Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Paide ringteed ning paide ark eksam

noatera
22:25 25.12.2007
tere,
varsti siis Paides sõidueksam, nagu kaardilt vaatasin, siis seal 2ringteed... kuda need ringteed on.. kas üherealised? mitmerealised? on mingi nipikas ka nende juures? Seega mille poolest erinevad ntx tavaliselt ringteest jne.

Kuhu tavaliselt eksamil viiakse? raskeid ristmikke on? palju maanteel sõitu?
ehk keegi oskab vastata,
aitäh
Jeerland
22:14 01.04.2008
Paide rongristmikud kõik üherealised. Ise tegin ARK-i eksamit paides ning enne seda kohalikust koolist 2 tundi sõiduõpet. Ringi läbisime võimalikult vasakult poolt(nii jäi mulle mulje). Kuigi õpetaja luges mulle hulga vigu,tegin järgmine päev sõidueksami edukalt ära.
19.detsember 2007a. oli see...
paidelane
06:29 02.04.2008
Kõigile teadmiseks, et Paide ringristmikud on üherealised, aga kahe erineva tasapinnaga
Sanderr Paidest
07:19 02.04.2008
3 tk:D tegelt ju vaata see mis tehkal on seal on ka nagu Ring tee :D
Süda
08:36 02.04.2008
Olen ise need ringteed läbi teinud. "Õlitähe" ringi peal kindlasti sõida kindlasti nii et ka teisele liiklusvahendile ruumi jääks e. nagu oleks 2-realine ring (kuigi tähistus puudub) muidu miinus kirjas kohe naksti. Parimatega A.
hr sõiduõpetaja
18:14 02.04.2008
paides siiski nö 4 ringi. 3 nendest kaherealised. ringil reastudes näita suunda ja ringilt väljudes näita suunda. sõida nii nagu liikluseeskiri nõuab mitte nii nagu kõik sõidavad. ja siis tekib ehk võimalus ka paberid kätte saada.
Sanderr Paidest
18:25 02.04.2008
kus kohas see nn 4 on siiiis?:D
hr sõiduõpetaja
18:48 02.04.2008
paide ees ja paide taga. siis kesklinn. ja muidugi see mündi oma.
Sanderr Paidest
18:57 02.04.2008
ahh jah linna oma ei tulnd meeldegi nagu:D
wewrfe
12:45 05.04.2008
ma just tegin paides eksami.sain läbi.
ringteed on väga kerged. ma olen tallinna ringteid sõitnud,seega paide 2realised on kukepead. mingit nippi pole.tuleb õpsiga lihtsalt läbi sõita.
maanteele viiakse kindlasti.ja enamasti viiakse ühte kindlat teedpidi ka:
paide tallinna poole ,neste bensukast paremale tartu poole ja siis ristmikult paide poole tagasi..

külgboksi tegin arki platsil..ja kuskil lambi parklas tagurpidi parkimist.

ma sõitsin esimest korda paides enne arki õpsiga 2h.. ja sain läbi ilusti:)
abcabc
17:10 24.04.2009
aga kas ringteedega on mingid kindlad reeglid ka kus rajal sõita kui kaherealised.
asulaväljas ja asulas. kui märki sõidurajad ja suunad pole pandud, kust ma pean teadma kas sisemiselt või välimiselt?
vb loll küsimus aga äkki keegi vastab.
aitäh ette juba;)
nephix
22:58 24.04.2009
no kui märki sõidurajad ja suunad pole üldse antud, siis sõida koguaeg välimisel rajal ning välja keera kah välimiselt rajalt. ei saa eksaminaator selle kohta sul midagi öelda. Kui aga sõidad sisemisel rajal, siis võib märkuse teha, sest sõita tuleb siiski sõiduraja paremas ääres (1m teepeenrast)
ahsel
23:17 24.04.2009
kui märki ei ole,
;mitu sõidurada - siis on ringtee üherealine.
abcabc
10:29 25.04.2009
paides, peab põhimõtteliselt ühe ringi peal kesklinnas pähe õppima, et mis tänavalt mitmes väljasõit miukselt rajalt on. kas siis kindlat reweglit ei olegi. kui sõidurajad ja suunad märk puudub ja võõras inimene linnas kus ta peab teadma kust rajalt.
teadaolevalt
00:58 27.04.2009
Paides on neli ringliiklust. Kesklinnas on kahe sõidurajaga. Võta mõnelt kohalikult sõiduõpetajalt kindlasti enne eksamit paar sõidutundi, muidu on tulemus ette aimatav.
neal65
11:56 27.04.2009
http://www.kallelembe.pri.ee/
hea koht siin on toodud välja paide kesklinna ringi skeem ja see kuidas seal liikuda
Miia
13:37 29.04.2009
Kas keegi lähiajal siit käinud ka seal? Kuidas läks?

