Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Gaasirevolver , gaasipüstol , elektrishokirelv

Kärss
23:54 13.11.2008
Oskab keegi neist midagi rääkida? Plaan on soetada omale selline asi, osaliselt reaalseks enesekaitseks (ka hulkuvad koerad kardavad pauku), mitte kellegi ees sellega ärplemiseks. Oman muidu väga korralikku õhupüssi ja mõned sõbrad on demonstreerinud harjutamise ajal ka enda gaasirelvasid, kuid ei tahaks hakata ostma lihtsalt selle järgi, et kui sõbra oma meeldib, et siis ostan samasuguse. Neid on ju müügis ikka päris palju ning ka hinnad üsnagi seinast seina. Omadustes neid paraku ise võrrelda eriti ei oska, samuti kasutusmugavuses. Autentsena mõjuv välimus on muidugi suur pluss, aga mitte kõige olulisem. Hinnaklassi pole enda jaoks paika pannud, aga nii kehva osta ei taha, et varsti jälle uut ja paremat tahtma hakkaks. Igasugune nõu on väga teretulnud, ka kuulujutu tasemel:)

Muudetud 15.11.08 12:51

mina mina
01:07 14.11.2008
oman üht sellist "Reck-PP" 9mm PA nii vähemalt loeb loa pealt.välimus niiöelda audentne.aga üldiselt ütlen ,et mõtetu on üldse endale sellist mänguasja hankida.või kui hangid siis hangi ka paukpadruneid ja see olgu esimene rauas:)vähemalt hirmutab ära ja turvalisem!!
Tuudur
09:56 14.11.2008
Gaasipüstoli ostmine enesekaitseks on suhteliselt mõtetu. Esiteks ajab sama asja ära märksa mugavamalt kaasaskantav gaasiballoon (koerte vastu samuti) ja teiseks on gaasipüstoli kasutamisel alati võimalus, et teine pool võtab seda tavarelvana ja laseb enne ;)
Mina pooldaksin kas siis tava tulirelva või gaasiballooni.
Willem0
10:53 14.11.2008
Ma laidan ka Püstoli kandmise idee maha. Balloon pealegi väiksem ja kergem kaasas kanda. Pipragaas mõjub rahututele tegelastele eriti rahustavalt ;).
Pealegi kui Gaasirelvaks (on, oleks) revolver, siis see oleks veel ebamugavam, kui püstol. Kõik on maitse asi.

Muudetud 14.11.08 11:19

G
10:56 14.11.2008
Gaasirelv on kõige mõttetum enesekaitsevahend. Sellele laienevad KÕIK tulirelva piirangud (relvaluba, hoidmine, kandmine jms v.a. kasutamiskeeld lõhkeainetehases..) ja vastutus (relvataoline ese, võimalus sattuda tulirelva vastu), samas efekt on praktiliselt sama, mis gaasiballoonil.

Enesekaitseks eelkõige "vahuga" gaasiballoonid, täpse käe ja külma närviga tegelastele on joaga balloonid ka mõeldavad. Kõige levinumat, gaasipilve tekitavaid pihusteid soovitaks ainult siseruumidesse.

http://www.vipis.ee/tooted/pipragaas.htm -- lõpus on põhiline point asjal.
Kärss
15:33 14.11.2008
Ma ei mõelnud praegu mitte gaasi pritsivaid püstoleid, vaid sisuliselt õhupüstoleid, millel tulistamiseks vajalik õhk saadakse gaasiballoonist. Mingi pipragaas ei tule tuulise ilmaga kõneallagi (käin jooksmas paraku tuulistes kohtades mere läheduses) ja kuna probleem just hulkuvate koertega (sageli väikesed nähvitsad), siis ühe käega hoian oma koera kinni (rihma otsas), teise käega ballooni, arvestan samas tuule suunda ja laske kõrgust, et oma koer seda sahmakat ei saaks ja kui õige hetk mööda läheb ja ta hammastega juba mu koeral küljes, siis pole ikkagi selle ballooniga midagi teha. Mul polegi plaanis kedagi tapma hakata, kuid lihast läheb see õhupüstoli kuul läbi peaaegu sama hästi kui korraliku õhupüssi (Diana 350) oma, läheb ka õhemast autoplekist, kusjuures müüakse ilma relvaloata (naisel ka relvaluba tegelikult olemas, kuid omale pole näinud vajadust hankida). Pipragaas on kah hea asi, aga mul pole selle järele vajadust (vajadus tekkis ühel lähedasel inimesel, kellele pipragaasi ballooni kunagi kinkisin, tema pääses ainult tänu sellele vägistamisest - mõelge selle peale naisterahvastele jõulukinke valides!). Praegu ootaksin kogemusi ja soovitusi siiski relvade osas, kuna just nende taskusse mahtuvate mänguasjadega omal kogemused peaaegu puuduvad (laskmiskogemust ei peaks siinkohal kogemuseks)
Tuscan
16:10 14.11.2008
Kui gaasiballoonil töötavatest õhupüstolitest veidi rääkida, siis ma ise oman sellist Beretta 92FS koopiat http://www.jahipaun.ee/index.php?lang=est&main_id=2&
cat_id=16&product_id=149

