ESMA on vist parem,olgugi,et pooled töödevastuvõtjad ei tea mazdast suurt midagi aga töömehed on küll tasemel(enamus).Ja veel,mine näita Vilojeti pakkumist Esmas ja vastupidi,saad vähemalt 10prossu hinnast alla.
soovitan Vilojetti. Esma on küll välisilme ilusaks ja uueks teinud(uus esindushoone), aga sisemus on sama(endiselt tuimad ja ebakompententsed teenindajad). olen mõlemaid proovinud just teeninduse poolest ja Vilojett on jätnud parema mulje.
Sain ja natuke nänni ka.Kui sa tahaksid osta Mazda 6 saadaksid nad su pikalt,sest nende nõudlus on suurem kui pakkumine,aga Premacy-d peaks neil lausa ootama klienti,niiet kannatab kaubelda.Muuseas Vilojetil on mängumaa suurem.
ostsin 2-a tagasi endale ka uue auto st.mazda323-e.soovitan pöörduda PÄRNU VILOJETT-i kus oli kõige sõbralikum vastuvõtt.teenenduse kohapealt on küll täitsa suva kus käia,kas esmas autos või vilojet-is vahet ei ole igal pool teenendatakse.ise käin Tartu ESMA-AUTOS JA OLEN VÄGA RAHUL.
Kogemused: Pärnu Vilojeti teenindusest tasub eemale hoida. Näiteks peale AT kasti turbiini zimmeri vahetust üks sharniir "lahti unustatud", GE kerele tahtsin küünljajuhtmeid saada - kahe juhtme eest (rohkem polnud) küsiti üle 1000, Esmast Tallinnast sain kogu (4 tk) vist mingi 750.- kätte. Ise soovitaksin kas Tallinna või Tartu Esmat. Tallinnas olen peaasjalikult kilometraazi hooldes käinud, Tartus häda juhtumeid lahendanud (rattalaager, radikas, küünlad/juhtmed). Mõlemas olen saanud hea teeninduse osaliseks, kuigi etteheita võib ka nendele - nöökiva keskluku parandas lõpuks üks "garaazi alune autoelektrik", esinduse omad ei saanud peale 3 kordset käimist sellest jagu. Tallinna Vilojetist kogemus puudub.
Hinnast lasti alla üle 10% mõlemas. Jõulud on ilmselt pähe löönud.
Mind huvitab just see, kummas hiljem paremini teenindatakse ning kas teeninduse hinnad ja kvaliteet on neil enam-vähem võrdsed või on suur erinevus?
Reeglina on firmateenindustes välja kujunenud mingi konkreetse töö jaoks konkreetne aeg, nii et sõltub nagu tunnihinnast või nii.Aga premacyl on õigus ,teeninduse võid vabalt ise valida,lihtsat omal on veidi parem tunne kui kuskil kujuneb välja seltskond kes on sinu auto "hingeeluga" rohkem kursis.
Ostsin veidi kasutatud 323 Vilojetist, kus müügiinimesed olid igati tasemel. Esma omade suhtumine jättis soovida. Ja teeninduses käin Vilojetis, seni igati rahul.
Inmese paremad ja halvemad küljed tulevad välja konkurentsi olemasolul ja ka selle puudumisel.
Tänage, et teil on kelle vahel valida!
Olen erinevate Mazdadega sõitnud aastast 94-95 alates ja selle pika kogemuse jooksul väidan et kliendi jaoks muutus kõik siis kui Tallinna tekkis esma Auto kõrvale teine diiler. Ennem Esmat oli Pärnu mnt-l mingi koht (aa-autoteenidus?) kus tehti remonti ka Hondale ja oli vist Rover ka?