a.a.a.a
15:15 30.04.2009
mina lähen teisipäeval tegema. kell 11 on se väga halb aeg?

igatahes kõige suurem hirm ongi ringide pärast ja parkimine.
Maarja X
13:20 04.05.2009
Kell 11.00 peaks küll hea aeg olema. Ikka tipptunnid on seal ka 8 ja 4,5 ajal nagu Tallinnas:)

Mind huvitab, et kas mõni kohe eksamile sinna ka läheb, et ennem sealt sõidutunde ei võta?
a.a.a.a
19:23 04.05.2009
kas eksamineerijad paides lasevad alati mõlemat parkimist teha, külgboksi ja garaažiboksi?
lammas111
20:15 04.05.2009
Juttude järgi küll alati vist parkimine sees. Minagi seda kõige rohkem kardan, koolis läks plats ilusti aga autode vahel ikka hoopis teistmoodi ju.
Maarja X
12:27 05.05.2009
a.a.a.a! Kuidas läks? Kes eksamineeris ja kus sõitsite?
a.a.a.a
13:50 05.05.2009
Sain tehtud eksami.:)Eksamineerija nime ei mäleta, kuid tore mees oli.
Alguses oli lühike autokontroll ja proov ja siis kohe sõitma. Suundusime alguses kohe Tallinna poole ja tegime ühes kohvikuparklas tagasipöörde ja sealt väljasõites tõusult ärasõidu. Siis sõidsime tagasi Paidesse, mõned ringteed, külgboks ja natukene sõitu linnatänavatel. Ainuke viga oli, et ei vaadanud samaliigiliste teede ristumisalal paremale piisavalt ja sõitsin hooga edasi.
Eksamineerija kahtles tõsiselt, kuid ütles et ma ise tunnistasin kõik üles ja seletasin miks nii tegin. Ta ütles et teisi vigu polnudgi ja ole tähelepanelikum edaspidi.
Alguses oli närv suur, kuid rooli taha istudes kadus vaikselt.
Edu teistele!
Maarja X
19:36 05.05.2009
Hea kuulda, et keegi ka läbi saab!;)

Kas oli noorem või vanem mees eksaminaatoriks?

Ja kas tunde võtsid ennem eksamit seal?
a.a.a.a
19:40 05.05.2009
noorem,
sõitsin ikka varem, kuna kodukohas arki pole, sõitsin üsna palju seal lähedal.
Heleene
12:11 07.05.2009
Kuidas bussiga minnes üldse Paide arki saab? Kas buss peatub sellest väga kaugel?

