Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

C-KAT.

222KAX
23:07 17.06.2007
Kas keegi oskab õelda miks peab ootama peale vahtralehe veel aasta et saaks teha c-kat.
lugeja
23:10 17.06.2007
Aga sellepärast, et nii sätestab Liiklusseadus
222KAX
23:05 11.05.2008
Ja mille pärast see liiklusseadus siis nii sätestab.Peaks ju olema mingi seletus selle kohta.See oleks samma hea kui koolis käid algklassid ära ja siis pead ootama ühe aasta et minna põhikooli.
ahsel
23:45 11.05.2008
kas ikka peab? piirang on CE kat peab olema 21 vana.
Re: C-KAT.
01:14 06.07.2008
TO ahsel
Kui roheline leht läbi siis peab aasta ootama,et teha c-kat.Kooli saab ka varem minna 6kuud enne aga ma ei saa aru miks see kasulik on.
V
07:17 06.07.2008
Eks ikka sellepärast et sa sõiduautoga sõitmise enam-vähem selgeks saaks enne kui tõsisemate liikurite rooli istud. Veoauto on ikkagi pisut suurem ja sellega sõitmine eeldab mõningast kogemust väiksemate liikuritega.
Teine põhjus on kindlasti ka see et sa liikluseeskirja enne selgeks saaksid. Kujutad ette mis toimuma hakkaks kui meie liiklusesse lastaks lahti vahtralehtedega rekkajuhid? Autokool on küll läbitud (mõnes väikeses linnas kus pole valgusfoorigi) load käes, aga sõidukogemust veel ei ole... Selle asja teine nimi oleks katastroof!
jynh
08:16 06.07.2008
juba sellepärast pead aasta ootama ja arenema liikluses,et nii rumala küsimuse esitad.
Peaspetsialist
11:13 06.07.2008
Nüüd on (08.06.2008) loodud võimalus ametikoolituse raames saada C-, D- ja CE -kategooriad ka varem: 18- aastaselt ning ilma nõudeta omada B- kat juhiluba vähemalt aasta. Huvilised võivad vaadata Liiklusseadust ja määrust
https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12971156
222KAX
23:58 11.07.2008
to jynh
Sellist asja ei ole nagu rumal küsimus aga on olemas selline asi nagu rumal vastus nagu sa siin kirjutasid.
Ja sa arvad,et see üks aasta siis arendab paremini või.Selle jaoks on autokoolid kus areneda.Ja kui ark annab mulle load siis see tähendab,et olen juba arenenud.Vanasti oli koolis selline kord,et libedasõit said alles siis teha kui aasta oli roheline käes.Ehk siis üks talv oli vahel.Nüüd seda asja enam ei ole.Saab õnneks teha kohe kui load käes.Samma moodi võiks olla ka c-kat. Selle jaoks on autokool kus saan kogemused ja teadmised.Kui sõit välja ei tule saab alati lisa sõidutunde teha.Ja sa arvad,et kui nüüd sõidan aasta veel peale rohelist siis saan aru miks pidin aasta veel ootama enne kui sain minna kooli ja teha c-kat.Olen sõitnud üle Eesti 2 aastat ja u.150000km.Aga veel pole kohale jõudnud,et see oli rumal küsimus.Eks ma sõidan ikka veel üle Eesti (töö on selline).Võib olla siis saan aru,et oli rumal küsimus.Aga ei usu.Ja võib olla olen aasta pärast ka siis nii tark nagu jynn.
222KAX
00:15 12.07.2008
to Peaspetsialist
Kus sa seda lugesid.Ei leidnud sellist kohta.
Peaspetsialist
18:05 12.07.2008
Kirjas on see lingi all olevas määruses § 9' . Ametikoolituse tingimused lõikes 5
_neeger
11:26 13.07.2008
Autokool ei suuda niimoodi õpetada, kuna paljud lähevad sinna nagunii mütsiga lööma - ah, miks mulle seda autokooli. Istutakse oma nõutud tunnid kohal ära, nokitakse nina, väga heal juhul jääb midagi peakolusse ka. Vaadates liiklust, võib öelda, et niimoodi käituvad vähemalt paljud B-kategooria juhtimisõiguse saanud inimesed. Vaevalt C-ga lood paremad oleks.

