ega vana gen.)
to a6 v6
00:08 15.02.2012
Minule jääb küll sinust veidikene imelik mulje.
Sa võiksid palun jälgida järgmisi saite:

http://www.iseseisvuspartei.ee/test/

http://www.prison.planet.ee/uudised/
Järsku heidad pilgu peale ja tahaksin siis sinu nn (kõvamehe) arvamust teada.
Paluks siis ka oma õige nime all esineda või puudub selleks julgus?
Ette tänades.

Veiko Reino.

hakkke juba ru saama
03:02 15.02.2012
SAAGE ARU MINGID LAMBIKAD EI SAA KUNAGI RIIKI VALITSEMA!!!
NING MUIDGI ON KONTROLLITUD JA PAKASUHHA,EI TASU OLLA NII NAIIVNE ET ARVATA ET KESKERAKOND ON PAREM...SAMA,SEST SAMAD ISIKUD JUHIVAD KARDINATE TAGANT SEDA KOGU JAMA!!!
SAAGE JUBA ARU SELLEST ET TEIE OLETEGI RIIK
londonlanecanarywhar f
05:22 15.02.2012
muideks see LONDON OLYMPIC 2012 SAAB ERILINE,kuuldavasti lastakse terve staadion vastu taevast 100.000 inimest surnuks sinna sisse,siis tembeldatakse see "terroristide" ehk moslemite kraesse,ning siis saavad kiibid uk-s kes on,ning algab totaalne kontroll..inglismaast saab esimene katse maa kiipidega,ning esimene kuhu tuleb NEW world order teema!

...kust kuulsin??....ah naised saunas :D
07:01 15.02.2012
a6v6- tule nüüd maa peale tagasi ja tee endale selgeks, et sa ei ela MAAL selle igipõlises tähenduses, vaid väikelinna külje alla tekkinud individuaalide rajoonis. umbes nagu ihaste tartu kõrval. maaelu ja maatöö on hoopis teine elu kui sina seal oma muru niites ette kujutad. selliselt "maalt" ei koli inimesed linna elama ja selline maaelu ei hääbu- talvel lükatakse teid lumest, suvel hõljub iga majapidamise hoovil grillisuits, nädalavahetustel mürisevad muruniitjad ja õhtuti laseb uusaadel ilutulestikku jne- see on tänapäevane maaelu, mil pole mingit seost tõelise maaeluga.

ddig
07:20 15.02.2012
Teemaalgatajale hoiatus: kui jätkad vestlusringides erinevate nimede all esinemist, siis võidakse piirata sinu ligipääsu foorumile!
kus
09:05 15.02.2012
Sa oma karvaseja koledaga v4b6 oledki TÜHIKARGAJA! Kõik kes selle nn valitsuse vastu on, need on tühikargajad? Tallalakkujast sabarakk oled. Ja mina ei pea siin mingile jobule küll tõestama. Eesti riik selle valitsusega on pe.ses,see on fakt.
rumalpööbel
09:06 15.02.2012
Mu meelest " audi_a6_v6" räägib täitsa õiget juttu.
Ega see pole ka traditsiooniline maaelu kus lüpsjad käivad vahetustega tööl nagu tööstusettevõtttes ja lehmi on lüpsta 1000 või lüpsab robot ja peremees grillib samal ajal.
Mis ajastust me peaks siis standadri paika panema "maaelu" mõiste defineerimiseks.
Maailm muutub ja meil pole võimalust seda ignoreerida.
09:24 15.02.2012
maaelu selle traditsioonilises mõttes tähendab seda, et inimene ei hakka hommikul sealt kuskile 20- 100km kaugusele linna tööle sõitma, ei tarbi (suur)linnades pakutavaid teenuseid ja muid hüvesid. maaelu klassikalises mõttes on tegelikult siiski põllumajanduslik tootmine ja selle elu osaks on täielikult funktisoneerivad külad, alevikud, väiksemad linnad koos kõige sinna juurde kuuluvaga- alates toidupoodidest ja lasteaedadest ning lõpetades juuksuri või maniküürijaga. inimene ei pea oma esmatarbevajaduste rahuldamiseks enam kuskile sõitma hakkama- töö on sisuliselt kodu kõrval ja samas ka kõik muu igapeävaeluks vajalik. et aga tänaseks päevaks on nn maaelu sisuliselt välja suretatud, siis noorem põlvkond ei oskagi seda enam endale ette kujutada- nende jaoks on elu vaid linnades koos kinode, klubide, šoppamiste ja burgeritega ning kui kellelgi on eluase kuskil suuremast linnast eemal mõne metsatuka ääres või tema välja surnud külast sõidab kord nädalas läbi autolavka, siis tema peabki seda maaeluks.

lemmu
09:52 15.02.2012
Kallid kommijad, tehke omale kõigepealt selgeks kui vana EV hetkel on. Siis hakake võrdlema sama vanade riikidega, mitte Soome, Saksamaa ega Hollandiga.
Ning et me selle sita seest välja oleme alles ronimas, millese Päts, Laidoner & Ko meid 1940 saatsid. Tuleb välja, et eestlased olid veel hullemad lambad 75 a. tagasi kui tänapäeval.
Mitte etma hetkevalitsejatega rahul oleks, aga meil on siiski norm. riik.
rumalpööbel
10:22 15.02.2012
No vaielda ja aruleda võib selle üle mis maaelu on ja mis ei ole, kuid see asi kipub taanduma kõik ühele küsimusel, et mis "maitse" kellelgi on.
Isiklikult ei pea õigeks ka näitesk seda soome mudelit mis meile sageli eeskujuks on. Kus teed on lahti lükatud kell 5 hommikul ja lapsed viiakse kooli takosga valla kulul ning sellek ajaks on juba riigilt palkka saav lomittaja lehmad ära lüpsnud. Samas on need lapsed iga aastaga rasvasemad ja peab jälle lisakulutusi tegema et nende tervis tuksi ei läheks.
Ja ka seal lahkuvad inimesed maalt ja poliitikud süüdistavad teineteist maaelu väljasuretmises,vaatmata kõigile hüvedele mida neil võrreldes meiega enam on. Inimene pole kunagi rahul. Ise käisin koolis 6km ja kui oli lund siis oli ka pool teed tavalislet tuisnaud kuid ei näinud ma selles siis ja ka nüüd midagi imelikku.

Muidugi väiketootmine tagaks võrdsema tulujaotuse maal, kuid kaasaegses globaalsuses tähendaks see ikka ka palju suuremaid lisamakseid sektorile et konkurentsis püsida. Suurtootmise säilitamine on see mis on lubanud Eestis põllumajandustootmist hoida nii väikeste dotatsioonidega sellisel tasemel ja seda raha pole teistest majandussektoritest välja tõmmatud. Muidu oleksime palju rohkem "Läti moodi" Mitmekseisust ei võiks muidugi päris ära hävitada.
Nõuk ajast saime kaasa ka midagi head seega ,kuid muidugi oleks ka ilma okupatsioonita Eesti põllumajandus sarnanenud pigem Taani(palju suuremad talud) kui Soome omaga.
erkki2001
10:46 15.02.2012
Mina võtaks sellel teemal jahumise kokku nii:

Kui ei meeldi, siis pakkuge parem ja toimivam süsteem/valtsus/majanduspoliitika välja. AGA olge valmid siis ka seda enne rakendamist kõikidele selgeks tegema, et MIKS see teie (siis kritiseerijate) variant parem/õige on rahvale.

