Ise müüsin samadel tingimustel kunagi oma E34 525i, tegin korraliku järelmaksu lepingu, mille sain tuttavlt automüüjalt, kes aastaid juba asjas sees. Tingimus peab jääma, et auto jääb sinu nimele kuni ära maksab, räägitud teema muidu päris pikalt.
Aga asi on seelist,et ma ei tea seda inimene üldse.Leping on olemas,aga kui ta saab avarii,mis siis.Kui auto on vormistatud minu nimele,siis remont pean mina tegema.
Miks ostja pangast järelmaksu autole ei võta hoopis?
Kui ta võtab Sinult auto ja siis 3 kuu pärast selle vrakiks avariis teeb, siis ta naerab sulle näkku ja sina oled saanud ainult 3 kuu osamaksed..Väga kõrge risk minuarust.Isegi kui sa teeksid kasko peale autole, jääb võimalus et tema ei vormista avariid korrektselt ja sina oled ikka rahast ilma.
Väga riskantne!
Mina müüsin oma tuttavale oma auto ka nii et ta võttis autole hindamisakti ja võttis pangast järelmaksu .(tal läks küll 2 ndl aega) ja raha sain 1 kuu pärast, kuid isegi oma tuttavale ei hakanud ma autot laenama.Pangast saavad igast lambad laenu juba, las laenab sealt. Kui ei saa , siis pole tal ka seda raha sulle maksta vbl tegelikult(mida viitab ka see et sissemakse raha pole!)?
endal tekiks sama küsimus, et miks inimene pangast liisingut ei võta ja ettemaksu tasuda ei soovi. 90% tõenäosusega võin öelda, et sellel vennal pole jaksu liisinguks ega ka auto hilisemaks ülalbidamiseks, ning isegi kui tal on hetkel kõige ausamad ja üllamad eesmärgid võib väiksemgi kütusehinna tõus maksete tegemist mõjutama hakata ning, kui veel inimesel kaup kätte anda enne, kui ta selle eest tasunud on kaob ka kiiresti huvi seda kinni maksta.
Kui asi sedasi, siis jäta auto talle müümata, liiga lollid on tema põhjendused, võtku pangast laenu ja kui sealt ei saa siis mujalt, meil n Eestis palju kohti kes laenu annavad ka ilma palgatõendita.
Aga siis keegi teab,kus on kõige parem autuaed,kuhu ma võin panna oma auto müügis.Et ta teab kus seisab minu auto,ja ma kardan et ta võib midagi tegema.
Ma arvan et ettemaks on vajalik ikkagi, sest kui see auto jääb nagunii sinu nimele, ja kui ta su auto ribadeks sõidab ja hiljem osta ei tahagi on ka natsa jama! Aga tegelikult tuleks siiski teha ostu myygileping, vältimaks hilisemaid probleeme, nagu ikka see asi käib.
Parem müü oma auto veidi odavamalt, aga kindlale ostjale. Kõik sellised jutud nagu "uus töökoht" ja bla-bla-bla on toredad, aga siis soovita tal senikaua seal töötada, kuni hakkab tahtma panga intressi maksta.
Kui jätkuvalt ei taha, siis kogugu senikaua, kuni raha koos on ja ostku siis.
Ühesõnaga, niimoodi võib müüa ainult väga heale tuttavale. Aga väga heale tuttavale ei tahaks jälle oma autot müüa, võid saada lahti nii autost kui sõbrast.
jah ära nii küll müü, sest sa ei tunne teda, isegi tuttavale müüsin ja pärast kerja oma raha nagu loll, vabandas politsei proobleemide pärast ja kõige lõpuks hakkas politsei mullegi helistama õnneks olin välismaal ja alibi olemas.
kui veel võõras siis pole mõtet rääkidagi sel teemal, otsigu lolli mujalt
Olen ise 2 autot ostnud järelmaksuga ja 3 müünud järelmaksuga ning pole probleeme esinenud. Lihtsalt leping tuleb teha vettpidav ja kindlasti enne ei vormista, kui kõik makstud. Olen alati pannud lepingusse 2 punkti.
1)Kui õigeks kuupäevaks makse ei laeku, siis auto kohe tagasi ja seni makstud summa jääb nö. rendirahaks.
2)Kui teeb Sinu nimel oleva autoga avarii, tuleb Sinu kindlustuse kallinemine kinni maksta. Soovitavalt mingi kindel summa
Seni pole nagu probleeme esinenud.
Aga edu müügiks!
Kui sul on endal hilisemaks tagajärgedeks piisavalt raha ja aega,siis müü.
Endal samalaadne kogemus olemas, ei jõudnud maksta ostja, auto minu nimel, leping oli lihtkirjalik... Aga ega seal oleks palju aidanud ka notari pool sõlmitud leping. Politsei ütleb,et nemad ei saa midagi teha. Asja saab ainult lahendada halduskohtus. Tema on ostja, kui tal raha ei ole, siis ootad kuni ta saab... või ostad tagasi, juhul kui ta on sulle juba midagi maksnud. Lihtsam on jätta auto oma nimele, teed kahed võtmed, lepingut ei tee,tunnistajaid ei ole,tema poolt! Kui mingi jama siis ütled,et auto varastatud.
Kindlasti soovitan investeerida GSM jälgimis seadmesse. Kui on viimase makse ära tasunud,siis kruvid maha.
Maksma pead kinni ka tema tehtud avariid ja trahvid, kui auto jääb sinu nimele.
Mu pojal oli selline juhus kunagi ja auto siiani tema arvel ning ark ei saa ilma dokumentideta maha võtta. Auto uus omanik tegi mitu avariid, mida poiss pidi tasuma ja lõpuks sõitis auto sodiks, pandi vangi ning pole raha saanud siiani, ei vormistanud autot enda nimele ja ka trahvid meil kaelas. Auto müümisel tuleb kindlasti mahavõtmise juures viibida jne. ei tohi kedagi usaldada, kui ei taha hiljem ise kannatajaks jääda!!!