antslas oli jah, päris hullumaja, linnapiirist väljaspool algas juba parkimisrida mõlemat pool teeserva ja läks linnani välja. ei tea, mis hullus nüüd kõiki sinna kokku ajas
sai kah sõidetud seal samal ajal.Ees oli Porsche Cayenne kahe tibiga kes 70-80 sõitsid sõmerpalust alates kuni antslani.Natu ennem antslat tuli mingi niva mees kah ette .
pigem oleks pidanud see opeli mees veidi paremale võtma, et tagada ohutu möödasõit. Nii närvi käivad need keset teed sõitjad kes kunagi kedagi mööda ei taha lasta. ime kah, et liiklus nii närviline on
Liiklus ei ole närviline mitte nende pärast kellest mööda sõidetakse, vaid ikka nende pärast, kes mööda sõidavad. Eestis näib, et üsna paljudel on eelmise õhtu tegemistest pärak valus ja on vaja kiirelt koju kõhuli voodi peale saada. Teatavasti on 90 km/h maksimaalne lubatud kiirus (va. kui liiklusmärgid ütlevad teisiti), mitte vähim. Seetõttu ei saa sellest veidi aeglasemaid autosid vähimalgi määral halvustada. Igaüks sõidab vastavalt enda ja teede olukorrale. Ning liiklus- ja teekattemärgistus on eelkõige inimestele endile ohutuks liiklemiseks, mitte niisama augutäiteks. Kui sellest on raske aru saada, siis ei ole vaja jälle imestada, kui homsest lehest saab lugeda, kuidas üks idioot ennast ja teisi ära on tapnud. Kõik algab ikkagi mõtlemisvõime olemasolust. Üsna paljudele on seda väga napilt jätkunud.
Eelnevalt antud lingil on 24 pilti ja nendest piltidest viiel on ohtlik möödasõit, ülejäänutel on piisavalt ruumi ja aega, ning kõigil on möödasõit juba 90% sooritatud. Kui keegi sõidab ees 80-90 ja temast tehakse ohutu möödasõit (topeltjooned või muu märgistus) kuid näha on et eest ei tule siis miks mitte ? Ise sõidan peaaegu iga päev ja maanteedel 100-200km päevas.
Kui sa väidad, et sellel pildil http://fotoalbum.ee/photos/Olev/7903350 pole tegu eluohtliku korraga, siis:
1) Kes sulle tervisetõendi andis?
2) Kelle käest sa juhiloa ostsid?
3) Põhiharidus ikka käes on?
4) Ega su vaimupuuet ole?
Just sellistes kohtades ajuinvaliidid kõige sagedamini end ja teisi surma sõidavadki. Kusjuures nende jaoks tuleb õnnetus täiesti ootamatult, ja uskuge või mitte, kui nad ka ellu jäävad, siis ei suuda nad aru saada, kuidas kurat seal õnnetus sai juhtuda, sest ühtegi autot vastu ju ei tulnud, kui möödasõidule mingi.
to: to autojuht ja ahjaaaa. Ronige kodus voodialla, äkki lagi kukub alla. Nendel piltidel on mitu LE rikkumist, aga ohtlike möödasõite tõesti vast 5, ja ka nendes olukordades ei ole kohu info teada, st kui kiiresti sõitis või mida tegi eessõitev auto. Ma ei õigusta kihutamist ja ohtlike möödasõite, aga vahest lihtsalt tuleb mõni "manööver" ette võtta et mõnest tõelisest pidurist mööda saada. Minge sõitke Poolas, seal tekitatakse tihtilugu kolmas rida juurde et tagant mööda pääseks ja selles pole miskit imelikku. Teie muidugi minestaksite selle peale.