Lisaks on C-kategooria sõiduki juhi vastutus suurem (suurem sõiduki mass, kergem keegi vigaseks sõita) ja5 ta peaks midagi liiklusoludest jagama (nagu me teame, ei ole need täpselt sellised, nagu LE sätestab).
uhhuuu
18:34 17.07.2008
to peaspetsialist
kui ma nüüd õieti aru sain, siis peale täiendkooli läbimist autokooli, seal c kat. taotleda, edasi e kat ja poola poole ruberoid rulle vedama. endal vanust min 18,5 aastat
Peaspetsialist
19:41 18.07.2008
Uhhuuu, vaata Liiklusseadus §29' ja Autoveoseadus §27. Leiad oma küsimusele ise vastuse.
222KAX
22:51 30.11.2008
Nüüd tegin C kat-i teooria eksami ära.Ei olnud ültse raske.Lugesin liikluseeskirjasid kordamiseks, veoauto raamatu ja tegin ühekorra kordamiseks testiraamatu läbi.Siis kooli ja eksam esimese korraga tehtud.Nüüd ootan veebruari kuuni siis sõidan kordan teooria üle ja märtsis arki.Ja siis kui C kat käes siis kohe E kat-i tegema.Õnneks siis ei pea ootama.
222KAX
20:22 02.07.2009
Kolmapäeval saan nüüd CE kat-i load.Täna oli sauel eksamid.Ja raha läks ka natukene.

B-kat. Aasta 2006 Piritaliikluskool
Arstitõend 150.-
Teooria 690.-
Sõidutunnid 40*95.- 3800.-
Plats u.250.-
Riigilõiv 1140.-
Liberada oli ka.Vist maksis u.1000.-
Kui rohelineleht läbi siis läks veel
Tervisetõend 150.-
Uued load (riigilõiv) 380.-
Kokku 7560.-
C-kat Autokool Kaja (Väga hea kool)
Tervisetõen 200.-
Kool 7250.-
Plats u.400.-
Riigilõiv 1200.-
Kokku 9050.- Märts 2009

CE-kat Kaja Autokool kaja (Väga hea kool)
Tervisetõend 250.-
Kool 4590.-
Plats u. 400.-
Riigilõiv 1200.-
Kokku 6440.- Juuli 2009
Kõik kokku BECE läks 23050.- + veel viinad oleneb mis number lubadel viimane oli.
Milvi Pilvik
18:20 05.07.2009
Kui korralikult sõita tahate, siis õppige ikka meistritelt endalt nagu siin: http://krabjiem.lv/lv/video/2480_krievu_brauksanas_skola/
to 222KAX
19:55 16.09.2009
Kuidas sa selle CE nii odavalt said?Hetkel CE seal koolis 8kilo...
to 222KAX
19:55 16.09.2009
Kuidas sa selle CE nii odavalt said?Hetkel CE seal koolis 8kilo...
