Muud pildid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Võõraste autode peal poseerimisest

Kärss
23:48 13.08.2007
Nii naljakas, kui see ka pole, armastavad inimesed poseerida hirmsasti võõraste autode peal. Ega ma tegelikult kade kah pole, sest rauast tehtud uunikumi katusele pildistamiseks pandud laps ei tee tõesti autole midagi viga. Küll aga teevad seda autonäitustel õlletopsiga ringikakerdavad rullnokad ning niisama ostukeskustes luusivad jõmmid.

Esimesed kaks pilti on lihtsalt illustratsiooniks, milline pilt ootas mind täna poest tulles. Pole hullu, tolm tuleb maha, aga kui seal jalga liigutatud on, jäävad stangele siiski väikesed kriimud. No olgu, stange selleks ongi. Ma ei tea, kui palju neid tüüpe seal stange peal seisis, aga puruks oli astutud ka numbrialus. Olen kannatlik inimene, ostan uue, aga kui sellist oma auto lõhkumist kõrvalt näen, siis saab keegi valusalt üle küüru. Võibolla mina ise, sest rullnokad liiguvad kampades ja neid on tõenäoliselt rohkem.

Järgmine (hall) pilt näitab kriime, mille auto kogus endale esimesel autonäitusel peale Eestisse toomist. Olin pidevalt auto juures, lubasin lahkesti soovijatel sisse istuda jne, kuid samas pidin ajama pidevalt ära jõmmisid, kes õlletops või pudel näpus vastu poritiiba toetasid, endal needitud teksased jalas. Vahepeal pidin ka vetsus käima ja siis oli juba autopealne istujaid/toetajaid täis... Kriimu teeb värvile peale tõesti ka see pisike ja madal riideneet. Igal juhul auto sai rikutud, ja seejärel olen enamike kutsetest autonäitustele lihtsalt tagasi lükanud, sest üsna mõttetu on värvida, poleerida jne, kui mõni, kellel on sügavalt ****** minu hobist, selle lihtsalt ära rikub, ise seejuures joogisena lalisedes, et tema ostis pileti ja tal jääb veel õigust ülegi... Muide sõber sai oma auto värvitud just enne Haapsalu USA autode kokkutulekut (täismõõdus USAka värvimine maksab ca 40K raha!) ning tekkis täpselt sama probleem, et värskelt värvitud auto lihtsalt rikuti ära jõmmide poolt, kes terve aeg auto peale end istuma sättisid ja siis pildistamiseks sobivat asendit tagumikuga välja üritasid niheleda.

Järgmine pilt on mu USAst toodud klaasfiiber kerega sportautost. Tagaklaasist tahapoole jääb pagasnikut vaid mingi 15cm, kuid seal all ei ole turvapuuri mis salongis. Ei teagi, millal keegi kere selle koha pealt katki suutis istuda. Vanemaid pilte lähemalt uudistades tundub, et see juhtus ca kuu aega tagasi, tõenäoliselt jällegi mingi ostukeskuse parklas. Mõned värvikriimud seal kõrval viitavad jällegi laiale teksapükstes tagumikule, millega võõraste autode peal poseerida armastatakse.

Viimase pilti autor on üks abivalmis inimene, kes vist arvas, et iga uunikumi uksed tuleb täie jõuga kinni plõmmida. Nagu autot restaureeriv inimene ei viitsiks kunagi projektiauto ukse hingi reguleerida. See sõbralik inimene vajutas igaks juhuks ka kumera ukse pleki peale ust kinni lüües ja oligi uks mõlkis. Nii lolli inimese peale ei oska isegi mitte vihastada. Aga siit soovitus, et ära näpi võõraid asju, sest selle auto omanik on tõenäoliselt ka varem ukse ise oma jõududega kinni saanud.

Siinsed pildid on kolmest erinevast autost, aga on tehtud mustvalgeks lihtsalt selle pärast, et jutt probleemist autode peale üle ei kalduks:)

Kas teistel eriliste autode omanikel on kah kogemusi auto peal poseerijatega? On midagi suuremat kah ära lõhutud sellega? Mida soovitate ette võtta, sest praegu ongi tekkinud selline tobe olukord, et oma uunikumide kollektsiooni vabaõhu autonäitustele välja tuua ei taha...

Muudetud 14.08.07 00:06

Rate on elu
14:03 14.08.2007
Need on need reidiPD-d
rate on nii nummi
17:59 14.08.2007
nõustun viimasega
niisk2
09:55 15.08.2007
Vaadates seda ukse peale tekkinud mõlki, siis ei saa seda kuidagi seostada mõne kalli uksesulgejaga. Pigem on sinna mõni rekvisiit sisse kukkunud(või oli tegu eriti teravakondilise isendiga, kes suutis teravapõhjalise mõlgi tekitada.
Kärss
10:23 15.08.2007
See uksemõlk tehti minu enda silme all - lihtsalt üks tegelane aitas käega kumera uksepleki kohal ukseplõmmimisele kaasa, kui mu oma naine parasjagu roolitaga istus (uks vajub tegelikult kinni ka oma raskusega)
realist
10:57 15.08.2007
Minul olnud/olevatest autodest ei anna (veel) ükski küll näituseauto mõõtu välja, kuid veidi kaasa oskan ikka rääkida. Kunagi seisis mul maja taga prostalt üle värvitud taastamata 401. Sellelt oli juba kõik "söödav" taastamises olevale isendile ära võetud ning kuna hetkel polnud toda kehvemat kuhugi ka panna, siis sai talle mingigi välimus antud. Seda seepärast, et majatagune, kus ta seisis (mujale polnud kohta), on vägagi avatud käidavale kohale. Isegi hekki ega aeda pole ees (asukoha tõttu raskendatud). Siis sai küll aeg-ajalt märgatud võõraid inimesi tagahoovis, kes auto kõrval poseerisid. Õnneks olid nad viisakad ja lubasid kohe minema hakata, kui klõps tehtud. Ka autole selga ei ronitud, äärmisel juhul pandi käsi kapotile vms. Ju polnud see piisavalt atraktiivne. Hoovi jalutamine tundub mulle pisut kummaline sellegipoolest.

