Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

kas esinduse hooldus või miskit muud?

alari402
20:38 30.10.2007
Tere.
Küsimus selline: soetasin 2000 aasta Honda accordi (1.8 100kw, automaat, läbisõit 165000), ostsin esindusest. Eelmine omanik on läbinud hoolduse iga 15000 kilomeeti tagant esinduses, osteti uue autona.
Nii hakkab mul varsti 170000 täis saama ning hooldudraamatu järgi vaja nagu hooldusesse minna...Et mida targemad inimesed arvate, kas maksab minna esindusse ning lasta seal hooldada, või on mõtekam (hinna-kvaliteedi suhe) käia mõnes mitte ametlikult tunnustatud remonditöökojas? Olen lugenud eelnevaid teemasi foorumis ning on läbi käinud jutt, et ametlikud esindused küsivad hoolduse eest sageli hingehinda, kuid kvaliteet jätab tihti soovida...Kumb varjant nüüd siis õigem võiks olla?
Tänud:)
grrr
21:09 30.10.2007
ku koik aastad on yhes kohas kainud, siis oleks tark seal edasi kaia. ja kui miskeid juppe on vaja, kui on suurem töö, void ju ise odavamalt kuskilt sebida ja sinna viia et kylge paneks.
ˇ
18:57 30.06.2016
Kaks aastat tagasi Tartu Catweesis suure hoolduse käigus oli üks töödest ka piduriõli vahetus. Täna remonti tehes ja pärast pidureid õhutades oli väljavoolanud ollus sellist värvi nagu pildil. Kõrval potsik uue piduriõliga ja sama puhas oli ta ka peasilindri paagis. Eks olen ka varemalt piduritöid teinud, aga nii musta ollust pole veel ette tulnud. Ilmselt oligi kogu nende tegevus peapaagist vana õli väljaimemine ja uue sissekallamine. Arvel aga ilusti kirjas, et pidurivedelik vahetatud.
,.,.-,.
20:27 01.07.2016
kas nii ürgvanal autol on mõtet piduri õli vahetada?
jarru
21:42 01.07.2016
ˇ--kahjuks ei ole sa esimene ja arvatavasti ka mitte viimane, kes peab tunnistama esinduse tegematajätmisi.Ega seal piduri peapaagis see õli väga mustaks lähegi. Kui just silindrite sissesurumisega torudest üles ei aja. Just just, seda peab tegema klotside vahetamisel.
irr
23:44 01.07.2016
Tegelikult laseb enamik esindusi oma kliendid üle, tegemata hooldustega, kuigi paberil oleks kõik nagu tehtud!! Tegelikult teevad esindused tõsist si. . . a!!!
Siiiidiuss
01:39 02.07.2016
hkj
11:56 02.07.2016
esindusest võib uurida ja puurida ja teha nägu et kohe kohe panen hoolduse aja kinni et nad annaks infot ja siis öelda et ikka ei saa praegu ja minna odavamasse kohta.
madis435
23:00 03.07.2016
Täpselt seda sama si**a võid sa ükskõik millisest töökojast saada ja mida vähem Sa asjaga ise kursis oled, seda kindlamalt ka saad.