Ja kes oleks siis alternatiiviks praegusele valitsusele?
KEDA võiks siis sinna panna? Mina täna küll ei näe, et meie poliitikas oleks kedagi, kes peale suurte sõnade ja lubaduste ka midagi reaalset ära teeks.

Mina ei ole kõigi meie valitsuse tehtud otsuste/valikutega rahul, aga näen, et nad on suutnud meid enamvähem õigel teel hoida. Samas ei saa kunagi olema sellist valitsust kelle tegemistega kogu rahvas rahul oleks. ISegi näed Türkmenistanis oli presidendi poolt ainult 97.4% rahvast (kui ma nüüd õieti mäletan) ja seal ju ometi "jumaldatakse" oma juhti. :):)

Nii et kui miskit ei meeldi, siis öelge seda ja pakkuge parem lahendus välja, selliselt ühepoolselt kisada, et nii on paha ja nii on halb ja kõik mis teised teevad on vilets, aga omalt poolt olukorra parandamiseks midagi ette ei võeta, siis see on lihtsalt...
10:51 15.02.2012
Suurtootmise säilitamine on see mis on lubanud Eestis põllumajandustootmist hoida nii väikeste dotatsioonidega sellisel tasemel ja seda raha pole teistest majandussektoritest välja tõmmatud.

mis suurtootmisest sa räägid? mis dotatsioonidest? see, et meil on mõned tuhandepealised farmid või põllud täis suuremas osas vaid rapsi, ei ole enam põllumajandus. leib- sai, mida sööme, on küpsetatud sisseveetud viljast-jahust, poodides läti või leedu piim, või ja munad, rääkimata muudest toiduainetest, mis küll justkui eesti kaupmehe (millel ka paljudel juhtudel välismaine omanik) silti omavad, aga tehtud hoopis mujal, seega ka meie raha voolab taas välja. dotasioonid eesti põllumehel on just nii suured kui euroopa lubab ja kuidas keegi oma maadele toetust välja rääkida oskab- selleks, et raha saada, niidetakse isegi suvalisi mülkaid, peaasi et see nn haritava maa nimekirjas figureeriks. dotatsioonide suuruse (või tegelikult väiksuse) võrreldes euroopa tootjatega saab igaüks järgi uurida kui huvi on. põllumajandus on meil täpselt selline nagu meil seda lubatakse pidada- oma rahvast meie põllumehed kahjuks enam ära ei toida ja see ongi eesmärk- muuta meid teistest sõltuvaiks.
Nongrata11
10:56 15.02.2012
lemmu 10punkti,
erkki2001 10punkti.
Nagu ütles Rommel- ärge rääkige mulle probleemidest, pakkuge lahendusi.
11:08 15.02.2012
enne kui lahendusi pakkuda, tuleb kõigile selgeks teha, milles on probleemid, näidata inimestele reaalsust. kui mõni elab oma silmaklappidega ja tema arust on kõik korras, siis loomulikult ei aksepteeri ta ka muutusi, mida välja pakutakse, sest tema arust pole neid muutusi ju vaja- kõik on ok, mina elan ju hästi ja me oleme õigel teel. millisel teel? teel kuhu?
lugege neid linke, mis eespool pandud ja mõelge natukene kaasa. või tõesti toimib juba süsteem, kus koolis ei anta enam teadmisi oma maailmapildi kujundamiseks, vaid antakse ettevalmistatud maailmapilt, mis on "õige"? nii vähemalt tundub kui siin mõningaid tekste lugeda.
...
11:55 15.02.2012
''Kui ei meeldi, siis pakkuge parem ja toimivam süsteem/valtsus/majanduspoliitika välja. AGA olge valmid siis ka seda enne rakendamist kõikidele selgeks tegema, et MIKS see teie (siis kritiseerijate) variant parem/õige on rahvale.''

Kas tõesti keegi usub, et niisuguseid inimesi pole olemas. On küll, aga neil pole mingit lootustki süsteemi vastu võitlemiseks. Kohe kui keegi südametunnistusega inimene püüab midagi muuta tambitakse ta maatasa, tehakse naeruväärseks, tembeldatakse hulluks ja inimkari määgib rõõmsalt kaasa, kuna see inimene ei sobi etteantud õigesse maailmapilti
205d
12:11 15.02.2012
Põllumajanduslik suurtootmine on kasumlik, aga kas ta ka efektiivsem on, kui väiketootmine, selles ma kahtlen. Lihtsalt 1000 hektari pealt saad sa juba niipalju toetusi, et suudad uusimat tehnikat liisida jne.
Kärss
20:23 15.02.2024
Igasse teemasse kipub praegu majandus offtopikuna sisse imbuma. Palun jätkake seda siin.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120270614/euroopa-kalleim-
jouluturg-hinnad-olid-kirved-aga-muidu-vaga-tore-kaupmees-ta
ielik-ebaonnestumine

Minu arvates illustreerib see artikkel üsna hästi hetkeolukorda. Analoogilistel turgudel Rootsis, Norras ja Soomes olid tõepoolest odavamad hinnad, kas natuke või palju odavamad, aga odavamad kindlasti. Suvel Saksas sama lugu.

Nüüd kordan ennast, et meist kordades rohkem teeniv rootslane ega norrakas ei osta meilt artiklis mainitud 4 eurost kohvi, kui ta saab kodus selle 60 sendiga. Või siis meilt 12-16e vahemikus grillburksi, mis tal kodus maksab veidi alla 5 euro (konkreetsed näited aastavahetuse reisist perega). Aga kui me neid "kohve ja burkse" ei saa "rootslastele ja norrakatele" müüa, siis me omadele müües mitte ei teeni, vaid tõstame sisuliselt sama raha oma (riigi) rahakotis ringi, millest iga korraga võtab riik oma osa ja kaardiga makstes veel ka pank oma osa ära, nii et n-kümmend korda on raha kõik panga kätte läinud, mille võõrpank viib tagatipuks veel erinevate skeemide kaudu (tavaliselt iseendale laenu andes) riigist välja. Selle tulemusena ei suuda ka mina ettevõtjana enam hindade poolest konkureerida isegi siis, kui tellin klientide veo kohaliku firma asemel lätlastelt-leedukatelt, sest nende firmad tegutsevad meie turul juba teistel tingimustel. Probleem on see eelkõige kohalikule tööturule, sest nagu artikliski, kes tuleb järgmisel aastal sinna jõuluturule kahjumiga kauplema? Ei jää letid tühjaks, aga nii antakse käest ära veelgi rohkem kodumaist tootmist, teenuseid ja suuremas pildis võimalust jätta välismaalastelt ära võetud raha siia riiki uut rikkust looma. Ka minu firma saatis parimatel aegadel üle 90% arvetest teistesse riikidesse, praegu alla 5%, sest "hästi hoitud" ettevõtluskeskkond ei võimalda enam teistega konkureerida ja sunnib nii mind kui konkurente koorima vaid omasid.

