Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kollane mootori tuli !

muhemeel
09:07 04.11.2007
Põleb selline mootori tuli. Autoks Skoda Fabia (2003), kas on tal mingid põhivead, mida saaks ise likvideerida või jääb ainult üle minna diagnostikasse. Vahepeal kustus tuli ära, kuid hiljem hakkas jälle põlema.
vvlm
13:13 06.11.2007
Mul oli octavial eelsüüteküünla tulega sama kamm. Tuli välja, et pidurituledel pirnid läbi!
Vaata igaks petteks tuled kõik üle.
kasutaja kaarel45
23:53 10.11.2007
tuttav mure... minu Octavial põleb ka aeg- ajalt juba pikemat aega.

Käisin asjaga teeninduses, kus "programmeeriti mootori juhtaju ümber". Kasu oli sellest 100- 200 km, siis põles tuli jälle. Läksin tagasi - öeldi, et lambda andur. Ma igaks juhuks ei lasknud seda neil ära vahetada.

Nüüd käisin ülevaatusel - heitgaasid täiesti normis, ei mingit märki mingist katkisest lambdast.

Tuli süttib mul, olen märganud, siis sagedamini, kui mootor peab pikemaid aegu tühikäigul töötama. Nt. ummikutes jukerdamised või talvel suure külmaga mootorisoojendamised.

Põhjust ei tea - väga huvitaks, kui keegi teab.
juhhan
15:57 10.12.2007
šoda (fabia) üks omaseid vigu on see, et ühendused ei toimi.
Minu fabia kontr näitas,et ABS pump on vgane,vahetati ära ,viga sama.
Hiljem selgus,et viga hoopis toiteahelas,ja seda juhtus esindusteeninduses!!Vahel aitas mootori seiskamine ja uuesti käivitamine.
vb
16:41 10.12.2007
see pidi tähendama seda et katlüsaatoril on midagi viga
Mudaunn
17:17 10.12.2007
Mul oli kunagi selline imeloom nagu Suzuki Grand Vitara. Sel põles samuti mootori tuli pidevalt. Teeninduses näitas kompuuter veaks küll lambda andurit, siis vigast väljalaskesüsteemi, siis jälle EGR-i tõrget jne... Lõpuks enam ei viitsinud teeninduse vahet käia selle tulukese pärast. Akul juhtmed maha korra, peale seda sai jälle rahulikult sõita mõne aja.
Kõige naljakam oli see, et kui autot müüsin, siis ostjal hakkas poole proovisõidu ajal mootori tuli samuti põlema :D. See siiski müümist ei seganud...
siim118
21:41 17.12.2007
korraks juhtus mul ka, esinduses tehti korda, mis, ei tea
octaviaomanik
12:17 27.05.2008
mul pidevalt, lolliks ajab juba
VVV1
14:23 27.05.2008
Mootori hoiatustuli (check engine) tule põlemise põhjuseid võib olla oma paarkümmend tükki. Kohvipaku pealt ei oska seda keegi öelda.
Rikkis või selle piiril töötav (viimases kulumisastmes) lambdaandur teeb paljudel autodel sellist asja, et vahest paneb tule põlema ja siis kustub jälle ära, aga seda pigem ühtlase suure kiirusega maanteel sõites.
Lambda anduri "kulumises" on suur osa ka viletsal kütusel, mõne odavama tootja anduri võib paagitäie väga kehva kütusega ära rikkuda. Aga see väga kehv kütus avalduks ka milleski muus, kui "check engine" vilkumises või põlemises.
Kui pädev koht määrab "aju" veakoodide järgi rikke põhjuse, pole küll enam erilist mõtet pikalt "mõelda ja otsida" milles viga ja mis teha. Ega katkise lambdaanduri veakoodi ei anna "ajule" katkine rattalaager näiteks:)) Ja katkine lambdaandur ei lähe edaspidi ka mitte tervemaks. Katkine või viletsasti toimiv lambdaandur on otseselt kütusekulu tõusu põhjuseks, mis omakorda võib viia pikalt nii sõites ka katalüsaatori riknemiseni.
.
23:08 27.05.2008
Mida see VVV küll sööb et ta nii tarka juttu räägib? Oleks ta ühelgi Skodal rikketule põhjust otsinud siis ta sellist jama ei pritsiks.
VVV1
10:16 28.05.2008
Selleks, et teada mismoodi on ülesseehitatud auto sissepritsemootori juhtajud ja mis põhimõtetel nad toimivad, ei pea mitte ja ainult Škoda "rikketule põhjust otsima". Kui annab veateadet (tuli hakkab põlema), siis selle põhjustab üks paljudest sissepritsemootori anduritest, mille rike salvestatakse juhtajusse vastava koodiga, mida sealt rikke tuvastamiseks saab mälust lugeda.
Mida seal "mõistatada" mis tuli see on ja mis seda põhjustab. Võta ja vaevu kasvõi oma auto kasutajamanuaal läbilugema ja meelde jätma, mis seal mootori märgiga hoiataustule põlemise ja edasiste tegevuste kohta öeldakse.
.
19:26 28.05.2008
Sulle lollile räägiti rikketule põhjust otsimisest.
VVV1
10:32 29.05.2008
Sulle "targale" räägiti sellest, et mine diagnostikasse ja sulle öeldakse milles asi. Midagi "otsida" pole mõtet, peale diagnostikakoha.

