Autondus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

autoga soome

iffs3
13:55 21.11.2007
kas kellelgi on kogemusi, autoga mis on eesti registris, soome elama, tööle - mitmeks aastaks. kas soome toll paneb mingi maksu peale.
inf
14:02 21.11.2007
Võib probleeme tulla, vähemalt kõike ametlikult ajades
vaata www.vero.fi ja sealt turistiauto
kivikas6666
14:11 21.11.2007
Ise olen kuulnud,et kui vähemalt 3 kuu tagant Eestis käid siis probleeme pole.Muidu aga võivad nõuda auto Soome registrisse kandmist.Olen veel täheldanud sellist trendi,et Soome toll pitsitab just selliseid autoomanikke kellel kallimad autod istumise all.Räägin kuna ise juba 2 aastat Soome vahet sõitnud ja tuttavatega on sellist asja juhtunud.
+1
14:22 21.11.2007
Eriti pabistama ei pea kuna nad peavad sind enne hoiatama ja kuna 21.12 hakkab kehtima Schengen, siis vaevalt sellega keegi jamada viitsib. Aga uurida tasub ikka.
Kärss
15:15 21.11.2007
Kasuta otsingut:
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?foorumite_grupid_id=0
&otsi_sona=soome&otsi_koiki_sonu=1&otsi_teemades
t=1&grupid_id=0&page_limit=100&foorum_otsi_submi
t=1&otsi_submit=otsi

Üldistavalt võiks öelda nii, et maksupettus on Soomes kõige suurem kuritegu üldse (samaka ajamise eest saab reaalselt pikema vangistuse kui tapmise eest) ja sellepärast kahtlen, kas uuest aastast toll oma tööd lõdvemalt hakkab võtma. See kolme kuu tagant Eestis käimine on üks järjekordne kuulujutt, kuna loetakse tegelikult päevi: viimase poole aasta jooksul pead olema viibinud Soomest väljaspool enam kui poole päevadest, sel juhul käsitletakse sind turistina ja auto kasutamisega probleeme ei teki. See, kui kaua asub auto ise Soomes, ei puutu üldse asjasse, kuna autot võib kasutada mitu inimest ja trahvi maksab kah seaduserikkuja, mitte auto. Nad ei nõua mitte auto kohustuslikku registreerimist Soomes, vaid vahele jäädes maksad 3-kordse autovero (mis ületab sageli auto väärtuse Eestis) ja tean paari juhust, kus auto on jäetud selle vägagi suure trahvi katteks lihtsalt tolli (riigi tuludesse). Ma ausalt öeldes ei näe selles midagi taunimisväärset, kui piirilt seadust teadlikult rikkuma tulnud inimesed tagasi saadetakse. Usun, et ka meie taunime seda, kui keegi tuleb siia idapiiri tagant lihtsalt selleks, et mustalt tööd teha ja maksupettuste abil riigi varasid röövida, kasutades ise nende varade eest juba loodud väärtusi ise midagi vastu andmata (pinnu ja palgi nägemisest). Kui pole plaanis just uue autoga sõita, siis Soomest auto ostmine ja seal auto pidamine ei ole nii kallis, et selle pärast riskida ja üldse kaaluda seaduserikkumist, aga seal on muidugi kah omad nüansid, millest on piisavalt juttu ülaloleval lingil olevates teemades.
+1
17:56 21.11.2007
See päevade lugemine lõppes juba 01.05.04 sest ega su andmeid keegi ju sisse ei toksi, vaadatakse kas lõust klapib. Probleem on ikka selles, et kui on töökoht Soomes ja Eesti reg. auto, siis saad toime panna maksupettuse, turist või niisama seal maal elav inimene seda ei tee.
Kuna omal võib varsti tulla ette sama probleem, lasen soomlasest tuttava kaudu teha kirjaliku järelpärimise Soome tolli, eks näe mis vastavad.
mina mina
18:29 21.11.2007
ma olen kuskil vist juba seda teemat käsitlenud siin aga ok käsitleb veelkord.
soome tolli võib järelpärimise teha aga vastus on seal järgmine:soomes elav ja töötav välismaalane ei saa kasutada niinimetatud turistiautot.samas on teatud asjaoludel võimalus taotleda tollist auto kasutus soomes ühe aasta jooksul ja seda sai mäletamist mööda ühe korra taotleda.keegi eelnevates tegelastest mainis,et peale 2004 aasta maid ei märgita enam midagi üles siis te etsite rängalt SOOMES TÖÖTAVAD EESTLASED!!!eelmisest aastast on SUUREM JAGU ennast registreerinud soomes kohalikus politseis või maistraadis.kui me nüüd nats filosofeerime siis me saame ka ise aru, et vähegi kui soome toll tahaks KOTIKS ta kõik töötavad eestlased kes sõidavad soomes eesti reg nr autoga LÄBI!!!ja uskuge mind,et juba järgmisest aastast hakkavad nad seda tegema,kuna neil jääb piisavalt üleliigset aega ja kuskilt on vaja ka tulu teenida ja selleks ideaalne võimalus on maksudest kõrvalehiilinud eestlased kes EDVISTAVAD sommide eest oma uhkete autodega!!!KADEDUS lööb välja uskuge mind:)ja lõpetuseks tahaks öelda,et ma ei jahvata seda niisama vaid ma olen saanud seda omal nahal tunda aga mul vedas veel niipalju,et ma sain tolliga kokkuleppele ja nad andsid mulle paari-kolmepäevase tähtaja millal peab olema auto soomest välja viidud (algul soovisid panna selle tolli parklasse!!!)
iffs3
18:43 21.11.2007
vot nüüd on küll jama, ma mõtlesin et see koin on lõpenud aga tundub et see on alles algus.
+1 anna teada mis vastuse sa Soome tollist saad.
+1
18:50 21.11.2007
To mina-mina
Ma pean sinuga nõustuma, sest ega toll üksnes piiril tegutse aga ma ootan vastuse ära, sest nagu mu soome tuttav ütles on vahe kes järelpärimise saadab, kas Soome või Eesti kodanik.
mina mina
19:17 21.11.2007
to: +1

