vaatasin auto 24 ajalehte ja seal reklaamitakse berlingo kombi pereautona.pildil on naine ja mees väikse imikuga.
huvitav kes tahab endale sellist väikeveokit pereautoks,millel pole mugavust,ega väljanägemist,juhitavus jätab ka soovida,peale selle on veel salongis üleliigne müra.kaubik jääb ikka kuubikuks, lisa istmerida taga ei muuda sõiduautoks.
sellise masinaga ringiliikumine on täielik piin,ja kui tööpäev läbi siis ruttu uksed lukku .rohkem kui töösõidud ei suuda seda masinat kannatada.
Vaata, inimeste varjandis saad ka istmeid liigutada ja endale mugavama asendi seadistada. Olen kulgenud mo~lemiga ja vahe on ma"rgatav.
Vaidleks ka juhitavuse poole pealt vastu, talvistel rahva lumeraja so~itudel on berlingod/partnerid ikka kenasti ennast na'idanud, samuti ei ole miskit ette heita la"bivusele vo~rreldes tavaautoga.
Teisest kyljest kui on olemas teatud marki to"o"auto, ega's ise siis ei sooviks sama autot ka vabal ajal kasutada vb. Lambo, RR jmt oleks erandiks.
Aga kes neid ikka ametiautoks annab.
Kui lähtuda otstarbekusest siis sellise Berlingoga saab teha köike.Lased istmed alla vead kaupa näiteks.Kui iste on yleval mahub päris körge asi istmete taha.Kui on mölemil kyljel liuguks siis pole tagasöitjatel parklas muret.Samas on neil ka katuseluuk kui soovid ja päris korralik,konditsioneer jne.jne.Praktiline kyllaltki.Kui Sul on jah kolmeliikmeline pere kes elab linnakorteris ja muud midagi ette ei vöta siis vöib ju ka Bentley-d pereautona vötta.
Mina valisin selle. Odav ja funktsionaalne. Ülalpidamiskulud mõistlikud.
Väljanägemiselt küll tööauto moodi, aga kõike head selle hinna eest kah ei saa.
Kamoon mehed, sellise hinnaga (tingitud ale)155keek(1,4l, multispace, abs, metallik ja muud lisad) ei saa isegi väikeautot. Arvan , et oma hinna kohta parim valik.
edu siis sulle kui oled sellise autoga rahul
.mul oma auto vw passat 2001a. ja olen rahul.
kuid sellise tööauto mis on siiski uuem lükkaks hea meelega Türisalu pangalt alla.läbisõit on suur ja koguaeg vaja remondis käia ja arved mega mega,hea et ise ei maksa.
Ma vaatasin valides kah Passateid. 2001 aasta auto eest küsitakse keskmiselt 140-160 tuhat. Ma lihtsalt ei ole nõus kuus aastat vana auto eest maksma poole uue auto hinnast. Parem siis juba uus Berlingo.
maitse küsimus muidugi. Loomulikult ei ole Berlingo väga mugav auto, aga linnasõidud kannatab ära teha küll. Ostaks ka parem uue Berlingo, kui mingi peetud Passati.
ma arvan, et multispace on suht ideaalne valik pereautoks, kasutanud pikemalt ühte diislit. Esiteks suurus- krutid istmed alla ja kraami mahub meeletult, mugavus... nii ja naa, ütleks et suurus on ka mugavus ja võrreldes sama hinnaga n. p206-ga või muu väikeautoga, siis pigem valiks siis multispace´i. Juhitavus, taas üllatab, näiteks kruusal käitub see kohati paremini kui tänased asfaldile mõeldud väikekesklassi prantslased.
Isikliku kogemuse järgi julgeks valida seda pereautoks küll... Müra jällegi ülepaisutatud, aknede ja istmeteta kong tõesti kumiseb, aga aknad ja istmed summutavad seda plekist kuminat, ja müra ei ole seal tõesti rohkem, kui teistel sama hinnaklassi masinatel.
vahe on selles et,300000 sõitnud passat 2001a. ei vaja rem. ja on nagu uus veel.
aga 200000 sõitnud 2004a. berlingo tuleks koguaeg rem järjekord broneerida ette.midagi koguaeg laguneb või koliseb.
selline vahe on kahel minu sõita autol
mugavuse vahesid ei anna võrrelda. berlingo on nagu ratastega külmkapp.
berlingol alt värv koorub ja juba roostetab.
vw ei roosteta.
