Citroen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Citroen Berlingo III

Juulius
15:08 11.10.2008
Rääkige muljeid uuest Berlingost. Kuidas on võrreldes nt. vana Berlingoga? Eriti on oodatud arvamused XTR variandi kohta. Kas sellele ka 1,6 L dislat 80 kw ka pakutakse?
Juulius
01:13 18.10.2008
Tundub, et kellelgi pole veel seda masinat
regina9
20:53 20.10.2008
täiesti mõnus auto .Sõiduomadused hääd .Diisel päris vaikne omame 55kw 1,6D juba kuu aega.Uue berlingo eelis on see ,et tal on suurem pagasiruum ja vanast on ta ka kõrgem ja tagaistujal on jalgade ruumi rohkem.Pretensioone veel uue kohta ei ole.Võrreldes ainult 2 põlvkonna Berlingoga on kütusekulu liiter suurem maanteel,kuna eelmine oli 2 põlvkond ja enamus sõite mööda mnt siis eelmine tundus säästlikum
G60
15:24 08.04.2009
Kas kellelgil nüüd on juba uus Berlingo olemas ja oskab võrrelda vanaga. Uus tundub kuidagi palju suurem, ilmselt palju suurem kütusekulu, isegi need II põlvkonna omad ju rüüpasid palju rohkem kui tehaseandmed. Lisaks tundub uus madalama põhjaga mis on halb. Peaks ühe firmasse ostma, neid saab nüüd N1-na arvele.
sdfghjuytghbn
08:53 20.04.2009
Nüüd nagu olen aru saanud siis ei ole vahet mis sul passis, kas M1 või N1, maksuamet võtab üle 2 kohalist autot ikka sõiduautona. Seega, et maksust vabaneda peab olema kahe kohaline. Parandage kui ma eksin...
G60
10:45 20.04.2009
Erisoodustusmaksu seminaridel pole kordagi kaubiku teemat mainitud. Koguaeg käib jutt sõiduautost. Kui kellelgil on tutvusi maksuhalduritega, siis võiks uurida. Samas kui autoga erasõite ei tehta, siis pole vaja ka erisoodustusmaksu maksta. Nagu üks kohtu keiss lõppes, siis teame, et sõidulehe mittetäitmine ei tähenda automaatselt, et tehakse ka erasõite ja see jutt kehtib ka ju sõiduauto puhul. Hetkel on minuarust olukord keeruline, ma arvan, et on oodata kiirelt mingit seadusemuudatust.
pakter
13:36 21.04.2009
meil tööl volksu buss millel on 6 kohta kas see siis ka ei ole kaubik ja peab maksma erisoodustusmaksu? Berlingo III meil ka 5 kohta kaubik. Ma küll ei tea kas selle pealt erisoodust tuleb maksta. Pole uurinud.
Aga sõidumugavuselt on enamvähem hea. Kõige odavamal on muidugi esiistmed väga kehvad ja ebamugavad. Ei leia õiget sõiduasendit. laiust tal on ikka tuntavalt rohkem kui vanas berlingos.
vata
14:11 21.04.2009
Kui erisoodustus maksu maksta ei taha siis peab pidama sõidupäevikut ( kuupäev, odomeetri alg. lõppnäit, marsruut ) ääretult tobe asi kuna ükski maksuametnik ei suuda tõestada kas sa ikka käisid seal kus kirjas. Ise täitsin tihtipeale näiteks tagantjärgi päevikut ja mõtle ise välja kus käisid peaasi et kilomeetrid klapiksid. Kui 2 istekohta siis päevikut pidama ei pea.
Zitroöön
20:20 08.05.2009
rääkige ikka autost, maksupettuse möla uurige mujal
1.6HDI
00:26 28.06.2009
uuem peabki rohkem võtma kuna kaalub 200kg rohkem ja on laiemate ratastega, aga mootorid on vist ikka vanad, va 1,6HDI 80kw oma uue turboga
välimus on igati modernne, nii seest kui väljast, väga kena

kasutan hetkel 07´Partnerit ja see on sama mis Berlingo ju, Partner on oma 14" ratastega just madal, tihti käib põhi vastu maad, aga uuel mudelil on 15" rattad, saab panna ka 16" siis on auto veel kõrgem ja tulemusena peaks ka madalamad pöörded küttekulu vähendama. Enda teooria, ei pretendeeri absoluutsele tõele
tahlot
01:28 28.06.2009
proovisin sõidupäevikut pidada, sest kõik mu autod on firma arvel kaasaarvatud nädalavahetuse auto ja naise auto. aga enam ei viitsinud ja on väike firma ka, arvan, et riik ei hakka kottima veel.
1.6HDI
11:37 28.06.2009
keegi uut Berlingot omav inimene võiks veel kogemusi jagada
G60
13:23 28.06.2009
Mul on nüüd paar kuud firmaautoks olnud 1.6HDI 66kW Exclusive Berlingoga ja 4500km sõidetud. Olen sõitnud pikalt ka eelmisega ja oskan võrrelda.

Uus on laiem, see on vast kõige olulisem muutus, sees on tänu sellele oluliselt mugavam ja juhiuks ei ahista, ma ise ka üsna suur.
Automaatne kliima on väga hea mugav, see oli ka põhjus miks kõige kallim varustus osta, see oli ka kohe sobiv, suhteliselt harva esinev värv olemas.
Ostma läksin tegelikult vana mudelit kuna seda müüdi siin vahepeal kondi ja muude lisadega diislit 134K eest aga sellest jäin ilma, siis proovisin uut...
Kütusekulu on maantee ja linn pooleks 5,8 liitrit kuigi kompu näitab 5,5...5,6, sõidetud rahulikult kuna mootor on veel uus ja maanteel üle 90 väga ei lase. Üldse peab mainima, et kui kompu pealt hetke kulu vaadata, siis 90ga (spido näitab 93) sõites on hetkekulu ca4,5...4,7 ja kohe kui on kas vastutuul või kiirus 105, läeb hetkekulu 5.5....6 peale ning 110ga sõites alla 6 hetkekulu eriti ei näidata, kui siis on veel ka vastutuul, siis kisub sinna 6,5 juurde, see ka põhjus mis ei sunni üle 90 väga sõitma isegi 110 alas. Tuuletakistus on väga suur, kuigi tuule mühin on väiksem kui vanaga, ka on uus natuke vaiksem kui vana aga näiteks C4'st on mõlemad tükkmaad lärmakamad. (C4 oli mul eelmine tööauto) Mootoril on muide kiir eelsoojendus, seda kollast spiraali märki armatuuris pole ja eelsoojendust ootama ei pea.
Mootor on suhteliselt vaikne diisli kohta ja tõmbama hakkab 1500 pöörde juurest, käigu võib vabalt juba 2000...2200 juures edasi vahetada.

Üks asi mis häirib on külgtuul, sellega ma ei oska sirgelt sõita, ma ei tea kas see on auto roolimehanismi omapära või ongi suure külgpinnaga autodega nii, mul varem pole nii suure külgpinnaga autot olnud ja varem sellist probleemi pole olnud. Tuulise ilmaga peab koguaeg rooliga suunda korrigeerima, vaikse ilmaga on kergem aga nii hästi ikka ise suunda ei hoia nagu normaalne sõiduauto. Isegi odav C4 sõitis maanteel väga ilusti otse ja rooli tööd oli vähe vaja.

Panipaiku on palju aga paljud on neist ebamugava kujuga või halvas kohas ja pole eriti kasutatavad. Mugav lisa on pagasnikus asuv akutaskulamp mis on ühtlasi ka pagassi valgustus, sügisel on temast ehk abi.
Lõpuks ometi on suunatulele lisatud 3 vilgutamise funktsioon, kui puudutad õrnalt suunatule kangi, siis vilgutab sinna poole kolm korda, siiamaani see oli kallimate autode lisa. Seda polnud isegi C4 Exclusivel.
Automaatsed kojamehed on vahest liiga usinad aga seda pole vaja sisse lülitada kui ei taha.

Kellel huvi võib küsida, eks aja jooksul vastan. Praegu rohkem ei viitsi kribada.
G60
14:31 28.06.2009
Üks asi veel, kes kibelevad seda kaubikuna arvele võtta, siis sellel pole mõtet kuna maksuametile peab nagunii tõestama, et sa sellega oma sõite ei tee ja seda on kõige lihtsam teha sõidulehega mida on ju lihtne täita.

Lisaks on N1 meestele karistuseks igaaastane tehnoülevaatlus (mitte alguses 3 aastat, siis pikalt kahe aasta tagant) mis maksab sõiduautost rohkem ja siis veel tükkmaad kallim liikluskindlustus. Kasko oli vist enamvähem sama hinnaga.

