Rover

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

ROVER 420TD. 2.0 kõrge tahma sisaldus?

kaldoja71
19:31 31.07.2008
Nimelt eelmiste aastate tahmasisaldus oli 1,65-1,85. Aga nüüd31 juulil käies ülevaatusel ehmatatti päriselt,et 6,85. Lubatud on ju 3%.
Olen mures korduv ülavaatuse pärast ja palun nõu teilt AUTOOMANIKUD!Ette tänades.
antsa911
12:12 29.08.2008
Diislil täiesti normaalne, et tahmasisaldus on suur. Sõidad ju tavaliselt väga väikestel pööretel. Enne ülevaatust tasub mootorile kenasti vatti anda ja kuni 10-15km sõita 3-da käiguga 100 km/h. Eeldusel, et mootor on ikka korras ja rihmad, rullikud ning õli on uued.
marrgus
14:52 29.08.2008
Mul küll vabalthingav diisel aga kartsin samuti ülevaatusel tahma pärast, vahetult enne ülevaatust tegin paarikilomeetrise otsa kolmandaga piirajas, mis peeglisse vaadates lubas paremat tulemust. Kuna õhufilter suht uus, koputasin vähesest tolmust puhtaks ja saingi ilusti läbi.

Tahmamine aga naases ruttu. Kuna pihustid maksavad 2 korda rohkem kui auto ostuhind poolteist aastat tagasi, proovisin lisandeid. Olukord oli selline, et kiirenduse alguses tuli halli tossu (eriti külma mootoriga), mis u 3000 pöörde peal vahetus sujuvalt mustaks kuni piirajani, ühtlasel kiirusel peeglist tossu ei tuvastanud. Ühes teises auto**** foorumis soovitatud HI Geari diisli pihustite puhastit HG3409 proovides sattusin esimest korda sellisele mis mõjus. Praegu on tossu ainult nii palju, et käivitades väike valge pahvak (klapisääretihendid) ja vahetult enne piirajat kerge must vine. Samuti saab nüüd ka piirkiirust rikkumata neljanda käiguga linnas sõita (enne min 55 km/h). Ka kukkus kütusekulu viimase kolme keskmise paagi stabiilse 5,7 pealt lisandiga paagi 5,4 peale (kõik 90% maantee). Ühesõnaga olen rahul.
kaldoja71
21:00 03.09.2008
TÄNAN vastuse eest!