Muudetud 29.05.08 10:33

tonisa
17:41 18.06.2008
Vabial on kaks hoiatustuld, lisaks mootori omale on miski "mootori toide" või "mootori juhtimine", akronüümi ennast ei mäleta. Aga selle imetule põlemise peale vahetati teeninduses pidurite lüliti ja voila! Pidavat olema tüüpviga, pidurituled ei põlenudki.. Mootoritule põlemise peale vahetati temperatuuriandur ja voila! Mõlemad õnneks suht odavat tükid.
Igastahes töötavaks lahenduseks on teeninduse külastus, verbaalse spekuleerimisega läheb olukord ainult hullemaks.
kasutaja kaarel45
00:52 21.06.2008
Et nagu te esindusse minna soovitajad võisite mu esimesest postist lugeda, pole teie soovitusest tolku tuhkagi.

Nüüdseks on se tuli seal aeg- ajalt põlenud juba vist poolteist aastat. Selle aja jooksul on autole tehtud 90000 ja 105000 hooldused, kus on ka seda tule asja mainitud, lisaks siis ekstra selle tule asjus teeninduseskäimised. Kusjuures olen käinud erinevates linnades ametlike esindajate juures.

Selles mõttes oleks sama hästi võinud ka käimata jätta.

Ja kütusekulu on ikka sama. Just ükspäev vaatasin, oli lugeja ammu nullimata - viimase mõnetuhande kilomeetri keskmine kulu oli 7.4 l / 100 km- le. Ehk sama nagu ta eluaeg on olnud.
VVV1-le
08:45 21.06.2008
Kui sa nüüd viimase postituse läbi loed ehk siis saad aru mida mõeldi rikketule põhjuse otsimise all,eriti skoda 1,4 versioonidel.
Foobia
20:04 10.08.2008
Vahetasin mõlemad lambdad ära (enne ja pärast katti) uute vastu, lasksin ära nullida- tundus, et asi korras.Aga oi perkele- kolme päeva pärast süttis jälle tuli põlema ja põleb siiani. Mul vanasti oli ka, et kui lülitasin mootori välja, siis kustus ära, aga praegu see ei toimi. Ja seda ma ka e iusu, et lambdad kutud. Minu jaoks on see küll müstika.
Tervitusi VVV 1-le
21:53 19.08.2008
Käi diagnostikas ja asi korras ju.
VVV1
16:24 17.09.2008
Tere - tere !