Mu jutu point: hinnaralli peatamine on hädavajalik. Suur küsimus on muidugi "kuidas". Uute maksude ja maksutõusudega õli tulle valamine seda tuld mõistagi ei kustuta. Siit tuleb välja ka euro kui ühisraha suurim puudus, mida Rootsi praegu oma kroonide kaudu majanduse elus hoidmisel ära saab kasutada, meie enam ei saa. Sest (eelnevatele kommentaaridele vihjates) meie põld on väiksem ja meil vahendeid vähem. Meil ei saagi olla võrdseid võimalusi konkureerimiseks.
fdghfgh
07:02 16.02.2024
Kuuldavasti on nende jõuluputkade rent suht kirves. Lisaks on paljudel, ka igasugu käsitööliste, laenud ja euribor mõjutab ka neid. Sõbrapäeval kurdeti, et viru tn lilleputkades kõrged hinnad. Meenub, et aastaid tagasi talin tõstis seal rendihindu. Niiet kõigepealt tuleks üles otsida see, kes riisub koore mittemidagi tehes. Telia tõstis nüüd oma hindu, loomulikult väitega, et teenus muutub paremaks. Aga kui inimene ei tellinud seda paremat teenust, oli rahul olemasolevaga, siis mida pekki sa kepid ajusid, kulla telia?
No ja vana laul pankadest, mis teenivad superkasumeid ja mida keegi maksustada ei julge. Pühad lehmad, püha ja puutumatu kapitalism, ärimees teab ise mis teeb ja loll tarbija maksku, mitte ärgu vingugu. Otsigu siis odavam koht kui ei meeldi.
Eks paistab, mis riigifirmade müügiga saama hakkab.
Deus
08:49 16.02.2024
Väga palju probleeme tulebki rendihindadest. Jõululaadal putkade omad, Balti jaamas huiab üürileandja kellaaegadega, kuigi võimalus oleks kasvõi tund või 2 otsa visata. Ühesõnaga tundub probleemne osa olevat just kinnisvara osa, mis on rämeda laenu eest üles ehitatud ja tahetakse kiirelt sellest laenust lahti saada koos suure kasumiga. Lihtsalt öeldes, ahnus.
Magister_
14:28 16.02.2024
Transiidi teemal: transpordi ja liikuvuse arengukavas 2021-2035 lk 44-45 on väike lõik transiidi kohta, mille taga on majandusteadlaste põhjalik töö.
https://www.mkm.ee/transport-ja-liikuvus/transpordi-tulevik
Kärss
15:04 16.02.2024
Kui ma seda lugesin, läks mõte paratamatult sellele, et ChatGPT oleks nagu koostanud teksti, mis on hiljem inimese poolt toimetatud ja lisatud sinna enda jaoks sobivad osad. Tahaks loota, et see nii ei ole, aga kuna ma olen lugenud sealt nii paljusid lauseid juba varem mujalt intervjuudest-artiklitest-analüüsidest...

Teine küsimus, et kas ma usun nende analüüside ja prognooside erapooletust? Enam ei usu. Mitte ainult sellepärast, et valitsev poliitiline äärmus tuli võimule ainult tänu lausvaletamisele, vaid ka sellepärast, et siin on mängus liiga suured muutujad, mida putleri ja veel mõne teise tegelase pea sisse nägemata ei saagi prognoosida. Eraettevõte muudaks sellises olukorras lähteülesannet mõttetute prognooside tegemise asemel.

# Ühesõnaga tundub probleemne osa olevat just kinnisvara osa, mis on rämeda laenu
# eest üles ehitatud ja tahetakse kiirelt sellest laenust lahti saada koos suure kasumiga.

Isegi, kui sealt lausest sõna "kasum" välja võtta, on see ikkagi sama probleemi teine osa. Kinnisvara arendamine oma (st panga) raha eest on muutunud koormavamaks ikka samal põhjusel. Sellest inflatsioonirallist tingitud hinnatõusudest vabanemata pole ka pääsu sellest nõiaringist. Raekojaplatsil pole samas kinnisvaraarendust, riik ja KOV valavad teadlikult bensiini lõkkesse ja tänu sellele jäävad siia tulemata paljud järgmise jõululaada külastajad ka siis, kui mingi ime läbi sügiseks see hinnaralli tagasi suudetaks pöörata.

Praegust olukorda ennustati ette siis, kui algas koroona pärast rahatrükk ja tulid "odavad" koroonalaenud (mille võtmata jätmine oleks olnud samuti ajuvaba) pandeemiast tingitud majandusseisaku üleelamiseks. Nüüd on see ennustus lihtsalt kätte jõudnud. Mis saab edasi? Küsimus ongi vaid selles, et ühed riigid alandavad praegu makse majanduse elavdamiseks ja konkurentsivõime tõstmiseks, Eesti ujub täpselt vastuvoolu...

Majanduse osas üks hea näide ka varasemast ajast, kui tuttav tahtis Õllesummeril raha teenida. Mitu aastat käis seal ja võttis teema kokku nii, et kasum sõltus pühapäevast kui kõige väiksema külastajate arvuga päevast. Kõik eelnevad päevad teenis tagasi kulusid ja kõrgeid platsitasusid. Kui pühapäev oli vihmane, jäi omadega nulli. Kui pühapäev oli ilus ja mõni hea esineja jäetud ka sellele päevale, siis teenis kasumit. Seejärel otsustati tõsta platsitasusid ja pühapäeva asemel lõpetada joomapidu ära juba laupäevaga. Sellest alates läksid seal hinnad käest ära ja tema enam ei osalenud, sest excel enam ei lubanud nii suurt riski võtta.
Deus
15:51 16.02.2024
Ääremärkusena siinsetele vandenõuteoreetikutele tõlge: Lausvaletamine poliitsotsiopaatide poolt ei ole võrdusmärk valimistulemuste võltsimisele. See on nii nagu öeldi, valetati ja tänu inimeste usaldusele saadi hääl kätte.
fdghfgh
08:08 20.02.2024
Saab jälle inimestele ühe maksu kaela väänata
https://www.err.ee/1609258029/kaugkutte-kasutajaid-voib-ees-
oodata-aastaringne-toasooja-pusitasu

Järgmisena on võimalik veevärgile püsikas juurde keevitada, sest torud tahvad ka pidevat hooldust ja töötajad palka.
maaks
08:59 20.02.2024
Veevarustuses abonenttasu (vmi see täpne nimetus on) nüüd küll mingi uus asi ei ole :-)
Vee tarbimine ei ole elamutes muidugi nii suure hooajalise erinevusega kui kaugküte, selles mõttes halb näide.
fdghfgh
09:36 20.02.2024
Kaugküte tähendab siiski sa sooja kraanivee olemasolu, seega ahjud huugavad nagunii aastaringi.
maaks
09:39 20.02.2024
Olgem siiski täpsed - suvel ikka ei huuga vaid vaevu hingitsevad :-)
fdghfgh
10:14 20.02.2024
Seda küll, lihtsalt püsitasu on mugav asi, mida aeg ajalt tõsta saab. Ja lihtsalt järjekordne maks, mis inimeste igakuiseid väljaminekuid suurendab.
Magister_
10:31 20.02.2024
fdghfgh
Kuidas see kaugküttevõrk või üldse vee- ja kanalisatsioonivõrk siis toimima peaks kui tarbija selle korrashoiu eest maksta ei taha? Päris palju rekonstrueeriti ja ehitati asju välja Euroopa maksumaksja raha eest, nüüd tuleb hakata ise maksma. Ebaõiglus missugune ? Miks saksa maksumaksja enam meie eest ei maksa? Selles on küsimus või?
fdghfgh
10:40 20.02.2024
Kes sind siia vigisema kutsus?
Kui osutatud teenuse hind ei kata nö tootmiskulusid, siis tuleb tasu ja kulud balanssi ajada, mitte suvalisi abonentmakse kehtestada. Näiteks minul (veel) mingit vee kuutasu ei ole, ehitati siia see 12a tagasi ja maa all on plasttorud- mädanevad või idanevad seal, et pidevalt hooldada vaja? Pole selle 12a jooksul veel kaevureid torulappimisriistadega siin näinud. Vee eest maksan veenäidu alusel, kanali eest maksan sama veenäidu alusel- kahe asja eest maksan ja kui ei tarbi, ei maksa, tarbin vähem, maksan vähem ja vastupidi.
maaks
11:08 20.02.2024
"Joogiveevõrk" on oma olemuselt muidugi "natuke" enamat kui "maa-alune plasttorustik" :-) Ja väga paljudes kohtades Eestis ei ole ta (üleni) plastist vaid on kasutatud terast/ malmi ja kst materjali + palju erineva otstarbega seadmeid.
Aga see sai ainult silmaringi laiendamiseks kirja pandud.
EDIT: Lisaks joogivee varustuse katmisele on veevarustuse süsteemil veel 1 suur ülesanne - tagada tuletõrjevesi.