2001 passat on nüüd küll imeauto millega võrrelda,tahax näha seda passatit mis on eestist ostetud ja iga talv siin **** sees kulgenud ja tal mingit roostet pole.Aga las see passat olla.
Seda berlngot ei valiks elusees omale pereautoks,kaubik on kaubik ja las teeb oma tööd ja kui mingi jupp läheb siis las firma maksab.Endale valiks ikka sellise auto millega saab üle 20000km sõita ilma sildade vahetuseta(jutt on tegelt partnerist,aga seal vist ainult märgivahe).
Aga maitse asi,mõni mees ütleb originaali kohta ka õlu,a see juba teine teema millest siin pikk arutelu juba olemas kuskil..:)
Keegi ei vaidle vastu et vw on vastupidavam kui citroen. Meil on peres juba viis kasutatud sakslast ja ameeriklast olnud. Seekord tundus õigem olevat "ratastega külmikut" proovida :)
Pruugitud auto ostul on mõned kulud kohe juures:
a. mootoririhm tuleb ära vahetada
b. uued kummid, uus aku hankida
c. kui on "saksast" tulnud auto, siis lähevad hiljemalt aasta-paari jooksul amordid õhtale
Ja kõige toredam asja juures on see, et keegi ei ütle miks see kasutatud pann tegelikult müüki pandi. Kere kõverus ja roostetav keevitus diagnostikas välja ei tule.
jajah, ostke jah see berlingo endale pereautoks. Naine kasutas seda mingi aeg tööautoks (küll jah tavalist varianti). No kurat mugavuses pold seal õhkugi. aga no see polegi oluline arvestades selel atuo kasutusvaldkonda. Aga vastupiavus, iga nädal sai käidus vehos (jah just, iga nädal) suuremaid ja väiksemaid asju tegemas. Juhtus sellega ikka selliseid ime asju, mis võttis ikka tummaks (kuigi ise ka väga palju autodega kokku puutunud). MIna annaks selle masina kvaliteedile hindeks "sitt" ja hoiaks kaugele eemale.
Ja kuika igal juhul keegi tahab võtta, sisi vaid garantiiga masina, muidu lähed üsna pea K-rauda nööri tooma.
Pole sel Berlingol häda midagi, kaubik on üks asi aga kombi teine asi, on avarust ja müra pole hoopiski hull. Passat on ikka palju kitsam. Kiirteel on Passatiga mugavam aga linna vahel ja natuke maanteel on Berlingoga ka normaalne, 1,4 mootor jääb muidugi nõrgaks aga saab ka suurema mootoriga. Ainuke milleks ta ei kõlba on ****pikendus.
See tundub inimeste hulgas päris popp küna olema. Veho's on praegu pere-berlingo kättesaamisel pooleteisekuine järjekord.
Muidu istun ja loen kõike seda juttu ja tundub selline natuke riskantne ost olevat. Aga sama rahaga lihtsalt ei saa midagi sama funktsionaalset.
Käisin ka väikseid punne vaatamas, aga kui sa oled korra juba suurema autoga sõitnud, siis ei suuda sa ennast mingisse neljakohalisse pisiautosse pakkida.
Asjad mis kohe berlingo juures meeldima hakkavad, ongi ruumikus ja väikebussiga samaväärne väljavaade. Pere-variandil on enamvähem kõik vajalikud lisad kah olemas - konditsioneer, elektriaknad ja vähe kobedam mootor.
Kui kunagi kätte saab, eks siis kommenteerib täpsemalt.
ostke siis selline käru.uuest peale natuke sõita isegi saab.
kui VEHOS tuttavaid mehaanikud siis võib,saate suurteks sõpradeks.
60000 läbisõidul tuli vahetada esisilla enamus osad.
80000 amordisaatorid
100000 ratalaagegrid
130000 esisilla rem ja soojenduse mootor
170000 sidur ja jälle esisilla rem
200000 oli auto juba nagu vana sara nigiseb ja koliseb.