Lihtsuse huvides on odavam seda sõiduautona pidada ja sõidulehte teha.
1.6HDI
08:55 29.06.2009
Üldiselt on uus ikka tükkmaad vanemast parem?
Kas külgtuulest tekitatud probleem võib olla liiga kõrgest rehvi külgseina kõrgusest? Et rehvid hakkavad kuidagi painduma kui tuul külje pealt puhuma hakkab. Ise olen seda külgtuule asja samuti tundnud rehvidega 175/65 R14, sinul on ju veel kõrgemad rehvid.
G60
09:24 29.06.2009
Rehvid on all 215/55 R16 Michelin Primacy HP (suht kõva öko rehv) ja ma ei nimetaks neid kõrgeks.
Võrreldes vanaga mulle uuel meeldib ka see, et saab tagaistmed ükshaaval välja tõsta suurema kauba veoks.
Mulle tundub küll parem, vanal polnud automaatset kliimat, polnud autopilooti, tagaaken ei käinud eraldi lahti, istmete eemaldamine oli pikk töö, lisaks oli kitsas, need mured on nüüd kõik lahendatud.

Üks segav asjaolu siiki on veel. Istmepadi võiks olla pikem ja istmepadja võiks saada kallutada rohkem tahapoole. Muidu iste ise on parem kui eelmine ja enam ei jää selg valusaks aga ikkagi pikem padi oleks pikal sõidul mugavam.
Juulius
21:42 29.06.2009
G60, kui sul Exclusive varustus, siis sul jah kõik need lisad ja mugavused. Tavalistel vist suht eelmise Berlingo tüüpi varustus.
Aga XTR-ga ka kellelgi kogemusi? Endale tundub, et uus XTR suht mõttetu, kuna kliirens tavalisega võrreldes max. 1 cm kõrgem, vanal oli see näitaja 5 cm, kui ma ei eksi. Muidu välimus küll suht vinge. Kas XTR-i ka Exclusive varustusega saada?
q peal
21:48 29.06.2009
On Expert ehk Citroeni keeles Jumpy ja tal kõvasti küljepinda ning kõrged kummid. Ei karda üldse küljetuult ega vaju ka igasse teelohku. Lausa ideaalne teelpüsivus igas mõttes. Oma kaalu juures, kus on veel üheksa inimest pardal, suudab 100 km läbida kiirusel 100 kmh 5,8 liitriga. Mootoril on passi järgi 110 hj.
Teie sitikas on veel sisse sõitmata ja külgtuule kartus tuleks sillastendis üle vaadata.
G60
22:00 29.06.2009
Vana oli ka vist ainult 2 koma midagi cm kõrgem. Uus on müügimeeste sõnul ikka paar senti kõrgem mitte 1cm aga kuna nad tellisid XTRid kõik tavalise lahtise diferensiaaliga (prantsusmaal on XTR alati limited split diff), siis see ei kaalu automatset kliimat üles. Limited Split Diff oleks auto hinna sinna 300 kanti viinud. Ma eelistasin parem automaatset kliimat, dislal on nagunii mingi elementaarne mootori põhjakate olemas (plastik) mis pori eemal hoiab. Et jah XTRi automaatse kliimaga ei saa.

Muide see exclusive varustus kuude peale ära jagades teeb nii väikse numbri, et pole mõtet pipardada, mugavus ja funktsionaalsuse vahe on tohutu.

Linnalegend:
Kui kunagi tuleb amortide vahetus, siis saab tellida XTRi omad (koos vedru ja veel millgiga) ja saab ilusti kõrgemaks, vist pidi olema ca 4K ratas ja ongi XTRi vedrustus. See muidugi on linnalegend ja kontrollimata info. Pole ka teada kas see kehtib ainult esi või ka tagasilla kohta. Võibolla tagasilda saab ka niisama üles keerata nagu Xsaral.
Ma oma Xsaral lasin kunagi tagasilda 6cm kõrgemaks keerata ja Veho küsis selle töö eest natuke üle 2K kunagi, see auto sai müüdud 2006 aastal. Kunagi olen sellest siin ka pajatanud.
G60
22:05 29.06.2009
Peab vist jah stendis käima ja silla üle vaatama.
Juhipoolne tuli näitab ka hoopis ülespoole kui tohiks, nad vist auto paika regulliga eriti ei tegele, enne pimedat aega peab ära käima, muidu hakkan vastusõitjaid segama.

See oleks küll meeldiv kui mootor ökomaks muutub edaspidi, eks lasen 10K km'ni rahulikult edasi ja ei piina teda. Muidugi see 110kW pidi ka ökonoomsem olema. Üldiselt ma väga ei kurda kütusekulu üle, mul oma auto turbo supsikuga võrreldes (2.0 125kW) võtab see ainult pool, lisaks on kütus odavam ka :)

PS! Valetasin enne: Näidikuplokis ODO kõrval on siiski kollane eelsoojenduse spiraaltuli olemas aga seda ma kunagi põlemas pole näinud. Manual seletab, et see töötab vastavalt ilmastiku oludele ja nüüd meenub, et müügimees autot üle andes midagi mainis, et seda talvel heal juhul külma ilmaga vahest näen.

Muudetud 29.06.09 22:13

Ber-Ex
23:48 02.07.2009
Lisaksin G60 väga heale kirjeldusele ka selle, et tagaistmete seljatoe kallet saab muuta.(Väga mõnus läbi Modutopi kuud vaadata.) Katuse pikireelinguid saab ristiraamiks keerata. Eraldi RCA sisend kindalaekas, et ühendada väline mängija audiosüsteemiga.
Panipaiku tõesti palju , kuid osa on tõesti suht mõttetud nt tagumiste lükanduste sees.
Hetkel tunduvad minu auto kojamahed laisad. Kütusekulu jääb keskmiselt 6 L kanti. Aga päriselt oskan seda võrrelda 3 nädala pärast. Asun järgmine nädal Balkani made poole teele ja eks siis tagasi jõudes paistab, mis tegelikuks kuluks tuleb. Eelmise mudeliga olen kaks aastat sealkandis ära käinud. Esimene kord oli 3 inimest autos, keskmine kulu 5, 5 - 5, 6 Liitrit/100 km ( see oli 5500 km, sees kiirteed ja mäed). Eelmine aasta oli 4 inimest + katusebox ja kogu keskmine tuli 6, 2 L/100 km(põhiliselt samad tingimused).
Välimuselt kõik igati ilus ja viisakas, noriks ainult selle kallal, et auto tagaósa välja paistab nagu üle koormatud. Võiks tõesti olla kõrgemaks tõstetud. Aga ehk on selle vastugi rohtu nagu ka G60 eespool mainis.
Sõidumugavuselt väga hea ja mõnus ruumikas auto. Kui koguneb rohkem kogemusi - annan kindlasti teada.
dubalazov
00:28 03.07.2009
uuel berlinksil ju vedrudega tagasild
G60
18:02 09.07.2009
Ongi jah vedrudega tagasild, ma ei olnud enne alla vaadanud :)

Seljatoe kallet saab jah muuta aga kui seljatugi rohkem kaldu lasta, siis suuremale kodanikule jääb ebamugavalt üks salongi plastiku muhk segama õla juurde, see kus ukse mehanism sees jookseb. Ma korra proovisin taga istuda ja mulle sobiks püstisema seljatoega rohkem, väiksematele kodanikele on see meeldiv lisa tõesti.

Modultopi minu Exclusivel pole, see on ilmselt mingi lisavarustus, seda isegi ei pakutud ja ise ka ei küsinud. Ilmselt jälle hinna teema miks seda eestisse ei tellita.

AUX in pistik on jah olemas kindalaekas, proovinud pole, Kuku-, Viker-, ja Klassikaraadiost piisab. Küll aga võiks olla originaal Bluetooth, manual sellest räägib aga reaalselt autol seda pole, peab uurima, ehk saab tellida juurde, seda tahaks küll.

Heh, ma ei teadnudki, et tagaukse sees on õhukesed kinnaste panipaigad.