Lähen esimest korda sinna bussiga ja pole aimugi sellest...
Huuu
18:07 07.05.2009
Aga teab keegi öelda, millised golfid Paide arkis kasutusel on? Kas diisli või bensiini? Ja mitme käiguga? 5 või 6?
a.a.a.a
19:38 07.05.2009
Paide arkis on kaks eksamiautot, üks diisel ja teine bensu golf.
Mõlemad 5 käiguga.
to a.a.a.a
20:07 07.05.2009
tegin eksami paides aasta tagasi ning diisliga, minu mäletamist mööda oli see küll 6 käiguline. kuigi tegelikult ju vahet pole, kuna ega seda 6 käiku maanteel ei pea kasutama ilmtingimata.
Hmm?
19:28 08.05.2009
Mina tegin eile ja oli küll kuue käiguga golf.
a.a.a.a
20:03 08.05.2009
siis on kuuega, vabandust et eksitan. autokooli auto oli täpselt sama mul ,samuti diisel ja sel viis käiku, ei tea kuidas sõitma hakkasingi et ei vaadand mitme käiguga.
Hmm?
20:28 09.05.2009
Ega seda pruugi tähele pannagi...:D
h2mmastav lugeda!
13:35 13.05.2009
Kas Tallinnas eksami sooritamine on liiga keeruline, et ronite Paide?! Krt, mina olen oma 5 kategooriat kõik tallinnas teinud paar aastat tagasi ning ei näe põhjust kuhugi mujale ronida! Kui ei julge sõita, siis ära roni autorooli! Krt nii palju rohelisi on liikluses, et jube, ei tea nad kus sõidavad, kuhu rada viib jne.
tretre
13:45 13.05.2009
ega see ei tähenda ka et paides teed ja see väiskem linn. endal kõik ark bürood kodust ca 40 km eemal, midagi pead ju valima ja väga paljud elavadgi paides.
paidelane67
16:47 13.05.2009
loomulikult on paides eksamit teha kergem - siin 9500 elanikku tallinna 400000 elaniku vastu , liiklustihedus palju väiksem,foore pole, mitmerealisi sõiduteid pole,mägesid ka eriti pole, ainult üks teeriba vallimäe ääres on kõrgustiku moodi , miks maa elanikud ,kes tallinna liiklustihedusse kunagi ei roni peaksid näiteks selgeks õppima tallina tiheda liikluse,mis siis hiljem ära unustatakse .mõttetu tegevus ja raha raiskamine.
:)))
17:21 13.05.2009
See kui ei taha Tallinnas eksamit teha ei tähenda veel, et sõita ei oskaks. Kas sa "hämmastav lugeda" tead ka, miks Tallinna inimesed enamus Sauele eksamit tegema lähevad?
Ja Sauel eksamit tehes sõidetakse samamoodi Tallinnasse ju. Aga Sauel on pikad järjekorrad ja siis otsitaksegi teisi võimalusi kus eksam kiiremini teha ja see igaühe enda otsustada kas teeb Paides või Viljandis või kus iganes...

Ja kusjuures pole üldsegi lihtsam teha eksamit võõras kohas ja kui foore pole - seda raskem ju veel!
paidelene67.
18:33 13.05.2009
See, et linnas foore pole näitab küllaldki hõredat liiklustihedust,mille puhul pole mõtet foore üles panna.Foorid on seal kus on suur liiklustihedus.
Vahe paide ja rakvere või viljandiga on ikka olemas ja paides on palju kergem eksamit sooritada kui näiteks nendes kahes linnas.
Viljandis 20000 elanikku ja seega liiklustihedus 2 korda suurem,seal on ka sellepärast foorid ja samuti on viljandi väga mägine,mis teeb sõidu raskeks ja ebameeldivaks.Rakverega ka sama lugu palju mägisem ja palju suurema liiklustihedusega kui paide.