220000 tuli nii vaevaliselt et ,veerand aega istus teeninduse ukse taga
peale selle on veel vahetatud hulgaliselt igasuguseid tetaile
auto on nüüd 3 aastat vana.
kui igav on siis tellin rem aja juba ette nagunii midagi on lagunenud
Millisel perel on nii palju raha et sellist autot koguaeg rem.minu kasutatava. käula arveid maksab õnneks minu tööandja.
Võta nüüd kinni, sarnast juttu kuulnud palju partneri kohta, kuigi muidu ju põhim identsed? Oma kogemus on vastupidine: otseselt remondile 150tuh jooksul on kulunud alla 10000.-(õe auto) mis pole tänapäeval mingi summa, eks see oleneb auto kasutusest, st. antud auto vastupidavust olen enda jaoks põhjendanud sellega, et ega seda palju kaubikuna pole kasutatud- pole liigse kaaluga koormatud?
Ja kuna ise oled teemaalgataja ja tööautona seda kasutada siis millegipärast kahtlen, et just multivani? et räägid kumisevast kongist ja muust sellisest?
Ps. uuest peast korralik diiselpassat maksab oma 200000kr rohkem, niiet millest me räägime? ja ruumi on samas vähem. Palju 2002 aasta passatiga kärutanud ja kuigi auto kohta midagi halba pole ütelda, siis mulle ei meeldi. need kaks asja ei ole nii otseselt võrreldavad- võrdle siis caddyt ja berlingot, või siis c5-te ja passatit. Mina pean seda pereautona väga praktiliseks lahenduseks.
omal kogemus nii 1.9D kui ka 1.4i ga, kuigi tööautod ja kasutajd väga ei hoidnud,siis midagi ei lagunenud, aeg-ajalt nipet näpet, kõik toimis, ainult 1,4se bensukulu oli vast maanteel suurevõitu, aga ega keegi taga alla 110 sõit kah. tugev pill, töökindel, meie omadel oli lisasid ka vähe, seega elektrijamasi ei olnud. kõrge kliirens, sai muru peal kah sõita.
Kulgen tööandja berlingo 1.4X-ga,2004a. Ja kulgeb ja kulgeb- ei lagune ta midagi.Väga palju oleneb sõidustiilist.Üldiselt on nii , et nendel kellel laguneb koguaeg midagi ega nendel autod ka ei kesta.Puhtalt pereautoks soovitada, kahtlen, aga oma pere sõidud on sellega kõik ära tehtud.Mahub pere peale ja mahub kola ka peale.Kui berlingot poleks siis vaataks kindlasti midagi suuremat ja mugavamat nagu 7-es BMW, Audi A6,suurem Mercedes, võibolla isegi Mazda6.
Ostsin aprillis Berlingo 1.6 X diisel, Olen sõitnud 6000km.ja täitsa rahul probleeme ei ole olnud kiirendus parem kui lootsin ökonoomne ja diisli kohta üllatavalt vaikne. 120km. t. pole probleem. Olen sõitnud 1,9 diisliga mootor tundub 1,6 parem olema muidugi on sellel elektrooniline sissepritse ja jõudu 4kw.rohkem. Kas kellelgi on veel kogemusi antke teada!!
Jah, loen seda ****a mida kirjutab mõni mees berlingo kohta, kulla mees, sõidan samuti multispace versiooniga, 1,6 hdi ja ausalt öeldes sinu jutt on täielik möla. Sai see auto just ostetud perejaoks ja anna andeks aga sellise rahaeest saada uus auto, 2 aastat garantiid. Ma isegi ei suvatse sulle seletada miks see auto hea on, neid mehi siin foorumis juba küll olnud. Näita mulle mõni automark millel 60 000 km läbimisel esiveermikus midagi vahetada ei ole vaja ????? Enne kui midagi kirjutad, siis mõeldakse ka.
nimelt millist neist osta??berlingo ja partner nagu aru olen saanud lagunevad jubedalt (sillad).kui aus olla siis ei julge kumbagi hetkel osta berlingot ega partnerit.ühel esisild laguneb teisel tagasild+hammarihma hammasrattas purunenud söiduajal läbisöidu juures 80-140000km-i.aint renaulti kohta pole foorumis infot piisavalt kätte veel saanud
Sai täna siis soetatud Berlingo 1,4 bensukas. Tegemist pole küll mingi pereautoga aga kaubik on ta küll. Vaatame siis kuidas masin ennast üleval pidama hakkab. Ostes oli 6 km. spidol ja nüüd õhtuks 90 km.
