Tere. Auto võetud pea kaks aastat tagasi hinnaga 360000 kr ja kasutusrendina. sissemaksuks 140000 kr ja jääk sama. Auto hind tunduvalt selle ajaga langend nii 220000 peale. Tagasi andes mis probleemid võivad tekkida. Kas tuleb juurde maksta? aitäh kõigile abilistele
variante nüüd kaks:
1.kas üritad ise leida autole ostja
2.viid tagasi ja liising paneb selle tõenäoliselt BRC-sse müüki ja kui see ünnestub hetke jäägiga maha müüa siis ok kui aga väiksema summa eest kui hetkel jääk siis plekid vahe kinni.
näiteks:liisingu jääk 220 tuhhi ja autole leitakse ostja 190 tuhhi eest siis pead ise plekkima 30 tuhhi liisingule kinni.
ega see tagastamine nii lihtne ka pole!!!
Sõltub sellest, kui pikk oli liisinguperiood (märkimata jäetud) ja sellest omakorda kui palju on siis liisingu põhisummat makstud. Aga põhimõtteliselt soovitan kombineerida eelpoolmainitud soovitusi:
1) kõigepealt küsi liisingfirmast, mis variandid on.
2) tõenäoliselt soovitatakse kõigepealt autole ise ostja leida, kes liisingut jätkaks. Arvestades, et 140k on sisse makstud ja 2 aasta jooksul ikka oled midagi tasunud ka kõrgele jääkväärtusele vaatamata, peaks see olema reaalne. Kui hakkad ostja käest lisaraha küsima liisingu ülevõtmise eest, on müük muidugi keerulisem
3) viid firmasse tagasi - on mugavaim variant, kuid suure tõenäosusega kaotad rahas oluliselt rohkem, kui ise müües
Vaatan, et see teema haakub minu juhtumiga, ei hakka uut topikut tegema. Lugu järgmine - autol oli kasutusrent, leidsin ise ostja (olen eraisik ja eraisik ka ostis) ja müüsin auto. Sain rohkem kui võlgu olin ja nüüd uue auto soetama hakkamisel selgub, et see raha, mis nagu ettemaksuks jäi, sealt tuleb 18% maha?! Oskab keegi öelda, mis alustel see nii käib? Auto ostsin - hind sisaldas 18%, auto uus ostja ostis ka hind sisaldab 18%, tagasimaksed sisaldavad samuti 18% ja see raha, mis ma olin ettemaksuks teind - öeldakse, et nüüd toimus ostu müügi tehing tuleb maksta. Küsin, mille alusel - ütlevad, et nii on!! Mina veel väitsin neile, et ostu- müüki juriidiliselt ei tekkinud - sest omanik, ehk siis liising jäi samaks :)
Ja veel öeldi, et kui selle kuu jooksul uut lepingut - ehk siis uut autot - ei osta, kaob see ettemaks nende kasumisse. On see seadustega kooskõlas?
muidukihutajale:
Sina ja ostja olete füüsilised isikud, aga tehingu vahendaja on juuridiline isik ja käibemaksu kohuslane. Siit siis see 18%-ndi teema.
Mõtle ja analüüsi nüüd tekkinud olukorda rahulikult. Saad asjale pihta ma loodan. Edu!
üldiselt sa tegid valesti kogu tehingu.
juriidiliselt on kõik ok ja saad suu pühkida puhtaks ja kaevata ka ei ole kellegile.
1.oleksid pidanud jäägiga üle andma ja vaheraha kohe endale kasseerima.
2.oleksid pidanud lunastama vahetult enne lepingu sõlmimist välja ja siis müüma.
minu arusaam lugedes sinu postitust aga samas äkki sain millestki ka valesti aru.
Nimelt ettevõte võttis 8 kuud tagasi liisingusse 380 000.- maksva auto sissemaksuga 90 000.- . Nüüd 8 kuud hiljem on majandussurutis viinud ettevõtte nii kaugele, et sooviks auto välja vahetada mõne kasutatu vastu, ilma liisinguta.
Kuidas edasi käituda?
Kas ja kuidas saaks sissemakstud summa vähemalt tagasi ja teemale suht mõistliku lahenduse.
ma arvan, et ei saa sa oma 90 000 tagasi vaid maksad ise peale veel kuna 8 kuuga on auto väärtus kukkunud rohkem kui maksta oled jõudnud. muidugi ei ole sa täpsustanud kui suur on kuutasu osakaal , st mitmeks aastaks liising
Ega sellest kuutasu täpsustamisest ka ei piisa, ostja tahab ikka autot ennast ka näha, ilma selleta on rohkem soolapuhumise moodi.
Aga pole mõtet elu keeruliseks elada, võta ühendust liisinguhalduriga ning ole valmis masin lihtsalt maha müüma. Eks turg paneb hinna, mille saad, mingit imet siin loota ei maksa. Kas seda on rohkem, kui auto jääkväärtus, see paistab pärast müüki.