Muudetud 20.02.24 11:11

fdghfgh
11:23 20.02.2024
Kaldun arvama, et veetorustikke on juba nii palju renoveeritud, et metalli jääb üha vähemaks. Vähemalt linnades, kus suuremaid teeremonte on tehtud ja tehakse, vahetatakse ka maa-alused kommunikatsioonid välja.
Magister_
12:03 20.02.2024
Kuna veeettevõtted ja kaugkütte ettevõtted on oma piirkonnas monopolid, siis teenuse hinna kooskõlastus käib läbi konkurentsiameti. Küll on neid juhtumeid, kus hinda tösta ei lubata. Tänavate aluste veetrasside vahetus tehakse Tallinnas või Tartus või mujal suuremates linnades kõik selle raha eest, mis tarbijatelt vee ja sooja hinna põhiselt kokku korjatakse. Jama on just väikeasulatega kus trassid on Euroopa raha eest korda tehtud ja amorti pole keegi seni maksnud. Nüüd on vaja aga hakata puhastussüsteemides või pumplates remonti tegema näiteks. Palju on väiksemate asulate elanike poolt ka slikerdamist. Vesi võetakse majapidamisse enda kaevust, et mitte maksta, aga solk lastakse kanalisatsiooni. Kuna vee, kanalisatsiooni ja sooja teenusel on alati püsikulud, mis ei sõltu tarbimisest, siis abinomenttasu on täitsa asjakohane. Aga eks see on sundkulu nagu ka prügivedu. Kui kinnisvara on kus on kohustuslik vee ja kanalisatsiooni teenus ja/või prügivedu, siis tuleb maksta ka siis kui midagi ei tarbi ja maja on tühi.
fdghfgh
12:14 20.02.2024
Mõttetu möga.
Ma juba kirjutasin- kui teenusest saadav raha ei kata vajalikke kulusid, tuleb süsteem üle vaadata. Ja tegelikult vee hinnad tõusevad nagunii kogu aeg, samuti konkurentsiameti poolt kooskõlastatuna, aga siiski tõusevad. Kui mitte igal aastal, siis kahekolme jooksul kindlasti. Vähemalt meil. Ja mina olengi see slikerdaja- oma kaev ja vee lasen "linna" trassi. On ainult üks nüanss- ka kaevuveel on arvesti vahel ning maksan kanalit just selle näidu järgi. Niiet ära aja oma lolli mula- kui on ametlik liitumine vee-ettevõtja torudega, siis maksad nagunii, olgu oma kaev või mitte. Selliseid mustalt laskjaid vaevalt et enam leidub- kõik individuaalmajad on loetud ja nummerdatud ja liitumislepingud tehtud.
maaks
13:29 20.02.2024
Näitena kaugküttevõrgu koormusgraafik
EDIT: Kas selle saab mu 9:39 postiga kokku tõsta, sest umbes sellel ajal ta sai postitatud :-)

Muudetud 20.02.24 14:22

Reno12345
14:59 20.02.2024
Kõik läheb kallimaks! Head ajad on möödas ja nüüd läheb edasi aina raskemaks. Tuleb kuidagi ellu jääda!
Deus
08:37 22.02.2024
Rotikari oleme endiselt:
https://pbs.twimg.com/media/GG3_GlIWQAA2U55?format=jpg&n
ame=medium

Ei anna midagi EU'sse, aind tarbime.
fdghfgh
09:03 22.02.2024
No aga mida meil anda on? Või üldse on siiani olnud?
Samas huvitav vaadata, et pisike holland nii asjalik.
Magister_
11:57 22.02.2024
Hollandis elab 17,5 mln inimest. Territoorium on sama nagu Eestil. Igaüks võib mõelda, kui palju lihtsam ja ühiku kohta orstarbekam oleks Eestis riiki pidada, kui siin elaks kasvõi 2 x rohkem inimesi.
jee.kim
12:13 22.02.2024
Asi ei ole selles, palju inimesi seal elab vaid mida need inimesed teevad!
Šveitsis on u 9mil. elaniku aga oskavad hästi 10€ roostevabast metallikamakast 10 000€ kella teha!
fdghfgh
12:22 22.02.2024
Vau, magister jõudis põhjapaneva järelduseni- oleks meid rohkem, küll me siis teeksime. Ilmselt vaatavad kõik investeerijad, et sinna pisiriiki me ronima ei hakka, miljoni inimesega ei tee midagi ja ilmselt vaatame ka meie ise, et miljon on vähe ja ega me siis nii vähestega midagi nagunii ei tee. Müüme veel veidikene metsa ja paneme maakoolid kinni, siis saab tühjadesse küladesse kuuske ja mändi külvata.

Või on probleem siiski milleski muus?

Magister_
12:41 22.02.2024
Kui Eestis oleks 2x rohkem inimesi ja majandus oleks inimese kohta sama, siis oleks meil 2x rohkem raha. Paljud riiklikud struktuurid ja ka infra ei peaks olema 2 x suuremad või 2x suurema kuluga. Palju lihtsam oleks korraldada ühistransporti , haridust, päästet, riigikaitset, tervishoiudu.

Šveits on hea näide tasemel kutseharudusest ja selle rakendamisest kõrge lisandväärusega majandusharudes.

Enamus noortest ei lähe šveitsis gümnaasiumisse vaid kutsekooli. Körgharuduses on suurem osakaal rakenduskõrgharidusel. Eestis on väga palju aga üldkeskharidusega inimesi, kes ei oska sisuliselt midagi. Puuduvad head kutseoskused ja ka võimed teha peaga tööd.
fdghfgh
12:45 22.02.2024
Ma ei saa aru, kas sa nüüd süüdistad inimesi?
Neid, kes oma keskhariduse saanud ja midagi ei oska?

maaks
12:57 22.02.2024
Internet arvab, et kellad on ekspordi topis alles 5-dad, kui Šveitsist rääkida ja neid nugasid ja šokolaadi ei ole üldse märgitud :-)
"Switzerland's top exports include:
1. Gems and precious metals, which represent 29.9% of the country's total exports.
2. Gold, which represents almost 20% of the country's total exports.
3. Pharmaceuticals, which represent almost 11.5% of the country's total exports.
4. Organic chemicals, which represent 7.7% of the country's total exports.
5. Clocks, watches including parts, which represent 6.5% of the country's total exports.
6. Machinery including computers, which represent 6% of the country's total exports.
7. Optical, technical, medical apparatus, which represent 4.8% of the country's total exports.
8. Electrical machinery, equipment, which represent 3.5% of the country's total exports.
9. Mineral fuels including oil, which represent 2.7% of the country's total exports."
1. ja 2. kokku ~50%, ja vist ei nõua eriti kõrgelt haritud tööjõudu, küll aga ülejäänud.
fdghfgh
13:17 22.02.2024
Mõnes mõttes on Šveitsi võrdlemine Eestiga mõttetu, sest aegade jooksul on nad ennast nö turule sisse söönud. Kasvõi pangandusega, rääkimata muudest asjadest. Aga nad on osanud inimesed tööle panna ja tegema asju, mis riiki raha toovad. Eesti on olnud tõmbetuultes ja pole osatud kohalikku potentsiaali õigesti rakendada.
maaks
13:23 22.02.2024
Selline äge leht, kahjuks Eesti kohta saadaval ainult kuni 2021a-ni andmed
Seal (allapoole kerides, Historical data) näha mida ja kellele me ekspordime
https://oec.world/en/profile/country/est?depthSelector1=HS2D
epth

