Kuidas need korea autod käituvad ka peale garantiiaja lõppemist,nii umbes peale 100000 km läbimist.Millist ikkagi valida kui rahakott ei luba osta mersut ja tahaks osta võimalikult uut autot.
Jällegi,
äkki lähened asjale nii: mis on sinu jaoks auto juures oluline?
Kas see, et see oleks kõiksugu kaasaegset tehnikat täis, et oleks võimas, et oleks praktiline, või et kogu see jama tuleks odavam.
Uue auto eest küsitakse head hinda, kui mõtled korealase peale, siis on see hind muidugi madalam kui teistel masinatel, aga siiski käid välja pataka raskesti teenitud raha, pealegi saad siiski kasutatud masina, mille esimene noorus on läbi, mõnedel on see ka viimane.
Ütleme, et sa käid välja 70 000.- auto eest. Selle eest saad midagi sellist nagu sa silmas pidasid. Reeglina ei ole eelmine omanik seal midagi erilist korda teinud ja kui garantii läbi siis oled omapead.
Olles selle raha välja käinud tuleb tõdeda, et vigu ikka esineb ja jupid uuematel ikka kallimad, seega investeerid (julgen öelda,et 1/3) auto hinnast sinna esimese aasta jooksul. Kuna korealased ei ole just oma pikaajalise töökindlusega meie oludes kuulsad, siis minu soovitus oleks...
Vaata näiteks audi 80 B4 võimalikult uue väljalaskeaastaga (toodeti 92-96 algus), saadaval neid piisavalt. Kui oled pereinimene siis Avant oleks hea mõte. Maksad selle eest avandi puhul ligikaudu 58 000 - u 75 000.- Lähed sellega teenindusse, lased vahetada kõik mis kulunud ja see auto ongi sul uus, mis siis et ta on väljalaskeaastalt vanem. 80-l on jupid odavad, ja mootor väga töökindel, lisaks tsinkkere, ei pea mõne aasta jooksul nutma hakkama, et auto tahab pooleks minna. Räägin ,sest ise tegin nii.
Maksin masina eest 66 000.- + registreerimine, panin korraliku signa 4500.- , ostsin talvekummid (2200.-) ja lasin vahetada väsinud osad (3200.-)
Kõik kulutused kokku läksid kuskil 80 000.- juures, aga selle eest on mul nüüd korralik tööloom. Jutt käib avandist, sest selles ruumi ka asjadele :))
Otsuse langetad muidugi sina ise, aga enne mõtle, kaua sa tahad seda autot pidada.
Jõudu
Mul on Lanos 2001 a ja talviselperoiidil starter jääb peale ehk auto undab paar minti oleneb temperatuurist...ja siis on ok, mida teha???Mis vead võivad veek tekkida kui läbisõit on praegu 46000 km