§ 65. Juhil on keelatud juhtimise ajal tegelda toimingutega, mis võivad segada juhtimist või liikluskeskkonna tajumist.
pildistamine, muuseas, kuulub ka nende toimingute alla.
mulle kuidagi tundus, et Valdise poolt pakutud fotoseeria on juhikohalt pildistatud.
küsiks siis, et mis siin lõpuks ohtlikum on?
to autojuht 00 ma arvan omast kogemusest,et sul oleks prille vaja.Paistab,et sinusuguse puhul on tegu liiklusest võõra inimesega.Nämmutatud on siin foorumites pidevalt piirkiirusest allapoole sõitjatest ja enamus ohtlikke manöövreid sooritataksegi uimerdajate süü tõttu.Kui ikka Tallinn-Tartu maanteel paarkümmend kilomeetrit pead 80-90-ga sõitma siis peab ju kuidagi mööda saama või mis?Aja kulu aja kuluks aga väga ebamugav on sellise järgi sõita-see on ohtlik.Kui inimene ei näe märke tee ääres,siis ei pruugi ta ka liikluses toimuvat näha.Arvan,et kui möödasõit on ohutu ja juhil kogemus ja masin võimaldavad selle ohutult teostada on ju kõik ok,või mis?Aga jäägu see minu arvamuseks sest se4lleks on mul õigus.
Olevi fotoalbumist on näha, et jubedad napikaid tehakse ikka meie teedel. Kui auto sõidab kiirusel 100km/h, siis läbitakse ca 28m/s, siis nii mõningal pildil tundus, et neid lisameetreid oleks küll hädasti juurde vaja. :)
Kui need pildid kuuluvad sulle siis mul on küll väga kahju inimestest. piltitelt on arusaada,et tegemist reisibussiga. pildistad ja paned reisijate elu ohtu. kõrvaline tegevus... ai ai ai. peaks bussifirmadest ülesse otsima kes Olevi nimeline neil töötab...aga eks selliseid bussijuhte ennegi nähtud. sellepärast enam ise bussiga ei sõida ka. kuhu me küll jõudnud oleme.
ja lihtne loogika ütleb,et sinu nimi ongi Olev Valdis. peab järgi uurima sinu kohta ja vastavatesse ametkondadesse kirja piltidega saatama. nii ei saa see jätkuda.
ja jaa mulle surus ka ükspäev üks **** väga külje pealt sisse, tahtis tulla minu sõidurajale, rajalt , mis pidi keerama paremale, aga ma ei tahtnud teda lasta, sest tema pidi ära ju keerama, aga ****l oli Audi jeep numbriga 212 MKC: Tahtis mul küljeklaasi sisse lüüa, va ****, tema arvates peavad kõik andma talle ****ile teed kohe kui ta lülitab sisse suunatule, olenemata kust tema suvatseb laekuda. Aga oli selline kapituupi ahv ja rääkis eesti keele, sitt sihuke.
sa ise oled tainas. kui see **** oli paremas reas, mis peab ära paremale keerama, siis ta keerab ka paremale. sa impetsill loe LE läbi või oled ka load ostnud, nagu enamus rullnokusid, auto on, aga mõistust napib....
Sinu sõnakasutus viitab küll rullnoklusele.
Mis sa tahad öelda, et inimesel ei olegi õigus ümber mõelda.
Oma õigust taga ajada ei ole liikluses alati õige tegevus.
rullnokk oled küll. suutsid ühe eeskirja LE meelde jätta. Esiteks mõtesta lahti endale LE. See oleks siis Liiklus Eeskiri,mõistad jumbu??? EESKIRI. mitte seadus. Eeskirja tervikuna,kõik võivad eksida,tuleb olla viisakas ja arusaaja. 12 astane oskab ka sõita aga ta ei oska mõelda veel tervikuna ja arvestada teistega.