222KAX
22:30 16.09.2009
Alustan siis algusest.Kuna sõidan üle Eesti palju ringi(töö on selline) siis alguses leitsin Pärnus Aide autokooli kuna sobis reedene ja laupäevane aeg koolis millal oli teooria.Käisin koolis ka kohal aga otsustasin,et ei lähe sinna kuna siis oleksin pidanud ööbima kas bussis või siis motellis.Bussis magada on ebamugav ja Pärnus motell on kirves.Aides öeldi mulle, et kui teen C kat-i seal koolis ja poole aasta jooksul teen ka seal Aides E kat-i siis E kat-i tuleb 200.- odavam. Kuna õemees tegi Kaja autokoolis E kat-i siis soovias seda kooli.Kirjutasin sinna kooli siis meili. Kuna raha ka eriti ei olnud siis alguses mõtlesin, et teen ainult C kat-i. Koolis tuli kiri,et saab ka tasuda osamaksega mulle sobis ja valisin selle kooli.Kui käisin kohal siis öeldi, et kui nüüd aasta jooksul teha peale C-d ka E ära siis on E kat odavam.Kui sain C tähe lubadele juurde siis mõtlesin, et ei lähe veel kohe E-d teema kuna raha ka eriti ei olnud.Ise mõtlesin võib olla max 500.- tuleb odavam ei läinud kohe. Märtsis sain C ja hiljem kirjutasin huvi pärast meili kooli,et mis hinnaga see E kat siis oleks.Ja koolist tuli vastus.Kui teha C & E koos siis hind oleks u 13000.- Kuna mul oli C kat makstud 7250.- ja sammal ajal oli neil ka kevadine hinnasula -10% siis pidin veel tasuma 4590.-.Selle summa tasusin ka 2-es osas. Kogu summa mis mul koolis läks oli 11840.- Juulis sain E ka lubadele ja mina olen rahul.Seal oli üks hea asi veel mis minule väga sobis. + õpetaja oli ka väga hea.
strenght4
02:19 17.09.2009
222KAX räägi kudas C kat sõidueksam Saue ARKis välja nägi. Ehk pajatad lähemalt ka CE tegemisest. Mis haagis oli ja mida sõidueksamil nõuti?
sd
12:49 17.09.2009
Arki eksamineerija läbi kukutamised läksid mulle maksma oma 9000 krooni.
C või CE katogooria puhul üks sõidukord ,mis on 2 tundi maksab oma 1000 krooni ja korduseksam ka tuhat krooni.See on ikka tohutu raharöövel,Teooria eksami tegemise eest pole üldse tunde vaja võtta ja arkile maksta 420 krooni.
Nimelt see sõidu tundide kõrge hind ja arki töötajate norimine ei paku motivatsioni näiteks bussijuhi lubasid teha.Need läheksid vist makma oma 20 000 krooni kui arvestada seda,et ark tahab sind läbi kukutada.Juhul kui oled halvem sõitja siis tuleb rohkem lisatunde võtta aga see on tohutult kallis.
olerexll
13:22 17.09.2009
minu teada on arkis c kat eksamid 1200kr. ehk teooria 400 ja sõit+plats 800. 2 tundi nüüd küll keegi sind ei väntsuta, ark linnaeksam kestab umbes 50min. seega sd, ma saan aru et sa sooritasid ark sõidueksamit 11 korda ?!?! kuda sind siis kooli sõidueksamilt läbi lasti. ega autokool niisama läbi ei lase kui nad näevad et sa arkis põruksid. ja vaevalt, et eksamineerijad meelega kohe järjest läbi kukutavad. midagi on su jutus valesti.

pealegi sõidukogemused ja tasemed on erinevad. seda inimest ei tohiks kohe halvaks sõitjaks nimetada kes natuke pikemat õppimisaega vajab. tuttav veoauto juht jändas ka kauem c kat tegemisega, aga praegu professionaalne juht, veab kaupa rahvusvahelistel vedudel.
sd
14:25 17.09.2009
Minu probleemiks oli see et ei teinud arki eksamit oma kodukohas vaid võõras linnas,mis tuli lõpuks endale väga selgeks teha.ARKis tegin eksamit 3 korda aga eelnevalt võtsin ka sõidutunde oma ja mitte ühe korra vaid väga paljusid kordasid.Üheks suureks probleemiks läbi kukkumisel oligi see, et ma ei tundnud üldse võõrast linna.Oma kodukoht on tuttav.Arki sõidueksami maksumus oleneb autokoolist,kelle autot sa kasutad ,hind võib olla 900 aga ka 1400 krooni.Riigilõiv on sama 420 krooni. Autokoolid võivad sind lihtsalt läbi lasta sest nad tahavad kiiresti raha ja kui ei oska siis võtad lisatunde,enne arki sõidueksamit.Sest kui 2 kuu pärast ilma eelnevate tundideta lähed arki sõitu tegema,siis võid suure tõenäosusega läbi kukkuda.Plats ja linnasõit kokku kestavad 50 minutit.
