Valesti parkijad

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Pargin haljashalal ja siis??!!

MartinK1
12:05 23.07.2008
Mustamäe majade vahel on see igapäevane nähtus,kuigi tegelikult on majade ees vabu kohti kyll aga ikkagi peab haljasala rikkuma.Need kaks autot pole ainukesed ,lihsalt ma ei viitsinud kõiki pildistada aga alati on yhed ja samad autod...
teadja
12:55 23.07.2008
Ma ei õigusta sellist teguviisi, kuid kas sa oled kindel. et need autod ei ole jäänud sinna õhtust, kus maja ees ruumi ei olnud?

Või siis mingite nö külaliste omad/uusasukate omad, kuna ei julgeta Mustamäe kortermajade ette parkida, sest mingi kohalik elanik võib arvata, et tema parkimiskoht ära hõivatatud on ja seega ka autole viga teha. Endal on selle laadne kogemus olemas.. Mustamäel parkisin oma auto maja ette tee äärde ühe teise auto taha(sealjuures asfalt), seal on ennemgi teisi autosid seisnud, samuti ei olnud tegu märgistatud numbriliste kohtadega. Tulemus oli see, et kapotipeal oli toores muna.... Aga mis seal ikka... Eks oma parkimiskohtade eest tuleb võidelda.

Aga kas teema postitaja on üldse auto omanik ja kas tal on ka kunagi situatsioone esinenud, kus ruumi puuduse tõttu valesti parkinud nagu ka osad autod seal samas kohas ja hommikul tööle minnes avastanud, et on nö ainuke "loll", kes valesti parknud, kuigi hommikul majaees ruumi küll..., kuigi õhtul seda ei olnud?

Ei ela küll Tallinnas, kuid ühes lähiasulas ja sealgi ei ole võimalus teistmoodi parkida kui nats muru peal või teiste garaazide ees, kuna nõuka aegsed majade esised ei ole mõeldud nii paljudele autodele.

Muudetud 23.07.08 12:56

järelhaagis
13:00 23.07.2008
Ei meeldi mulle murul parkijad, aga:
kui tegemist on kitsa teega, siis on targem panna auto kahe rattaga murule, et teised mööda saaksid. Kui panna kirsal teel end viisakalt asfaldile, siis iga möödasõitja sõidab mööda minnes üle sellesama muru. Parem üks kord murule, kui 50 möödasõitjat murul. See tähelepanek on mu maja eest pärit.
k
13:00 23.07.2008
mustamäe majade vahel... seal ju praktiliselt parkimisruumi polegi, kuhu siis sinu arust parkida tuleks? need ju kõik nõukaaegsed majad ja siis ei arvestatud niipaljude autodega nagu praegu. nii et eks see ole kahe otsaga asi...
MartinK1
18:20 23.07.2008
auto võib ju murule panna(VAHEST HARVA !!!) kui kohti pole aga igal õhtul peaaegu kuigi ruumi on maja ees kyllaga...
MartinK1
18:21 23.07.2008
bemari on ilusti äärel aga opel on jumala muru peal 1,5 meetrit teest kõrval
marita57
20:42 23.07.2008
Üks üliebapopulaarne variant on veel (ärge jumala eest tõsiselt võtke!) parkida auto veidi kaugemale, kus on ruumi ning sealt paar sammu rohkem jala tulla.
võõrasmure
21:11 23.07.2008
sihukestel autodel ei ole kaskot,mis korvaks auto lõhkumise pättide poolt. sellepärast ei taheta kuskile päris pimedasse nurka parkida.
mitte,et murul parkimine õige oleks
fgj
22:01 23.07.2008
ma näen vä
hemalt seitset autot murul