Mootori rikketuli ja sellega seotud veataeated mootori juhtajus käivad kõigil masinatel täpselt ühesuguste põhimõtete järgi. Nimelt saab juhtaju mõnelt andurilt viga tähendava signaali, millepeale süüdatakse vastav hoiatustuli, mis "lastekeeles" lahtiseletatuna tähendab seda, et mine diagnostikasse, kus vastava aparatuuriga võetakse mootorijuhajust veakood, mis on tavaliselt numbriline näit ja sellele numbrile vastavalt öeldakse, sulle, milles asi, kui huvi tunned. Kui ei tunne vahetatakse (kõige tavalisemal juhul) ära mõni andur ja ksseeritakse raha sisse. Mis "tundmatute loodusjõudude" teemasid te siin aretate ?
.
21:28 19.09.2008
Teoreetik arvuti taga parandab autosid,arendab kõiki mootoriõlide alal,talle tuleb puust ette ja punaseks teha kuidas mõnel autol saab esiratta külgkallet alumise kuultoe kinnitusest reguleerida jne. Kas keegi aitaks igati kompetentsele VVV-le puust ette ja punaseks teha et tema naiivsus veakoodide lugemise alal on vägagi naiivne. Mootori juhtaju programmide valmistajad ei suuda kajuks kõiksuseni programmide loogikat täiustada ja need annavad segasemate variantide puhul tegelikku veasse mitte puutuvaid veakoode välja. Vähe sellest nad ütlevad et kõik on OK kui auto isegi käima ei lähe. Sulle lollile räägiti rikketule põhjuse otsimisest , tähendas seda. Need, kes rikkeid otsivad sellist jama ei räägi, need kes sildu reguleerivad või vedrustusega kokku puutuva ka sellist jama ei räägi(külgkalde reguleerimine). Miks ma arvan et VVV on teoreetik kes ei suuda teistsugust arvamust taluda ja siis läheb õlisaaga lahti.
Nii et küll te abipalujad olete ikka lollid minge VVV juurde, las ta loeb teil vaekoodid välja ja probleem lahendatud. Need teised kõik kes iga päev vigu otsivad on kahtlema lollid ja ei oska veakoode välja lugeda.
VVV1
10:52 24.09.2008
Ma arvan, et sa oled ise ehk veidi napakas ja arg persoon, kui järjekordselt anonüümselt mingit vahtu suust välja ajad. Kui on midagi isiklikku arvata või öelda, siis seda peaks ka isiklikult tegema.
Ja sellest paluks ka aru saada (kui niipalju ikka mõistust jätkub), et mina ei kutsu kedagi enda juurde veakoode lugema vaid saadan inimesi sinna, kus sellega kõik normaalsed inimesed tegelevad ehk vastavasse kohta, kus vastavaid seadmeid selleks omatakse.
Liiga palju äkki seda uut "selgeltnägijate" saadet vaadanud, et tahetakse, et siin keegi peaks "lambist" pakkuma õiged veakoodi põhjused välja.
Ja mis kalletest sa jahud. Mine reguleeri endal mõned kohad ära, siis räägime edasi, aga ma võin sind selles ka aidata, kui nii saamatu oled.
.
17:14 24.09.2008
Mis selle endaõigustajaga ikka teha, monument endale on sul ju õlialasel keskustelul püstitatud, aga ma söandaksin ühe korra meelde tuletada et teemast mööda pole ka mõtet targutada. Ja eriti sellisel inimesel kes mõned postitused tagasi sellessamas skodafoorumis küsib misasi seal paagituulutuses asub. Tavaliselt on siis veakood mis tähendab paagi tuulutuse solenoidi viga. NO vahetame välja, ikka lööb tule põlema peale mõningast sõitmist. Loomulikult on ennem kontrollitud ka juhtmete ahelad, mis seotud selle solenoidiga, vahetad terve paagi tuulutuse välja,ikka lööb rikketule põlema ja ilma igasuguse sümptomite esinemiseta või seoseta mingisuguse sõidureziimiga. Ja kui veel rohkem otsida siis püüad kinni ka selle et rikketuli läheb põlema sel hetkel kui juhtplokk ei üritagi midagi selle paagituulutuse solenoidiga teha, aga veakood on paagi tuulutuse solenoid.
Vahetad mootori juhtploki välja, teistel skodadel ju sama veakood sagedane külaline ja ka juhtploki vahetus ei aita.
NO kuulge, VVV1 ütleb et lugege veakood välja,pole probleemi, aga ise küsib mis seal paagi tuulutuses on.
Mis sa VVV arvad sellest kui veakoodi tähendus on mootori pöörlemissageduse/asendianduri viga. Vahetaks välja,aga keegi on juba ette jõudnud ja ära vahetanud,aga mootori juhtplokk ütleb et viga on pidev ja ei lase isegi korraks ära kustutada. Anduri signaal on täiesti normaalne, auto sõidab aga natuke jõnksutab kohalt minnes ja mootoriga pidurdades madalate mootoripöörete piirkonnas. Lõpuks jõuad sinnamaale et puhastad gaasiklapi sõlme, juhtplokk laseb kohe kustutada veakoodi ja kadunud on ka jõnksutamine. Lugege veakood välja, ütleb VVV1.
Palun kompetentsemaid nõuandjaid,mitte targutajaid.
R.K.
17:33 08.11.2008
minu octavial kadus peale bensiinipumba vahetust see probleem ära. Öeldi et pumba surve oli madal.
VVV1
12:43 11.11.2008
Selleasemel, et siin jahuda taolise spetsiifilise probleemiga oleks normaalne inimene õigest kohast ammu juba abi saanud ...
Aga eks see ole igaühe enda asi kuidas ta oma probleeme lahendab või neid hoopis juurde tekitab.
Mis sa jahud siis siin, puhasta oma gaasiklapp ära ja sõida või arvad, et seda tuleb keegi siit puhastama ?
Kui mootorijuhtaju näitab "korras andurile" veateadet on kolm varjanti, kas pole see "korras" andur korras või pole juhtaju korras või pole nendevaheline ühendus korras.
Muidugi veel neljas varjant võib ka olla, et kogu selle möga ajajal pole midagi korras ja ta ei oska oma või oma auto probleemide lahendamiseks õigesse kohta pöörduda.
Kui esindus kusagil on nii laisk ja abitu, siis pole VW mootorite puhul ka mingi ületamatu probleem pöörduda mõnda teise diagnostikakohta , näiteks mõnda Bochsi omasse, kus ka peale diagnostikapistiku ja arvuti ühendamise osatakse ka näiteks iga suvalise autoelektriku kombel ka testrit kasutada ning vajalikes kohtades pinged ja takistused ära mõõta.
On ikka kohutavalt keeruline värk küll nende anduritega. Uskuge ei ole. Lihtsalt mõni esindus on VÄGA LAISK ja mõni autoomanik on VÄGA kergeusklik ja rumal.