Mida see muutis kui sa vahele teda ei lasknud??? sa olid täielik ****. takistasid liiklust. ajal mil tema tahtis ära reastuda,sina ei lasknud. tema hoidis enda järel ootavaid sõidukeid kinni. oleksid sa vahele lasknud,no mida sa kaotanud oleks. aga eks sinusuguseid on ennegi nähtud ja koht neilegi kättenäidatud. peale gaasipedaali kasutamis oskuse peab ka midagi kõrvadevahel olema. ja kui seall midagi on, siis oskad ehk ka gaasi ja pidurit oskuslikumalt kasutada. plikade kiljumine tagaistmelt mitte ei tule vaimustusest aga hirmust...
ilusat õhtut sulle:)))) tross oled,kleebi see oma autole ka.
point oli selles, et tema reas ei olnud ei ühtegi ees ega ühtegi taga. 2 rida, mis läksid otse, olid täis Liivalaiast kuni keskturuni ja nii ta tuligi vabalt sõites kuni tema rida ära keeras, loomulikult lastakse ja lasen ka mina eksinuid vahele, aga see jurakas kasutas ära tühja rida ja tahtis kohe vahele. teised , kaasaarvatud mina, olime juba mitu head aega oodanud ja seisnud ja jupphaaval edasi liikunud, lisaks oli sellel jurakal vasakul pool ka pidev joon.
Tarkadele targutajatele siin küsimus: millal võib ületada pidevat joont ?? Kas ikka võib vasakule jäävat pidevat joont ületada ??
Nägin seda Audi vahelesõitu.
Tegu oli erilise ülbikuga, kes tuli, kaks otse minevat rida nagu juba seletatud ummikut täis (liiklus põhimõtteliselt seisis), arvates et on irmus kaval, ära keeravat rida pidi mööda ja vahetult enne ohutussaart surus jõuga otseritta vahele.
Käitumisskeemi järgi ei olnud tegemist kindlasti kohe mitte reaga eksinuga ja sellisele tegevusele objektiivset õigustust leida on ikka raske.
Sellised juhid on ikka täita tropid.Hea näide samuti ka Haapsalu-Ääsmäe teelõigul kus üks loll kogu aeg sõidab kellegist.Ise juhib kollast minibussi kus on soome turistid sees.Tekitas vähemalt 5 korda väga ohtliku olukorra.Sõidab muudkui mööda ja sõidab.Ise juhin Volvo S60 2.5T-d.Muidugi tee peal oli samuti ka padukas ja mõnikord ta ei suutnudki teisest autojuhist mööda sõita.Auto lihtsalt ei võta rohkem sisse!Heal juhul 100-110km/h.Mitu korda sõitis must mööda suure vaevaga.Esimesel korral ma sõitsin tavaliselt temast mööda aga siis hakkas ta muudkui teistest mööda sõitma ja ka minust.Kahju et fotokat ei olnud kaasas.
Tundub et Valdis000 on pildistanud mingi kahekordse bussi teise korruse aknast. Sa tee endale kõigepealt load ja siis tule hindama, millised olukorrad on ohtlikud ja millised pole. Roolis tunnetad ja hindad asju hoopis teisiti. 5.0 liitrise mootoriga autoga võid alustada teinekord mõõdasõitu siis, kui 1.2-ga pead juba tagasi reastuma hakkama.
Mis puutub pidevasse joonde, siis ilus see jah ei ole, aga kui oled mitmekümned kilomeetrid veniva bussi taga sõitnud (vastu tulijad) ja see on üle pika ainus võimalus siis tuleb see ära kasutada. Tihtipeale satub veel aeglasemalt liikuja taha ka veel mõni "arake", kes ise kuidagi mõõda ei saa, aga samas on ju vaja nii taga sõita, et vahele ka ei saa mõõduja. Siis ei jäägi muud üle kui mitmest autost korraga mõõduda ja lõpptulemus võib tõesti teisele inimesele juba napikana tunduda.
TR Ülole, siiski on meil LE-s ka punkt, et põhjendamatult aeglane sõit on keelatud. Nii et sõida lubatud kiirusega ja ära tolkne teistel jalus.
Piltidel tegid möödasõite ikkagi diiselmersud ja järelkäruga daciad, mitte kiirema otsa autod, aga võibolla nad tunnetavadki roolis, et ohjavad 4-5 liitriseid 300+hp masinaid. Ja arvan, et (ka kiire autoga) vastutulijaid tee äärde sundida pole ka just ilus.
ah inimesed, mis te hädaldate.