Ennem seda olid nädalsed ja pikemadki järjekorrad Esmas tavalised - ja suhtumine oli s*tt (monopoli tingimustes läksid inimesed laisaks)
Peale vilojett on inimesed justkui äravahetatud :-)
Väga palju pole kummagi firmaga kokku puutunud. Kaks korda olen käinud Tallinna Vilojeti teenenduses, mõlemal korral jättis asi väga negatiivse mulje. Tallinna Esmast ostsin mingi väikese vidina, rohkem kokkupuuteid ei ole. Ilmselt sõltub asi ikkagi kuuseisust ja teistest sarnastest teguritest.
Mul selline kogemus: Kõigepealt läksin Esma Autosse ( see töökohale lähemal ) esimesed pidurid vajasid vahetamist. Töö aja kohta mulle midagi öelda ei osatud. Nu ok, juhtub. Läksin kõrval majja lõunatama. Nägin kuidas minu auto aeti teenedusse sisse- tore. Lõuna lõpetasin mingi tunnikese pärast. Nägin, et minu auto seisab kenasti teeninduse ees. Kuna leppisime kokku, et nad helistavad mulle, kui töö tehtud- mulle seni helistatud polnud. Asi hakkas huvitama. Kui lõpuks helistati ja öeldi, et töö valmis ning võib järele tulla- nägin esitatud arvelt, et tööd oli tehtud 2 tundi ? Kui ütlesin otse neile mida ma asjast arvan ( nägin ju et mu auto oli tunni aja pärast juba õues seismas ), siis nad kehitasid vaid õlgu.
Nüüd käin Vilojetis- pole seni veel kurtud, kuigi pean tunnistama, et sai kord ka neid piilutud ja aega võetud- ( mul sõber töötab nendega samas majas ning ta hoidis silma peal ). Klappis aeg ja ka arve.
Vilojeti mehed üritavad oma ebakompetentsust varjata kliendi lollitamisega. Äärmiselt ebameeldiv kogemus. Probleemile sai korduvalt tähelepanu juhitud. Ka nende esindaja tunnistas viga
kuid kuna töö teostusel mõistusest/tahtmisest jäi puudu hakati väitma, et nii peabgi olema. Edaspidi katsetan Esmas.
Mis puudutab garantiiremonti siis Vilojet on parim. Esmaautos pidin ise uued asjad ostma Vilojet tegi garantii korras ära. Vahe on selles, et kes loeb reeglistikku ja kes vaatab läbi sõrmede - ise otsusta, milline firma sulle kasulikum on.
Õige valik oleks ESMA... Vilojet mängib väga räpast mängu, pealegi firma ripub suhteliselt mittemillegi küljes... pangad neile laenu ei anna kuna neil pole anda piisavalt tagatist (st neil pole omavara)... Pealegi see uus Esma esindus on igati kiiduväärt ja hea kohapeal ka... Aga eks ikka otsus jääb siiski inimesele endale...
Olen käinud nii Esmas kui Vilojetis (Tallinnas).
Viljojeti kogemused:
- tahtsin autot osta. Tegemist oli vana masinaga, mõtlesin igaks juhuks mootori diagnostikat teha. Kokku lepitud ajast viivitati 3 (kolm) tundi ja diagnostika oli selle protseduuri kohta küll palju öelda.
- masinal oli vaja sarniire vahetada. Küsisin Vilojetist palju maksab, räägiti nii 600 kroonisest arvest. Läksin autole järgi, arve ligi poolteist tuhat. Vahetuse käigus olevat üks stabikas puru läind. Ei mingit vabandamist.
Esma kogemused:
- mootoris oli vaja miski tihend vahetada. Tööajaks öeldi tund. Läks päev õhtusse, helistati, vabandati, et jupi saamisega läks kauem. Läksin autole järgi, tehti arvest korralik protsent allahindlust, tasuta piduritesti tulemused pealekauba.
- ükskord jäi päev enne väga tähtsat välismaa sõitu auto tee peale. Kell oli miski kaks päeval. Teatavasti on teenindusel omad kellaajad, millal autosid sisse võetakse. Esma tüübid saatsid aga kohe puksiiri järgi (tasuta muide), tegid auto korda ja seda kõike paari tunniga. Arve oli nii väike, et ma mõtlesin küsida, ega nad trükiviga pole teind.
