Citroen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Elagu Veho!

transferking
18:41 17.07.2007
Tegin esmakordse kogemuse suhtlusel Vehoga ja tulemus sai pehmelt öeldes masendav.
Esmalt: härra müügimees rääkis ilusat müügimehe juttu mu soovitava Xsara Picasso kohta ja tegi ka kena pakkumise (neil ju praegu teatavasti soodukas).
Aga siis, kui avaldasin soovi proovisõitu teha, laiutas müügimees käsi ja teatas, et neil pole täna ega ka järgmistel päevadel ühtegi autot pakkuda. Ta nii küll ei öelnud, aga kogu olek peegeldas suhtumist "kui tahad, osta põrsas kotis või ära siis osta üldse."

OK, nii, ja nüüd edasi.
Täna käisin neile oma kasutatud autot näitamas. Korraliku varustusega 2005 Opel Astra, mille eest pakutakse vähemalt 150 000, aga üldiselt 160-170 000, soovis Veho minult osta ... jajah, 130 000ga.
Tean, et esindused pakuvad turuhinnast madalamat hinda. Aga et nii palju, see rabas. Mäletan, et kui eelmisel korral Vikingile Corollat müüsin, pakuti küll väga ok price.

Vot selline lugu. Kas on taoline käitumine-suhtumine normaalne? Mida peaksin edasi tegema?
Kuna mul vana auto kasutusrendis, olen peaaegu sunnitud auto vahetama, aga mitte ise omal käel müüma.
Ata1
22:38 17.07.2007
Tuttav lugu ! Mõni ettevõte on veelgi rohkem oma huvide eest väljas, küsides enne veel ka ülevaatustasu 300-400 krooni ! Nii et hullemaks saab alati minna. Aga tegelikult on praegu eestis vist vähesõitnud teise ringi autode ülepakkumine, välja arvatud ehk mõned "rahvamargid"
Katz0
11:00 19.07.2007
ok, aga võrdle oma jääkväärtusega nende pakutud hinda. mu autole pakkus esindus jäägist väiksemat summat, kusjuures mul jääk üsna madal, kuna sissemaksu tegin 30%. nad on nii nahhaalid, et vaatavad liisingust su jäägi ja siis teevad sellest tiba odavama pakkumise. võta või jäta!
piuksss
11:58 19.07.2007
Ei midagi erilist uudist. Praegu paljudes selline suhtumine sest ostjaid jatkub ning pole vaja eriti pingutada, et autodest lahti saada. Diilerid ei joua niigi autosi ette vedada. Iseasi muidugi see, et Astrast Citroeni maandumine pole ka nagu eriti normaalne tegu...)
transferking
22:59 19.07.2007
OK, OK. Lõpuks maandusin - või õigemini olen maandumas - Opelist Fordis. Täpsemalt Focus 1.6 universaalis. Hea varustuse kohta hea hind, sada korda (rõhutan, sada korda) parem klienti suhtumine kui Vehos.
Kas nüüd on parem?
Kaljuauto
12:58 20.07.2007
Focuse universaal on hea valik.
ärimees
18:59 22.07.2007
Vana auto tagasiostu hind kipub viimasel ajal liiga palju emotsioone tekitama. Enne kui hakata kedagi kritiseerima, tuleb mõista kogu seotud tehingute komplekti olemust.

