Ford

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Probleem diisel mondeoga

tonis200
11:41 29.09.2008
Autoks 2002 a. mondeo 96 kw Kiirendamisel 3000 pöördeni kaob jõud ja eelsüüte küünalde tuli hakkab vilkuma ning auto sureb välja. Korraks süüde välja ja mure jälle kadunud. On kellegil olnud sama probleemi?
fire
19:45 29.09.2008
Mul oli midagi sarnast kuid väljendus teisiti. Nimelt suri mootor sõiduajal lihtsalt välja ja käima läks peale pikka mitmekordset proovimist. Samamoodi hakkas eelsüüte tuli vilkuma. Test näitas, et nukkvõlli andur oli omadega peetis. Peale vahetust anomaalia kadus.

Soovitan minna testi ja lasta vaadata mis vigasid näitab.
olevvv
09:35 30.09.2008
kontrollida võiks gaasipedaali asendi andurit. Veatunnused viitaksid sellele.
tonis200
07:50 11.10.2008
Kuulsin remondimehelt kelle juures käisin, et sama veaga mondeo oli käinud Oisus ja probleem oli olnud pihustites. Nii et tuleb seal ära käija siis selge millega tegu.
Kairi253
11:24 28.02.2012
Tere,

Kas keegi avaldab ka infot, kes on olnud selline tubli inimene ja Teie autod korda teinud?
Mul endal sama probleem, sõidu ajal Ford Mondeo va 2004 eelsüüteküünla tuli hakkab põlema, mõne aja pärast auto sureb välja. Mõne aja pärast võimaldab taaskäivitamist ja edasi liikumist, kuid teatud hetkedel teeb sama asja ikka edasi. Mootorituli hakkas ka nüüd armatuuril põlema.
kuusepuu9
17:37 28.02.2012
Ilmselt vigane nukvõlli pöörete andur, seda on ise suht lihtne vahetada aega võtab umbes 10 min. Lõpuks viga süveneb ja auto ei pruugi üldse käima minna.
tonis200
21:42 28.02.2012
Eelsüüte küünalde tule vilkumine pidi tähendama küttesüsteemi riket.
Endal sama murega sai pihustid vahetatud ja soft kirjutati esinduses uuesti üle ja on ka nukkvõlli andur vahetatud. Kõik olid erinevad probleemid mitte korraga. Oleneb kus kandis asud olen käinud Oisu diislis ;Karla autos (ühesõnaga on vaja remondimeest kes saab arvutiga veakoodi kätte ja siis asi selgem)
edu mondeo diisliga
kairi253
09:02 29.02.2012
Kahjuks suurem probleem ongi see, et arvuti ei näita ühtegi veakoodi. Remondist öeldi, et sõitke nii kaua, kuni nööri otsas nende juurde saab.
Tervist!
09:29 29.02.2012
Tere!Oli sarnane probleem,nagu sinulgi.Käisin ka parandustes(Tartus)kuid korda autot ei saanudki.Lõpuks viisin info autosse ja viga leiti ca 30min ülesse.Fordile ei pidavatki korralikku diagnostikat igal pool teha saama(Tartus pidi vaid paar kohta olema, kus saab)muidu neid diag kohti on Tartus jalaga segada.Ühesõnaga Fordil on vaja korrektseks diag teg vaja korralikke tehase diag seadmeid.Soovitan pöörduda lähimasse Info auto esindusse.Üldiselt on ikka nii,et kui sul selle eelsüüte küünla tule vilkkuma lööb,siis peab auto ajju ka mingi veakood talletuma.
ooeehh
10:13 29.02.2012
No seda juttu et ford nii eriline on ja Infoautol vaid tõemonopol ei saa küll tõsiselt võtta.
haugas66
12:06 29.02.2012
Võibolla vaja vaid pihusteid kalibreerida?Seda saab teha vaid Info autos ja suuremates firmades,kus tegeletakse diisel mootoritega nt.Karla auto jne.