Eks lugusi häid ja halbu nii ühel kui teisel, ning halvad ja head küljed mõlemal ilmselt olemas. Lihtsalt ärge hädaldage ja vinguge, leidke omale parim koht kust saate omale parima lahenduse ning ongi kõik ok. Vaevalt et meist keegi eksimatu on. Tean inimesi mõlemast majast ning usun et enamus neist ikkagi soovivad klendile parimat aga eks vahel ikka läheb midagi nihu, mis teha! Turuosakaal peaks olema u. 45-55 Vilojeti kasuks, see peaks ka üht-teist ütlema. Ega lambist ei saavutata mõne aastaga uuel turul paremat positsiooni võrreldes oma otsese konkurendiga. Konkurents on tegelikult ainult klientidele kasulik, nii et küll kõik võrdsustub ning läheb kliendile paremaks!
Selliseid rubriike võiks rohkem olla, kus inimeste arvamust saab lugeda teatud firmade kohta. Kirjutaks ka ise, kui mingi teenindaja kohta positiivseid või negatiivseid emotsioone tekib. Endal on küll huvitav lugeda teiste arvamust.
Ei tah kummagi kohta pahasti õelda, kuigi Vilojetis on mul paar korda kehvasti läinud, sellepärast nagu sinna eriti ei tõmba autot remontima. Tahaks siiski uskuda, et seal tehakse ka korralikku tööd, vähemalt suhtumine kliendisse oli seal küll väga hea. Süsteemi järgi: Kliendil on alati õigus. Annab kaubelda. Millegi pärast mulle Vilojetis meeldis. Miks?
Esma Autos on suhtumine uues kohas palju paremaks muutunud. Vanas kohas oli nendega väga raske suhelda, klient oli nende jaoks nagu mingi tüütu putukas, kellest võimalikult ruttu vaja lahti saada. Nad nagu ei suutnud aru saada sellest, et konkurent on Tallinna ilmunud Vilojeti näol. Töö kvaliteedi suhtes ei saa ka uues kohas kurta, neil on nüüd vist ka moodsam tehnika käes. Tundub olevat isegi parem, kui Vilojetis. Muidugi ei tohi selle pärast loorberitele puhkama jääda. Konkurent kasutab selle kohe ära.
Igatahes soovin edu mõlemale, kuigi kasutan praegu Esma Auto teenuseid ja seal tundub hetkel parem olevat - minu jaoks vähemalt.
Ostes teadsin, et mul rattalaager läbi. Helistasin Esmasse, küsisid VIN koodi ning selle peale öeldi mulle, et sellist autot pole olemas. Ütlesin, et kui sõidan kohale, mis siis saab? Korrati ikka: sellise VINiga pole olemas.
OK kui pole olemas, siis pole olemas. Ju ma hulluks läind.
Helistasin Vilojetti. Küsisid samuti VINi. 2 päeva pärast oli jupp kohal, millest sai veel hindagi alla kaubelda.
Vilojettis on tõepoolest väga profid müügimehed!!!!,seevastu teenindus varuosad ja muu......!!!!need inimesed võiksid tööd leida-otsida mingis muus valdkonnas-mitte klinditeeninduses.Tellisin sealt varuosade juhataja "enda" käest detaili,mis lubati hiljemalt nädalaga kätte toimetada.(kusjuures tegemist oli avariilise liisingautoga)Möödus-kuu-kaks ei mingit märki.Helistamiser peale sain teada,et polegi tellitud.Siis lubati jälle,mingit kuupäeva(ilmselt selleks,et mina kui tüütu klient neid ei tülitaks).3 kuu möödudes ei olnud mul ikka seda detaili käes.Järjekordse järelpärimisepeale sain vastuse inimeselt ,et elu on karm.Ühesõnaga mul oli nendest jutupaunikutest kopp ees ja läksin Esmasse ja ostin selle detaili letist ja olen peale seda ka seal hoolduses käinud ning klienditeenidus on Vilojettiga nagu öö ja päeva.Seal tundub kehtib see vana hea klienditeeninduse reegel ikka,et klient on kuningas.Võite ise arvata,kuhu oma Mazda omanikest tuttavatel soovitan minna.