Vana auto müügiks ettevalmistus ja müük on kindlasti seotud teatud kuludega ja seega on 20k iseenesest täiesti normaalne number. Juhul kui mõni automüüja pakub vana auto eest mõistlikumat hinda, siis reeglina kaetakse vana auto müügiga seotud kulud uue auto kasumi arvelt. Nt kui tahaksid endale uueks autoks osta üle 1 milj maksvat mersut, siis usun, et saaksid oma vana auto eest lõdvalt ka 200 000. Sina oleksid õnnelik ja mersu müüjad oleksid samuti õnnelikud. Kui Sa aga tahad vastu saada juba niigi viimase piiri soodustusega autot, siis on automüüja käed palju rohkem seotud, ning sealt ka vastav tagasihoidlik pakkumine.
morpheus
19:15 22.07.2007
Vana auto müümine on alati emotsionaalne tegevus olnud. Inimesed hindavad oma autot enamasti väärtuslikumaks kui ta on, lisaks peavad ju automüüjad selle auto pärast Teie eest maha müüma, seetõttu pakutaksegi madalamat hinda, kui seda on turuväärtus. Ega neilgi ei ole vaja autot platsile seisma. Müünud siis ise oma Opel maha, oleks ju hea raha saanud.
am
13:29 05.08.2007
Ma ei saa sellest vingust aru,kui su opel nii hea hinnaga turul, siis teinud ise tööd ja müünud maha. Iga haritud inimene saab aru,et ükski autofirma ei osta kasutatud autot turuhinnaga. Vaata mis toimub ümberringi, kasutatud autosid on turg nii täis, et Vehoke peab ju selle ka kkuidagi hiljem maha müüma!! Ma ei näe Veho pakkumises midagi halba.
Q
16:02 09.08.2007
Veho pakkumine jahh päris hea. See on ka reaalne hind, millega sellest lahti saab. Kas siis pisikese või suure kasumiga, sõltub juba juhusest. Egas keegi seda vana jama ei tah apikalt omal platsil või laos seista lasta. Pind ju maksab rohkem. Olen müünud mitu firma vana autot viimase paari kuuga ja fakt on see, et kui küsid n.ö turuhinda ehk auto24.ee kuulutuset keskmist hinda, siis huvi on pea olematu. Turuhinna määrab ikkagi huviliste arv, mitte netikataloogi keskmine hind. Jõudu müümisel ja edu virisemisel.
SS
16:46 09.08.2007
Võibolla võiks teema algataja läbi lugeda kuskilt mis on OÜ-de ja AS-de eesmärk. Tegemist ei ole mittetulundusühinguga, vaid käiakse koos ühise eesmärgiga teenida KASUMIT.
Keegi ei käsi sul kunagi autot tagasi anda, alati võid ise müüa.
Sest kui müügimees n.ö. peab pakkuma vana eest kõrgemat, kompenseerima seda uue auto kattest (sisuliselt ka oma palgast), siis mis point on tal seda autot sulle müüa? Lihtsalt aitähi eest et oled normaalne mees? Mõttetu nagu..
renukas
19:56 08.09.2007
vana auto tagasiost on jah üks asi. Ega keegi tõesti ei taha oma raha sinna alla seisma panna. Aga mulle ei ole Veho suutnud kolme nädala jooksul hinnapakkumist teha. Vot see on tase. Käisin kohal küsimas, öeldi et kohe kohe nii palju tegemist on olnud. Kirjutasin, sellele pole üldse vastust. Mis värk on? Veho on ennast ikka eriliselt täis söönud. Lisaks sellele on neil esindus avatud tööpäevadel kl 17-ni, mis tähendab et tööinimene peab endal pool tööpäeva vabaks võtma, et sinna üldse sisse pääseda. Vähemalt Pärnus on nii. Aru ma ei saa. Ei jäägi muud üle, kui teist automarki sihtima hakata.
Riisik
00:17 09.09.2007
Pärnus on Catwees, Vehoga pole mingit pistmist, Veho peaks olema soome firma tegelt, nii et võta hoog maha !
nitup
01:16 09.09.2007
toyota-opel-citroen, järgmine on dacia?
mamps
22:24 30.09.2007
Eh me küll Tallinnas paar päeva tagasisaime kohe hinnapakkumise Berlingole,saabumisaeg pidi olema 2-3 nädalat,kas reaalne?Sõita ei küsinud,olime juba proovinud,aga muidu võiks jah ikka selline variant olemas olla kliendile...
ch123
12:31 01.10.2007
2-3 nädalat ei pruugi reaalne olla mul kah esialgu öeldi, et 2-3 nädalat siis läks ikka 5 nädalat, kui mitte rohkem ja kusjuures masin seisis juba paar päeva Mustamäe Veho platsil, kui mulle teatati, et no nüüd siis just jõudis.

