Hmm...nu mul see isend mingi pea pool aastat olnud...endal siis 1.3D versioon...väga mõnus öko pill...senimaani suht-koht rahul olnud...ainuke nali mis natuke ehmatas oli esisilla möll...sai 11 tuh sõidoetud ja pidin juba konte vahetama minema...aga kuna garantii korras vahetati ää siis plnd hullu...ex need tallinna tänavad teevad oma töö..et milline auto siis vastu peaks(ja ei hakka siis võrdlema nagu kallima klassi autosid)Seega kui auto meeldib siis tee proovisõit ära ja ex sealt lähtuvalt tee oma otsus..;)
Edu soovides....
Olen ka kiibitsenud grande puntot,eriti just 1,3D 75hj. varianti,aga hirmutab veermiku kvaliteet..õigemini selle puudumine.Liiga palju on kuulda varasest kontide,amortide jne vahetamisest..Vana Almeraga sõitnud 156tuh. km ja sildades kõik orig.jupid..Arvan,et kui viidatakse meie kehvadele teedele,siis on selline jutt jama.
Selle auto kohta on ka olemas niipalju arvamusi nagu erinevaid inimesi ja igalühel õigus oma arvamusele.
Iseenesest soovitaksin 1,3 JTD mis tõeline ökomasin ja millega kulgeda on tõesti hea.
Pean nõustuma eelkõnelejaga selles osas mis puudutab veermiku ja täpsemalt esisilda.On jah kuidagi pehmevõitu need detailid mis iga paarikümne tuhande tagant enast meelde tuletavad.Kui autol on kolme aastane või saja tuhandene garantii siis iseeneset ei ole ju probleem kui uued jupid külge kruvitakse.
Samas on paar tuttavat kes sõitnud ligemale 70000 km ja ei ole veel midagi vahetatud.Siiski palju oleneb sõidumaneerist ja teedest.Elav näide sellest kui Soomes sõitsin 55000 km sõitnud autoga ja ei ühtegi kolinat ei kuulnud selle kolme nädala jooksul.Eestisse jõudes teisel päeval kõrv hakkas kuulma helisid mis ei ole ette nähtud ja stabika kondid andsid järgi.
Muidu astub edasi ja kui võtad hea varustusega masina siis sa ei pea kahetsema.
NB!Ei ole müügimees,küll aga puutun Fiatidega kokku igapäevaselt.
Hea,et eelkõneleja pole müügiinimene,nende jutu uskumine on küll ilmselge enese "blondiks" tunnistamine.Päris alguses,kui Grande Punto müüki tuli,oli juhus koos müügimehega mõni verst sõita ning too vestis pikalt sellest,kuidas ühe edasimüüja (Mustamäe teel) tehnikud endale ka sellist isendit tahavad,sest G. Punto veermik on võrreldes eellasega imehästi õnnestunud...Aga jutt jutuks,disain,mis sisaldab vägagi mõnusat siseruumi ja korralikke mootoreid on suurt kiitust väärt!!!Millal aga kvaliteet järgi jõuab???
Meil 1.4 G-P naisel juba 2006a.detsembrist, auto on tänaseks sõitnud 28000km.
Varustus v.hea sensorid:viham/kiirus/parkimis. kiirustundlikrool, autom.kast(2reziimne) el.iste ,2 ts.kliima,jne.Naine v.rahul.Käinud ainult õlivahetustel/20th.hoolduses.Päris alguses oli jama akuga, mis läks vahetusse oli Varta aku-Saksa kvaliteet :)
Maanteel võtab 125-130km/h (Peterburi) 7.1l/sajal, 70km/h näitab 3.8l/sajale, linnas näitab 8-sat.
Ainuke jama on see, et esiuke peab liiga suure jõuga kinni tõmbama:)
See hakkas silma ka proovisõidul kui autot ostsime.
Nüüd, siis naisel sellest Fiatist vist isu täis-tahab Bravot, mina surun 500-t.
Eks näis, mida otsustame.
Sai oma Panda kah GP 1,3D 75hp vastu vahetatud. Veebruaris olid mega allahindlused ja õnnestus auto saada hinnakirjast 100000 odavamalt :) Hetkel läbisõit ca 7000, mingeid probleeme siiani pole esinenud. Varustus väga hea, sõita mugav, diisel mõnusalt ökonoomne, disain suurepärane :) Keskmine kulu 5,1 l/100 km. Ainus etteheide Fiati inseneridele on üsna häälekas esivedrustus, mis aukudes ja ebatasasel teel koliseb. Aga eks kehva kvaliteediga teed olegi Ida-Euroopa omapära.
G.P on tõesi hea asi..oli au omade seda masinat.kui pere poleks suuremaks läinud,sõidaks siia maani..mul nimelt oli 1,4 bens 4 uksega...pea 30 tuhhi sai läbi sõidetud ja ei mingeid muresid...praegu sõidan Fiat lineaga..kah 1,4 aga seekord turboga..siiani rahul..
olis siis hispaanias meie kasutuses gp diisel ja isegi mägedes sai hakkama.... arvestades seda et igapäevaselt saab sõidetud audiga siis ytleks et fiat oli suht positiivne yllatus
kas kellegil on punto robotiseeritud käigukastiga? kas on autoga probleeme olnud? endal punto 1,4 bensukas, täitsa õnnetu masin,jama jama otsa.
, hirm juba, ei tea mis saab kui garantii lõppeb. auto kasutusliisingus ei tea kas kuidagi seda autot ära saab vahetada, või on ainult võimalus uus liisingumaksja otsida?
iga kord ikka erinevad katkisest el.küljeklaasi mootorist amordilaagrini välja isegi treileriga olen teenindusse sõitnud küljeklaasiga veel selline naljakas lugu et sõitsin kuressaarest tartusse pangakaardid klaasi ja tihendi vahel et klaas üleval püsiks vanasti ma mäletan löödi sinna kruvikas:) loodan et teistel paremad Puntod ja minul selline praagike muidu hää masin linnas sõita ja ütleme et on ökonoomne mul keskmist näitab 6,4
jah, aga ehk õnnestub mul see auto ära vahetada!
kas sul tagumise sillaga oli mingeid kalasid,mu omal nagu miskit kõliseks aga amordid korras ja puksid ka,palju sul läbisõit on?vanust küsiks ka ,aa üle paari aasta ei anna eriti olla vist?
tiba vanast teemast, oli siis klõbin kuskil tagasilla juures,tegu amordiga,mis rõõmsalt küps:)need krd-i gaasamordid pole isiklikult kunagi meeldind,muidu 25 000 peaaegu ees ja 70% linnas,headel "teedel",pole hetkel miskit muud olulist ära kukkund:)))