Tegelikult sõltub kõik sellest kui palju sul on vajadust sõita,kas linnas või maanteel.Mul endal 4,7l jeep,kui ainult teed pidi siis täitsa rahul,aga kui enamus linnasõitu siis ma arvan et diisel on mõtekam,kas siis 2,7 või 3,1.Arvestades et meil on soomes diisel 20 senti liiter odavam kui bensiin,kroonis tuleb päris ilus summa.
kompuutri järgi ära arvesta. See, et keegi sai kusagil langusel või inertsiga sõites 8l/100km on jama. Tegelik on kusagil 10-11 maanteel ja 14 kandis linnas. Väga palju oleneb jala raskusest. Olen Tartust - Tallinna teel saanud keskmiseks ka 16l. 100km ja seda mitte mootorit peenestades.
Ühesõnaga võtsin paagi diislit täis ja sõitsin. Sain sõidetud 482 kilomeetrit ja siis uuesti paak täis. Lisasin 62,59 liitrit.
Väikene arvutus
482km - 62.59 ltr
100km - x ltr
x= 62.59*100/482
x= 12.98 ltr
Kompuuter näitas 12.0 sajale.
Veel mainin, et 30 % sõidust oli maanteel ja 70 % linnas.
Jagasin siis ka KM ja reaalselt paaki läinud kütuse ja sain keskmise 13,75.Järelikult näitab kompuuter kuluks vähe rohkem, kui reaalselt.(3.0CRD) Linns 40% maanteel 60%
peale lume minekut sõitsin järve selveri juurest mööda pärnu mnt edasi haapsalu mnt-le kuni Riisipere tanklani(umbes 44km), ehk siis sutsu linna ja enamus maanteel. Selveri juures pani kütusearvesti nulli. Maanteel sõitsin enamuse ajast püsikiirusehoidjaga 100 km/h, vahele jäid ka mõned 70 alad. Lisaks panin kinni ka kliimaseadme. Tankla juurde jõudes oli keskmine kütusekulu 7.8 l/100km.
:)
endal 3.1 td keskmine 12.5L/100 usun et see peax selle mootoripuhul ysna normaalne olema.
proovin varsti pihusti stendi ära teha peax paar liitrit sellega alla saama.
Eelmisele võrdluseks teise firma kohta. Hyundai Santa Fe, kah 2,7, aga hoopiski bensiin: 15 000 km keskmine 11,2 (alguses tuhandeid kilomeetreid veelgi vähem).
no tegelikuses on jeep grand cherokee 3.1TD kütusekulu maanteel minukäes mingi jämedalt 9 maanteel aga linnas mingi 12 no oleneb kuidas foori all vajutada
Pisut imestan diisli kulu kohta: mul on 4,0 bens GC(WJ) ja maanteel saan tankimise ja kompu järgi Võru otsaga kuluks ca 8,5-9L/100-le kuidas need diislid maanteel küll nii palju võtavad? Linnas pigem sinna 15 kanti. Keskmine kõigub 11-13 vahel olenevalt asjaoludest.
Kas need diislid on korrast ära või milles asi?
Pärnu ots edasi tagasi on ca 10 kanti, eelis on see, et saab vaid tagaveo sisse lülitada, kompu näitab maanteel mõne bussi või rekka taga stabiilselt ca 7-7,5L/100-le.
Tagavedu vast pole ebaaus võte, aga rekka taga meetrise vahega lolli mängides võib ulmeväikseid numbreid näha. Maanteel enamus jõudu läheb ju tuuletakistuse ületamiseks... Peaasi et rekkamehel pidurdada vaja poleks.
Kujuures polegi vaja koguaeg 1 meetrise vahega rekka taga sõita. lihtsalt mainisin ära et sel ajal on kulu kõvasti alla 9 ja ma rääkisin laias laastus kulust alla 9. GC eelis on madalad pöörded, 90-ga sõites on pöörded vaevalt 1500 kandis vähemalt minu autol. hetkel näitab kompu viimase ca 2000km kulu ca 13L/100-le ja seda kusjuures päris suure hulga linna ja maastikusõidu järel. see 60-datel arendatud 4 liitrine bensukas on suht õnnestunud mootor, kuigi euroopas sel margil suht vähe esinev, kuna neid euroopas ei toodetud. Siiski need diisli kulud ikkagi panevad üllatama.