Tänase seisuga on nafta (~14%) venemaa tõttu (sest sealt tuli) ja puit (10%) kadunud (sest SWE ja FIN ei jaksa osta hetkel). Ehk siis 1/4 sisuliselt OFF :-(
EDIT: Seal allpool on graafik "Most Complex Products" - selle võiks kah üle vaadata. "Kõrge lisandväärtuse loomine" eesti moodi.

Muudetud 22.02.24 13:26

Magister_
15:09 22.02.2024
Vanakooli ettevõtjaid on veel liiga palju ja tööjõu ettevalmistus ja arvuline olemasolu on nadi. No ja vanad teemad, mis haakuvad
vanakooli ettevõtjatega, et teaduses loodu rakendamine ettevõtluses pole piisav. Baasteaduse tase pidi olema Eestis ok, rakendusteaduse osa mitte. Vähemalt 20 aastat on sama jutt

Samas mina ütleksin, et meil on isegi hästi läinud. Raha riigilt kohe kätte poliitika on inimesi muidugi ära rikkunud ja isiklik vastutus enda käekäigu osas on nagu nõuka aeg. Mokk töllakil oodatakse riigilt järgmist suutäit.
fdghfgh
15:23 22.02.2024
magistrile teadlaste tulevikuvisioon

Põhikooli baasil ei tohiks ametit õppida
Tulevikku silmas pidades on tähtis muuta keskharidus kohustuslikuks, et õpilased ei peaks tegema erialaseid haridusvalikuid liiga vara, vaid saaksid neid teha pärast gümnaasiumi läbimist. «Eestis on selge probleem põhikoolijärgse kutsehariduse kvaliteediga, kuna see ei paku gümnaasiumiga võrdväärset keskharidust ning selle haridustaseme läbinute hulgas on töötuse määr pärast kooli lõpetamist üks kõrgemaid,»
https://majandus.postimees.ee/7965666/teadlased-rail-balticu
-tottu-on-eestis-vaja-tulevikus-rohkem-elektrit

Magister_
15:44 22.02.2024
Ei vaidle vastu teadlastele põhikooli järgse kutsehariduse kvaliteedi osas. Või õigemini probleem on vist, et keskharidus mis kutsekoolist saadakse jääb nõrgaks ja jätab justkui hariduslõksu noore. Aga mis oleks mõistlikum? Kas tõsta kutsekoolis saadavat üldkeskhariduse taset ja lasta noorel, kes ei ole väga kindel, mis elus peale hakata, õppida mingi konkreetne amet selgeks ja jätta talle avatuks edaspidi kõrgkooli minna või suunata ta üldkeskharidusse? Kurat teab.
Marko
16:08 22.02.2024
Kutsekoolis ongi (peabki olema) rõhk erialal, mitte üldisel haridusel. Tegelikult ei takista see ka edasiõppimist kui ise juurde loed. Mure pigem selles, et inimesed on nagunii muutunud oluliselt pealiskaudsemaks ja elavad päev korraga. Eraldi seltskond on veel see, kes tahavad juutuuberiks saada. Neid ei ole võimalik aidata.
Ma ütleksin, et see uuringu kokkuvõte on tegelikult vale, kuna seal on paljud nüansid jäänud vaatlemata!
Deus
16:41 22.02.2024
Sellist jama pole tükk aega lugenud.
Kutsekas on just õige valik selle asemel, et kõiki keskkooli suruda. Siinsamas foorumis näeme, kuidas isegi põhikooli aegse matemaatika, keemia ja füüsikaga hakkama ei saada, mida see keskharidus seal otsas veel peaks aitama?
Minu käe all oli läbikukkumine seal 60 ja 70% vahel, lõpenatutest on erialale jäänud umbes pooled või pigem kolmandik. Mõned üksikud küündivad minu tasemele ja kahe käest küsin ise nõu vahepeal. Paris hea tulemus ca 500 näo kohta.
Siiski siiski, erialad on erinevad, need kes loogilises mõtlemises ja keeleõppes hakkama.ei saanud, olid väga head puidus ja ehituses.
Palju meil muidu neid baka kraadiga koristajaid veel puudu on, et siin hakati tagant lükkama akadeemilist haridusteekonda taaskord?
fdghfgh
17:00 22.02.2024
Ses mõttes on asi õige, et kõik ei sobigi 12a koolipinki nühkima ja on pigem avatud sellele, et mingi talle sobiv töö selgeks õppida ning siis soovi ja sobivuse korral ennast sellel alal edasi arendada. Samas on ka neid, kes leivad kutsekas ainsa viisi tavakool pikalt saata ja siis paar aastat kutsekas jämmida ning peale seda näeb edasi, mis elu toob. Esmalt muidugi seda, et peab ikkagi ksukile tööle minema. Mõni ärksam teeb ka firmaga algust ja kui suudab, areneb edasi. Aga ilmselt tänapäeva komistuskiviks ongi see, et elatakse maast madalast oma nutielu, põllule kõplama või kartuleid võtma enam ei saadeta, koolis kah õpetajad kiusavad ja sunnivad õppima ning ongi järjekordne tööpõlgur valmis kujunenud.
v6sa
17:38 22.02.2024
Kuigi haridus matsi ei riku, siis ei ole veel ühelgi motiveeritud noorel jäänud ülikool lõpetamata vaid seetõttu, et ta valis gümnaasiumis perse laiaksistumise asemel ametikooli kutsekeskhariduse. Jah, tuli ka minul natuke pingutada matemaatikas ja ilmselt on kaunides kuntzides mingeid puudujääke, aga kõrgharidus sai suurema vaevata omandatud. Pigem olid viimasel aastal, kus juba tuli oma peaga mõelda ja sünteesida, gümnasistid hädas.

Ehk möla maha kutsekeskhariduse suunalt, kõik koolid töötavad olemasoleva materjaliga. Kui ikka kodunt tuleb vastutustundetu sardell, siis ta on sardell nii gümnaasiumis kui kutsekoolis. Aga viimases võib käia peas klõps ära ja inimene hakata oma kätetööd nähes äkki isegi mõtlema. Ning erinevalt gümnaasiumist ei poputata kutsekas väga kedagi - kui ei kõlba maja reeglid (mis on enamasti üsna mõistlikud), astu minema.

Gümnaasium peaks ikka jääma nende jaoks, kes tahavad kindlasti kõrgkooli minna ja oma elus teadust teha. Kes ei tea, võiks esmalt õppida ameti ja siis edasi vaadata. Ametikoolid on meil sisuliselt tasuta, kui vähegi õppimisega reel püsid. Erinevalt gümnaasiumitest.