Ei soovita osta sarnast plastmasskorpusega relva kuna see kipub nagisema ja tõelisuse efekt seetõttu kannatab, lisaks esineb suht tihti tõrkeid kuuli kinni kiilumise tõttu( kuigi relvas kasutusel ümmargused kuulid). Kui miskit osta, siis soovitaks metallkorpusega ja liikumatu kelguga(kelk on lihtsalt poose värk) õhupüstolit. Mida vähem liikuvaid osi seda parem. Tootjatest Eestis peale Umarexi ja Gamo suurt valida pole. Gamol on see tobe, et paljudel püstolitel on toru otsas või pideme juures tobedad punased plastist jullad, mis annavad kaugele märku et tegu pole päris tulirelvaga. Umarexi omadest on enamik väga audentse välimusega.
Minu püstoli balloonist piisab ca 4 pidemeks (72 kuuli) peale seda jõud raugeb märgatavalt. Kuna minu relva kuuli algkiirus ca 145 m/s (enamikel püstolitel on see 110-125 m/s)siis on see probleemideta maha võtnud nii tuvi kui varblase. Inimese peal pole kavatsust proovida, kuid kindlasti põhjustab kehavigastusi, aga ei tapa. Palju oleneb ka sihtmärgi riietuse paksusest. Olen proovinud ka puidu sisse lasta ja ca 10 meetri pealt tungib kuul veel oma diameetri ulatuses palkseina. Miinuseks võib tuua veel selle, et minu püstoli sihikud pole seatavad ja väike viga on seal sees.
ei ole vaja seda joga
16:22 14.11.2008
huvitav palju leidub neid kes on oma õhukaga mõelnud kedagi hirmutada ja siis ise ehtsa relva ette jäänud.minul on õnnestunud selline tuulepuhuja ennast täis sittuma sundida.
Kärss
16:25 14.11.2008
kas hulkuvad koerad on hakanud nüüd päris relvi kaasas kandma?
ei ole vaja seda joga
16:31 14.11.2008
minu koer ka metsas lahti.kui tuleb keegi tämblema siis ikka kaitsen koera.ei pea mina aru saama kas tegu gaasikaga või ehtsaga.tina saab ikka,kes küsida oskab.
Tuscan
16:58 14.11.2008
Njah, tuleb välja et Eesti on Rambosid täis kes jooksevad metsas koeraga hambuni relvis. Kas sul üldse relvakandmis luba on?
Tavainimene saab politseist omale relva hoidmisloa oma vara kaitseks st kaasas kanda sa seda ei tohi. Kaasas saavad Eestis kanda minu teada vaid politseinikud ja inkassaatorid pluss veel teatud käputäis ametimehi.