Muudetud 01.10.07 12:32

Sidrun2
23:15 04.10.2007
No ma ei saa aru, kust selline häda, et Veho on ülbe jne. Ostsin oma teise sitika just ja mega hea suhtumine oli, vaatasin autot väheke ja küsisin müügimehelt ja ta kohe pakkus proovisõitu. Eelmise C4 ga sain ka proovisõidu tehtud ja mingit probleemi polnud. Eks klient vaadaku, et käitugu soliidselt ja mitte bravuuritades. Vana (1,5 aasta) auto eest sain ka üpris normaalse turuhinna, sest mis teha need sidrunid ei hoia just väga hinda, aga autot ostes olin sellega arvestanud. Mulle igastahes on Vehost jäänud positiivne mulje ja ühendust võetakse ka kohe, kahe päevaga sain suheldud nii Veho ja pangaga, et tingimused enda jaoks soodsamaks tehaa.
LEMONTSIK
21:33 17.10.2007
sa oled vist Veho palgal.
ei ole Veho palgal!
21:24 19.10.2007
Minul viimase 2 nädala jooksul 2 kogemust Vehoga. Esimene kogemus oli sidrunite müügimehega. Netis tegin tellimuse proovisõiduks. Mõned tunnid hiljem juba helistati yle ja täpsustati kellaaega. Järgmine päev sai sõit tehtud ja mõned tunnid hiljem potsatas postkasti ka hinnapakkumine. Igati korrektne käitumine oli.
Teine kogemus oli päev hiljem Honda myygimehega. Hinnapakkumise sain ka paari tunniga. Hind oli ka konkurentsivõimelisem kui Catwees. Minu auto tagasiostuhind vastas ka ootustele, loomulikult polnud see turuhind aga olin teadlik, et hävin u 20 kilo.
aasdfgt
21:44 19.10.2007
no kus siis maandusid,teemaalgataja?
veho-veho-veho
22:13 19.10.2007
citroenile ongi kogu aeg soodukas:) Aga, ostsin Vehost suve alul Honda ja müügimees oli küll tore. Auto tuli kaua kohale - aga antud mudelile ongi järjekorrad. Vana auto soovitan muidugi ise müüa, juhul kui see paarkümmend tuhat korda läheb.
ch123
12:30 20.10.2007
Mul küll erilist kogemust autosalongidega pole aga minumeelest tänapäeval on ikka nii, et kui natuke kauemaks jääd autot vahtima tullakse kohe ligi ja ega siis ilma pakkumiseta salongist välja saa. Vilojetis pakuti isegi ööseks auto enda kätte jätmist, muidugi mitte kohe aga pandi järjekorda nii, et homme õhtul oleks saanud. Ainuke koht kus pidin müügimeest ootama oli Ülemiste VW esindus. Veho müügimehega aga suhtlesin esialgu vaid meili teel, kauplesin ikka hinda alla ja lisavarustust juurde, kui hind oli sobilik printisin pakkumise välja ja läksin kohale proovisõitu tegema ja pabereid vormistama. Kui ise oled viisakas ja korrektne siis pole müügimeestel kah viga midagi, kuigi tunne oli küll selline, et saaks aga rutem selle allkirja minult kätte ja uut klienti otsima. Nüüd olen 10000 läbinud ja üldiselt rahul, paaril korral ka teeninduse poolega suhelnud. Üldiselt suhtumine on rahuldav vähemalt töö vastuvõtjaga kuulavad ära ja vastavad küsimustelegi, töö kestvus annab vahest soovida, kui aga valmis saavad siis saadavad ikka sõnumi. Siiani olen rahul.
isegi hästi ju
20:22 14.01.2008
teil siis isegi hästi läinud. mu omale (täpsustuse jätan enda teada) pakuti lausa ca 80 000 odavamat hinda, kui soov ja turuhind üldse on! auto mida pakkusin, on täisvarustusega, ühtegi sellist hetkel turul pole, ainult viletsamad, isegi manuaalid maksavad rohkem, kui ta pakkus. eriline frukt, paistab, et tahtis seda vist võileivahinnaga omale saada, kuna auto hea, läbisõit olematu, ainult garantiiaeg läbi.
Proovisõitja
00:43 04.07.2008
Käisin täna C4 "4" pakkumist uudistamas. Ja ennäe imet! Kell 19.30 õhtul Rocca Al Mare keskuses pakkus müügimees oma isikliku autoga proovisõitu omal käel, st ise oli oma boxis ja meie naisega saime sõita kahekesi, kuhu tahtsime! Kas majanduslangus?
mehkin
08:27 04.07.2008
Pigem on veel ausaid inimesi , kellele võib auto pimesi proovisõiduks usaldada. Sa oled 1 100-st - oled nüüd õnnelik?
.
08:33 04.07.2008
vaevalt et see isiklik auto oli , enamus müügimehi sõidavad ise demo autodega ringi . ja kui sellest sõltub sinu palk , siis miks mitte .
Ootaja
01:09 09.07.2008
Olin nõus mai kuu alguses ühe citroeni pakkumisega. Suure suuga lubati, et kolme nädala pärast on kohal. Ma arvutasin välja, et 2 juuni oleks siis pidanud kohal olema. 2 juunil öeldi uuesti, et "sorry, nüüd on tõesti kolme nädala pärast kohal. Ma siis muigasin, et hea küll toote jaanipäeval mulle auto koju kätte. :).. Üleeelmine nädal öeldi, et eelmise laeva peale ei jõudnud, aga järgmise laeva peale pannakse kindlasti. Siiani ootan oma autot. "Kolme nädala jooksul"=Veho jaoks vähemalt 2 kuud ja peale.