olerexll
17:26 17.09.2009
kui sa juhtumisi mõnes x autokoolis c kat. ei teinud siis normaalses autokoolis ei lase keegi sind niisama läbi. sõiduõpetajatel on kindlad tingimused ja nõuded mida nad peavad järgima. ja kui õpilane tõesti sõidab eksami ilma suuremate vigadeta läbi siis niisama nad ei saa kedagi läbi kukutada. lõpuks see võib neile töökoha kaotuse maksma minna. ark eksami tingimused samad. keegi ei pinni niisama kui vigu ei tee. ja see on täiesti loogiline, et isik kes teeb vigu peab enne juhiloa saamist vead selgeks tegema. see, et sa võõras linnas eksamit tegid, noh eks see mingil määral tegi ikka asja raskemaks. samas veoauto juhi elukutsel on vaja tihti oma töö käigus sõita uutes linnades ja ega sealgi ei tohi vigu teha. ega liiklus pole siis mõni keeruline mälumäng. see tehtud niivõrd lihtsaks et viimnegi mats aru saaks.
janis456
19:02 17.09.2009
Sõiduõpetajatel on ka suur vahe,mõni on selline loru ja siga.Näiteks sõiduõpetaja ,kes sind platsil pidevalt kinni hoiab - näitasin talle, et suudan käruga pöördeid teha aga järgmisel korral kui pidime linna minema nõudis jälle platsi tegemist ,millele kulus kogu aeg.Seejärel läks 2 kuud mööda,mille järel platsi unustasin ja siis pani uuesti platsi sõitma ja sellele kulus kogu aeg.Seejärel uuesti platsile ja siis tuli jälle kuude pikkune vahe sisse.Eksamile selle õpetajaga kunagi ei jõudnudki,sest aega õppsõitudeks leidis siis kui talle kõige mugavam,enamasti suurte vahede tagant mille tagajärjel õpitu unustad.
Seejärel läksin teise autokooli teise õpetaja juurde ja see leidis kohe väga palju erinevaid aegu õppesõiduks.Platsil kinni ei pidanud ja kohe pärast esimest platsi sõitu sõitsime ka linnas.Enne eksamit leidis vahetult aega lisa sõidu tundide tegemiseks sulle sobilikul ajal ja temaga ka eksamist läbi sain.
222KAX
01:21 18.09.2009
to strenght4
C kat-i eksam oli alguses plats.Platsil oli pöördega tunnel tagurpidi ja külgbox tagurpidi.Seal eksamil võib ka tulla slaalom kas edasi või tagasi ja tõus.Enamus laseb teha ikka tunneli ja külgboxi.See tunnel on kõige raskem kuna õpetaja paneb auto paika(tunnis mitte eksamil) ja loeb posti ja auto nurgast vist oli neli sammu ja ütleb, et sellest kohast peab rooli välja keerama.Mõtlesin ise tunnis,et pole vist raske.Istusin siis rooli ja oligi perzze majas, peegel hea nähtavus hea aga kus see punkt on kus keerama peab seda ei ole kuna on paljas asfalt.Aga kuna minu õnneks oli autol taga aken siis proovisin selle järgi kuna mul oli tähtis, et eksami teeksin ära, sest tava elus on 100 muud asja mille järgi saab suuna paika(äärekivi,laouks jne) ja ei pea esimese korraga kohe ukse ette saama(keegi ei ole siia ilma tulnud püksid jalas) läheb natukene nihu ajad edasi ja siis saab juba paremini.Eksamil jälle peab saama tunneli vahele ühe korraga.