Muudetud 14.11.08 17:00

G60
17:14 14.11.2008
Tuletan igaks juhuks meelde, et koera ei tohi enne lasta kui ta on sul korra kannast, kannist, käest vms. näksanud/hammustanud. Vastasel korral saad kriminaalasja kaela. Kui ka koer liigub üksi ja peremees ei ilmu 150m eemalt välja kes kõike ilusti pealt näeks, siis ikkagi on suur tõenäosus, et haavatud looma peremees saab koos mendiga sulle jälile ja kui sul pole ette näidata koera hambajälgi oma kehal, siis ongi korras, sina maksad kahjud, kohtukulud ja veel moraalsed kahjud.
Selles mõttes on see pipragaasi teema palju ohutum, sellega võid ohu korral rünnata esimesena.
küünik
17:39 14.11.2008
mis ajast koerad relva "autentse välimuse" järgi tunnevad?
nähvitsa vastu peaks autentse välimusega jala joobist autentsesse *****piirkonda ka üht-teist abi olema.
Markos32
17:52 14.11.2008
See on täiesti loll jutt, et eraisik ei või relva kaasas kanda.
Võib küll!
Tuleb õppida relvaseadust ja tulirelva käsitlemist, sooritada eksam ning kanna kaasas palju tahad. Ainult et ise peab kaine olema ja päris igasse kohta nende ei lubata, näiteks massiüritustele ja ööklubidesse jms.
halleluuja
18:26 14.11.2008
Tuscan, sinu teadmised relvaseadusest pärinevad ilmselt aastast 1995, kui see tõepoolest nii võis olla. Täna saad sa peale taotluse esitamist, perearstil käimist, eksamite sooritamist, riigilõivude tasumist ja soetamisloa realiseerimist RELVALOA, millel märgitud relva ja sama kaliibriga laskemoona on sul õigus hoida, kanda ja õigusvastase ründe tõrjumisel, kui ohus on sinu elu, ka kasutada.
halleluuja
18:35 14.11.2008
Ja veel, minu arvates on õhupüstoliga koera hirmutada/vigastada suht kahtlase maiguga. Esiteks võib haavatud loom muutuda veelgi agressiivsemaks ja kui juhtub ka peremees juurde sattuma, siis on pahandust kui palju ja tuleb ilmselt ka politseiasutuste uksi kulutada. Ise soetasin endale hiljuti vanakooli PM-i ja igatahes kindlam tunne kui lihtsalt mingit tongi- või õhupüstolit kaasas kanda.
quarts
19:21 14.11.2008
Ee....eks ta ole muidugi vaks vahet, KUS on tarvidus enesekaitseks. Linnatingimustes on üks asi, metsatingimustes teine asi etem...Jooksmas ja mere ääres..hmm. Kahtlane et gaasirelvast(sellisest mis laseb gaasi torust) suur abi loomade vastu oleks. Kuskil hoovis või mõnes aiast möödudes, kus krants tahab kintsust haarata, siis ehk. No jah, ma pakun ehk rohkem ratturitele või rolleritega sõitjatele, minu soovitus oleks macheete, soovitavalt isegi kukri machete. Midagi sellist -

http://www.nuga.ee/products/ka1249.htm

või ehk isegi midagi veel odavamat, kui pole tegu mõne kestvusmatkaga -

http://www.relvad.ee/shop/product_info.php?products_id=287

Kahjuks pole neil küll neid käepideme juures olevaid sälke, mis oleks ikka vajalikud selletüübilisele asjandusele, siit näete lähemalt -

http://www.kukri.ru/katalog/products/nepalskie-kukri

ehk kui hiljem on asi käpas, siis on ehk vajadus ka kallimate järgi..
Need viimased ehk eriti jooksjale ei sobi, kaalu pärast.
Aga muidu, gaasiballoon pipragaasiga oleks vist jah enam-vähem üle keskmise asi. Looma reageerimine õhupüstoli tina- või teraskuuli peale võib olla liiga ettearvamatu....Muidugi, oleneb ka koera suurusest..

Et kuidas reageerib koer aga matsheetele? Seni pole ettearvamatult reageerinud.. ja mitte ainult koerad..
Kärss
02:16 15.11.2008
> Tuletan igaks juhuks meelde, et koera ei tohi enne lasta kui ta on sul
> korra kannast, kannist, käest vms. näksanud/hammustanud. Vastasel
> korral saad kriminaalasja kaela.

Oeh, oleks see nii lihtne! Kui koer hammustab säärest ja sina annad koerale jalaga, siis mõlemad saate süüdistused enda toimepandud õigusrikkumise eest. Ehk siis koeraomanik maksab kinni Su püksid ja Sina maksad jällegi kinni koera tervisekontrolli, kus tõdeti, et koeral midagi viga ei ole. Olen paraku pidanud sarnase asjaga politeis maid jagama ja sain OHVRI JAOKS AINUÕIGE tegutsemisviisi juhised, mis välistab selle, et Sulle endale süüdistust ei saaks esitada: lased koeral end pureda, samal ajal võtad taskust mobla ja helistad politseisse (kui moblat kaasas pole, pead leidma võimaluse kusagilt telefoni laenata!) ja lased koeral edasi pureda end nii kaua, kui politsei kohale jõuab. Nuta või naera, aga see oli politseiametniku jutt. Ütles veel kommentaarina lisaks, et tee mida tahad, aga kui koera sõrmeotsagagi puutud, võid saada koeraomanikult süüdistuse koera ründamise eest ja koerale tekitatud vigastused pead ALATI ise korvama olenemata sellest, mida koer enne Sinuga teha jõudis (st selle korvab koeraomanik). Ma ütleks et "tule taevas appi", kuid see jutt on politseiametis lindi peal ja nõu küsima minnes saaksid tõenäoliselt ka praegu sama vastuse. Minu jaoks lõppes asi kerge hammustamisega, minu koera jaoks veriste haavadega (ei midagi eluohtlikku), aga kõige õigem mees oli muidugi selle koera omanik, kelle peni rihma otsas polnud ja ründas. Seda paistab juhtuma üsna tihti, alles eile oli ajalehes artikkel koerast, kelle selgroo mingi suurem koer puruks oli hammustanud. Olen korra võõra koera pidanud tapma (natuke teistel asjaoludel) ja teeksin seda vajadusel kõhkluseta uuesti, kui koer ründab mind või kedagi mu lähedast, sh ka minu enda koera. Isegi kohtus kaotajana parema meelega maksan kui ravin oma koerale tekitatud vigastusi. Kindlasti ei jääks ka Sina ootama koera rünnaku puhul seda, et koer kõigepealt Sul lapsel näo küljest ära hammustab ja alles seejärel hakkad koera rünnakut kuidagi "koerasäästlikult" tõrjuma.

