Keegi äkki viitsib kaasa mõelda--mis ja kuidas ikkagi on mõtekam liisida.
a) võtta tutikas masin, sõita aastat 4-5 (selle aja sees ehk väga kulukat hooldust vaja ei ole) ja müüa liising edasi/ kasutada jääkmaksumusega renti.
Millist loogikat kasutades ma tean, et see auto nende aastate möödudes on väärtuses= ostuhind- minu makstud osad.
Iga uus auto on arvatavasti uuena hea, kuid millised margid on konkurentsivõimelised 5 a. pärast? Kasulikum vist panustada sakslastele?
Keegi tark väitis, et salongist välja sõites kaotab auto koheselt paarkümmend tuhat oma väärtusest. Siis ehk hoopis variant b) soetada mõned aastad vana masin, mingi aja möödudes välja vahetada. Peaksin vist arvestama suuremad summad auto hooldusele.
Ja veel- kui ma juba tean, et üle 5.a. ma sõita ei kavatse ja liisin uue masina, siis millist varianti on mõtekam kasutada- kas jääkmaksumusega liisingut või ...
Kas osamaksete perioodi saan ma ise valida või on see sõltuvuses masina vanusest/ väärtusest.
Keegi soovitas valida liising max perioodi pikkuses, et olevat väiksemad väljaminekud.
Uhh...
Oleneb aastasest läbisõidust.
Kui sõidad vähe, siis tasub vaadata n.ö. teise ringi liisingu masinaid.
Jääkväärtusest ja hinnahoidmisest on kindel valik enimlevinud automarkide "väike keskklass".
Näiteks Corolla, Civic, Golf, Astra.
kui sa tead et sa 4-5 aastat sõidad autoga, osta uus. teise ringi liisingmasin on juba õnnemäng - satud kogemata mõne parsa otsa ja siis muudkui remondid. uuel autol on 3-5 aastat garantiid, nii et suuremate vigadega peaks olema muretu. lisaks on kindel et auto laguneb nii nagu sina sõidad, mitte et keegi teine on sind auto viimase piirini ära sõitnud, ja siis sul jääb ainult remontida. uus auto kaotab küll oma väärtust kiiremini, kuid sul on kindlus, et auto on korras ja turvaline.
ostes uus auto ja seda liisinguga,soovitan leping mille sõlmite ikka korralikult ja mõttega juures olles läbi lugeda. Võta kogemusega sõber kaasa ja soovin edu!