(minul läks ilusti).Kui tegin CE eksami oli selline õpilane kellel igas tunnis tuli ilusti tagurpidi tunnel välja C-ga.Eksamil aga läks auto vastu posti post maas ja eksam läbi.Kui natukene hiljaks jääd või ei vaata õigel ajal peeglisse siis võib selline asi tulla. Edasi tuli sõidueksam.Sõidueksam oli nalja number.Mina arvasin,et eksam kestab 30min. aga oli 5min.Meid kes tegid C eksami oli neli.Esimene kes rooli läks sõitis Sauelt Pärnu mnt-le Pärnu poole tegi tagasi pöörde ja oligi kõik.Siis sõitsin mina Pärnu mnt-lt Saku poole Jälgimäe ristilt läksin paremale ja peale kasvuhooneid mis jäävad vasakule tuli esimene bussipeatus ja oligi eksam läbi.Järgmine sõitis sealt Saku rongijaama juurde ja neljas sõitis siis sealt tadasi Sauele.Kõik said läbi.Aga nüüd kui käisin E eksameid tegemas siis õpetaja ütles,et see mees enam seal arkis ei ole.Eks neil ka ikka mingi sisekontroll.CE eksam oli alguses käru autole taha voolikud külge ja siis tunnel ning käru jälle tagasi kus oli ja järgmine tegi samma.Eksamineerija oli vähe karmim kui C-ga.Tuli kohale pani läpakas aja jooksma ja kui ma ei eksi siis aega oli platsil igal ühel 10 min.(Jõuab ilusti).Õpetaja ütles, et eksamil võib ühe paranduse teha.Kui käru läheb vähe viltu siis võib edasi ajada nii meeter maad ja siis uuesti.Minul seda vaja ei läinud aga üks vene poiss käis 2* vaatamas taga kuidas käru läheb.Mõtlesin ka, et nüüd ei saa läbi aga sai.Ei taha ennast esile tuua aga tunneli tegin esimese pöördega ja platsi kõige paremini.Sammas tunnis vahel ei tulnud eriti hästi välja.Linna sõit oli u.30min.Sõitsin Sauelt Saku sealt Männiku poole siis keerasin uuesti Saue poole Jälgimäe ristil läksin paremale Hortese juurest tegin pöörde tagasi ja mööda Pärnu mnt. Sauele.Kõik läks hästi.Eks seal eksamil ja muidu ka on põhi asi jälgimine, et pöördel käru ikka teepeal oleks.Kiirus oleks hea kui saaks enne foori maha mitte palju aga , et kui roheline vilgub siis saaks seisma jääda.(eksamil on nii parem) Ja ega seal midagi väga hullu ei ole jälgimine ja külm närv on kõige parem, sest liiklus on enamus ikka samma mis B kat-ga.Märgid on ka ikka olulised kuna igale poole CE-ga ei saa minna. Minul oli eksam korras.Peale eksami õpetajale poolik. 5 päeva ja load käes. Haagis oli u. selline natukene madalam vist oli. http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=598136 Kui sa sauele vahel lähed siis peaks see haagis õppeplatsil olema.Tent puudub ja haagisel on tagaluuk.Aga ega seal vahet ei ole mis haagisega eksam teha sest tunnid on koolis selle jaoks olemas ja saab ilusti selgeks. Kui on võimalus siis ei tee paha kui proovida kerghaagisega, et mis haagis teeb ja kuhu pöörab. Haagisega on eksam ka lihtsam kuna võib teha ühe paranduse ja aega rohkem jälgida kuhu käru liigub ja kuhu peab rooli keerama.Aga ega siis midagi strenght4 mine aga kooli ja loodan,et saad ka C&E ning kui majandus paremaks läheb siis võib olla kohtume kunagi maantee peal. Nael kummi. :)
strenght4
02:46 18.09.2009
suured tänud informatiivse jutu eest 222KAX, sellest igati palju abi.
ytr34
09:39 18.09.2009
Juhul kui teete c või ce kategooriat siis hoiduge väga suurtest ja pikkadest õppesõidu autodest.Proovisin algul teha ce kategooriat väga laia ja pika masinaga aga loobusin sellest.Masin oli nii pikk, et ma ei näinud õieti boksi peenikesi vaiasid auto taga , masina pikkus üle 20 meetri.