TO rm:
Kuna siin reklaam ja muu selline keelatud siis üksikasjadesse laskuda ei saa aga asi suht lihtne. Kuna olin kunagi ennem sellise asjaga sõitnud (eelmise mudeliga) siis helistasin ühte firmasse kus kohast olin firmale ka üle-eelmine aasta ühe Jumperi ostnud ning avaldasin oma soovi. Paari tunni pärast võeti minuga ühendust ja öeldi et saadaval sinist ja valget värvi isendid. Ütlesin et palun mulle siis üks sinine. Auto käes viie päevaga. Täitsa norm asjaajamine.
Kui tahad teada täpsemalt saada mail ja seletan siis täpsemalt. Igatahes on selge see et enam odavamalt pole võimalik mingit uut kaubikut saada. Kogu asi käes 151000.- koos km-ga. (võtmelt juhitav kesklukk ja signa , istmesoojendused 2x , peeglisoojendused ja parempoolne peegel el. juhtimisega , roolisambalt juhitav originaal CD raadio, roolisamba kõrguse regull ja midagi oli veel aga praegu ei meenu. Nati lahja see 1,4 bensukas on aga polegi mõtet eriti kimada sest trahvid on päris kangeks läinud. Maanteel 90-110 siis kulgeb küll. Möödasõiduga peab vähe enne mõtlema kui stardid, sest hoovõtt vajalik aga saab ka sellega hakkama.
Täna sai ette siis võetud kaubaruumi polsterdus, asi igatahes kohe palju vaiksem. Homme saavad tagakoopad pigimati katte ka ja siis peaks veel paremaks minema.
Uue berlingo hind on praegu jah väga mõistlik. Võiks öelda et isegi kahtlaselt odav. Prantsalastel on vist uue mudeli plaanid juba valmis ja praegu võetakse vana müügist viimast.
Ma ise tellisin Vehost selle pere-variandi juba maikuus ära aga seniajani pole kätte saanud. Neil paistab logistikaga mingi jama olevat.
Selle paari kuuga olen ajaviiteks erinevaid teste ja võrdluseid lugenud - berlingo/partner on alati sellisele keskmisele kohale jäänud. Juhitavus pidi kehvem olema (tagaosa viskab ette) ja mootor võiks natuke ökonoomsem/võimsam olema. Aga ega odavast autost kõike tahta ei saagi :)
urmas8, pane siis edaspidi kah kirja kuidas su auto ennast üleval peab.
Vehol ei ole logistikaga probleeme, pigem on meiejaoks auto kättesaamise probleem see, et seda autot lihtsalt ostetakse väga palju,seepärast nii pikad järjekorrad ongi.
to rottmees:aga palun-95a. Almera,sõitnud 182000,mitte midagi ei ole esiveermikus vahetatud.imelik on kohe lugeda,et 60000 jooksul on normaalne midagi ära vahetada.
neid autosid on palju, millele 100000, või isegi 200000 veermikus ei pea midagi vahetama)võin siin kohe viis autot, mida ise omanud, nimetada. samas n. berlingo puhul õde vahetas ka esimese kuulpea alles 120000 peal, eks küsimus ole osalt selles, kuidas sõita, kus sõita, mida vedada jne...
kas tõesti on berlingo pereauto järjekord nii pikk? just võtsin esindusest hinnapakkumise ja pärisin veel juurde üht teist, aga seda, et autot kohe (s.t. nädalaga) kätte ei saa, ei osanud küll küsida ja ega müügimees ka sel teemal sõna võtt.
Kahjuks ei tea ma selle materjali täpset nimetust. Tegime selle töö sõbra firmas mis tegeleb autode ja busside ümberehitusega. Kui tahad täpsemalt teada siis küsin järele. Ehk siis kleepisime seda kaks kihti ja nüüd läheb niiskuskindel vineer peale. Koopad katsin pigimatiga. Tagauksed oleks vaja ka veel lahti kiskuda ja sinna ka pigimatid sisse kleepida.
Niisiis on meie Berlingol "kuubikul" praeguseks läbitud 2400 km.
Tehtud esimene kohustuslik tasuta kontroll-hooldus.