Olen elus kolm viga teinud ja need on need kolm korda, kui ma olen külastanud Vilojett'i. Kord hoolduses, kord varuosa otsima ja lõpuks sooviga autot vahetada. Kõigest sellest mis mul vastu karva käis, võiks raamatu kirjutada.
Vatupidine pilt ootas mind Esma Autos!
Vana auto sai müüdud tänu Esma-le (kusjuures väga mõistliku hinna sain), uue kuue sain kätte ilma suurema ootamiseta.
Umbes pool aastat tagasi soetasin ka tütrele sealt auto (vähe kasutatud 323), salongis midagi sobivat pakkuda neil too kord polnud aga müügimees võttis parameetrid ja lubas leida. Paari nädalaga leiti 323 mis vastas minu ootustele.
Igaljuhul tervisi Paldiski mnt. poistele ja minu arvates need kaks firmat ei kuulu võrdlemisele.
Siin keegi üleval pool rääkis konkurentsist. Ja sa rääkisid õiget juttu ainult, et minu vaekauss kaldub esma kasuks. Ma ei ole teenindusega rohkem kokku puutunud, kui kahel korral ja ei oska millegi üle nuriseda, kõik tehti n.ö. po programmu ja arve ei olnud ka teab mis suur. Ennem auto ostu võtsin pakkumise Vilojetist ja siis tulin Esma-sse. Vilo's kõigepealt ootasin 10 min., siis hüppas üks vend ligi ja hakkas sellist tempot tegeme, selline tunne jäi, et ma pean järgneva kümmne minuti jooksul auto ära ostma. See aga ühel hetkel juhatas mu kabinetti ja pakkumise tegi hoopis mingi muu mees.
Esma-s hoopis teine atmosfäär, kõik küll sagisid ringi aga siiski peatusid müügimeeste silmapaarid ka minu peal, kutt tuli ligi, vabandas, et kõik on hõivatud, teada saades, et ma olen autoga juba tuttav ja seda rohkem põhjalikult uurida ei soovi, pakkus mulle välja telekat vaadata see 5 minti, kuni keegi vabaneb. Isegi küsis mis kanalit ma soovin. Mõne hetke pärast võetigi mind ette, pakkumine koostati suht kiiresti aga samas minuga põhjalikult konsulteerides. N: pakuti valida kolme alarmi vahel, räägiti ka nende erinevustest, ma sellest asjast midagi ei jaga, lasin panna neist parima. Vilo-s öeldi mulle, et autol on peal tehase signalisatsioon, Esma-s tuli välja, et signalisatsioonist ei ole seal haisugi, on vaid puldist juhitav kesklukk. See selleks, sain pakkumise mis oli veidi kallim kui Vilojeti oma.
Ma ostsin auto Esma-st.
Mida ma konkurentsi kohta öelda tahtsin, on see, et kõik me ootame kõikvõimalike soodustusi. See kord kaalus suhtumine allahindluse üle.
Kui sa tahad tunda end inimesena, siis peale Esma pole kedagi.
Pole nad mind veel hätta jätnud.
Vilojettis anti aga mõista, et selline probleem, nagu lihtsalt ei eksisteeri.
Esma on veel kodukal foorum, mis annab sulle kiirelt vastusid.
kui uskuda vilojeti juttu, et saadavad soome esindusse meili ja siis helistavad ja teatavad, kui palju võiks vajaminev jupp maksta, siis vast läheb enne jumalapäike looja kui nendelt kõne tuleb...igatahes vastust ei ole siiani veel saabunud, kuigi möödunud oma poolteist kuud juba - Soome kaugel ka ja meilid liiguvad aeglselt.....
Vilojettis varuosa müügimehed vargad.