Muudetud 12.11.08 10:30

aikuu
20:29 25.05.2011
MINU Oktaavial 1,9 td 2009 lõi turbo alumise jahutuslõdviku radika küljest lahti peale seda hakkas mootori tuli põlema .enne ei kustunud ära kui käisin hoolduses
vapia
11:06 09.07.2011
Meie Fabial oli sama pull umbes aasta tagasi,siis osutus põhjuseks nukkvõlli andur.Peale selle vahetamist tulukest näinud ei ole.Nüüd uus jama-esiukse avamisel lukustuvad kõik uksed ja sulgemisel taas avanevad.
kiq7676
16:22 19.07.2012
Sarnane probleem. Lahendus : tühikäigu regulaator. video: http://www.youtube.com/watch?v=bvrSlCzzx0c
kaidot
10:01 03.08.2012
Soovitan ka enne diagnostikaid juhtmed korra üle vaadata.
Margo mai
07:42 08.07.2019
Octavia viskas eelsüüte küünla tulukesed põlema ja turbo jõud kadus. Ja viskab vahepeal et kuskil pirn läbi. Mis viga võib olla. Ainult esinduse degnost.
looder23
09:04 08.07.2019
Miks ei pöörduta sellise küsimusega kuhugi remondikohta? Vähemalt täpsustada võiks küsimust. Nt mis värvi on auto? Kas on plekkvelgedega või valukad? Porikummid on olemas? Mis mõõdus tagavararatas? Kõik oluline info jäetakse kirjutamata, ainult soiutakse, et tulukesed põlevad ja turbo jõud kadunud. No kuhu see jõud ikka kaduda sai? Milleks selline pessimism? Võib-olla läks sööma, tuleb pärast tagasi ja kustutab tule või kui eriti lustakas meeleolus siis süütab teisigi tulesid ja muudab tulede värvi. Ehk poetab mõned jupidki asfaltile? Mõtle positiivselt.
Kah Skoda omanik
22:50 10.07.2019
Endal oli ka sarnane teema. Autoks Yeti 1.2 TSI 77kW. Mootori tuli läks põlema ja jõud kadus, süüde välja süüde sisse, kustunud ja võisid sõita. Vene keelsetest automeistrite videodest vaatasin, et põhjus võib olla must õhuklapp. Ostsin pihustatavat karburaatorite puhastus ainet. Võtsin õhutoru klapiküljest lahti, lasin "keemiat" sisse ja puhastasin lapiga. Probleemi pärast seda enam ei ole esinenud, auto korras. Esinduses soovitati auto päevaks neile jätta, pidi vajama põhjalikku uurimist. Kogu "remonditegevus" võttis aega umbes 10 minutit.
4554y
11:40 11.07.2019
Paraku pole kõik vead nii lihtsad nagu viimane kirjutab. Selle veaga võis sul lihtsalt jopata või nädala pärast põleb jälle, seda enam, et sa isegi veakoodi ei vaadanud.