Kaubaruumi polsterdus ikka veel lõpetamata seoses aja nappuse tõttu.
Sain oma "pere-berlingo" kah nädal tagasi kätte. Kokku kulus salongist pakkumise võtmisest kuni auto kättesaamiseni kolm kuud. Veho müügimees ütles et autode ümberlaadimise aeg on kuskil sadamas arutult pikk ja neil ei ole mingit erilist võimalust seda mõjutada. Igaljuhul tegi ta veel mulle soodustust teeninduse pealt ja lõppkokuvõttes võib öelda, et päris soliidne suhtumine oli.
Autost endast.
Tegemist on lihtsa autoga, erilist “komforti” ei ole. Istmed on kõvavõitu ja ei toeta ühtlaselt kogu selga. Pikemal sõidul võib aegajalt istme kallet reguleerida – siis ei väsi selg ära. Kahemeetristel kodanikel läheb ees kitsaks, kuna esiistet ei saa eriti palju taha lükata. Minul oma 1.89 meetriga on iste kõige tagumises asendis ja täpselt paras. Samuti tunduvad pedaalid olevat väiksemat sorti jala järgi kujundatud - jalg kipub aegajalt teise pedaali või mingi muu kola taha kinni jääma. See mure kaob arvatavasti harjumisega ära.
Hea on jällegi kõrge istumine ja mõnus väljavaade. Taha näeb väga hästi, peeglid on lainurgad. Kõik juhtimisnublakad on ikka seal kus nad tavaliselt on, seal mingeid jamasid ei tekkinud. Lähituled lülituvad automaatselt. Raadioga saab majandada ka rooli juurest mingist kangist. Tehase raadio heli on keskpärane. Vaikselt kuulates on madalaid sagedusi häirivalt napilt (kõlab nagu hiina kräppraadio), kõvemini on ok.
Sõidumüra on selline keskpärane. Natuke kostab mootorit, natuke tuule tekitatud vuhh-vouhhi ja natuke kummimüra. Müra tase igaljuhul omavahel rääkimist ei sega, ükskõik kas sa sõidad seitsmekümne või saja kolmekümnega. Taga pakiruumis on polstrit minimaalselt. Lihtne matt on maas ja rattakoopa plekk on täiesti paljas. Kusjuures sees kasutatud värv on väga kehva kvaliteediga, mul olid naelkummid taga pakiruumis ja need võtsid vastu rattakoobast minnes värvi korralikult kriimuliseks. Sinna tuleb midagi peale leiutada, muidu on asi varsti päris inetu.
Sõidetavus on üllatavalt hea, keerab maru hästi ja linnas on liigelda igati normaalne (1.6l / 80kW). Maanteel möödasõidul tuleb käik alla lükata, madalatel pööretel (alla 2500) jääb jõudu kiirenduseks napiks. Ma ei ole praegu julgenud eriti gaasi vajutada aga tundub et kiirematel pööretel on mootoril jõudu küll. Auto on ju kah tegelikult päris kerge.
Kola mahutavuse seisukohalt on hea vedada kõike kuubikujulist :). Ma sain kohe algatuseks oma suuregabariidilise rullmaterjali vedamise mure lahendatud. Pikemate asjade vedamine väga hõlbus ei ole – tagumine tooliderida käib küll kokku, kuid jääb siiski pakiruumi pikkust piirama. Üles avanevat tagaluuki ei ole väga hõlbus ka lahti hoida – selle peab sõidu ajaks pehmendama ja fikseerima. Selles mõttes tunduvad tiibuksed paremad.
Bensiini võttis esimese 700km läbimisel ligikaudu 8l/100km kohta. Sealhulgas ka kokku paar tundi ummikuid.
Lõppkokkuvõttes olen ma asjaga päris rahul. Berlingo on täitsa tavalise sõiduauto moodi ja selle mahutavuse juures parema hinnaga sõidukit ei leia.
Me kah oleme berlingo omanikud nädal aega nüüd.Vehost öeldi meile ka ,et paar-kolm nädalat võtab kindlasti aega kättesaamine.Otsisime aga veel ja Renneksist saime KOHE sobiva(värv oli teine),aga üldiselt kõik ok,hinda saime ka 10 tuh alla võrreldes Veho pakkumisega.Meil kolm last alla 10.a. ja neil on küll seal taga ruumi küll,nii lahe...Veel ei kurda,aga ega läbisõitu ka ju pole.Lisaks peame kulgema iga päev ca 50 km mööda auklikku kruusateed,loodame et kestab ikka.