Willem 0
13:11 29.02.2012
Olen sellise probleemiga kokku puutunud et Ascar AS ei suutnud minu Mondeol kunagi 2001 aastal tuvastada kütuse süsteemis olevaid rikkeid ja väitis , et kõik on ok. Miks mootor puterdab nad ei oska selgitada. Hiljem selgus Infos , et vaakumvoolik lekib. Kooliraha 500 krooni läks seekord Ascarile mitte millegi eest.

Muudetud 29.02.12 21:56

y6xxx
13:33 29.02.2012
focusel(2003) 1,8 tdci-l oli sama jama, et hakkas eelsyyde vikuma ja suri välja, käivitades sai jälle sõita, kuid mitte palju, möni aeg hiljem, peale väljasuremist enam ei käivitunudki.
Viga oli gaasipedaalianduris....vahetati kogu pedaal ära.....oli äkki ca 160 eurot...
Tehti töö põlvas.
klarsson
11:00 01.03.2012
Ei kõla just loogiliselt,et eelsüüte küünal vilgub ja veakoodi pole.Üldiselt viletsamate diagnostika seadmetega,pihustite olukorda hinnata ei saagi.Kas elementaarsed asjad tehtud? Nt kuna kütuse filtrit vahetasid?Sellisel Mondeol üldiselt soovitatakse kasutada ainult tehase originaal filtrit,muidu hakkad varsti uusi pihusteid soetama.Arvan,et peaksid oma murega tõesti pöörduma esinduse poole.Tegu pole just autoga,mida iga garaazifirma parandada oskaks ja suudaks.Anna siis teada,mis autol viga.
olevvv
12:22 01.03.2012
Ei piisa hetke diagnostikast vaid tuleb mälust vaadata, millised veakoodid seal on. Ma pakuksin enda kogemusest suurt tähelepanu pöörata gaasipedaali reostaadi tööle ja kaldun arvama, et seal see koterman pesitsebki. Selleks soovitaksingi InfoAutot oma kahtlustega külastada. Esialgu võib ju tunduda kallim, kuid pärast teinekord odavam kui katse eksitusmeetodil tegutseda.
Fordiõnnetus
18:38 01.03.2012
Mul selline mure diisel mondeoga 96 kw ,et töötab kuni 1500 pöördeni ja siis sureb välja. Reili rõhk on selleks hetkeks 1000 baari, mis peaks olema max pööretel. Lühidalt millegi pärast läheb reili rõhk kohe lakke , ükski arvuti mingit viga ei näita ka fordi tehase diagnostika seade on tumm. Rõhu regulaator pumbas on kontrollitud , vahetatud teisega, mingit muudatust ei toimu. Karla auto tõstis käed üles ja andsid alla, aga raha küsisid si.aks. Rakvere fordi esindus ei leidnu ka ühtegi viga. Aga autoga tahaks sõita. Keegi oskab nõu anda....
Fordiõnnetus
18:39 01.03.2012
Mul selline mure diisel mondeoga 96 kw ,et töötab kuni 1500 pöördeni ja siis sureb välja. Reili rõhk on selleks hetkeks 1000 baari, mis peaks olema max pööretel. Lühidalt millegi pärast läheb reili rõhk kohe lakke , ükski arvuti mingit viga ei näita ka fordi tehase diagnostika seade on tumm. Rõhu regulaator pumbas on kontrollitud , vahetatud teisega, mingit muudatust ei toimu. Karla auto tõstis käed üles ja andsid alla, aga raha küsisid si.aks. Rakvere fordi esindus ei leidnu ka ühtegi viga. Aga autoga tahaks sõita. Keegi oskab nõu anda....
Re
01:47 02.03.2012
viga võib olla kas küünaltes,kuna mul oli sama jama,panin uued küünlad peale kuid enam ei ole mingit probleemi,täitsa vabalt võib olla ka viga pihustites .
sir andre
08:00 02.03.2012
Tere, Rakveres mine jaama tänavale diagnostikasse või kadrinasse. Muud firmad rakveres jagu ei saa elektroonikast.
wolkar33
10:02 02.03.2012
Kui ingliskeel suus,või keegi tuttav olemas,kes seda hästi valdab,siis päris suur tõenäosus abi saada on sellelt lehelt.Vali oma auto markk ja seal ka päris suur foorum.