Muudetud 04.07.16 09:19

Navara3000
10:54 04.07.2016
tuttaval tsitröönil-firmaautol GPS peal ja tavahoolduse käigus auto sõitis garaažist välja vähem kui kolme minuti pärast. Ma ei tea kus Tallinna esinduses, pole ka hiljem küsinud mis sest asjast sai.
-...............
11:29 04.07.2016
Tegelikult vahetatakse meie tingimustest ideaalis piduriõli iga 2 aasta tagant. Õli kogub niiskust ja seoses sellega vanematel autodel hakkavad pidurisilindisd kinni paakuma. Meil muidugi mägesi pole kus oleks võimalik piduriõli keema ajada, seal rajoonis on piduriõli vahetus iga 2 aasta tagant nagu "aamen kirikus".
Meil piirdub tõetsi vahetus paagisisese õliga. Tegelikult peab kogu süsteemi puhtaks tegema ja kogu süsteemi õli. Sama teema on automaatkasti õli vahetusega, tavaliselt vahetuse käigus saadakse võibolla veerand vanast ülist kätte ja peale (tolku imepisike %) Aga arveid kirjutatakse sellise mõnu ja ülbusega, et vähe pole.
On elus tulnud ka seda ette, et hoolduse käigus on hüdraõli filter lihtsalt kaltsuga puhtaks lükatud....
jarru
07:42 05.07.2016
Ok, kirjutan siia uuesti Audi tehase manuali kirjelduse, mis puudutab automaatkasti õli vahetust. Põhi alt ära, filter vahetada, uus karteripõhja tihend ja põhjavann alla tagasi. Muidugi magnetid puhastada sodist enne. Õli läheb juurde siiski üle poole kogusest, mitte veerandi kanti, nagu siin oletati. Nüüd sõita 1000km ja õli väljalaskekorgist välja ning uus alt täiteaugust sisse pumbata, niikaua, kuni toru hakkab üle ajama. Ei mingit dünaamilist tehase poolt. Ma ei ole ise kogenud, aga selle nn dünaamilisega ei ole päris mitmed rahul olnud, kuna peale seda algasid anomaaliad, kes sinna kasti sisse näeb, äkki pesti lahti mingi sade, mis juhtkanalitest läbi ei mahu.
Ja kõike seda ei pea mitte esinduses tegema. Kui saaks kasvõi need esinduse tööde vastuvõtjate näod veidi sõbralikumaks... Ei pidanud silmas muidugi võltsnaeratust. Äkki olen mina imelik, aga kui ikka suhtutakse sinusse, kui sipelgasse tee peal, niikaua vähemalt antakse mulle signaal, et ära sa siia tule. Ja need vähesed korrad olengi sealt eesruumist tagurpidi uuesti välja läinud. Viimane kord siis Revalist, kus öeldi, et diagnostika läheb maksma 106 euri. Kui julgesin öelda, et tulin elektroonilist viga nimelt siia korda tegema, mitte diagnostikat, siis vastati ülbelt, et selle summa peab maksma, olenemata, kas nad oskavad ka vea kõrvaldada. Veateate väljatrüki eest 106 euri? Samasuguse paberi saab ka nurgataguse diagnostiku käest ja seda vaid 15 euro eest. Ehk aitasin nüüd mõnda meest veidi lähemale otsusele, kuhu minna.
POOK
22:56 05.07.2016
Ma ise lasin 8-käigulisel Aisini automaadil teha dünaamilise õlivahetuse kuskil 105000 km läbisõidu peal. Praegu on ees 125000. Vahetused läksid sujuvamaks ja kiiremaks pärast vahetust. Mingeid anomaaliaid pole kogenud. Eks selle dünaamilisega on nii, et kui iga 100000 km tagant teha, siis on OK. Kui aga teha esimest korda alles 200000+ km läbisõidu peal, siis võib asi kehvasti lõppeda.
proosit
19:37 22.10.2016
Ajakirjanikud võiksid tihedamini teha esindustes ja autotöökodades nn. uurimisi, teste ja varjatud kaamera lugusid. Tõmmata pävavalgele kõik kaabakad, masuurikad ja petised.
Pammalla
22:25 23.10.2016
Remondin ise oma autot. Muidu osta jupp 50 eur ja tööraha veel otsa 50 eur.

Kui oled blond ja naine siis küsivad 150 kuna väga raske töö oli.

Näide elust enesest.
Vahetasin filtrid + õli ning läks 27+5+4+9=45€, (mann filtrid + Mobil1).
Tuttav blond aga kurdab, et miks tavaline hooldus 150€ maksab, eks ma ise viskasin pilgu peale, et sai omale filtroni filtid ja Addinoli õli potsik anti kaasa.

Diagnostikaga on aga sellised lood, et selle 15€ eest saad sa kaabli + tarkvara, millega saad ise diagnostikat teha.
Marko
01:28 24.10.2016
See 15 eurine kaabel pluss tarkvara toimib harva kahjuks. Scorpaga on probleemid, arvuti neid ei näe lihtsalt.
Ma ei ole esimene, kes seda tõdema peab, tõenäosus saada toimiv diagnostika on alla 5 protsendi.