222KAX poolt näidatud käru on suhteliselt mugav väike käru ja sellega on palju kergem.
looder23
10:03 18.09.2009
ära nüüd nii hullult ka erutu. vaevalt küll, et masina pikkus oli üle 20 meetri, kui sa just skandinaavias ei käinud koolis. meil ikka lubatud autorongi pikkusteks poolhaakega 16,5m ja täishaakega 18,75m. aga, noh, alguses võib tõesti suur auto oma gabariitidega ehmatada. omal selline kiiks, et hullult meeldivad suured autod, ja äkki...äkki on võimalus vastu talve minna sõitma skandinaaviasse 25,25m autorongiga.
misasja_
16:52 18.09.2009
to:ytr34 mina valisin veoauto kooli just selle alusel kus on kõige suurem veoauto, et kõige paremini selgeks saada. üksiku veoki pikkus on maksimaalselt 12m, ei mõista küll kust sa 20m pikkuse õppesõidu veoki leidsid. ja laiuse poolest on enamik veoautosid 2,55 laiad. ei mõista küll mida seal võimatut on. paar tundi platsi peal sõitmist ja gabariidid selged. siis võibolla tõesti tundub veok äärmiselt kobakas kui enne koolitust sõitsid mõne 2m pikkuse 1m laiuse mikroautoga ringi. ise läksin kooli esimest korda siis mõtlesin ka, et kuda selle suure kobakaga toime tulen. pärast paari sõidutundi ei oleks osanud arvatagi, et nii suure autoga niivõrd lihtne sõita on, midagi ülejõukäivat küll ei olnud.
222KAX
13:09 20.09.2009
to strenght4
Tore kui sain abiks olla.Kui ma teaksin sinu maili aadressi siis võib olla saaksin veel abiks olla.
222KAX
13:32 20.09.2009
to ytr34
See käru mis ma siin esile tõin oli u.selline millega mina eksami tegin.Eksami tegin ka vähe suuremaga ja pikkem oli ka kui see siin pildil.Aga kui sa loobusid selle pärast,et käru oli pikk siis sul polnud suur soov E kat-i saada.Mul oli ka algul selline idee,et seda kärau ma vaiade vahele ei saa.Olen kerghaagisega üle eesti pannud oma 20000 km. ja julgen õelda,et kerghaagis on palju hullem kui suur kuna kerghaagis on kergem ja kui õigel ajal hiljaks jääd keeramisega siis ei ole eriti midagi teha.Pead sirgeks ajama ja uuesti proovima.Oleneb ka kuhu vaja ajada.Aga jah suurega on ikka palju kergem.Mina käisin sõidutunnis ainult ühekorra linnas,sest linnas muret ei olnud.Tahtsin just platsi teha,et 100% eksam läbi teha.
Looder23 jutt jumala õige.Kus juures mul samma kiiks mis loodril aga praegu tööd pole veel pikka peal.Ja nii palju kui mina tean siis ainus autokool kus saab poolhaakega õppesõitu teha on Pärnus kesklinna autokool.skandinaavias on ja sellised veoautod kus on veel poolhaage taga.Sellist oleks päris hea proovida.