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?title=Main_Page
http://www.talkford.com/forum/89-ford-mondeo-mk3-2000-2007/
http://www.talkford.com/forum/92-20l-22l-duratorq-tddi-tdci-
diesel-engines-mondeo-mk3/
Kairi253
15:17 13.03.2012
No nii, sai minu Ford korda. Ikka pihustitega probleem, remonditi seal midagi ära ja sõidab ilusti. Pool aastat tagasi neid samu pihusteid juba remonditi, kuid praegune remondimees arvas, et seda ei tehtud korrektselt. Ei oska muidugi öelda. Omajagu soovitusi saime ka kaasa, kuidas diislit hoida.
diisel_loom
16:05 13.03.2012
oleks võinus diisli hoidmis soovitused ka kirja panna, ehk läheb lugajal vaja.
diislisepp
18:02 13.03.2012
Kus siis lõpuks auto korda said?Ise kuulnud,et kui autot müügijaoks ei tee,siis see pihustite remontt ära ei tasu,vaid tuleb ikka uued osta.Need remonditud pihustid ei pidand kaua kestma.
Ajet
12:39 15.03.2012
Just diisli auto hoidmise/valmise kohta huvi.

Hetkel mõtlen just Mondeo peale (ca 2002-2005)
Kas bensiin 92KW
või diisel 85 vs 96KW

Kuna 10 aastat sõitsin bensiini autoga siis diislit natike kardan.
,,,:::
14:12 15.03.2012
Kui aastas 30-40000km ei sõida,on targem osta bensiinimootoriga auto.See lollikindlam.
00
19:04 16.03.2012
Kas just lollikindlam aga ebaõnnestunud diisli ostul võid jah pärast remondi peale väga suuri summasid kulutada. Samas kui kindel koht kus osta või korralik tausta kontroll ja hetke seisus ka diag teha lasta siis diisel väga mõnus sõidu riist.
Kairi253
01:36 17.03.2012
No mis ma oskan öelda, minu Ford sõitis 3 aastat väga korralikult, ei mingeid probleeme. Autokontrolli me ei teinud. Kui teen esmase kontrolli ostmisel, mitmeks aastaks ma võiks rahul olla, et auto remondile suuri summasi maksma ei hakka?
td
08:51 17.03.2012
No tõesti hea arvamine,,kontrolli palju tahad,ega mingit garantiid ju kunagi 100% pole.Alati võib mingi jubin otsad anda.
8699
08:52 17.03.2012
Kontrollida võid ju lasta ja ostuhetkel võib ta ju korras olla,kuid kes sulle garantii annab,et nt paar kuud pärast ostu mõni pihusti otsi ei anna,või siis pärast 30000km läbimist kahemassiline hooratas kolisema ei hakka jne.Egas esinduse mehed ka selgeltnägijad pole.Kindel saad olla siis,kui ostad täiesti uue auto,millel tehasegarantii.
.,,..
09:10 17.03.2012
Kontroll vaid sellest hea,et saab veenduda,et antud auto pole kuskilt Leedus traadi ja aiaposti abil sõidukõlbulikuks kuidagi muudetud(ehk siis suurt avariid üle elanud)Kunagi reporteris(või oli see pealtnägijas) näitas ühte õnnelikku Honda omanikku,kes oli suutnud sellise auto osta.Välisel vaatlusel oli auto nii enamvähem,kuid kui Honda esindusse remontti viis,siis Honda esindus keeldus autot korda tegemast,kuna tunnistasid auto väga liiklusohtlikuks ja arvasid,et sellise auto peaks lammutusse viima(esindus ütles,et auto saaks ka liikluskõlbuliseks teha,kuid see maksaks rohkem,kui see antud auto väärt oli)Auto oli otseses mõttes, kuidagi müügikonditsiooni tehtud väga odavalt.Autoremondil, oli käikku läinud nii ohtralt traati,kui ka aiapost jne.See et turvapadjad kõikk puudusid pole vist üldse märkkimist väärt.Nii,et kuigi kontroll ei anna garantiid,siis vähemalt tead,et ostes auto ikka enamvähem ok.Kuid seda,et nt.nädalapärast auto mingit kallimat remontti ei vajaks,see ei välista.