Sõidan 2004 1.4 x -iga.Kestab hästi.Kohe sai pandud põhjakaitse, mida soovitan.Hoiab altpoolt tuleva saasta tõttu mootori puhtamana ja pakub ka kaitset maastikusõidul ( kruusateed jne ).Suvel on all nõks teist mõõtu rehvid ehk siis 185/65 ( standardis 175/70 )- teeb välimuse kenamaks, muidu need kitsad on nagu makaronid :) Perega käidud Lätis-Leedus, reisijatel hea olla- on peakohal avarust.Mootor võiks muidugi suurem olla, nt. 1,8. Aga kui harjud 1.4-ga ,siis sõidad ka sellisega nagu vana mees.Üks asi veel - auto on nii anonüümne, et vargad isegi ei vaata sellise poole.Võib muretult parkida kuhu iganes .
97a. sai firmasse ostetud kolm partnerit. Üks diisel ja kaks 1,4 bensiinikat. Kõik sõidavad täna kah veel . Läbisõidud on 400000 ja peale. See vähene remont mis sellejuures on olnud on peaaegu olematu. Lisadega variant sobib pereautoks küll. Poosetamiseks ei sobi aga selleks on teised margid.
Meil nüüd ca 14000 sõidetud ja kujuta ette(!) piduriklots parempoolne (vasakut ei vaadanud)jumala läbi ja kettal ka rant peal.Paar päeva tagasi kuulsin,et midagi nagu kohiseb kui pidurdad,täna kakkusin ratta ära ja vahib hunnik õnnetust mulle vastu:(((.Minu arust normaalne pole,et sellise läbisõiduga klots kulunud on.Homme käin näitan tenindusse,kuigi ega sealt vist pole abi loota,kuluv tükk ju,aga mis panevad siis siukest *****!
Mul 51 000 ja on tunda, et mõni (kui mitte kõik) klots(id) on juba suhteliselt viimase piiri peal. Kostub ka kahinat. Teisel samasugusel käis metall vastu metalli u. 60 000 juures. Tundub, et piduriklotsid on tal suht viletsakesed.
Sõidetud 20000 km.Käigukastist tilgub õli mingi lülitus hoova vahelt.Pidi mingi puks läbi olema.Ei tööta juhipoolne küljeuks(Ei sulgu lükates).Sellepeale kehitati õlgu ja öeldi ,et norm.et ka teistel see prob.Ostes küll ei öeldud ,et sellised "lisad "on.
Kas ka teistel 1,6HDi on 20 000 km juures mootor nii must ,et kohe peale õlivahetust on uus õli kohe sama must nagu vana?
Diislid on suht õnnetud - linnas võtavad kütet enam-vähem sama palju kui bensukad + talvel võtab aega kui salongi soojaks saab ( ja aega läheb mitte vähe!) Küljeuste kohta niipalju, et avamisel ja sulgemisel on oma väike nõks ja siis saab edukalt kinni/lahti. Närvitsedes ja looma jõudu kasutades teed asja lihtsalt hullemaks. Normaalsel (HOOLIVAL) kasutusel kestab Berlinks hästi!
Berlingo on loterii. Uuel autol võib vabalt mõni sõlm puudulikult funksida. Ja kui veidigi veel funkab, siis garantiikorras seda välja ei vahetata. Siis on valik, et kas sõidad ja kannatad või käid raha välja.
Minge Tartu Catweesi. Mul seal garantii korras pool Berlingot välja vahetatud. Ja need kuramuse piduriklotsid jälle kahisevad. Kolm korda juba vahetatud (l.s. 117 000).
Uus berlingo on jäänud silma aga kui siin eespool loetut ostmisel aluseks võtta siis paneb mõtlema.Juhul kui garantiiajal ikkagi defektsed osad ära vahetataks ilma kauplemata siis pikalt ei mõtleks ostaks kasvõi juba täna.