Tundub, et se kesklinna ringtee on asi ,mis tuleks selgeks teha.
Annimanninen
12:42 21.05.2009
Ma eeldan,et Paide kesklinna ringil ka liiklust tutvustavad märgid v misiganes nimetus neil on....sõidueksami eel on kõik sassis,sõnadki ei tule suust välja....huvitav küll,kooli sooritasin Tallinnas ja teooria ka ,nüüd veel ARK sõidueksam ja see PAides :D laupäeval kell 12, vast tihedaim aeg pisilinnakese eluolustikus....
Kas keegi,kes PAides eksami sooritanud,oskab öelda,kas se eväline kontroll autole tehakse ka??? ja Mis siis kupatan eksamineerija rooli,suunatulesid klõpsima ve?? :D blondinaljana tundub :D aga vast positiivsus ongi parim viis minna vastu närvesöövale üritusele,mida see lubadetaotlemine kahjuks on ....
Annimanninen
12:44 21.05.2009
oot,oot ja mis 6-käigulised??? mul suus suht ammuli praegu,mida selle kuuenda käiguga siis tehakse,ma oma elus näinud ikka 5-käiguga v automaati....see tundub aga nagu raketiteadus,see 6-käiguline auto.
Teadjamad,rääkige...
HKj
13:05 21.05.2009
Mina tegin ise selle kontrolli, kõik asjad kontrollisin üle. Iseasi kui eksamineerija ütleb, et pole vaja siis pole järelikult vaja teha. Minult alguses küsiti kõikvõimalikke küsimusi rehvide ja tulede kohta ja muidugi, mis kaasas peab olema alati autos. Suunatuled saad ise ju sisse panna ja siis lähed vaatad eest ja tagant ise:D
Ja selle 6 käigu pärast ära muretse...ega see ei erinegi niiväga, lihtsalt üks käik on juures ja muud käigud ikka samal kohal mis 5 käiguga golfil... Aga maanteel kus 90 sees, peaksid selle 6 käigu ikka sisse panema ja 70 siis 5 käik...
Kas enne eksamit võtad tunde ka seal? Kui ei, siis kindlasti soovitan vähemalt ühe tunnigi võtta! Seal mõni nn. tõmmekas ikka on....
Annimanninen
14:02 21.05.2009
LÄhen homme vennaga sõitma,ta kohalik,ma väljarännanud....ja siis just äsja sõidueksami sooritanud tuttavalt võtan sabast kinni. Ma jään endale lootma, krt,muidu peaks nagu igasse võõrasse linna sisenedes enne sõiduõpetajat kasutama.... aga muidugi,kes ei tunne linna üldse,see ikka peaks. Aga siinkohal pean mainima,mul sõidustaazi pea 10 aastat :D hehee ,TAllinnas siis 5 a. Kooli sõidud läbisin õpetajat sõidutades,kes terve aja telefoniga rääkimisse süvenenud oli. Ja lõpuks arvas,et ple mõtet minuga aega raisata....noh...teooria 100% sooritus ARKis vb aitab mind ka,lootes siis oma täiuslikule teadmistepagasile,kuigi,ma kardan,et sõidueksami ajal on mul kõhulahtisus närvidest :D
Hkj
19:29 21.05.2009
Küll sa siis selle eksami tehtud saad kuigi väga palju oleneb eksamineerijast. Kindlasti ütle talle ka, et sa varem Paides elanud ja sellepärast ka tahtsid seal teha, muidu vaatab, et kuskilt mujalt tulnud ja loodad lihtsamalt läbi saada!
Annimanninen
21:34 24.05.2009
Eilsest lubadeomanik.