Nõme on elada nädalaid lootuses, et kohe-kohe saab kätte ja siis iga päev naiselt autot nuruda.
Ei taha sellise tähtaegadest ülelaskmise pärast mölisema ka minna. Ei tea veel mis käki keeravad. Nüüd ootan nagu jõuluvana.
Tikuplinjev
10:56 10.07.2008
to:Ootaja
Sinu puhul nagu oleks ise ka peeglisse vaadanud.Oli minulgi soov citikas osta õnneks panin müügimehe jutus tähele väikest vihjet- tarnetega pidi natu kehvasti olema.Seda öeldes läks jutt väga vaikseks mis tegi koheselt valvsaks, soovisin ju autot ruttu.Olin isegi nõus mõnest alguses soovitud lisast loobuba aga...Sama päev seadsin sammud Skoda uksest sisse ja nüüd Skoda omanik.
Kasutatud autod
12:59 21.02.2011
seal Vehos oli üks naljakas vanamees,kes väitis mulle,et rooste ei ole üldsegi rooste ja auto on täiesti korralik.Tegelikult oli autoks Citroen Berlingo ja roostekohti seal jätkus küllaga.Peale rooste oli sel autol ka löögimõlk ja hind pea 100000krooni.Paistis,et need romud on seal ikka väga pikalt seisnud,sest rehvid olid peaaegu täiesti tühjad.Aga ju siis olid Vehos mingid tsirkuse päevad ning see vana oli kloun,kes oli unustanud end grimeerida:)
Rontic
09:14 01.03.2011
Kui ma autot ostma hakkasin, siis.......müüdi mulle salongi auto.........mu oma kaasavõetud spetsialist tuvastas selle ja tegi hinnakauplemise protseduuri läbi. OK! Kuid see pole veel kõik....
CD mängia andis 3.aastal otsa-plastikosad seest katki...seest ...seega materjali väsimus või siis defekt. Kuulasin vaid 10 korda üht plaati........kolm korda aastas.......... Olen raadiofänn.Kuid see pole veel kõik...
See auto oli eelnevalt saanud esistangesse piraka, sest kui ma lasin stanget sättida ja värvida, siis ütles spets, et auto on litaka saand. Vaatasin ise stanget seestpoolt ja tõsi tõsi.....