see muidugi soomlaste oma arvamus (kuna peavad ennast ju paremaks :)) aga seadused on loodud kehtivateks kõigi jaoks ja nii see on ka heaoluühiskonnas soomes!!!
+1
23:10 21.11.2007
Võib olla, aga ootan vastuse ära.
praktikant
16:52 22.11.2007
Kui järele pärid, siis vastatakse nii nagu seadus on asja määranud ja seadus ütleb, et püsivalt Soomes elav kodanik ei või sõitta teise maa registris oleva autoga, mootorrattaga jne.
Praktikas on nii, et väga paljud siin olevad eestlased rikuvad seda nõuet. Piiriületust autol ei registreerita, küll aga lähevad näiteks laevapiletite andmed suurde andmebaasi ja sealt on põhimõtteliselt võimalik järele vaadata, millal auto sisse välja on tulnud.
Praktikas on nii, et seniks kuni politseiga mingit negatiivset tegemist pole, keegi su auto vastu ka huvi ei tunne. Või kuniks tollil pole su vastu huvi. Huvi tekib tollil tihti liiga heade autode vastu.
Praktika on nii, et kui siiski mingi jama on, antakse aega 24 tundi auto maalt välja viia.
Ehk siis moraal, sõida tagasihoidliku masinaga, ära riku liikluseeskirju ja ära roni mingitesse jamadesse. Niikaua kuni neid nõudeid täidad, on tõenäosus, et keegi su eesti registris oleva auto vastu huvi tunneb, üsna väike.
KimmoL
18:01 22.11.2007
To: praktikant

Kust sa võtsid, et piiriületust autol ei registreerida? Kui ma käin töö poolest tihti Soomes (elukoht Eesti, auto Eesti registris), iga kord toksib piirivalvur pikalt arvutit. Ei tea, kas mu isiklikke andmeid või auto andmeid.

Mina küll ei jääks uskuma, et päevade arvu kontrollist saab niisama läbi lipsata.

Ei tea, kas uhkemate autodele pööratakse rohkem tähelepanu, kui siis mitte sellepärast, et kindlustuspetturid, autovargad jne. loomulikult eelistavad väärtuslikumaid masinaid.