Vahetaks jah kogemusi edasi, ehk saaks veel midagi teada mida pole ise märganud.
Juulius
21:05 09.07.2009
Aga teab keegi, kas see 80 kw disla saadaval ainult mujal Euroopas või saab ka Eestis. See pidi iseenesest ökom ja vaiksem olema.
pakter
22:45 10.07.2009
Mina avastasin paar kuud hiljem autol tulepesurid mis hirmsasti aknapesuvedeliku neelasid. Need töötavad siis kui keerata tulede lüliti päevasõidu tulede pealt ära. 20 000 peal käis üks pesur tühjalt välja ja enam ei töödanud nüüd tehti korda. Samuti öeldi hoolduses et tehasest tuli mais kiri et Eestis on eriti rasked tingimused ja korralises hoolduses tuleb käia iga 15 000 tagant :-) Bluetoothi plokki pole vist ka mõtet tehase oma otsida. iga teise tootja handsfree pidi hinna poolest odavam ja kättesaadavam olema.
Juulius
18:51 14.08.2009
Ärge nähke otsimisega enam rohkem aega. Üks 80 kw disla auto24-s juba müügil.
Aga kuradi kahju jah, et XTR-le automaatset kliimat ei saa.
,
19:27 14.08.2009
/Samuti öeldi hoolduses et tehasest tuli mais kiri et Eestis on eriti rasked tingimused ja korralises hoolduses tuleb käia iga 15 000 tagant.../

See on parim pärl! Aga mida teevad siis Siberi või Tuneesia või what ever pärapõrgu omanikud? Hooldus iga 5 000 pealt või?
G60
21:14 14.08.2009
Ma avastasin sellise nüansi, et kui tuled on Auto asendis, ja selles asendis nad ju alati ongi, siis kui hämaraks läheb, siis mingil hetkel lülitab automaatselt armatuuri tuled tumedamaks ja alates sellest hetkest esiakent pestes pestakse ka tulesid koos aknaga. Muul juhul kui armatuuri valgustus on maks heleduse peal, siis esitulesid ei pesta. Ilmselt on kuskil valguse andur, see reageerib ka siis kui pilves ilmaga päeval näiteks ülemiste ummikus raudtee tunneli jupis seista. Igal juhul mind see tulede pesu häirib tohutu veekulu pärast ja ma plaanin tulepesuri kaitsme eemaldada nagu seda tegin ka Xsaral kunagi.

Õli vahetus ja seda eriti diisli puhul on ju normaalne teha 15K km järel, kui tahad autot pikemalt hoida, siis see on igati mõistlik. Vähemalt seda õli 15K km pärast vaadates tahaks ta küll kiiresti vahetada, mulle see muudatus sobib. Kes plaanivad auto kohe peale 3...4 aastat tagasi anda, need on muidugi kurjad. Kui auto hästi vastu peab, siis ma jätan ta neljandal aastal teiseks (backup) autoks.

Hetkel 8500km ees ja siiamaani väga rahul, poleks oodanud, et pirukas võib täiesti piisav olla. Eelmise pirukaga sõites unistasin koguaeg parematest autodest aga sellega lihtsalt sõidad ja saad muule mõelda. Võibolla on see vanusest aga mulle uus pirukas on täiesti piisav.

Keskmine kütusekulu on kukkunud 5 liitri juurde, sõltuvalt kas rohkem linnas või maanteel on kulu seal 5 ja 5,3 vahel (kompu näitab 4,8.....5,1). Ehk kukub veel.

Muudetud 14.08.09 21:14

31206
21:47 14.08.2009
See 15000km (muidu 20000km) hoolduse välp käib diisli kohta ja on Veho
(Tallinna Kadaka) sõnul ainult soovituslik.Mingit kohustust selleks pole.
Garantiiremondi puhul selle soovituse eiramist Veho väidetavalt ei arvesta.
Aga võrreldes eelmise Berlingo 1.9D 51kw võrreldes on uus 55kw
ilmselt tänu turbole märgatavalt krapsakam ja säästlikum u.1,5L/100km.
külaline
22:16 16.08.2009
Uue Berlingo miinuseks on juba uuena kolisevad sillad.Tehnikamaailma testis
oli ka sellest juttu.Vanad mudelid olid selles suhtes vaiksemad.Aga üldiselt on
täiesti normaalne auto selle raha eest.Mõnusalt kõrge istumine,hea välja vaade ja avar salong.Vastupidamisest ei oska veel rääkida,alles 6000km sõidetud.
pakter
15:54 18.08.2009
Sillad kolisevad tõesti. Ja tagurdamisel pidurdada siis käib ka ees kuskil mingi kolks mis järjest süveneb, aga hoolduses ei leitud miskit mis oleks eluohtlik :-)
Esitulepirni vahetus on ka sellel isendil ülimalt mugav. Ei pea kuskil kahe näpu abil seda tegema. Ruumi on nii palju. Minu autol läks esimene pirn läbi 10 000 peal :-) ja teine 20 000 peal. Õnneks puudub minu autol automaatne tulede ümberlülimine pimedaks minemisel, siis on ka esitule pesurite töö kontrolli all
kah b-kolmest
23:20 22.08.2009
Nüüd siis 40 tuhat täis selle autoga.Eriti nagu midagi ei kurda 1,6HDI päris krapsakas,kuigi jah vanema mudeli peal võttis küll liitri jagu kütust vähem.See esisillakolks kui tagurdada ja siis pidurdada,see on algusest saadik,süvenenud pole.Kusagil 39 tuhande pealt tuli mingi kolin ka esisilda-lähen järgmine nädal hooldusesse-eks siis näis mis viga.See eelsüüte tuli,seda pole küll kunagi põlemas näinud-ka talvel 20 külmna kraadiga.Tõttöelda eelmisel mudelil mul oli ka sama mootor ja ka seal ei põlenud ta kunagi.Muidu nagu ei kurda-täiesti rahul selle autoga.Ja veel see külgtuule asi-see ikka rehvidest.Samamoodi ei seedi suverehvidega sõites see auto asfaldisse vajunud rööpaid.Talvekumm on mul mõõt kitsam ja kõrgem-nagu sõidaks hoopis teise autoga.Suvekumm on see 215-eespool ka mainiti-mishelini toode.
G60
13:34 30.10.2009
Tere, nii 1,6 HDI omanikud, kas ka teie auto kütusekulu sõltub ilmast ja temperatuurist?

Nüüd külmade ilmade tulekuga on järsult kütusekulu tõusnud ca 0.5 liitrit, lühikeste sõitudega isegi 0.8 liitrit. Autoga kaasas olnud plastmassi lapakas on vastavalt manualile iluvõrele kinnitatud ja sõitude pikkused on ikka samad nagu varem. Hetkel veel ka samad rehvid all.

Ma siiamaani arvasin, et külm ilm mõjutab rohkem bensukat ja see teema eriti dislat ei puuduta, eksisin vist. Varem pole kompuga dislat olnud ja pole jälginud, bensukatega oli liiter rahulikult vahet suvel ja talvel.

Muidu jätkuvalt kolmanda põlvkonna perlinksiga rahul, kuigi seda mugava istme lauset ma hakkan varsti tagasi võtma....
andero6
18:43 01.11.2009
suht loogiline ju et talvel külmaga tarbib rohkem kütet ,soojendus põhjas koguaeg annab samuti juurde kütte kulu,isegi lahtise aknaga sõites on kulu suurem kui kinnisega jne.
G60
18:55 01.11.2009
Kusjuures mis küttesse puutub, siis üllatavalt kiiresti läheb soojaks ja kui temperatuur on üleval, siis salongis sooja hoidmiseks puhub väga vaikselt juurde, ei ole sugugi torm. Mul vanemad dislad pole ükski nii ilusti soojaks läinud kui see. 1.6 bensukas C4 läks sama kiiresti soojaks ja 2.0 Xsara veidi aeglasemalt isegi, aga kellaga pole aega võtnud, see arvamus on subjektiivne. Põnevusega ootan, et mis saab siis kui õues on -15 ja külmem, kui ta siis üldse ärkab....
pakter
22:13 04.11.2009
Nüüd siis kohe saab aasta täis sellel autol. Sõidetud momendil 33 000 . Mulle tundub et algul võttis kütet vähem kompuuter näitas keskmist 5.4 ( 1,6 HDI 55 kW) nüüd selle aasta külmadega on keskmine 5.6 . Tegelt keskmine tõusis juba suve lõpul. Mida aasta edasi seda rohkem hakkab võtma või? Ja esisilla kolks nüüd veel süvenenud. Näis 2000 pärast peaksin minema esindusse kas siis saab miskit vahetatud. Siiani olen korra vahetanud õli ja esitule pirne olen vahetanud 3 tükki. Halb on see et esitule pirn on kahe niidiga ja läbi põleb ju lähitule niit.
G60
10:34 16.12.2009
Upitame teemat.

Varem oli siin juttu ka juba 1.6 HDI 66kW disla eelsüüte tulest mis ei põle. Nüüd külmaga põleb küll, hea mitu sekundit. Esimest korda nägin seda -15 kraadiga ja siis umbes 2...3 sekundit. Täna -18 kraadiga 3.....4 sekundit. ootad selle ära, siis starterit ja tiksub poolest pöördest, uskumatu. Olin juba valmistunud pikemaks käiamiseks.

