Palun rääkige mulle Fiat punto 75 SX kohta midagi.Väljalaske aasta on 98.
Selle auto hea ja vead.
Olen ostmas omale autot ja see momenil kõige sootsamalt.
Aitäh vastajatele
Naine.
Eks sellist juttu alustatakse tavaliselt sellega et kõik oleneb eelmisest omanikust aga see selleks. Kere on tsingitud ja kui olulisi vigastusi pole olnud kestab . Siiski meie oludes tuleb kasuks korrosiooni tõrje ,siis elab paremini meie soolvee üle. Veermik on lihtne ja juppe on piisavalt saada ja ei ole kallid. Antud veermikku kasutavad paljud itaallased. Kõik punto peal olevad mootoriversioonid on lihtsa hooldusega, va haruldused. Selge et kohe tuleb vahetada hammasrihm, kui auto ajalugu on tundmatu. Roolivõimuga variant on väga kerge juhtida aga tänu auto väikesele kaalule on ka ilma võimuta rool kerge. Punto on lihtsa ehitusega ja kui ta korras on teenib hästi ja remont ja hooldus ei ole kallid. Küttekulu sõltub mootoriversioonist ja korrasolekust ,kuid korras auto ei ole janune ja edasi läheb hästi.
Pean nõustuma Oscariga kuna see mis räägib on väga õige jutt.Ütleksin,et hoolduskulud on pea olematud,remontimine(kui peaks vaja olema)on täiesti taskukohane ja kui sa ei pea vajalikuks kiirendada sajani kolme sekundiga siis julgeks soojalt soovitada kuigi asjatundja võiks siiski oma hinnagu anda.Äkki annad mingi lingi selle auto kohta millel silm pidama jäi.
Ehk siis saame selle auto ajalugu veidi uurida.
75 SX on 54kw mootori ja hea varustusega variant, ei saa välistada ka roolivõimu mis teeb linnasõidu meeldivaks ja see mootor liigutab teda juba päris hästi. Küttekulu jääb kuskil 7l. kanti ,muidugi olenevalt jala raskusest ja mootori seisukorrast. Maanteesõidul siiski oluliselt ökonoomsem.
Mul juhtus Fiat Puntoga selline väike vahejuhtum, äkki oskab keegi aidata.
Märgade ilmade tulekuga auto ei käivitunud. Lükates läks käima, pärast läks jälle võtmest käima.
Järgmiseks tuli märgadele ilmadele peale külmad ilmad ja auto ei taha enam üldse kävituda..lükkates ei lähe ka käima.
Mis seal viga võiks olla? Olen kuulnud, et jagajasse võib olla niiskus vahele pugenud. Või on küünaldega või sootuks bensiinipumbaga midagi lahti?
Süüde on, aga mootor ei käivitu.
Punto 75 on hea ja odav auto. Tal on paar tyypviga : sidurit tasub kontrollida et see oleks vaikne ja töötaks normaalselt ,teiseks vanematel kui 99 aasta puntodel on suht kallid taga õõtshoovad , kolmandaks plokikaanetihend on tihti neil vigane ,sellest saab kõige paremini aru kui lähed suvalisse teenindusse ja palud mõõta paisupaagist et seal ei oleks pööretel ,ega tyhikäigul HC -d . On olnud juhuseid et mootoriplokk ise on sööbinud ja kõver ning selle lihv on juba kallis töö!
Olen 8 aastat Fiati luksep olnud ja tean veits neist asjust.
Sa kaak ei ole mitte lukksepp olnud, vaid oled Fiati ainult viienda korruse aknast näinud. Sinusuguste rumala jutu peale arvavadki inimesed ,et Fiat on vilets auto.