Meil on juba liiga palju kõrgharitud kullereid ja koristajaid:(
Kärss
15:33 25.02.2024
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120271774/inimesed-ei-jaks
a-enam-meie-kaupa-osta-mitmed-talumeiereid-siplevad-rahalist
es-raskustes

Artiklis on näiteid riburadapidi, kuidas kohalikku mahetootmist ülevalt poolt likvideeritakse, samal ajal kui teised EL-i riigid muudkui lisavad toetusi ja alandavad makse, et oma tootmise kulusid alla viies teiste riikide turgudele pääsemist lihtsustada. Allolev lõik võtab hästi kokku kogu artikli sisu.

# Nopri Talumeierei OÜ peremees Tiit Niilo Võrumaalt tõi esile, et praegu on juba
# mitmendat aastat selline olukord, kus väiketootjad kuludele vastavat hinda poes
# oma kaupadele külge panna ei saa, sest siis seda lihtsalt ei osteta.
63amg
16:22 25.02.2024
pole ju midagi imestada,kui meil on toiduainetel 22 prossa käibemaks.igas arenenud euroopariigis on leib-piim 5 protsenti käibekas.sõltub toiduainest on protsent natuke suurem 8,10,12 protsenti
suur terts
21:22 25.02.2024
Asi ei ole käibemaksus üksi. Korduvalt on ju välja toodud, et kaubandus lisab ka omalt poolt korraliku marginaali.

Seda pole vist enam mõtet mainidagi, et Eesti põllumees saab ka euros kõige väiksemat toetust. Kui ikka suurfarm ei saa enam pangast laenu siis peab asi päris mäda olema. Ei ole palju aega möödas sellest kui suurpanga juhtfiguur kiitis kui usaldusväärne on Eesti põllumees ja kui hea meelega sellesse valdkonda investeeritakse. Kas pangatöötajad kehval ajal ise süüa ei tahagi?!?

Naljakas, et põllumeestel krõks käimata veel ja s!takoormad Toompeale jõudnud pole.
Reno12345
23:04 25.02.2024
Kui inimene saaks poest värsket, rammusat piima, siis oleks ta nõus selle eest rohkem maksma. Kes tahab, lahjendab kodus ise. Kahjuks aga seadus seda ei luba! Pealegi võib siis pood ahneks minna ja siis võib tõesti lõppkokkuvõttes piim liiga kallis olla.
suur terts
23:33 25.02.2024
1. Värske farmi piim ei säili eriti kaua, seetõttu seda poest ei saa.
2. Töötlemata piima puhul võib (ka sõltuvalt säilitustingimustest) tekkida igasugu patogeenide oht. Teistpidi - õigetel tingimustel jällegi saab lihtsasti hapendatud piima.
3. Kui ikka on soov seda värsket kraami saada siis tasub mõni farm endale tuttavaks kodustada ja sealt otse tuua. Saab oluliselt odavamalt.
Deus
23:51 25.02.2024
Seadus ikka lubab, mis seletate siin. Piimatootja Farmi täispiim tuleb sisuliselt otse lehmast, Eesti lehmast, erinevalt Tere jne tegelaste väljamaa segudest. Ainuke vaheaste on pastöriseerija, mis on vajalik. Tahad näiteks mozzarellat teha või võid või hapupiima jne, tutvusta ostetud lihtsalt happe või bakteriga uuesti. Ise olen küll aind salati jaoks mozzarellat teinud, sest olin keset metsa ja unustasin salati jaoks kaasa osta. Kõrgelt töödeldud 2,5% ja veel suurrm õudus, laktoosivaba, selliseks tegevuseks ei kõlba, sest neid on lisaks pastöriseerimisele juba korralikumalt töödeldud ainetega (peast ausalt ei tea nimekirja anda) ja kooritud koor ära jne.
Kodune lehmapiim on seal 3 ja 4,5 vahel enamasti, farmide lehmadel tänu aretusele ja söögile juba üle 6'e julgelt.
suur terts
09:50 26.02.2024
Väike parandus. Kui siin eelmise posti lõpus nüüd rasvasisaldusest jutt oli siis tänapäeval püütakse farmiloomade piimas see pigem madalam hoida kui koduveistel ja jääb ca 3,5-4,5% juurde max. 6 ja enam on ikkagist erand ja seda välditakse. Nii kõrge rasvaga piimaandjal tekivad kähku terviseprobleemid.

Täna on rohkem oluline valgusisaldus, mis juustutootmises on rohkem oluline. Valk jällegi on farmipiimades kõrgem.

Eelnevat teemat arvesse võttes on julgeoleku probleem hoopis see, et meil riigis loomade arv langeb järjekindlalt. Väiketootjaid praktiliselt polegi enam. Nüüd siis on jõudnud järg suuremate käte kes ka lõpetama on asunud. Ühel hetkel ei pruugi riik selleski segmendis end ise toita.
Deus
10:14 26.02.2024
Nii on, see on tõesti parem sõnastus, kuigi see 3,5 on ikka alampiiri kompamine, kogu piim läheb ühte vanni ja saab sealt toreda 4,1+0,1n keskmise ning vastab tõele ka see loomade vähenemise asi, eriti piimakarjas sest üha enam läheb piimakarja asemel moodi lihakari. Lihakari aga ei tule meie toidulauale vaid ostetakse Poolast kuni Türgini ära meilt. Meie siin aga saame toidulauale Poolast tagasi tulevad kehvemad tükid ja jäägid.
Kui nüüd keegi tuleb siin kraaksuma, et piimale peaks koor peale tekkima ja tehakse musta maagiat ning rämedat keemiat, et seda ei tekiks, siis see ei vasta tõele - peale pastöriseerimist surutakse piim lihtsalt läbi pihusti, et rasvamolekule peenestada pisemateks ja ongi kogu must maagia, lihtsalt ühtalsem emulsioon.
2,5% piim saadakse aga nii, et tuleb piim, sealt tehakse lõss ja koor ning siis segatakse need uuesti kokku vastava protsendi peale. Jääk-koor läheb kohvikooreks ja muudeks produktideks ehk ka ei tehta musta maagiat vaid asju, mis on koduste vahenditega ja ilma igasuguse keemiliste vahendite sekkumisesta.
Rudselt tuleb mingi vandenõuteoreetik nüüd siia midagi muud raiuma ja linke ette söötma. Nullin eos selle idiootsuse ära ja ütlen - ÄRGE laiendage teiste maade praktikaid, ERITI USA praktikaid Eestile!!!
suur terts
12:03 26.02.2024
Natukene parandan/täpsustan veel.

Tere jm tegelased siiski ka ei too sisse väljamaa segusid vaid kasutavad samamoodi kohalikes farmides toodetut. Praegu veel toodab Eesti farmer toorpiima nii palju, et osa veetakse piiri taha. Sisse toorpiima minu meelest ei tooda sest see pole kasumlik. Transport sööb selle viimasegi ära kuna meie tööstused maksavad tootjale Läti-Leedust vähem. Valmistooteid - neid jah küll tuuakse. E-Piima uue tööstuse valmimisega võib-olla on olukord muutunud, ei tea, aga hästi ei usu.

Ei saa olla nõus, et piimakarja asemel (praegu) lihakari asemele tuleb. Pikki aastaid jah arvukus tõusis aga meil siin ju ka alustati nendega alles 2000-te paiku. Lihaveiste n-ö kõrgaeg oli ca 4 aastat tagasi. Alates sellest on ammlehmade arv järjekindlalt langenud. Ka üldarv oli 2023 madalam võrreldes 2022-ga. Mis saab sel aastal veel ei tea aga arvestades põllumajanduse eripära, kus protsessid on pika vinnaga võib arvata, et langeb veel. Lisaks ''soodustab'' protsessi riigi poolt pandud lisakohustused ja -piirangud. Seda kitsamas mõttes. EU tasandil üldiselt on suurimaks probleemiks see nn MERCOSUR-kaubandusleping kolmandate riikidega. Muide - langustrend ongi omane kogu Euroopale. Mujal maailmas vastupidi. Mõtteainest vandenõulastele...