Mis puutub nüüd kiiresti soojaksminemise juttu, siis see kehtib selle mootori puhul ainult sooja ilmaga :( Täna -18 kraadiga hommikul sai peale paari minutit kohapeal soenemist ikka ca 5km sõita kui üldse temperatuuri andur liikuma hakkas, varem selle 5km kaugusel oli juba 85 kraadi peal osuti. Täna maanteel umbes 12.km juures oli küll 85 kraadi olemas aga linna jõudes jahtus uuesti 70 kraadi peale ja pärast korra kohapeal tiksudes 65 kraadi peale. Õnneks sellest piisab, et mõnusat sooja tuppa puhuda. Ahjaa, natuke sooja hakkas salongi puhuma ka juba seal 3.km juures.
Ühesõnaga auto läheb ka -18 kraadise külmaga soojaks aga siin on bensukal selge eelis.

Sellise külmaga on reaalne kütusekulu 6,1 liitrit (koos pikkade kohapeal tiksumistega) ja kompu näitab keskmiseks 5,8 liitrit. Natuke üle poole on maanteel läbitud.
pakter
10:18 17.12.2009
Minu kasutuses oleval berlingol nüüd mingi kala. 1,6 HDI 55 kW -16 kraadi ja allapoole käivitub nii nagu oleks eelsüüteküünlad otsa saanud. Spiraal põleb päris pikalt armatuuris. Jõuab ilusti ära olla see OIL OK kiri ka ja siis alles kustub. Täna oli -14 siis jõudsin lugeda 8-ni ja natuke enne kustus spiraal ära kui see teine kiri (OIL OK). Käima läks küll veits ühtlasemalt kui -16 aga ikka kehvemini kui aasta tagasi. Sõitnud see auto siis 36000 ja novembris sai aasta täis. Sõidu ajal ta küll kütab, aga pikema sõidu ajal hakkab põlvedel külm , sest ukse soojustuse vahelt ja ma ei tea kus veel tuleb suht palju jahedust sisse. Eile sai ka pikemalt sõidetud mööda Lõuna Eestit ja siis sai kompuutir järgi kütte keskmiseks kuluks 6.0 Koha peal käis selle sõidu ajal ühes kohas kusagil 30 minutit.
pakter
11:11 31.12.2009
kas keegi on lasknud ka juba sellel 1,6 hdi 55 kW mootoril eelsüüteküünlaid vahetada. Ma peaksin laskma kontrollida. Käima ei lähe kohe ühtlaselt ja küünla spiraal põleb päris pikalt. Kas aastaga saabki auto vanaks ?
kah b kolmest
12:48 23.02.2010
Kohe peale vabariigi aastapäeva läheb auto siis 60000 hooldesse.Mida selle ajaga öelda,sellest müstilisest esisills kolksust pidurdamisel sain lahti.Lihtsalt eelmises hoolduses vahetati esimesed piduriklotsid ära.Peale seda pole enam kuulnud et midagi kolksuks.Nõrk koht on muidugi põhja-alused plastikud,mis külmaga lähevad hapraks-katsu siis paksus lumes sõita.Kapoti avamise plastikust hoob läks külmaga puruks.Väidetavalt tehas tunnistab,et külmaga on probleeme,aga müügimehe sõnul pidi garantii alla minemisega palju probleeme olema selle asjaga.Uus maksab muide nõks allla 1000 krooni.Mootor on 1,6 HDI,suvel kutsuti esindusse ja vahetati turbolõdvik ära,väidetavalt tehas kartis mingeid külmaga kaasnevaid probleeme.Paksu lumesajuga kipub ka esimeseid kojamehi kergesti ummistama.Seisvas asendis on nad nii all,et klaasi peale puhutav soe õhk ei taha mitte kuidagi sinna jõuda.
pakter
14:14 23.02.2010
Tartus kästi käia iga 15000 tagant õli vahetamas ja peaks minema õlivahetusse 50000 peal, aga kas siis tuleb 60000 peal hooldusesse eraldi minna?
G60
21:03 08.03.2010
Hooldused on 15K km järel, seega 15, 30, 45, 60, 75, 90.....Kkm Seega pole vaja 50 000km peal minna hooldusse. Ja vanematel on hooldused 30, 40, 60..... ikkagi poleks vaja 50 peal minna. Keegi ajab jama.

Tegelt avastasin huvitava nüansi. (1.6 HDI) Keerad auto käima ja salongis on kosta solinat, no ilmselt on kuulda kuda salongisoojendus radikast hakkab vesi läbi voolama aga alguses seda häält polnud ja teiste autodega pole seda häält ka olnud. No täitsa ehe solin, ajab põiele. :) Samas jahutusvedelik on normis ja soojaks läheb ruttu, seega ei saa ka nagu õhk sees olla, või siis ikkagi on õhk sees ja probleemid alles algavad. Põrand on kuiv. Kui mootor soojeneb mõned minutid, siis solin kaob. Sooja mootoriga käivitades solinat pole. Haige viga või omapära. Kas kellelgil on veel olnud seda?
pakter
09:50 10.03.2010
Solinat küll kuulnud pole, aga mure on silla kolinaga, mis ilmselt on amordikolin hoopis, aga see ei kuulu garantii alla, sest jällegi Eesti tingimused on sellised, et amortidele rohkem garantiid pole kui 20000. 50 000 hooldus seetõttu, et esimene õlivahetus tehti 20000 peal nii nagu ostmise hetkel öeldi. ja nii ta läks 35000 ja 50000 jne. Samuti mulle tundub, et jahutusvedelikku kaob kuhugi sest 35000 peal lisati seda ja peale 5000 sõitu oli alla min kriipsu. Ja midagi toimub ka kiirendamisel. Kui hoida 4-nda käiguga maanteel ühtlast kiirust möödasõiduks, siis vahepeal poob nagu kinni ja siis äkki hüppab meeletult edasi. arvuti selle kohapealt midagi ei nädanud, et viga oleks.
G60
10:31 10.03.2010
Jahutusvedelikuga seoses mulle meenub, et esimese 15 000 hoolduse arvel on rida 0,2 liitrit jahutusvedelikku hinnaga ca 10.- krooni. Peaks küsima kuhu see siis kadus, et juurde oli vaja valada. See peaks nagu küll garantiiline viga olema. Mul 10 aasta vanuses autos pole jahutusvedeliku tase 3 aastat muutunud.
Ma kaalusin tõsiselt lõpetada hoolduses käimine Vehos ja vahetada õli tuttava juures, säästaks ca 1000.- eek iga hooldus aga tundub, et garantii on ikkagi vajalik.
Tuttava berlingol vahetati kõik neli amorti natuke üle 10 000 km juures kuna esisild ja midagi ka natuke tagant kolises. Omal on sillad vaiksed ja üle 20 000km ees aga kui kunagi peaks vahetama amorte, siis läheb XTRi komplekt alla.

