Seda otsustab ülevaataja pärast mõra nägemist. Tavaliselt esitatakse selline küsimus vahetult enne auto loovutamist. Kui ülevaataja arvab, et peab vahetama siis vahel sõidetakse järgmise ülevaatuspunkti juurde... Mõnda ülevaatajat pidi isegi väike täke klaasil segama, mõni istub autosse, vaatab läbi tuuleklaasi ja otsustab siis. Mina küsin tavaliselt: "Kas see mõra segab Teid?" Mind näiteks segavad mõrade kogumikud ja mõrast tingituna kahe klaasikihi vahele kogunenud niiskus.
Sattusin oma autoga kivirahe alla, ja nüüd on klaas täkkeid täis. Kas oleks võimalik üle kontrollida ülevaatuse eelne kontroll ( ÜV ise dets. 2008) et teada saada kas sellise klaasiga läbib ÜV või mitte?
Uus, soojendusega esiklaas on ~7000 EEK'i, ilma 2000!
Allesjäänud 5 tuhande eest ostad jääkraabitsaid ja jääsulatus vedelikku!
Ise vahetasin oma autol klaasi ära, niipea, kui 1 pragu tekkis. Võid neid täkkeid täitta ja pragudele auke ette puurida, aga talvel teeb õue -15C ja salongi +20C oma töö.
PS klaasid odavamaks ei lähe.
Vot Maidul normaalne suhtumine-kas see mõra segab? Kui ikka sisse istud ja näed,et konkreetne mõra absoluutselt ei häiri liikluse jälgimist ega pole ka mingeid multipragusid,siis miks inimest peedistada ja mingis seadusepügalas näpuga järge ajada. Aga pollar võib vist vigisema hakata :(
Tere! Küsimus siis selline, et lähen pea kohe nüüd Üv le aga esiklaasis mõrad taga istlel terve olemas, kõsimus siis et kas nad teevad mulle üv kui ma ytlen et vahetan kuuaja jooksul ära esiklaasi kuna hetkel ei saa ja on vaja sõita ja mida tõesti vaja ka on.:S
ja siis pane veel istme peale uus sumbuti ja piduriklotsid ning kettad ja mõned šarniirid,rooliotsad, kindlasti ka käsipiduri tross, võta kanistritäis värsket õhku ka kaasa kui co liiga nihu on jne..
ühesõnaga ära loodagi,et keegi sinu juttu rõõmsalt kõrvu liigutades kuulama jääb ning templi särava naeratuse saatel passi lööb :)
vaata asi on nii et on selliseid kordi tean isegi, et on kuuaega aega antud ja kui siis ka ei ole siis on tühistatud Üv. "SINUST OLI ABI " muidu ma lihtsalt küsisin kuna selleks siin selline foorum, kui sa ei ole aru saanud.
ma ei saa aru, et mida kuradit sa tast tahaistmele panid, oleks ju võinud kohe ette panna? Miks on vaja niimoodi jännata ja siis loota, et äkki saab läbi jne.
Austatud härra bling bling
Tuuleklaasi vahetust olen teinud "siksidel" aga mitte ülevaatuse käigus. Esituled reguleerin alati kui reduktor on töökorras. Esilaternas paigaldan "pirni" õigesti ja kontoris on igatsorti "pirne" sest numbritule mittepõlemise või valgeks muutunud suunatule korral ei soovi klienti ahistada kordusülevaatusega. Karpat ei ole viimasel ajal pidanud reguleerima sest valdavalt on tegemist püsiklientidega kellel on varasemast karburaator reguleeritud valmistaja tehase normide kohaselt, mitte ülevaatusreeglite kohaselt. Viimasel ajal on sagenenud juhtumid autodiagnostiku pärusmaale kuuluvate probleemide otsimisega kus peab kasutama ossilloskoopi. NB! Ja kõik on tehtud tasuta kui on aega tegelda põhitöö kõrvalt. Loen Teie kommentaarist kerget irooniat ja soovin siiralt kiiremini täiskasvanuks saamist, päikest Teile.