Just lugesin, et Saksamaal võetakse ära kõik märgid kuskil linnas. Pidavat õigustama.
Pole oluline, kuidas sõidetakse, peamine et säiliks austus. Oli kord õnnelik juhus jälgida Hispaanias ühel väiksel ringteel liiklust. Autosid tuli samapalju vist kui meil Haabersti ringil, aga see ring ei seisnud kordagi. Autod lasti vahele, ise sõideti ja teate miks kõik sujus? Sellepärast, et oli austust teiste vastu.
Eestis seda pole. Kui keegi teeb aeglasest autost möödasõitu, siis on ta kurjategija ja selle aeglasel sõitjal jätkub veel ülbust ennast õigustada (nii nagu eespool hästi näha). VAHELETRÜGIMIST ei õigusta! Seda ei sallitud Hispaanias ka mitte.
Kui inimene tahab möödasõita, las ta siis sõidab. Võta natukene kõrvale. Olen ise seda korduvalt teinud ja viimane kord Pärnus käies sai seda kogetud ka teiste juhtide poolt (tänasin neid viisakalt ohutuledega). Ohtlik pole kiirus (olukorrast sõltuv), vaid see kui kaks juhti ei suuda kokkuleppida (järgianda). Muidugi kui mõni on eriti nahaal (austus puudub), siis on ka kohe jama majas.
Oh jah. Koomiks elust enesest. Olen selle BMW-volkar situatsioonis isegi olnud. Ise olin kül opeliga ja tolle volksu asemel oli mosse. Oli aeg kui kadakateel bussipargist välja keerates oli peatee. Võõrale oli küll ebaloogiline aga tuli sealt vaikselt mossega üks vanapaar. Tulid teised nii aeglaselt et vaatasin et naad nägid annateed märki ja keerasin julgelt välja. Nemad magasid aga märgi maha, pidurdasid korralikult ja siis ilmselt tuli sealt sama tekst koos näpu vibutamisega kui tollel koomiksil on. BMW juhi asemel loeti moraali ilmselt noortele juhtidele.
Eile sõitsin lõuna-eestis ühest liinibussist mööda pideva joone alas. Muidu ei oleks ki nii teinud kui see raibe ei tossaks nii palju... ei saa ise autos hingata. Oli piisav nähtavus ja mulle täiesti tuttav teelõik. Sain mööda ja bussijuht kukkus signaalitama ja lülitas täied peale;) Ei tea kas tegi pilti ka:)) Siin kohal peaks siis veel mainima et auto on 300+ hp, et ega ma ei venind tast mööda;)
Tundub, et sina Valdis oled liiklusohtlike olukordade põhjustaja nr1 kui (eeldatavasti) rekka roolitagant pildistad! Kas sa oled debiilik? Jah vist küll.
Igatahes see link, mis antud, seal oli kuskil kümmekond ohtlikku möödasõitu. Aga mõned olid ikka küll idiootsused-sulle ei mahu hinge, et keegi sõidab kiiremini kui sina???
Debiilik. Aru ma ei saa sellistest. Eriti "ohtlikud" on möödasõidud kus terve ülejäänud tee on PUHAS! ja need kus vastutulev auto on ala 300m kaugusel. Mine arene natuke ja fotokas, Valdis, jäta koju, sest teinekord, Valdis, sul seda fotokat enam ei ole :D
Vaatasin ka, neid pilte mis olid Valdise tehtud oli seal neid mõni pideva joonega ja mõni araldus alaga aga muidu oli ju enam vähem kõik lõppenud möödasõidud.
Ei eitagi et pole teinud sarnast manöövrit aga jah tihtipeale põhjustava neid just need samad veoki ja bussijuhid kes küll sõidavad piir kiiruses ja enda arvates on väga tublid inimesed, aga teine kord ole veel tublim ja jää seisma tee äärde.
Ükskord teel tartusse oli ees üks veok R päev teadagi mis toimub mõlemat pidi
kui mina sinna taha jõudsin oli minu ees 20 autot.