Aga see miks ma enam Veho hooldust ei taha on see, et hoolduse käigus see põhitöö mis aega pidi võtma pidi olema pidurite puhastus, et võtavad lahti ja puhastavad. Pärast pidurid vilistasid mitusada km jooksul kui pidurdada. Enne seda olid vaiksed, nüüd veel ca 7 000 sõitnud ja ikka vahest harva vilistavad. Lisaks pole ikkagi kindel kas õli ja filtrid ka reaalselt vahetavad.
pakter
12:50 10.03.2010
Seoses pidurite puhastusega olid pidurid pärast puhastust olematud. Valgusfoori taga seistes vajus piduripedaal ära. Helistasin et miks nii siis vastati et berlingodel vajubki nii pedaal ära kuigi enne oli ok. Paari päevaga pidurid taastusid suurte pumpamistega. Ühesõnaga oli süsteemis veel õhk sees. Kuiva asfalti peal pidurdades ei saanud abs-i tööle.
35000 peal lisati 0,5 l jahutusvedelikku. Nüüd tuleks ilmselt uuesti lisada.
Huvitav on ka see, et need mootorid olid juba enne Eestis Berlingo 2-l kuidas siis juba selgeks ei saanud et ei kannata Eestis õlivahetust teha 20000 tagant?
Aga see selgus alles hiljem.
jetzt
19:10 06.04.2010
Oman III põlvkonna Berlingot XTR 1,6 HDI ja kahjuks pole üldse rahul.Selle sildade kolisemise sain nüüd vaiksemaks,kuna vahetati 20T pealt amordid ja vedrud.Kolisemine täitsa ära ei jäänud,vaid tsipa vaiksemaks jäi küll.Tosooli kadumine ju ka täitsa tavaline.Loiku pole,aga kaob.Rehvid ka sellise jaoks liiga laiad 215755/R16 Lume sees mingit läbivust,sest liiga lai.
junga30
20:04 06.04.2010
Omal ka XTR 1,6 HDI 80KW,ei kurda eriti.Külmaga sillad kolisesid päris kõvasti,kuid nüüd pole hullu.Talveks tuleb lihtsalt kitsamad papud alla panna ja pole probleemi.Ei jäänud suure lumega kordagi hätta
pakter
11:36 13.04.2010
Sillakolinaid aitab vaiksemaks mingisugused tehase poolt pakutavad mürasummutus puksid tagaamortidele. Garantiikorras peaks alla saama.
47000 läbisõidu järel on tagavedrudes olevad löögileevendupuksid katki läinud.
peeed
16:31 19.04.2010
siis 1,9 bensukas XTR, 10 000 läbinud ja ei tunnista mitte ühtegi eelmainitud kolksumise või solisemisega kaasnevat probleemi. Samuti sai talvel väga edukalt läbi lume ronitud sedasi et uksega lükkasin hange eemale et välja saada.
Küll aga heidaks Citroenile ette mõtlematust, nimelt kui tahta XTR'ile porilapakaid siis ei saa. Õigemini saab aga ainult tagumistele ratastele. Küljekarpide plastikust kaitse on nii lai, et esimesi ei saa panna.
seega ise olen rahul.
Junga30
20:16 21.04.2010
Nii,sai siis 15000 hoolduses käidud,ja läksid vahetusse esimesed stabika puksid.Kolin ka kadunud :)
G60
13:50 22.05.2011
Nii, teeks vahepeal vahekokkuvõtte. Kaks aastat on nüüd mul Berlingoga täis ja garantii läbi. Ma sõidan vähe ja just peale garantii lõppu sai alles 45 000km täis.
Enne garantii lõppu lasin auto vehos üle vaadata ja vahetati garantiikorras esisillas mõned jubinad, see on ka arusaadav, sest kodu juures on mul üsna auklik kruusatee kuigi kodu juures meil sõidetakse rahulikult.

Nüüd vehost ja nende käitumisest ning selles miks ma oma jalga enam sinna tõsta ei taha.
Kuna veho on minuga korduvalt inetult käitunud selle auto puhul, siis ma ei tahtnud enam oma raha neile viia. Esiteks kostus tagasillast kolinat, veho tegi proovisõidu ja väitis, et amordid läbi, see on mul ka nende paberil kirjas, tellis uued, lasi mul uuesti kohale minna ja siis teatas, et amordid on ikka korras ja auto võib koliseda küll, olin päris kuri. Lisaks koliseb veel auklikul teel üks tagumine küljeaken, veho ei tee midagi. Mõlemas korralises hoolduses on juurde valatud jahutusvedelikku, veho arvates on see normaalne, minu arvates mitte, viimati käis jutt ühest liitrist 15 000km peale, veho arvates nii peabki olema ja meister irvitab veel näkku ja peab klienti idioodiks.

Otsustasin minna 45 000 km hooldust tegema sõprade juurde kuna hind oli võrreldes vehoga umbes poole odavam ja seal saan ka ise juures olla. Tulemus jahmatas mind.
Esiteks pole veho vahetanud kogu selle aja jooksul mootoriõhufiltrit, see nägi välja nagu 10 aastane, paksu nõgi kihiga ja täiesti umbes. Turbomootoril võiks motoõhufiltrit ikka tihemini vahetada, vaatasin järgi, ka hooldusarvetel seda pole.
Teiseks, kui vehos käisin, siis huvi pärast enne ära sõitmist kontrollisin õlitaset, tase oli normis aga õli oli must ja üsna tökat. No arvasin, et dislal lähebki kohe peale käivitust õli mustaks, pidasin normaalseks. Arvel oli alati 3.8 liitrit. Sõprade juures eemaldati vana õli pealt õlivarda august, pika peene toruga imedes, uut õli mahtus sisse 4.3 liitrit. 20km pärast koju jõudes oli õli küll diislile omaselt määrdunud aga mitte tökat, lihtsalt võrreldes bensumotoga oli õli palju tumedam, ei midagi hullu. Siit tekib küsimus, kas veho ei vahetanud üldse õli või jäeti alati 0.5 liitrit sisse? Seakari.
Kolmandaks, ka kütusefiltrit polnud enne korraliste hoolduste käigus vahetatud aga võibolla seda polegi vaja vahetada nii tihti.

Peale seda pikka itku ma olen võibolla liiga pedant või kujutan omale midagi ette aga midagi pole teha, ei taha minna rohkem veosse.

Muus osas võib autoga rahule jääda, midagi suur pole vahetust nõudnud, kütusekulu on keskmiselt 5.4 liitrit sajale ja peale motoõhufiltri vahetust oleks nagu hulga njuutonmeetreid juurde tulnud madalatel pööretel koos kütusekulu langusega (selles viimases võivad ka soojad ilmad süüdi olla), praegu tundub, et selle pagitäiega saab rohkem sõita, ca 1100km, siis on veel 5...7 liitrit sees tankides.

Kuidas teistel Berlingo III on vastu pidanud?

siimrasmus
13:30 26.05.2011
75000 läbisõitu siis .XTR disla 80 kw.Viimase hooldusega läksid siis vahetusse
esimesed sarniirid,stabika kondid,amordi tugilaagrid.Muu asi kestab.
pakter
21:43 29.05.2011
85000 km, läbitud garantii aeg läbi üks õlivahetus tehtud väljaspool vehot. Esisilla kolin endiselt alles, amorte pole vahetanud. Viimane õlivahetus tehti peugeotis seal öeldi et sild korras lõtke pole. Kütusefilter vahetatakse esinduse jutu järgi 60000km tagant. Kütusekulu praegu 5.2 - 5.4 talvel oli rohkem ei viitsinud aknaid kraapida siis lasin koha peal rohkem käia. Praegu all 195 laiusega rehvid ja tundub, et see mõõt ongi paras, sest tundub et nendega jõuab paremini liikuda.
G60
11:01 30.05.2011
pakter kas sul on 15"? Mis kõrgust ja mitme tollist kasutad?

Mul on just sama plaan vahetada rehvid 195 laiuseks kuna tehase originaalid hakkavad läbi saama ja ÜV enam läbi ei laseks aga 195 laiuse puhul kõrgus peaks olema siis 60 või 65 aga selliseid pole normaalse hinnaga saada. Kõrguses väiksemat ka ei tahaks panna, 60 puhul oleks rehv sama suur praegusega ja 65 puhul tiba suurem, saaks spidoka täpseks. Hetkel all olev originaal 215/55 R16 on ilmselgelt liig sellele autole, see on ju rahulikult kulgemise liiklusvahend.
Ilmselt ka roolivõimendi ütleks aitäh kitsama rehvi eest ja võibolla saab ka kütusekulu veel 0,2 liitirt alla.

Muudetud 30.05.11 11:04

Ber-Ex
00:31 12.07.2011
Millised on kogemused kitsama rehviga? Ma mõtlen siis 215 allapoole?
215 tundub tõesti lai, eriti talverehvile - ei söö lumelõrtsist läbi, aga ka suvine võiks olla tiba kitsam. Olen ka hetkel otsimas uusi suverehve.
kah asjaline
16:46 13.07.2011
195 rehviga sellest kevadest peale sõitnud-auto on tunduvalt stabiilsem.Laiema rehviga ei talunud eriliselt pikirööpaid.Nüüd nagu parem
Auto sõitnud siis nüüdseks 130000-mida öelda.Kevadel läks pooltelje kumm ja ega ragin oli ka kiire tulema.Kuna veel catweesist ostetud auto,siis sealt abi küsides ei saanud paraku seda.Originaal pooltelje(otsa eraldi ei saa ju vahetada)hind oli 245 euri-millal tellides saaks -ei suudetud öelda.Tellisin s.e.k. autoosade poest eelmise mudeli(sama mootoriga) b-kategooria oma-hind ainult 130 euri.Muidu on võllid täpselt identsed-ainult uuemal läheb kummide alt keskmine osa jämedamaks.Liigendid,nuudiosa,pikkus samad.Kuu aega tagasi kadusid tagapidurid,selgus et tagapiduritorul oli klamber purunenud ja kuna keskel on survevooliku osa,mis oli natuke pinges,siis voolik läks vedrutaldriku vahele ja edasine oli mõnes augus giljotiini põhimõttel.Originaaltoru hind 29 euri-asendasi tavalise meetrise toruga-hind 1.20
Huvitav,et minu autol(üks esimesi siinmail müüdud autodest)ei ole olnud neid kolina probleeme ei ees ega taga.Kui ees kolises-olid stabika kondid õhtul.Selle auto kondid üle 20-ne euri maksavad-kannatab asendada vanema mudeli omadega(mõlemad küll korraga vahetada)-vanema omad 5 millimeetrit lühamad,aga sama raha eest saab kaks tükki.Meie teeoludes on see suur võit,kuna ega need kondid üle 40-ne,50-ne tuhande eriti ei kesta.
Aga sõita kannatab küll-lugesin ühte teist selle autoga seisnevat teemat,kus öeldi julmalt ära et ainult loll ostab prantsuse autot-siis ütlen vastu,et töövahendiks väga hea.Muuseas eelmise mudeliga (ka 1,6HDI)sõitsin 120 tuhat kolme aastaga-käis ainult korralistes hooldustes-ei kurda.Sõidistiil kusjuures mul ei ole suurt autot säästev.
pakter
12:22 29.07.2011
195/65/15 on see rehvi mõõt mida praegu kasutan.
Kuidas ülevaatusel käimisel näitajad on olnud? Olen 2x korda käinud ja mõlemal korral nibin nabin suitsususe pärast läbi saanud. Auto siis 1,6 55 diisel. No ma ei tea, kas siis sõidan liiga rahulikult. Viimane kord oli sees olerexi kütus. Kas see natuke teismoodi põleb- ei tea. ülevaataja luges välja et sel autol peab see number saama alla 1,5 mul siis meelitas peale mitmendat korda 1,4 välja.
G60
00:39 31.07.2011
Kui sul peab tahma näit olema alla 1.5, siis su berlinks on arvel kaubikuna N1, nendel on karmimad reeglid. Kui sama auto oleks arvel sõiduautona M1, siis on tahma piiriks 3.0 millega saab läbi. EU bürokraatia.