Hoopis hullem lugu on minu Mercedesega. See muutub samuti iga aastaga üha haruldasemaks, kuid lisaks sellele on see ka parajalt edeva välimusega (välimus on originaaliks jäetud). Harva tehakse selle kõrval pilti, kuid pidevalt astub keegi mööda kõndivast seltskonnast sellele parkimisplatsil ligi ning demonstreerib sõpradele, kuidas ta iga hetk hõbenoole märgi võiks küljest tõmmata vms. Ühe sellise käest sai küsitud (sattusin peale), et kas ta oma peanupust ei karda samamoodi ilma jääda? Selle peale hakkas joogine seltskond lakooniliselt naerma.

Üldse tundub mulle, et mida edevam auto, seda lohakamalt poseerijad sellega ringi käivad. Ilmselt lööb välja eestlaslik kadedus ja kohe vägisi kisub tagumik mööda plekki lohisema...
väikene1
11:11 15.08.2007
Misasja see Kärss ulub siin nagu naine?Istu ja laku oma autot siis kodus ja pane oma perele imetlemiseks välja pühapäeviti.
Kui sa käid näitustel oma uunikumiga siis pead arvestama sellega,et mingi loll võib lihtsalt su auto ära rikkuda ja sinu töö ja vaev on nullitud.
frank williams
08:56 19.08.2007
1-l väikesel ikka väike aru.Kui sa ise mõne auto kunagi,kui su`st inimene peaks saama,ära peaksid taastama ,siis usu,isegi sinu pisikeses peas toimub muutus ja hakkad aru saama,et needistatud püksi*****ga mööda võõraid autosid aeleda ei ole sünnis.Uunikume ei veeta selleks mööda näitusi,et mingi hale pubekas oma rate´i pilte selle najal teha saaks.Kui keegi maksab auto värvitöö eest mitukümmend tuhat,ei saa ta arvestada sellega,et keegi tohman selle ära fakib.Siis polekski mõtet midagi "ilusaks teha"-niikuinii rikutakse ära.Minu arust oleks lihtsam selline värvikriipija kohapeal omakohtu korras ära karistada.
TO frank williams
19:23 19.08.2007
Tundub, et sinu aju on veel väiksem, sest sa ei suuda aru saada, et vägivallaga ei lahenda midagi! Ja ära hakka ajama, et omakohtu all ei mõelnud sa füüsilist karistamist!
Kärss
21:13 19.08.2007
Usun, et need inimesed on tegelikult nii küündimatud, et nad nii kaugele ei mõtlegi, et nende autode peal ronimine kuidagi kellegi jaoks halb võib olla. Lolli on mõttetu karistada selle eest et ta loll on. Lolle tuleks kuidagi harida.
To Kärss
13:08 20.08.2007
Väga õige suhtumine!
q peal
18:08 07.09.2007
Minu 96-le ühes LE väikelinnas elades nii julmalt käsi ja jalgu peale ei pandud. Kord peale auto taastamist vist isegi järgmine päev avastan terve majatäis lapsi minu SAABi pealt alla liugu laskmas...:-(
Õnneks plekk kortsu ei vajunud, üle värvida tuli ikkagi.
vunt$$
12:08 13.12.2009
Kah poseerimine.
Tegelikult tahtsin kõigile ilusat talve ja jõuluaega soovida !
Vähemalt Tallinnas mõningane lumekiht maas ( ja autodel ), kohe valgem ja tuju hää :))

Jõuluvana kolis Lamborghini

/ see Google tõlge !! /
......
19:32 15.12.2009
Need inimesed on lihtsalt juhmid,kes paugutavad ustega,lösutavad autode otsas ja arvavad et auto on baarilett kus oma jooke/pudeleid hoida. Nad isegi ei saa aru,et midagi valesti teeks.Autoomanikud kes oma autost hoolivad teavad kõik et iga lösutamine väsitab plekki,samuti tekib igasugu lakikriime.....ja siis kui kedagi noomid oled paha ja auto**** :)
Kärss
22:59 17.01.2010
http://www.tallinnapostimees.ee/?id=212904

Kopi tekstist:

Lasnamäel Kivila tänaval astus laps auto antenni läbi jala.
Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja prefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepa sõnul turnis laps lumekuhja alla mattunud auto peal ning astus kogemata auto antenni läbi jala.
Kui suured vigastused laps sai, Puusepp öelda ei osanud.