Kõik sujus,küll ennast tõestades,mitte et eksisin,aga taheti kontrolllida,ja tehti nipikaid..muarust,seletasina sja lahti,õigus oli mul.....

Paide ringid tuleb jagada peas kaherealisteks,ja käituda vastavalt.Seda ma küsisin ka enne sõitu eksamineerijalt,küsis,mis ise arvan,rääkisin teooria lahti,õige ta oli....
Ei tohi kahelda. Kuigi,närv ju nii v naa sees,ma tunnistasin ka kõva häälega,et ma olen nii närvis,et mul läheb kõht vist lahti :D

JA tuli küsimuseks,miks paides teen,kui tln..koolis ja teooria ka tln.ark´is...ma et olen kahepaikne,sissekirjutus ka oaides ja pere siin....sellele tuli küsimus,kas käin siin tihti ju siis...nr-e ei jaganud,ausalt :P ;) :D

Edukat teistele!
kj897
21:53 24.05.2009
paides on 4 ringteed aga kas see neljas tehisjärve äärde ja münti viiv ringtee on kaheraline, see on küsitav , see on väga kitsas ring , pigem nagu üherealine
Annimanninen
23:28 24.05.2009
Kui teele mahub reaalselt kõrvuti kaks autot,bussi...trallalaaa,siis arvestada kaherealisega...kui selgelt arusaadav,et üks mahub,ongi üherealine..... pole vast eriti keeruline.
See tehisjärveäärne on ikka vast üherealine,see ju väga kitsas. Enamik vast unustab selle,sest see rong suht uus. Peamised siiski Paidesse sissesõidul Tallinnast.Paidesse sissesõit Türilt.Kesklinna ring-sellel ka mingiltpoolt lähenedes vajalik infotahvel soovitava sõiduskeemiga.
mm
22:52 25.05.2009
Kus Paides need õuealad on? :D Kure tänav ja Laia tänava ristiku poolne ots peaks vist kindlalt olema
!!!!
11:45 26.05.2009
Et mitte alt minna siis peale Keskväljaku ringi on teised kolm kõik võimalik välimisest reast läbi sõita!
mm
12:45 26.05.2009
Et siis ``õlitähe``ja reopalu ringil ei pea siseringi kasutama? Aga võib?
!!!!!
14:41 26.05.2009
Mulle õpetaja õpetas jah nii:)
Annimanninen
13:57 27.05.2009
Tegin laupäeval PAides sõidueksami, ringiks sain justs elle Tallina poolt sissesõidu oma.... ja pluss siis kesklinn,mõlemal pidin kasutama nii sise ,kui välisringi. Kesklinna omal on skeem ka mingitpidi lähenedes,teised lahterdate ise,kuis õigeks peate.MIna enne eksamisõitu küsisin eksamineerijalt spetsjomm üle,tema kuldsed sõnad,kui magub kõrvuti kaks,jaga kaheks ja sõida nii nagu selle järgi peab,sõitsin,korras. Tuleb uskuda seda,kelle käes on otsustada lubade saamine! Ma ise ehk sõidaks üldse otse üle,nagu Paide pugul ka kunagi juhtunud on :D:D (viimase lause esimene pool nali,teine aga reaalsus )
Annimanninen
13:59 27.05.2009
Ja üks suurimaid õuealasid Paides Ristiku,kohe peale Maksimarketit algab...
petkamees
21:16 16.07.2009
Paides on kohati üsnagi suur liiklustihedus, eriti kesklinas, teinekord on küll tunne, et oleks mõnda kohta valgusfoori vaja, sest ei saagi ristmikult minema, niipalju tuleb lihtsalt reas autosid.
Paide poolt tulles, mööda pärnu tänavat, kui tahad keerata vasakule raudtee tänavale, siis hommikul enne 8-t tipptunni ajal, on see üsna raske tegevus, lisaks sõidad sellega veel ristmiku ka umbe, aga ei saa keerata, kuna niipalju autosid tuleb vastu, sel ajal on anna teed märgi tagant ka maksimarketi poolt üsna raske vasakule paide poole keerata, mõtekam on laia tänavat mööda minna.
Seal raudtee-pärnu ristmikul on see jama, et lapsi viiakse ju kooli ja siis teised sõidavad jälle tööle.

Aga nagu täiesti kindel, et paides on üherealised ringristmikud?
Huvitav, mis seadus ütleb, kui ma sõidan sisemises reaas niiöelda ja keegi sõidab mulle kõrvale ja ma keeran talle ringteelt väljumisega sisse, mina olin enne teda ringristmikul.
Olen ka:D
15:32 28.05.2010
ise lähen ka lähiajal paidesse sõidueksamit tegema,aga ainuke asi mida ma kardan on ringtee,sest ei ole sellele ikka veel pihta saanud et millises reas ma pean olema ringi peal.
paidekas456
18:30 01.06.2010
Paides ei ole üherealised ringristmikud kuigi mingid märgid ja tee tähised seda ei näita -hoidke igags juhuks välimisele ringile ja näidake suunda kui sisemiselt ringilt väkisele ringile lähete ,
tõmmekaid on ka paides ,ei mäleta enam ,mis tänaval
R.
19:31 01.06.2010
Minu teada Paide kesklinna ringil tähistused (olid ) olemas - ei ole vist aasta või nii seal sõitnud küll, kuid varem olid ja ring kaherealine
mister biin
18:25 28.03.2012
Väike upitus teemale.

Sain ka nüüd 4nda korraga paide sõidueksami tehtud. Kui esimesed 3 korda kukkusin tühiste vigade pärast, siis nüüd tegin 0 veaga läbi. Ei oska midagi arvata sellest.

Võtsin enne eksamit ühe sõidutunni ka Annely autokooliga, õpetajaks oli Ervin. Mees tegi asja puust ja punaseks ja selgitas ka muud pisivead põhjalikult lahti. Kogemusest võin öelda, et mõni õpetaja ütleb, et tegid valesti ja ongi kõik. Kesklinna ringristmikul on peamine viga kõigil see, et kui ümber reastatakse, siis minnakse üle ülekäigu raja. Kuigi seal suht vähe ruumi niimodi, siis mõned eksamineeritavad ei märka seda. Ümber reastumine tuleb teha enne ülekäigu rada. Mäo ristil sõitke lihtsalt välimises ringis. Võid seal 100 ringi ka peale teha välimises ringis. Peamine on see, et sa hoiad võimalikult tee äärde, et vajadusel teised siseringi mahuks. Ridade kohta ma mäo ristil ei oska öelda. Esimesel ARK eksamil ütles eksamineerija, et see on 3 realine. Teisel eksamil ütles teine eksamineerija, et see on 2 realine.