Ma ise suure osa ajast kulgen pikki otsi maanteel ja tahma näit oli 1,3 ja test oli ühe katsega tehtud, ca 2 sekundit valu ja kõik. Aga muidu ülevaataja ka mainis, et see konkreetne mootor ongi "tahmane", osad 1,6HDI omanikud (nii 55kW kui ka 66kW, erinevate PSA autode peal) saadab "linnapeale lõõre puhtaks köhima"...
külaline
09:40 15.08.2011
Veho kodukalt reklaami vaadates on kirjas, et on pakkuda ka automaat kastiga mudel. Ehk keegi teab mida see endast kujutab?
berlingo automaat
23:41 15.08.2011
Tegu on siiski robot-kastiga.
On olnud juba paar aastat kasutusel C4-Picassol.
Puudub Parking asend ja parkimisel tuleb kindlasti kasutada käsipidurit.
Kui mäe peal seisma jääda siis piduri vabastamisel hakkab auto tagasi vajuma.
Need robotkastiga autod peaks olema E-HDi tüüpi.Mootor seiskub ja käivitub iseseisvalt ummikus.Foori taga oodates jääb mootor seisma, kui pidur vabastada siis käivitub uuesti.
G60
00:16 08.04.2012
Upitame teemat.

Kas ma olen ainuke keda on hakanud perlinksi salongimüra häirima? Tänapäeval nutitelefoni ajastu, mõõtsin sõidu ajal detsibelle, sajaga sõites näitab 74db. Ma ütleks, et see on ca 10 ühikut liiga palju. See number on originaalmõõdus 215/55 R16 Googyear EfficientGrip uute rehvidega. Mul muidugi on tagumised istmed ja kõik üleliigne kola tagant välja visatud, saab suuremat kola ka vedada aga müra on ikkagi liiga vali. Järgmiseks suksuks peaks valima midagi vaiksemat.

Muus osas, kolme aasta ja 66 000 km järel (sõidan jah vähe) on masin igati ilusti ennast ülal pidanud. Jahutusvedelik pole enam kadunud, kütusekulu on stabiilselt natuke alla 6 liitri (50/50 maanteel/linnas aga raske jalg kulutab oma osa). Mingeid kolinaid pole juurde tulnud, välja arvatud kehval teel lõgisev tagumine küljeaken.

Kui seda juttu peaks perlinksi loojad lugema, siis tehke uuele mudelile parem salongi mürasummutus ja pikemad istmepadjad koos suurema esiistmete patjade tahapoole kallutamise võimalusega. Pikal sõidul iste väsitab oma kehva püstise asendi tõttu, kui siia liita veel lubamatult suur salongimüra, siis ühe päevaga Tartu-Tallinn-Tartu ots võtab täitsa läbi. See pole ju normaalne.
G60
13:49 27.04.2012
Test tehtud, istmed sisse tagasi, pagassi kate tagasi ja naksti sajaga sõites detsibellid 70 peal uuesti. Uskumatu kui palju istmed ja pagassi kate müra summutavad. Samas on 70 db ikkagi üsna suur number ja praegused odavad kesklassi universaalid saavad hakkama ca 65 db-ga (eelviimane autoleht).
Aga vahe 70 ja 74 db vahel on väga suur.

Muudetud 27.04.12 13:50

Mirrukene
11:16 02.06.2012
215/55 16 asemele sobib väga hästi ka 205/60 16 :)
G60le
02:07 06.06.2012
Mis sa siis lootsid saada odava klassi autost?
lontruzz
02:10 06.06.2012
Prantslaste kuudid on Daciaga ühel ja samal pulgal! Ainult hind on esimestel pisut kõrge võrreldes Daciaga.
Mina ostaks pigem Dacia ja jääks ka kõvasti kütuseraha järgi!
AS
07:59 06.06.2012
Detsibellidega saad mängida kui paned Yokohama DB rehvid.
G60
10:01 06.06.2012
lontruzz kas sa oled neist vähemalt ühte omanud? Mul on Berlinks ja sõbral dacia logan mcv. Vahe on üüratu. Ergonoomika vahest ma ei räägigi. Materjalide vahe on kaugelt näha, lisavarustuse vahe on väga suur jne. Enamus asju mis minu exclusive pirukal on olemas ei paku dacia isegi lisavarustusena. Ka turvavarustuse vahe on suur, näiteks turvapatjade kogus mis on vägagi olulised.

Ma olen korduvalt vihjanud, et pean berlinksi odavaks "veermikuks" ja tööautoks aga ta hakkab olema ikka juba üsna auto moodi milleni dacial on veel pikk maa.

Muidugi mis seal salata, minu järgmine veermik saab olema kallimast klassist kui praegune.
kaader
11:13 06.06.2012
Sai ostetud robotkastiga versioon pereautoks. Minule oli määravaks hind. Sõiduomadused on tal head, va müra, aga selle faktiga tuleb harjuda. Positiivne on see, salongis esialgu ükski plastmass ei plärise.
Kütusekulu on väike. Mul on peamiselt linnasõit ja keskmine tuleb 5,6 sajale.
Kartsin, et mootor võib lahja tunduda, kuid selgub, et täiesti rahuldava minekuga.
Tagurdades on esisillas müstiline kolks, kuid muidu pole mingit kolinat. Seega probleemi pole minu jaoks.
Start&Stop süsteemi abil olen teada saanud, et 1/6 ajast masin seisab ummikus või foori taga. Mis teeb minu puhul vähemalt 15 minutit päevas.
G60
12:25 06.06.2012
tere kaader.
Palun räägi natuke robotkastist, kuda käike vahetab, kui sujuvalt, mis on moto pöörded 100 km/h kiirusel jne.
See kast on uus nähtus neil ja ilmselt paljusid huvitab.
Tänud.
sõitja2
13:19 06.06.2012
Lontruzz omab kõiki automudeleid,igas foorumis käib mölisemas.Selle raha eest on autot maailm.Praeguseks 140000 läbisõitu XTR disla kõige kangem versioon.Paar korda stabika kondid vahetatud+ amordi tugilaagrid korra.
Robotkäigukast on ikka jube uimane, käsitsi vahetad kaks korda kiiremini.