Ajet
15:52 17.03.2012
Tänan tagasiside eest!
Ma sõidan aastas alla 20000km. Üks tähelepanek. Istusin täna diisel Mondeos 85kW, lisaks diisel Sharanis 85kW ja Passatis 66kW. Ma ei tea millest see tuli aga fordi diisel töötas selgelt suurema müraga ja ka vibratsiooniga.
Bensoautoga sõitvale inimesele kuidagi väga häiriv hogemus fordi diisli osas.
RK12
17:07 17.03.2012
korralik ja aus müügikoht annab paari kuulise garantii ka kasutatud autole ja kui midagi juhtub, teevad korda. Kogemused olemas
kaadaaadu
17:52 17.03.2012
diagnostika eest saab raha maksta siis kui nad õige veaüles leiavad,
mismoodi maksate niisama-tooge raha mulle ma oskan ka oletada
on ju tarbijakaitse jne. Nalja teete või mille eest te maksate???
maddoggy
09:42 18.03.2012
Raha on aus küsida vaid siiis, kui on vähemalt probleem leitud.
tuur11
11:00 18.03.2012
Sai ka tartu TAK autos käidud viga otsimas ,pärast olid pooled poldid lahti jne. töö oli väga lohakalt tehtud,ei soovita sinna minna.Sellise praak töö eest sai raha tagasi küsitud.Pudikäppasid on palju kes mittemillegi eest raha tahavad.Soovitan iga töö kohta alati tsekk võtta,hiljem endal parem.
jopakaz
21:57 18.03.2012
Kui veakoodi ei näita, siis panustaks kütusepumbale, millel mansetid on kulunud ja ei suuda üige rõhuga pihustitele kütust peale anda.
jopakaz
21:59 18.03.2012
Diislitel siis kütuse etteande pump.
jopakaz
22:01 18.03.2012
Korraks välja lülitades ja siis käivitades lööb korraks pumbas surve üles, kui kaob uuesti siis, kui gaasi annad, siis jääb pump taas jõuetuks.
blijhuökjl
21:34 30.03.2012
sama jama 2003.mondeoga 85kw.hakkas vilkuma küünla tuli.külmalt ajab sinist ja puterdab.soojenedes kaob tossamine aga jõuetu on.filtris oli vett.pumbati paak tühjaks,uus filter ja uus kütus.kontrolliti pihustid,need kõik ok.infos näitas 4da silindri detonatsiooni ja madal survet latil.kodeeriti uuesti pihustid ja küünla tule vilkumine kadus.sõidu ajal oli ikka alles terav kõrin mootoris ja jõnksutas kuigi viga enam ei näidanud.kui auto mingi aja seisis ja uuesti proovisin oli asi nagu veel hullemaks läinud.mineku osas nagu asi paranes peale infos käimist.
ah
21:45 30.03.2012
Kas 85kw mootor on siis common rail tüüpi? Ma teadsin et 96KWne on ainus common rail diisel Mondeol. 66KWsel on minu teada elektrilised pihustid, aga 85KWsel pole.
karleoni
00:19 31.03.2012
kui kõrin on mootoris siis see tuleb mingisugusest pihustist, mis kuseb. võta pihustid välja ja keera torud külge ja proovi ilma pistikutete startrit anda , see pihusti kust tagasi voolust kütet tuleb on pees. kontroll sama mis Karla auto stendis ,ainult et tasuta .
ostad uue klapi pihustisse ja asi ok , klapp maksab 80 e.Muide kuseda võib mitu aga vaata milline ajab kõige rohkem tagasivoolu, see vaheta.