Oli plaanis 1,8 626 õli vahetada, lasin Vilojettis
õlivahetuse arve välja kirjutada et see ülekanda ja siis auto töösse. Arvele oli pandud 5l. õli (täissünt ca 150 kr.l.)
Olin varem ka sellel autol mujal õli vahetanud ja oli nagu meeles et sellist kogust pole sinna küll läinud. Ütlesin seda ka tollele
müügimehele, kuid see vastu et läheb kull nii palju jne. nagu mina oleksin idioot. Läksin siiski ESSO õlivahetusse, kus olin varemgi käinud, vahetati õli ära, läks 3,8l. Peale selle maksab Vilojettis mingi el pirn 85 eek ja sama asi Esmas 18 eek
No minul on jällegi vastupidi. Käisin Esmas ja ka tuttav käis seal, kuid probleemidele lahendust ei leitud. Läksin siis Vilojetti ja autod mõlemal korras.Kohe parandati kõik vead ja kõik tegelased olid viisakad ja muhedad.nii, et eks ole kinni va kliendis ka palju.
???? Milleks siis targad raamatud kust vaadata?? Missiis kui ei taha seda õli, mida nemad pakuvad?? Pole manuali ka autoga kaasas, kust vaadata?? Kuhu sa ikka pöördud, eks ikka Mazda esindusse, Esma autosse.
pooled siin kommijatest kindlasti osad esmast, osad vilojetist....pange aga edasi, vaatame kuhu asi välja viib? ehk selleni, et kaotatakse eestist mõlemad esindused. uue mazda ostate siis lätist ja seal käite ka õli vahetamas...
Mina olen ostnud vilojettist 323 F ja olen nii müügimeeste kui ka remondimeestega ülimalt rahul. töö kiire ja korralik ning auto ostes sain ikka kõvasti müügi hinast maha ja lisasi juurde hea hinnaga, kui ikka tingida siis kannatab seal väga hea hinnaga auto soetada.eriti meeldib mulle müügimees janek, kellega kannatab nii mõndagi ära rääkida:)
Jäin hiljuti autoga hammasrihma purunemise tõttu teele 15 tuh.km. enne korralist vahetust. Selgus, et Vilojetis oli eelmise rihmavahetuse aegu jäetud rullikud garantiiajal vahetamata. Põhjenduseks toodi , et need üldiselt veel head küll. Jõi mulje, et see ongi Vilojeti praktika ...
See et sinu mpv-l rihm purunes pole küll vilojeti viga see ikka oleneb rohkem nagu sõidustiilist sest rullikuid vahetatakse vastavalt vaiadusele(st.kui rulliku laager juba kõriseb siis läheb vahetusse kui aga mitte siis pole ju midagi garantiisse kirjutada), millest siin nii raske on aru saada. Pigem ikka mängib sellises loos rolli sõidustiil ja kahjuks ei oska veel keegi ette ennustada millal võib rihm puruks minna.
Kirjutasingi rohkem hoiatamise mõttes sest niimoodi "hooldatud" masinatel lihtsalt niisama keegi neid rullikuid ei kontrolli. Täpsustuseks mainin veel, et ei olnud kahetsusväärse vea tekkimise momendil auto kasutaja.
Neid kommentaare lugedes tekib tunne, et siin kemplevad kahe müügiesinuse esindajat, üks kiidab oma ja sõimab teist. Täpselt selline tunne. Kuidas saab nii vastukäivaid argumente esitada- midagi siin ei klapi.
kuidas on Mazda teenindus nüüd- aastal 2007- olege palun Mazda omaniku head ja andke objektiivseid kommentaare, kas olete teenidusega rahul- ehk on see aastatega paranenud, siin ju esimesed kommid mingi aastast 2002 kus Vilojett ja Esma kriitika tules....
Esmaga 2 korda kokku puutunud tallinnas ja esimest korda olin väga rahul lausa super, kui läksin teist korda olen nii pettund et ei lähe sinna enam kunagi lähen järgmine kord tartu