See ongi kogu asja point, et ma ei taha kedagi tapma hakata ja iseenda kaitsmisega tulen toime suurepäraselt, aga just need hulkuvad koerad on probleemiks jooksmas käies. Praegu (pärast seda ammust juhtumit) kannan kaasas pikateralist pussnuga või isetehtud raskustega nuia (midagi analoogset kumminuiale), mida ka kasutada oskan. Samas usun, et ainuüksi mu jalalöök (pole ise just kõige pisem ega töntsima liikumisega) on igale koerale ohtlikum kui väike kuulihaav ja on väike lootus, et ründav koer pöörab ringi juba esimese paugu peale, enne kui ma toru alles tema poole otsustan pöörata. Ehk siis üritan end säästa õigusabi kuludelt niipalju kui võimalik ja seni pole "pussivälgutamise" järel peale koeraomaniku räuskamise ka midagi juhtunud, kuid alles pussi nägemine on "äratanud" koeraomanikku piisavalt, et ta ise rünnaku lõpetamisest huvitatud on olnud. Tobe, kuid selliseid vastutustundetuid koeraomanikke paraku leidub. Ja kuna kaabakas pole kunagi koer vaid omanik, sellepärast ei tahakski koera eriti vigastada, või vigastada teda minimaalselt, mis teeb haiget ja paneb taanduma, aga ei tapa ega tekita ka temale eluohtlikku seisundit. Sellepärast mainis ka relva välimust, et omanikku ma sellega ju ründama ei hakka, aga omanik näeb, mis mul enda kaitseks tema koera vastu käes on ja näeb ehk rohkem vaeva oma koera korralekutsumisega (analoogiliselt: pole ka pussnoa nägemise peale keegi mulle kallale tulnud, pigem ise koos koeraga vehkat teinud ja koeraga riielnud). Usun, et pauku tegev relv on koera jaoks siiski tõhusaim, mis koera taanduma võiks panna ja mis jätab võimaluse teda ka vajadusel tulistada. Kui koer peale vigastamist hoopis mind otsustab rünnata, on ju eesmärk saavutatud, mu koer on rahule jäetud ja koerarünnakule vastamist ei karda, kuna olen ise harjutanud kõriauguni nii enesekaitsekursustel hobi korras kui kunagi kiirabis töötades.

Mingi kõva pauku tegev ja lihtsalt kasutatav "asi" (st pauk tuleb ainult nupule vajutamise peale) võiks ehk olla tõesti alternatiiviks. Oskab keegi midagi konkreetsemat välja pakkuda?
me
10:20 15.11.2008
CO2 püstolid on tegelikult täiesti mõttetud mänguasjad, maksavad kõvasti, aga löögijõudu pole , samas korralikumad vedruga õhupüssid on juba väga tõsised asjad, aga püssi nagu jooksma minnes kaasa ei vea. Koera vastu on arvatavasti kõige efektiivsem elektrirelv (annab särakat), kuid eestis on vist antud asi keelatud? Kus asud, kui tahad CO2 revolvrit näppida, siis oman ühte ja oleks hea meelega nõus seda mingiks ajaks laenama.
marita57
10:49 15.11.2008
Koera vastu on tõesti elektrirelv erakordselt efektiivne. Pean silmas siis sellist, mida suurte veisekarjade ajamisel kasutatakse. Samas pole mul infot, kui legaalne see Eestis on. Paraku ei ole ka ideed, kuskohast seda hankida oleks võimalik.
Hea on ka see, et selle kasutamine näiteks kiirabiautot ründava peni vastu ei jäta talle reeglina mingeid tervisekahjustusi peale edaspidise paanilise hirmu seelaadse pulga ees.