See, et liha ei tule lauale meie oma loomadelt on osaliselt tõsi. Me suudame praegu vaid ca 1/3 ulatuses lihaveiste lihaga oma laua katta. Kui arvestada sisse ka piimaloomad siis suudame praegu veel täielikult katta ja nibin-nabin üle ka. Paraku piimaloom ei ole kvaliteetliha andev. Noorloomad liiguvad muidugi sinna, kus nende eest paremini makstakse. See on ju loomulik.
Reno12345
18:04 26.02.2024
Kohalikust talust või farmist võib alati küsida. Farmist otse piima osta ei pruugi õnnestuda firma reeglite tõttu.
Kärss
00:44 12.03.2024
Siin artklis näidatakse lihtsalt ühte head pilti, milliseks maksupõrguks Eesti on muudetud. Muusika ja kontserdid ei kuulu loomulikult inimese põhivajaduste hulka, aga sama nähtuse otsa õnnestub ettevõtjana takerduda igal sammul. Olgugi, et X maksu kohta on hea öelda, et see on meil väiksem kui kusagil mujal, aga kui selliseid koormisi on kokku palju, on teiste riikidega konkureerida pea võimatu. Mida näitab ka siia lisatud pilt.
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/120276195/sokk-muusikatur
ul-eestis-voib-suurkontserdi-korraldamine-maksta-pool-miljon
it-eurot-rohkem-kui-soomes

Magister_
07:55 12.03.2024
Üldine maksutase ei ole Eestis kõrge. Huvitav miks välisinvesteerigud kasvavalt Eestisse tulevad? Kas nad siis makse ei vaata? Kas nad julgeolekuriske ei hinda? Kas nad riigi rahanduse olukorda ja valitsuse plaane ei vaata? Kas nad tööjõumakse eraldi või palgataset ei vaata? Vaatavad ja küllalt põhjalikult. Ainult kohalikus meediaruumis elav kohalik ettevõtja aga ei investeeri kuna loeb peavoolumeediast iga väiksemagi pankroti üleslugemist ja seda, et majandus on väikses languses juba 2 aastat.

https://epl.delfi.ee/artikkel/120274051/juhtkiri-julge-sojao
htu-suhtumine-meelitab-raha-eestisse
fdghfgh
08:24 12.03.2024
kle üldine maksutase, vaheta plaati.

Investoritele meeldib digiriigi kuvand, OECD parim maksusüsteem (loe: ettevõtete tulumaksu puudumine)

ja mis kasu saab tavatööline sellest ettevõtete poputamisest?
ja artiklis ei ole kirjas, mis alal need investeeringud siia voolavad.
juhtkirja autorit samuti ei ole- ta võib olla ükskõik kelle suuvooder.
Deus
08:49 12.03.2024
Tavatööline saab valiku, kus töötada ja tõenäoliselt parema palga seetõttu.
Üldine maksutase ON kõrge, kui mitu kuradi korda peab seda välja tooma ja korrutama, enne kui silmaklapid peast kukuvad? See veel ei olnud kõrge EELMINE AASTA.
Saad aru?
Kõik on muutunud kõigest 12 kuuga.
STAKS KULUKAS ON!
Ma tõesti ei oska paremini kirja panna, et kohale jõuaks see.

Magister_
09:52 12.03.2024
Palun pane siia deus teiste riikidega võrdlev allikas kust tuleb välja et Eestis on maksutase kõrge. Mina olen korduvalt pannud viiteid. Maksud korjab riik, maksutaset riigis näitab kui suur on see korjatud maksude tase riigi majanduse mahtu. Kogu lugu. Eestis on see madal. Eriti kui arvatakse seda toetuste paketti, mis inimene riigilt vastu saab.
Deus
09:58 12.03.2024
sa paned POOLIKUT infot!!!!
Ma ühe korra saatsin su juba arvutama, kas tegid seda? Ei teinud!
Ära spämmi siin lambiasju kokku koos pooltõdedega, mis ei võta arvesse kogu kulutatut summat. Brutopalga eest poest saia ei saa, jõuab kohale?

Tsiteerin faktikontrolli:

2022. aastal laekus maksude ja sotsiaalkindlustusmaksete näol riigieelarvesse 11 248 151 000 eurot. Antud summast moodustas 7 073 197 000 eurot füüsilise/juriidilise isiku tulumaks, sotsiaalmaks, töötuskindlustusmaks ning kogumispensionimaksed. See tähendab, et 2022. aastal oli palkadega seotud maksutulu osamäär ligikaudu 62.88%.

2023. aasta Riigieelarve Seletuskirjas on välja toodud, et maksude ja sotsiaalkindlustusmaksude näol laekub riigieelarvesse 12 915 273 000 eurot. Varasemalt välja toodud palkadega seotud maksude osakaal on sellest arvust on 7 919 602 000 eurot. Seega on palkadega seotud maksutulu osamäär seatud ligikaudu 61.31%-ni, mis kajastub ka riigieelarve seletuskirjas.

Tutvudes käesoleva ning tuleva aasta riigieelarvega selgub, et palkadega seotud maksulaekumised moodustavad veidi üle 60% maksulaekumise kogusummast. Ülejäänud tulu tuleb peamiselt käibemaksust ning kehtestatud aktsiisidest.

---
Loeme siit välja nüansi viimasest lausest:
"Ülejäänud tulu tuleb peamiselt käibemaksust ning kehtestatud aktsiisidest."
Millal jõuab kohale, et ka see on SINU rahakotist võetud raha?
Isegi kui võtame maha aktsiisi, mis on teatavasti luksusmaks - tubakas ja tinapanek peabki maksustatud olema, nõus aga lisaks ka kütus ja elekter jne energia, see on sinu jaoks hädavajalik ja ei pääse.
Siit tulenevalt lihtne, ilma matemaatikat teadmata inimene saab aru, et juba kätte saadud papist läheb vähemalt viiendik, VÄHEMALT, veel maha.
Meil pole enam käibemaksuerisustki alles vist enam, parandage, kui eksin, siis ükskõik, kas plekid sulas või arvega, viiendik on sult läinud, jämedalt. Ja seda oli vana protsendi kohaselt.

Muudetud 12.03.24 10:09

ConnorFlint
10:24 12.03.2024
Käibemaksu kohta võib EMTA lehelt leida järgneva:
"Alates 01.01.2025 on majutus ja majutus koos hommikusöögiga maksustatud 13% käibemaksumääraga senise 9% asemel ning ajakirjandusväljaannete käibemaksumäär tõuseb 5%-lt uuesti 9%-le."
- Seega siit järeldub, et majutusele ja ajakirjandusele on pire toine KM.
https://www.emta.ee/ariklient/maksud-ja-tasumine/kaibemaks

Muudetud 12.03.24 10:33

Magister_
13:28 12.03.2024
Deus ei vasta ikka midagi. Pane siis see sama info teiste Euroopa riikide kohta sama asja kohta kõrvale. + see, mida teistes riikides inimesed rohkem maksavad, näiteks varamaksud, mis Eestis puuduvad. Automaks oleks esimene pääsuke.