zxcvzcvn
21:14 31.03.2012
ei kuse ükski pihusti,kõik kontrolliti läbi.info arvuti täna ei näitanud ühtki viga kuigi jube kõrin mootoris ja puterdab aeg ajalt,eriti külmalt.
ronn01
18:12 03.04.2012
Tekkis endalgi sama probleem, kui gaasi põhja vajutada siis sureb välja, kui poole peale siis spiraali tuli hakkab vilkuma ja jõud kaob. Kui mitte vajutada siis sõidab ilusti. Soovitage kohta Tallinnas või ainult esindusse. Autoks mondeo 96 kW TD 2003a.
zuxxx
19:43 03.04.2012
Ära sa esindusse küll mine , need röövivad su paljaks. Karla Auto diislikeskus või mida sarnast , kes suudav õige diagnoosi panna.
anttiVastatatti
23:56 03.04.2012
Karla Auto ei pidavat just kõige parem olema. Enne kui hakkavad probleemi lahkama, üritava sulle kõigepealt selgeks teha, et kütusepump õhtul, ja siis hakkavad seda sulle pähe määrima.
pimeroolis
18:45 28.04.2012
...tulistaks puusalt. Olen tähele pannud, et mootori (võrdlen nüüd muidugi siga ja kägu... 6.0 Power Stroke vs eurofordi diisel) olemus sõltub palju kust tangid. On olnud juhuseid kus kodukandi Alexelast tankides reageerib mootor üsna närviliselt terava häälega. Selline aine on aga korra majja löönud, http://www.kleenflo.com/en/productpages/953.htm kasutan praegu seda regulaarselt ja mootor töötab mõnusalt. On võimalik ka 2-taktilise õli kasutada, kui mootor närviliselt või teravalt töötab, siis üks võimalikest muredest kehva kütus, muidugi võimalikud ka teised mured. Kui see aine korra majja lööb siis peaks teda muidugi regulaarselt kasutama. On suht kange aine, lugege õpetust, soovitan lugeda seda originaal inglise, prantsuskeelset, eestikeelne tõlge vahest metsa poole. Muidugi uuemate DPF filtriga versioonidel peaks nõu pidama mõne targaga ehk firmaservicega... Endal selline sobiva mõõduga pudelike uksetaskus, lisan tankides. Selle aine 2l kanister maksab mingi 20,- euri ringis ja peaks piisama 3000l nii et ega ta palju kütte hinnale ei lisa, võimaliku meelerahu küll.
pimeroolis
18:47 28.04.2012
...tulistaks puusalt. Olen tähele pannud, et mootori (võrdlen nüüd muidugi siga ja kägu... 6.0 Power Stroke vs eurofordi diisel) olemus sõltub palju kust tangid. On olnud juhuseid kus kodukandi Alexelast tankides reageerib mootor üsna närviliselt terava häälega. Selline aine on aga korra majja löönud, http://www.kleenflo.com/en/productpages/953.htm kasutan praegu seda regulaarselt ja mootor töötab mõnusalt. On võimalik ka 2-taktilise õli kasutada, kui mootor närviliselt või teravalt töötab, siis üks võimalikest muredest kehva kütus, muidugi võimalikud ka teised mured. Kui see aine korra majja lööb siis peaks teda muidugi regulaarselt kasutama. On suht kange aine, lugege õpetust, soovitan lugeda seda originaal inglise, prantsuskeelset, eestikeelne tõlge vahest metsa poole. Muidugi uuemate DPF filtriga versioonidel peaks nõu pidama mõne targaga ehk firmaservicega... Endal selline sobiva mõõduga pudelike uksetaskus, lisan tankides. Selle aine 2l kanister maksab mingi 20,- euri ringis ja peaks piisama 3000l nii et ega ta palju kütte hinnale ei lisa, võimaliku meelerahu küll.