plätu
22:21 23.07.2008
Pole just otse selle teema jutt aga
kuhu kurat peaks siis autod paigutama?
1.Aktiivse liiklusega tänavale
2.Naabermaja ette
3.Tasulisse parklasse (2km kaugusele 3-ex tunniks)
4.Kurat teab kuhu (või jumal teab kuhu)
Tegelikud probleemid on pärit aastatest 1960-1970 kui see kogu gettode võrk kilulinna planeeriti.Tol ajal ükski kommunist ei suutnud ette näha olukorda et iga elaniku kohta on 0,5 autot (mitte 1 VOLGA maja kohta).
Sitt seis igati aga kohalik omavalitsus võiks probleemiga mingil määral tegeleda. Või ka mitte-jama tuleb siis.
äraajamullesellistja ma
22:59 23.07.2008
No kur*t mida ma pean tegema kui maja kohta on ette nähtud maksimaalselt 10 parkimiskohta, aga majas on kuuskümend korterit ja stabiilselt oma 30-35 autot. arvuta ise...
PS! kumbi pildil olevatest autodest pole minu oma, ise elan Tartus.
UnderM
23:18 23.07.2008
Hm, siin viimastest kirjadest hakkas tekkima mulje, et auto parkimine oma kortermaja ette on Eesti Vabariigi põhiseaduslik õigus. Et ku*at kuhu ma siis pargin. Lugege põhiseadust, seal pole sellest juttu. Küll aga on haljasalal parkimisest juttu ühes teises seaduses. Kahjuks mitte sõnastuses, et kui mujale pole oma autot parkida, siis võib haljasalale :-(
Silver123456789
23:33 23.07.2008
Lükka tagant sisse omale see kaamera. On alles maailmaparandaja. Pildista palju tahad, aga ikka pargitakse nii haljasalale, kui ka igale poole mujale kuhu mahub. Keegi peaks lõpuks mõtle ma ka selle peale, kuhu need autod mahuvad. Normaalsete majade juures, millel on korralikult toimiv korteriühistu, on juba mitmetes kohtades tehtud haljasala arvelt asfalteeritud parkimiskohti juurde. Kui tahad asju paremaks teha, siis alusta endast, mitte ära topi pilte üles. Peereta vähem, ära sõida autoga ja ära luba neil ka sõita, keda su arvamus kotib, ära kõnni üle muru ja parem mine ela metsas, kulutad vähem igasuguseid asju. Kui tahad midagi muuta, siis võta ette midagi, mitte ära topi mingite suvaliste autode pilte siia üles. Võta ette oma eluga midagi.
to silver123456789
Mine räuska ise metsas ennast tühjaks.
Mis ku¤¤di komme see on need teemaalgatajad kohe pihuks ja põrmuks tampida! Selle räuskamise asemel võiksid ise midagi oma eluga ette võtta!

Teemast nii palju, et kuna ise linnas ei ela ja parkimiskohta ei oma, olen ka hädas külla sõites kuhu masin panna. Olen samuti kohaliku käest päris vihase peapesu saanud, et just enne teda oma masina väidetavalt tema kohale olin parkinud. Mis mul muud üle jäi kui juba niigi ära tallatud murul koht leida. Kuigi ma seda muruparkla varjanti üldse heaks ei kiida.
marita57
08:39 24.07.2008
Probleem on meie libademokraatlikule ühiskonnale ülitüüpiline.
Senikaua, kuni asi piirdub arvutiklahvide klõbistamisega, on asi suht lihtne. Rullnokad pargivad murule ning korralikumad kodanikud katkuvad juukseid, sest parkimiskohti tõepoolest pole. Lihtsalt netu!

Aga kui alustada probleemi reaalset lahendamist, milleks pole erilist vaimusuurust vaja (asfalteerida äratrambitud muru arvelt parkimiskohti juurde) algavad jamad. Esimese ja põhilise asjana tuleb kisa, kes maksab? Ühistul pole raha, mitteautoomanikud pole nõus solidaarselt maksma (blokeerivad ühistu algatused) ja linna(osa)valitsusel pole ammugi raha (või soovi seda välja käia).