Aga Eestis on tööjõule maksukoormus suhteliselt kõrgem ja ettevõtetel madalam. Samas ettevõtja Kärss näe ei ole rahul ikka.
Kas meil Eestis aga oleks välisinvesteeringute tase selline, majanduse ja palkade tase tänane kui meil oleks ettevõtjate maksukoornus kõrgem? Ma ei tea. Eestis on ka kõrgema palgaga inimesed palju madalamat maksustatud kui enamus mujal Euroopa riikides. Kõrgepalgaline Deus aga ei ole rahul.

Ja mille pealt siis mujal riikides need riigi kogutud maksud põhiliselt kokku tulevad kui mitte inimeste käest? Tulumaksud, varamaksud ja tarbimismaksud.
Kärss
14:02 12.03.2024
# Kas meil Eestis aga oleks välisinvesteeringute tase selline, majanduse ja palkade tase
# tänane kui meil oleks ettevõtjate maksukoornus kõrgem?

Kui osaled hangetel ja pead tegelema otsast lõpuni ise oma kulude haldamise ja raamatupidamisega, näeksid ka tervikpilti. Ma just eelmises postituses kirjutasin, et üksiknäiteid kontekstist välja rebides on lihtne väita mida iganes ja sellega praegune võimuviletsus tegelebki. Tervikpilt on aga pikk ja üha süvenev majanduslangus ja kriis, milles mõned tahakski elada. Kontekstist välja rebitud loosungid ei muuda seda tervikpilti, nagu ei muuda seda ka võrdlemine riikidega, kus mediaanpalk ei ole võrreldav Eestiga.

Teiseks, välisinvesteeringud on needus mistahes riigile. Välisinvestorit ei huvita mitte üksikud maksud, vaid ainult see, kus ja mille abil tal oma raha kõige paremini ja kõige madalamate riskidega õnnestub mitmekordistada. Kui olukord muutub, ei huvita teda nende muutuste (sõda, valetamise teel võimu haaranud liberastivalitsuse otsused vm majandust halvavad tegurid) põhjused, vaid ta viib oma investeeringu sinna, kus see nüüd on talle soodsam. Meile jäävad seetõttu iga majanduskriisiga maha ainult kadunud töökohad ja töötute perekonnad, kes ei saa hakkama ilma kaetud põhivajadusteta, mis tuleb leida juba omavahenditest.

Rahvuslik kapital ehitatakse samas ülesse teise struktuuriga ja teisel eesmärgil, see ei jookse minema muutuvate majandustormide tõttu ja sellelt kogutud maksudega lahendatakse neid probleeme, mida odavamat "orjatööd" vajav väliskapital pidevalt otsib. Minu üle-eelmisesse postitusse pandud link oli just sellest, kuidas tingimuste muutmise kaudu praegune valitsus hävitab pikkade traditsioonidega rahvuslikku kapitali Eestis. Oleks võinud panna ka 10 erinevat linki samadel teemadel, sisu sellest ei muutu. Kui ehk siis vaid nii palju, et osad ettevõtjad on juba öelnud otse välja, et nad lõpetavad äritegevuse, kuid jätavad oma tootmisvahendid mõneks ajaks ooterezhiimile, et jätkata võimaluse korral siis, kui majandust hakkavad juhtima jälle majandusest aru saavad ja reaalse ärikogemusega poliitikud, mille tulemusena on võimalik taastada riigi majanduse konkurentsivõime.
Raul Jaak Ervin Üks Jalgvärav
20:30 12.03.2024
no üldiselt virisevad need ettevõtjad, kellel kuskilt pigistab ja see miks pigistab on seotud olulises osas nende enda tegevuse või tegemata jätmisega. vaadake noorema põlvkonna ettevõtjaid. palju vähem virinat, palju vähem näpuga riigi poole näitamist.

Ja Kärss, riigihanked on nii ettevõtjate kui ka riigiasutuste poolt nõme ja mahukas protsess, aga paremat lahendust ei ole välja mõeldud, kuidas ohjata korruptsiooni ja tagada läbipaistvus ja võrdne kohtlemine riigi ostudes. Kui hankeid ei oleks, siis läheks asi kohe käest, Kärss saaks kuskile jala ükse vahele, määriks kust vaja ja istuks riigi nisa otsas senikaua, kui on oskust määrida ja kuskil on mõni sõber ametnikuna ees. Kärss elaks siis hästi aga korruptsioon viiks riigi üldise arengu ja elatustaseme alla. nii on lihtsalt.

Kärsale ainus soovitus on, et kui see hankeprotsess ei meeldi, siis korralda oma äri eraklientidele ümber. Vingumisele ei ole mõtet enda aega ja energiat raisata.

Kärss
21:21 12.03.2024
Eelmisele: tutvu tühja targutamise asemel Riigihankeseadusega. See, et korruptsioon kestaks, on sinna sisse kirjutatud. Aga võiks olla ka kirjutamata nagu mujal.

Mul pole põhjustki viriseda, sest tegelen juba eelmisest aastast oma äritegevuse Eestist ära viimisega. Artiklid olid siiski sellest, et kõigil kingad pigistavad juba. Loomulikult pigistavad, kui riik muudab keset mängu mängureegleid oma riigi ettevõtete kahjuks, samal ajal kui teised riigid muudavad seda enda riigi jaoks soodsamaks, lõdvendavad reegleid, alandavad makse jne.

Et saaksid paremini aru - kui varem olid mu kliendid 90%+ välismaalt, siis riik on võtnud võimaluse raha riiki juurde tuua, st teenisin viimased aastad hoopis oma kodanike pealt ega panusta enam riigi positiivsesse väliskaubandussaldosse. Tutvu mõistetega, mis asi on positiivne/negatiivne väliskaubandusbilanss ja mida tähendab see tavalise tööl käiva inimese jaoks. Kannatajaks oled siin "Sina" mitte mina (=need, kellel on valikud, kus tegutseda). St Sina maksad sama asja eest rohkem, riik saab vähem, aga minu kasum suureneb, sest maksusid tervikuna on kokku vähem ja kasum suureneb ka selle arvelt, et parema majanduskeskkonna tõttu saan konkureerida ka seal, kus praegu ei saa ükski Eestis tegutsev ettevõte. Palju õnne virisejaks sildistamisel;)
Raul Jaak Ervin Üks Jalgvärav
22:01 12.03.2024
loodan, et oled teavitanud korruptsioonist sinna kuhu vaja.

ja õige suhtumine, et parem tegutseda, mitte virisega - vii oma äri Eestist välja ja aja asja seal, kus on endale mugavam. Ega verevahetust on siin kohalikus konnatiigis vaja.
Kärss
16:59 15.03.2024
Seda pole õige nimetada verevahetuseks. Pigem on see vere väljalaskmine, kui omad inimesed investeerivad oma riigi asemel naaberriikidesse. Kuigi see on samas ka positiivne, et eestlastel on raha käia koort riisumas teistes riikides. Tsiteerin ühte lõiku: stabiilsus on kõige võti.

https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120278007/lati-saab-kirjan
eni-innovaatilise-puidurafineerimistehase-endale

# Lätis on tööstusinvesteeringu tegemiseks olemas pikaajaline selge ja stabiilne metsanduspoliitika
# ja roheinvesteeringuid toetav poliitiline nägemus. Fibenol ei ole ühe tehase projekt.

fdghfgh
20:14 15.03.2024
Ei ole hullu, 07:55 12.03.2024 magister siin ju teatas meile, et välisinvesteeringuid tuleb siia uksest ja aknast. Jõulude ajal ka korstnast.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte