pimestas või mitte, aga tulemus oleks ikkagi sama olnud ja vahtralehe oleks võinud ikka enne pauku klaasitaha asetada nüüd suure ähmiga on tiba külili saanud
ei ole midagi imelikku, kui vähegi suurem põder oli, siis ongi nina puutumata ja kogu matsu saab katus. Jääb üle loota, et juht ja kaasreisija ei olnud istmega väga ees, muidu saab pea väga valusa matsu.
Ei kohta öösel sõites mitte seda probleemi, et keegi kaugtuledega liiga lähedale tuleks, vaid hoopis seda, et liiga vara lülitatakse lähitulede peale ja siis jääb kahe auto vahele tükk pimedat maad. Lähituledele tasuks lülitada kui autode vahe on ligi 400m. Kauguse tunnetust on hea harjutada (kui seda sünnist kaasa pole antud), kui vaatad peale tulede ümberlülitamist odomeetrit, kui läbid kohtumiseni 200m, siis oli ümberlülituse kaugus õige.
NO täitsa ******s kui haiged inimesed siin kommenteerivad.
Inimene räägib ,et kasutage tulesid õieti aga mingid kuradi tiblad ajavad ültse teab mis teemat.
Olen ise ka põdra alla ajanud ja tean mis tunne see on täpselt sama moodi oli auto katki esi ots oli korras ja katus õhtal.
Ega mei eeti pole kääbus põdrad.
Tavalisel kodanikul on olemas selline asi nagu alalhoiu instinkt ja ta väärtustab enda ja lähedaste elu. Tehku teised teedel mis tahes enda asi peaks ikka olema, et tagada enda elu ja ohutus. Elementaarne, et kui mingi ****** tuleb täitega vastu pimedas, siis suunan pilgu tee serva ja vajadusel pidurdan hoo võimalikult maha, mitte ei anna gaasi.
Aga no kurb tõesti ja põdraga põrganuks saa niietnii, vahet pole mis tuled olid. Kui sa juba vaid tulede pärast põed, siis pidurdada poleks sa ammu jõudnud. Tead sa üldse millise vahemaa läbib teatud kiiruse juures auto? Ilmselt mitte!
Oh neid targutajaid......
eks vaatame,kui omal sama lugu,mida ei soovita küll kellelegi......
pidurda sa siis või suuna tee äärde,ei aita miski.Nii,et lõpetage see tobe kommentaaride lisamine, idikad olete inimesed!!!!!
Õppige midagigi elus!!
Aitab Ruslantsik aitab ... oled sa läbinud ohutu sõidu koolituse ja operatiivsõiduki koolituse , et targutad!? Ei ole ilmselt, seega s ... tt suhu tagasi.
AS on täis tolgus. Mees paneb pildi üles ja kirjutab et kasutage tulesi õigesti, mis on igati tervitatav. Aga mingid ****d kes on suvel libedaraja koolituse alles läbi teinud (AS nimetab seda operatiiv sõidu koolituseks), hakkavad siin oma ila ajama. Kuigi ka mina arvan et põdrale otsa sõit oleks olnud nii ehk naa.
to:naz1!
Minu kaastunne nii sulle, su autole kui põdrale!
Kirjutasin korra ühest metsseaga kokkupõrke vältimisest. Siis tuli ka suht idiootlikke süüdistusi.
Siin mõni naudib teistele mönitavaid kirju kirjutades!
Idioot või mitte aga sel juhul kõrgema haridusega ja 12 aastase juhistaaziga, mille käigus on õnnestunud vältida kõiki võimalikke kokkupõrkeid, s.h. loomad ja ka pimedas.
Teisi on lihtne süüstada aga tuleb mõelda ka seda, mida saanuks ma teha, et olukorda vältida.
Kas teema algataja tegi midagi selleks, et vältida kokkupõrget!?
Sõita täie hooga pimedas täistuledega autole vastu ja vahtida tuledesse ... kas see on ettevõtmine?
Tegelt suva, oma vigadest õpitakse.
Kui keegi tuleb täistuledega vastu siis paned endal ka täied põlema et märku anda,kõigil on vahel täied peale ununenud..ja kui vilgutamisest aru ei saa siis ei vahi vastutuleva auto tuledesse vaid teeäärepoole ja kui ikka hakkama ei saa siis on sellejaoks autol keskmine pedaal mida vajutada (pidur) või lased gaasi lahti. Tean omast kogemusest et kui põder vahib keset teed ja auto tuleb vastu siis on põdra "vari" väga hästi näha..kui tuleb aga metsast siis pole teha midagi..
see ei olnud nüüd targutamiseks aga väga palju annab ise ka sellistes olukordades ära teha.
Kui vastutulev auto ei vaheta tulesid löö enda autol ka täied peale, proovi kiirus väikseks viia, jää kasvõi seisma tee äärde, pole ju mõtet kamikaatset kah panna ja sajag läbi ereda valguse pimedusse kimada.
Üldiselt on muidugi täitega vastu tulevad masinajuhid erilised m....d ja võimalusel tuleks neid õpetada FÜÜSILISELT.
ei ole siiani mitte ükski juht täistuledega mulle lõpuni vastu tulnud, ikka saadakse aru kui ise ka täistuled peale panna, samas on ka endal vahel ununenud ja kui vastusõitjat häirima hakkab, siis antakse märku.
Tee äärde ei soovita tõmmata, sest sellega võid kellegi alla ajada kui siis alles vahetult enne peatumist.
Tuled on olulised, aga õigesti valitud kiirus veel olulisem. Sõidetakse ju põtradele sageli otsa ka täiesti päeval ja varahommikul, kui Päike kõrgel taevas. See pilt on ehe näide sellest, miks ma ise Eestis sugugi kiirusi ületama ei kipu ja miks 90kmh piirkiirust liiga paljuks pean (Soomes on maanteekiirused vaatamata parematele teedele ja puhastatud teeäärtele 80kmh) ja hilisel ajal liikudes, kui teisi ei sega, ka lubatust aeglasemalt eelistan sõita. Staazhi on küll ASist rohkem, aga ei tahaks oma õnne küll oskuste arvele kirjutada, see rohkem puhas juhus ja õnnemäng, milles kogemustel on vaid väike osa
PS: hästi valitud auto selliste "põdratestide" jaoks. Jäid inimesed ikka terveks?
Tuledega vastuvilgutamine ja kiiruse alandamine on head soovitused, reaalses elus aga parasjagu keerulised kasutada. Tulede ümberlülituseks on aega loetud sekundid, siis on vastutulijad teineteisest möödunud. Sama kiiruse langetamisega. Hetkel, kui vastutulija soovimatus pooltulesid kasutada on ilmselgeks saanud, tuleb ohutu kiiruse saamiseks jõuliselt piduripedaali kasutada. Ja kahe sekundi pärast uuesti kiirendada. Käsi püsti kes niimoodi teeb. Mina mitte. Piisava hulga vastutulijate korral oleks tark sõitagi lubatust madalama kiirusega. Mõne jaoks tundub see mõttetu venimisena ja normaalsetel liiklejatel jalus tolknemisena, aga see on rohkem nende enda probleem. Parim soovitus on ikka pilk pimestajast eemale teepeenrale suunata.
Arvan, et pimedal teel oleme me kõik rohkem riske võtnud, aga enamikel on vedanud.
Kohtumisel loomaga üks omapoolne käsitöövõte: helisignaal. Selle peale loom ärkab tardumusest või muudab liikumissuunda. Seega ei saa alati kasutada.
kui jõuad signaali anda, jõuad tavaliselt ka otsasõitu vältida. Alla aetakse tavaliselt ikka väga ootamatult ette hüppavad loomad, kus tõepoolest pole kogemustega midagi teha!
"Sama kiiruse langetamisega. Hetkel, kui vastutulija soovimatus pooltulesid kasutada on ilmselgeks saanud, tuleb ohutu kiiruse saamiseks jõuliselt piduripedaali kasutada. Ja kahe sekundi pärast uuesti kiirendada. Käsi püsti kes niimoodi teeb. Mina mitte."
Nonoh! Et kui keegi tuleb täistuledega lõpuni vastu, siis ei vähenda kiirust või? Ei tea miks? Et vältida "uuesti kiirendamist"? Kuidagi tühine asi võrreldes reaalse avariivõimalusega. Pidagem meeles, et lähituledele mittevahetamise põhjuseks võib olla näiteks see, et tolle auto juht on täis nagu tarakan ega jaga ööd ega mütsi. Kiirust vähendamata sellisele vastu sõita, nähtavus tugevalt häiritu, tundub minu jaoks hullumeelne.
Samas on teatud osa autojuhtide tahtmatus võimaliku ohu puhul kiirust vähendamata Eesti liikluses nii igapäevane. Tuttav puksiirijuht, kes iga päev avariis osalenud autosid veab, peab tõsist plaani ametit vahetada, kuna iga päevaga muutub see üha eluohtlikumaks. Nimelt tuleb tal iga kuu VÄHEMALT korra ette olukorda, kus avariipaigast mööda sõitev auto ei vähenda kõikidest märkidest/vilkuritest/märguannetest hoolimata karvavõrdki kiirust ja põhjustab liiklusohtliku olukorra. Tema paarimees lonkab siiani, kuna hiljuti oskas üks vahtraleht-blondiinitar oma Audiga talle jala pihta sõita. Olukordi, kus auto viimasel hetkel rehvide vilinal pidama saab, ei jõua ta enam ammu kokku lugeda. Ilmselt pole teetööliste elu sugugi kergem - kohe tuleb meelde üks avrii, kus algaja autojuht tööd tegevale teerullile lihtsalt täie pa*aga sisse küttis.
Olen tähendanud, et kui minust sõidab mööda mõni pooletoobine, kes sooritab oma möödasõidu väga napilt ja ma igaks juhuks pidurdan (et võimaliku avarii või juhitavuse kaotanud sõiduki puhul reageerida jõuaks), siis leidub päris palju selliseid tagasõitjaid, kes sellepeale väga sappa sõidavad ja kohe möödasõiduvõimalust otsivad. Ilmselt ei saa nad absoluutselt aru, mille pärast mu kiirus langes. Enam kui sageli teevad nii just "rohelised".
Siit ka üks soovitus autojuhtidele - kui eelnevalt ühtlast tempot hoidnud eessõitja/kolonn järsku oma kiirust vähendab, siis on selleks reeglina mõjuv põhjus. Ei ole vaja hakata kohe ettepoole trügima, kui pole selge, mille pärast kiirus alanes. Hoidke ohutut vahet ja kui ikka mööda on vaja minna, siis tehke seda alles siis, kui olete veendunud, et teel pole looma, rattaga joodikut vms.
ei saa anda ühest õpetust selleks, et kui tuleb vastu täistuledega sõiduk siis vaata teepeenrale ja asi vask. ei aja sa ühtegi looma alla. aga kui loom tuleb vasakult poolt? või roomab üle tee (vasakult paremale) kännu-ämblikuks joonud joodik?
mina olen sõitnud kahel korral pimedas otsa kahele loomale. ühele kitsele ja ühele jänesele. mõlemad korral tuli vastu lähituledega sõiduk ja mõlemad loomad jooksid teele vasakult vastutuleva auto tagant. jänesele sain pihta suvel kiirusel 90-100 km/h ja kitsele talvel ca 80 km/h.
veautole jooksis ette kits paremalt teeäärsest kõrgest rohust.
ette on veel jooksnud suitsiidikust kass kes jäi samuti auto alla.
mitmeid otsasõite olen suutnud vältida enam vähem püsti piduril olles (eriti 40 tonnise roolis olles).
alles hiljuti jooksis mulle (ca kuu poolteist tagasi) jooksis mulle kits vasakult ette. valgel ajal. linna külje all kus oli juba asula ala.(kohalikud teavad, sindi poolt tulles reideni poest linna poole). kiirus ca 50-55km/h. pärast vastutulevat autot nägin kitse vasakul teeääres, automaatselt tallasin pidurile ja kits otsustas üle tee tulla. mina veeresin abs-i raginal edasi, kits tahtis auto eest ära põigata, aga libise asfaldl a kukkus, kuid sai siiski enne autot püsti tegi mõned sammud ärisevate jalgadega piki teed ja siis keeras paremale puude vahele.