Nimelt maja palkide sisse närinud end sihukesed 4-5mm hõbedast värvi,piklikud sitikad,kes väga väledalt liiguvad seal palkide vahel.Kuidas nendest vabaneda?Remont just selle küsimuse taga seisab,et ei tea millega immutada puitu.Õnneks pole kahjustus veel suur.Äkki keegi teab?
Kas need ei ole mitte mingid niiskusega seotud putukad? Endalgi aegajalt leitud neid ringi siblimas. Tulevad sinna kus on mõnus ja niiske, millega tappa ei tea....
Poest ostetud Raid-i pulber võtab nad küll rajalt maha.Tahaks aga kindel olla,et kõik saaks kõrvaldatud.Leidsin veel sellise vahendi nagu Bochemit Plus,mis on mõeldud juba sitikate poolt kahjustunud puidu immutamiseks.Pidavat tapma kõik sitikalised puidus.On keegi proovinud seda?
aa. üks putukas tuli mulle meelde. ma ei tea mis selle nimi on aga pea on tiba jämedam kui tagumine ots,see elab kah kahtlates kohtades. nagu tule põlema paned,paneb jooksu. aga seda olen ka kivimajas kohanud.
Ei,kakand ta ei ole,neid olen kah näinud.Proovisin järgi selle Bochemit Plus`i,praeguseks pole enam näinud kedagi.Põrandaliistude taha panin veel Raid`i pulbrit.Ei tea,kaua nüüd vaikus on?
jah tõesti tegemist on soomuklasega. Tegemist on 100% ohutu isendiga, armastab soojust (25C) ja niiskust, elab seega vannitubades ja WC-des, eriti seal, kus on ka põrandaküte. Enamasti toimetab öösel, seega jääb suuremalt jaolt inimestele märkamatuks. Sööb paberit ntx. Seega kui vannitoas/wc on raamaturiiul siis väike oht on :D Igatahes ei tasuks muretseda... Ahjaa näitab ka rikkust, sest vaestes kodudes neid ei leidu (külm on)
Jep,põrandaküte on olemas ja paber tundub neile eriti isuäratav olema-tapeeti on nad kõvasti hõrendanud paarist kohast.Aga enam pole neid näha...loodame,et neid enam ei tule!!!Suured tänud vastajatele ;)