Muudetud 22.11.07 18:04

Hm
18:14 22.11.2007
huvitav, kust läheb see piir, kust Soome toll kõrgendatud tähelepanelikuga piidleb - ehk siis, kui hea peab olema masin, et asjapulkadele silma jääda?

Aga mis sellesse kadedusse puutub, siis on see ilmselt Soomes vägagi tõsi. Soomlane on väga sotsiaalne tüüp ja kui ta näeb, et keegi läheb kuskil vales kohas üle tee, või keegi sõidab punasega üle või lihtsalt on vähe omapärane, siis soomlane tahaks kohe kangesti kuhugi helistada. Ja ilmselt kui siin "vaene" Eestlane ajab igapäev oma aastat 2 vana mersu ühisele "parkipaikalle" siis ühel päeval kellegi snoobi naabri kadeduseuss sees enam ei pea vastu ja ta helistab kuhu vaja.
motovend
18:44 22.11.2007
Kuskil pole infot selle kohta kas Eesti registris oleva mootorrattaga võib soomes sõita kui ise elad seal?
Kallid
19:09 22.11.2007
kaasmaalased, ärge nähke tonti seal, kus seda pole.Olen elanud üle 4a. perega Soomes.Auto on abikaasa nimel, tema nimel on Helsingis krt, tal on hengelotunnus. Autoga sõidan 80% mina.
Olen ise saanud mitu x Soomes politseilt trahvi kiiruse pärast jms. Samuti mitu parkimistrahvi.Pole neid ka jõudnud kõiki õigeks ajaks ära maksta.Toll on koeraga 2x autos käinud. Olen kuulnud hirmulugusi Soome Tollist.
Ole ise viks ja viisakas muidu saab ka Eesti Politseilt aegunud tulekustuti pärast trahvi või kordusülevaatuse.
KimmoL
21:56 22.11.2007
Noh, aga imelik seltskond meil siin. Mees küsib abi ja kohe hakatakse talle nõu andma, kuidas paremini seadust rikkuda.
mina mina
11:27 23.11.2007
to:kallid
vot täpselt selliseid tegelasi nagu sina soome toll panema hakkabki!!!
Hm
11:37 23.11.2007
viimasest kommentaarist ei saand aru.

KimmoL-e ehk aint sedapalju, et pm on sul õigus: seadust tuleb täita. Ja seda teavad kõik soomlased väga hästi (Soome bürokraatia on vahel nii jabur, et see ajab narma, aga seadus on seadus.)

Samas, kui vaadata asja EL perspektiivist, siis tegelikult igasugune automaksu võtmine el-i ühest riigist teise siirdumisel (printsiip, et el siseselt puudub maks kauba ühest riigist teise siirdamisel) on ebaõiglane. Selliselt on sul põhimõtteliselt Soome kontekstis õigus, kuid puht õigusfilosoofiliselt on asi küsitav. Loomulikult ei hakka keegi Soome riigiga kohut käima mingi tühise "autovero" pärast.
KimmoL
21:28 23.11.2007
To: Hm

Olen sinuga automaksu osas täiesti samal arvamusel. Arvan siiski, et kui Soome tahetakse tööle või elama minna, on parem seadusi täita kui mitte. Vahele jäämine minuteada võib isegi tööloa ohtu seada.

Loodan ka, et EL-i pidevad järelepärimised Soome automaksu suhtes hakkavad tasapisi mõjuma ja see idiootsus lõpeb.
ghg
20:35 27.11.2007
Kui käid soomes tööl ja sul on eesti auto siis juhul kui läheb väänamiseks otsustab lõpuks see kumbas riigis on su isiklikud sidemed tugevamnad.Naine ,lapsed ja muud elulised huvid .See kas oled maistraadis soome sisse kirjutatud või on ametlik elukoht eestis ei mängi rolli .
Ka soomes ajab iga ametnik oma rida ja absoluutset pädevust ei ole.
Ruleb ise seadusi lugeda ja oma peaga mõelda.
+1
23:18 27.11.2007
Nädal tagasi kirjutasin, et ootan vastuse ära. Kui nüüd lugeda missuguseks laadakakluseks siin läinud on, jätan selle vastuse oma teada.