Siit järeldus. Mis takistab neil meestel olla kliendiga aus.......?
Raha ahnus ei muud.
Muidu masin nagu teenis ausalt 7 aastat. Kui nüüd kulusid võrrelda, siis Toyota Rav peale kulub kaks korda vähem. Rav 4 ( 30 000 km sõitnud ostsin aga 50 000 odavamalt
Rontic
09:14 01.03.2011
Kui ma autot ostma hakkasin, siis.......müüdi mulle salongi auto.........mu oma kaasavõetud spetsialist tuvastas selle ja tegi hinnakauplemise protseduuri läbi. OK! Kuid see pole veel kõik....
CD mängia andis 3.aastal otsa-plastikosad seest katki...seest ...seega materjali väsimus või siis defekt. Kuulasin vaid 10 korda üht plaati........kolm korda aastas.......... Olen raadiofänn.Kuid see pole veel kõik...
See auto oli eelnevalt saanud esistangesse piraka, sest kui ma lasin stanget sättida ja värvida, siis ütles spets, et auto on litaka saand. Vaatasin ise stanget seestpoolt ja tõsi tõsi.....

Siit järeldus. Mis takistab neil meestel olla kliendiga aus.......?
Raha ahnus ei muud.
Muidu masin nagu teenis ausalt 7 aastat. Kui nüüd kulusid võrrelda, siis Toyota Rav peale kulub kaks korda vähem. Rav 4 ( 30 000 km sõitnud ostsin aga 50 000 odavamalt
Vehos pettunu
13:48 29.04.2012
Aasta tagasi jäi silm peale ühele kasutatud autole, mida müüdi Rocca vehos. Sai paar maili vahetatud, kus sai kokku lepitud autoga tutvumine ja proovisõit. Sai siis kokku lepitud ajal kohale mindud. Tähtsate nägudega triiksärkide ja lipsudega mehed võtsid mind seal vastu ja peale väikest ootamist saingi autosse istuda ja seda lähemalt vaadata ja katsuda.

Kui aga hakkasin siis proovisõidust rääkima, siis vaadati mulle sellise näoga otsa, nagu oleksin nõudnud neilt kosmosereisi. (Eelnevalt olin külastanud ka teist esindust, kus kokkulepitud päevaks oli autole tehtud kerge hooldus ja ka kindlustus ja sain sõita nii linnas kui ka maanteel). Saaks ainult teha neil parklas seda sõitu, kus aga ei saa 30km tunnis kiirustki sisse. Nad rääkisid et selline auto lühiajaline kindlustamine ei tasu ju neile kuidagi ära. Üritasin siis neile ikka selgeks teha, et ilma proovisõiduta ei saa ju autot kuidagi moodi osta, eriti veel kasutatud autot.

Pika jutu peale siis pakkus üks tähtis lipsuga mees laua tagant sellise variandi: Võime siis ju minna proovisõidule, aga kui politsei kinni peab, siis maksad sina trahvi kindlustuse puudumise eest. Peale seda lauset olid Veho Eestiga minu jutud räägitud.

Ei tea kas siis selliseid inimesi on tõesti nii palju, kes ostavad nn põrsast kotis, et ei olegi vaja selle kindlustuse ja proovisõiduga jamada?
stammer
14:31 29.04.2012
Auto on samasugune tarbeese nagu televiisor, tolmuimeja, külmkapp või maja.
Kas sa saad enne ostmist näit. tolmuimejat nädalakese proovida või kuu aega majas elada, et siis mittesobivusel öelda, et ei, see pole ikka see?
Igal kliendil on õigus müüjat valida ehk kui midagi ei meeldi suhtumises, siis lähed lihtsalt mujale. (praktika näitab, et: lõpuks käid suure ringi ära ja oled millegipärast alguses tagasi...)

grtiffin
16:58 29.04.2012
ma ei saa aru miks peaks normaalne inimene ostma sellist paska ega see ford ka üks sierra kurat