Ja peamine on see, et tuleb rahulikuks jääda. Minul 4nda korraga oli närv juba suht läinud ja hakkas tekkima see alaväärsus kompleks mis pani mind mõtlema, et niikuinii ei saa jälle.

Üks pisiviga oli mul selline, et kui tallinna poole liikuda. Pidin tee peal sõitma Rakvere poole. Mingi aja pärast nägin, et läheb otse, aga siis avastasin et ma olen juba aeglustus rajal ja oli liiga hilja et ümber reastuda. Sõitsin rahulikult siis Tallinna poole ja keerasin ühes parklas ringi (mõned kutsuvad seda rekka-parklaks, seal kiirus kaamera ka juures). Sõitsin tagasi ja eksam jätkus. Eksamineerija sellest probleemi ei teinud, aga mainis lõpus et tuleks rohkem jälgida. Nime ma praegu ei oska öelda, aga natuke vanem mees tundus olevat.
Katjs
18:09 19.05.2012
Enamus räägib, et hommikul kell 9 on parim aeg eksamit teha, samuti ka kell 11. Tihti ongi need ajad juba broneeritud. Küsimus, kuidas on eksamit teha kell 13.00; 14.00; 15.00 ? On liiga tihe juba liiklus, või on eksamin. väsinud ja pahurad? :=)

mister biin
16:49 09.06.2012
Vaevalt nad nüüd pahurad on. Minul algas eksam 13:00 ehk siis suht tiheda liiklusega aeg. Iga ülekäigu raja juures olid koolijütsid. Võtsin seda pigem niimodi, et saigi rohkem aega viidetud muidu normaalse sõidu kõrvalt. Mida vähem seisad eksami ajal, seda parem - väiksem risk mingeid vigu teha. :D
Mineja
11:08 23.09.2013
Tere!

Olen homme minemas paide, nädalavahetusel sai vanematega koos paide ringristmikud ja suuremad kohad läbisõidetud. Kõige meeldivam on see, et enamus kõrvalteedel ikkagi korralikult "anna teed" märk väljas, või siis "peatu ja anna teed", väga kiiduväärt. Muidugi paljudes kohtades on ka 30 km/h kiiruspiirang ja õuealasid on omajagu, kus siis 20 km/h sõita võib. Need ringristmikud, kui on liikluskorraldusvahenditega ära määratletud 2 või enam sõidurida, siis peaks ka lähtuma, et kõige parempoolsem on ringilt väljumiseks, vasakpoolsed ringil liiklemiseks (seda juhul, kui pole S.suunad ja S.read märki).

NVsel oli Paides päris elav liiklus, mitte just mootorsõidukite näol, kuid jalgratturite ja jalakäijate arve poolest, tekkis koheselt selline südamilku väikelinna tunne, ega Paide ongi ju Eestimaa süda :D.

Eks vaatab, annan endast parima ja püüan olla tähelepanelik ja sõita eelkõige ohutult ja arvestavalt, mitte sõiduõpetajale, pealegi kaamerad autos olemas, kui klähvima hakatakse, küll saab ka seadusest abi, kuid eeldame, et oleme kõik inimesed :).

Edu kõigile eksamiteks!
Priitkalamees
10:48 09.05.2016
Siin keegi torises,et miks Paidesse või kuskile väiksemasse kohta sõitma minnakse.Minnakse sellepärast,et Tallinnas ootad oma aega poolteist-kaks kuud.
Kui mul on võimalus Paides eksam teha kahe nädalaga,siis milles küsimus.
Qazwsx6rbfkfbiwlbjsv tolõämvjf
10:22 04.11.2016
Pole midagi see arki sõidueksam nii raske kui siin foorumites kirjutatakse tegin ise esimese korraga ära ja eelmisel päeval oli just lumi maha tulnud ja eksami autol olid suverehvid all ja väga libr oli agaeksamineeria oli ka väga tore