Olukorrad liikluses

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

politseile on koik lubatud

viper87
20:13 02.10.2008
Täna hommikul Tallinnas oodates Tartu mnt ja Liivalaia ristmikul foori lubavat tuld suunaga Tartu poole sain ühtäkki näha, kuidas politseinik patseeris oma sõidukiga. Lähenes patrull Pronksi tn poolt, kuna foor läks just punaseks, siis lülitas politseinik sinise vilkuri töösse ja sõitis vastassuuna kaudu ristmikule välja, olles sooritanud pöörde Tartu mnt-le, lülitas vilkuri välja. Sõiduk peatus esimesena punase tule ees, lülitati taaskord sinine vilkur sisse ja ületati ristmik. Sõiduk ületas kaks ristmikku, olles jõudnud paremat kätt asuva judo treeningklubi ette, lülitati taas sinine vilkur töösse ning sooritati tagasipööre üle topelt pidevajoone ning seejärel lülitati sinine vilkur välja, sôites tagasi tagast Tartu mnt ja Liivalaia ristmikule, vastutulles nägin juhti - erariietes noort nolki - enam ei üllata mind miski Eesti Politsei puhul! Aeg, mil patrull esimest korda sinise vilkuri sisse lülitas oli 10:29, kogu tegevus minu vaateväljas lõppes kell 10:32. Auto numbriks oli: 3217. Sellised töötavadki lugupeetud asutuses :-D
ajudeta
22:05 02.10.2008
Kas sa politseisse helistasid, liiklushuligaanist teatasid?
audi a4 v6
22:05 02.10.2008
olen ise ka aastaid tagasi sellist nalja näinud ning seejärel sama auto Neste tolmuimeja juurest leidnud. Ju oli auto koristamisega kiire!
beauvais
09:24 03.10.2008
Umbes aasta tagasi töölt koju sõites märkasin peale ristmikku vilkuritega politseimasinat järgnemas. Kuna selline auväärne eskort oli saatmas, jälgisin püüdlikult seadust ja sõitsin 90km tunnis. Nii kestis see paar kilomeetrit, siis lükati vilkurid peale ja jäeti mind oma tagasihoidlikkusega edasi kulgema. Kui nüüd keegi arvab, et tuli kiire korraldus "objektile" sõita, siis julgen kahelda, kuna sellise erariietes tütarlaste tiimiga ei ole kuriteopaigal suurt midagi asjalikku teha. Lisaks võeti vilkurid uuesti maha, kui minust paarsada meetrit ettepoole oli jõutud.
beauvais
09:25 03.10.2008
Paranduseks, kuna minu eelnev jutt sai segane - vilkurid lülitati ikkagi sisse alles siis, kui oli vaja mööda sõita.
?
13:25 03.10.2008
ei nooh, Nemad ikka seadusest kõrgemal,ja ega nö. Võim ajab peast päris paljud segi...suht ülbed on nad kõik.
viper87
19:32 03.10.2008
Ei teatanud ma kuhugi sellisest käitumisest, sest mind oleks sellise jutuga seenele saadetud. Paratamatult on Politseil kõik lubatud ning üks kodanik sellise rühmituse vastu ei saa.
be-em-wee
21:42 03.10.2008
Selle seenele saatmise asja ma kahtlen! Oleneb muidugi paljudest asjaoludest.
Oli mul endal selline imelik juhus kus ühes Eestimaa väikelinnas sõitis kõrvalteelt ette ilma vilkuvate vilkuriteta päästeameti värvides maastur. Pärast meie mõlimipoolset äkkpidurdust arvas tema, et ma tahangi talle teed anda ja keeras peateele. Kui aus olla siis tekkitas olukord ehmatusvärinad. Helistasin 112 ja kirjeldasin olukorda. Umbes 10min. hiljem helistas mulle see sama autojuht ja palus vabandust juhtunu üle. Olin maharahunenud ja suhtusin asjasse juba lõbusalt.
Nii, et ei pruugi kohe seenele saatmist tulla.
Kuigi seenesaak sel aastal hea! ;););)
kakanaator
15:52 04.10.2008
tahtnuks hea meelega lugenud, kuidas teema püstitanud kodanik oleks (on ikka paha poiss see klutt Oleks) ma ei tea ****itsipaalpolitseid informeerinud, 110 informeerinud liikluspätist, riisalule ja võsapetsile helistanud ning asjast rääkinud jne. nagunii oli kaasas digikas / mobiil fotokaga, mis võimaldab ka videofunktsiooni, millega süüdlast jäädvustada, aga ei, pihub kuskil autofoorumis. feilisid sajaga luuser. foorumis olete kõik kanged mehed, lubate ära taguda, kasti taguda, molli sõita, autodele auke sisse peksta jne, kuid ikkagi lõpeb kogu pull niisama vigisemisega.
to eelmine
22:28 04.10.2008
Ega sa ise ka targem ole kui lolli nime all sõimad teisi!
_12321_
08:14 05.10.2008
viper87 räägitud jutuga on selline lugu, et politsei kasutabki aeg-ajalt eeskirja hetkeliseks rikkumiseks vilkureid. Põhjuseid võib olla mitmeid - "mitte-nii-kiire" väljakutse, kuhu ei pea küll lendama (kihutamine on alati ohtlik), aga foori taga passimist ka lubada ei saa. Teine võimalus on vastakad väljakutsed - tuleb väljakutse, hetk hiljem see tühistatakse; tuleb uus väljakutse - see ka tühistatakse või suunatakse sama patrull mujale. Kolmas võimalus on muidugi see, mida kõik siin juba eeldanud on - politseinik mängis niisama lolli. Olles politseiga omal ajal natuke seotud olnud, peaksin mainima, et esimesed kaks võimalust pole eriti haruldased (kuigi teine tundub väga ebaloogiline, juhtub seda siiski).
wurr
17:22 08.10.2008
Ma küll ei tea, kuid loodan, et operatiivauto vilkuri kasutamise kohta peetakse mingit registrit vms. Seda siis just selleks puhuks, et välistada asjatud vilkuri kasutamised.