Tegelikult on lahendus olemas. Tuleb minna mõnel ärksamal kodanikul kohaliku omavalitsuse tegelinski (vahet pole, on ta kesik või reformar või mõni muu) juurde ja küsida, meez, järgmiseks neljaks aastaks valitud saada tahad? Vaata, siin on kortermaja ja palju-palju valijaid. Aega üks aasta...
Ning uskuge, õige poliitiku leidmisel see toimib.
MartinK1
10:51 24.07.2008
ise elan järgmises majas seal ja näen igapäev kuidas ja kes pargib kuigi selle maja ees pole ma veel näinud et mõnele autole pole kohti kella 8-9 vahel on kohti kyll ga mõni lihtsalt mugavuse pärast paneb murule et muidu keegi äkki mõlgib auto ära vms.
PS! endal on kah auto!
haks_
11:51 24.07.2008
kas mun*itsipaalpolitsei enam mustamäel ringi ei käigi ja haljasalal seisvatele kärudele trahve ei tee? Eelmisel aastal ju tehti lausa mingi kampaania ja mõnes kohas sai isegi muru kasvama hakata pärast seda :)

...aga ju neil siis vist on selle aasta prioriteet bussijäneste püüdmine...
teadja
14:40 24.07.2008
kas mun*itsipaalpolitsei enam mustamäel ringi ei käigi ja haljasalal seisvatele kärudele trahve ei tee?
---
Käib ja kuidas veel. Laupäevalgi nägin akadeemia teel munitsipaalpolitsei bussi ja mehi-naisi maja ees olevat parkimise olukorda uudistamas.
Kuigi ise olen saanud ainult hoiatuse munitsipaalpolitsei käest(kojamehe vahel olev väike armas valge lipik). Küll mitte kortermaja muru peal seismise pärast, vaid selle üliõpilaste teel asuva söögikoha vastas asuval platsil. Lipikul seisis siis umbes midagi sellist: Olete parkinud valesti (haljasalal, bussipeatuses). Järgmine korda valesti parkimise eest järgneb rahatrahv. Bussidele ette ei jäänud, murul ei seisnud, vähemalt seda rohelist asja mida muruks peetakse polnud, vaid oli kaetud killuga(kui nüüd mu haugi mälu mind alt ei vea), auto oli vaja kuskile jätta ja nagu ikka õige eestlane nagu teised ees nii ka mina järgi. Aga mis seal ikka, eks kui vaja saab ka trahv ära makstud, mis teha, et autosid nii palju on, kes see ikka ühistranspordiga sõita tahab...

Las nad siis pargivad murul, mis sa ikka teha saad, ahja, pilte muidugi, kuid vaata, et vahele ei jää, muidu mingi kohalik võib ka lõuga sõita... igast kontingenti seal mustamäel leidub ju... Tallinna südalinnas/kesklinnas oleks sul kaameraga muideks palju huvitavamaid pilte teha, nagu kuidas autod pargivad kolmes kihis, parkimisjoonte kõrval jne... (Muidugi seda ka kinnistest parklates). Kui suvi läbi siis hakkab alles "tõeline elu" parklas pihta, kuna rahvas tuleb puhkustelt tagasi.
Kuid millegipärast käiakse ja pildistatakse ainult kaubanduskeskuse parklates ja maja esistes, need pildid on ju nii ajast ja arust.. Leidke midagi huvitavamat, oleks teistel ja endal ka lõbusam.

Muudetud 24.07.08 14:42

tenni1
16:27 24.07.2008
kusjuures mõni lihtsalt ongi harjunud sellega ja peab seda normaalseks kui pargib korrusmajade vahel murul, sest hoidku jumal selle eest, et ta peab 10 meetrit rohkem jala käima või mis veel hullem näiteks auto maja taha jätma.
Kui ka samas lähedal on vabad parkimiskohad siis ta lihtsalt ei tule selle peale, et võib parkida ka asfaldil selleks ettenähtud kohas, vaid ta lihtsalt sõidab nö. oma kohale muru peale. Samas 99% juhtudel ei ole tegemist siiski (eesti) inimestega, vaid ida poolt sisserännanud rahvaste esindajatega. Ja vahet ei ole kas tegemist on tal mingi vanema romuga või uuema autoga. Asi on siiski reeglina üleolevas ja ükskõikses suhtumises ümbritsevasse. Ent pargin ka ise vahel muru peal, kui tõesti ümberringi kõikvõimalikud kohad on täis aga seda juhtub vast kord 2-3 kuu jooksul.
MartinK1
23:06 24.07.2008
tegelikult kui 50% juhiloa taotlejatest sõidueksamil läbi kukkuvad siis polegi tänavatel midagi paremat oodata ,ei sõidustiilist ega parkimisoskustest