kl
20:02 12.05.2012
Mul 2002 mondeol oli sarnane probleem. Mootoriks 2.0 85 kwh TDCI. aeg- ajalt ei lähe käima ja mõnikord sureb sõidu ajal mootor välja (samal ajal hakkas eelsüüte märgutuli põlema) ning pärast süüte väljalülitamist ja taaskäivitamist töötab jälle korralikult. Viga oli, nagu selgus, EGR klapis.
kl
20:02 12.05.2012
Mul 2002 mondeol oli sarnane probleem. Mootoriks 2.0 85 kwh TDCI. aeg- ajalt ei lähe käima ja mõnikord sureb sõidu ajal mootor välja (samal ajal hakkas eelsüüte märgutuli põlema) ning pärast süüte väljalülitamist ja taaskäivitamist töötab jälle korralikult. Viga oli, nagu selgus, EGR klapis.
vilkkuv tuli
06:03 04.06.2012
sama lugu 2005 mondeoga.külmast peast käib ilusasti pole mingit probleemi,kui mootor soojeneb hakkab küünla tuli vilkkuma ja jõud kadunud.turbo hoova lükkab avatud asendisse ja see ei liigu enne kui natuke jahtunud on ja uuesti käivitad.korraks jälle toimib kõik ja jälle.samas sõiduajal kui nii teeb lasen korraks hoo ülesse süüde välja,siis nagu jahtub mingi asi maha ja siis toimib jälle.täna lähen uurin teeninduses milles probleem.
lontruzz
11:58 04.06.2012
2.0 85 kwh ei ole minu teada üldse TDCi vaid TDDi. TDCi - Turbo Diesel Commonrail Injection ja TDDi - Turbo Diesel Direct Injection.
Minu teada on vaid 96KWne TDCi tüüpi mootor. Nägin ise 85KWst mootorit ja ma ei leidnud sealt commonrail süsteemi. Küll võivad seal olla pumppihustid ja erinev sisselaske kollektor kui 66KWsel. 66KW ja 85KW on mootor täpselt üks ühele.
vilkkuv tuli
08:42 05.06.2012
sai käidud,EGR KLAPP JA TURBO VIGA.http://www.talkford.com/topic/162803-limp-mode-and-p226
3-error/
Ford pole auto!!!
10:45 05.06.2012
Tunnen teile tõsiselt kaasa,et ostsite Ford mondeo diisli.Isegi oleks napilt selle vea teinud kuid õnneks leidsin volkari ja ostsin selle.
ronn01
10:48 05.06.2012
Endal lõppes samasaugune jama pihustite vahetusega.

Volkaril on omad jamad nii, et ära hõiska midagi.
Mahno3
10:52 05.06.2012
Enamus räägivad ikka, kuidas nad jumala leidsid ja see kõik probleemid lahendas, aga näe, üks hulluke leidis volksvaageni :)
vilkkuv tuli
14:18 05.06.2012
POLE SELL FORDIL ÄDA MIDAGI.MIND ON KÜLL HÄSTI TEENINUD.2005 AASTA MASINAL AINULT VAHETATUD EELSÜÜTEKÜÜNLAD,TEMPERATUURI ANDUR,PIDURI KLOTSID NÜÜD SIIS KA EGR KLAPP.JA SEE KÕIK AUTO 270000 KM LÄBISÕIDU JUURES.EKS MINGI AEG TAHAB MÕNEDE OSADE VAHETAMIST IGA AUTO.OLGU SIIS FORD VÕI VOLKS.
tark-pea
14:38 05.06.2012
Terv....lisan selle eelsüütetule vilkumise kohta sellist infot,et see hakkab vilkuma siis kui mootri elektroonikas on aju tuvastanud vea,samamoodi hakkab põlema mootorituli....antud juhul ei tähenda eelsüüteküünla tule vilkumine seda et probleem on etteandes või pihustites.