Kui isegi registrit ei peeta, siis väljakutsete järgi saab ikka teada, kas antud sõidukil oli õigus vilkurit kasutada või mitte. Saab ju dispetšer koheselt vaadata, kas antud auto sellel kellaajal oli väljakutsega setud või mitte.
Kidd11
17:58 08.10.2008
Ega alati ei pea sihtkohta vilkurite sähvides 137 km/h läbi linna lendama, täiesti tavaline on kasutada vilkureid siis kui vaja, kui üldjuhul jääd LE piiresse.

;) või äkki polnud autol pidureid ja ei saanud foori taga peatuda?? :)
chineseplease
11:20 10.10.2008
üldiselt kui inimesi ega loomi alla ei aetud, keegi teine juht teise sõiduki rooli taga olles äkkpidurdust või järsku pööret kõnniteele või vastassuunda ei pidanud tegema, tramm rööbastelt maha ei jooksnud ja muud olukorrad jäid olemata, siis poogen ju. politsei on oma liikuva värvidisko keskusega ju alati seadusest kõrgemal olnud. kui teema autor tahab midagi muuta vms, siis tasuks ise politseinikuks õppida ja saada ning oma laitmatu ja võrratu käitumisega ning teenistusega olla eeskujuks ****dele politseinikele. senikaua aga võiks passida mingis mänguauto24.ee foorumis.
dimka70
12:10 10.10.2008
Ei tea mis neile on lubatud,kuid ühe vormis tolguse oleks ise kogemata alla ajanud,kui too hakkas teepervelt liikuvate(!) autode ees jooksma,jäi eraldusjoonele seisma ,et vastassuunast tulevat autot peatada.Ok,las tegutseb,kuid pole ju vaja seda teha nii äkitsalt ja hea tava kohaselt kantakse ikka signaalvesti(ohutusvesti),kuid seda tal seljas polnud.Pole näinud kandmas neid veste ka politseinikel,kes tihti varitsevad liiklejaid tallinn-rapla-türi maanteel,peale harju-rapla maakonna piiri,mõnisada meetrit edasi Urge poole.Mul poleks kahju kui mind kiirusega vahele võetakse(oma viga),kuid kui mõne politseinikust kamikaze alla ajad,siis lüüakse vist küll risti? Politseinik on meil püha ja puutumatu?
to chineseplease
13:31 10.10.2008
Üldiselt, ja kui ei eksi, siis ka ainult nii, et reeglid ja seadused kirjutatud ilma mööndusteta mida peast juurde saab mõelda: Vahest võib; kui just ei sega! Pole keegi seaduse silmis seadusest kõrgemal; kui on siis seadusevastaselt! Ja kui arvad, et võid kamikadzet mängida kesklinnas kui kedagi ei sega, siis õppi politseinikuks, küll siis saadetakse sind kiiruga mänguauto24.ee-sse. Seniks, aga õppi viisakust pisut. Seda teineteise kallal aukumist, eriti teemaalgatajate kallal, on liig palju juba. Kui teema ei meeldi siis ära loe, säästad oma närve ka!
snuss
15:38 12.10.2008
jälginud teemat ja pilti. ei ole siianii aru saanud mida pildil kujutatakse.
to snuss
16:31 12.10.2008
to snuss
Ma arvan et teema autor nägi sellist politsei autot nagu pildil.
be-em-wee
11:20 13.10.2008
Kui oli selline politsei auto siis ju pilt vales teemas! :))
Korravalvurite autod ju teises teemas :D)))
silma-arst
23:41 10.11.2008
tegemist värvipimedaga, sellest ka auto visioon
agga
01:07 12.11.2008
Autos oli ainult üks inime, või oli seal rohkem?
joptvajuu
17:52 14.12.2008
ehk keegi natukenegi mõtleks ja loeks teema algatamise reegleid, seal on selgelt kirjas, et tuleb lisada pilt, ju siis teemaalgataja kriitseldas midagi kiiresti kokku ja laadis üles.