222KAX
13:46 20.09.2009
to sd
Arki sõidueksami maksumus oleneb autokoolist.Võt see lause on sul jumala vale, sest nii palju kui mina tean siis arki sõidueksami maksumus on igal pool üks.Seda nimetavad riigilõiv mis on 1200.- Seal sees on eksamid ja load.Aga nii võib öelda küll,et arki sõidueksami maksumus oleneb inimesest,sest kui sa tuled vöörast linnast siis liiklus on igal pool üks.Selle taha pugeda,et ma ei ole siis enne olnud siis see on jama.Kui sa kunagi sõidad teise kohta kus sa enne ei ole olnud siis mis teed.Suurega nii tööd teha ei saa.Võib ka nii õelda, et keegi pole siia ilma tulnud rool peos.
sd
14:04 20.09.2009
Muuseas ARK kukutab inimesi läbi eksimuste eest,mis mingit liiklusohtlikku situatsiooni et tekita.Ma olen kümmneid aastaid sõitnud erinevates linnades ilma liiklusõnnetus põhjustamata aga kui arki eksamineerijaga läksin võõrasse linna siis leidis ta väga palju põhjusi mille eest läbi kukutada. Minul oli sõidueksam kokku 1000 krooni ja tean et teises linnas on see 800 krooni.Sõidueksami maksumus oleneb sellest,millist autokooli masinat kasutad,sest selle hinna järgi maksad autokoolile masina kasutamise eest.ARK võtab ainult riigilõivu 420 krooni - see 420 krooni on igal pool üks aga mitte selle teine osa,mis läheb autokoolile.
222KAX
15:31 20.09.2009
to sd
Riigilõiv on Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse valduses oleva veoauto, autobussi või nende autorongi kasutamisel 1000 krooni;. Nii palju kui mina tean siis arkil ei ole oma veoautosid ja busse.Kus kuradi kohas sa autokoolis ja arkis käisid.Täna päeval on nii, et lähed autokooli maksad oma raha koolile.Selle raha sees on teooria,õppesõit ja eksamid nii koolis kui ka arkis.Kui sul on koolis eksamid korras siis lähed paned ennast arkis kirja eksamile.Tasud riigilõivu mis on 1200.- Alguses on teooria eksam.Kui teed teooria ära siis helistad oma õpsile kellega olid sul sõidutunnid ja tema ütleb millal saab teha arki platsi ja linna.Ja kui on arki eksam platsil siis ei pea sa ka tasuma platsi eest eraldi.Mis riigilõiv see 420.- on?Autokoolile ei lähe midagi.Tahad öelda,et tasud riigilõivu 1200.- sellest läheb arki 420.- ja autokooli 780.- EI USU.Mis põhjused sul siis olid eksamil mille põhjusel läbi ei saanud.
222KAX
15:56 20.09.2009
Panin natukene mööda.Mõtlesin,et kooli raha sees on kooli veoauto kasutamine arki eksamil. Mitte eksam ise.Eksami eest pead ikka tasuma riigilõivu mis on 1200.- kõik kokku mis arkis läheb.
sd
19:47 20.09.2009
Ma ei saa aru kus kohast see 1200 krooni tuleb,pole seda iial maksnud arkile sõidueksami eest.Riigilõiv arkile ikka 420 krooni sõidu tegemise eest ja ülejäänud summa autokoolile auto kasutamise eest .
Võid arkist täpsamalt uurida kuidas asjad käivad,neil tõenäoliselt mitu varianti. Vahest sul olid teooria,sõidu lõiv koos millele olid juurde lisatud auto kasutamise hind ,mis kokku võivad teha 1200 krooni.
222KAX
22:24 20.09.2009
Küsiks selle peale kus koolis ja arkis sa käisid ja mis ajal ???Täna päeval on nii, et lähed autokooli maksad oma raha koolile.Selle raha sees on teooria, õppesõit, kooli eksamid ja auto kasutamine arki eksamil millega koolis sõitsid. Kui ma tegin B kat-i siis oli riigilõiv kui ma ei eksi 1140 ja kui tahtsin kasutada arki autot siis oli 1200.- See oli aastal 2006.Aastal 2009 märts maksin riigilõivu 1200.- C kat. eksamid ja load.Auto oli kooli oma. 2009 juunis maksin 1200.- CE kat-i riigilõivu ja jälle oli auto ja käru kooli oma. Ja kui ma õigesti mäletan siis riigilõiv oli 400.- teooriaeksam 400.- sõidueksam ja 400.- load.Kokku 1200.- Mis põhjused sul siis olid eksamil mille pärast läbi ei saanud???