Puhtpraktilisest seisukohast aitab hästi ka vaarisade kaks tarkust - koer kardab kõigepealt pauku. Püstolipauk läheda maa pealt õhku tulistatuna heidutab keskmise peni minema. Samas on tänapäeva koerad mürasaaste suhtes üha immuunsemad, seega see aitab üha vähem. Samuti on püstol kallis, nõuab relvaluba, asulas ka maase tulistamine võib tuua kaela sekeldusi jne. Tulirelv on alati ohtlik. IMHO liiga ohtlik.
Teine asi, mis mu oma kogemustest tundub ületamatu, kuid samas 100% legaalne, on meetri-pooleteise pikkune pooltoorest puust korralik kaigas. Jooksma minnes seda kaasa ei vea, kuid kepikõndi teha on sellega igati kasulik :)
ahhaa
12:43 15.11.2008
No kui paugutajast jutt, siis juba parem stardipüstol-revolver.
http://www.relvad.ee/shop/index.php?cPath=56
Ja teiseks, annab ka päris relva mõõdu välja, kuigi jah olenevalt olukorrast on nii plusse kui miinuseid..
Kärss
12:51 15.11.2008
Elektrirelv on järjekordselt asi, mis ei tee küll kahjuks pauku, kuid mis oleks muus osas palju mõttekam gaasirelvast. Kust neid saab?

Kaika osas olen natuke eriarvamusel: kui üks käsi on nagunii kinni (hoiad oma koera), siis pika kaikaga midagi mõistlikku eriti teha ei saa. Sellepärast ongi omal väike ja lühike nuia moodi asi, mida on lihtne keerutada sõrmede vahel nagu trummipulkasid ja millega lööb samas tänu pliiraskustele puruks ka üsna jämedad puuoksad (vajadusel inimese jalaluud). Paugutaja olekski selle pärast parem, et ehk kaob sellises olukorras üldse vajadus kedagi lööma hakata (oma koer õnneks jahiliinipidine aretustöö, ehk siis pauku ei karda).
haks_
16:33 15.11.2008
elektroshokirelv on küll tore asi, kuid üldistel tingimustel seadusevastane vidin: http://www.politsei.ee/?id=853

tsiteerin: "Elektrišokirelv põhineb elektrienergia kasutamisel ja on tsiviilkäibes keelatud."

kui tahtmine neid saada, siis pidavat peterburi turul müügil olema (laiem mõiste - Venemaa) või siis saab neid tuua näiteks USA'st (nüüd ju viisavabalt ;))
me
08:38 16.11.2008
Kõige lihtsam endale elektrirelva saada on osta superboxist elektriline kärpsepiits (ala 15 eeku) ja selle sisu toika otsa aretada, ning voilaa. Aga kogu taolise tegevuse seaduslikkus ja ohutus jääb ikka tegija oma vastutusele.
Ardi(logimata)
13:25 02.12.2008
Aga nn. elektripiitsad ju pole elektrishokirelvad.Kui elektroodid veel pikema varre otsa panna,siis saaks juba eemalt paraja lätaka anda.
Ja paugu püstoleid müüdi vahepeal osta.ee-s aga padrun oli suht kallis 5kr/tk.
Kärss
13:40 02.12.2008
Oli just plaan täna seda teemat "upitada" - eile käisin just koeraga arsti juures, hommikusel jalutuskäigul naisega oli mingi omanikuga jalutav väike "nuustik" talle näkku kinni karanud. See on just hea näide, et selline ootamatult ründav võõras pisike koer võib suuta ka ühe hammustusega viga teha, enne kui suurem koer ta paika paneb ja ma ei hakkaks ju pipragaasi oma koerale haava peale laskma, et saavutada see, et teine koer temast lahti laseks:). Elektrishokirelva ei tunne kah see ründav koer mitme meetri pealt ära (st ründab ikka ja alles siis saab "õpetatud"), aga paugutamine tundub ainsa mõistliku lahendusena. Lihtsalt tobe olukord, et oma koer on kasvatatud ja ei tohi rünnata esimesena ja tulemusena muidugi ise kannatab. Parema meelega maksaks võõra koera vigastuste ravimise eest, oleks vähemalt enda oma terve ja maksta tuleb ju nagunii...