ˇ
14:43 05.06.2012
saage aru, et kõik probleemid tekivad sellest, et teie auto ei ole läbisõiduga 173 000 km nagu ostuhetkel odo pealt vaadata võisite, vaid läbisõiduks on vähemalt 373 000km ja kogu hädade algus ongi seal- suur läbisõit on eluks vajalikud jupid ära kulutanud. sama teema on ka nende paljukiidetud 1,9 volksudega- ei ole seegi mootor igavene. kõik on joppamise küsimus millise auto turult parajasti saab, aga fakt on see, et nad kõik on sakslase poolt piisavalt peeneks aetud ja siis turgu pandud.

i
22:26 09.06.2012
Mul 2006 s-max 2,0 tci 103 kw ja esimese silindri pihusti tagasivoolust tuleb päris julmalt kütust...st tagasivoolu vooliku ühendus pihusti küljes lekib ning sealt ikka pritsib ilusti
hanneslaan
23:43 08.09.2012
Mondeo 2003 96kw tdci automaat
Sama asi ,eelsüüte küünla tuli hakkas põlema ja suri välja, alguses mõni kord ja siis aina tihemini ja lõpuks ei käevitunud yldse. Veakoodiks P0251 vist oli. ..... Selgus, asi pihustites ja läks remonti.500e ja töötab.

Aga esines ka enne seda selline viga, et suri lihtsalt välja, uus start ja kõik korras, seda esineb aeg-ajalt nüüdki. Kas keegi seda oskab kommentaarida...
veakoode enam ei anna.. kui palju määravad eelsüüte küünlad mootori ühtlast käimist?
fordi fred
00:17 09.09.2012
Loe nüüd ise kah korralikult sõna "eelsüüteküünal" ja mõtle veits.
Eelsüüteküünalde olukord mõjutab küll otseselt diiselmootori käivitumist ja käimist ka külmalt esimesel mõnel väntvõllipöördel, kui edaspidine mõju mootori tööle null.
No, tehke palun elementaarnegi mootori tööpõhimõte selgeks enne , kui tulete siia oma rumalust demonstreerima. Igaljuhul odavam oleks teil minna remondikohta, kui ise surkima hakata, sest hiljem pole vast remonti asja, vaid Kuusakoskisse.
jolki palki
10:31 09.09.2012
Fordi Fred. Mis norid!!!!!!!!!
Kurmooo
17:43 11.09.2017
Tere
Vaatan, et teil esinend sama viga mis minu 2002a modeol esineb praegu.
Kiirendades hakkab eelsüüte tuli vilkuma ning jõud kaovad täielikult.
Olete saand ehk veale jälile ning oskate ehk mindgi targemaks teha??
....................
06:28 12.09.2017
Tõenäoliselt nende sümptomitega hakkad pihusteid vahetama või pumpa. Harva tähendab EGRi riket vms. Enda kunagine 96kw moonika jauras samamamoodi ja ainult soojalt, seniks kuniks jäigi vilkuma ja mootor lagises, ei saadud enam käima ja asi lõppes 2 pihusti vahetusega (ebay-st saada 100.- tükk) ja korra peale seda unustas aju 1 pihusti koodi ära ja läks saamamoodi lolliks.
Endal juhtus kõik 6km ennem 300 000 täis saamist (kerimata ja ajalooga masin)
Eelnevalt kirjutas üks väga ilusti milles asi :
saage aru, et kõik probleemid tekivad sellest, et teie auto ei ole läbisõiduga 173 000 km nagu ostuhetkel odo pealt vaadata võisite, vaid läbisõiduks on vähemalt 373 000km ja kogu hädade algus ongi seal.
Kurmooo
13:26 12.09.2017
Mul teeb seda nii soojalt kui külmalt.
Kuni kolmanda käiguni laseb aind kiirendada.
Kurmooo
19:51 12.09.2017
Tere.sai veidi uuritud ja puuritud.kas on normaalne kui peale sõitu jätan mootori seisma ja kütuse filter susiseb vaikselt lühikest aega? Milles asi võib olla?
Olku111
08:25 10.10.2017
Alates maikuust on soojemate ilmadega käivitusprobleemid ära kadunud, kuid eks sügisel tulevad jälle tagasi. Kuna hetkel on aega natukene rohkem , siis võiks sellega tegeleda. Sümptomid olid; kuni -10 kraadi käivitub külmalt nii, et nagu üks-kaks silindrit ei ole taga - peale 2-3 sekundit käimist käib ilusasti.