222KAX
22:44 20.09.2009
to sd Riigilõivud
§ 186. Mootorsõidukijuhi eksamile registreerimine ja eksami vastuvõtmine

(1) Mootorsõidukijuhi teooriaeksamile registreerimise ja eksami vastuvõtmise eest tasutakse riigilõivu 400 krooni..
2) Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse valduses oleva veoauto, autobussi või nende autorongi kasutamisel 1000 krooni;
3) muu eksamisõidukile kehtestatud nõuetele vastava sõiduki kasutamisel 400 krooni.
(1) Mootorsõiduki esmase juhiloa, juhiloa, rahvusvahelise juhiloa või selle duplikaadi väljastamise eest tasutakse riigilõivu 400 krooni.
Ja kui ma ei eksi siis arkil ei ole punkt (2) C kat-i ja CE kat-i autosid.Ehk siis kui sul on autokooliga korras siis lähed arki ja maksad 1200.- sest auto kasutamine arki eksamil on kooli poolt ja kooli raha sees.
girw
20:09 21.09.2009
kas kodanik sd on sama tegelane kes eespool kurtis et veoautod on tema jaoks liiga suured ja soovitas et kui kooli lähete siis tehke võimalusel c. kat luba mõne miniveokiga? mis varsti hakkame siis d kategooriat opel vectraga tegema kuna tulevastele bussijuhtidele käivad 12m pikkused bussid üle jõu?
mart345
10:41 22.09.2009
to girw
See on igaühe enda asi millise autoga ta sõitu teeb ja nii suuremad kui väiksemad autod on arki poolt aksepteeritud.Kes tahab tehku sõitu suurema autoga ja maksku siis oma õppekulud mitmekordselt kinni unustades need siis paari aasta pärast ja kes tahab ,see valib väiksema auto millega on kergem sõita.See ,et väiksema autoga on kergem sõita tunnustavad ja väidavad õppesõidu õpetajad.
222KAX
22:06 22.09.2009
to mart345
Kes tahab tehku sõitu suurema autoga ja maksku siis oma õppekulud mitmekordselt kinni.
Mis lause see on. Kui sa endale teed C kat-i siis õppekulu on ikka üks ega seal vahet ei ole kas veoauto on nüüd väiksem kui mõni teine.Koolis on oma hinnakiri.(NÄIDE) Odiumis on C kat vähe odavam kui Kajas aga auto on odiumis kõrgem ja 10 cm laiem. Krt.oleks ma seda teadnud, et väiksema autoga on kulud mitmekordselt väiksemad. Kui minul läks C kat koolis maksma 7250.- ja kui koolis oleks nüüd olnud väiksem auto siis kooli tasu on 3500.- või. Olen ikka loll küll!!!Kuidas ma selle peale ise ei tulnud.Kui ma vaid oleks seda teadnud siis oleksin valinud sellise kooli millel on kõige väiksem veoauto.
girw
23:48 22.09.2009
õppekulude poolest jah on erinevus sees. samas 222KAX, suurema veokaga õping annab jälle eelise - oskad ikkagi täismõõdus veoautoga kindlapeale liigelda. odiumi scania max. gabariitidega ja üleüldse väga hea õppesõidumasin. kuigi seda paarisendist erinevust ei pane tähelegi. samas TAKi veok on ikka hulka väiksemat sorti.
erkkos
19:16 03.10.2009
tere 222KAX. sul on CE kategooriad olemas, mul oleks natuke üksjagu küsimusi sulle. hea oleks meili teel suhelda kui sul selle vastu midagi pole.
minu email: erkkos29@hot.ee
antssss
20:53 26.11.2013
Kas arki eksamitele saab minna 21a vana olles, või saab ka varem mõni kuu?
Tänud!