Muudetud 24.10.16 22:55

........
07:35 24.10.2016
Teemaks siiski tänane päev ja OBD. Enne 2000 autodel pole tänaste kaablitega midagi teha.
hontsu
07:48 24.10.2016
Diagnostikat saab teha kòikide autodele. Peab lihtsalt vastav kaabel olema. Vag kaabel maksab ja 10€, aga volvo kaabel 100€, koopiad muidugi. Delfi kaabel selline universaalne, loeb enamusti kõik autod, maksab 50€. Muidugi tuleks kasutada margipõhist kaablit, vähem möödapanekuid.
.............
14:17 24.10.2016
Kui esinduse hooldus Vs. mõni teine tegija hinnavahe on x2 siis pole pointi, samas kindel hooldusajalugu esinduses annab auto müügil kõvasti juurde.
...
16:52 24.10.2016
Kuidagi ehk läheb ka minu küsimus teemasse:
Et kui mul auto pole veel hoolduse vajalikusest märku andnud,aga soovin selle siiski varem ära teha,kas siis on võimalik ka see nö hoolduse teavitus nullida,mis oleks tulnud siis kui õige aeg käes oleks olnud?
Ja teine oleks veel:
Et kui olen autoga hoolduses käinud,kas sellekohane info läheb ka kuhugi arvutisse üles või Eestis on ikkagi kõik ainult hooldusraamatu põhine?
Natukene ehk segane tuli,aga ehk mõni saab aru ja oskab vastata
Sull12
19:50 24.10.2016
Jah, saad varem minna ja nullitakse ka ära.
Nt minu autol paberist hooldusraamatus pole midagi peale kätteandmise kuupäeva, kõik hooldused ja tööd on arvutis, mida näevad kõik, kel õigus antudautomarki teenindada.
...
20:52 24.10.2016
Okei,see on hea.
kuna tegemist on volvoga ja tartu info autos olen ma täiega pettunud ja sinna ma oma jalga enam tõsta ei kavatse,siis ehk keegi soovitab mõnda head kohta? või pole väga vahet sellisel juhul,millises töökojas seda teha kui esinduses seda ei tee?(ei pea küll silmas antud juhul nö. jürit kuskil omas garaažis tegemas)
Tuscan
10:54 04.11.2016
Kuna esindused omanikku auto juurde ei lase ning tehakse seal teadmata asju, siis mina soovitaks enda tagala kindlustamiseks pardakaamerat.
Ühe Tartu margiesinduse puhul on huvitav praktika. Kuna autol on küljes pardakaamera, siis iga kord sealt esindusest väljudes avastan selle, et pardakaamera toide on lahti ühendatud. Midagi siiski filmib kuna pardakaamera aku mingi aja vastu peab. Tundub, et nad ei taha näidata, kuidas nende juures tööd käivad :) Kahtlasemate kohtade puhul on pardakaamerast olnud mul korra abi tõendamaks, et viga ilmnes juba nende juures ehk oli nende tehtud praak mitte hiljem ilmnenud viga. Avatud kapott küll suurt vaatevälja ei jäta, kuid heli ja osaline pilt on ka teine kord abiks.
jarru
15:24 04.11.2016
Piraatkaabliga saab teha tegelikult ainult väikest osa toimingutest. Saab jah teada, kui segu vaene, või lambda annab vale signaali, ühtteist veel. Aga ei saa igal autol intervalli nullida, kodeerida, tuleb ette kiri not response from this controller. Järgmise juhtme Audi jaoks võtan siiski originaali, maksab 400, aga mina juba ammu ei usu, et oleks olemas tasuta lõunad. Mõned mehed siin foorumis kipuvad seda veel uskuma, vähemalt püüavad sellist muljet jätta.
professor_sammaljalg
15:42 04.11.2016
Mul oli ka viimati hoolduses kaamera kaabel lahti ühendatud. Absoluutselt ei pea imelikuks, ei ole ka endal soovi, et tööd tehes kellegi suur silm jälgiks.

Mingit kaablit mul ka ühelegi autole pole, milleks?
Per-Astra
17:08 04.11.2016
Kas kõiki ja kõike peab jälgima, mina käin teeninduses mida ma usaldan ja ei ole siiani tekkinud kahtlust. Ise ei vali äripartneriks neid keda ei usalda, sest kahtlustamine ja jälitamine on raske ning rikub oma tervist. Valikute tegemisel peab oskama arvestada, et hiljem ei oleks vaja siin hädaldamas käia et autol vahetatakse liiga palju asju .
Fritsu46
17:42 04.11.2016
No tegelikult kui norima hakata on nii, et esinduse töökoda ei ole avalik koht. Ja filmimiseks peaksid sa ikkagi loa küsima. Muidugi on pärast hea vaielda kui miskit valesti tehti vms... kuid ise ka ei oleks töömehena huvitatud, et Sina pärast teed selle videoga mida ise tahad või riputad kuhu iganes.

Teine lugu on kliendi juuresolek. Tihtipeale tekitab see närvipinget (mõni ei talu seega ei saa süüdi mõista) ja niimodi kipuvad vead rohkem tulema kui keegi kuklas hingab. Ja töökoda vastutab kliendi eest töökojas. Kui sinuga seal miskit juhtub (näiteks kukub vasar jala peale ja saad vigastada) on nad igati suure pullikaka sees. Tööruumides kolmandate inimeste juuresolek ilma vastava kaitsevarustuse ja loata on keelatud siiski :)
looder23
18:33 04.11.2016
See kuklasse hingamine vast polegi nii suur mure, aga klient ja töömees kipuvad lobisema ka siis ei tule tööst eriti midagi välja. Teised kliendid ootavad ka oma jarjekorda.
eksgregor
18:49 04.11.2016
Mida ma pean tarvilikuks, siis firma ENDA kaamerat seal boksis. Lõppeks see oleks ka töömehe enda huvides, et mingi dolbajoobist klient ei tuleks teda süüdistama oma auto p===se keeramises väljamõeldud keissidega.
Ja teisalt ka firma renomee ja tulu kaitsmiseks kui tõepoolest mingi tolgusest töömees järjepanu ajab oma haltuuraga firma kliente minema.
ka
21:18 04.11.2016
Ju siis ei ole töölised oma oskustes väga kindlad, kui kliendi kõrval seismine paneb higi jooksma. Töökoja ja ooteruumi vahel võiks olla klaassein...