Seat

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Seat Altea XL

akselino
11:17 21.10.2007
Plaanis lähiajal autoost ning silma jäänud Altea XL. Proovisõidu tegin 1,8 bensumootoriga, samas plaanis osta diisel 1,9 77 kW või 2,0 103 kW DSG. Kas kellelgi on kogemusi Altea XL diisli kohta, kuidas müratase ning kas 1,9 mootoril piisavalt võimu ja särtsu. Kuidas käitub DSG käigukast ?
XL
18:15 21.11.2007
Kui vähegi võimalik, siis vaata diislit ja DSG automaatkasti. Väga-väga hea kooslus on.
andof
16:55 16.02.2008
kas mõnel Altea XLi omanikul, kes on sellega sõitnud juba pikemat aega,on midagi negatiivset öelda auto kvaliteedi kohta (kas laguneb, nagiseb jms)? Kas olete oma ostu pidanud mingilgi moel kahetsema?
odnor
10:37 17.02.2008
Vähe veel sõitnud (~6000km, 2,0D dsg) aga olen väga rahul.
Vahest kõige rohkem märgitakse ära sellised puudused:
1)rehvimüra. Eriti kodumaa karedatel teedel, kui segab siis aitab mürasummutus.
2)arvuti väike ekraan, kui segab tuleb võtta lisavarustuses pakutav suur ekraan kus on mitu näitu korraga nähtav + bluetooth :)
3)plastirohke armatuur, õnneks ei nagise ja sõites ununeb ka ära
4)tagumine number ja luuk määrduvad meie pika 9 kuud kestva sügisega ruttu aga see on kõigi universaalide häda
vaata ka www.seatclub.ee
jancs
10:50 18.02.2008
Müra ja veelkord müra.
Muidu olen 1,8TFSI manuaaliga väga rahul. Eks millalgi tuleb ka sellele mootorile DSG...
1.8 TSI
11:24 18.02.2008
Olen 1.8 TSI-ga sõitnud ~5000 km ja peale liigse rehvimüra on kõik väga OK. Kui praegu ostma hakata, siis tasub kaaluda ka 1.4 TSI mootorit, mis võiks idee järgi olla n.ö. sobilik säästumootor, mis on ökonoomne, kuid päris uimerdamist veel ei põhjusta. 1.6 MPI omanikud igatahes kurdavad, et see mootor jääb liiga lahjaks.

1.8 TSI on täpselt sama korduvalt testides kidietud mootor, mis on uue Audi A4 baasmootoriks ja on saadaval ka VW Passatil. Varem kasutati tähistust TFSI, kuid alates 2007 novembris toodetud Altea XL-idel on kere külje peal juba TSI.
O
15:34 19.02.2008
Kas F tähe ära kadumisega ka mootori juures midagi muutus?
Ise ka esimesed 500 km 1,8 TFSI manuaaliga sõidetud.
jancs
11:53 06.03.2008
Turbo pole kuhugi ära kadunud. Lihtsalt endise 1,8TFSI asemel kirjutatakse 1,8 TSI Turbo :-)
SS
12:29 06.03.2008
F tähendas seal rivis lihtsalt kütusetüüpi- Fuel.
Iseenenest peaks TSI olema Turbo Stratisfied Injection (Keskmise sõna kirjapildis veendunud ei ole - kuid eestikeeli siis tegemist kihilise sissepritsega)
jks
17:57 22.03.2008
kui palju maksab 30 000 km hooldus ja mida see hõlmab
E-man
18:41 23.03.2008
to jks Käisin nädal tagasi 30 000 hoolduses! Mudeliks küll toledo 2,0 FSI ! 3200 vist maksis, kui õieti mäletan! Vahetati mootori õli ja filtrid( õhk ja õli) Salongi õhu filter ja veel pidurite hooldus! Jõudu ! ja ehk oli abi! Ps! Diislil vist hooldus tiba kallim!
margoe
21:24 29.03.2008
Negatiivset on öelda palju:

http://margoe.blogspot.com/2008/03/minu-auto-ples-maha.html

Muid pretensioone ei olnud ja DSG kast võttis ikka naeru näole.
Müra_neh
21:55 06.06.2008
Müra on jah tiba häiriv. Aga väidetavalt mürasummutus ei aita. Sommid tegid teste, mõõtsid müra enna ja pärast töötlust, vahet polnud. Aga kui ei usu, siis võid alati umbes 5000.- kulutada ja ise selles veenduda.
Amööb
23:47 06.06.2008
Muidu kena keik, aga juhi taburet võtab tagotsa kandiliseks... üle 500 km jutti hakkad juba hirmsasti nihelema. See isetumenev peegel võiks kah vähe rohkem tumeneda. Kere on selline ...ei oskagi öelda... suht kehv pesta, palju igasuguseid urge. Aga muidu...pole viga... bahnil jooksis 1,9 tdi 200 välja (seda küll spidoka järgi). Mägedes üle 2 km kõrgusel lippas kah nagu linnuke... selle raha eest autut omajagu... veel ei kurda. Ahjaa.. üks pisiasi käib närvidele... süüte välja lülitades kaob ka vool pistikupesadest...külmik sulab... sama kontserni VW-l jääb vool sisse.. vähemalt Polol küll.
riuk
14:06 13.06.2008
ma kyll kahtlen et 1,9 jooksis 200 välja , endal 2,0 tdi ja jooksis 205 baanil kah spidoka järgi
Gabriel123
00:23 14.06.2008
1,9td altea jookseb ilusti mul 200 välja.vahe tuleb ainult kiirendamisel võrreldes 2,0 iga.Ning 205 peal on neil naguni juba kiirusepiirang ees.
uuuu
22:33 22.07.2008
Kas keegi oskaks midagi kosta 1,4tsi mootori kohta.
alteaxlomanik
14:58 08.08.2008
Altea XL 1,4TSI mootoriga sai soetatud juuli algul, nüüdseks 2500 km sõidetud. Olen üsna rahul. Võimsust on piisavalt tavaolukorras sõitmiseks ja kiirendamiseks. Andmete järgi peaks ka üsna ökonoomne olema, ei ole eriti jälginud, mis see keskmine täpselt tuleb, ei ole eriti oluline olnud. Ametlike andmete järgi 6,6. Ja nagu turbomootorile kohane, võtab kohaltvõttes korraks nagu hinge kinni ja siis viskab kui vedrust, kui turbo sahinaga taha rakendub. Õnneks juhtub see üsna kiiresti, seega ei pane seda madalate pöörete "auku" tähelegi. Kui aga turbo juba taga, siis kiirendades veab väga ühtlaselt. Nii, et kokkuvõttes väga rahul. 1,4TSI vist ka kujunemas kõige populaarsemaks valikuks, järjekord vist taga. Piisavalt ökonoomne ja võimas, säästu poole pealt täiesti arvestatav alternatiiv diislile, eriti kui pikka maad pidevalt ei sõida. Muus osas olen ka autoga esialgu üsna rahul. Isegi müra pole veel häirima hakanud, ehkki tagumise osa pigimatistamise võtan mingil ajal ette. Natuke harjumist tahab algul vaateväli, st esimesed piilarid on üsna ees ja massiivsed, aga sellega harju ära. Iste ja selle asend mulle isegi väga sobivad, ei oskagi väga norida millegi üle. Armatuurlaua kujundus algul tundus, et on nagu natuke igav, aga samas on nüüd hakanud tunduma, et iseenesest on mugav ja omapärane ning isegi disain on hea. Aga see on kuidas kellelegi meeldib. Tagaistete edasi-tagasi nihutamise võimalus on praktikas osutunud väga vajalikuks. Ja kuigi ma olen pikkade koibadega, tavaliselt igas autos olnud esiiste tagumises asendis ja tagaistujal põlved istmepadjas, siis Altea puhul on ka siis, kui tagaiste ette tõmmatud, tagaistujal üsna lahedalt ruumi.
Ja juhitavus meeldib ka väga. Olen seni olnud üsna tundlik roolitunnetuse osas, st ei meeldi kui rool on keskosas ebamäärane, nagu olen kogenud kunagi Honda Civicul, Toyotadest nii Corollal kui ka Avensisel, Renault Meganil. Alteal on tunnetus väga hea, rool tundub algul isegi liialt täpne. Väga rahul. Tehnika peaks ka olema korralik, sest baseerub see ju juba sissetöötanud ja hinnatud Golf V-l, üllatusi ei tohiks olla.
Nii, et kokkuvõttes arvestades juhitavust ja funktsionaalsust ja varustust (Prestige pakett), siis 290000-e eest raske eriti paremat leidagi.
Aga eks näis aja jooksul, kas arvamus säilub, esialgu veel liialt vähe sõitnud.