Pakutakse väikese läbisõiduga seisma jäänud Berlingosi. Ja neid on lademes. Enne kui ostad mõne, arvesta, et poole aasta pärast tuleb sildade remont summas kuni 30000. Seismisega jäävad seal mingid laagrid kinni, mis siis sõitma hakates pesa ära kulutavad. Remontida tasub ainult esinduses, sest garaažitegija tõmbab su pooliku töö ja poolpiduste osadega lohku. Tagantjärele tarkus: kasutatud Berlingo osta ainult "sõidu pealt" ja enne vii esindusse kontrolli.
Keegi pingutab pikalt üle.Esindus ei küsi 30 tonni silla eest.Pisut vähem ikka.Alla 20 minu teada maksimum.Samas saab ka odavamalt ja ei tähenda et tõmmatakse lohku.Võib olla on nurinat olnud aga minuni pole konkreetselt palju jõudnud ja mis on jõudnud olen ka ära lahendada püüdnud.Ca.sajast sillast mõni protsent.Sillaremondi jagu on ju ka kauplemise võimalus.Samas kui auto on siga odav siis peaks nagu teadma et selle raha eest ei saa uut või ideaalkorras masinat.
Täna käisin oma 1.6 bensiinimootoriga berlingoga 40000 km korralises hoolduses. Pooleteise aastaga midagi erilist juhtunud ei ole. Millegipärast vahetati vaid garantiikorras sumpsi tagumine tükk välja. Põhjust unustasin küsida, aga eks ta siis roostes oli.
Juuliusele teadmiseks, kahisavad piduriklotsid ei ole ühegi automatgi puhul viga, kettad , klotsid roostetavad peale pikka sõitu paari tunniga kohisevaks. Füüsika seadused lihtsalt. palju hullem on klotside vilisemine, see on tingitud sellest et EU keelas piduriklotsides ära asbesti mis vilinat vältis. Pole praegu ühtegi euroopas müüdavat automarki mille klotsid teatud ajahetkel ei viliseks ega kohiseks peale niiske ilmaga poolepäevast seismist. Kallimatel autodel pole lihtsalt seda salongi kuulda sest neil parem müraisolatsioon. Vali ise kas asbest või vilin ja ära vigise EU autotööstuse üle. Tuttav rääkis, et ta füüsikust sõber töötab kuskil EU laboris kus üritab autotehaste soovil uusi materjale leida piduri vilinate , kohinate vältimiseks ja nende aasta eelarve pidi olema uskumatu 2 miljardit EU, mis on sama summa 1 automudeli väljatöötamise hind paberilt kuni esimese liinilt tuleva autoni. M.O.T:T
Esimene Partner 1,9d tuli kasutusse 1997a. sellega sõitsin 7a. Läbisõit 350000 ja midagi erilist ei juhtunud. Firmal olid veel kaks Partnerit 1,4 bens 1997a. läbisõidud tänaseks vastavalt 500 ja 600 tuhat vahetati 2009 Berlingode vastu.
Vahepeal pidasin muid autosid ja nüüd 2008 märts Berlingo 1,6 bensiin läbisõit tänaseks 44000 km. Ei kolise, ei lagune, ruumikas. Tagaistmel on mõistlikult palju ruumi. Kodus olemas ka teine auto "sõiduauto". Aga kui küsin kummaga maale läheme(pikem ots) soovib pere ikka Berlingoga minna. Kui poosetada ei ole vaja on väga hea pereauto.
Oli kunagi töö autoks partner 1,9d (ilma turbota)no see oli tõesti laisk mootor aga praegu 1,6hdi berlingo on väga hea ja äkiline, tööautoks ideaalne valik.
Ruumi on piisavalt ja isegi käru koos koormaga jaksab hästi vedada. Ostetud 2007 lõpp uuena ja nüüdseks läbinud 60 000km. Viimasesse hooldusesse jõudis küll mitte omal jõul kuid see oli sellest et siduritross lõpetas töölepingu. Mõni päev tagasi autol järel käies selgus, et vahetatud olid veel esiratta laagrid ja veel mingeid puksikesi kokku 6000 krooni eest, muidugi garantii korras, aga ma ei nurise kuna tapetud on teda tallinna teedel kõvasti ja ega eriti hoidnud pole. Kes ilusti hoab ega hoora, sellel kindlasti peab vastu aastaid.