Muide, kas jämesoola kristallidega tulistavaid legaalseid õhkrelvasid kah olemas on? Kindlasti keegi on kusagil välja mõelnud ja turustab. See tundub nagu ideaalne, pauku teeb ja minimaalselt vigastab, samas on valus
kesvake
18:58 02.12.2008
Pole siin postitustes näinud sõna "Suukorv". Kas see vastava omavalitsuse määrustega koertel enamasti suisa kohustulik pole?
Nii et kui enda omal suukorv on ja näed kedagi kelle agressiivne koer ilma on, teed telefoniga pildi ja helistad kohe kuhu vaja.
Kohene peatumine ja kindlameelne ründaja suunda pöördumine ning tugev röögatus on nii kui nii ründava koera heidutamise esimene võte..
tee minust kah pilti
19:03 02.12.2008
suukorv pole kohustuslik.ei ole vaja
Zoraki 914
02:56 05.01.2013
Suukorv on kohustuslik ainult Tallinna ühistranspordis. Ei ole vajalik koeral, mis on kandekorvis, kotis või süles.

Minu 34 kilo koera on ühe reisisaatja "narrimiseks" bussis süles istunud, sest ei hakanud koera kaasas oleva suukorviga traumeerima (sõitis esimest korda lõõtsaga bussis)

Samuti on peni treenitud paugukindlaks (uusaasta ilutulestike pärast)
Viimane test oli sellisest paugutajast Zoraki 914 FL http://www.relvad.ee/shop/product_info.php?cPath=56&prod
ucts_id=1157

Tuleb tunnistada, et üksiklaskude reziimis püüdis koer kinni püüda välja lendavaid hülse ja tal oli väga lõbus.
15 lasulises automaatreziimis ta neid enam püüda ei üritanud , aga mingeid hirmu tundemärke ka polnud.

25 lasulise magasiniga oleks saanud üle 2 sekundi järjest lasta ... isegi odavatest saksast ostetud padrunitest oli selle jaoks kahju.

Muidugi ei ründa koer ka jooksjaid, rattureid ja suusatajaid (kepikõndijad on oma suuski otsivate suusatajate alaliik)

Aga aru ma ei saa, mis koeraga siin eelpool kirjutaja jooksmas käib, mida isegi mingi väike nähvits ründab?

Minu koera puhul on tuttavad tigedad nähvitsad juba kas perenaiste jalgade juures varjus , või põgenevad pärast halba tutvumistseremooniat sinna poole. Samas saab koer läbi ka enda suuruste isaste koertega ja talub haukuvaid ka nähvitsaid, kuni nad otseselt ei ründa.

Peremehe rihma otsas haukuvatest koertest olenemata suurusest ei tee aga ülse välja vaid jalutab kaarega mööda.

Soovitan siiski soojalt muretseda koer, mis koer on, siis pole vaja liigset kola gaasi või muu relva näol kaasas kanda.

Estnische Hund
21:48 05.01.2013
Osta selline asi,lihtsaim,kindlaim,ei tule kass ega koer ligi,ei ole vaja neid maha lasta.Inimene seda heli ei kuule.

http://www.ebay.de/itm/Ultrasonic-Pet-Dog-Repeller-Training-
Device-Trainer-Ba-/370532485381?pt=UK_Pet_Supplies_Dogs&
hash=item5645750905
Deutsche Welle
23:40 07.01.2013
Muarust oli kärsal kunagi labrador. Pole see just eriti agressiivne kutsa.
qft.
15:39 06.07.2013
Ühes foorumis üks Läti tegelane pajatas, et neil Lätis olla gaasirelvad vabas müügis. Teab keegi seda kinnitada?
ey
01:14 24.08.2018
Lätis on ka elektrishokirelvad vabas müügis ja lubatud. Eestis on gaasirelvad vabas müügis. Gaasirelva kriteeriumid on: 1. kaliiber 4,5 või vähem 2. ümber ehitada loata ei tohi. kõik
saapapaelad
07:05 24.08.2018
Lätist saab osta gaasipadruneid, meil müüakse ainult paukpadruneid, lõunanaabrite juures luba ostmiseks vaja ei ole.
gaasirelvad
13:30 24.08.2018
Pole teemas eriti pädev, kuid kui ma tahaks osta Lätist vot midagi sellist
https://www.gunmarket.lv/oruzhie/params/category/93533/item/
385732/

siis ma peaks neile vist näitama oma ID kaarti. Ja kas nad siis müüksid seda mulle, kui tuleks välja, et ma olen Eesti resident?