Ja kui mul koppa viskas ette see tõmblemine mu ümber ja seisma jäin luges mu elukaaslane kokku 140 (natuke ümmardatud täpset nr ei mäleta) autot mis oli rongis.
On see normaalne? LE ütleb ka et liiklus voolu ei tohi takistada nii, et kui tahad cruisida lase teised mööda.
esimeste piltide kohta niipalju,et selles alas võib mööda sõita ju sellest sõidusuunast.Aga need valdise pildid...nooh paar tkki olid jah eluohtlikud,ülejäänud pigem formaalsed rikkumised.Kusjuures suht mõistan,kui oled pidanud *****de teeolude pärast( pimedad kurvid) mitu km rekka või bussi diislitossus sõitma ja se vana mnn on nii trpp,et ei suvatse sulle märku ka anda kui möödasõit ohutu,siis loomulikult tekib tahtmine vähegi laiema tee peal sellisest mööda uhada.
Paistab et "tarkadele" juhtidele ei meeldi mitte kui sõidetakse MAKSIMAALSE LUBATUD SÕIDUKIIRUSEGA või sellest siis isegi 10 km/h aeglasemalt. Tuleb ikka nii 100 - 140 km/h sõita? Soovutus teile: "Sõitke 100 km/h vastu betoonseina!"
Mis rikkumised? Manööver tuleb lõpetada ka siis, kui tagasi sõidul juba topelt pidevjoon! maisa aru, misteil viga? Ma lasen alati gaasi järgi, kui keegi mööduda must kavatseb. Ja tossavatest masinatest pean ka alati mööda saama, sest sealt tossutorust lendab lisaks õlipiiskasid.
punkt1 - Tossajate taga sõites lülitage puhur välja
punkt2 - Mõõdasõitu alustades peate veenduma et mõõdasõit on ohutu ja suudate ohutult mõõduda ja naasta tagasi oma suunavööndisse ja mõõdasõidetavat takistamata ning rikkumata seal juures liiklus reegleid!
Aga mis puutub siis B.M.W.? Soovitan prillid ette panna ja vaadata parem TÕDE, et möödasõidukatset sooritab hoopiski AUDI (vt. topeltsumparitega)- JÄRELIKULT TAOLISELE AUTOLE POLE PROBLEEME-MÖÖDAMINEMISTEGA!#2xsummutitoru tagaosas peaksid selles ju veenma! Kui siinkohal pidevalt HAUKUDA B.M.W.-dele järgi, näitab see hoopiski TÕSIASJA, et -KALLID ja KIIRED (kuid mitte-vihased) autod TEKITAVAD KADEDUST! Eesti rahvas, tule mõistusele & ärge VIRISEGE! Austusega: E.Cusack.
loen siin ja ei imestagi, et eestlased ise 41-l oma naabrite peale komudele kitse panid, et nood on kulakud ja tuleb siberisse viia..vahel on häbi eestlane olla. k.rdi ****-lilla-kari ikka küll. Teeme aga kuskilt nurgast salaja pilti - ühes käes fotokas, teises viiner.. Samas ei saa oma riigikukutajatele-tibladele trahvigi tehtud - haiged ****** on ikka võimul küll. Lang on ehe näide.
Aga jah, olen minagi Lõuna-Eesti rallil käinud. Age oli. Lähen veel kindlasti.
Minu arvates olid kyll head pildid ja kommentaarid mis näitavad, et meie inimestel on vabadusest, demokraatiast ja seadustest ikka väga väärastunud arusaamine.
A. Raid ytles, et sinu vabadus löpeb seal kus algab teise mehe nina.
LE on loomulikult meil ainult ****idele ja luuseritele. Mees söidab nii nagu parajasti heaks arvab. Loomulikult kirub siis viinaklaasi taga valitsust, et meil on meeste eluiga nii madal. Selle peale, et see on suurel määral ka liiklusidiootide syy loomulikult öige eesti mees ei tule!
Isiklikult helistaks sellistel puhkudel politseisse. Arvatavasti on sellised ennasttäis idioodid ka mingi laksu all.