kaader
14:38 06.06.2012
Mul on see kolmas auto robotkastiga. Peres on veel üks jaapani masin robotkastiga.
See on täiesti selge, et sujuv see kast pole ja ei saagi olla. Seega ei tasu sujuvuse koha pealt üldse võrrelda tavalise automaadi, DSG või variaatoriga.
Kui nüüd manuaaliga võrrelda, siis algab mõttetu vaidlus sellel teemal kui "schumacher" keegi nüüd enda arvates on. Minu arvates vahetab robotkast käike kiiremini ja sujuvamalt kui keskmine juht manuaaliga. Kiirendus on viletsam kui manuaaliga, kuid parem kui tavalisel automaadil.
Minu jaoks on oluline, et robotkast ei raiska linnasõidul energiat õli soojendamiseks. Teiseks saab robotkastiga pidurdada. Mulle meeldib, kui mootor ja rattad on jäigalt ühenduses.
Ma ei viitsi käike lapata linnas, las masin teeb, tänavaliiklus pole võidusõit. Seda teeb see robotkast hästi.
Noh kick down on aeglane, selle jaoks on need labad rooli küljes. Kui vaja mööda sõita, siis lükkan käigu kaks alla. Seejuures läheb masin 10 sekundi pärast automaadi peale tagasi. Mis on väga mugav, st sõidan mööda ära ja siis automaat vahetab 6. peale tagasi ilma, et ma peaks näppima midagi.
Lumes jõnksutada ei saa. Peab jääma lootma veojõukontrollile.
Ja kummi saab ka vilistada koha pealt minnes :P
G60
16:40 06.06.2012
Kiirestisõitmiseks ongi teised autod, tavaline autojuht vahetab jah käiku üsna uimaselt, ilmselt selles osas vahet pole.
Ma just tahtsingi teada seda sõidu sujuvust, pole saanud ise sellisega sõita ja osad väidavad, et ta jõnksutab ikka ebameeldivalt palju, et manuaaliga tavaline laisk reajuht sõidab tunduvalt sujuvamalt. Kas mingil ajal harjud selle jõnksutamisega ära või õpid kuidagi kavalamalt gaasiga mängima või see jõnksutamine ikka nii hull ka pole?
kaader
17:22 06.06.2012
Ma olen robokastidega sõitnud kokku 100 tuhat km. Ma ütleks, et jõnksutamine pole probleem, vaid "ootamatud" käiguvahetused. Näiteks juht tahaks sõita veel 3. käiguga, aga kast lükkab juba 5. käigu sisse ja katsu siis kiirendada.
Gaasipedaaliga peab õppima oma soovidest autole märku andma. Näiteks kiirendamisel kutsub käiguvahetuse esile, kui gaasi tagasi lasta. Samas kui gaasipedaal päris üles lasta, siis ei vahetata käiku, vaid hoitakse sama käiku sees.
Kõige hullemad on momendid, kus linnas kiirus on langeb esimese käigu tasemele ja sa tahad just sel momendil kiirendada, masin vahetab teiselt esimese peale.
Aga üldiselt kolmandal päeval unustad ära, et autol on käigukast.
Kui robotkastiga rahulikult sõita, siis on küttekulu väiksem kui manuaaliga.
siimrasmus
22:13 06.06.2012
Vaata,palju kulub robotkastil 0-100 kiirenduse peale.Käiguvahetus on ikka väga naljakas.Käiguvahetuse ajal selline tunne,et keegi vajutab pidurit.
kaader
21:47 25.06.2012
Teine paagitäis sai ära sõidetud. Natuke jäi tuhandest kilomeetrist puudu. Kas keegi teab, kui suur Berlingo paak on?
Kompu näitab 5.1 sajale, aga tankimise järgi tuli 5.5. Enamus sai sellest paagitäiest linnas sõidetud, 300 km sai maanteel kulgetud.
Start&Stop süsteem hoiab kokku 0.3 liitrit sajale ehk 5%.
G60
21:52 25.06.2012
60 liitrit.

Seega 5,5 kuluga oleks saanud veel pikalt sõita. Ilmselt läks tankides ca 52 liitirt peale. Kompu näitab jah 0,3...0,4 liitrit liiga optimistlikult.
Siidiuss
00:48 26.06.2012
Ei usu, et robotkastiga küttekulu väiksem kui manuaaliga. Robotkast ei tea mis tingimused parasjagu on, ilmastik, teeolud, koorem, kas järel on ka haagis jne. Ühesõnaga ta ei taipa mis käiguga parasjagu on kõige ökonoomsem kulgeda. Ta vaid arvab ja oletab. Teadja inimene oskab manuaalkastiga alati ökonoomsemalt sõita kui mingisugused robotkastid. Aga keskmise eestlase sõidustiili võttes siis on see muidugi kaugel äkonoomsest sõidust....Ja võib juhtuda, et robotkast teeb sõidu keskmisele juhile kokkuvõttes ökonoomsemaks küll sest paljud, väga paljud ei tea mis pöörete vahemikus on ökonoomne sõita ja millal tuleb käiku vahetada, kuidas ja kas alati üldse on mõtet kiirendada jne..
qp
12:28 27.06.2012
Sm. G60. Lugesin su jutud läbi. Viska minema nood 215 rehvid ja pane alla 195/65-15. Juhtub nüüd see, et sinu nutikas näitab veelgi väiksemaid detsipelle ja kaob ära tuule ja pikivagude tundlikkus nagu nõiaväel.

205/55-16 oleks ka mingi alternatiiv, kuid Audi veermikuga Superb ujub isegi selle mõõduga kummiga teevagudes nagu indrek sei....
G60
12:46 27.06.2012
Kahjuks on rehvimõõt passis kirjas ja seda ülevaatlusel ka kontrollivad. ARKist uurisin, teist mõõtu, näiteks 195 nad passi nõus kirjutama pole. Siinjuures suur tänu tootjale kes väiksele liikurile ülemõõdulisi rehve käsib kasutada.

Õnneks maaletooja pakub kõigile uutele juba 15" 205/65 rehvid aga ma ei taha 215 pealt 205 peale muutmise pärast küll velgi vahetama hakata. Kui saaks minna 185...195 peale, siis veel kaaluks uute velgede ostu.

Muidu passis on 215/55 R16 ja 205/65 R15

N1
qp
22:49 27.06.2012
Noja mis siis? Mul on juba 8 aastat 205/65-15 asemel 195/65-15 kummid. Ainuke asi, et see on väga veidi madalam- a sest pole midagi. Ja peamine- saadavus ja hind. Ülevaatused on kõik tehtud. Hetkel on isegi 91 koormusega... kuigi vaja oleks alates 93 koormusindeksiga.
Laiad kummid on prantslaste teema juba pea 10 aastat aga sellel on teine mõte- pidurdusefektiivsus.
Mirrukene
13:47 06.07.2012
Kui 15-tolli on 205/65 siis 16-tolli läheb profiili võrra madalamaks ehk 205/60. Kes tahab kallimat mõõtu võib ka 215/55 16 panna. Ülevaatusel hakkab pigem silma kui mustrit enam rehvil ei ole:)
kaader
09:31 21.12.2012
Hiljuti lõi masinal "engine fault" kirja ette ja pool jõudu oli kadunud. Jõudsin juba kahetsema hakata, et olin prantsuse auto jälle ostnud.
Aga kiirteeninduses arvati kohe probleemi põhjus ära, igaks juhuks tehti diagnostiga ka. Nimelt ventilaatori kaitse oli läbi, kuna ventilaator oli kinni jäätunud. Selle tõttu ei toiminud FAPi põletus ja mootor läks avariirežiimi.
Pandi uus kaitse ja aidati ventikas liikuma ja kõik oli korras.
Moraal on see, et peab selle lumekaitse, mis autoga kaasas oli, ikka talvel ette panema, see pidi oluliselt seda probleemi vähendama.
Kui külmakraadid -15, siis saan aru, miks räägitakse, et diisel ei taha soojaks minna. Maanteel võtab hästi sooja üles, aga linnas kipub mootor maha jahtuma ja kuudi soojendamiseks eriti ei jätkugi. Selle eest on istmesoojendus väga terav.
fap
21:56 03.03.2013
Olen sõitnud pea 4000km (robotkastiga diisel), ja põhiliselt Tallinnas - auto väga meeldib aga selle fap-filter on segaduses, ei tea kuna seda tahma hakata põletama ja sellest on tingitud ka auto jõnksutamine sõidul, nagu "hakkab pooma". Vehos õeldi, et see tuleb madalatest pööretest ja lühikestest otsadest. Linnas tuleb keskmiseks 7,5l. sajale. Veho mehed ütlevad et ma teeks manuaaliga kõrgemaid põõrdeid vahepeal, et seda põletus protsessi algatada fapis - pole sellele päris pihta saanud. Auto peaks ise ju sellega tegelema???
Kas on kogemusi, nõuandeid???
kaader
23:39 03.03.2013
Mul on sama mudeliga 20 000 km sõidetud. FAPi põletusest saab aru ainult suurema kütusekulu järgi, kui jooksvat kulu jälgida. Võib-olla ka selle järgi, et start-stop ei tööta. Aga see ei tööta ka tühjema aku korral, kui akut on vaja laadida.
Kinni poomist ja jõnksutamist küll ei tohi olla, va käiguvahetused. Kui FAPi põletust ei saa teha, siis läheb kollane mootorituli põlema. Võib-olla siis aitab kõrgemate tuuridega sõitmine.
Ma küll ei tea, kuidas seda masinat tarvitatakse, aga 7.5 tundub palju olevat. Minul on keskmine 5.8. Kõige rohkem on kulu on olnud 6.7. Mõõtnud olen tankimise järgi. Kompuuter on 0.3 liitrit optimistlikum.
Üks pikem ots peaks selguse majja tooma, kas tõesti põletus puudulik või mingi muu jama.
fap
07:44 04.03.2013
Kütusekulu on tegelikuses 50L=600km e. 8,3L=100km.
Seda on väga palju, sõidan väga rahulikult!
Käiguvahetus on küll sujuv aga jõnksutamine toimub, kui sõita stabiilselt enamvähem ühel kiirusel.
Nüüd viimasel ajal viskab armatuuri kollase kolmnurga ja kompu hoiatab filtri ummistusest.
Mul on endal tunne et sel fapil või siis selle anduritel on midagi viga ja sellest kõik see kokku?
Kaader kui palju sa protsentides linnas sõidad mul tuleb ca.90%
kaader
12:13 04.03.2013
Kolmandik läbisõidust on linnas. Kuid minul on linnakulu sama, mis maanteel. Auto on kõrge ja 90-100-ga sõites on kulu üle 5.5. Kuna elan linnast väljas, siis ükski ots pole lühem kui 10 km. Tavaliselt on 15km.
Kui 90% on linnasõitu ja otsad lühikesed, siis võib-olla tõesti kütusekulu nii kõrge.
Kui kollane tuli põleb, siis on vaja kiiresti teenindusse pöörduda, sest FAP võib ära ummistuda.
G60
23:26 10.03.2013
Ma FAPi kohta ei oska kommenteerida kuna minu autol seda pole aga minu 66kW moto võtab praeguse külmaga ca 6,3 liitrit sajale (kompu näitab 6,0) ja veidi üle poole on maantee sõit ja jalg on keskmisest raskem.