Ja veel, kas Eestis müüdavad "stardipüstolid" suudavad lasta ka gaasipadrunitega? On need tehniliselt samad relvad?
.......
14:19 24.08.2018
gaasirelva miinus on see, et kui vastane võtab sinu gaasika peale välja oma ehtsa relva siis tulemus on milline...
tema ei pea teadma ja oletama sinu relva ehtsust ja võib vabalt sulle tina anda enesekaitseks.
jepajeeee
16:32 24.08.2018
Mingit vahet ei ole, kas gaasi või paukpadrun - mõlemad toimivad kõikides stardipüstolites. Kui ostad lisakoonuse (adapteri) toru otsa, saad ka rakette lasta, muidugi paukpadrunitega soovitavalt.
jepajeeee
16:38 24.08.2018
Lätist ostmine lihtne, kui sulle ei müüda, võta suva vennal natist kinni, viskad väikse boonuse ja ok.
jumbolay
17:59 24.08.2018
gaasipüstol on piiratud tsiviilkäibega ese, s.t. vajalik on luba. mida te kõik siin kardate, et neid tahata soetada? eestis on piisavalt kõvasid vendi, kellel legaalne tulirelv ja oskused ning kindlasti ka vastukaaluks ebaseaduslikud tukid ja samuti mingidki oskused. kui kukute oma gaasikonega vehkima, võite otsa ette tinaplönni saada, siis enam ei vehi isegi tilliga kunagi.

sellised äbarikud "Pole teemas eriti pädev, kuid kui ma tahaks osta xxxxxxxxx vot midagi sellist..." - no sellised võiks maksimaalselt vast nimetissõrmest ja pöidlast moodustatud "püstoliga" vehkida.

õige mees/naine läbib kadalipu ja vabatahtlikult hiljem turvakursused relvaomanikele ning soetab õige tuki enesekaitseks. igasugused tsinksulamist stardipüstolid, CO2 püstolid jne on äbarikele ainult kõva mehe mängimiseks, aga sedagi nii kauaks kuni kõva kivi otsa komistavad ja siis on kiunumine lahti.
zzzzzzzzz.....
18:18 24.08.2018
Tasuks ennast harida, gaasipüstol on ka stardipüstol, erinevus on padrunites!
zzzzzzzzz.....
18:23 24.08.2018
Lisaks veel, et stardipüstolile relvaluba vaja EI OLE!!! Ja, mis sind vaevab, kui inimene tahab, las ostab. Sa ei tea ju, mis otstarbeks seda kasutab, äkki laseb vana-aasta õhtul rakette!
jumbolay
18:45 24.08.2018
tee endale ise selgeks, mis on pneumorelv (kuni 4,5 kaliibriga on piiramata), gaasirelv (gaasipüstol, gaasirevolver tsiviilkäibes piiratud) ja nn. stardipüstol (§ 2. Seaduse kohaldamisala (1) Käesolevat seadust ei kohaldata: 51) seadeldisele, millel on padrunipesa ja mis on valmistatud üksnes paukpadrunite või pürotehnilise signaali andmiseks mõeldud laskemoonaga tulistamiseks;) seaduse järgi.

oma stardipüstoliga sa võid ju vehkida ja PAK moona kasutada "vana-aasta õhtul saluudi laskmiseks," aga probleem ongi selles, et igast maksad sõidavad lätti ja muidu pooletoobised "aga ma ainult saluuti lasen" vennad vehivad nendega liiga palju ja kujutavad ette, et nad on keegi.
konstateerime
23:56 24.08.2018
Internetiheeros võitis järjekordse veebilahingu. Hollivuudlikke unenägusid talle.
Deus
10:19 03.09.2018
Teema küll ilgelt vana ja üldjoontes on sellel jumbolay'l isegi õigus va see viimane osa kadalipu läbikäimise osas jne.
Maailmas enamus kohtades va brittide maal ja saksamaal ja üldse osas EU's on keelatud tõesti suurem kaliiber kui 0.177 (4,5mm) õhupüssi näol, mujal on 0.22 kaliiber täiesti legaalne, nagu näiteks kasvõi naaberriigis soomes, kus näitad dokustaati, et oled 18 ja ostad otse sularahas selle.
Brittidel ja sakslastel on lisaks jõu piirang olemas aga meil õnneks ei ole.
0.177 kaliiber PCP õhukal on päris rämeda läbivusega. Kärss juba minu oma nägi, külmkapist lased mõlemast küljest grammise kuuliga 30m pealt läbi. Mina enda omal hoian ka summutit peal, see täpsust on mõjutanud väga vähe ja seda kuskil 70m peal alles, 50 puhul pole täheldanud ja hoiab relva hea vaiksena, saab ilusti Männiku tiirudes lasta ilma et keegi marjuline kuskil püksi laseks.