Kui on külmem, siis korraks läheb käima ja siis sureb välja - kuskil 10 korda peab proovima, siis jääb longates tööle.
Vahetatud on: eelsüüteküünlad, kütusefilter - remonditud on starter ja generaator.
....
08:44 10.10.2017
no kui lonkab, siis paar pihustit ei tööta korralikult.
soovitan proovida, minu bussil võttis lonkamise ära ja mootor hakkas üldiselt paremini tööle.
https://www.autokaubad24.ee/et/tooted/mootoriga-autole-antig
eelid-talvised-diiselkutuse/autokeemia-kutuselisand-500ml
Olku111
09:06 10.10.2017
Olen antud kütuselisandit kasutanud, kuid erilist abi pole täheldanud. Probleem on ikkagi esimese külmkäivitusega. Kui on mootor juba korraks käima läinud, siis ei ole probleeme.
....
09:21 10.10.2017
seda tuleb pidevalt kasutada ja tulemsui on tunda alles 600-1000 km pärast. ega temagi kohe sitast saia suuda teha. aga kas kontrollitud pinge jõudmine kõikidele eelsüüteküünaldele?
Olku111
09:55 10.10.2017
Kasutasin eelmine talv kogu ühe pudeli sisu külmal ajal ära , ehk siis sõitsin lisandiga ca 2500-3000 km-i, kuid erilist vahet külmkäivitusega ei toimunud. Pigem hakkan ka ise selle peale mõtlema, et viga võiks olla eelsüüteküünalde töö juhtimisega, kuigi armatuuris eelsüüte tuli läheb põlema ja kustub ilusasti ära.
..............
01:51 11.10.2017
2,0 tci 103 kw käivitub ideaalselt, nii soojalt kui külmalt, kuid tühikäigul justkui pöörded pisut kõiguvad, sõidu ajal cruisiga on selline tunne, et ei saa kütust kätte. Jõnksutab ime kergelt ja samas mitte koguaeg. Otseselt sõitu ei sega aga närvidele käib. Kütusefilter on uus.

Samas mõnipäev töötab kõik korralikult.

Mida soovitate?
Õnnetu fordimees
18:48 17.11.2017
Mul ka üks imelik probleem Mondeoga.Autoks siis 2004,2.0,96kw.Viis aastat tagasi viskas pidevalt eelsüüteküünalde märki kiirendades ja suri välja,kuid alati läks uuesti käima.Siis said kõik 4 pihustit taastatud ja asi korras kuni praeguseni.Sai ka kiirendatud korraks tunduvalt üle saja,et sumpa lõõrid puhtaks lüüa,kuid peagi hakkas eelsüüteküünalde märk põlema ja auto suri välja.Korra puterdaseläks käima,kuid seejärel kôik ja enam ei käivitunud kuidagi.Nööri otsas koju ja vôtsin pihustid välja ja keerasin tagurpidi peale,et näha kas pihustavad,kuid ei tulnud tilkagi.Samas kütus pihustiteni jõuab,kuid seda ei tea,mis rõhuga ja kas rõhust üldse sõltubki pihusti avanemine.Vool igatahes pihustijuhtmetesse tuleb.Kuna kõik töökojad on kaugel,kes võimelised fordile diagnosti tegema,siis proovin ikka miskit omal käel katsetada.Kôrgsurvepumbal on ka üks tagasilaskeklapp ning lisaks on common rail süsteemil üks rõhu andur,mille korrasolekust pole aimugi.Kunagi varem pole olnud nii,et korraga ükski pihusti ei pihusta ja tagasivoolust ka midagi läbi ei tule.Oskab ehk keegi väärt nõu anda,sest endal mõistus otsas ja korraga ei tahaks kõrgsurvepumpa küljest võtma hakata,sest seda on päris raske kätte saada?