Minu kommentaarid siin teemas hakkavad ka läbi saama, sest 4 aastat on kohe täis ja auto läheb müüki seoses liisingu lõppemisega, kuulutuse lisan järgmine nädal.

Üldiselt võin öelda, et kui mõned miinus kraadidega esinevad silla kolinad ja aeg ajalt küljeklaasi lõgin välja arvata, siis selle hinna eest oli autot küll ja küll ja piruka kohta ka mugavust piisavalt. Praegu sellise varustusega autot ei saagi (näiteks eraldi avanev tagaaken jne).

Varsti siis keegi saab võimaluse osta hea varustusega alla 100K km sõitnud masin millega pole FAP filtri peavalu.
eelmisele
00:12 11.03.2013
Kiidad autot taevani aga vaja maha müüa?
"sest 4 aastat on kohe täis ja auto läheb müüki seoses liisingu lõppemisega, kuulutuse lisan järgmine nädal."
Noo tegelikult ongi nii et edaspidi hakkab üks suur lagunemine pihta ja vaja uus jälle võtta. Need prantsuse autod on läbi aastate olnud lagunemise meistrid ,eriti talvel suurte külmadega,kui õlirida järgi jookseb.
Kõiksugu tihendid mootorites on väga halva kvaliteediga 7-8 aasta vanused masinad lahmivad pea iga tihendi vahelt õli välja .
Nii on reaalsus.
G60
09:22 11.03.2013
Laguneb või mitte pole oluline, firma poliitika on selline, et autod vahetatakse 4 aasta tagant ja mul ta on juba neljas mis selle skeemiga vahetusse läheb. Ma arvan teist sama palju saab veel üsna muretult sõita aga kui lubatakse vahetada, siis miks mitte võimalust kasutada :)
eelmisele
10:01 11.03.2013
Need kes kasutavad tööandja sõidukeid ,võiks rohkem suu lukus hoida . Kui sa ise ei maksa teeninduste hooldus ja remondi arveid ja ei tea kui suured need on siis pole vaja teemat arutada.
Sellepärast vahetavadki firmad sõidukeid tihti ,et kauem nad probleemideta ei sõida.
Mingeid 7-8 a vanuseid Citroen kül pidada pole vaja ,tõesti on nad sellised et kuskilt ikka midagi tilgub ja pooled elektrilisad nöögivad.
Seisab endalgi oma firma 2004 Citroen kaubik ukse ees ,suurest rõõmust ei julge talvel suurema külmaga käimagi panna ,kuna õli lahmab välja tihendite vahelt.
Ootan kevadet et maha müüa.
stammer
10:28 11.03.2013
Mille poolest siis firma sõiduk erasõidukist erineb? Kui on ikka sitt kvaliteet või hooletu omanik, siis laguneb ühtemoodi.

Berlingo III puhul püüti parimat, aga välja kukkus nagu alati. Uuendati küll, siit ja sealt, aga tulemuseks on see, et eelnev mudel on palju töökindlam.
Lugedes erinevaid foorumeid, siis eriliselt ebaõnnestunud on need uuemad diislid ja veermik. Kuni 100 tuhat peaks auto nii kestma, et ainult korralised hooldused ja kuluosad, aga mitte käima esinduses irwitava mehaaniku käe all erinevaid kolkse "likvideerimas".
eelmisele
11:00 11.03.2013
Asi on selles kes maksab remondiarved.
Tavaliselt tööandja ja masin viiakse remonti . Juhil ju hea kiita,ta ei tea palju remont maksis ,saab tagasi korras töövahendi.
Mina olen firma omanik ja maksan siis nagu enda(firma) taskust .
raizxc
12:43 11.03.2013
Viimasele: Mis sind nende PSA autode juures painab? Ainult mõttetut negatiivset ulgumist tuleb sinu poolt nende Citroenide ja Peugeotide kohta. Sama on selle TDI õigesti kasutamise osas - ennast ei väsita juba ära? Hetkel jääb mulje, et tead kahte asja - Peugeot/Citroen on rämps ja TDI on Volkswageni grupi mootorite kaubamärk. Mis firma omanik sa siis oled, kui saladus ei ole?
G60
15:48 11.03.2013
Muhelema ajab jah. :) Kes mu selle teema postitusi on lugenud, siis võib aru saada, et selle auto pidamine ongi läinud üsna muretult. Pidevat padu remontimist pole olnud ja arved on olnud üllatavalt minimaalsed, kuigi õlivahetust hakkasin umbes poole pidamise pealt edasi tegema iga 12 500 km pealt. Puhas kadedus siin paistab välja, väga lame.
Ega ma polegi seda masinat ei ülistanud ega laitnud väga, olen objektiivne ja räägin nagu asi on.
Kellel emotsioonid üle keevad, leidke omale mingi hobi.
Citikass
17:17 19.04.2013
Endalgi mõned kuud diisel olnud! Hommikuti ja nii pea iga hommik, kui külavahelt välja keeran, sirge peale siis seda jõnksutamist jagub 5 km peale, kuni temp seier on oma norm asendisse tõusnud. Peale 4-tuhande läbimist vahetati juba lambda temp. andur välja! Tagasillas midagi kolises kohe algul, aga hommikuti kui puksid kuivad. Nagu keegi oleks vanad jupid alla keeranud. Nüüd 12-tuhat sõidetud ja koliseb kogu aeg. Ise mõtlen, et ma pole elusees nii kehva kvaliteediga uue autoga veel sõitnud.
TT
14:46 08.09.2014
Kas keegi sellest diisli jõnksutamisest enne mootori täielikku soojenemist on lahti saanud.Minu auto oli nädal aega pärnu reval autos ja ei midagi.Kusjuures mulle isiklukult tundub et nad vist ei saanudki probleemi olemusele pihta.Ka ei olevat nad oma praktikas sellisest veast midagi kuulnud.
mul on selline küsimus
16:23 08.09.2014
kas Berlingost on ka mingi pikem kerevariant olemas, kas need seitsmekohalised isendid on sama pikad aga lihtsalt üks rida rohkem ära mahutatud. Kes oskab rohkem rääkida Experdi- Jumpy- Scudo mahtuniversaalide hingeelust, neid on ka vist pikemaid ja lühemaid variante, huvitaks just suurem kaheksakohaline isend
mul on selline küsimus eelmise
17:10 08.09.2014
ok
18:17 08.09.2014
ja näita mulle kus on kirjas mis mõõtudega on seitsmekohaline isend
76589
20:38 08.09.2014
See jõnksutamine on tingitud mootori sunnitud soojenemisest.
Külma mootori puhul on erireziim kiiremaks soojendamiseks.
Sellsest reziimist peaks auto väljuma kui korra rajumalt kiirendada nii et tahomeeter üle 3500 pöörde läheb.
Antud probleemi lahendab kõige paremini eelsoojendus ( Defa Webasto)