Uus relvaseadus kahjuks meil kaliibri piirangut ei tõstnud nii et ei saagi kahjuks 0.50 kaliibriga Texanit endale soetada ja õhupüssile relvaluba tegema minna... jahimehed ja isegi politsei naeraks välja. Eestis kuuldavasti on üks õhupüssile tehtud relvaluba ainult.

Siit ka siis kokkuvõtvad soovitused. Stardipüstol... lärmakas aga sama hästi võiks ju lihtsalt tugevamat malakat kaasas kanda...
Elektrišokirelv, keelatud nagu ka teleskoopnui.
Mida pole enam keelatud, on tääknuga ja ka torketääk!
Gaasipüstol, piiratud tsiviilkäibega relv, relvaluba vajalik, samahästi võiksid juba pärisrelva osta ja sinna summuti otsa kruvida.
Pneumaatiline relv ehk õhkrelv - PCP õhukas. Püstolitega saad kuskil 180 - 220m/s kätte, pikemate torudega nagu minu oma 330m/s - 420m/s. Läbistusomadused sõltuvad kõik kuuli kujust ja raskusest ja relvaga sobivusest.

Nutune osa siinkohal ongi meie Vabariigi kallibripiirang õhkrelvadele. 0.22 tänu oma raskusele omaks oluliselt suuremat peatusjõudu, 0.177 kaliibriga aga juhtub see, et lased loomast lihtsalt läbi ja kui elutähtsat organit ei taba on tulemuseks järjekordne uudis, et koer saabus koju, keegi õhukaga lasknud ja veeganitel silmad pisarates.

Vältimaks siin teadmatute kommentaare igasugustel vasturääkivustel, siis enne kommenteerimist paluks läbi lugeda UUS relvaseadus mis võeti vastu esimesel juulil see aasta.

Elu lihtsustamiseks: https://www.riigiteataja.ee/akt/129062018056

Muudetud 03.09.18 10:45

Jappp,
20:00 03.09.2018
see tulirelva omamine on meil väga kiuslikuks tehtud, sellepärast müüsin oma revolvri ära. Sellega võib vajadusel ainult visata, ning sedagi mitte näkku!
Kärss
10:14 04.09.2018
Kaelarihmajutujätkuks:
#näed kedagi kelle agressiivne koer ilma on, teed telefoniga pildi ja helistad kohe kuhu vaja

See läheb täpselt kokku politseiametniku soovitusega, et sel ajal kui koer sind hammustab, võtad telefoni ja kutsud politsei ning jääd siis patrulli ootama, aga rünnakut katkestada ei tohi.

Äsja ilmus hea artikkel, kus toodi välja just need üsna ajuvabad viimase aja juhtumite uudised. Googeldades leiab palju ka neid õhkrelvadega või relvamakettidega ärplemise juhtumeid. Artiklis toodud ettepanek on muidugi väga lõbus, et kõik õhkrelvad-stardipüstolid tohivad olla ainult kas erkkollast või roosat värvi nagu Inglismaal :))
http://epl.delfi.ee/news/eesti/eestimaalased-on-muutumas-rel
vahulludeks-prokuratuur-otsib-lahendust?id=83517229

Kuigi ka siin teemas võtavad sõna sotsiaaldemokraadid (mina tean, kuidas sina elama peaksid), siis reaalses elus on inimestel väga konkreetsed probleemid, mis vajavad lahendusi ja siis on valikuid alati mitmeid, mitte ainult üks ja ainuõige. Koera ees roosa relvaga ärplemine on täpselt sama tõhus kui musta relvaga, aga paugu tegemiseks pole relva vajagi. Minu õhkrelvaostud on end täielikult õigustanud, kuna need teevad täpselt seda, milleks mul neid vaja oli - enamus koeri kardab pauku ja mu eesmärk pole mitte ründavat koera tappa, vaid pääseda rünnakust. Küll aga olen lasknud nendega rotte, kes öösel tibusid ära üritavad viia ja kui ohver jääbki ellu, saab sageli väga tõsiselt viga. Kui nad lõksust oskavad hoiduda ja mürki ei söö, siis peale laskmise palju teisi variante ei ole. Lisaks on öösel lasersihikuga kanade vahele hiilivate rottide tulistamine üsnagi põnev "sport":) Ostes sellist kasutusotstarvet küll ette ei osanud näha.
Re:
21:53 21.06.2022
Tere
Gaasi-püstolil, kas on võimalik kindlaks teha kust ostetud ?
On mingi spetsiifiline kood või tehasetähis
gasenwagen
19:05 26.06.2022